kaska2216 21.07.09, 16:54 prosze o rade,zauwazylam u mojego tygodniowego chlopczyka twarde guzki na piersiach,co to moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lynette Re: twarde piersi u noworodka?!? 21.07.09, 17:58 Nie zamartwiaj się tym, to całkiem normalne. To działają jeszcze Twoje hormony z czasu ciąży. Czasami potrafi nawet pojawić się w piersiach noworodka mleko. U mojego średniego synka tak właśnie było. Wszystko z czasem samo zanika. I bardzo ważne! Nie daj sobie wmówić, że to przez to, że karmisz piersią (oczywiście, jeśli karmisz)i że musisz odstawić dziecko. Niestety takie przekonania jeszcze czasem pokutują u pediatrów. Ja swój przypadek konsultowałam z panią Moniką Staszewską, doradcą laktacyjnym z Dziecka i od niej wiem to, co wiem. Możesz jeszcze zajrzeć na forum Karmienie piersią i tam się upewnić. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
br.misiaki Re: twarde piersi u noworodka?!? 21.07.09, 18:05 zgadzam sie z przedmówczynią, to naturalna sprawa, wszystko jest ok. buziaki dla dzidziunia Odpowiedz Link Zgłoś