Dodaj do ulubionych

Prokuratura Rejonowa w Katowicach wyłaczyła prowad

20.04.07, 10:27
Znowu mały sukces wart odnotowania .
Dziś dostałam zawiadomienie z Prokuratury Okręgowej z ul. Wita Stwosza w
Katowicach ,że wyłączył Prokuratora Rejonowego z ul. Pocztowej od
prowadzenia i nadzorowania w sprawie prezes SM im Paderewskiego i akta
przekazał Prokuratowi Rejonowemu w Będzinie . Chodzi o moje zawiadomienie o
popełnieniu przestępstwa wyłudzenia podpisów spółdzielców in blanco przez
prezes Zadróż .
Mam nadzieję ,że wreszcie Katowicka Prokuratura nie chce być oskarżana o
korupcję,że zapytania do Ministra Zb. Ziobro nie pozostaną bez odpowiedzi.
Bo do tej pory tak można było uważać ,skoro podczas drugiego przesłuchiwania
mnie "wytresowana "jak zuważyłam młoda Pani asesor oświadczyła mi czy widzę
coś złego w tym ,że prezes zatrudniła jako inżyniera męża Pani Prokurator .
Oświadczyłam ,że tak bo inżynierów jest wielu w Polsce i nie można swego
tyłka chronić stosując takie metody
Na Sędziego P. Bienka pani prezes też już nie może liczyć więc myślę ,że
czasy bezkarności (procesów niejawnych jak w mojej sprawie )skończyły się .
Obserwuj wątek
    • obcy464 Re: Prokuratura Rejonowa w Katowicach wyłaczyła p 20.04.07, 10:45

Przykłady ze stron Stowarzyszenia samiusiebie

06.01.2006
      Do ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobro wpłynął wniosek złożony przez
      przedstawiciela Transparency International Polska w sprawie mieszkańca naszego
      osiedla Alfreda Greli, którego podstępnie wyeksmitowano na początku lat
      osiemdziesiątych z lokalu spółdzielczego przy ulicy Granicznej. Pan Alfred
      próbował kilkakrotnie zainteresować swoim problemem Prokuraturę Rejonową przy
      ulicy Pocztowej, ale ta konsekwentnie umarzała postępowania w tej sprawie lub
      odmawiała ich wszczęcia. Może minister Ziobro skłoni katowickich prokuratorów
      do zajęcia się bulwersującą historią naszego sąsiada i doprowadzi do
      wyjaśnienia zagadkowych okoliczności, w jakich wyrzucono go z mieszkania.

Następny przyklad .

20.02.2006
      Na terenie naszego osiedla działa co najmniej kilka agencji towarzyskich. O ich
      uciążliwym sąsiedztwie bezsilni lokatorzy zawiadomili już chyba wszystkie
      możliwe instytucje i urzędy. Bez żadnego skutku. Katowicka Policja i
      Prokuratura Rejonowa Katowice Centrum-Zachód bagatelizują skargi mieszkańców i
      konsekwentnie umarzają postępowania. Brak stanowczej reakcji Zarządu SM im.
      I.J. Paderewskiego utwierdza właścicieli agencji w przekonaniu, że mogą nadal
      uprawiać ten proceder w lokalach mieszkalnych, łamiąc postanowienia
      obowiązującego Statutu i Regulaminu. Bardziej wtajemniczeni lokatorzy twierdzą,
      że dzięki powiązaniom między właścicielem jednego z usytuowanych na terenie
      osiedla biur projektowych - z którego usług korzysta Zarząd naszej SM - a jego
      żoną, wpływową katowicką prokurator, sprawa nigdy nie znajdzie pomyślnego dla
      udręczonych mieszkańców finału. Ciekawe, co na to kolega rzeczonej pani
      prokurator, jej przełożony, Krzysztof Sierak, obecny szef Prokuratury Okręgowej
      w Katowicach? Tę serwisową informację przesyłamy także ministrowi
      sprawiedliwości Zbigniewowi Ziobro oraz prokuratorowi apelacyjnemu Tomaszowi
      Janeczkowi, zachęcając obu Panów do wnikliwego prześwietlenia działalności
      katowickiej prokuratury i wybrania się tam z solidną miotłą.

• Gość: . hahahaha IP: 217.97.182.* 20.04.07, 11:36
        obcy464 napisała:

>
        > Przykłady ze stron Stowarzyszenia samiusiebie
        >
        > 06.01.2006
        > Do ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobro wpłynął wniosek złożony przez
        > przedstawiciela Transparency International Polska w sprawie mieszkańca
        naszego
        > osiedla Alfreda Greli, którego podstępnie wyeksmitowano na początku lat
        > osiemdziesiątych z lokalu spółdzielczego przy ulicy Granicznej. Pan Alfred
        > próbował kilkakrotnie zainteresować swoim problemem Prokuraturę Rejonową przy
        > ulicy Pocztowej, ale ta konsekwentnie umarzała postępowania w tej sprawie lub
        > odmawiała ich wszczęcia. Może minister Ziobro skłoni katowickich prokuratorów
        > do zajęcia się bulwersującą historią naszego sąsiada i doprowadzi do
        > wyjaśnienia zagadkowych okoliczności, w jakich wyrzucono go z mieszkania.

istotnie bardzo bulwersujaca sprawa, w szczegolach opisana na publicznie
        dostepnym serwerze urzedu miasta:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=58353986&a=59386017
        najbardziej bulwersujace jest pytanie, jak to greli przy tej eksmisji nie bylo,
        jezeli policja stwierdzila w protokole, ze byl?
        szan pani naprawde nie czyta, czy jednak klamie swiadomie?
        • obcy464 odpowiedź 20.04.07, 12:06

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=58353986&a=59405821
          • Gość: . dla bardzo slabo czytajacej: IP: 217.97.182.* 20.04.07, 12:24
            "w dniu 14 października 1985r. Sąd Rejonowy w Katowicach orzekł eksmisję
            Alfreda Greli z zajmowanego mieszkania przy ul.Granicznej 53c."
            dura lex, sed lex..
            • obcy464 Re: dla bardzo slabo czytajacej: 20.04.07, 12:35
              Sąd Rejonowy na niejawnym posiedzeniu też orzekł ,że miała pani prezes prawo
              napaść na mnie metodą stalinowską to jest wyrywając drzwi z futrynami i
              przysyłając do mnie karetkę ze szpitala psychiatrycznego i czy taki wyrok
              można uznać za sprawiedliwy, wstyd mi za taki sąd.
              A sąd w 1985r jeszcze bardziej był poddatny komunistycznym funkcjonariuszom i
              taki wyrok mnie nie dziwi.
              • Gość: . Re: dla bardzo slabo czytajacej: IP: 217.97.182.* 20.04.07, 12:38
                pani sie moze wstydzic za sad, inni sie moga wstydzic za pani postepowanie..
                a tak na marginesie oczekujemy rozwiniecia, jakim to funkcjonariuszom
                komunistycznym z smpaderewski byl podatny sad w 1985 roku:))
                • obcy464 Re Sądy za konmuny były niezawisłe 20.04.07, 12:54
                  Teraz dopiero za rządów Prawa i Sprawiedliwości zaczyna się coś zmienićć .Ale
                  dobrze rozumiem ,że to krótki czas aby wszystkie niesprawiedliwości naprawić .
                  Mam nadzieje ,że nowa ustawa o spółdzielniach mieszkaniowych którą dopiero ten
                  rząd zamierza poddać pod głosowanie w sejmie ukróci te spółdzielcze mafie
                  działające w Polsce .
                  • Gość: . Re: Re Sądy za konmuny były niezawisłe IP: 217.97.182.* 20.04.07, 12:57
                    no i na dodatek nie rozumie pani co pisze:D
                    zostawiam pania z proba zrozumienia, na czym polega przezabawnosc tego, co pani
                    napisala..
                    • obcy464 Re: Re Sądy za konmuny były niezawisłe ? były? 20.04.07, 13:11
                      To stwierdzenie pani ,że wyroki z 1985 należy szanować jako wyroki
                      niezawisłych sądów .A ja jeszcze raz podkreślam ,że nawet po rządach komuny
                      odbywały się w sądach procesy niejawne (taki miał miejsce w moim
                      przypadku ) ,dopiero rządy Prawa i Sprawiedliwości przywrócą w Polsce
                      prawo .Faktem już jest to ,że Okregowa Prokuratura w Katowicach odebrała
                      prowadzenie sprawy Prokuraturze Rejonowej na Pocztowej w której ma Pani
                      orędowmnictwo o przestępstwo wyłudzenia naszych podpisów in blanco .
                      • Gość: . Re: Re Sądy za konmuny były niezawisłe ? były? IP: 217.97.182.* 20.04.07, 13:19
                        obcy464 napisała:

> To stwierdzenie pani ,że wyroki z 1985 należy szanować jako wyroki
                        > niezawisłych sądów .

1. dla zbadania pani prawdomownosci poprosze o link do takowej wypowiedzi
                        2. wyroki czasu PRL sa traktowane w III i IV RP jako obowiazujace, dopoki nie
                        zostana uchylone..

> A ja jeszcze raz podkreślam ,że nawet po rządach komuny
                        > odbywały się w sądach procesy niejawne (taki miał miejsce w moim
                        > przypadku ) ,dopiero rządy Prawa i Sprawiedliwości przywrócą w Polsce
                        > prawo .
                        :))
                        oczywiscie ma pani prawo nie wiedziec, ze kontrolowane przez pis wladze wlasnie
                        przeforsowaly ustawe zwiekszajaca mozliwosci wydawania wyrokow na posiedzeniach
                        niejawnych:)))

> Faktem już jest to ,że Okregowa Prokuratura w Katowicach odebrała
                        > prowadzenie sprawy Prokuraturze Rejonowej na Pocztowej w której ma Pani
                        > orędowmnictwo o przestępstwo wyłudzenia naszych podpisów in blanco

z kims mnie pani myli, ale to najmniejsza z pani wad:)))
                        • obcy464 Re: Re Sądy za konmuny były niezawisłe ? były? 20.04.07, 13:30
                          Jeżeli rozmawiam z kancelarią wynajętą za nasze pieniadze przez prezes naszej
                          spółdzielni to rozumiem to jako rozmowę z samą prezes .
                          Bo nasza prezes posługuje się pretorianami lub prawnikami wynajętymi za nasze
                          pieniądze ,sama nie ma odwagi wystąpić na tym forum .
                          Dlatego bedę sie mimo to zwracała do Pani jak do prezes SM Paderewski .
                          Mam cywilną odwagę pisać o faktach w przeciwieństwie do niektórych osób.
                          • Gość: . Re: Re Sądy za konmuny były niezawisłe ? były? IP: 217.97.182.* 20.04.07, 13:44
                            :)))
                            moze sie pani do mnie zwracac jak sobie pani zyczy:)
                            nie pracuje dla spoldzielni, ale to dla pani zapewne nieistotne..
                            poza tym nie odpowiedziala pani na moje pytania, zwlaszcza o to, gdzie pisalem
                            o niezawislosci sadow prl
                            • obcy464 Re: Re Sądy za konmuny były niezawisłe ? były? 20.04.07, 13:52
                              A gdzie w ustroju totalitarnym jakim był PRL widziała Pani niezawisłe
                              sądy .Naszego życia nie starczyło by na rewizje wyroków ,dlatego tylko rodziny
                              chcąc oczyścic pamięć swoich bliskich z odium zdrajców wszczynają takie
                              postepowanie .A inni machają na to ręką i mówią ,że życie w komunie to stracone
                              życie . Albo rozmawiam z naiwną osobą albo chce mnie Pani zdenerwować mówiąc o
                              komunistycznej sprawiedliwości .
                              Kłamczuchów nie znoszę .
                              • Gość: . Re: Re Sądy za konmuny były niezawisłe ? były? IP: 217.97.182.* 20.04.07, 13:59
                                obcy464 napisała:

> A gdzie w ustroju totalitarnym jakim był PRL widziała Pani niezawisłe
                                > sądy

ponawiam pytanie: gdzie ja napisalem, ze sady prl byly niezawisle? jezeli juz,
                                to pani tak napisala:)

> Albo rozmawiam z naiwną osobą albo chce mnie Pani zdenerwować mówiąc o
                                > komunistycznej sprawiedliwości .

gdzie i kiedy tak napisalem? czekam na wskazanie
                                nie wiem, czy zyje pani w rzeczywistosci wirtualnej, czy po prostu jednak pani
                                klamie

> Kłamczuchów nie znoszę .

to mogloby wskazywac na niechec do wlasnej osoby:)) (patrz wyzej)
                                • obcy464 Re: Re Sądy za konmuny były niezawisłe ? były? 20.04.07, 14:06
                                  A czyj to cytad ,niech zgadnę ?

w dniu 14 października 1985r. Sąd Rejonowy w Katowicach orzekł eksmisję
                                  Alfreda Greli z zajmowanego mieszkania przy ul.Granicznej 53c."
                                  dura lex, sed lex..

• Gość: . Re: Re Sądy za konmuny były niezawisłe ? były? IP: 217.97.182.* 20.04.07, 14:24
                                    pomijajac ten drobiazg, ze to cytat z uchwaly rady miasta, to gdzie tam jest
                                    chocby slowo o niezawislosci lub sprawiedliwosci?
                                    mimo wszystko mniemam, ze pani bardziej nie rozumie, niz probuje klamac..
                                    • obcy464 Re: Re Sądy za konmuny były niezawisłe ? były? 20.04.07, 14:31
                                      To stwierdzenie pod tym cytatem z uchwały rady miasta : dura lex sed lex to
                                      nie Pani napisała? Wiem to łacińska sentencja ,ale Pani ją zastosowała zamiast
                                      napisać ,że wydali niesłuszny wyrok,a nigdzie się tego nie doczytałam w Pani
                                      wypowiedzi .
                                      • Gość: . Re: Re Sądy za konmuny były niezawisłe ? były? IP: 217.97.182.* 20.04.07, 14:34
                                        dura lex sed lex to istotnie ja napisalem, niemniej przetlumacze pani na jezyk
                                        dla pani zrozumialy:
                                        "twarde prawo, ale prawo"
                                        no to slucham, gdzie zatem napisalem cos o niezawislosci lub sprawiedliwosci?
                                        • obcy464 Re: Re Sądy za konmuny były niezawisłe ? były? 20.04.07, 14:43
                                          Obraża mnie pani pisząc ,że nie wiem co to znaczy dura lex sed lex bo tę
                                          sentencję znaja nawet ludzie po skończonej szkole podstawowej a ja uczyłam się
                                          4 lata łaciny. I mam świadków ,że zakończyłam tę edukacje łaciny na 5. Niech
                                          sobie pani daruje te nauki dla maluczkich .
                                          Pochwaliła w ten sposób Pani ten wyrok ,pisząc ,że choć twarde bo przecież
                                          wyrzuciło człowieka z mieszkania to jednak było prawo .Czy Pani nie kuma nic z
                                          tego co piszę .
                                • Gość: Czytelnik Ostrożnie z tym optymizmem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 14:09
                                  Ponizszy cytat z dzisiejszj Rezczpospolitej powinien uprzytomnic wielu z nas,
                                  kto jest dla kogo. Bo nawet adwokaci, których wynajmujemy za swoje pieniądze do
                                  swojej obrony, w ramach falszywie pojętej solidarności prawników bronią tak
                                  krytykowane przez nas sądy a nie nas samych!

"Adwokatura w obronie sądownictwa
                                  Zwiększona ingerencja władzy wykonawczej w działanie sądownictwa zagraża
                                  zasadzie podziału władz - przestrzega Naczelna Rada Adwokacka, krytykując
                                  proponowane zmiany w ustawie o ustroju sądów powszechnych. Radę niepokoi też
                                  zamiar wprowadzenia 24-godzinnego trybu decydowaniao uchyleniu immunitetu
                                  sędziowskiego oraz udzielania zgody na zatrzymanie sędziego. Zdaniem NRA
                                  przyznanie ministrowi sprawiedliwości prawa do przenoszenia i znoszenia
                                  stanowisk sędziowskich, wyznaczania sędziego na prezesa sądu, delegowania
                                  sędziego bez jego zgody do dowolnego miejsca w Polsce, a także sformalizowanie
                                  kryteriów awansu sędziego zagrażają konstytucyjnym zasadom niezawisłości i
                                  nieprzenoszalności sędziów. oprac. i.w."

Poza tym, chociaż sam chciałbym, aby obecny stan życia w Polsce radykalnie się
                                  zmienił, to coraz bardziej tracę nadzieję, że dokona tego PiS, bo moim zdaniem
                                  perfidnie zdradził nas w sprawach spółdzielczości mieszkaniowej.

• obcy464 Re: Ostrożnie z tym optymizmem! 20.04.07, 14:17
                                    Poza tym, chociaż sam chciałbym, aby obecny stan życia w Polsce radykalnie się
                                    zmienił, to coraz bardziej tracę nadzieję, że dokona tego PiS, bo moim zdaniem
                                    perfidnie zdradził nas w sprawach spółdzielczości mieszkaniowej.

A to wszystko ,że nie jesteśmy my spółdzielcy solidarni. Zacznijmy zbierać
                                    podpisy w tej sprawie i złóżmy je do sejmu .Protestujmy głośno na we wszystkich
                                    mediach ,bo nas upodlonych przez mafie spółdzielcze jest prawie 12 milionów .
                                    Nie wierzę ,że PIS nas może zdradzić .

• obcy464 Re: hahahaha 20.04.07, 12:26
          Radzę czytać wszystkim ,a nie mówić ,że kłamię .

samiusiebie.glt.pl/
          • Gość: . Re: hahahaha IP: 217.97.182.* 20.04.07, 12:30
            rozumiem, ze teraz pani zacznie czytac:) aha, nikt nie napisal, ze pani na
            pewno klamie - ale uderz w stol..
            • obcy464 Re: hahahaha 20.04.07, 17:27
              Ale napisaała Pani ,że kłamię .Oto cytat z Pani postu

"istotnie bardzo bulwersujaca sprawa, w szczegolach opisana na publicznie
              szan pani naprawde nie czyta, czy jednak klamie swiadomie?"

• Gość: . Re: hahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 20:13
                nie wiem co pani w szkole miala z polskiego, ale zacytowane zdanie nie jest
                zdaniem oznajmujacym, ale pytajacym, z wyraznie wskazana alternatywa

tak wiec nie napisalem, ze pani klamie
                • obcy464 Re: hahahaha 20.04.07, 21:11
                  Jeszcze raz przytaczam Pani cytat i to Pani powinna się wstydzić za te oceny
                  polskiego cytat z Pani wypowiedzi :
                  "istotnie bardzo bulwersujaca sprawa, w szczegolach opisana na publicznie
                  szan pani naprawde nie czyta, czy jednak kłamie swiadomie?"

Zarzuca mi Pani kłamstwo tylko pyta o rodzaj czy to jest kłamstwo wynikające z
                  nieczytania(nieświadome ) czy świadomie kłamię .
                  Może Pani chodziła do szkoły gdy już można było płacić za nauczanie ,bo ja
                  chodziłam do państwowej szkoły a nieprywatnej i żeby otrzymać oceny nie
                  musiałam płacić i stąd moje rozumienie języka polskiego i łacińskiego .

Jeszcze raz w sprawach językowych(formalnych) proszę mnie nie pouczać.
                  • Gość: Czytelnik Do obcej464! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 09:42
                    Szanowna Sąsiadko,
                    proszę nie dawać sie celowo prowokować blizej nieokreślonej zwolenniczce
                    obecnych wladz spółdzielni Paderewskiego! Przecież tej osobie wyraźnie chodziło
                    o to i to się jej udało, aby całą dyskusję w tym wątku skierować na tematy nie
                    mające nic wspólnego ze spółdzielnią! W ten sposob zginął gdzieś zasadniczy
                    temat wątku a przecież o to dokładnie chodzi władzom spółdzielni z prezeską
                    Zadróż na czele. Bo zamiast wymieniać poglądy na temat aktualnej sytuacji w
                    spółdzielni i jak ją ewentualnie zmienić, ostatnie wpisy tego watku sa
                    poświęcone znajomości polskiego przez pania i jej polemistę co zupełnie nie
                    interesuje innych spółdzielców.
                    Właśnie na szkoleniach opłacanych przez nas prezesi społdzielni uczą się tych
                    sposobów postępowania w niewygodnych dla nich sytuacjach.
                    • obcy464 Re: Do obcej464! 21.04.07, 11:50
                      Wiedziałam z kim prowadzę rozmowę ,że to była nie douczona przedstawicielka
                      wynajmowanej przez prezes za naszą forsę kancelarii .Bo jak inaczej na takie
                      moje słowa ,ktore tu zacytuję dostałam taką głupią odpowiedź .

Faktem już jest to ,że Okregowa Prokuratura w Katowicach odebrała
                      > prowadzenie sprawy Prokuraturze Rejonowej na Pocztowej w której ma Pani
                      > orędowmnictwo o przestępstwo wyłudzenia naszych podpisów in blanco

z kims mnie pani myli, ale to najmniejsza z pani wad:)))

Ale nieraz lubię na forum pogadać z pyszalkami ,które chcą pouczać maluczkich
                      w ich mniemaniu .
                      Tę metodę ma świetnie opanowaną przewodniczący RN ,jak kiedyś bardzo dawno temu
                      przyszłam ze skargą na prezes ,to pytał mnie czy zadowolona jestem ze służby
                      zdrowie .A teraz to nawet nie odpowiada na moje pisma ,bo chyba ma zabronione.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka