Dodaj do ulubionych

sami u siebie

IP: 217.97.182.* 20.04.07, 11:56
pani obcy464 uprzejmie zacytowala co nieco ze strony tego znamienitego
stowarzyszenia, wiec wybralem sie w odwiedziny (znalazlszy ze sporym trudem
adres) i radosc mnie taka przepelnila, ze az ich troche popromuje:))

temat greli komentowalem w osobnym watku, wiec tu juz pomine, ale popatrzmy
na sprawe agencji towarzyskiej, tak dzielnie zgloszonej w lutym 2006 roku
ministrowi ziobro i prokuratorowi apelacyjnemu janeczkowi
jak zajrzymy na strone, to dowiemy sie, ze oprocz skorumpowanej oczywiscie
spoldzielni i rownie uwiklanej w uklady prokuratury rejonowej, sprawa trafila
takze do - miedzy innymi - poprzedniego ministra kalisza i komendanta
wojewodzkiego szwajcowskiego
i co wszyscy na pasku spoldzielni chodza ze nic nie zrobili?:)
dodajmy ze nowe, oczywiscie najlepsze, wladze w wymiarze sprawiedliwosci
jakos od roku tez sprawy nie zalatwili
i oczywiscie to wszystko wina spoldzielni:)))

no i uroczy wybor faktow z tematu ewelinka p. - z jaka duma poinformowano, ze
prokurator przystapil do sprawy, lecz jakos przemilczano, ze nie wplynelo to
na decyzje sadu, a sam prokurator w przemilczanym wyroku nie znalazl nic
niewlasciwego:)))
ciekawe, czy niekorzystny dla ewelinki wyrok trybunalu strasburskiego (jezeli
kiedykolwiek zapadnie) zostanie przez prawdomowne stowarzyszenie oznajmiony,
czy bedzie sie mozna o nim dowiedziec tylko ze "spoldzielczej gadzinowki":)))
(ostatnie slowo zapozyczone od autorow strony)
Obserwuj wątek
    • Gość: . link do strony IP: 217.97.182.* 20.04.07, 11:58
      www.samiusiebie.glt.pl/
      bo nielatwo znalezc:)

i od razu perelka z regulaminu:
      "2. W skład Stowarzyszenia mogą wchodzić członkowie Spółdzielni Mieszkaniowej
      im. I.J. Paderewskiego w Katowicach i inni mieszkańcy Osiedla im. I.J.
      Paderewskiego w Katowicach, za wyjątkiem osób zasiadających w statutowych
      organach Spółdzielni oraz jej pracowników administracyjno-technicznych."
    • Gość: Grela Wywołany staje na bacznośc i wyjaśnia IP: *.streamnet.pl 20.04.07, 12:35
      A więc w dn.8 05 2002 pod moją nieobecnośc ekipa przysłana przez Pana Uszoka
      dokonała włamania do mego mieszkania.Gdy powruciłem do mieszkania zastałem w
      połowie obrabowane moje mieszkanie to całe tow.było pod ochroną policjanta o
      nazwisku Wrubel.Zchwilą gdy ja poiformowałem policjanta ,że to je3st napad pod
      jego ochroną Policjant odpowiedzial,że jego szef przysłal go poto aby się tylko
      przyglądal.Po całkowitym obrabowaniu,zmienieniu zamków zażądano odemnie
      podpisania protokołu eksmisji odmówiłem podpisania gdyż to nie była eksmisja
      tylko napad rabunkowy.Eksmisja jest wtedy jeśli jest prawomocny wyrok z
      klauzulą wykonalności a IIIRP takowego wyroku niemoglo być i niebyło to
      wszystko zostalo podrobione najprawdopodobnie przez Panią Wiśniewską która
      czuje się w sądzie na Warszawskiej lepiej niż prezes sądu.Zrozumiałe,żeo
      napadzie powiadomiłem Prokurature Rejonową Wschod w Katowicach kilkakrotnie jak
      to bywa w skorumpowanym towarzystwie teczka z dokumętami zawsze zaginęła i z
      materjałami od Pana Ziobro też zaginęła.Obecnie zrozumiałem na czym ta machina
      przestępcza dziala i sądze,że do czasu.I zacznie sie sypać tylko przewieczy się
      spółdzielnie,prokurature,sądownictwo.To jest szczyt draństwa ,bezprawia,anarchi
      proszę mi wierzyć przeżyłem faszyzm,komunizm ale na takie bezprawie napewno
      nikt sie nie zdobył być może robili rużne żeczy trudne do wyobrażenia ale takie
      ustanowili sobie prawa.A dziś prawdopodobnie mamy PANSWO PRAWA a PAN USZOK
      dzialając wspólnie z PANIA ZADRUZ zachowuje się bezprawnie a wiec gorzej niż
      komuniści i faszyści razem wzięci.
      • Gość: . Re: Wywołany staje na bacznośc i wyjaśnia IP: 217.97.182.* 20.04.07, 12:42
        > Eksmisja jest wtedy jeśli jest prawomocny wyrok z
        > klauzulą wykonalności

"w dniu 14 października 1985r. Sąd Rejonowy w Katowicach orzekł eksmisję
        Alfreda Greli z zajmowanego mieszkania przy ul.Granicznej 53c.
        Ponieważ orzeczono eksmisję pana A.Greli do mieszkania socjalnego, Spółdzielnia
        Mieszkaniowa w sierpniu 1987r. złożyła wyrok sądowy w Wydziale Lokalowym Urzędu
        Miasta Katowice celem realizacji."
        "W kwietniu 2001r. Alfred Grela pisemnie zwrócił się do Sądu Rejonowego w
        Katowicach o uchylenie wyroku eksmisyjnego"
        no to byl ten wyrok, czy go nie bylo?:)))
        • Gość: Grela Re: Wywołany staje na bacznośc i wyjaśnia IP: *.streamnet.pl 20.04.07, 13:09
          To go niebylo bo to był PRL i niema żadnych dokumetów takowej sprawy.
          Natomiast niemam wątpliwości o mafijnym działaniu i bezczelnym dzialaniu
          Prezydenta Miasta i Prezes Zadruż.
          A w roku 1985 to jeszcze spółdzielni niebylo.
          • Gość: . Re: Wywołany staje na bacznośc i wyjaśnia IP: 217.97.182.* 20.04.07, 13:11
            no to jak prl to nie bylo tez zadnych dokumentow o prawie do mieszkania:))
            a tak na marginesie, to jaki logiczny wniosek wynika z tego, ze w 1985 r nie
            bylo spoldzielni paderewski?
            • Gość: Grela Re: Wywołany staje na bacznośc i wyjaśnia IP: *.streamnet.pl 20.04.07, 13:18
              Dokumęty o prawie to ja mam i wcześniej czy pużniej winni za to odpowiedzą
              lepiej by bylo dlanich aby sie rozliczyli ze mną i moją rodziną puki jeszcze są
              przy władzy.
              • Gość: . Re: Wywołany staje na bacznośc i wyjaśnia IP: 217.97.182.* 20.04.07, 13:22
                jak to dokumenty z prl to zadne dokuemnty, idac ta sama logika:))
                a poza tym jak tam z tym wnioskiem o wznowienie postepowania od wyroku,
                skladalo sie czy sie nie skladalo? bo jak sie skladalo, to wyrok byl, no
                nie?:)))
                • Gość: Grela Re: Wywołany staje na bacznośc i wyjaśnia IP: *.streamnet.pl 20.04.07, 13:32
                  Głupoty to wciskać Pani i tej Wiśniewkiej
                  • Gość: . Re: Wywołany staje na bacznośc i wyjaśnia IP: 217.97.182.* 20.04.07, 13:38
                    co za merytoryczna odpowiedz:)))
                    pomijam to doszukiwanie sie w kims upiorow..
                    • Gość: Grela Re: Wywołany staje na bacznośc i wyjaśnia IP: *.streamnet.pl 20.04.07, 13:58
                      W upiory to ja nie wierze natomiast spotkałem w swoim życiu osobników obojga
                      płci co do zwierząt ich niemogę porównac bo ubliżył bym zwierzetą.
                      A proszę mi wierzyć,że za wszystko czeba zaplacić i za świnstwa też.
                      Pewna zacna osoba jeszcze w roku 1944 powiedziała-zło zawsze wraca tam skąd
                      wyszlo.
                      • Gość: . Re: Wywołany staje na bacznośc i wyjaśnia IP: 217.97.182.* 20.04.07, 14:03
                        no to pan juz zaplacil za swoje i wrocil skad wyszedl:)
                        • Gość: Grela Re: Wywołany staje na bacznośc i wyjaśnia IP: *.streamnet.pl 20.04.07, 15:18
                          Ja nie zaplaciłem poniewa ani Zadruż ani Uszokowi nić nie byłem winien
                          natomiast zostalem obrabowany przez dzialającą mafie pod wspomnianym
                          kierownictwie i oni zapłacą napewno we właściwym czasie.Tego jestem pewien
                          bardzo pewien i proszę to sobie wydrukować na pamiątke
                          • Gość: Grela A może mnie zaskarżycie do sądu boicie się prawdy IP: *.streamnet.pl 21.04.07, 07:04
                            Macie układy i kupione całe środowisko Pani Prezes z Panią Wiśniewską wszystkie
                            sprawy wygrywa no dalej śmialo tu niema anonimowości ja się podpisuje i z całą
                            odpowiedzialnościa twierdze,że jesteście bandą złodzieji,korupcja w was
                            przesiąkla do szpiku kości,arogancja i chamstwo przeroslo wszelkie wyobrażenia
    • Gość: focus Re: sami u siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 12:39
      Ogólnie rzecz biorąc, jak czyta się wszystkie wypowiedzi Pani Marii na forum, to
      można dojść do wniosku, że:
      - albo jest to rzeczywiście biedna kobieta, którą los tak przeokrutnie
      skrzywdził i - na skutek nieszczęśliwego zbiegu okoliczności - co krok natrafia
      na dowód spisków, układów, korupcji i ogólnej, moralnej zgnilizny w naszym kraju;
      - albo też...

Cóż - faktem pozostaje, że przez ponad rok nic znaczącego się nie wydarzyło w
      tych sprawach... Pozostaje jedynie domyślać się (bo tego nasza wyalienowana
      bohaterka jeszcze nie stwierdziła w sposób dobitny - ale może to tylko kwestia
      czasu), iż najwyraźniej nowe władze państwa, wliczając w to także Prokuratora
      Generalnego, także należą do tego skorumpowanego i obrzydliwego układu ;)
      • obcy464 Re: sami u siebie 20.04.07, 13:01
        Przewrotny obłudniku ,który bronisz postkomunistycznych reliktów ,dobrze
        widzisz ,że to rządy Prawa i Sprsawiedliwości zaczynają przynosić efekty. Za
        Millera nigdy ,nie podnieślibyśmy się z tego upodlenia które zafundował nam
        zarząd naszej spółdzielni .
        A teraz gdy Premierem jest J. Kaczyński możemy być pewni naszego zwycięstwa na
        mafią spółdzielczą.
      • obcy464 Re: sami u siebie 20.04.07, 13:19
        Cóż - faktem pozostaje, że przez ponad rok nic znaczącego się nie wydarzyło w
        tych sprawach... Pozostaje jedynie domyślać się (bo tego nasza wyalienowana
        bohaterka jeszcze nie stwierdziła w sposób dobitny - ale może to tylko kwestia
        czasu), iż najwyraźniej nowe władze państwa, wliczając w to także Prokuratora
        Generalnego, także należą do tego skorumpowanego i obrzydliwego układu

Nic się nie zdarzyło a a kto w listopadzie wystąpił z propozycją podniesienia
        nam o 100% funduszu na remont z 2zł na 4 zł i zapowiedzi dalszego łupienia
        nas biednych emerytow .Kto wysłał w styczniu szpicli po naszych
        mieszkaniach ,kto zapowiedział branie następnych kredytów w tym roku ?
        Kto wyłudził nasze podpisy in blanco .
        Dość tego chyba ,mówimy wyraźnie nie chcemy być okradani .
        • Gość: Grela Re: sami u siebie IP: *.streamnet.pl 22.04.07, 08:18
          Nic sięnie wydażyło bo łobuzy w Katowicach się nie zmieniły teczuszki giną jak
          moja kilkakrotnie w Prokuraturze Wschód Katowice.Mafia w Katowicach jest bardzo
          mocna ale do czasu.
          • Gość: T .W Ile zarabiają prezesi IP: *.streamnet.pl 25.04.07, 02:00
            A to ciekawe ile wydajemy rocznie na fundusz płac ,kancelarje Pani
            Wiśniewskiej,jak opłacani są prokuratorzy,sędziowie to warto upublicznić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka