Dodaj do ulubionych

Zespół Myslovitz w kampanii wyborczej SLD!

27.05.03, 15:58
W związku z aktywnym udziału zespołu Myslovitz w kampanii wyborczej SLD w
Mysłowicach zapraszam wszystkich do bojkotu tej prositwowej grupy!
Na pohybel komunie!
Obserwuj wątek
    • Gość: settembrini Re: Zespół Myslovitz w kampanii wyborczej SLD! IP: *.swic.dialup.inetia.pl 27.05.03, 17:24
      a wjaki to mianowicie sposob myslovitz wspiera sld?
      • Gość: zimny3 Re: Zespół Myslovitz w kampanii wyborczej SLD! IP: *.kat.cdp.pl 27.05.03, 20:57
        jest w Mysłowicach taka SLD-owska sitwa, która jest sterowana ja cała
        mysłowickie sld przez firme Górnik, której właścicielem jest pan Konieczny.
        Wokół pana Koniecznego skupiona jest grupa radnych Sld oraz były i obecny
        wiceprezydent Dzieża o ksywce Kieszonka. Ksywki tej nie trzeba tłumaczyć, mówi
        sama za siebie. Firma Górnik jest karmiona kasą miejską poprzez różne dziwne
        zlecenia jnp. usuwanie skutków huraganu(sic!) za 50.000 PLN, organizację
        lodowiska zimowego za 20.000 PLN na obiektach dzierżawionych za grosze od
        miasta, likwidacje tzw. dzikich wysypisk po 10.000PLN od sztuki i wiele innych
        dziwnych zleceń. W zamian firma górnik finansuje kampanie wyborcze sld,
        wydawanie gazety SLD pt. "głos lewicy Mysłowickiej" oraz organizuje festyny
        wyborcze SLD na terenie kąpieliska Słupna, w których to festynach zespół
        Myslovitz ochoczo bierze udział. Spójrz na okładkę ostatniej płyty. Pojawiają
        sie tam nazwiska, które wyżej wymieniłem. Wprawdzie Rojek nie śpiewał jak
        wiśniewski Milerowi "A wszystko to bo ciebie kocham!" ale udział zespołu w
        kampanii wyborczej sam przez się jest obrzydliwy!
        Pozdrowienia - Zimny.
        • Gość: settembrini Re: Zespół Myslovitz w kampanii wyborczej SLD! IP: *.swic.dialup.inetia.pl 27.05.03, 21:07
          ale z tego co napisales, myslovitz bierze udzial w jakichs tam festynach, a nie
          w kampanii wyborczej. odrozniasz te dwa pojecia? kampania wyborcza jako taka
          jeszcze sie nie zaczela, a udzialu w festynie organizowanym przez ratusz, w
          ktorym siedzi sldwski prezydent nie mozna nazwac udzialem w kampanii. trudno
          zeby nie brali udzialu w takowym myslowickim festynie, skoro z tego miasta
          pochodza. zwiazki owej firmy gornik z lokalnym sld moze i jakies tam sa, nie
          wiem, nie orientuje sie. ale mocno naciagasz fakty.

Gość portalu: zimny3 napisał(a):

> jest w Mysłowicach taka SLD-owska sitwa, która jest sterowana ja cała
          > mysłowickie sld przez firme Górnik, której właścicielem jest pan Konieczny.
          > Wokół pana Koniecznego skupiona jest grupa radnych Sld oraz były i obecny
          > wiceprezydent Dzieża o ksywce Kieszonka. Ksywki tej nie trzeba tłumaczyć,
          mówi
          > sama za siebie. Firma Górnik jest karmiona kasą miejską poprzez różne dziwne
          > zlecenia jnp. usuwanie skutków huraganu(sic!) za 50.000 PLN, organizację
          > lodowiska zimowego za 20.000 PLN na obiektach dzierżawionych za grosze od
          > miasta, likwidacje tzw. dzikich wysypisk po 10.000PLN od sztuki i wiele
          innych
          > dziwnych zleceń. W zamian firma górnik finansuje kampanie wyborcze sld,
          > wydawanie gazety SLD pt. "głos lewicy Mysłowickiej" oraz organizuje festyny
          > wyborcze SLD na terenie kąpieliska Słupna, w których to festynach zespół
          > Myslovitz ochoczo bierze udział. Spójrz na okładkę ostatniej płyty. Pojawiają
          > sie tam nazwiska, które wyżej wymieniłem. Wprawdzie Rojek nie śpiewał jak
          > wiśniewski Milerowi "A wszystko to bo ciebie kocham!" ale udział zespołu w
          > kampanii wyborczej sam przez się jest obrzydliwy!
          > Pozdrowienia - Zimny.
          • Gość: zimny Re: Zespół Myslovitz w kampanii wyborczej SLD! IP: *.kat.cdp.pl 27.05.03, 22:06
            Sorry wodzu ale te festyny to byłu tuż, tuż przed wyborami. Były baloniki i
            chorągiewki SLD, były darmowe wuszty od Koniecznego, było Myslovitz, i były na
            plakatach Sld zdjęcia z Rojkami i Myszorami z tych (a może z tego) festynu.
            Serio!
            • Gość: settembrini Re: Zespół Myslovitz w kampanii wyborczej SLD! IP: *.swic.dialup.inetia.pl 28.05.03, 11:03
              moze ich udzial jest dwuznaczny, ale musisz wzia pod uwage, ze oni musza na
              siebie zarabiac, koncerty to po prostu ich praca. nie byli tam spolecznie. choc
              ich lica na plakatach lsdowskich sa jednak faktem.

Gość portalu: zimny napisał(a):

> Sorry wodzu ale te festyny to byłu tuż, tuż przed wyborami. Były baloniki i
              > chorągiewki SLD, były darmowe wuszty od Koniecznego, było Myslovitz, i były
              na
              > plakatach Sld zdjęcia z Rojkami i Myszorami z tych (a może z tego) festynu.
              > Serio!
    • Gość: Kiyks Re: Zespół Myslovitz w kampanii wyborczej SLD! IP: *.kat.cdp.pl 28.05.03, 23:30
      • Gość: Kiyks Re: Zespół Myslovitz w kampanii wyborczej SLD! IP: *.kat.cdp.pl 28.05.03, 23:31
        te palanty som z sld? niuy kupia ich pły! Nich spadajom!
        • maximuss1 Myslowitz - cieniasy (moim zdaniem) 29.05.03, 08:37
          Czy grają dla postkomuny czy też nie - to dla mnie nie jest ważne. Oczywiście -
          uważam, że to wstyd i brak honoru dla uczciwego człowieka występować na
          festynach SLD. Ja wszak nigdy nie słuchałem tej kapeli - nie podoba misię i
          jest - moim zdaniem cieniutka, oj cieniutka.
          • Gość: bigosowa Re: Myslowitz - cieniasy (moim zdaniem) IP: *.kat.cdp.pl 29.05.03, 20:18
            ciekawe czy ten wasz Kieszonka od nich też skasował dolę?
            • Gość: m1a1abrams Re: Myslowitz - cieniasy (moim zdaniem) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 10:01
              Kieszonka kasuje dolę tylko od "Mysłowickich Firm". Mylovitz załapali się na
              kasę prosto z budżetu. Kieszonka działa tak: bierze od "Mysłowickich firm" -
              daje budżetowe, czyli nasze pieniądze. Ostatnio kieszonka chciał chapnąć od
              Shella ale sprawa stała się głośna, więc się wycofali.
    • emce_dwa o Myslowitz z Mysłowic 31.05.03, 08:06
      Myslowitz - dosyć sceptycznie podchodziłem do panów z zespołu - ale faktem
      jest, że towarzyszyli mi przez całe studia, towarzyszą 5 lat po studiach i mam
      nadzieję, ze potowarzyszą (albo przynajmniej Rojek - bo tak to już jest z
      wokalistami, że zaczynają tworzyć sami) jeszcze trochę. Chłopcy dojrzewają,
      mają te same problemy jak ich rówieśnicy.(kumpel z liceum głosował na sld -
      wkurzony na butę aws) Nie wiem czy poprzednia władza rozpieszczała chłopaków -
      ale wolny zawód (też się załapałem pod ten termin :( ) to ciężka praca i
      czasami totalny brak pieniędzy. Pisałem na starym forum o tym, że nie ma klubu
      Myslowitz w ich własnym mieście gdzie można by napić sie z którymś z nich,
      posłuchać mini konceru raz na jakiś czas, gdzie byłoby inaczej niż w Walentynce
      (nie polecam), w Bogalu (fajnie tam, ale to chyba knajpka dla trochę starszych
      i bogatszych - i tylko żywca leją), na Rynku (moja ulubiona knajpka - zwłaszcza
      ogrodek - piwo tam tanie jak barszcz, widok fajny - a że to nic specjalnego -
      jakoś mi nie przeszkadza), w Stajni (? - to na Szymanowskiego)...

A tak to już jest, że stałym punktem w dziale kulturalnym wszelkich
      informatorów - obok Trio harmonijkowego, Grześka Kapołki (odnalazłem jego
      nazwisko kiedyś na fajnej płycie Young Power) jest Myslowitz (wydają niedługo
      nową płyte typu debest z jakimiś perełkami )

Nie widzę nic złego w występie grupy na festynie - nie chodze na takie imprezy.
      Fakt, ze festyn pod patronatem sld jeszcze bardziej by mnie zniechęcił. Wzieli
      kasę - to dobrze - gorzej gdyby zagrali za darmo !

A PRAWDĄ JEST TO, ŻE NIKT ANI TERAZ ANI ZA LAT KILKA NIE OCENIA JAKOŚCI MUZYKI
      PO TYM CO "WYPRAWIAJĄ" CHŁOPAKI

CZY KTOŚ Z WAS SŁUCHAŁ ROZMOWY Z ROJKIEM KILKA TYGODNI TEMU (W PR I PR bodajże
      w programie p. Napiórkowskiej)

pozdrawiam

a co myślicie o (muzyce) NEGATYW-u ?

LUBIĘ WAS :)
      emce_dwa
      • Gość: settembrini a pro po negatywu IP: *.swic.dialup.inetia.pl 01.06.03, 19:19
        bylem jakis czas temu na ich koncercie w Rybniku, w klubie Paleta. mila mala
        sala, kilkanascie osob- byly wiec warunki by ocenic chlopakow. instrumentalnie
        byli ok, brzmienie w miare fajne jak na kolesi z garazu, ale wokal... uwazam,
        ze ten gosc nie powinien lapac za mikrofon. a teksty moga byc. moze jestem
        dosyc surowy w ocenie bo nieco gust mi sie od tamtego czasu i raczej nie
        slucham juz brit popu, ale jednak myslovitz wciaz lubie.
    • Gość: . Myslovitz = NAZWA NAZISTOWSKA IP: *.echostar.pl 01.06.03, 17:40

a do tego komuchy,

na pohybel komuchom,
      na pohybel folksdojczom,

niech żyje Wolna Polska!
      • zimny3 Re: Myslovitz = NAZWA NAZISTOWSKA 01.06.03, 17:45
        Niych zyje, niych sie wali na ryj i łodwali łod slonska!
      • Gość: . Myslovitz co to k... za NAZWA IP: *.echostar.pl 01.06.03, 17:49

?

Hitler Kaputt!

Naziści i folksdojcze raus!
        • Gość: cyborg Re: Myslovitz co to k... za NAZWA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.03, 23:20
          Lepsza będzie nazwa "Aldrajch"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka