Gość: Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 15:32 W czerwcu idziemy z mężem na ślub i wesele, nie mam pojęcia jaki prezent dać młodej parze. Myślę o ozdobnym lustrze,ale nie wiem czy darowanie lustra nie jest związane z jakimiś przesądami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: prezent ślubny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 15:43 Lepiej daj pieniądze, niż lustro czy jakikolwiek inny przedmiot - który za pewne im będzie tylko gracił mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: prezent ślubny 28.05.07, 17:49 Gość portalu: ? napisał(a): > Lepiej daj pieniądze, niż lustro czy jakikolwiek inny przedmiot - który za > pewne im będzie tylko gracił mieszkanie. co za bzdurny pomysl....dadza pieniadze i zadnej pamiatki po weselu nie bedzie.Jakby para mloda chciala kase to by powiedzieli od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: prezent ślubny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 19:18 Wcale nie bzdurny - tylko praktyczny. Za pieniądze młodzi kupią sobie to, co chcą. Niejednokrotnie chciane przedmioty są - za drogie, żeby dany gość poniósł dany wydatek. A tak - gotówka otrzymana od większej ilości gości stanowi już "konkretny pieniądz", za który sobie sprawią sami "pamiątkę weselną" ... Poza tym skończyły się czasy zestawów sztućców z wesela, jak i chińskiej porcelany .... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: prezent ślubny 28.05.07, 20:41 Gość portalu: ? napisał(a): > Wcale nie bzdurny - tylko praktyczny. no coz....nie ma to jak kasa....? > Za pieniądze młodzi kupią sobie to, co chcą. Niejednokrotnie chciane przedmioty są - za drogie, żeby dany gość poniósł dany wydatek. czesto ale nie jest to regula... >A tak - gotówka otrzymana od większej ilości gości stanowi już "konkretny pieniądz", za który sobie sprawią sami "pamiątkę weselną" ... aha juz to widze.... > Poza tym skończyły się czasy zestawów sztućców z wesela, jak i chińskiej > porcelany .... ameryki nie odkryles, a i zapomniales dodac czasy 3 zelazek, 4 czajnikow i 5 kompletow do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: prezent ślubny 28.05.07, 17:50 moze po prostu zapytaj czy jest cos co by chcieli dostac?Ostatnio tez bylam na weselu, mlodzi po prostu okreslili sie co by chcieli i to wlasnie w prezencie dostali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Efcia Re: prezent ślubny IP: *.tsi.tychy.pl 28.05.07, 17:54 a moze obraz? polecam galerie malarstwa wspolczesnego www.elling.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: prezent ślubny IP: 81.210.69.* 03.06.07, 17:43 cieszyłam sie z pieniedzy na prezent slubny bo dzieki nim - po częsci udało mi sie kupić mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: prezent ślubny 03.06.07, 18:07 Gość portalu: marta napisał(a): > cieszyłam sie z pieniedzy na prezent slubny bo dzieki nim - po częsci udało mi sie kupić mieszkanie ??? to w kopertach mialas po kilka tys zl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: prezent ślubny IP: 81.210.69.* 03.06.07, 20:28 napisałam ze po czesci udało mi sie kupic mieszkanie a w kopertach miałam 20 tysiecy reszta kredyt i pozycka od rodzicow kredyt dzieki temu mniejsz ocZywiscie dzieki kopretom ma sie rozumiec a miszkanie kupiłam za 55 tysiecy dlaczego sadzisz ze musiało to byc po kilka tysiecy na apartamentowca mnie nie stac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zinc Re: prezent ślubny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 21:03 mieszkanie za 55 tysiecy? gdzie takie mozna jeszcze kupic? jaki metraz???? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: prezent ślubny 03.06.07, 21:13 Gość portalu: zinc napisał(a): > mieszkanie za 55 tysiecy? gdzie takie mozna jeszcze kupic? jaki metraz???? dokladnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: prezent ślubny 03.06.07, 21:13 no jak mieszkanie za 55 tys to faktycznie uzbieralas w sumie niemal polowe- gratuluje.Dla mnie ceny mieszkan zaczynaja sie od 100 tys...bynajmniej nie w apartamentowcu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: prezent ślubny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 21:13 Stonuj trochę. Każdy daje propozycję, ale drugich nie "obraża" i atakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: prezent ślubny 03.06.07, 21:14 Gość portalu: ? napisał(a): > Stonuj trochę. > > Każdy daje propozycję, ale drugich nie "obraża" i atakuje. ???do mnie?chyba sie pomyliles.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: prezent ślubny IP: 194.181.196.* 05.06.07, 14:01 Lepiej zapytaj młodych albo mamę panny młodej, zwykle jest zorientowana co młodzi chcą. Moim zdaniem jednak pieniądze są najlepsze, bo sami wybiora co chcą. Zawsze pytam znajomych co wolą, kasę czy coś konkretnego, odpowiedzi sa różne, więc warto pytać. Szczerze powiedziawszy odradzam takie pomysły jak lustro, obrazy itd. gusty są różne, a zamiast sparwić przyjemność możesz sprawić niechciany prezent i kłopot. To że się kogoś lubi nie zawsz oznacza że zna się jego gust! np. podarujesz "stylowe" lustro a młodzi będa chcieli mieć nowoczesne wnętrze (albo odwrotnie) i co zrobią z takim prezentem? "podaj dalej" na następnym weselu? Jeśli chcesz podarować coś co im sprawi radość posłuchaj czego im brakuje, a najlepiej zapytak wprost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: prezent ślubny IP: 81.210.69.* 07.06.07, 16:51 tak za 55 tys w 2003 ruku na osiedlu syberka a w bedzinie mieszkanie ma 58 mkwadratowych 3 pokojeowe i wtedy to nie było mało tzn nie kosztowało wcale mało mozna był kupic nawet tansze o podobnej powierzchni takie były ceny i chyba kazdy kto kupił mieszkanie w tym czsie wiele zyskał i zgodzi sie zemna bo teraz bardzo ceny poszły w gore i wcale nia sciemniam poprostu podzieliłam sie swoim spostrzezeniem dla mnie cena 100 tysiecy to abstrakcja a libero czy jakos tak stwierdził ze od 100 zaczynaja sie dla niego ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: prezent ślubny IP: 81.210.69.* 07.06.07, 16:52 przepraszam iberia pl a nie libero Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: prezent ślubny 07.06.07, 17:48 Gość portalu: marta napisał(a): > > chyba kazdy kto kupił mieszkanie w tym czsie wiele zyskał i zgodzi sie zemna > bo teraz bardzo ceny poszły w gore zgadza sie. >i wcale nia sciemniam poprostu podzieliłam > sie swoim spostrzezeniem dla mnie cena 100 tysiecy to abstrakcja takie sa ceny teraz w katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś