Dodaj do ulubionych

Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione

IP: *.mtvk.pl 02.07.07, 20:05
bieda bieda narzekania wieczne a osrodki buduja - to za co to ??
pseudogoralom zawsze malo
biznesmeny z ciupagami

przyznam ze nie rozumiem ludzi co jada na weekend czy urlop i potem narzekaja
ze lody drogie a piwo w plusie to za "zloty piontka" a oni chca 4-5zl
po co jechac na urlop i sobie zalowac to siedz w balkonowicach i chlej mocny
full
a goralom zawsze malo bedzie

Obserwuj wątek
    • Gość: abc Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 21:13
      hm a niektórym się nie podoba że są w województwie śląskim i chcieliby do
      małopolski-widać teraz jak się nimi krakusy interesują...
      • Gość: kirloy Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.171.149.2.crowley.pl 02.07.07, 21:21
        Jakos sie nie dziwie - Beskidy stawiaja na emerytow - spokoj cisza nic sie nie
        dzieje. Jak juz to przeglad kapel ludowych. Kotlina Klodzka lepiej trafia do
        ludzi z kasa, ale tez sie stara promowac no i niemcy pozostawili troche miejsc z
        historia.
        Beskidy - Rajd Wisly upadl, Cieszynka upadla, DownHill upadl, Skoda MTB omija te
        naaturalne dla MTB tereny dalekim lukiem i jakos zadna impreza mogaca mlodych,
        aktywnych przyciagnac do glowy mi nie przychodzi (sezonu zimowego nie licze bo
        sie na tym nie znam).

No ale rozumiem ze taka strategia nic sie nie dzieje moze przyniesc pozytywne
        skutki w dluzszym terminie - spoleczenstwo sie starzeje.
        • Gość: Krycha_z_Plutona Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.speed.planet.nl 03.07.07, 13:20
          Nie wiem czy rajdy, to dla prawdziwych turystow, pragnacych polazic po gorach,
          to taaaaka atrakcja. No ale ludzie sa rozni, ja tam wole spokoj i swiergot
          ptakow, niz ryk silnikow i nie jestem stara
          • Gość: kato28 Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.chello.pl 03.07.07, 19:12
            Człowieku! Na turystach chodzących po górach nie da się zarobić! Takim
            przeważnie łóżko na taniej kwaterze wystarczy. Taki kanapki sam sobie zrobi,
            obiad w przydrożnym barze zje, herbatki byle gdzie się napije i już. No może
            wieczorkiem piwka napije na tarasie domu w którym wynajął pokój. Kasę się
            trzepie na ludziach którzy w góry jadą się zabawić, wypić, szaszłyczka z byle
            czego zjeść albo podrabianego oscypka. I sweterek albo skórę z owcy kupić. Z
            tego żyje Zakopane. Z turystów którzy co prawda na Gubałówkę nawet koleją nie
            wjadą ale pod Gubałówką wydadzą majątek w knajpach czynnych od rana do późnej
            nocy. A w Beskidy co? 5 minut po sezonie "umierają"
    • Gość: adre Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.chello.pl 02.07.07, 21:23
      Cóż, cepry liczą dudki tak samo jak górale. No i się jedni na drugich boczą -
      górale że cepry skąpe, a cepry że górale pazerni.
      • Gość: adre Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.chello.pl 02.07.07, 21:28
        edit: liczą oczywiście dutki, poza ornitologami amatorami rzecz jasna.
    • xs550 Omijajmy Beskidy z daleka 02.07.07, 22:05
      Szczytem bezczelnosci jest chciec od kogos wyciagnac kase i jeszcze narzekac,
      ze ta osoba jest skapa. Jezeli ktos nazywa mnie skapcem to ja bede go omijal z
      daleka. Wole jechac gdzies gdzie nie mowi mi sie w oczy, ze jedyna rzecza jaka
      jest we mnie interesujaca to moje pieniadze. Aha, i jezeli chce sie
      przyciagnac turystow to wypadaloby popracowac troche nad atrakcjami ktorych jak
      widac w tym regionie brakuje... Tak wiec "goralom" z Beskidow zycze troche
      wiecej taktu, wyczucia i zmyslu do robienia interesow. Na sukces trzeba
      zapracowac.
    • Gość: Otto Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.bsb.vectranet.pl 03.07.07, 01:50
      Czyli najczęsciej przyjeżdżają na wekend skąpi hanysy do własnej daczy z
      wałowką.
      Mieszkańcy Krakowa i Opola mają swoje miejsca na które robię wypady na wekend.
      • yagres Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione 03.07.07, 06:19
        Nie rozumiem tych górali wyzyskiwaczy. Jako bliski urlopowicz mam wydawać
        dziennie kilkaset złotych tylko po to by oni się dobrze poczuli? To co, mam
        kilka miesięcy harować w pracy po to by w dwa tygodnie wydać cięzko zarobione
        pieniądze? I jeszcze mnie włodarze miasta nazywają skąpcem!!!

Zjedźcie z cenami, uczyńcie je choć trochę bardziej przystępnymi, dajcie
        mniejsze marże bo faktycznie nie kupię u was ciepłego piwa w plastikowym kubku
        do tego w połowie z pianą za 5 zł kiedy za rogiem w sklepie ma je za 2,20 zł w
        butelce ładnie schłodzone. Napaleni na pieniądze wyzyskiwacze...
      • Gość: Krycha_z_Plutona Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.speed.planet.nl 03.07.07, 13:24
        Znam wielu gorali, ktorzy tez narzekaja na Slask i Slazakow, ktorzy zjezdzaja w
        gory. Sami przy tym mieszkaja w Katowicach i okolicach, pracuja, nawet robia
        zakupy...Ciekawe, nieprawdaz????
      • fyrlok Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione 04.07.07, 12:56
        A te z Lopoula to niy "Hanysy" ???
    • Gość: kala Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: 212.160.188.* 03.07.07, 07:10
      Beskidy zaczynaja przypominac smietnisko zanieczyszczone rzeki smieci
      praktycznie wszedzie to zasluga miejscowych cwaniaczkow ktorzy scieki
      wpuszczaja do rzek a smieci pala lubpodrzucaja do lasu.
      • Gość: kris_katowice Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 07:21
        Byłem w Wiśle pól roku temu i naprawdę w centrum cięzko znaleźć fajną knajpkę z
        klimatem lub restaurację gdzie zjem za duzo i nie za jakieś kosmiczne
        pieniądze. Sorry ale nędza gastronomiczno kulturalna panuje w Wiśle. Chyba
        troszkę lepszy jest Ustroń, ale przebierać nie ma w czym. Daleko choćby do
        Polanicy Zdroju...
      • Gość: asia Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 08:44
        :) W sobotę widziałam jakiegoś turystę (jakiś hanys)zostawiającego worki ze
        śmieciami w lesie pod tabliczką "Zakaz składowania śmieci"... To właśnie obraz
        turystów.
        • Gość: Krycha_z_Plutona Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.speed.planet.nl 03.07.07, 13:41
          Myslisz, ze Slazacy przyjezdzaja w gory i porzucaja tu smieci???? Stawiam na
          autochtona;-)
    • Gość: joł Chorwacja 35 zł dziennie IP: 213.227.87.* 03.07.07, 08:23
      za apartament dla 3 osób nigdy nie płaciłem powyżej 30 E, mam za to dwa pokoje z
      kuchnią i łazienką + góry nad głową + morze pod schodami i zabytki najwyższej
      klasy, pewną pogodę i życzliwych mieszkańców

w Wiśle za byle pokoik trzeba płacić 50 zł, góry są zabudowywane już po same
      szczyty wstrętnymi budami, nikt nie dba o czystość potoków, wszędzie słychać
      echo z głównej drogi

więc miejcie proporcje, obniżcie ceny noclegów, podnieście standard i dbajcie o
      swoje wsie i miasta, inaczej już nikt poza kuracjuszami tam nie przyjedzie.
      najwyżej paru znudzonych chłopców ze Sląska na piwko
      • Gość: ciekawski Re: Chorwacja 35 zł dziennie IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.07, 09:21
        z tym 30 Euro to chyba 10 lat temu
        • Gość: gosc Re: Chorwacja 35 zł dziennie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 10:24
          w tym roku byłam w Chorwacji i płaciłam 25 euro za dobę więc nie 5 lat temu.
          Poza tym co do oferty Beskidów - to święta prawda - nie ma co robić po prostu,
          nie ma dobrych restauracji, ceny jak za taki standard moim zdaniem za wysokie,
          wszystko takie jakies przaśne i niedopracowane... Białka Tatrzańska i Bukowina
          oferują noclegi po 20 - 25 zł za dobę a przy tym o wiele więcej do zaoferowania
          turyście. a beskidy zrobiły się wielkim ogródkiem działkowym ślązaków, tu już
          nie ma klimatu
          pozdrawiam
        • Gość: joł Re: Chorwacja 35 zł dziennie IP: 213.227.87.* 03.07.07, 13:36
          w zeszłym roku był Tribunj, 25 euro piętro miłego domku, tylko jeden apartament
          więc pełen luz cisza i spokój, winogrona i figi za darmo i w ilościach nie do
          przejedzenia, kilka razy dostaliśmy ryby i wino, wspaniałe

jeszcze jakieś pytania ?
      • Gość: m Re: Chorwacja 35 zł dziennie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:59
        góry są zabudowywane już po same
        > szczyty wstrętnymi budami, nikt nie dba o czystość potoków, wszędzie słychać
        > echo z głównej drogi

Święta prawda - pazerność doprowadziła do tego, że na każdej górce stoją jakieś
        budyi szpecą krajobraz, dla którego przecież jedzie się w góry, a za to cebtrum
        Wisły czy Brennej - bieda z nędzą dwie knajpy na krzyż.
        A jakieś inne atrakcje w centrum Wisły? Basen w szpecącym także krajobraz
        molochu Gołębiewski...
        A gdzie n.p. skansen z jakimiś atrakcjami czy cokolwiek wyższego lotu niż stara
        karuzela?
    • Gość: szopen Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.crowley.pl 03.07.07, 10:19
      Jak wszystkie miejscowości chcą się wzorować na Wiśle czyli maksymalnej komercji
      to ja dziękuję wolę zostawić pieniądz w Bieszczadach lub w innym spokojnym
      miejscu. W góry nie jadę po to by trafić z zgiełku miasta do jeszcze gorszego
      hałasu.
      Większej porażki niż Wisła pod względem turystycznym nie znam :)
    • cover_wielki Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione 03.07.07, 12:46
      Szczyrk to dziura, tam nawet knajpy zamykają o 22 byłem raz trzy lata temu i
      przez nastęopne 15 juz tam nie pojade. Ceny noclegów jak w Zakopanym, i nic sie
      nie dzieje.
      W okolicach Białegostoku gospodarstwo agroturystyczne z noclegami po 20zł i
      jeszcze mozna śniadanie zjeść.
    • Gość: turistas Gorzej niz na Ukrainie, infrastruktura od Gierka.. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.07.07, 13:05
      od 30 lat nic sie tam nie zmienilo, a wielce myslace soltysy i darmozjady gorale
      zastanawiaja sie jakich to atrakcji brakuje i czemu turysci nie potrafia nic
      wymienic. Odp. jest prosta - NIC TAM NIE MA! poza niewysokimi gorkami rzecz
      jasna. Reszta to KATASTROFA! Zeby przez 30 lat nie zbudowac porzadnego wyciagu?
      A nie, sory, po 30 latach postawiono JEDEN wyciag doppelmayer (pewnie uzywka z
      austrii) na czantorii i jednoczesnie przywalono cene 100zl za dzien - wyzsza niz
      w Alpach, nie wspominajac juz o USA gdzie za 90zl/dzien mamy gigantyczne parki
      rozrywki z dziesiatkami niesamowitych atrakcji, rollercoasterow, itd.!

Smiech na sali
    • Gość: michal w zimie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 13:14
      w zimie tez raczej wiecej turystow nie przyjedzie

byłem w tym roku na nartach w szczyrku .. raz
      i to był ostatni raz !!!

wyciągi z lat 70tych przepustowosc tragiczna
      obsługa chyba nie ma pojęcia co to jest ratrak i do czego służy
      ceny za kazdy wjazd wcale nie małe
      część wyciągów zamknięta
      kolejki kilometrowe
      sztuczne nasnieżanie .. po co .. szkoda kasy przeciez turysci mogą jezdzic po
      kamieniach

generalnie tragedia !!!
      wcale mnie nie dziwi ze ludzie wybierają inne miejsca
      • Gość: joł dokładnie, wyciągi droższe niż na Podhalu IP: 213.227.87.* 03.07.07, 13:39
        w Białce wyciąg 800 m, karnet na 12 zjazdów 15 zł, w Wiśle to samo 35 zł,
        pomijam warunki śniegowe, u nas żałują armatek, ratraków i czego się da,
        podhalanie z nieciekawej wiochy zrobili stację narciarską a u nas zadupie pełną gębą

niech się całują
    • Gość: Negro Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.rybnet.pl 03.07.07, 16:24
      Wystarczy zrobić startowisko dla paralotnii na kierunki południowe np. ze stoków
      Klimczoka. Wtedy paralotniarze będą przyjeżdżać na kilka dni, a tak przy
      kierunkach południowych wiatru jesteśmy zmuszeni jeździć aż na Słowację (Stranik
      koło Żyliny).
      • Gość: Olo Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.kat.3s.pl 03.07.07, 16:50
        w Zakopanem za podobnego standardu pokój co w Szczyrku, Wiśle itp, czyli
        łazienka i może jakieś TV, radio, a wyposażenie nie po babuni, tylko w miarę
        nowe płaci się taniej niż w tych naszych królewskich mieścinach beskidzkich i
        to jest fakt. Pomijam, że znaleźć taki pokój w Beskidach i jeszcze w rozsądnej
        cenie to jednak sztuka. To co w Zakopanem jest standardem tutaj to luksus i z
        cenami jest analogicznie. Wystarczy przejrzeć oferty w necie, do których dostęp
        tez jest bez porównania.
        W takim kontekście to hipokryzja pisanie o skąpstwie turystów, bo każdy z nich
        musiałby się zwyczajowo zwać turysta-frajer.
        • Gość: Olo Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.kat.3s.pl 03.07.07, 17:06
          przykład pierwszy lepszy znaleziony na prędce, a jest tego tam w bród i poza
          Zakopcem taniej i z konkretnymi ofertami w necie:
          Ceny:
          • Pokój 1 osobowy - 40,00zł - 50,00zł
          • Pokój 2 osobowy - 30,00zł - 40,00zł
          • Pokój 3-4 osobowy - 25,00zł - 35,00zł
          willa.swidrowka.pl/?willa=galeria
          Beskidzkie pokoje to porazka pod względem standardu i relacji standard-cena.

• Gość: aliveinchains Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 10:20
            Gość portalu: Olo napisał(a):

> przykład pierwszy lepszy znaleziony na prędce, a jest tego tam w bród i poza
            > Zakopcem taniej i z konkretnymi ofertami w necie:
            > Ceny:
            > • Pokój 1 osobowy - 40,00zł - 50,00zł
            > • Pokój 2 osobowy - 30,00zł - 40,00zł
            > • Pokój 3-4 osobowy - 25,00zł - 35,00zł
            > willa.swidrowka.pl/?willa=galeria
            > Beskidzkie pokoje to porazka pod względem standardu i relacji standard-cena.

Muszę chyba zmienić opinię o Zakopanem bo ta mieścina wydawała mi się skapa,
            pozbawiona namiastki luksusu, droga, skomercjalizowana...pełna podpitych górali
            A latem to i tak wybieram się nad morze (zresztą Beskidy mam na codzień)...i
            wszyskim tak radze, Kaszuby, Pomerania czekają:)
    • Gość: Mika Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.stk.vectranet.pl 03.07.07, 17:24
      Byłam w ubiegłą niedziele w Brennej Leśnicy jest cisza i spokój,
      jeżdzę tu tylko na sobotę i niedzielę-wyciszam się ,ładuję akumulatory
      do dalszej pracy od poniedziałku
      Kiedyś jeżdzilam na pole biwakowe na kilka dni a nawet na 2tygodnie,
      ludzi bylo zawsze dużo ,ciężko było znależć miejsce na namiot,teraz
      pole to stoi puste,zaniedbane ,nedza!!!!W nocy nieoświetlone.Strach
      tam rozbić namiot na noc.Nie wiadomo do kogo należy to pole biwakowe.
      Opłaty pobiera jakaś kobieta ,nie dając nawet potwierdzenia zapłaty.
      Takich miejsc jest w Brennej więcej ,może Gmina zainteresuje sie
      tym.Jak chcecie ceprów przyciągnąc to może warto by coś zrobić
      ewentualnie wydzierżawić ten teren . Ceny noclegow w kwaterach są tez
      za duże porównując do tych z np.Chorwacji.
    • Gość: achet Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 17:31
      A jeđli chodyi o y zimę - to lepiej nie mówić. Na takim Soszowie 20 minut stoi się w kolejce do wyciągu, na wróblonkach jest równie tragicznie, ja już nawet nie wspomnę o jakości ratrakowania stoków i cenie!!!!!!!! Wolę nadłożyć trochę drogi i pojechać na Wielką Raczę.
      • Gość: achet Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 17:32
        Miało być - a jeśli chodzi o zimę :) Coś mi się z klawiaturą pokopało
    • Gość: ryś Re: Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.chello.pl 03.07.07, 19:00
      Ostatnio byłem w Wiśle jesienią ubiegłego roku. Po godzinie 22-ej nie było co
      tam robić! Knajpy pozanykane inne uciechy też niedostępne, ulice puste... Jakiś
      czas później byłem w Zakopanem. Też jesienią ale jeszcze bez śniegu. Ogólnie
      paskudna była pogoda. No... Tylko jak tam nie było nic innego do roboty to od
      rana do później nocy mozna było łazić po knajpach. O 1-ej w nocy ludzie dopiero
      do hoteli się zbierają.
    • Gość: Gogelas Beskidzcy górale !! -czytacie to?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 20:15
      Macie gotową odpowiedź dlaczego turyści u Was nie
      chcą zostawiać kasy.Jesteście pazerni bez miary.
      Słowem: znaj proporcje mocium panie!
    • Gość: ~ [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: pablo Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione IP: *.pl 04.07.07, 09:52
      ja bym chetnie wydawal wiecej gdybym wiecej zarabial a nie marny 1000 zł
      miesiecznie!!!
    • fyrlok Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione 04.07.07, 12:52
      > głównie turyści ze Śląska (74 proc.).
      > zadziej w Beskidy zaglądają goście
      > z ościennych województw - opolskiego

Bo "Opolskie", niby niy Slonsk, pra ?
      - hadziajskie nasienie!.........

• fyrlok Beskidy: przyjeżdżają cepry skąpe i zagonione 04.07.07, 12:54
      > dostaną wytyczne

Artikel fce sprzedowac nowoczesnosc,
      ale to akurat w moich piknych uszach