Dodaj do ulubionych

Wątek, który lży i ubliża Cyganom, a cenzura co?

IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 10:44
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=66457301
Cygan to nie Niemiec więc można go z błotem mieszć.Temat ten służy do siania
nienawiści w stodunku do mniejszości narodowej naszego kraju.

Jak można tolerować takie sformułowania jak:
1.Okradł mnie w bramie - a gdzie dowody?
2.Niech ta czarna dzicz wraca do Indii
3.Zgadzam się! Niech wracają do siebie....
4.Kazdemu kto mowi ze jestesmy rasistami zycze zeby zamieszkal w jednym bloku
z cyganami.
5.Wy po..e Gorole Polskie wos wypierdolymy razem mit Zigeuner do Polski
6.mnie chcieli (a w zasadzie chciały - 2 dziewczyny, jedna cyganka, druga
biała) okraść jak szłam z warszawskiej.....- gdzie dowody, że chciały okraść
i że to Cyganki?
7.To też musiały być cygany. Albo żydy. Albo czarnuchy. Na pewno nie
prawdziwi Polacy.
8.To sie powinno tepic jak stonke.

I jedyna normalna wypowiedź
Założe się,że jakby policja zrobiła statystyki, to by wyszło na 100% ,ze dużo
wiecej jest napadów przeprowadzonych przez nie-cyganów, nie tylko w samych
Bogucicach, wiec nie dawajcie takiego głupiego tematu wątku, że " w
Bogucicach Cyganie okradają przechodniów"
poprostu w Bogucicach okradają przechodniów i tyle.

W świetle powyższego faktu proszę cenzora o całkowite wygaszenie tematu, gdyż
służy on pobudzaniu waśni z mniejszością narodową jaką niewątpliwie są
Cyganie.

Obserwuj wątek
    • un1 Re: Wątek, który lży i ubliża Cyganom, a cenzura 30.07.07, 10:47
      Ad 7. Warto czasem czytać ze zrozumieniem. Poza tym wszystko się zgadza.
      • Gość: plus 601 Re: Wątek, który lży i ubliża Cyganom, a cenzura IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 11:00
        Nie przejmuj się czytam ze zrozumieniem, temat ten na tyle mnie denerwuję, że
        pisząc na szybko i czytając całość z drugiego okną mogłem pewne sprawy
        przeoczyć za Ciebie przepraszam. Nie zmienia to faktu, że temat jest obrzydliwy
        i uwłaczajacy godności człowieka.
        • Gość: Rom Re: Wątek, który lży i ubliża Cyganom, a cenzura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 11:12
          wiadomosci.onet.pl/1577717,0,0,29767,przeglad.html
          Romowie handlują w Szwecji polskimi złodziejami
          "Gazeta Wyborcza": Gang polskich Romów masowo werbuje Polaków do pracy w
          Szwecji. Na miejscu każe im okradać sklepy i mieszkania. Kto nie chce "jumać",
          jest torturowany - ustalili reporterzy TVN "Uwaga".

www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4341362.html

Więzione, gwałcone, bite - taki los spotyka Polki, gdy trafią w ręce romskiego
          gangu. Ci sami ludzie, którzy zmuszają rodaków w Szwecji do okradania sklepów i
          mieszkań, handlują kobietami.

• Gość: ! Re: Wątek, który lży i ubliża Cyganom, a cenzura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 11:20
            Złodziej, którego odnaleźli dziennikarze TVN "Uwaga!", opowiada: - To rody
            cygańskie z Polski, od 30 czy 40 lat w Szwecji. Żyją z niewolników, ustalają
            każdemu limit przestępstw, nawet do 30 kradzieży dziennie. A jak nie zrobisz,
            to ci taką mukę wstawimy, że już nie wyjdziesz. Pozostaje pryskać.

Od lat zgłaszają się do nas rodacy, którym udaje się uciec - opowiada "Gazecie"
            polski konsul z Malmö Gerard Pokruszyński. - Bywają ciężko pobici, ze śladami
            tortur. Odnotowaliśmy kilkaset takich przypadków. Bezpośrednio po wejściu
            Polski do Unii proceder się nasilił, zgłaszało się nawet kilka osób tygodniowo.
            W konsulacie specjalny urzędnik odpowiada za kontakty z policją w tych
            sprawach. W zeszłym tygodniu o godz. 6 rano osobiście ściągałem ze stacji
            benzynowej dwóch Polaków, którzy wyrwali się przestępcom - mówi konsul.

- Słyszał pan o zabójstwach?

- Wyłącznie z relacji osób trzecich. Oficjalnego zgłoszenia do konsulatu nigdy
            nie mieliśmy.

Od jesieni szwedzka policja i prokuratura w Szczecinie prowadzą śledztwo. Na
            razie aresztowano trzech Polaków, w tym dwóch Romów. Mają zarzuty handlu żywym
            towarem i zmuszania do przestępstw.

Na liście do przesłuchania jest 200 ofiar gangsterów.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,4338791.html
            • Gość: majkel Re: Wątek, który lży i ubliża Cyganom, a cenzura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 13:46
              ha ha ! Cyganie... przejdzie po Katowicach pelno zlodziejii wsrod nich jest jakis cyganek wrozacych na ulicach i niebezpiecznych wyrostkow z nozami.
              Jakos wszyscy funkcjonuja a zero dochodow w wykazach!
              U oczywiscie wszyscy zawsze niewinni i pokrzywdzeni , mam znajomych ktorzy pracuja w takiej instytucjii ze niestety co jakis czas musza sie z nimi spotykac i zawsze mowia ze mozna z kazdym sie dogadac ale najdalej i z daleka to zawsze od cyganow!!
              Pamietam jak ci dwaj cyganie w Belgii zabili tego chlopaka za odtwarzacz
              to rodzina zamiast sie kajac wspolczuc rodzicom tego chlopca
              przeprosic za morderstwo swojego syna , czuc wstyd wkoncu maja
              w rodzinie morderce niewinnego chlopaka to w telewizji slyszalem
              wypowiedzi rodzaju cyganie" i co my teraz zrobimy , zabrali mi syna"
              brat " bardzo jest mi przykro zabrali mi brata"
              Zadnego poczucia winy , odpowiedzialnoci za to co sie stalo.
              W dodatku doslownie znikoma liczba tych ludzi pracuje i placi podatki
              reszta woli wegetowac.
              Wiec niech "wybiorcza" nie usprawiedliwa tych cyganow bo do swietosci takiej jak spotykamy w opisach gw to im jeszcze bardzo daleko!
              Wystarczy spojrzec na Czechow jaki maja problem z nimi.
              • Gość: :-)))))))))))))))) Cyganie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 14:03
                Najlepsze jest to ,ze wielu niepracujacych i niepismiennych Cyganow mieszka w
                pieknych willach:-)))))

Tak się jakoś złoźyło, źe moje miasto w którym od małego mieszkam,
                zamieszkiwane jest przez duźą liczbę cyganów. Naród ten jest niezbyt lubiany
                przez mieszkańców mojego miasta, a dzieje się to najprawdopodobniej dlatego, źe
                nigdzie niepracujący osobnicy stawiają sobie pałace, jeźdzą Merolami i są
                obwieszeni złotem. Jeźeli czasami jedziesz trasą Warszawa- Poznań, to zdejmij
                nogę z gazu przy miasteczku Kłodawa i podziwiaj wspaniałe budowle.
                Gdy chodziłem przez 8 lat do podstawówki, to rekordem cyganów było zaliczenie 6
                klasy. Mało kto z cyganów kończy pięć klas. Choć za czasów mojego ojca, był
                przypadek, źe cygan i cyganka skończyli 8 klas. Co ciekawe, to to, źe wzięli
                oni w 7 klasie ślub i przez dwa lata siedzieli razem w ławce jako małźenstwo.
                neuron.bednarska.edu.pl/~ludwik/rom/fra.htm

• Gość: asd Re: Wątek, który lży i ubliża Cyganom, a cenzura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 13:58
          Gość portalu: plus 601 napisał(a):
          > przeoczyć za Ciebie przepraszam. Nie zmienia to faktu, że temat jest obrzydliwy
          > i uwłaczajacy godności człowieka.

Zapraszamy do Bogucic. Pomieszkaj tu z pare lat, niech Twoje dzieci się wychowują na ulicy razem z osobami narodowości Romskiej. Zobaczymy czy dalej będziesz tak bronił godności człowieka w sytuacji, gdy Ciebie okradną z Twojej godności.
          Rozumiem, że ludzie mieszkający na ogrodzonych osieldach z wysokim płotem i uzbrojoną ochroną nie są zagrożeni przez Romów, ale niestety większość społeczeństwa musi mieszkać razem z nimi w jednej klatce czy na jednym osiedlu.
          • Gość: plus601 Re: Wątek, który lży i ubliża Cyganom, a cenzura IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 17:07
            Tak się składa, że moim mieście mieszka bardzo dużo cyganów i jakoś nam nie
            przeszkadzają. Maja co prawda swoje dziwne budowle ale mnie to też nie
            przeszkadza. O rozbojach nie słyszałem nigdy. Jak sie mieszka w tolerancyjnym
            otoczeniu to i Ci ludzie łagodzą swoje obyczaje, ale jak sie mieszka wsród
            rasistów to trudno zbierać razy i nie być również agresywnym. Śląsk niestety i
            Ślązacy sa agresywni i nietolerancyjni i to jest cała wasza tragedia. Wy
            tolerujecie jedynie Niemca, a Polak z centrum kraju to zawsze będzie Gorol, Żyd
            Żydziskiem a Cygan Brudasem. Mieszkałem kiedyś w Zabrzu Makoszowy i trochę się
            na tę nietolerancję napatrzyłem, chociaż muszę przyznać, że z kolegami z pracy
            miałem wspólny język poza jednym zdeklarowanym Niemcem, który na przekopie jak
            szedł sam to urywał wszystkie słuchawki od telefonów.

• Gość: ja Re: Wątek, który lży i ubliża Cyganom, a cenzura IP: 80.51.222.* 30.07.07, 17:16
              mieszkam w Bogucicach i swoje z cyganami przeszlam.
              dowody? i owszem na jedno zajscie mam, pijany cygan za kierownica spowodowal wypadek, na policji odnotowane, przemilcze, ze oczywiscie byl nieubezpieczony.
              a drugi no coz dowodow nie ma, ale mama odzyskala torebke, ktora cygan ukradl kobiecie modlacej sie w kosciele,
              moglabym wymieniac nadal, ale po co i tak nie uwierzysz.
              wiem, ze na pewno nie wszyscy sa tacy, nie mozna uogolniac, ale jak widze grupke cyganow idacych ulica to przechodze na druga strone.
            • Gość: dede Re: Wątek, który lży i ubliża Cyganom, a cenzura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 18:14
              Akurat w Katowicach jakies 60-70% ludnosci stanowia wlasnie gorole.Rdzenni
              Slazacy sa w tym miescie mniejszoscia.
              • Gość: plus601 Re: Wątek, który lży i ubliża Cyganom, a cenzura IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 23:07
                W Zabrzu na Zaborzu Cyganów nie ma, a biją tam, kradną, chlaja wódkę
                hektolitrami a melina tam na melinie (przynajmniej tak było jak mieszkałem w
                Makoszowach).
                I co mam to uogólniać na cały Śląsk, wtedy moglibyście mi powiedzieć, że jestem
                anty Ślązak. Ja bym kłamał bo mimo wszystko trochę Śląsk znam. Wam radzę też
                abyście byli bardzij powściągliwi w ocenie wszystkich Cyganów.
    • Gość: Hanik Re: Wątek, który lży i ubliża Cyganom, a cenzura IP: *.u.pppool.de 30.07.07, 18:40
      Jeszcze nigdy niy slyszolech coby cygon sie uczciwyj roboty chyciol - a skond te
      pierony tyla kasy maja- dyc ino z "walkow"
      • Gość: plus601 Re: Wątek, który lży i ubliża Cyganom, a cenzura IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 23:08
        A Edyta Górniak też robi "wałki"?
        • Gość: buhah Re: Wątek, który lży i ubliża Cyganom, a cenzura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 06:33
          Ona ma niewiele wspolnego z Cyganami:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka