Dodaj do ulubionych

ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkieter !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 14:19
Witam
Jutro ide na rozmowe w sprawie pracy do "Ataxo", rozmowa dotyczy
stanowiska "telefoniczny sprzedawca reklamy internetowej".
Czy ktoś juz tam kiedys pracował bądz prauje na w/w stanowisku?
Nie chce marnowac czasu i "nadziać" sie na nieuczciwa firmę tak jak
w przypadku firmy Beaty Piętki.
Ataxo bardzo czesto zamieszcza ogloszenie w sprawie pracy w
portalach internetowych, praktycznie codziennie, dlatego tak bardzo
zwrocilo to moja uwagę.
Bardzo prosze o informacje na temat tej firmy
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: jak wyzej Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 18:48
      Czy naprawde nic nikt nie wie o tej firmie?????
      Nie mozliwe zeby nikt tam nie pracowal, ani nic o firmie nie slyszal
      • Gość: mo Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 213.17.136.* 21.02.08, 12:43
        pracowałam koło roku w Ataxo. Odkąd przestałam z nimi współpracować minęło już
        sporo czasu. Zarobki marne, a naharować się trzeba jak wół.
        Natomiast wiele nauczyłam się w tej firmie i poznałam wspaniałych ludzi.
        W gruncie rzeczy nie było tak źle. :):):
        • inquisition Czylki standard jako praca zarobkowa dno 15.03.08, 22:44
          ale przynajmniej poznasz życie od poważniejszej strony i poznasz ludzi :-)
          ___
          Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ !
        • Gość: Anonimowy Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 15:28
          Najgorsza firma telemarketingowa jaka może tylko być, Ci kierownicy,
          porażka!Zarobki totalnie beznadziejne, drą mordy, sami gó..
          potrafią a się rzucają.Chcecie być murzynami za parę groszy to
          idzcie tam pracować.
          • Gość: ojciec cypiska Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 20:36
            Hie, hie, hie :-) Bendem majkelam dżaksonem. Anonimowy, sie nie
            umie, to sie psioczy. Poczekam, poczytam, potem, kiedyś, znowu coś
            skrobnę. Tymczasem, Wesołych, Radosnych Świąt Wielkanocnych :-)
            Alleluja!!! Hie, hie, hie :-)
            P.S. Coraz bardziej się mnie tu podobie :-)
          • Gość: mambusia Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 19:06
            ???
      • Gość: pracownik Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 23:29
        Uprzejmie donosi się, że to już koniec ery E.Sz. w Ataxo. Teraz może być już tylko lepiej.
    • Gość: j/w Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 14:12
      co za daremne forum
      • Gość: allstars Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 87.105.187.* 17.10.07, 15:09
        Czesc:)
        Ja tam pracuje obecnie. Atmosfera pracy jest bardzo miła i zarobki jak sie
        człowiek stara też są wysokie jak na telemarketing. Moja najwyższa wypłata
        wyniosła 3500zł ale średnio dostaje koło 2000zł.
        • Gość: nix Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 83.142.217.* 17.10.07, 22:38
          buhahahahahahah
          ciekawe który z kierowników to napisał czyzby niesławna kk???
          i tyle mam do dodania
        • Gość: author Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.telpol.net.pl 30.01.08, 22:00
          :) widać w podpisie Twoim podpisie- allstars- dawna nazwa firmy, sprzed ok roku,
          2 lat...Dziś ludzie przyjmujący się w ogóle jej nie znają, co oznacza, ze to
          napisał jakiś stary pracownik z czasów kiedy można się jakoś usadowić w tej
          chorej firmie.
          No wiadomo Kasia K i pare innych osób zaczynało w czasie, kiedy ta firma jeszcze
          była przystępna i na prawde dało się zarobić.
          ale...
          Teraz? Nie łudźcie się. Teraz to obozik pracy dla młodych- obecna strategia
          firmy to- zatrudniać masowo i masowo zwalniać. To jak długo ktoś tam wytrwa
          zależy od tergo jak bardzo jest zdesperowany oraz jak wiele szczęścia ma (czyli,
          czy zlapie klienta przed deadline- widziałem przypadek, ze już doświadczony
          pracownik poleciał, bo miał nagle zły miesiąc).
          Reasumując praca by nie była zła...i nie była....kiedyś. Teraz nie ma sensu.

A osoby niezadowolone i znające firme na wylot (takie jak ja) nadal będą pisały
          niepochlebne opinie o firmie, dopuki W KOŃCU kierownictwo zajmie się zmianą
          wielu rzeczy, uzmysłowi sobie, że nie ma sensu źle traktować pracowników, bo to
          oni rozwalą firmę od środka i po odejściu. Pozdrawiam papa.
          • Gość: ja:) Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 83.142.222.* 01.02.08, 22:54
            Oj, chyba się znamy:)
        • Gość: Aren Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.interpc.pl 03.06.09, 14:33
          A ile umów podpisujesz, żeby wyciągnąć te 2000?
    • croatia100 Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie 17.10.07, 18:04
      Słyszałam że praca w tej firmie polega na sprzedaży linków
      sponsorowanych-szukanie firm, które chcą z tego korzystać. Więcej informacji nie
      posiadam
    • Gość: ktosik Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.07, 11:55
      cześć,
      pracowałam w tej firmie jakiś dłuższy czas. zarobki w zależności od
      spelnienia planu, np. mając plan 20 tyś i spelniając 10 tyś. zarobi
      się ok 1000 netto groszamina rekę. Trzeba się namęczyć żeby
      sprzedaż, bo ceny usług nie jest niska. Jeśli chodzi o zarobki to
      wygląda to tak że na umowie zlecenie na 3 miesiące dostaje się 900
      zł brutto, na umowie zlecenie dluzsze niz 3 miechu, bądz na umowę o
      pracę - 950 brutto, a po roku na umowie o pracę jest podwyzka, czyli
      1050 zł brutto. Podstawa jest strasznie niska.
      • Gość: ktosik info o zarobkach w ataxo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.07, 11:56
        cześć,
        pracowałam w tej firmie jakiś dłuższy czas. zarobki w zależności od
        spelnienia planu, np. mając plan 20 tyś i spelniając 10 tyś. zarobi
        się ok 1000 netto groszamina rekę. Trzeba się namęczyć żeby
        sprzedaż, bo ceny usług nie jest niska. Jeśli chodzi o zarobki to
        wygląda to tak że na umowie zlecenie na 3 miesiące dostaje się 900
        zł brutto, na umowie zlecenie dluzsze niz 3 miechu, bądz na umowę o
        pracę - 950 brutto, a po roku na umowie o pracę jest podwyzka, czyli
        1050 zł brutto. Podstawa jest strasznie niska.
    • Gość: Ania Pracowałam w Ataxo IP: *.devs.futuro.pl 13.11.07, 15:46
      Tam pracuje sie na wielkiej sali rodukcyjnej
      pracowałam koło roku Pieniadze płaca ale terror pszychiczny jest
      i na poczatek umowa zlecenie
      • Gość: :) [...] IP: *.ds4-s.us.edu.pl 06.08.08, 19:32
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: KK Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.zabrze.net.pl 05.02.08, 17:28
      Witam
      Jak widzę forum to stanowi miejsce użalania osób które miały okazje pracować u
      nas w firmie - ich wypowiedzi zostawiam bez komentarza bo są po prostu śmieszne
      . jak można pracować rok czy dwa w firmę która jest taka beznadziejna i
      nastawiona tylko na wyzysk sprzedawców. Osobiście gdyby tak było to każdy
      rozsądny nie wytrzymałby tam 2 tygodni ! Osobiści pracuję w Ataxo 2 lata i
      sądzę że jeśli ktoś do pracy przychodzi pracować a nie pić kawę , plotkować i
      traktować tego miejsca jak kafejkę internetową to jest w stanie fajnie zarobić.
      Takie rozdrażnione wypowiedzi świadczą tylko o autorach tym bardziej że są to
      naprawdę paskudne pomówienia. Wszystkie osoby które są zainteresowane poznaniem
      prawdy zapraszam do biura - można porozmawiać z pracownikami i osobiście
      przekonać się jak to wygląda. Możecie wierzyć lub nie nikt nie narzeka i to nie
      dlatego iż został zastraszony!!! Tak zwane ustawienie się w firmie przed dwoma
      laty jest śmieszne gdyż cały czas ludzie otrzymują awanse. Niestety dla
      niektórych przeciętnych pracowników ze sporym stażem pracy rozczarowujący był
      fakt iż osiągnąć coś można tylko dzięki pracy a nie dzięki szantażom i podejściu
      - MI SIE NALEŻY!!! Podsumowując: osoby zainteresowane praca w uczciwej i
      naprawdę ciekawej firmie zapraszam . Natomiast wszyscy "niezadowoleni "
      ex-pracownicy swoje gorzkie żale wylejcie do poduszki - bo te podejście
      pamiętam aż za dobrze - najlepiej zanegować ,krytykować i obrażać nie dając nic
      z siebie ! AHA - TEKST ZE ZNISZCZENIEM FIRMY OD ŚRODKA I Z ZEWNĄTRZ PRZEZ BYŁYCH
      PRACOWNIKÓW NAPRAWDĘ MNIE ROZBAWIŁ - MOŻNA POWIEDZIEĆ KLASYKA GATUNKU.
      POZDRAWIAM - NIESŁAWNA KASIA K
      • Gość: Ula Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.08, 14:31
        zlotko!A kto rozsadny "pracuje"w firmie telemerketingowej?Twoje
        wypociny sa zalosne.Szkoda jedynie ludzi,ktorzy nie majac nieraz
        innego wyjscia pozwalaja sie "wycyckac"takim gatunkom,jak ty.
        A ktora woda sodowa uderzyla ci do lepetyny,to byloby ciekawe....
        ze wzgledow socjologicznych.
        • Gość: kk Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.zabrze.net.pl 06.02.08, 17:34
          słonko
          ciągle na takich forach określa się telemarketing jako wyzysk pracownika - a na
          zachodzie jest to najpopularniejszy sposób sprzedaży wszelkich produktów.
          Zgadzam sie ze wiele firm na rynku działa w sposób podejrzany i nie liczy się z
          pracownikami( 4-5 godzin przeprowadzonych rozmów na telefonie , zarobki tylko
          na systemie prowizyjnym bez podstawy ) - pracuję w tej branży od 4 lat widziałam
          już rożne rzeczy . Jeśli chodzi o firmę Ataxo to średnio pracownik spędza na
          telefonie od 1,5 do 2 godzin w ciągu 8 H pracy więc ciężko tu mówić o wyzysku.
          Wiem że czasami jest ciężko a praca może być stresująca dlatego też nigdy
          swoich pracowników nie nękam ani nie wyzyskuje jak piszesz - a do odbicia wody
          sodowej w głowie jeszcze mi daleko;)
          • Gość: Asia Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 83.142.222.* 07.02.08, 16:54
            Wiesz "niesławna KK", nasuwa mi sie teraz tylko jedno- uderz w stół a nożyce sie
            odezwą.....
          • Gość: pipi Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 21:23
            hmmm... dziwne z tego co wnioskuje kk zajmujesz inne stanowisko niż zwykly
            pracownik w tej firmie. ja jako zwykly czlowieczek wiem ze telemarketing jest
            czyms innym niż to czym zajmują się na zachodzie - czyli telesprzedażą - a ty to
            mylisz? polecam jakąkolwiek lekturę na ten temat - chyba ci sie przyda.
          • Gość: Darek Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 193.239.224.* 28.05.08, 19:06
            1,5 do 2 godz. dlaczego. Bo Wiekszosc firm nie chce po prostu
            rozmawiac. Jak ktos mysli to sobie sam linka założy za gorosze!!!
            jest to banalnie proste (jak budowa cepa). Pracowałem tam 1,5
            miesiąca w 2007 roku. Ukonczyłem studia mgr. nie wiec co mnie
            pogieło żeby w takie cos jak ataczo:) sie pakowac. Ludzie uciekajcie
            z tej firmy, czesi zrobili z was maszyne do robienia pieniedzy. Ja
            teraz pracuje dziennie od 4 do 6 godz w tym plotkuje połowe czasu
            mam 1120 zł ( firma państwowa Mops)
            W tej firmie jest mobbing są łamane prawa pracownicze...
            Osoba która pracuje wiecej jak 3 miesiące to nie ma ambicji!!!
            trzeba sie szanowac... Odradzam tą chorą firmę. Niech sobie szuką
            bambusów do tej pracy...
            • Gość: maja Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 20:39
              Byleś po prostu za cienki, panie mgr. A żeby plotkować połowę czasu
              pracy, trzeba nie mieć jaj, tylko cioteczką się nazywać. czeskie
              piwo jest dobre :-) Za niecałe 1200 złociszy nawet bym się nie
              fatygowała wstawać z łoża :-)
              • Gość: Darek Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.sti.net.pl 02.06.08, 19:29
                Za 1200 zł netto za obijanie sie to mało? Wiec Młotku ile ty tam
                zarabisz w tej chorej firmie pracowałem tam i znam realia.A ta
                obrona firmy swiadczy jaką putą i tempą ciotą ty jestes!.
                Zastanawiam sie cz w wieku 50 lat czy nie będziesz nosiła aparatu
                słuchowego. A z drugiej stronu w Ataxo pracowac to muszisz nie mic
                ambicji. ta firma jest dobra do zdobycie doswiaczenia.... max 2
                miesiące i nara...
                Ps. twoje aQ wynosi tyle co u konia....:)
                • Gość: Przemek Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 87.105.187.* 06.06.08, 14:26
                  OMG ;-) aQ ;-))) Ręce opadają, jeżeli Ty masz magistra to ja się martwię o
                  polską oświatę. Aha... żebyś na przyszłość zapamiętał to pisze się IQ ... ehhh
                  nie dziwie się, że odszedłeś z Ataxo... po prostu nie dałeś sobie rady z Twoimi
                  możliwościami "aQ". Pozdrawiam Pana magistra!
                  Może ja tutaj nie będę wypisywał dokładnie stawek, ale każdą osobę która chce
                  się dowiedzieć jak one wyglądają zapraszam na rozmowę. Wszystko od A do Z
                  zostanie wyjaśnione włącznie z możliwością realnych zarobków, a zarobić się...
                  zależy tylko jak wykorzysta się swoje umiejętności sprzedaży. Najlepsi zarabiają
                  powyżej 3000zł i to można powiedzieć śmiało.. bez żadnych fantazji i bajek,
                  których na tym forum można przeczytać naprawdę dużo.
                • Gość: maja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 13:27
                  • Gość: ktoś:) Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 13:48
                    Witam wszystkich.
                    Tak sie składa, że pracowałam w Ataxo cztery miesiące i szczerze
                    nikomu nie polecam.
                    Na rozmowie kierowniczka Basia O. Powiedała, że 1000 zł podstawy +
                    200zł premii dla osób które sie starają (nic wtedy nie wspominała o
                    tym, że żeby dostać premię trzeba spełnić plan)
                    Przerwa jak sie zaczyna to kierownicy nie upominają żeby odejść od
                    komputerów ale za to jak się kończy to punkt 12.30 już dzwonimy.
                    TERROTR!!!
                    A to za małe czasy, a to za mała liczbba połączeń, a to żle
                    powiedziałeś to, a to źle powiedziałeś tamto i co najgorsze:
                    Rozmawiasz z klientem a kochany kierownik lub kierowniczka wrzeszczy
                    Ci do ucha co masz powiedzieć i klient to słyszy bo to oczywiste.
                    Musisz co miesiąc wyznaczyć sobie cele a jak ich nie spełnisz to
                    jesteś z tego rozliczany.... i te wieczne humory.....
                    SPRÓBUJCIE I SAMI SIE PRZEKONAJCIE
                    • Gość: zakochana Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 15:21
                      dokładnie tak jest. produkt sprzedają fajny, ale nic poza tym. ja miałam
                      przemądrzałą kierowniczkę, która nie dość, ze była ode mnie młodsza to jeszcze
                      NIE UMIAłA SIE POPRAWNIE WYSłOWIć. Np mówiła walłam się, albo zwracała mi uwagę,
                      "Nie UMISZ tego" koszmar! Szkoda, ze nie trafiłam do innego kierownika bo może
                      bym została. Chociaż teraz nie żałuję. Praca dobra dla studentów żeby zarobić na
                      czesne, nic poza tym
      • Gość: psychotrop Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 21:39
        kiedys to bylo cos - teraz jest niczym. nawet nie mozna powiedziec tego o firmie
        co o ludziach ktorzy doprowadzili ja do takiego stanu zniszczenia - czysta
        chciwosc, zachlannosc, obluda i dwulicowosc. aż sie heftac chce. niech ci,
        ktorzy maczali w tym palce sami sobie zrobia rachunek sumienia - ludzie-
        popatrzcie na siebie. kazdy ma prawo wypowiedziec swoje zdanie na dany temat. a
        co do twojego tekstu odnosnie awansow w tej firmie to az mi ciebie szkoda. co w
        twoim rozumieniu oznacza przecietny pracownik? a ty jestes ponad przecietnym
        pr5acownikiem? dla mnie to jest smieszne i glupie. wez sie zastanow nad soba -
        rachunek sumienia czas zaczac.
      • Gość: ojciec cypiska Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 22:47
        Poczytam sobie jeszcze trochę, potem, kiedyś coś skrobnę :)
        Tymczasem Wszystkim Zdrowych i Wesołych Świąt !!! ha ! :)
      • Gość: ja Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 89.108.200.* 27.11.08, 22:09
        czytam, czytam i nie mogę się naczytać...
        śmiesznie tu jest jeżeli mogę sie tak wyrazić
        jedni psioczą na ATAXO inni bronią firmy i tak w kółko, ludzie
        zastanówcie się co Wy robicie!! Nie wiem co z tego macie że
        obrażacie ludzi pracujacych w ATAXO i samą firmę. Ja osobiście nie
        przepadam za takimi praktykami. Zastanówcie się komu tak naprawdę
        robicie krzywdę? Słowo do byłych pracowników którzy baaardzo
        aktywnie uczestniczą w zyciu tego forum- jeżeli tak bardzo było Wam
        źle to po co pracowaliście w tej firmie? Mamy tu posty ludzi którzy
        piszą że pracowali w Ataxo kilka miesięcy czy rok- skoro było Wam
        tak strasznie źle to dlaczego tam tak długo pracowaliście? Trzeba
        było zwolnić się po kilku dniach a nie pracować tyle czasu i znosić
        te wszytskie pretensje kierowników itd...
        Nikt Was na siłę nie trzymał więc nie wiem jakim prawem teraz
        piszecie takie rzeczy na tym forum!! Skoro było Wam tak źle to
        trzeba było iść do innej firmy- z tej samej branży i wszystko byłoby
        ok... ale nie!! Wy biedne murzynki!! Zmusili Was do męczenia się w
        tej firmie tyle czasu ojjojojojoj jak mi przykro. Sam fakt iż
        piszecie o tym że tyle czasu pracowaliście w tej firmie świadczy
        tylko i wyłącznie o tym iż nie było i nie jest tak źle!!! Sami
        zaprzeczacie temu co piszecie!!
        Mała rada: zanim ktoś wypowie się na tym forum niech najpierw
        pomyśli co napisać a dopiero później to robi, nigdy nie na odwrót!!
        pozdrawiam
    • Gość: ktosik Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 18:17
      Bzdury, bzdury, same bzdury...
      to chyba jednak prawda że osoby które nie potrafiły sobie poradzić w ATAXO piszą
      takie BZDURY!! Po prostu nie spełnili sie w tej pracy i tyle, ja pracuje tam już
      ponad rok i zaznaczam że nie pracuję na stanowisku kierowniczym, jako zwykły
      pracownik i co... jakoś żyję, nie mam zrytej psychiki przez kierowników, jeżeli
      chodzi o moją pracę to raz jest lepiej raz gorzej ale jakoś nikt mnie za to nie
      wywalił... A to prawda że jak ktoś przychodzi do pracy pić kawę i plotkować i
      wychodzi z założenia że wszystko mu sie należy to chyba z nim jest coś nie tak a
      nie z ta firmą... więc niespełnieni w ATAXO zastanówcie się zamim po raz kolejny
      zaczniecie pisać takie bzdury!!
      pozdro ;-)
      • Gość: tina Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 83.142.222.* 15.02.08, 18:25
        A powiedz mi dlaczego pani szefowa oddziału drze sie przez całą hale do
        współpracownika- kierownika aby włączył skype, oczywiście dla zwykłych
        pracowników takie atrakcje są niedostępne, nie dość że pokazuje jaka ona jest
        lepsza, to jeszcze innych wybija z rytmu.
        Dlaczego najlepsze firmy po odchodzacych pracownikach sa rozdzielane poprzez
        kierownika/czkę nie wg zasług tylko - lubie cie to dam ci firmy przynoszace
        najwieksza , a co najwazniejsze- stała, kasę....
        Długo możnaby wymieniać, ale tak naprawde odchodzenie najlepszych pracowników
        zaczął sie juz w wakacje 2007.
        W końcu odszedł nawet jeden z najlepszych pracowników i zarazem kierownik...
        • Gość: lila Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.chello.pl 18.02.08, 19:40
          jedni pisza jak to jest wspaniela w tej firmie....to zadajmy sobie
          jedno rzeczowe pytanie....DLACZEGO SZUKAJA CIAGLE
          PRACOWNIKOW.....!!!! (na ogloszenia mozna trafic prawie 2 albo 3
          razy w miesiacu)ciekawe jak pokretnie jedni beda sie tlumaczyc
          teraz z tego smiechu warte he he he skoro tam jest tak
          wspaniale....i takie sa zarobki....
          • Gość: Olga Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.gl.digi.pl 22.02.08, 22:55
            Hej Lila!
            W przeciwieństwie do ''moich'' tchórzliwych koleżanek i kolegów z pracy mam
            odwagę napisać kim jestem.
            Pracuję w Ataxo prawie 1,5 roku, z natury nie jestem osobą,która dałaby sobą
            ''sterować''tak jak przedstawiają naszą pracę inni...nie przebywam 8 h w obozie
            pracy,bo gdyby rzeczywiście tak było uciekłabym w 1 tygodniu.
            Kolejną kwestię,którą chciałbym poruszyć to ''spełnienie planu''.Jak osoba
            pracująca w Ataxo mogła napisać taką bzdurę???...nie słyszałam jeszcze o
            zwolnieniu jeśli miesięcznie nie będzie spełniało się ok.80% planu.Nie jesteśmy
            żadnymi robotami i wiadomo,że zdarzają się lepsze i gorsze miesiące.Wiem to na
            własnym przykładzie!!!!To po po prostu jedna wielka ściema!!!!!

A teraz uwaga dla osoby,która tak bardzo odradza Ci pracę tutaj:
            Jak Ci tak źle to co tu jeszcze do licha robisz???????

Pozdrawiam Olga
            • Gość: :/ Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 20:21
              Olga, gratuluje wytrwania w firmie tyle czasu, hmm, a ostatnio
              zaczelas chyba cos narzekac na CS ;))
              A serio - bardzo istotna tutaj sprawa jest, do ktorego teamu sie
              trafi. Chcialabys byc w teamie kierownika pietro wyzej, ktory pewnym
              sposobem - znasz sprawe? - zrobil sobie prawie 600% planu? W Ataxo
              niestety niektorzy (podkreslam, niektorzy) nosza d* wyzej niz sr*, a
              ostatnio to sie niestety poglebia :( Poza tym, z tego co obserwuje,
              Wasz team ma w miare staly i stabilny sklad. A teraz wyobraz sobie
              ze tak nie jest i praktycznie co tydzien kolo Ciebie siada nowa
              twarz, ktora po tygodniu darmowego szkolenia ucieka... Ucieka
              doslownie, bo z okolo 8 (!) osob ktore sie ostatnio przewinely 5 po
              czwartkowym 'szkoleniu' juz wiecej sie nie pokazalo i nie zadzwonilo
              zeby to jakos skomentowac chociaz...
            • Gość: kotek ;-) Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 22:26
              Tak Ci sie Olga tylko zdaje, że nie dajesz sobą sterować. Na tym
              polega "tajemnica". Nie wiesz, że jesteś sterowana lub nie
              przyjmujesz tego do wiadomości. To zdecydowanie polepsza
              samopoczucie i smoocenę, prawda?
        • Gość: mo Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 213.17.136.* 21.02.08, 12:56
          Odchodzenie dobrych pracowników zaczęło się już wcześniej, tak samo jak "proces
          gnilny", mogłabym zaryzykować stwierdzenie, że ziarenkiem był nowy produkt
          Turegion a następnie wysłanie jak na banicje części pracowników do jego sprzedaży.
          Kierownicy zawsze wiedli prym w przydzielaniu sobie najlepszych firm, nad
          którymi ktoś najpierw musiał popracować.
          Co do skype- zgadza się, najpierw krzyk- zaproszenie do skype, potem uśmieszki,
          natomiast normalni - Ci zwykli pracownicy mieli zakaz otwierania i surfowania po
          internecie.
          • Gość: pracownik... Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 14:11
            Lila, pytasz czemu ciagle jest nabor do tej Wielkiej Firmy? Tak
            wygladaja fakty:
            - najpierw spedzasz tydzien na BEZPLATNYM calodniowym szkoleniu
            (srednio trwa od 9 do 15)
            - w dwa ostatnie dni szkolenia idziesz normalnie na hale do
            pracownikow i ZACZYNASZ DZWONIC, uwaga, NADAL ZA DARMO! - zeby Pan
            lub Pani Kierownik mogla zdecydowac, czy 'cos z Ciebie bedzie'
            - w piatek po poludniu wyrocznia w postaci Kierownika albo powie Ci
            ze jestes przyjeta, albo mowi good bye - stracilas tydzien wlasnego
            czasu, przy okazji kontaktujac kilka nowych firm dla Ataxo za free
            - dostajesz umowe-zlecenie na 3 m-ce, 1000 zl brutto podstawy i do
            tego niby jakies prowizje od sprzedazy, ale TAK CHORE ZE PRAKTYCZNIE
            NIE DO SPELNIENIA - plany dochodza do 20000 miesiecznie (netto).

Fajnie, co nie? Chwytaj sluchawke, zarob dla nas 20000, a my Ci damy
            po miesiacu Twojej ciezkiej (nie jest latwo sprzedac cos przez
            telefon!) pracy ochlap w postaci 1000 zl brutto! UWAGA, w umowie
            jest zapis ze w razie niespelnienia planu moga obciac pensje... i
            tego punktu sie mocno trzymaja. Jak nie masz planu zrobionego co
            miesiac w minimum 75-80%, moga Cie wylac z dnia na dzien. "Nie
            nadajesz sie, do widzenia! Inni moga zrobic tyle planu a Ty nie?"
            Traktuja ludzi jak smieci, jak ktos ma gorszy miesiac od razu jest
            na cenzurowanym, i codziennie ma sesje psychologiczna typu "w czym
            problem?", "dlaczego nie masz zainteresowanych firm?" itp itd.

Zeby bylo jasne, to nie jest tylko moje zdanie - znam przynajmniej
            20 osob, ktore podpisalyby sie tutaj obiema rekami i nogami. Tam 70%
            zalogi ciagle szuka NORMALNEJ pracy, takiej w ktorej do pracownikow
            ma sie choc troche SZACUNKU! W Ataxo szacunek to fikcja,
            kierownikami sa osoby w wieku dwudziestukilku lat, a pozuja na
            swiatowej klasy menedzerow, wstyd i zenada...

Chetnie odpowiem na wszystkie pytania, znam w koncu firme od
            podszewki ;)
            • Gość: adrian87dg Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 17:24
              A jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna..?
              Dostałem telefon, żeby jutro przyjść...
              Isc czy zostać przy obecnej pracy? Doradca kredytowy...?
              • Gość: ja Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.08, 14:50
                kto nie spróbuje te nie będzie wiedział.

szczerze powiem że mnie Ataxo duzo dalo, a zwlaszcza duża wiedzę o
                reklamie internetowej.

natomiast z większością komenatrzy się zgodzę, a zwlaszcza z tym że
                jak nie za dobrze idzie sprzedaż, to zaczyna się
                walkowanie "dlaczego", "co jest nie tak" i tak do znudzenia.

Prawdą jest tez to ze często ludzie z niej odchodzą, a to chyba
                swiadczy o tym ze nie jeste to firma marzeń :)

Ale jak napisalam na początku, kto nie probuje, ten nie wie.
                Kazdy jest inny i komus się będzie podobacm a komus nie. I tyle :)

Pozdro :)
                • Gość: :) Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.piekary.net 15.03.08, 15:21
                  "Ja": W pełni się z Tobą zgodzę kimkolwiek jesteś (a znając życie na
                  pewno się znamy, podobnie jak i z nickiem "pracownik" i połową
                  zabierających głos w tym temacie, hehe).

Najpierw odpowiem na pytanie, które jest głównym tematem tego wątku
                  a przynajmniej miało być, kiedy zakładał je autor. Nikt z Was dopóki
                  nie spróbuje to się po prostu nie przekona! Dla jednego będzie to
                  terror, dla innego lajt, dla innego ani to ani to. Jeden polubi to
                  bardziej drugi mniej. Ja uważam że zawsze takiej pracy warto
                  spróbować i samemu wyrobić sobie o niej zdanie.

Zgodzę się z "ja" że na pewno firma daje możliwość zdobycia dużej
                  wiedzy na temat reklamy internetowej a to doświadczenie jest bardzo
                  ważne przy tak a nie inaczej rozwijającym się obecnie rynku.

Zgodzię się również z tym, że jak coś nie idzie to zaczynają się
                  pytania "co jest nie tak?", "dlaczego masz taki słaby wynik"?
                  Zapewniam jednak, że są dużo większe, dużo bardziej rozbudowane i
                  płacące dużo więcej firmy sprzedażowe, gdzie jest dokładnie tak
                  samo :) Taka jest po prostu SPRZEDAŻ. Masz wynik jesteś boss, nie
                  masz wyniku zaczynają się pytania - co jest grane? Nie znam firmy
                  sprzedażowej, w której byłoby inaczej, a jeśli taka jest to proszę
                  mi podać jej nazwę (Alfą i Omegą nie jestem :) Zapewniam że nie
                  tylko sprzedawcy otrzymują takie pytania od kierowników, bo te same
                  pytania kierownicy otrzymują od dyrektorów, a dyrektorzy od ...
                  zarządu firmy :)

Zgodzę się z tym, że zarobki są słabe i wiele osób odchodzi. Ja sam
                  tak zrobiłem, gdyż uznałem że stać mnie na więcej i po prostu
                  odszedłem. Nie mniej moim zdaniem taka jest właśnie polityka firmy.
                  Prędzej pogodzi się firma z tym, że nawet ktoś dobry lub wybitny
                  odejdzie, niż dźwignie stawki, bo na jego miejsce przyjdą kolejni i
                  tak w kółko. Ja osobiście nie pochwalam tej polityki firmy
                  zdecydowanie, ale nie ja nią zarządzam :) Pracownik natomiast ma
                  zawsze wybór i albo się zgadza na to co firma oferuje, albo nie.

Co do darmowych szkoleń, o których pisał "pracownik". Normalna rzecz
                  w sprzedażówce. Pewna firma w której teraz pracuję robi 2-tygodniowe
                  darmowe szkolenie, po którym pracownik również jest oceniany w
                  postaci wyroczni, z której też składa się kierownik i 3-osobowy
                  dział szkoleń :) A zanim do szkolenia dojdzie do jest dwu-etapowa
                  rozbudowana rozmowa kwalifikacyjna. Jedno jest pewne. Z tego co
                  pamiętam i zapewne tak też jest teraz: każdy z pracowników jest
                  informowany podczas rozmowy że szkolenie trwa tydzień i jest darmowe
                  i nie daje gwarancji zatrudnienia. I albo się może na to zgodzić
                  albo nie. Żadnych ukrytych sztuczek czy jakiś przekłamań. Prosty i
                  jasny układ.

Zgadzam się z "pracownik" że cele są wysokie a wypłaty niskie, no
                  ale tego już się nie zmieni. Jestem w stanie przyznać Ci
                  rację "pracownik" że 20 osób, które znasz napisałoby tak samo, ale
                  tak to już jest. Ataxo to taka firma dla studentów głównie (ja sobie
                  to tak nazywam), gdzie mogą zdobyć doświadczenie, trochę zarobić a
                  potem i tak pójdą gdzie indziej. Nie znajdziesz tam handlowców w
                  wieku 28, 30, 35 czy 40 lat jak to jest w innych firmach (a szkoda),
                  bo Ci mają rozbudowane rodziny, są na własnym garnuszku i potrzebują
                  więcej po prostu by się utrzymać. Takie życie.

Czy pracowników nie traktuje się z szacunkiem? Zależy kto i kogo. Ja
                  swego czasu czegoś takiego nie odczuwałem, ale może się zmieniło
                  albo zależy to od jakiś specyficznych osób bądź sytuacji.

Jedno natomiast z czym się nie mogę absolutnie zgodzić, a co
                  wyczytałem w tych postach wszystkich Waszych to ów TERROR :) Troszkę
                  mnie to rozbawiło, wybaczcie. Wiem jaka była/jest sytuacja w Ataxo.
                  W niektórych grupach większy nacisk, w niektórych mniejszy ale na
                  pewno po pierwsze nie nazwałbym tego terrorem, a po drugie taki jest
                  zawód sprzedawcy że musi się liczyć z ciągłym stresem i odpornością
                  na niego. Jak ktoś sobie ze stresem nie radzi to dobrym sprzedawcą
                  nie będzie. Tym się różni praca w SPRZEDAŻY od pracy np. sekretarki
                  że jest ciśnienie i parcie na wynik i że (niestety) w pierwszej
                  kolejności w większości ludzie są oceniani jako sprzedawcy a dopiero
                  potem jako ludzie. Jednak taka praktyka to nie Ataxo tylko każda
                  firma sprzedażowa.

To chyba tyle. Za bardzo się rozpisałem. O tym wątku usłyszałem od
                  znajomych, bo tak pewnie bym go nie znalazł, co świadczy że trochę
                  emocji już wzbudził :)

Pozdrawiam wszystkich Ataxowiczów

Maciek
                  • Gość: ja Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.08, 17:32
                    ":)" - wątpie żebyśmy się znali, bo ja przestałam pracować w firmie
                    pod koniec zeszłego roku, a od tego czasu pewnie przewinęło się
                    sporo sporo nowych osób :). ale może, cuda w koncu się zdarzają :)
                    W każdym razie, co by nie było powodem zakończenia wspolpracy z ta
                    firmą, mam mile wspomnienia i wiele jej zawdzięczam. Dziś nie mam
                    większego problemu ze znalezieniem pracy w agencji interaktywnej, bo
                    jestem w temacie. Cieszę się że pracowałam w tej firmie i do dzis
                    mile wspominam bardzo miłą i fantastyczną (moi zdaniem) Panią E. :)

PS. widzę że temat już zaszedł za progi Ataxo i pewnie wszyscy go
                    już regularnie monitorują :-)

Pozdro :)
                    • Gość: :) Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.piekary.net 15.03.08, 22:20
                      Na pewno nie monitoruje go nikt z "wyzszych sfer" :) Jestem pewien
                      ze sie znamy (bo ja skonczylem prace w Ataxo wczesniej od Ciebie o
                      ok. 2 miesiace). Napisz chociaz w jakiej grupie bylas albo odezwij
                      sie do mnie na gg 803994 z ciekawosci ale jestem pewien ze sie
                      znamy :)

Pozdrawiam

Maciek
                      • Gość: Ania Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.eranet.pl 18.03.08, 20:07
                        Witam wszystkich biorących udział w dyskusji! Z zaciekawieniem przeczytałam
                        wszystkie wypowiedzi. Ja również pracowałam w firmie prawie 2 lata. (nie pracuję
                        już od ponad roku) i miałam okazję śledzić jej losy.
                        Praca telemarketera zarówno w ATAXO (All Stars) jak i w innych firmach tego
                        typu - niezależnie od rodzaju produktu - opiera się na tych samych zasadach -
                        ważna jest sprzedaż, wynik, realizacja planu. Praca nie jest prosta, wymagająca
                        pewnych predyspozycji: samodyscypliny, konsekwencji w działaniu oraz
                        umiejętności przyjęcia odmowy ze strony klienta. Nie każdy się do tego nadaje!
                        Wynagrodzenie, jak to w sprzedaży, uzależnione jest od wyników. Im więcej
                        sprzedaż, tym większa prowizja. Zgadzam się z jednym z poprzedników, iż ATAXO
                        nastawia się głównie na studentów, gdyż podstawa oferowana przez firmę jest
                        niska, bywają gorsze miesiące - to i prowizja niższa. A przecież osoby pracujące
                        jako telemarketerzy to siła napędowa firmy, to przecież oni przynoszą do firmy
                        pieniądze i powinni być lepiej wynagradzani. Pracując w Ataxo nie mogłam się
                        zgodzić ze sposobem wynagradzania, a właściwie z wysokością prowizji
                        telemarketerów.
                        Poruszyliście kwestię terroru w firmie. Wydaje mi się to nieco przesadzona
                        opinia (chociaż nie wiem jak to wygląda teraz). Zadaniem kierownika teamu jest
                        spełnienie narzuconego mu planu, więc musi on kontrolować swoich pracowników i
                        rozliczać ich. Jeden zrobi to po przyjacielsku, inny z dystansem, jeszcze inny
                        będzie bardziej wymagający. Na pewno atmosfera pracy zależy od nas samych, ale i
                        od teamu, do którego trafiliśmy - jeżeli nam coś nie odpowiada to przecież nie
                        podpisywaliśmy cyrografu.
                        Sama prowadziłam rozmowy rekrutacyjne gdzie zawsze jasno (jak to ktoś wyżej
                        podkreślił)przedstawiałam warunki szkolenia oraz zatrudnienia. Decyzja należała
                        do kandydata.

Sama wiele nauczyłam się w Ataxo, wiele spraw starałam się przekazać kandydatom.
                        Uważam, że jeśli ktoś lubi sprzedaż, lubi internet - warto spróbować!
            • Gość: gosc Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.08, 17:56
              "Lila, pytasz czemu ciagle jest nabor do tej Wielkiej Firmy? Tak
              wygladaja fakty:
              - najpierw spedzasz tydzien na BEZPLATNYM calodniowym szkoleniu
              (srednio trwa od 9 do 15)
              - w dwa ostatnie dni szkolenia idziesz normalnie na hale do
              pracownikow i ZACZYNASZ DZWONIC, uwaga, NADAL ZA DARMO! - zeby Pan
              lub Pani Kierownik mogla zdecydowac, czy 'cos z Ciebie bedzie'
              - w piatek po poludniu wyrocznia w postaci Kierownika albo powie Ci
              ze jestes przyjeta, albo mowi good bye - stracilas tydzien wlasnego
              czasu"

Racja właśnie straciłem cały tydzień czasu, popołudniu wyrocznia powiedziała
              czwórce osób przykro mi "nie", choć na początku była inna mowa, że pierwszego
              dnia rozmów może się nie powieź. Szkoda tylko tego tygodnia. Pozdr
              • Gość: tia Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.gprs.plus.pl 03.08.08, 20:09
                A cóż to za wyrocznia:)
                Pochwal się.
        • Gość: :)OO Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 62.29.172.* 10.04.08, 10:47
          Kogoś masz namyśli, pisząc że odszedł jeden z kierowników, najlepszy ?
    • Gość: MarcinSH Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.telpol.net.pl 30.04.08, 18:00
      nie ukrywajmy, firma ataxo w chwili obecnej ma za duzo konkurencji i nie zarabia
      tyle co 2 lata temu, dlatego też zarobki marne bo lepiej opłacić kierowników co
      nic nie robią niż pracownika zarabiającego dla firmy pieniądze. Wiem, że również
      są inne firmy które szukają pracowników na te stanowsika a dodatkowo lepiej , o
      wiele lepiej wynagradzają pracownikó. Jedną z nich jest www.techsol.pl z tego co
      kojarze to nadal jest nabór. P.S. mam znajomą co tam pracuje i powiedziała, że
      zarobki są bardzo dobre w szczególności jak sprzedaż masz na odpowiednim poziomie
      • Gość: PawełWitkowski Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.telpol.net.pl 30.04.08, 18:03
        tak dokładnie popieram marcinaSH w techsol są zarobki ok i nie ma takiego
        nacisku na pracownikow, co wiecej spokojna praca, za ktora czlowiek jest
        odpowiednio wynagradzany polecam www.techsol.pl
        • Gość: zakochana Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 15:44
          A ja widziałam ofertę 4people. Było napisane, ze podstawa wynosi 2000!
          Sprawdzałam 2 razy. Na pracuj pl mieli ofertę.
          • Gość: Bolek125 Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.08, 23:55
            no i?
            • Gość: klown Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 18:50
              no i nic ;-)
            • Gość: ciekawski o Ataxo Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.zvid.net 05.07.08, 15:46
              Hej hej!
              Pisze w nawiązaniu do wątku o 4people.Zarobki 1900 brutto więc tak jak w ofercie,prowizje NAPRAWdę do zrobienia-polecam atmosfera rewelacyjna gdyby tak nie było nie pracowałbym tam!! Szefostwo ...rewelacja!!!wszystko da się dogadać ,nie ma nacisku "dlaczego nie załatwileś nwoej firmy ..."dlaczego tak " i innych konroli co oczywiście procentuje w zaufanie pracowników!
              • Gość: Malhane Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 19:28
                4people jest założone przez b. pracowników ataxo. pozdrawiam pana W.
    • Gość: Seba Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 87.105.187.* 09.07.08, 15:54
      Idzie sie dorobić kasy tylko trzeba mieć jaja i poukładane w głowie. Atmosfera
      jest świetna w pracy .Pozdrawiam wszystkich i zapraszam :)
      • Gość: Seba Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 15:58
        mowie oczywiscie o 4people ;>
        • Gość: bp Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.c198.msk.pl 15.07.08, 19:30
          Witam. Ostatnio pojawiło się ogłoszenie , że szukają osoby na stanowisko
          administratora sieci. Czy ktoś może słyszał coś więcej na ten temat ? Czytając
          opinie o pracy jako telemarketer chyba sie odechciewa wysyłania CV :/ Gdyby
          marudziła jedna, dwie osoby to rozumiem, ale tyle ?? Dzięki za odpowiedź -
          pozdrawiam.
          • Gość: Jakóp Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.08, 00:57
            Byłem dzisiaj na rozmowie (admin)...
            i powiem że po przeczytaniu tego wszystkiego, to i tak wątpię by zaakceptowali
            moje żądania płacowe ;p
            • Gość: xxx [...] IP: *.cable.smsnet.pl 26.07.08, 20:14
            • Gość: jk [...] IP: *.cable.smsnet.pl 26.07.08, 20:19
    • clk Z innej bajki - jako klient 22.07.08, 14:18
      Witam,
      miesiac temu chcialam sie rozeznac w reklamie interneotwej i jej
      stwakach - powiem wam, ze telemarketerka do ktorej sama zadzownilam
      (z tendencja do 'miala mnie na talerzu'), byla, ktortko mowiac
      kiepska. Potrzebowalam pilnie informacji, najlepiej od zaraz,
      cennika i tak dalej, a abka przez telefon mowi,ze wysle mi mailem.

Wiec ja czekam godzine, dwie, 3 i nic... Info dostalam po 2-3
      dniach, bez wzoru umowy i w zasadzie niewiele sie dowiedzialam,
      procz pochwal na temat reklamy i firmy (notabene uslugi niesamowicie
      drogie).

Znalazlam podobna firme, tansza, ktora doslownie 'kolo mnie skakala'.

Reasumujac - nie mam pojecia, jakie szkolenie sa w tej firmie, ale
      kiepskie chyba...
    • Gość: wiele razy Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.chello.pl 22.07.08, 14:19
      up.
    • Gość: sgh [...] IP: 193.93.91.* 22.07.08, 21:39
    • Gość: :) [...] IP: *.ds4-s.us.edu.pl 06.08.08, 19:35
      • Gość: wawuś Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 87.105.187.* 12.08.08, 13:28
        pracuję i nie narzekam. jestem sprzedawcą i zarabiam dużo.
        a jeśli chodzi o niesławną kk to w ramach uzupełnienia zajebista babka i
        kierownik marzenie.
        • Gość: Bartuś [...] IP: 87.105.187.* 12.08.08, 13:58
          • Gość: pracująca [...] IP: *.gprs.plus.pl 12.08.08, 18:49
        • Gość: Alex Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 18:41
          Wawuś, jeśli wszystko jest tak piękne jak mówisz, to czemu dzisiaj
          5/7 waszego Teamu plus kierownik zwolniliście się? Ty chyba zresztą
          też?
          • Gość: X Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 10:38
            No Wawuś czemu się zwolniłeś i Twoi koledzy i koleżanki i Pani KK?
            Jużfirma Ataxo jest be i się nie podoba? Przyznaj się hehe :)
    • Gość: gość Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.08, 08:59
      witam

z ta pracą na telefonie jest bardzo cięzko. Zeby coś sprzedać trzeba mieć to
      cos, wiekszośc osób tu wypowiadajacych się jest rozżalona bo niestety nie
      sprawdziła się w tej roli.
      Sama pracuje na podobnym stanowisku. Fakt, piszę teraz z pracy ale nie mamy
      ządnego przymusu podnoszenia słuchawki. Kazdy pracuje tak jak uważa ze bedzie
      najlepiej. Liczą się wyniki. Jeżeli tego nie ma to nie powiem " mamy gadane" ale
      ogólnie atmosfera w pracy jest ok.

Co do zarobków...hmmm

dziwi mnie tylko jedna rzecz, piszecie ze zarabiacie ok 2700zł. ja w to wierzę
      ale u nas zarobki są o wiele większe.
      Za sprzedany towar dostajemy 6-8%. czyli jeżeli reklama / bo tym sie zajmujemy/
      kosztuje w gazecie 24 tys no to policzcie sobie ile jest z tego dla siebie. W
      tym m-cu zarobiłam 5200zł i moze bedziecie pisać ze to mrzonki ale to czysta
      prawda. Trzeba się pomęczyć, pogłówkować, "ponaciągać" ludzi głównie prezesów
      dużych firm ale da się. Wszedzie tam gdzie zarabia się dużo jest tez duży stres.
      Pisze to do tych osób które pracują w podobnych firmach i za to samo co ja
      dostają o połowę mniej. Nie dajcie się. Jeżeli nam mogą tyle płacić dlaczego Wam
      nie ?

Pozdrowienia przy kawce :)

• Gość: Bartuś Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 87.105.187.* 13.08.08, 14:34
        Oczywiście zgodzę sie z Tobą ale u ciebie 5200 jest średnią wypłatą a u nas 2700
        jest średnią wypłatą sprzedajemy innego rodzaju produkty i nie możemy ich
        porównywać. u nas produkt kosztuje przykładowo 2000 zł a u was 20.000
        • Gość: gość Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.08, 15:25
          na to nie zwróciłam uwagę.
    • Gość: michałm Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.eranet.pl 20.08.08, 18:09
      ha ha najbardziej śmieszy mnie jak osoba podstawiona z firmy (o ile ataxo w
      ogóle można nazwać FIRMĄ) pisze, że odchodzą te osoby, które sobie nie radzą, że
      mało zarabiają ci co nie dają rady. Myślę, że kwestią rozstrzygającą wszystko
      jest pytanie- jaki masz charakter?- jeśli JESTEŚ słaby psychicznie i chcesz
      ustępować za każdym razem, nalegać, podlizywać jak dziecko "klientom", nie
      przeszkadza Ci, że ludzie widzą cię jako akwizytora. TA PRACA JEST DLA CIEBIE.
      Może zarobisz z 1200 max.
      Jeżeli jesteś pewny siebie, masz charakter, wolisz rozmawiać o poważnych
      rzeczach w pracy. Jeżeli chciałbyś BIZNESU a nie NAGANIANIA klientów za wszelką
      cenę, nie mając wpływu na żaden czynnik (cenę, marże i szereg innych) to NAWET
      NIE TRAĆ SWOJEGO CENNEGO CZASU.
      Również tam pracowałem.
      To nie jest praca poważna.
      Jedyny plus to to, że są tam fajni ludzie- tak twierdzi większość osób mających
      styczność z tą firmą. Jest tak dlatego, że ataxo rekrutuje głównie młodzież,
      więc zawsze fajniej się pracuje z równolatkami.

aha- jeszcze jedna ważna rzecz: w ataxo nadużywane jest słowo NEGOCJACJE. Tam
      każda rozmowa powyżej pewnego czasu jest nazywana NEGOCJACJĄ. Ludzie! Tam się
      nie negocjuje wcale. Chyba, że negocjacją nazywa się ustalanie, który pakiet z
      cennika można dać- tańszy czy droższy. W takim razie pani Zenia ze spożywczego
      za rogiem też negocjuje z klientami na okrągło- pyta czy dać Pepsi 1,5 litrową,
      czy 2 litrową.
      • Gość: ja Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.ssnet.pl 29.08.08, 17:52
        ja cie prosze człowieku;/ jeżeli ci sie tam nie podoba nikt nie zmusza Cie do
        pracy tam. Dla mnie w pracy liczy się przede wszystkim to czy są fajni ludzie.
        Praca może faktycznie czasami jest męcząca jak dzwonisz do 15 klienta i mówi Ci
        że nie nie interesuje go to.

To co robisz musisz robić z przekonaniem. Jeżeli uwazasz ze produkt który
        sprzedajesz naprawde przynosi efekty to uda Ci sie go sprzedać. W pierwszym
        miesiącu pracy nikt od Ciebie nie wymaga sprzedania kampanii za 20 tyś zł. A
        pensja w wysokości 2 lub 2.5 tyś to żaden większy problem. Poprostu trzeba
        chceć. I nie narzekać na wszystko i na wszystkich. Uwierz w to co robisz i sie
        troche przyłóż. TYLE.
        • Gość: Retis [...] IP: *.domainunused.net 03.09.08, 15:02
          • Gość: nikola Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 21:05
            A ile tam płacicie? I za co? :-)
            • Gość: Retis Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.centertel.pl 08.09.08, 22:42
              Proszę umówić się na spotkanie w biurze, gdzie odpowiemy na wszystkie pytania....
            • Gość: bip Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.chello.pl 15.09.08, 14:28
              Witam - słyszałem że Kompan.pl otworzył biuro w katowicach i wyjął z ataxo
              kilkunastu pracowników - cały zespół w zasadzie. Czy ktos może powiedzieć czy w
              faktycznie kompan zaproponował lepsze warunki - jak tam sie pracuje?
              • Gość: Malhane Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 21:42
                Kompan podkupił praktycznie kilkanaście osób z ataxo.
                Siedzibę ma własciwie naprzeciwko.
                Warunki cenowe i międzyludzkie musiały być lepsze, skoro przeniosło
                się tam tyle osób.
                • Gość: patyk Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 87.105.187.* 18.09.08, 14:36
                  bawią mnie te wasze wypociny tu.podkupili pracowników ?, dobre <wyśmiewacz>
                  zresztą gwiazdy z tych 6 osób które odeszły nie były.
                  to całe forum to totalna żenada.Gratuluję co poniektórym osobom tu niskiego
                  poziomu :)
                  • Gość: ja Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 22:11
                    Ładnie, składnie napisane heh :) i to w godzinach pracy?
                    ojejejejej... Będzie kara za ten popis słowem pisanym ;)
                  • Gość: ja Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 22:12
                    Zapomniałam, ułożysz mi jakąś ofertę? Tkie zdolności, tylko
                    zazdrościć ;)
                  • Gość: IP: 87.105.187 Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 00:09
                    I wszystko jest jasne. IP: 87.105.187* - na dokładkę (wyśmiewacz).
                    HTML opanowany ;) Żenada.
                    • Gość: :) Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 212.2.99.* 08.12.08, 19:33
                      Boże jakie to wszystko żałosne aż nie chce się was czytać, piszecie tu rzeczy
                      które nie wiem czy zauważyliście już dawno odbiegły od głównego wątku. Piszcie
                      na temat a nie o tym ile i co robiliście w Ataxo. Dla mnie ta firma upada i
                      bardzo mnie to cieszy, bo myśleli że na rynku są największą firmą marketingową
                      co na prawdę w dużym stopniu mija się z prawdą. Jest wiel;e lepszych i większych
                      firm, wiec niech Ataxo i jego Prezesi nie robią z siebie Bogów bo nimi nie są, a
                      praktycznie cały nasz naród wierzy ze Bóg jest tylko jeden ;)
                      Więc skoncze tutaj gadać głupoty i usuwać posty bo rzygać się na to chce. Na was
                      i waszą głupotę. I tak najabardziej bawią mnie ludzie osadzenie na pozycji
                      kierowników w tej wspaniałej firmie. Z wieeeeelką jak dziura ozonowa Renomą.
                      Idźcie, ofiara spełniona.
    • Gość: pani [...] IP: 77.223.195.* 20.09.08, 12:11
      • Gość: huhu Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 19:20
        od poczatku wrzesnia odeszło ok 20 osób i dalej odchodza, ja tez
        odeszłam i od razu lepiej , 1000 zł meisiecznie to nikt nie chce
        pracowac
        • Gość: ciekawa Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 22:42
          To po co w takim razie otwierają kolejny oddział?
          Kto tam będzie pracował???
          • Gość: huhu Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 16:34
            Kolejny?? jak podobno juz jeden zamkneli, ja tam juz troszke nie
            pracuje wiec nie wiem co sie dzieje w ataxo. a pozatym to zrobia
            kolejny casting na telemarketerwó i juz bedzie miał kto pracowac za
            1000 zł brutto. ja wolałam odejsc niz sie marnowac.
            • Gość: Inga Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.domainunused.net 23.09.08, 11:36
              Macie wszyscy rację- idźcie pracować do warzywnego za 800 zł brutto bo przecież Ataxo to dla Was za wysokie progi ! Ktoś kto pracował tam kilka miesięcy teraz pisze takie głupoty- to po co tyle pracowaliście? Widocznie było Wam dobrze siedząc dupą na wygodnym krzesełku, popijając kawkę i żrąc batony z automatu.No na prawdę źle Wam było! Ale tak jak piszę- Warzywniaki na Was czekają...
              • Gość: miszcz jodu Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 19:03
                Świetny Post, Inga. Tak trzymać. Oto mamy przykład, do czego
                prowadzi długoterminowa praca w tej wspaniałej firmie :) Kolejny.
                Liczę na to, że przeczyta go wiele osób. Pracownicy stoisk warzywno-
                owocowych! Nawet nie śmiejcie myśleć o pracy (zatrudnieniu) w Ataxo!
                Za wysokie progi! Tam pojęcie szacunku wobec pracy "innych" nie ma
                prawa bytu! Tam wszyscy są WIELCY! Kawa, batoniki,(automat
                żywieniowy, szczyt marzeń), hemoroidy - to a'propos siedzenia na
                dupie - nie dla Was te "przywileje"! Tu składam ukłon i wyrazy
                szacunku dla Pracowników w/w stoisk, którzy/które ciężko harują za
                te 800 brutto :) I są, czy też bywają szczęśliwi i doceniani. Inga,
                napisz COŚ jeszcze, zwłaszcza o "warzywniakach". Kartofle? ;)
                Gratulacje.
                • Gość: :) Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.sti.net.pl 25.09.08, 02:38
                  Zawsze znajdą się osoby , które będa broniły firmy w której pracują. Dla Pani
                  Ingi być może szczytem marzeń jest automat z batonami i wygodne krzesełko :)
                  Każdy ma to co lubi. Pracowałem w Ataxo jakiś czas temu i potwierdzam to co
                  pisało już wielu. Praca w Ataxo nie jest pracą w której można dobrze zarobić.
                  10% pracowników zarabia powyżej 2 tys. zł Zdecydowana większość nie dostanie
                  nawet 1,5 tys. na ręke. Ataxo nie potrafi zatrzymać przy sobie pracowników
                  którzy trzymają firmę. Bazują na młodych osobach dla których jest to zazwyczaj
                  pierwsza praca. Po pewnym czasie jednak , kto ambitniejszy ucieka... i tak w
                  kółko. Dużo się można jednak w Ataxo nauczyć, duży plus to ludzie... dla nich
                  przede wszystkim pracowałem tam tak długo, doświadczenie równiez się przydaje
                  ponieważ praca jest naprawdę niewdzięczna :) Zarobki szkoda gadać :) Aczkolwiek
                  zawsze będe Ataxo miło wspominał
                  • Gość: KtosMILY:) Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.retis.com.pl 25.09.08, 14:38
                    W 100% zgadzam się z moim przedmówcą:) Atmosferę i ludzi w Ataxo
                    bardzo miło wspominam:) (no, moze oprocz paru osob;)!!! Natomiast
                    jezeli chodzi o kase to ZAL.pl! Ale dzieki nim zdobylem
                    doswiadczenie w branzy e-marketingu i dostalem prace z super
                    podstawa i umowa o prace od 1 dnia:) bez zadnych umow zlecen;):)
                    • Gość: czary-mary Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 12:11
                      Kurcze chyba mam omamy.Troche śledzę ten wątek i chwilę wcześniej
                      było tu 96 postów-czyli wsiąkło 5!!!
                      Nie zauważyłam by były wulgarne albo naruszały regulamin-więc o co
                      biega?
                      Ten wątek jest wyrażnie dla kogoś nie wygodny,ale czy to nie jest
                      naruszanie regulaminu??
                      • Gość: byłyPracownikObozu Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 08:17
                        Oczywiście że ten temat jest nie wygodny dla osób zakochanych w
                        Ataxo!
                        Dziś rano jechałam tramwajem, patrze, a na oknie reklama- czas na
                        Twój pierwszy raz! Przyjdz do Ataxo! "Międzynarodowa agencja
                        marketingu interenetowego" Lider w Polsce!! No normalnie myślałam że
                        to opluje, potargam a na koniec narzygam na to!!! Śmieszne i
                        żałosne, nie dość ze uciekasz z tej firmy to oni Cię jeszcze
                        bilbordami i reklamami atakują. Oddział się posypał, kilku ludzi
                        odeszło, masa ludzi sie zwolnił i zabrakło osób do pracy, to zamiast
                        dbać o pracownika to w reklamę inwestują... Aaaa przepraszam
                        zapomniałam że były "PODWYŻKI" buahahaha :D
                        • Gość: Expracownik Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 11:08
                          Nie dziwi mnie fakt, że ataxo w taki sposób redaguje reklamy- od
                          zawsze bazowali na młodych ludziach dopiero co wkraczających
                          w "świat pracy", dla ktorych etat w ataxo jest pierwszym miejscem
                          pracy. Sama w takim czasie zaczynałam tam pracę, zgadzam się ze
                          wszystkimi przedmówcami co do koszmarnych warunków pracy panujących
                          w tej firmie. Wynagrodzenie to po prostu śmiech na sali. Od poczatku
                          pracy w tej firmie( a spędziłam tam półtora roku) traktowałam tę
                          pracę jako tymczasową, w której mogę zdobyć pierwsze doświadczenie
                          zawodowe. Po zakończeniu 1 etapu studiów ( licencjat)zamieniłam
                          pracę w ataxo na pracę związaną czysto z moim wykształceniem. W
                          chwili obecnej jestem bardzo zadwowolona z obecnej sytuacji. Czy
                          załuję, że pracowalam w ataxo? Nie, raczej jestem zniesmaczona
                          warunkami jakie tam panują, sposobem w jaki traktuje się pracownika.
                          Na samym poczatku dla młodych osób warunki finasowe ktore proponuje
                          ataxo wydaja się szczytem marzeń ( pierwsza praca) jednak apetyt
                          rośnie w miarę jedzenia, a człowiek dostrzega całą obłudę firmy
                          ataxo żerującej na pracownikach. Niestety na warunki i efektywność
                          pracy w głównej mierze wpływa to z kim się pracuję, jakie są warunki
                          pracy, stosunki interpersonalne między ludzmi. Automat z batonami
                          chorej atmosfery nie poprawi:P Teraz kiedy posypała im się kadra
                          wielce szukaja pracowników.Życze im powodzenia- i to sporo:P
                          • Gość: majkel Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 81.210.89.* 09.10.08, 10:27
                            LOL cieszy mnie to niezmiernie, że ludzie się pozwalniali z
                            ataxo...masowo. To jest to! Odkąd tam przyszedłem to przepowiadałem-
                            wiedziałem, że taka chwila nastąpi, bo widziałem co się tam dzieje.
                            Niestety, oni (zarząd) byli i są "mądrzejsi" :) I ok.

Co to tych nowych reklam ataczo- ja widziałem jedną na tramwaju. ha
                            ha ha ha aż się w duszy zaśmiałem. Żałość. Czesi! wypad z naszego
                            kraju. Koniec z wyzyskiem Polaków! Idźcie z tym do swojego kraju!
                            • Gość: bylypracownikobozu Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 15:09
                              Wszystkim życzę miłego weekendu, a adminowi tego forum życzę miłego
                              usuwania naszych komentarzy przez weekend :D
                              • Gość: katowice Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 23:48
                                Firma sprzątająca: www.mobile-wash.pl pracujemy na markowych sprzętach
                            • Gość: klient UWGA - Ataxo - naciągacze!!! IP: *.siedlce.vectranet.pl 08.06.10, 21:40
                              Klienci ATAXO!!!
                              Uważajcie bo ta firma naciąga na umowy.
                              Nie mówią o wszystkim!!!
                              Kilka lat ich wynajmowałem i dałem się naciągnąć. Za bardzo zaufałem.
                              Nigdy więcej ATAXO!!!
                            • Gość: praktykantka Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.252.12.197.internetia.net.pl 18.02.11, 20:09
                              A ja też coś powiem. Nie byłam tam telemerketingowcem ale byłam na praktykach w dziale IT - porażka. Mało ambitne zadania, dostaliśmy kiepskie komputery ostatecznie przenieśli nas na sale telemarketerów więc miałam okazję zobaczyć jak to wygląda i co mówią ludzie. Prosiliśmy sie o zainstalowanie PHP... przez jeden dzień... zaczęliśmy koprzystać z uczelnianego serwera i po TYGODNIU bardzo przyjaźni informatycy którzy powinni nas przyuczać do zawodu zapytali się po co nam właściwie to PHP....
                              Kiedyś pracowałam w TP s.a. jak telefoniczny doradca klienta. Myślę że tam był większy wyzysk. Zawsze jest tak że ten kto jest na górze to się mądrzy.... I żal mi tej beznadziejnej "góry" z ataxo. Jedyne osoby które kojarzę z tamtąd miło to dwie dziewczyny z recepcji :). Jeszcze niezłym prosiaczkiem okazał się Jarek z działu IT który obiecał pracę - tzn już nam ją potwierdził... mimo że nie była to idealna praktyka a praca nie była super - chciałąm zarobić jako studentka coś przez wakacje. W między czasie zrezygnowałam z innej pracy bo przecież tu miałam byc w dziel IT - zgadnijcie jak się skończylo- nie dostałam tej pracy. Żygać mi się chcę jak widzę jak to ataxo reklamuje się jako wspaniałe miejsce na praktyki. Jako firma reklamująca sie na płatne staże w ramach programu ae+asp. Żal poprostu żal. I te swoje krówki w firmowym papierku....
                              Wracając do telemarketerów... żyć z czegoś trzeba. Z reguły pierwsza praca i te sprawy - najlepiej jako telemarketer bo tego jest pełno. Zawsze jest wyzysk. A takie firmy żerują na naiwności młodych ambitnych ludzi z pasją którzy myślą że jak trochę popracują to zaawansują- niestety nie awansujesz. Moja mama jest po 50 roku życia i nie ma mgr i pracuje jako telemarketerka w małej firmie (jakies 10 czy 15 osob z szefostwem). Nie łudzi się że dostanie inną pracę w której mogłaby dobrze zarobić. Jako telemarketerka pracuje już 4 rok i teraz pracuje już w 4 firmie (zawsze jest to mała firma). Zwalnia się gdy jej się nie podoba, gdy wkurza ją kierownik gdy zaczynają kombinowac z kasą. Telemarketerem trzeba się nauczyć być. Wyszkolony telemarketer - to jest coś. Firmy wolą brać kogoś kto potrafi niż totalną świerzynkę. Tak naprawdę nie musisz martwić się o pracę gdy jesteś dobrym telemarketerem. Nie tu to jest 10 innych miejsc pracy. Zacznijcie myśleć o sobie że to wy jesteście tym o kogo pracodawca powinine walczyć. Nie ma że "jak ci sie nie podoba to nara" ma być "jak ci się nie podoba to se pójde i se szukaj kogoś na moje miejsce". Jest tak że ofert telemarketerów jest mnustwo (czyli pracodawcom brakuje ludzi do pracy, czyli pracowników jest mniej niż potrzebuje rynek). Problem jest taki że telemarketerzy nie zdają sobie z tego sprawy i dają sobą pomaitać przez takie firmy jak ataxo czy TP.
                              Skończyłam mój wywód. Życzę powodzenia wszystkim telemarketerom
    • Gość: Były pracownik.... Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.sti.net.pl 05.10.08, 16:33
      Pracowałem w tej chorej firmie w 2007r. No cóż 1,5 miesiąca sam sie
      zwolniłem. Tam pracownik jest traktowany jako maszynka do nabijania
      kasy włascicielowi z Czech ..( zrobionono z polaków murzynów). Żal
      mi tych wszystkich pracowników. Mam ukończone studia i nie wiem co
      mnie popchneło aby tam pracować...to był wielki błąd... Teraz
      pracuje dla państwa, zarabiam 2 razy tele co w ATACZO:)(oczywiscie
      umowa o prace na czas nieokreslony). Na tą firme nalezy wysłac
      inspekcje pracy. Pracuje sie równe 8 godz. i 2 przerwy na fajke w
      pospichu. Pracując 1 godz.przy kompie nalezy sie 10 min. przerwy + 8
      godz. ( 80min. przerwy). Pracownik na zebranich jest poniżany przez
      kierownictwo. Na rozmowie kwalifikacyjnej powiedziano mi że 2000 zł
      netto bez trudu można zarobic ale nie powiedziano ze 2000 zł netto
      to zarobie za 3 miesiące pracy. Nie proponuje nikomu tej chorej
      firmy. Poczas przewy 30 min. ludzie są tak zdołowani jakby wyszli z
      obozu w Oswięcimu... Mam nadzieje że ta chora firma kiedys sie
      rozpadnie... Pozdrowienia...
      • Gość: Martyna :) Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.chello.pl 06.10.08, 20:15
        Oooo , widzę że niewygodne posty znikają ;-) Pewnie wyparowały.
        • Gość: urzendas Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 18:10
          dzis widziałem ogłoszenie ofety pracy ataxo.. smiech na sali, chodzi
          mi o chasło chcesz zarabiac 3000 zł !! Kto by ne chciał? tylko ze
          tam to jest nie mozliwe!!! Moze tyle zarabia tam 5% pracowników
          którzy pracują tam kilka lat i zgerneli firmy pewniaki po ludziach
          którzy przejzeli na oczy i z tej chorej firmy odeszli! Proponuje
          taką reklame aby ataxo przedstawiło w Irlandi....
      • Gość: Retis Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 89.107.158.* 09.05.09, 19:09
        Aktualnie poszukujemy zdolnych handlowców do pracy w Domu Mediowym oraz Sieci
        Reklamowej. Prosimy o wysyłanie zgłoszeń (CV wraz z listem motywacyjnym) na
        e-mail biuro@retis.com.pl.
    • Gość: była Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.cable.ubr02.trow.blueyonder.co.uk 14.10.08, 12:13
      Hmmm...co do Inspekcji Pracy i ich kontroli - to kiedyś w Ataxo była. Pierwszego
      dnia zapytali czy są prezesi a drugiego dnia na pięterku odebrali pieniążki, nie
      porozmawiali z pracownikami oraz nie zajrzeli na salę (nawet apteczki nie było).
      Z tego co widać z dzisiejszej prasy Ataxo jest w poważnych opałach skoro
      sprzedaje akcje czeskiej firmy. Nie wiem w czym ma im to pomóc skoro ich opinia
      wśród klientów jest jaka jest. Piszą o niekompetentnych, nachalnych pracownikach
      a przecież to Ataxo odcina ich od prawdziwych, technicznych informacji. Im mniej
      pracownik wie tym lepiej.
      • Gość: ja Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 12:45
        Jeżeli Ataxo ma jakieś problemy to szczególnie przez takich
        bezmózgowców jak TY.
        • Gość: Też była Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 13:21
          Może nie było idealnie ale też nie tak żle jak piszą niektórzy.
          Za darmo nic nie ma a tu trzeba było trochę popracować.
          Czasy komuny minęły kiedy znane było hasło: "czy się stoi czy się
          leży to wypłata się należy"
          Co do kontroli i apteczek to nie wiem jaki masz w tym cel ale
          kłamiesz. Na hali apteczki i to wyposażone są w 2 miejscach-na
          początku i na końcu a plaster ciągle uzupełniany bo dziewczyny
          często mają nogi otarte z butów(plastra swojego nie noszą bo po
          co) ;-))
          Mnie osobiście się wydaje,że komuś bardzo zależy żeby zniszczyć
          Ataxo-może konkurencji?
          • Gość: Gość Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.chello.pl 14.10.08, 14:18
            Ktos kto nie chce pracowac, nie powinien zaczynac pracy - proste i logiczne, ale
            widac, ze pare osob tego nie rozumie.

Ktos wczesniej wspomnial, ze w Ataxo duza czesc osob to mlodziez uczaca sie -
            tak to prawda, pewnie zalozenia firmy maja na celu odnalezienie talentow
            polskiego e-marketingu? kto wie?

W branzy pracuje ponad 10 lat i mialem tez stycznosc z Ataxo, wiec smieszy mnie
            opinia ludzi, ktorzy tam pracowali i twierdza, ze to oboz pracy. Kto o zdrowych
            zmyslach szedl do pracy jako telemarketer i myslal, ze bedzie siedzial przy
            biurku, popijal kawe i od czas do czasu przyjmie jakiegos delikwenta na rozmowe?
            Taka jest faktyczna sytuacja w pracy z produktem, w dziale sprzedazy - pracujesz
            tam, zeby sprzedawac, nie siedziec. Przychodzisz do pracy, zeby pracowac, nie
            siedziec.

Widoczne komentarze powyzej sa wytworami niespelnionych specjalistow ds
            sprzedazy! Malo zarabialiscie? Ile z czasu spedzonego w pracy dzwoniliscie? Czy
            dostatecznie duzo poswiecaliscie sie, zeby zarobic na swoja wyplate?

W czasach moich poczatkow pracy pierwsza pensja przekraczajaca 600zl to bylo
            bardzo duzo, a teraz osoby krzycza gdyby im sie krzywda dziala, ze zarabiaja max
            1500zl(!) - tyle moze zarobic student, ktoremu zalezy, a ktory ma jeszcze
            wieksze wymagania, zdolnosci zarobi jeszcze wiecej.

Douczcie sie moi drodzy, bo krytyka musi byc czyms podparta - macie
            doswiadczenie z innym firmami pracujacymi w tym systemie? Kto pracowal w
            telekomunikacji czy u innego operatora? Popytajcie sie pracownikow tychze firm,
            taki jest charakter tej pracy.

Wracajac do tematu zarobkow - skonczyles studia? Zacznij prace na innym
            stanowisku, po co pchasz sie na telemarketera?!

Wybaczcie, ze sie nie podpisze, ale jestem przeciwnikiem podawania danych
            osobowoch w internecie - obecnie pracuje w najwiekszym polskim portalu i mozecie
            wierzyc badz tez nie, firmy ktore Wy nazywacie konkurencja Ataxo w tym momencie
            sie nie licza. To co oni zaczynaja Ataxo zrobilo juz pare ladnych lat temu.
            Slyszeliscie ostatnie newsy? Zapraszam do naszego portalu w dziale biznes piekny
            artykul jak to bodajze Garvest zainwestowal ponad 30mln zl w Ataxo.

z wyrazami szacunku dla wszystkich komentujacych
            Gość
            • Gość: kandydat na wójta Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 22:39
              To, że Garvest zainwestował w Ataxo, o niczym nie świadczy.
              Holendrzy mają głowę do omijania podatków ;-), a właśnie w
              Holandię "podatkową" uciekają czescy właściciele firmy. Jako fundusz
              inwestycyjny, Garvest też może popełniać błędy. Problem w tym, jak
              Ataxo wykorzysta dokapitalizowanie. O ile w ogóle wykorzysta. Tak
              naprawdę nie wiadomo, jaka częśc finansów trafi do polskiej filii
              firmy. Na razie Ataxo traci klientów. Co wobec polityki rozwojowej i
              personalnej "zarządu" zdaje się być uzasadnione. Bo można
              mieć "ferrari", tylko trzeba jeszcze być zdolnym do jego
              prowadzenia.
              Z Poważaniem,
              kandydat na wójta.
              P.S.
              O wsi polska, przebogata!!!
            • Gość: kandydat na wójta Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 22:43
              Z głowy mi wyleciało. O wielkści firmy, nie znaczy ilość klientów. O
              wielkości firmy znaczy ilość zadowolonych klientów :-)
              • Gość: byłypracownik Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.chello.pl 15.10.08, 11:21
                Jak wy mnie wszyscy wkurw...
                A gdzie te 9 mln EURO od Allegro? 30 mln od drugiej firmy?! napewno nie w
                wypłatach pracowników!! Co, prezesi już mają nieźle wypchane kieszenie nie? a
                wszystko dzięki małym, głupim chińczykom i robolom którzy na nich robią.
                Pościągajcie te reklamy z ulic, bo rzygać się chce.
            • Gość: X Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 79.191.249.* 01.02.09, 20:26
              buehehehe :-))))))
        • Gość: Expracownik Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 14:51
          Jeżeli ataxo ma problemy to tylko dzięki bezmózgowcom którzy kierują
          tą firmą.
        • Gość: kaiser Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.chello.pl 28.11.08, 07:43
          Witam wszystkich mam dzisiaj jechać na rozmowę do ataxo na
          stanowisko kierownika zespołu sprzedaży, napiszcie ile można zarobić
          czy też trzeba dzwonić do klientów bo z tego co czytam na forum to
          włos na głowie się jrzy co to za firma...
    • Gość: była Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.cable.ubr02.trow.blueyonder.co.uk 14.10.08, 15:00
      O nie moja droga i tu się mylisz. Skończyłam kierunkowe studia, pracuję już od
      1,5 roku dla jednej z największych warszawskich agencji reklamowych i wiem jak
      powinien działać marketingowiec a jak nie. Poczytaj troszkę a może i Ty się
      douczysz.
      • Gość: nie z ataxo Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 15:15
        Zaznaczam,że nie byłem i nie jestem pracownikiem tej firmy.
        Miałem okazję być kilka razy w środku jako interesant i o dziwo
        atmosfera tam panująca pomiędzy szefostwem i pracownikami była
        bardzo sympatyczna wręcz koleżeńska-co było miłym zaskoczeniem.
        Miałem też okazję wielokrotnie obserwować jak pracownicy co chwilę
        wychodzą na "dymek" pewnie jeszcze kawka,soczek itp.(oczywiście nie
        wszyscy)Później mają pretensje,że mało zarabiają-kochani jaka praca
        taka płaca.
        Pozdrawiam
        • Gość: klient Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 16:30
          Ja nie stety nie byłam zaproszony. "Załatwiamy sprawy tylko przez
          telefon". Może i atmosfera jest tam miła. Ale zacząć należy od tego,
          że naprawdę dobrze szkolą pracowników. Szkolą, jak nabijać klientów
          w butelkę i bezczelnie wyciągać od nich pieniądze. Czekanie na
          jakąkolwiek reakcję ze strony tej firmy to nieporozumienie.
    • Gość: była Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.cable.ubr02.trow.blueyonder.co.uk 14.10.08, 15:12
      Może i teraz są apteczki - mało mnie to interesuje. Nie chcę zniszczyć tak
      "dobrego" imienia Ataxo. Piszę przecież,że pracuję w marketingu i znam się
      lepiej na prowadzeniu kampanii niż ta cała Wasza garstka razem wzięta. Poza tym
      pozdrawiam i życzę owocnej pracy.
    • Gość: gosc Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 20:01
      ja pracuje w Ataxo i jest to moja trzecia firma i polecam a jak ktos chce obóz badz małe zarobki to zapraszam do neti /tele2/tp
    • Gość: Asia Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.streamnet.pl 19.10.08, 15:26
      Ja pracowałam...
      Hm, zacznę od plusów:
      -sporo się tan nauczyłam (zaczynasz o tygodniowego szkolenia, w
      trakcie pracy ciągle doskonalisz swe umiejętności w praktyce i "na
      sucho" - scenki itd.), poza tym masz możliwość ciągłych konsultancji
      ze swym menagerem
      -poznejesz wiele osób (w Ataxo pracuje około setka ludzi + duża
      rotacja:P)
      -kawa, herbata na koszt firmy + bon na ileś tam zł. do maszyny
      batonikowej;)
      Minusy:
      -marna kasa (1000 zł. brutto + premie i prowizje, które są bardzo
      małe, na dodatek ciężko o nie - sprzedaż telefoniczna to ciężki
      kawałek chleba) / wychodzi 5 zł. netto za godz.
      -osiem i pół godz. pracy dziennie! Od 12 do 12.30 masz półgodzinna
      NIEPŁATNĄ przerwe - porażka! O ile się nie mylę to wbrew kodeksowi
      pracy!!! Pracownicy, powinniście coś z tym zrobić! Ja niestety
      zrobiłam tylko tyle, że się zwolniłam...
      -8 godz. na telefonie - ciężka sprawa / pracy jesteś totalnie
      wykończona(y)
      -jesteś na ciągłym podsłuchu - kierownicy w każdej chwili mogą
      przysłuchiwać się Twym rozmową, co w niektórych przypadkach jest ok,
      bo mogą pomóc Ci poprowadzić odpowiednio rozmowę
      -na bierząco masz podawany czas rozmów, ilość połączeń itd. /
      powinno się wyrabiać pewne normy, chociaż nie wywalą Cię jeśli tego
      nie robisz

Reasumując: jeśli nie masz w danym momencie innej oferty pracy,
      warto skorzystać, aby się czegoś nauczyć. Nie widzę jednak dla
      nikogo świetlanej przyszłości w Ataxo. Nawet jeśli świetnie
      sprzedajesz, awansuje, albo przynajmniej masz lepszą wypłatę od
      pozostałych, wiedz, że w wielu innych firmach za taką sprzedaż
      otrzymałabyś/otrzymałbyś znacznie więcej.
      Ale warto się zaczepić lub przezimować;)
      • Gość: ja Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 19:19
        Pensje się zmieniły:-) a pracować w Ataxo nie musisz "na zawsze"
        zresztą jest to praca głównie dla studentów(ale nie tylko) więc
        wiadomo,że później taki młody człowiek gdy skończy się kształcić
        idzie pracować w swoim zawodzie.
        • Gość: wyśmiewca Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 08:17
          buahahaha no faktycznie pensje się tak zmieniły że buahahaha :D
          <pluje>
          • Gość: była Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 10:36
            A Ty bierz się do pracy!!!!
            • Gość: Były Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.gprs.plus.pl 22.10.08, 15:04
              HAHA
              To mnie bardzo rozbawiło.
              Bo pamietam z początku wątku jak "niesławna KK" która zreszta
              wypiela się na firmę wypisywała peany na jej cześć w godzinach pracy.
              I nie tylko ona tak robiła.
      • Gość: everafter Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 20:17
        Asiu, mylisz się. Też pracowałam w Ataxo, i jeśli nie wyrabiasz się
        z czasem, negocjacjami, planem jesteś zwalniany. od ręki.
        widziałam takie przypadki na własne oczy.
        uprzedzam wasze ataki: mnie to nie dotyczyło :]
    • Gość: tadeusz Re: ATAXO -czarna lista IP: *.beyond.pl 20.10.08, 01:51
      pamiętaj że zawsze możesz skorzystać z portalu czarnalista.pl
      • borges33 Re: ATAXO -czarna lista 20.10.08, 07:22
        słyszałem już o tym portalu jestem ciekawy kiedy go zamkną. Jak myślisz cz
        ludzie którzy robią w bambuko innych nie zrobią wszystkiego by takie miejsce
        zamknąć?

Moja żona korzystała z portalu gdzie ludzie opisywali trefnych lekarzy... po 3
        miechach portal został zamknięty (jak zwykle przeciętny szaraczek nie ma szansy
        przedstawić swoich racji).
    • Gość: Smieszek Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 87.105.187.* 24.10.08, 13:13
      Kurde wiecie co a mi to jest dopiero zle. Przychodze do pracy i jak sobie chce zrobic herbate to musze sie przejsc do takiej malej kuchnii. Ja nie wiem co to za firma zeby pracownik musial wstawac w godzinach pracy robic sobie herbate przeciez powinni mi przynosic. W ogole ta atmosfera! Nie wiem jak mozna byc tak zyczliwym, uprzejmym i zabawnym przez caly dzien. Normalnie tesknie za praca w "owadzie". Te poranne wrzaski szefowej to bylo cos - brakuje mi tego nieziemsko: "Ta paletu tu nie tam!". W ataxo z szefostwem ucinam sobie pogawedki a to wplywa na obnizenie mojej wydajnosci pracy. Oni to chyba robia specjalnie, szczegolnie jak sie pytają co slychac i jak sie czuje!
      • Gość: neutral Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.kat.3s.pl 24.10.08, 20:15
        No spoko.Chyba bawi mnie to forum juz.Wypowiem sie pozniej.Dla mnie
        Ataxo jest normalne.Trudna praca, bo wiadomo ze na roznych klientow
        sie trafia.Atmosfera ogolnie dobra.Ludzie raczej usmiechnieci bo
        mlodzi i jakos tak "w kupie razniej".Kierownicy rozni jak
        wszedzie.Ogolnie dla mnie zwyczajna firma.Nie ma sie nad czym
        rozwodzic za to juz na szkoleniu ardzo duzo mazna sie nauczyc.Nie
        przyjeli mnie po tygodniu szkolenia do pracy.Decyzje po czesci moze
        i rozumiem co nie ozn.ze musze sie z nia zgodzic.Za to na pewno
        przydalo mi sie takie doswiadczenie.I bynajmniej nie ze wzgledu na
        to ze zaluje.Wiele udalo mi sie zyskac.A ze mnie nie przyjeli to
        coz.Zycie.Ogolnie bede wspominac z ciekawoscia i sympatia,choc nie
        ukrywam stres jest.Polecam kazdemu chocby ze wzgledu na wiedze jaka
        tam rozwina.
        P.S.1200zl brutto w pierwszych 3miesiacach pracy.Tak zeby nie bylo
        niejasnosci.
        • Gość: max Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 10:22
          podnieśli podstwy?! wreszcie ;/
        • Gość: ja Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 21:36
          na szkoleniach zawsze jest miło i wesoło. w pracy wychodzi szydło z
          worka. sielanka szybko się kończy. albo robisz plany, albo
          dziekujemy za wspólprace. i od nowa nowi.
          • Gość: Smieszek Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 87.105.187.* 27.10.08, 09:29
            Te forum jest w całości bardzo zabawne. Jak sobie tak tu pracuje to codziennie
            widzę legiony zakutych w łańcuchy ludzi z ustami pełnymi kamieni którzy idą rano
            do pracy. Cale setki są dziennie wyrzucane, żeby było można ich zastąpić nowymi!
            Wizja iście apokaliptyczna :D. Omen 4 Ataxo ;)... jakby ktoś nie skumał to się
            nazywa "ironia". Ludzie kochani przecież chodźby w świetle ostatniej kampanii
            reklamowej z tym półnagim goście praca w ataxo jest wprost skierowana do
            oczywistej grupy docelowej... która ma traktować tą prace jako sposób chodźby na
            zarobienie sobie na studia a nie prace aż do emerytury! Twoja pierwsza praca.
            Lepsze Ataxo niż zaplecze "owada" takie moje zdanie. Nie wiem jak było tutaj
            kiedyś ale teraz jest moim zdaniem ok, ale dla wszystkich zagniewanych
            młodocianych post-ataxowiczów jestem pewnie heretykiem. Mimo to uważem że warto
            spróbować... to nie boli.... a co do wspomnianych tu planów wydaje mi się że w
            każdej pracy która nie została załatwiona w stylu PRL-owski czy też naszej
            administracji rządowo-samorządowej ;) wymaga się od pracownika efektów, a nie
            ładnie wyglądania przy komputerze.

Płaca w okresie próbnym taka jak wyżej ktoś napisał, ale przecież trzeba
            człowieka najpierw sprawdzić chyba nie, skoro to ma być jego pierwsza praca!
            • Gość: hahha Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.chello.pl 27.10.08, 11:13
              śmieszku- jesteś dla mnie cholernie śmieszny. Ile pracujesz w ataxo? tydzien?
              miesiać, dwa?
              popracuj rok, poczekaj a zobaczysz miłosierne oblicze Wielkiego Ataxo ;-)
              A teraz spadaj stad bo śmieszy mnie nfaktycznie Twoja obronna postawa.
              • Gość: ja Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 12:30
                Miom zdaniem szanowny ŚMIESZEK nie jest telemarketerem!!!!
                Przecież to jest wyrażne namawianie do pracy w tej firmie.Post
                został napisany w trakcie godzin pracy a przecież monitory mają
                pądgląd:-))
                Ale na marginesie naprawdę nie jest to żaden obóz pracy jest w miarę
                spoko.W tej firmie to było moje pierwsze zatrudnienie i nie
                wspominam tego czasu żle.Obecnie jestem po studiach i pracuję już w
                swoim zawodzie.
                Pozdrawiam wszystkich pracownikó byłych i obecnych:-)))
                • Gość: Smieszek Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 87.105.187.* 27.10.08, 15:36
                  hahaha ja narazam życie zeby niesc kaganek prawdy... przeciez w ataxo jest pelen
                  monitoring nawet funkcji zyciowych przy komputerze... jak sie przysypia to
                  pradem cie! Ja dobrze wyczuł lub wyczuła że nie jestem telemarketerem bo jestem
                  strażnikiem i stoję na jednej z wieżyczek z Ak47 jakby ktoś z pracowników
                  probował się przedrzeć przez zasieki wokol firmy. Tak wiec jestem faktycznie
                  range wyżej. Tak wiem jestem cyniczny. Przebranalem przez cale forum i normalnie
                  trudno mi uwierzyć w to jak strasznie się ze mna obchodzą pomimo tego, ze nie
                  tego nie czuje... dlatego smiem sie wogole odzywac bo nienawidze HAMSTWA i
                  MALKONTENSTWA a niektore opinie niestety takie sa, tymbardziej ze pisze je
                  ludzie ktorzy zabrali zabawki i poszli do innej piaskownicy probujac zniszczyc
                  stara zeby inne dzieci sie nie mogly pobawic bo uwazaja ze dostaly piachem w oczy.
                  • Gość: :) Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.chello.pl 27.10.08, 21:45
                    no to spier*** śmieszku do innej piaskownicy. A może samo kierownictwo kryje się
                    pod tym nickiem? R.P ? E.Sz ? <rzygi>
                  • Gość: Okta Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.gprs.plus.pl 28.10.08, 10:02
                    HAMSTWO?
                    Ojej jakies nowe słowo powstało?
                    Czy kierownictwo Ataxo nadal takie niedouczone?
                    • Gość: hahaha Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.chello.pl 28.10.08, 10:26
                      nowa pisownia i nowe zasady ortografii. Uczmy się! :) toż to HAMstwa nie zniese :D
                      • Gość: Smieszek Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: 87.105.187.* 03.11.08, 08:05
                        Warzywka moje drogie! Jak widac jesli merytorycznych albo zweryfikowanych w
                        rzeczywistosci argumentow nie mozna wniesc do dyskusji to najlepiej przyczepic
                        sie do ortografii (czy tutaj do zwyklej literowki). W wiekszosci nie pracujecie
                        juz w ataxo a raczej pracowaliscie i tylko wasza swieta wojna zapewnia wam
                        jeszcze "paliwo" do dzialania bo na reszte braklo juz wam pomyslow. Jestescie
                        najzwyklejszymi w swiecie malkontentami bo obraziliscie sie ze kto za malo
                        lechtal wasze ego :D. Nie zapomnijcie przyciepic sie do braku polskich liter. Bo
                        to moj straszny blad. Tymaczem wracam na wiezyczke straznicza strzelac do
                        reszty. (Smiech na sali)
                        • Gość: była Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 09:26
                          Boże.. Śmieszku, jak bym Cię spotkała na ulicy, wsadziłabym Ci twarz
                          w psią kupę a potem bym Ci powiedziała że tak "pachnie" Ataxo :D

Idź na wieżyczkę, i najlepiej zestrzel całe kierownictwo, chyba ze
                          sam do niego nalezysz?

delikatnie mówiąc <rzygi>
                        • Gość: mucha Re: ATAXO - czy ktoś tam pracował jako telemarkie IP: *.chello.pl 25.11.08, 21:47
                          ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka