Gość: pol IP: *.chello.pl 27.02.08, 22:01 Powinni mieć nakaz dojeżdżania komunikacją miejską!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rojberek Z Altusa mają za daleko? 27.02.08, 23:00 Nie mają czasu przyjechać 10 minut wcześniej? To po co chcieli zostać radnymi jak nie mogą poświęcić swoich 10 minut więcej dla miasta? Mnie się szef nie pyta gdzie zaparkuję i przyjeżdżam 30 MINUT wcześniej do pracy - LENIE PIEPRZONE Z UM! Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Rok minął, a im już odbija... 27.02.08, 23:50 Trochę ponad rok minął od wyborów, a naszym drogim radnym już woda sodowa do głowy uderzyła. Jakoś nie pomyśleli, że w centrum Katowic to nie tylko oni pracują... Po to dostają diety, aby wymusić na prezydencie kompleksowe rozwiązanie, a nie miejscówki dla siebie! Ale tak to jest, jak władza od lat obrosła mchem i za bardzo nie ma pomysłu na miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mejlmi KaToWice tOną........ IP: *.kat.3s.pl 28.02.08, 11:20 Z tej sprawy wynika kilka oczywistych wniosków: 1. Radni padli ofiarami swojego własnego nieróbstwa. Nagle spojrzeli na problem z poziomu zwykłego mieszkańca modlącego się o miejsce parkingowe w centrum miasta i stwierdzili, ze się nie da! 2. Radni katowiccy zamiast kompetencją wykazują się arogancją. Zamiast kompleksowych ropzwiązań proponują dla siebie przywileje. Panowie radni, jesteście zwykłymi mieszkańcami i parkujcie tam, gdzie zwykli mieszkańcy. Nie jesteście (co nieraz udowodniliście) dla tego miasta bardziej pożyteczni niż zwykli pracujący uczciwie jego obywatele. 3. Radni na swoich posadach obrośli już tak w piórka (i tłuszcz), że 10-cio minutowy spacer po własnym mieście jest dla nich obrazą (i prawdopodobnie odrazą). Tymczasem spacer bardzo by się przydał, na spalenie urzędniczego tłuszczu i dotlenienie umysłu - może pojawiły by się nowe pomysły. Poza tym można by spojrze z perspektywy zwykłego mieszkańca na inne problemy miasta ( choby tylko na trasie Altus - UM) 4. Najbardziej przerażający wniosek - publikacja i protesty niczego nie zmienią, parking się znajdzi, zostaną mieszkańcą odebrane miejsca, nic nowego nie powstanie, urzędnicy staną się bardziej aroganccy, przynajmniej do następnej kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Proponuję ich rozliczyć z konkretnych działań 28.02.08, 16:26 i udać się na sesję, może się umówić większą grupą, i zapytać co takiego w ciągu swojej kadencji zrobili, a raczej wykazać czego nie zrobili... Swoją drogą zastanawiam się jakie są możliwości odwołania Rady Miasta wraz z Prezydentem... Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Re: Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie 27.02.08, 23:02 Gość portalu: pol napisał(a): > Powinni mieć nakaz dojeżdżania komunikacją miejską!!! BARDZO dobry pomysł! Poznaliby swoje dzieło jakim jest KZKGOP i Tramwaje Śląskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufio Re: Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.08, 23:11 tylko żeby z tego wynikło, że komunikacje trzeba zlikwidować :D a tak na poważne to już dawno przestało być śmieszne. jak sami chcą płacić to przecież jest parking strzeżony na młyńskiej więc o co chodzi? ta cała ekipa z um chyba za długo już ma dzień dziecka. niech się ktoś weźmie za ich dupy. dziennikarze nie bójcie się uszoka. dość ośmieszania. KATOWICE DLA MIESZKAŃCÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.02.08, 23:36 zrobic sesje o 19 - Młyńska jest juz pusta i nie ma problemu z parkowaniem a radni nie beda sie musieli odrywac od innych obowiazków (jak np. Szczerbowski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: *.mtvk.pl 28.02.08, 00:13 ci towarzysze przyzwyczaili się do dużego parkingu na placu dzierżyńskiego przed kw pzpr Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie 28.02.08, 05:50 Niech sobie wykupią abonament przy urzędzie miasta.A może dla zydorowicza ruchome schody zainstalować.Nikt ich nie zmuszał by startowali w wyborach.Banda darmozjadów i nierobów.Widać jaki uszok jest beznadziejny - im ulega.Czas na zmiany w nowych wyborach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esencja Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 06:27 Dziesięć minut na dojście do UM, to daleka droga????Czy Państwo nie powinniście się wstydzić? W sumie przy takim poziomie intelektualnym i zadyszce związanej z częstym wysiadaniem z samochodu długo nie pożyją. Po co my się martwimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 07:17 niech rusza swoje wiekmozne zatluszczone tylki a nie specjalny parking dla nich robic,spacer to zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg takie łajzy wybraliśmy, dawać nazwiska 18 IP: 213.227.87.* 28.02.08, 08:12 wspaniałych co nie potrafią przyjechać 5 minut wcześniej i się nie spóźnić SKANDAL !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Też poproszę nazwiska tych 18 leniów! 28.02.08, 12:00 Będę wiedział na kogo w następnych wyborach na pewno nie będę głosować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elope Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: *.3s.pl 28.02.08, 08:35 Powinni nadal parkować pod Altusem, wtedy byli by zmuszeni przejść się naszym pięknym rynkiem i może by im się oczy otwarły jak te nasze Katowice wyglądają i że nic nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie 28.02.08, 09:01 Chyba im się coś pozajączkowało. Od tego są radnymi by takie problemy rozwiązywać i to nie z myślą o sobie a o mieszkańcach miasta. Rzeczywiście parkowanie w centrum Katowic to spory problem ale to chyba od nich właśnie zależy by się go pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 radni bezradni 28.02.08, 09:06 No cóż, jak widać przejście na nogach 500 metrów od Altusa do Urzędu jest dla radnych niemałym problemem. Przestaje w takim razie dziwić, że nasze miasto jest w takim stanie jakim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie 28.02.08, 09:12 "Altus nie jest tak blisko, jak się wydaje. Z dziesięć minut się idzie, a my musimy być na sesjach punktualnie - argumentował złożenie swojego podpisu Andrzej Zydorowicz." Z dziesięc minut ? Panie Andrzeju mi dzisiaj dojście spod Altusa na ulice Stawową zajeło około pięciu minut; a nie poruszam się szybko bo mam małą kontuzje nogi. Poza tym, czy to taki problem wyjechac z domu kilka minut wcześniej ? "Według Marka Szczerbowskiego (LiD, też się podpisał) parking w Altusie jest niebezpieczny. - To miejsce niestrzeżone. Był u mnie z interwencją mieszkaniec, któremu złamano tam lusterko." A parkowanie na ulicy to niby bezpieczne ? Mi z dwa razy porysowano zderzak oraz wgnieciono boczne drzwi. Może w takim razie lepiej zrezygnować z samochodu i promować komunikacje miejską albo rowery? "Tomasz Szpyrka (PO) mówi z kolei, że miejsca pod Altusem dla radnych, którzy dwa-trzy razy dziennie są w magistracie, są niewygodne, bo za każdym razem trzeba przejść przez miasto." Panie Szpyrka o przejściu przez miasto to mógłby Pan mówić jakby Pan parkował na Koszutce i szedł piechotą do centrum. Tu raptem ma Pan do przejscia 500 metrów jak nie mniej. Zróbcie coś z rynkiem to spacerek będzie czystą przyjemnością Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Biedni "wybrańcy" Katowic 28.02.08, 09:52 Po pierwsze, pamiętajcie, że wasza kadencja trwa tylko 4 (cztery)lata i na następną możecie być niewybrani. Po drugie, jeżeli macie darmowe bilety na publiczne środki transportu /autobus, tramwaj/ to korzystajcie z nich, a jak nie to oddajcie biedniejszym od was np. zdolnemu uczniowi, którego nie stać. Po trzecie wasze działania odzwierciedlają wasz stosunek do mieszkańców tego miasta, wasza "pozycja" nie pozwala przecież stykać się z pospólstwem, a nóż, któryś pozna, że jesteście rajcami, zapyta o wasze działania, zwróci uwagę na coś, poprosi ? I co wtedy ? Szczękozwis pokazujący mierność działań ? Po czwarte, gdybyście ruszyli wasze szanowne tyłki, to zobaczylibyście, że miasto jest brudne, brak w nim atrakcji, tabor się rozlatuje, dworzec śmierdzący, bramy obsikane.... Po piąte, jeżeli nie potraficie być punktualni na sesję to należy wyjechać z domu o 15 minut wcześniej. Tak ciężko to zrozumieć ?? Jako zwykły obywatel miasta również załatwiam wiele spraw w urzędzie, stawiam auto koło kościoła pw. św. Apostołów Piotra i Pawła, schodzę w dół do rynku i jakoś żyję... No tak, zapomniałem, Wy jesteście Uebermensche w lektykach.... Z utęsknieniem czekam na nowe wybory samorządowe, nazwiska będę pamiętał i nie liczcie na mój, moich krewnych oraz znajomych głos ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.08, 10:02 Jak się wać państwu nie podoba, to nikt nie trzyma na siłę na ciepłych stołeczkach radnych. Chyba jestem z innego świata i myślenie mam sprzed 80 lat, pomimo tego, że mam dopiero 27, ale zawsze wydawało mi się, że bycie m.in. radnym jest swego rodzaju misją, a nie posadką, za którą tylko zbiera się pieniążki, dodam, że pieniążki podatników. No, ale co ja tam będę się wypowiadał, przecież nie znam się ... Żenujące drodzy radni ... Skoro nie macie sił przejść kilkadziesiąt metrów do urzędu miasta, jak wy chcecie decydować o losach mieszkańców. Mknąc samochodem rzadko można zobaczyć coś więcej niż kolejne skrzyżowania ... Żal słuchać waszych argumentów ... Śmieszne i żenujące ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redbul Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.08, 10:25 Bezczelność tej zgraji nierobów chyba już dochodzi do szczytu. Może im jeszcze po helikopterze i lądowisko na dachu UM. Prawdziwy radny to taki który żyje tymi samymi problemami co ich wyborcy, wtedy ich zrozumie i i będzie na ich rzecz działac. Widocznie ci są tacy sami jak ich poprzednicy. Liczą się tylko oni. Reszta to chołota." Z drogi gawiedzie bo Panisko jedzie". Odpowiedz Link Zgłoś
clarksontop Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie 28.02.08, 10:55 To moze niech sesje rady beda na wielkim parkingu, jak w kinach pod chmurka. Kazdy radny siedzi wygodnie w swoim samochodzie i nie ma problemu z parkowaniem i chodzeniem 5 minut do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vox Populi Wyalienowani ze spoleczeństwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 11:31 Posłowie , senatorowie, radni, i wszyscy podejmujący decyzje dla społeczeństwa, powinni być poddawani reprezentatywnej egzystencji reprezentowanego społeczeństwa. Powinno być tak, jak z ujęciem wody z rzeki do celów gospodarczych, polegające na tym, że przedmiotowy pobór tejże wody, znajduje się poniżej odprowadzenie ścieków tego użytkownika. Jest to coś w rodzaju sprzężenia zwrotnego, będziesz pobierał to co sam wyczyściłeś i wpuściłeś do rzeki. Niestety nasi wybrani reprezentanci, są pod tym względem wyalienowani ze świata dla którego tworzą prawo i budują rzeczywistość. Oni żyją w zupełnie innym świecie który sami tworzą, posiadając własne szpitale, ochronę osobistą i inne przywileje, nie zdają sobie sprawy z prozy życia przeciętnego śmiertelnika. I to jest chore i złe, a nawet nieludzkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To należy natychmiast zmienić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mejlmi Re: Wyalienowani ze spoleczeństwa! IP: *.kat.3s.pl 28.02.08, 11:37 Celne porównanie z ujęciem wody. Podoba się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max tylko Daniel Kostempski normalnie odpowiedział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 12:08 Między Bogiem a prawdą tylko ten Kostempski słusznie powiedział,ze Radni muszą płacić za parkowanie,bo niby czemu mieliby parkowac za darmo.Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 13:13 Coś mi się wydaje że Państwo Radni zapomnieli że gdy mają Radę Miasta to mają zwolnienie z pracy w Katowicach otrzymują najwyższe diety na Śląsku a pozatym jak mają problemy z parkowaniem to niech z rezygnują z tej jakże męczącej funkcji za jakieś marne 2000 zł . Myślę że paru chętnych by się znalazło za tą jakże marną kase !!! I jeszcze przypominam Państwu Radnym TO MIASTO TAK WYGLąDA DZIęKI WAM !!! Mam nadzieję że skoro macie takie problemy to już więcej nie będziecie kandydować do Rady Miasta .Wy tam jesteście bo my was wybraliśmy żebyście dbali o nasze interesy a nie o prywatę !!!!! i basta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 13:24 A ja myślę że jeśli się jest radnym jakiegoś miasta to dobrze się przejść przynakmiej po centrum żeby wiedziec co w tym mieście się dzieje . A radnych chyba to nie obchodzi to coś tu jest nie halo !! ja codzienni przyjeżdżam do centum muszę zdobyć miejsce parkingowe ale jaka jestem z siebie dumna !! to może radni by tyle zrobili żeby mogli być też z czegoś dumni . A może Pan Jedlecki dalej pociągnie wątek radnych i może coś nam napisze jakie mają osiągnięcia nasi radni przez te 15 miesięcy co zrobili jakie mają pomysły no i oczywiście konkrety a nie to co chcą zrobić .Czekamy to pewnie będą ciekawe artykuły i może i my Państwa Radnych będziemy mogli lepiej poznać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: 83.142.222.* 28.02.08, 13:24 Czy oni czasem nie maja przejazdów KZKGOP-em za darmo?? Powinni im wykupić parking gdzieś w Panewnikach i stamtąd kazać dojeżdżać, leniom jednym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 13:30 A może należy się cieszyć że chcą tylko parking a nie karzą się wozić służbowym samochodem Pana Prezydenta .A przecież oprócz wynagrodzenia chyba mają jeszcze służbowe telefony komórkowe ?? No coż by jeszce im dać ??? A może poprostu pamiętać przy następnych wyborach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Re: Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 14:00 co im można jeszcze dać - " sekretarki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: *.domainunused.net 29.02.08, 06:59 A jak takie sprawy sa rozwiazane w innych miastach województwa, z tego co mówia to ponoc podobnie. jakie sa przepisy prawa w tym zakresie. moze cos byscie opisali. czy prawda jest ze radni maja darmowe przejazdy tramwajem i autobusem. to tez skandal jesli to prawda. to co jeszcze maja za darmo????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 13:59 Wystarczy tylko zlikwidować diety dla radnych a: 1. zniknie tłok przy wyborach, 2. zwiększy się odpowiedzialność burmistrzów( wójtów, prezydentów)bo radni za swoje dzieło nie ponoszą żadnej odpowiedzialności), 3.odzyskane w ten sposób pieniądze przeznaczyć na żłobki i przedszkola (ale nie szkoły i szpitale) 4. jest szansa że w Radzie zasiąda ludzie mądrzy dla których będzie to zaszczyt a nie okazja dorobienia do pensji, 5. spowoduje to ograniczenie liczby radnych a tym samym zwiększy sprawność zarządzania, 6. ograniczy to ilość pociotków zatrudnionych w urzędach, 7. nie trzeba będzie parkingów dla "wybrańców", Powyższe dotyczy radnych wszystkich szczebli. Przy okazji może by "Gazeta" podała jakie są koszty utrzymania Rady w kliku miastach czy powiatach i jaki to procent budżetu tych organów.Niektórzy przejrzeliby na oczy ile kosztuje nas "Samorządność". A przecież nikomu z radnych nie jest potrącanie wynagrodzenie za czas nieobecności w pracy z tytułu pełnionych obowiązków. Dieta zaś ma stanowić rekompensatę utraconych dochodów. Jest to fikcja tak jak wiele innych przepisów w tym pięknym kraju między Bugiem a Odrą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton wywalić tych meneli i do roboty! IP: *.katowice.pl 28.02.08, 14:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oio Radni chcą mieć parkingi tylko dla siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 14:41 Ja też codziennie musze być w robocie, no kurka musze i tyle! Gdzie jest dla mnie parking? Odpowiedz Link Zgłoś