Gość: Bodzio IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.08, 22:12 Co za ....., juz nie mają jak sobie statystyk poprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miszczu Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.sileman.net.pl 21.10.08, 22:24 To nie absurd, to polska rzeczywistość. Przynajmniej delikwent będzie miał nauczkę, że gdy skończy edukację to będzie sp!@# z tego chorego kraju jak najdalej Odpowiedz Link Zgłoś
surfen Re: Porażka 22.10.08, 01:48 Porażka systemu sprawiedliwości... aż przykro na to patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewuen Re: Porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 09:01 yyy ale przecież to sekretarka sfałszowała (czyt. wpisała fałszywe dane) dokument a nie małolat.. 1. fałszować znaczenie: 1. przedstawiać coś niezgodnie z prawdą; SJP Powinien nagrode dostać, za to, że nie posługiwał się nieprawdziwym dokumentem, nie kupował sobie piwa ani alkoholu, dostał wyrok w zawiasach. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Porażka 22.10.08, 09:08 Kodeks karny nie przewiduje nagród. W tym konkretnym przypadku trudno posądzać sekretarkę o działanie umyślne, bo musiałaby mieć jakieś pobudki. Niemniej jednak dopuściła się niedbalstwa. Tutaj należałoby zastosować umorzenie postępowania z powodu znikomej szkodliwości czynu tego chłopaka. Przecież fałszerstwa popełnia się zawsze w celu ułatwienia sobie dokonania innego przestępstwa: zagarnięcia mienia, kradzieży, wykonywania zawodu bez uprawnień itd. Ten chłopak przerobił dokument w celu jego poprawy. A przede wszystkim: fałszerze podrabiają dokumenty tak, aby SPRAWIAŁY WRAŻENIE prawdziwych. Czyli samowolne dokonanie poprawki przez nadpisanie cyfry nie było fałszerstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokista dla takich jak on IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.08, 09:51 tylko kara smierci , ibedziemy mieli pozadek w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: dla takich jak on 22.10.08, 10:08 Rozstrzelać wszystkich kolejarzy i sokistów, jeśli pociąg się opóźni albo będzie brudny. Odpowiedź w stylu powyższego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konduktor pijaNY Nie warto - i tak nic by to nie pomogło. IP: *.xdsl.centertel.pl 22.10.08, 10:21 PKP jak Krasnaja Armia - była, jest' i budiet. Trwać będą i trwać. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Gdyby był posłem, byłby całkowicie niewinny 22.10.08, 10:04 Nawet gdyby próbował wyłudzić pieniądze. Np. 300 zł. Bo okazałoby się, że przerobił datę machinalnie albo się pomylił i nie zauważył, że to legitymacja - myślał, że paragon ze sklepu albo pocztówka od cioci. Sprawa tego chłopca powinna być umorzona już na etapie prokuratury. Policja i prokuratura z takiego g... zrobiła aferę, żeby nabijać sobie statystykę - fałszerstwo to poważne przestępstwo, więc można odnotować kolejny sukces w walce z przestępczością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestępstwo Re: Gdyby był posłem, byłby całkowicie niewinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 10:12 Siostra chorej,umierającej kobiety przy współpracy z pośrednikami kredytowymi naciągnęła osobę z 800 zł renty nakredyty ok 70.000 zł. Prokuratura umorzyła sprawę, bo kredytobiorca zmarł a na umowach były jej podpisy. Innych aspektów sprawy nie badano. Zatem w tym przypadku przestępstwa nie było, temida całkiem oślepła. Różnymi drogami chodzi Sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter_1000 To jest chore państwo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 10:31 ...jedynie co potrafiące to skopać tego, kto się nie potrafi obronić. Wszystko jedno kto nim rządzi, nienawiść, chęć skrzywdzenia innych to jedyne cechy na które je stać. Odpowiedz Link Zgłoś
tabaka1 Nazwisko prokuratora! 22.10.08, 16:06 Czy ktoś zna nazwisko tego genialnego prokuratora? Gdzie ten geniusz prawa studiował, że tak cięzko teraz haruje i ma takie wyniki! Poznajmy go, nawet z opaska na oczach, niech Polska dowie się, na koga idą pieniadze podatników! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adolf Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 22:58 A może byłby czas najwyższy, aby policja, która najwyraźniej nie ma co robic i bardzo się nudzi, zajęła się PRZESTĘPCAMI??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łobuz Chwileczkę skoro nie był pełnoletni to dlaczego IP: 89.25.148.* 21.10.08, 23:20 policjanci wezwali na przesłuchanie tylko niego? A rodziców to co NIE ŁASKA wezwać? A gdyby tak skontrolować ten komisariat... Tak pro forma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio 5 lat za posiadanie ... 10 uzywanie ... IP: 91.141.130.* 21.10.08, 23:50 Dzien Dobry ... hihihi ... ale numer ... a po czemu on mazal po legytymacji ... hcialo sie piwka to bendzie pokrzywka ... dobry hopak byl i malo pil ... a od panow policyjnych to proszem sie no odtegowac ... idem profilaktykowac zabki ... Dowidzenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojapierdziu Re: 5 lat za posiadanie ... 10 uzywanie ... IP: *.net.autocom.pl 22.10.08, 09:45 No właśnie nie bardzo piwka skoro sobie odjął 10 lat (legitymacyjne) :P Odpowiedz Link Zgłoś
aurora-83 Re: 5 lat za posiadanie ... 10 uzywanie ... 22.10.08, 15:28 Gość portalu: Czesio napisał(a): > Dzien Dobry ... hihihi ... ale numer ... > > a po czemu on mazal po legytymacji ... > > hcialo sie piwka to bendzie pokrzywka ... Sebastian urodził się w 1991 roku, ale sekretarka Zespołu Szkół Zawodowych nr 3, w którym się uczy, na legitymacji omyłkowo wpisała 1981. Czytaj ze zrozumieniem kolezko..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo Re: 5 lat za posiadanie ... 10 uzywanie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 18:33 nie wymagaj od psa żeby czytać umiał:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Do Pani Zimnickiej IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.08, 23:52 Tak, tak Droga Pani ... To poważne naruszenie prawa. Nawet jeśli w legitymacji był błąd, chłopak nie powinien go samodzielnie poprawiać, bo to wolno robić jedynie osobie uprawnionej... Teraz rozumiem dlaczego Policja jest tak zapracowana. Współczuję Serdecznie. Zaczynam też bardziej rozumieć społeczeństwo ktore wiesza na Was obelgi. Tzw "góra" Policji tyle robi aby Policja miała pozytywny image wśród ludzi, była przyjazna... i traktowana poważnie. No cóż - surowe prawo ale prawo... Myślę że ten młody człowiek dobrze zapamieta sobie ta lekcję... A propos - czy jest jakiś przepis który zwalnia Policje od myślenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Do Pani Zimnickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 10:02 Wystarczy, że ty jesteś zwolniony od myślenia. Policjant kazde naruszenie prawa ma udokumentowac, od oceny z kolei jest sąd i prokurator. Jak, włączyło ci się myślenie? Odpowiedz Link Zgłoś
sklepanymlotek Re: Do Pani Zimnickiej 23.10.08, 08:30 Przyjedź czipo do Kłodzka do zobaczysz jak policjanci dokumentują każde naruszenie prawa i to w trójkącie Komenda Sąd Komenda. Odpowiedz Link Zgłoś
aurora-83 Re: Do Pani Zimnickiej 22.10.08, 15:30 To co powiesz na sekretarke ktora zamiast skreslic pieczec ze zla data w legitymacji studenckiej "przerazbia" ja na poprawna dlugopisem o innym kolorze??? To ma byc "osoba uprawniona"? ...ale chyba nie zobowiazala sie do myslenia... Gość portalu: Obywatel napisał(a): > Tak, tak Droga Pani ... To poważne naruszenie prawa. Nawet jeśli w > legitymacji był błąd, chłopak nie powinien go samodzielnie > poprawiać, bo to wolno robić jedynie osobie uprawnionej... > > Teraz rozumiem dlaczego Policja jest tak zapracowana. Współczuję > Serdecznie. Zaczynam też bardziej rozumieć społeczeństwo ktore > wiesza na Was obelgi. Tzw "góra" Policji tyle robi aby Policja miała > pozytywny image wśród ludzi, była przyjazna... i traktowana poważnie. > No cóż - surowe prawo ale prawo... Myślę że ten młody człowiek > dobrze zapamieta sobie ta lekcję... A propos - czy jest jakiś > przepis który zwalnia Policje od myślenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeden z wielu Re: Chwileczkę skoro nie był pełnoletni to dlacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 09:58 Rozczaruję Cię. Osoba , która w chwili popełnienia czynu miała ukończone 17 lat jest dorosła. Od tej granicy nie ma już żadnej taryfy ulgowej Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Chwileczkę skoro nie był pełnoletni to dlacze 22.10.08, 10:15 Zapytać można, czy ów chłopak faktycznie miał ukończone 17 lat W CHWILI SAMOWOLNEGO PRZEROBIENIA a właściwie POPRAWIENIA tej legitymacji. Czy to w ogóle można udowodnić? Wątpliwości rozstrzyga się na korzyść oskarżonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob. Re: Chwileczkę skoro nie był pełnoletni to dlacze IP: 213.25.91.* 23.10.08, 08:20 Wątpliwości rozstrzyga się na korzyść oskarżonego. ALE NIE W NASZYM KRAJU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.M. Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 23:48 Nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać. Nie ma się co dziwić, że nasz kraj ma tyle spraw w trybunale europejskim za opieszałość. W USA takimi duperelami i o wiele poważniejszymi incydentami zajmuje się SOPŁECZNIE sędzia pokoju. Po prostu szanowana osoba patrzy się zwyczajnie po ludzku na powiedzmy małolata i widzi czy to nieporozumienie, czy wybryk. Jeśli to pierwsze to kończy sprawę a jeśli drugie to każe np. pomalować cioci płot. Oj daleko nam, daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton katowicki sąd KRS: CAŁA firma jest sfałszowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 01:57 i prokuratura bada to już trzeci rok. Pewnie czeka na przedawnienie. Oto Polska właśnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johndeer Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.ok.ok.cox.net 22.10.08, 04:09 Chyba ktos sie zagalopowal pieniadze spoleczne podatnika samarnowane na duperele a potem sie dziwimy ze policja placze ze nie ma pieniedzy na paliwo wode papier toaletowy itd.Ta droga uczy sie mlodych ludzi byc alergikami na dzialania policji pomoz im a sam staniesz sie winny czasem trzeba uzywac rozumu a to boli oj boli co niektorych.Jestem pewny ze ten mlody czlowiek bedzie gluchy i niewidomy na pomoc policji robmy tak dalej a na pewno relacje policja obywatel beda lepsze.Wszystkiego najlepszego dla twardych egzekutorow prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob Re: Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: 213.25.91.* 23.10.08, 08:22 taj jest "pomóż policji wypałuj się sam" Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie 22.10.08, 05:17 Tępota togo prokuratora sięgneła kaczego rynsztoka.A te ciule nie potrafią skazać bandytów, gwałcicieli.To zapene znajomy ziobry i kaczorów.Bo tylko bezmózgowiec może takie coś wymyśleć.Sam prokurator powinine poddać się karze w szpitalu psychiatrycznym.Ręce opadają !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurand Re: Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.10.08, 16:41 Dla niektórych świat jest taki prosty- jeśli ktoś jest winny w czymkolwiek, to będzie to PiS. Pewnie jeszcze z dekadę będziemy słyszeć to tu, to tam takie dyrdymały. Aż śmiać mi się chce, jak udało się mediom wytresować pewnych obywateli w tym całym procesie prania mózgu. Albo nie - płakać mi się chce, że mamy społeczeństwo które można tak łatwo zmanipulować - komuna miałaby się u nas obecnie bardzo dobrze, muszę stwierdzić ze smutkiem. Chciałbym przypomniec, ze już dobrą chwilę rządzi PO. Jaki by poprzedni rząd nie był, choćby jedyną rzeczą którą się zajmował byłby nieustanny taniec hula, OD WIELU MIESIĘCY RZĄDZI PO. Wiem że zmiana myslenia jest trudna dla niektórych, po co myśleć, wystarczy powtarzać zapamiętaną formułkę, szczególnie, że jest wielu takich samych ludzi bezmyślnie powtarzających jak papugi medialno-polityczne frazesy i znajdziemy szybko aprobatę. Czasami dochodzę do wniosku, że nigdy nie będziemy społeczeństwem obywatelskim, zbyt wielu ludzi z uporem maniaka i z żarem godnym inkwizytora idzie za społecznie "fajnymi" i afirmującymi hasłami... Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie 22.10.08, 05:20 a ja chciałbym poprawić zimnicką - wymienić jej mózg na ośli móżdżek!!!Niczym sie nie różnią!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.zep.com.pl 22.10.08, 09:52 No to po co wymieniać, jeśli niczym się nie różnią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 07:11 Ja uważam, że za to ciężkie przestępstwo powinien zostać rozstrzelany bez sądu ! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie 22.10.08, 09:32 A może jeszcze dożywotnio powieszony na elektrycznej gilotynie a zaraz potem rozstrzelany w komorze gazowej strzykawkami z trującym zastrzykiem, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.pgi.gov.pl 22.10.08, 14:18 To przecież oczywista oczywistość!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedowierzający Re: Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: 89.108.200.* 22.10.08, 14:38 Słyszałeś kiedyś o takim słowie jak "sarkazm" ? Jeśli nie, poczytaj w słowniku - gdy za każdym razem kiedy nie zrozumiesz będziesz się gotował wylądujesz w szpitalu na wrzody ;) szanuj zdrowie zigzaur;) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie 22.10.08, 22:01 Więc właśnie ja sarkazmem odpowiedziałem na sarkazm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemyslaw47 Re: Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 11:07 Jeżeli tak myślisz jak napisałeś to należy się Ciebie bać! Jeżeli żartowałeś, ..to mocny "żart" powinieneś napisać,że żartuję! Proszę Cię bardzo zastanów się nad tym przez chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rw Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.coig.katowice.pl 22.10.08, 07:57 legitymacja szkolna jest dokumentem tożsamości takim samym jak dowód osobisty i paszport i gó...arz nie ma prawa nic tam zmieniać. dziś przerobił 8 na 9, jutro sobie dopisze 0 na banknocie, bo mu zabraknie na piwo itp. itd. obrońcy uciśnionych się znaleźli Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro no tak, zlapali waznego gangstera mafii.... 22.10.08, 08:07 i potem sie dziwic, ze prawdziwi bandyci smieja sie z policji i prokuratury. A premie za to "wykrycie" przestepstwa ilu dostalo premie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klisz Re: Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.08, 08:33 jak taki jak dowod to dlaczego nie zafoliowany w plastik? i nie byloby sprawy. a z drugiej strony to przeciez mogl nie ruszac tej osemki i kupowac browarka wedlug prawa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: 195.94.208.* 22.10.08, 08:38 śpieprzaj dziadu,poprawił wielkie mi cos moze by tak komisje sledcza zwołac czemu poprawił,kto mu zapłacił,smierdzi mi tu grupą trzymajaca władze!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
witek7205 Re: Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie 22.10.08, 08:50 Gość portalu: rw napisał(a): > legitymacja szkolna jest dokumentem tożsamości takim samym jak dowód osobisty i paszport Gó... prawda. jak juz chcesz zgrywać wielkiego prawnika, to sie troche dokształć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepaszef jaki grozny IP: 87.192.252.* 22.10.08, 09:03 uuuu ale jestes grozny, tylko zeby ci zylka nie pekla tak sie uniosles,bez kitu spusc troche bo pekniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita_turbo Re: Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.euro-lan.pl 22.10.08, 11:22 Masz samochód? Zawsze jedziesz zgodnie z przepisami, czy czasem zdarzy ci się te 5-10 km/h więcej? Aaaaaa! Kodeks drogowy to kodeks drogowy! Zaczyna się od 5 km/h, a potem 140km/h, po pijanemu, w centrum miasta, przejeżdża się pieszych na pasach! Ostatni sprawiedliwy się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedowierzający Re: Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: 89.108.200.* 22.10.08, 14:45 A co, wtrynił Ci już ktoś dychę za stówę ?:D Ta baba po prostu jest niewiarygodnie tępa,lub co bardziej prawdopodobne skrajnie cyniczna. O policji nie będę się wypowiadał, bo o nich zdążyłem wyrobić sobie zdanie dawno temu ( albo napiszę - mam kilka sklepów - kradzieże wliczam sobie w koszta - mimo wielokrotnego zgłaszania tego typu zdarzeń, ba mimo kilkukrotnego odstawienia sprawcy w ich ręce nigdy nie doczekałem się "ustalenia sprawcy kradzieży". Pozdrawiam polską policję - takich jełopów jak wy nie ma na całym świecie. To wy jesteście najlepsi! ) Odpowiedz Link Zgłoś
aurora-83 Re: Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie 22.10.08, 16:18 Interesujace... zobacze czy mnie przepuszcza przez granice z legitymacja studencka, albo poszukam szkolnej... bedzie ciekawiej... nie tylko gowniarze bazgrza po dokumentach... sekretarki tez - ja mam pobazgrana legitymacje... Gość portalu: rw napisał(a): > legitymacja szkolna jest dokumentem tożsamości takim samym jak dowód > osobisty i paszport i gó...arz nie ma prawa nic tam zmieniać. dziś > przerobił 8 na 9, jutro sobie dopisze 0 na banknocie, bo mu > zabraknie na piwo itp. itd. obrońcy uciśnionych się znaleźli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eehhhh.... Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.tukw.qwest.net 22.10.08, 08:28 Głowa boli. Czym się zajmują ludzie w ojczyźnie? Gów.nem, i to totalnym. Pie....ięta policja,praworządna służba która nigdy przenigdy sama nie zawodzi wymaga takiego samego standardu od obywateli. Rodacy - weźcie się do jakiejś produktywnej roboty a nie do wydawania kasy podatników na idiotyzmy. Tego typu sytuacje powoduja ze ludzie wyjezdzaja z tego kraju i wyjezdzac beda, kretynizm nie zna granic... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a To juz sie nauczyl ze morde w kubel jak sie ma do 22.10.08, 08:48 czynienia z policjantem, prokuratorem, ksiedzem i nauczycielem. A przed sedzia to ma klepac papuga. Tatus to tez jakis sprytny ze syna tego nie nauczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: To juz sie nauczyl ze morde w kubel jak sie m IP: 91.104.101.* 22.10.08, 08:56 Widocznie jego tatuś niedoświadczony jest w zatargach z prawem bo takowych nie miał tak jak twój-mniemając po poście- i go nie nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: To juz sie nauczyl ze morde w kubel jak sie m 22.10.08, 09:23 Teraz tatus i syn bedą wiedzieli na cale zycie, ze policjant i prokurator, to wrog, i ze dokumentow nie nalezy samemu prostowac. Tak, tak, nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu. Nie nalezalo zgadzac sie na zeznania przeciw sprzedawczyni - nie bylo by sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Jako osoba dorosla powinnas wiedziec ze policjant, 22.10.08, 21:09 prokurator, sedzia i kazdy inny czlowiek ma inny interes niz twoj. Tak to sa tacy sami ludzie jak ty/ja czy ktos inny. Tez klamia, kradna, oszukuja, chca nic nie robic i miec duuuuuza kase itp. Wiedza prawnicza twoja/moja jest jaka jest. Logiczne jest by trzymac morde w kubel i zatrudnic kogos kto wie co nalezy mowic. Zbyt proste emko ? Pamietaj ze to sa ludzie specjalnie szkoleni w technikach wyciagania od ludzi informacji ktore IM sa potrzebne. Z prawda czy prawem to nie ma nic wspolnego. Najlepiej przeczytaj artykul raz jeszcze. Zwroc uwage od czego sie zaczelo a jak sie skonczylo. Jak wyciagniesz inne winoski to daj mi znac jak bedziesz miala do czynienia z "prawem". Pomodle sie za ciebie. Gość portalu: emka napisał(a): > Widocznie jego tatuś niedoświadczony jest w zatargach z prawem bo takowych nie > miał tak jak twój-mniemając po poście- i go nie nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczi Re: To juz sie nauczyl ze morde w kubel jak sie m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 21:20 Nie nauczył? Żartujesz chyba. Chłopak miał na tyle inteligencji że poprawić dane na prawdziwe. To policji brak inteligencji!!! Idotów przyjują i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: To juz sie nauczyl ze morde w kubel jak sie m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 00:37 Jola no co ty. Nie ma czego się lękać. Patrz w twarz i mów a nie oczy po sobie. Odwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadmanganian pojeb@ny kraj IP: *.winn.cable.ntl.com 22.10.08, 08:49 pociotki urzędnicy...norma. Pozbyłem się obywatelstwa tego poj@b#nego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck scenariusz 22.10.08, 09:14 wersja 1: dobry policjant: - chłopcze, to co zrobiłes to przestepstwo przeciwko dokumentom. Jak nie chcesz miec kłopotów idx do szkoły i zrób sobie nowa legitymację. chłopak po wyjsciu z komisariatu: - to ch... rudy. Bedzie mnie pouczał, patafian jeden. jeszcze sobie brode i wąsy dorysuję. Szef policjanta do policjanta: - No to cię k...wa mam. Niedopełnienie obowiazków i lecisz. Prokurator ci pokaże madralo gdzie twoje miejsce. wersja 2. policjant życiowy: - chłopcze, to co zrobiłes to przestepstwo przeciwko dokumentom, mozesz miec kłopoty. Wyśle Twoja legitymacje do szkoły, niech oni sie tym zajmą. Dyrektor szkoły: Dziś zmienił 8 na 9 a jutro zmieni 1 na 6. Wypie...ć go ze szkoły a do prokuratury wysłać pismo o popełnieniu przestepstwa. Prokurator: - a co to za ch... rudy z komisariatu, który nie zawiadomił prokuratora o przestepstwie przeciwko dokumentom? Szczeniaka pod sąd, a Polijanta prewencyjnie wy...lic ze słuzby. wersja 3. Policjant w granicach prawa: - chłopcze, to co zrobiłes to przestepstwo przeciwko dokumentom, bedziesz miec kłopoty. Wyśle Twoja legitymacje do prokuratora, niech oni sie tym zajmą. prokurator: - Przypie...ć szczeniakowi maksa. Szef nie bedzie sie czepiał, akle sąd szczeniaka uniewinni, wyjde na idiotę... Co to za ch.. rudy co mi tu taka swinię podłozył? wersja 4. Policjant pragmatyczny: A co ja sie bedę pie...lił z rudym ch. Niech sie k... martwi jak sam sie podłozył. Popełnił przestepstwo, a ja mam mieć kłopoty? Wała. Niech sie podda dobrowolnie karze.... zaraz... acha najmniejszy wymiar kary to trzy miechy w zawiasach... i ch... z nim. dziennikarz: - Ale k...wa afera! itak dalej i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur inny scenariusz: 22.10.08, 10:21 Policja patrzy, kto się podpisał na legitymacji z nieprawdziwą datą urodzenia, jako osoba wystawiająca. Widzi pieczątkę imienną i podpis dyrektora szkoły. Dyrektor szkoły zostaje przesłuchany w charakterze podejrzanego o poświadczenie nieprawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartofel Re: pojeb@ny kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 13:53 obywatelstwa tego "po/ebanego" kraju sie nie mozesz pozbyc dopoki twoja matka jest polka tak samo jak nie mozesz wyzbyc sie praw czlowieka... ale gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Suss Re: pojeb@ny kraj IP: *.chello.pl 22.10.08, 14:51 Gość portalu: kartofel napisał(a): > obywatelstwa tego "po/ebanego" kraju sie nie mozesz pozbyc Przeczytaj art. 34 ust. 2 Konstytucji, a nie pieprz głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
p26 Głupota prokuratury sięga zenitu 22.10.08, 08:51 Pewnie chcą sobie poprawić statystki bo łapanie przestępców przez duże "P" im stanowczo nie wychodzi..dlatego jakiś zidiociały prokurator postanowił się wybrać na skróty. Bosze..co za durnie pracują w tych prokuraturach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki prokuratorzy są jak wygłodzone świnie IP: 194.183.57.* 22.10.08, 09:11 ukaraliby nawet wróbla za ćwierkanie gdyby tylko był paragraf na to. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Uratowali go by za 20 WildSchwein nie oglosil ze 22.10.08, 08:53 on kablem byl. Gość portalu: Bodzio napisał(a): > Co za ....., juz nie mają jak sobie statystyk poprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resti Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 08:56 Zidiociałe państwo,zidiociały prokurator...ku...a wszyscy tu idiociejemy.Na krzesło elektryczne z nim...Albo minimum dożywocie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie 22.10.08, 09:04 A za dorysowanie wąsów na legitymacji co grozi , dożywocie ? :) Czym się różnią policjanci od bandytów ? Że mają oryginalne mundury :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Dzielny policjant i madra pani prokurator IP: *.tieto.com 22.10.08, 09:06 chwycili strasznego przestępce. Gość napisał prawdę na dokumencie. Nie wiem czy plakać, czy smiać... Głupota jest jak nieskończoność. Odpowiedz Link Zgłoś
ogul_bobra Nigdy nie wierz mendzie 22.10.08, 09:06 Menda ci prawdy nie powie... A za tę "akcję" orderek będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quenia Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 09:08 Co za schizma !!! Mam pytanie do prokuratury. Czy pozamienialiście się głowami z osłem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: *.archidiecezja.katowice.pl 22.10.08, 09:08 Chore państwo!!! Rzeczywiście "bandyta" - musi siedzieć, bo się urodził. To już wystarczający powód. Idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt tu prawo jest potrzebne a nie religia IP: *.generacja.pl 22.10.08, 09:09 W szkołach począwszy od gimnazium zamias trligi czy etyki powinne być wykłady z prawa. Raz że dzieciaki lizną trochę logiki a po drugie znaczna część przestępstw wśród młodziezy opiera się na nieświadomości prawa. Któryś pomaże elewację albo porysuje samochód - dla jaj nie wie że są za to kary, maca koleżankę - a przeciez to gwałt. Tak by przynajmiej można było założyć że zostało dziecko ostrzeżone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buba Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie IP: 212.87.25.* 22.10.08, 09:11 To najlepszy dowód na to,że w szkole powinno się uczyć prawa. Skąd uczeń może wiedzieć co mu wolno, a czego nie. To naturalny odruch poprawianie błędów. Nie rozumiem tylko bezmyślności prokuratora w tej sprawie. Też myślę, że więzienie to bardzo zły pomysł. Są przecież inne środki edukujące. To sekretarka powinna ponieść jakieś konsekwencje swojego gapiostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kotdachowy Re: Uczeń poprawił sekretarkę. Grozi mu więzienie 22.10.08, 09:15 PL to straszny kraj, pomieszkac kilk alat i spadac jak najdalej to dobre wyjscie. ____________________________________________________________________ kopiemalarskie.pl idealne na prezent portrety ze zdjecia, kopie obrazow i inne Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek I co nauczyło durne postępowanie policjanta? 22.10.08, 09:16 Że należy kłamać! Powiedziałby, że to poprawiła sekretarka, bo się pomyliła i nie miał by żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: I co nauczyło durne postępowanie policjanta? 22.10.08, 09:29 "W sądzie nigdy nie należy mówić prawdy" Józef Szwejk z Pragi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? A tak poza tym wszyscy zdrowi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 09:57 Masz chory łeb i stąd te rojenia. Zadaniem policjanta oszołomie jest zebranie materiału dowodowego, od jego oceny jest sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Re: A tak poza tym wszyscy zdrowi? 22.10.08, 18:31 no to ciekawe czemu policjant sam nie przekazał sprawy do sądu tylko zastraszając dzieciaka wymusił na nim podpisanie wszystkiego co mu podłożył do podpisania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: A tak poza tym wszyscy zdrowi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 19:11 Prokurator decyduje o skierowaniu sprawy do sądu, to on jest gospodarzem postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś