Dodaj do ulubionych

Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.09, 02:38
mało kto zwrócił
uwagę na skrzypków - sam czasami skrzypie i wiem, że narażę sie w
tym momencie na skrzypy innych skrzypów, ale prawda jest taka, że
skrzypki we wwwspolczesnym swiecie nie maja juz prawa bytu. Nie sa
zadnym
pozywtywnym narzedziem w strukturach organizacyjnych firm, zakladow
produkcyjnych. Wrecz smiem twierdzic, ze sa "hamulcem" w rozwoju
przedsiebiorstw. W czasach trudnych dla nas wszystkich, nie zaleznie
od szerokosci geograficznej wymagane jest ograniczenie korzysci
pracowniczych, obciecie zarobkow, zmniejszenie wymiaru godzin pracy,
zmniejszenie swiadczeni socjalnych, itd. Zwiazki zawodowe bronia
tego wszystkiego... Oznacza to walke o utrzymanie przywilejow
pracownikow wbrew swiatowym tendencjom spadku wzrostu produkcji a
wiec dochodow. Mowiac lapidarnie, zabrac kapitalistom i dac
proleteriuszom.Tak jak w tym powiedzeniu:- przyczepilo sie gowno do
statku i krzyczy plyniemy. "S" jest juz destrukcyjnym dinozaurem we
wspolczesnym swiecie. W Polsce "S" ma status ochronny. Nikt i nic
nie moze zwiakow ruszyc ale firma moze zamknac biznes i sie
wyprowadzic np za miedze. Zwiazkowcy wyjda na ulice w marszach
protestacyjnych z zadaniem nowych miejsc pracy??? Ludzie zacznijcie
myslec! Chcecie zwiazkow? Moze stracic firme. Wybor jest wasz.

Obserwuj wątek
    • Gość: kris Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: 94.254.168.* 24.01.09, 10:50
      czy ludzie są naprawdę tacy głupi??
      • maruda.r Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi 26.01.09, 18:42

Gość portalu: kris napisał(a):

> czy ludzie są naprawdę tacy głupi??

Są.

Przykład: sklep z czymśtam z Chin. Na pewne towary ludzie nie zwracają nawet
        uwagi, ale na Allegro kupują je i to słono przepłacając. Co ciekawe, część
        klientów to stali klienci tego sklepu, którzy już ten towar widzieli na półkach
        (często odbierający go w tym sklepie). Wolą go jednak kupić przez sieć,
        przepłacając. Dzięki temu sklep wyprzedał wszystkie śmieci, które od lat
        zalegały na magazynie.

Owczy pęd.

• Gość: mariusz Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.spray.net.pl 15.02.09, 22:06
        Naprawdę. Nic na to nie poradzisz.
    • 88i88 Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi 24.01.09, 11:05
      No dobra, ale co ten post frustrata ma wspólnego z Japanfoto?
      • Gość: ja Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.mobile.playmobile.pl 24.01.09, 11:11
        Pewno na srubie byl o tej porze:-) Spojrz na godzine wpisu.
    • Gość: caine20 Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.range86-170.btcentralplus.com 24.01.09, 11:15
      zauważyłem ostatnio tendencje do coraz bardziej bezmyślnego pisania komentarzy. teraz dochodzi cudowne rozmnożenie tak jak tym artykule. pozwolę sobie zacytować: "na ich ofertę skusiło się kilkadziesiąt tysięcy osób z całego kraju. Na szczęście policji udało się zablokować ich konto. Zdążyli wypłacić pieniądze tylko ośmiu klientów." jeżeli się skusiło kilkadziesiąt tysięcy, a dali radę wypłacić pieniądze 8 osób to szału nie zrobili. marne oprychy!!! redaktorzymyślcie co piszecie. jeszcze niedawno pisaliście, że nabrało się kilkadziesiąt/set osób, teraz kilka zer dodano żeby artykuł był bardziej dramatyczny czy co?? jaki jest powód tego braku profesjonalizmu?? pozdrawiam
      • Gość: Smakosz Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.09, 11:23
        Przeczytaj jeszcze raz dokładnie cały artykuł tylko ze zrozumieniem bo nie
        wierze, że można być takim łosiem.
      • parazyd Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi 24.01.09, 11:26
        Ja też zauważyłem ostatnio tendencje do coraz bardziej bezmyślnego pisania
        ARTYKUŁÓW. To pismaczenie jest tak irytujące, że nie da się tego czytać. Inny
        przykład:
        "Obiektywy Sigma można było tam kupić o 1,5 tys. zł taniej niż w innych sklepach."
        Czy więc sklep dopłacał klientowi do obiektywów w cenie poniżej 1,5 tys. zł (w
        innych sklepach) czy tylko dawał za darmo?
        • Gość: sk Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: 194.156.44.* 24.01.09, 13:02
          Porażająca jest wiara ludzi w super niskie ceny. Trzeba być
          niedorozwiniętym społecznie aby dokonywać w ten sposób zakupów.

:)

• Gość: stach Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 16:15
            Dziwne są reakcje forumowiczów. Trudno zrozumieć co jest gorsze?: ukraść czy być
            okradzionym?. Ceny aparatów były atrakcyjne - na szczęście znalazł się sklep
            tańszy, który dostarczył wszystko uczciwie w 2 dni. Obiektywy jednak miał
            droższe niż JapanFoto :( Idę na policję złożyć doniesienie o oszustwie.
          • Gość: kwys Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 18:42
            Niedorozwinięta społecznie jest osoba, która cieszy się, że innych okradziono.
            Co złego jest w kupowaniu taniej? Mam sobie głowę popiołem sypać, że czasem
            zdarza mi się zaufać ludziom?
            Głupiś pan i tyle.
          • Gość: pscolka Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.centertel.pl 25.01.09, 18:50
            Sam jesteś niedorozwinięty jełopie!!!
        • Gość: doogiczek Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: 80.53.239.* 26.01.09, 00:27
          Ja kupilem od nich obiektyw o 980zł taniej niz gdzies indziej... dostalem,
          sprawny, szybko... wiec nic nie wskazywalo na to ze takie jaja beda... do tej
          pory go uzywam, mam na niego eurpejska gwarancje Nikona... rozmawialem z nimi
          tez na temat hurtowego odbioru... no to teraz jestem w szoku.. nie mialym...
      • Gość: gość Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.09, 11:44
        Przeczytaj cały artykuł ze zrozumieniem, ,a później się
        wypowiadaj.Naucz się czytać i rozumieć to co czytasz ,a nie wypisuj
        bzdetów.
    • Gość: gość Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.09, 11:41
      przestań wstawiać tą głupią wypowiedź gdzie się da.Nie masz co robić
      to sie rozbierz i pilnuj ubrania.
    • Gość: ja a mialem zamair cos kupic przed swiatami w fotojan IP: *.xdsl.centertel.pl 24.01.09, 11:41
      ale zazwyczaj powyzej tysiaca biore kuriera za pobraniem :)

swoja droga, zawsze czytam cala zakladke kontakty od deski do deski. I czasem
      jest to tragedia-trudno ja znales, inforamcje sa szczatkowe WIEC ALPEL DO
      UCZCIWYCH SPRZEDAWCOW: "WYEKSPONUJCIE I NAPISZCIE JAK NAWIECEJ INFORMACJI W
      KONTAKTACH" czesc osob woli dołozyc te kilkadziesiat zlotych aby kupic na
      bardziej sensowniej(uczciwej) wygladajacej stronie.

swoja droga wlasciciel fotojapan ukradl niezla fortune ,conajmniej 0,5 do kilku
      mln zlotch. Jezeli nie przyszkadza mu goracy kilmat i moskity spokojnie mozna
      ciekawie przeczekac te kilknascie lat do przedawienia i wrocic na emeryture do
      Polski.
    • Gość: Biziek Nie tylko japanfoto IP: 83.14.128.* 24.01.09, 11:59
      www.mmsilesia.pl/4092/2009/1/23/sklep-japanfotopl-z-zabrza-oszukal-kilkuset-internautow?category=news
      MM okryła ze JapanFoto ale i FotoJapan
      Ale ponadto to samo to 1rtv.pl oraz kilka innych sklepów. Z "Tanieaparaty" na czele
    • Gość: SuperWałek Tusk zrobil prezent złodziejom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 12:32
      i obniżył kapitał zakładowy sp. z o.o., 99% wałków robi się przy
      pomocy takich właśnie "papierowych spółek". Zarzadcą zostaje
      tzw. "człowiek od falandysza" czyli żul spod mostu lub drobny
      złodziei lub oszust, albo duch z lewym dowodem osobistym. Dalej jest
      już prosto.Parę miesięcy tę samą kasę przelewa się przez to amo
      konto, wystawiając różne faktury na wymyślonych kontrahentów.
      Pieczatki można sobie zawczasu wyrobic. Potem etap lekkiej reklamy
      połączonej z kilkoma udanymi transakcjami. Na koniec strzał. Albo
      towar na termin, albo kasa na przedpłatę. Po zabawie sprzątamy,
      czyli sprzedajemy spółkę na innego ducha w innymi mieście. Spółka
      zostaje przerejestrowana. Jak się kontrahenci skapują to mogą co
      najwyżej poprawić żulom spod mostu codzienny żywot zamieniając
      zimne miejsce pod mostem na ciepłą celę. Kto to wszytsko prowadzi ?
      zazwyczaj prawnicy i półświatek.
      • mockturtle tylko akurat utrudnianie otwierania firm 24.01.09, 13:21
        nie jest właściwą drogą walki z takimi szemranymi interesami. W
        Wielkiej Brytanii otwarcie firmy jest bardzo łatwe, można to zrobić
        drogą korespondencyjną i za naprawdę małe pieniądze, i wcale to
        jakoś nie zrobiło z kraju raju dla oszustów. Więc może przestań pluć
        na Tuska w kwestii, gdzie wykonał on (a raczej jego Firecat) jeden z
        najsensowniejszych ruchów.
        • mockturtle ach, teraz dopiero zobaczyłem nick 24.01.09, 13:24
          rzeczywiście, trzeba być super wałkiem, albo nawet super młotkiem,
          by twierdzić, że oszustwa to wina zwiększonej wolności gospodarczej.
          Może w takim razie - powrót do realnego socjalizmu, rzeczywiście
          takich prywatnych oszustw w PRL nie było, przynajmniej nie na tę
          skalę. Ach, wałki są wśród nas.
      • Gość: tadgol Re: Tusk zrobil prezent złodziejom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 13:33
        A co za debil kupuje w sklepie który ma towar 50% taniej niż gdzie
        indziej, kontakt tylko przez maila i jeszcze tylko wpłata na konto.
        Tacy ludzie powinni odpowiadać za współudział w oszustwie. Młotki
        myślały jakie to są obrotne i ile to zaoszczędzą. Ja się cieszę że
        zawsze się znajdzie jakiś cwaniak co orżnie innego cwaniaka co musi
        super tanio kupować.
        • Gość: xxx Re: Tusk zrobil prezent złodziejom IP: *.icpnet.pl 24.01.09, 17:55
          Skoro było podejżanie tanio, to powinni ci kupujący za paserkę odpowiedzieć
          • Gość: 656565656 Re: Tusk zrobil prezent złodziejom IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.09, 16:26
            Podziwiam twój, a także twego przedpiśćcy spryt. Radzę zatem nie kupować mleka u
            rolnika bo za 50% ceny sklepowej, a w dodatku świeższe, smaczniejsze - to
            jednoznaczny WAŁEK, za który ty, jako paser, powinieneś na suchej gałęzi zadyndać.

Czy wam się pod berecikami odbiorniki RM poprzepalały? Nie wiecie jakie marże
            potrafią mieć importerzy, hurtownie i sklepy? Doliczcie do tego vat, a będziecie
            szczęśliwi jako cwańsi posiadacze przepłaconego sprzętu. Nie znam sytuacji z
            obiektywami ale w przypadku innych towarów niczym nadzwyczajnym jest naliczanie
            100% marży przez importera.

Do nieznośnie wrzeszczących o kupowaniu w dużych sklepach internetowych: duże
            firmy też święte nie są. Może nie w tak oczywisty sposób ale potrafią zatajać,
            wykonywać uniki, korzystać ze zdobytego zaufania w sposób bardzo krótkowzroczny,
            zawsze jednak obliczony na zysk (nie do końca należny). Co wobec tego mają robić
            początkujący w branży? W ogóle nie zaczynać?

Jeśli nasi politycy są odzwierciedleniem forumowiczów, to się wcale emigracji
            nie dziwię.
            • maruda.r Re: Tusk zrobil prezent złodziejom 26.01.09, 18:54
              Gość portalu: 656565656 napisał(a):

> Podziwiam twój, a także twego przedpiśćcy spryt. Radzę zatem nie kupować mleka
              > u
              > rolnika bo za 50% ceny sklepowej, a w dodatku świeższe, smaczniejsze - to
              > jednoznaczny WAŁEK, za który ty, jako paser, powinieneś na suchej gałęzi zadynd
              > ać.

Rolnik sprzeda Ci to mleko tylko wtedy, gdy ma go nadmiar, który musi spożyć sam
              lub wylać.

Gdyby miał stały nadmiar, dobrze przechowywany, to 50% ceny sklepowej, a więc
              1,5 zł za litr jest ceną "po kosztach". Innymi słowy produkcja mleka przez małe
              gospodarstwa jest deficytowa, a Twój zysk przypadkowy.

• Gość: 656565656 Re: Tusk zrobil prezent złodziejom IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.09, 01:56
                Ha! Rzeczywiście jeśli uznać ten przykład za precyzyjny, może być różnie. Jednak
                spierałbym się odnośnie nawet i tego przykładziku. Rolnik sprzeda nawet jeśli ma
                niedomiar. Dlaczego? Bo go o to poprosisz samym faktem przyjścia i zapytania.
                Litr czy dwa - dla rolnika to nie różnica.

Także marudność potwierdziłeś, co tylko o konsekwencji świadczy. Dziękuję : )
        • Gość: Kolololo Re: Tusk zrobil prezent złodziejom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 19:38
          Może Ty kupujesz tam gdzie jest najdrożej. I to jest przejaw inteligencji, tak?
          Akurat sprzęt fotograficzny cenowo może różnić się w poszczególnych sklepach
          nawet o kilkaset procent. Zależy przy jakim kursie był sprowadzony, czy to
          końcówka serii, wyprzedaż itp. Pod koniec grudnia kupiłem obiektyw za 3kpln, a
          po 1 pojawił się w tym samym sklepie za 3,5. A w innych i tak był znacznie
          droższy. Akurat miałem szczęście i nie zrobiłem tego w TYM felernym sklepie.
          Wydałem w zeszłym roku ponad 100kpln na pie...ty w internecie i nikt mnie nie
          wyrolował. Ci ludzie po prostu mieli WYJĄTKOWEGO pecha i im współczuje. Zawsze
          warto dorzucić parę złotych za przesyłkę za pobraniem i zadzwonić by sprawdzić
          czy kolesie w ogóle wiedzą czym handlują. Reszta to loteria.
        • Gość: Wcale nie Re: Tusk zrobil prezent złodziejom IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 20:47
          Ja kupiłam ogromny zakup Canona 400d i 2 obisktywy, rewelacyjna cena
          i uzywam do dziś szczęśliwa. sami jestescie debile naglaśniajac
          głupią sprawę. mnie nie oszukli, innych mam w dupie.
      • Gość: cwok Re: Tusk zrobil prezent złodziejom IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.09, 13:51
        mylisz sie. wine za to oszustwo ponosi wynalazca internetu.
        no i mozna tez mowic o wspoludziale firm produkujacych sprzet, na ktorym stala strona oszustow.
        zastanawiam sie ktora elektrownie mozna by tez oskarzyc.
    • Gość: Gieniu Recepta na wałek Superwalka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 12:38
      godna polecenia zapiszcie do notesów.
    • Gość: tsuranni trzeba być jeleniem IP: *.icpnet.pl 24.01.09, 13:04
      żeby wpłacić pieniądze na konto sklepu, który nie akceptuje
      pobraniówek przy sprzedaży drogiego sprzętu AGD/RTV. Każdy normalnie
      działający sklep, dla własnej wiarygodności chociazby, oferuje coś
      takiego.
      • mockturtle Karty płatnicze 24.01.09, 13:29
        Podstawową zasadą powinno być -
        • Gość: L swieta prawda ale jestesmy w mniejszosci... IP: 80.48.187.* 24.01.09, 14:18
          jestem zdziwiony bo wydawaje sie, ze ludzie co sporo biegaja po necie to sporo
          czytaja. Ale chyba bez zrozumienia :-(
    • hotnewspl japan-foto.pl - forum poszkodowanych 24.01.09, 14:17
      japan-foto.pl - forum poszkodowanych przez JapanFoto Sp. z o.o.
      • Gość: alfons7 Re: japan-foto.pl - forum poszkodowanych IP: 193.238.200.* 25.01.09, 20:58
        Takie rzeczy ino na shloonsku. Hanys hanysa i gorola wyciulal.
      • Gość: Ania Re: japan-foto.pl - forum poszkodowanych IP: *.centertel.pl 27.01.09, 09:13
        witam, również jestem poszkodowana przez Japanfoto. Co w takim wypadku powinnam
        zrobić oprócz zgłoszenia się a policję.
        • Gość: Japan Re: japan-foto.pl - forum poszkodowanych IP: 85.202.100.* 27.01.09, 10:06
          Wy kołki zdawało się wam że kupicie aparaty za jedną piątą wartości
          dobrze wam tak idioci!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ormo czuwa jak znam zycie to jeden z zabrzanskich policjantow IP: *.pools.arcor-ip.net 24.01.09, 14:51
      i sprawa bedzie umorzona!!! reka reke myje! takie 'prawo' i jego
      obroncy)))
      • Gość: gosc zyczliwy Re: jak znam zycie to jeden z zabrzanskich policj IP: *.socal.res.rr.com 24.01.09, 15:46
        w glowie sie nie miesci zeby tak oszukac ludzi, co to za kraj ta
        Polska, kraj pijanych kierowcow ,oszustow pracodawcow,oszustow
        sprzedawcow, ulicznych bandytow,dzieciobojcow, pedoflili, studentek
        prostytutek a reszta to zlodzieje i protestujacy lekarze
        pielegniarki, rolnicy, bankowcy, sedziowie i prokuratorzy. ta gazeta
        codziennie pisze o takich ludziach z Polski
        • czysty_jogurt Re: jak znam zycie to jeden z zabrzanskich policj 24.01.09, 16:03
          Gość portalu: gosc zyczliwy napisał(a):

> w glowie sie nie miesci zeby tak oszukac ludzi, co to za kraj ta
          > Polska, kraj pijanych kierowcow ,oszustow pracodawcow,oszustow
          > sprzedawcow, ulicznych bandytow,dzieciobojcow, pedoflili, studentek
          > prostytutek a reszta to zlodzieje i protestujacy lekarze
          > pielegniarki, rolnicy, bankowcy, sedziowie i prokuratorzy. ta gazeta
          > codziennie pisze o takich ludziach z Polski

Wspolczuc pozostaje Pld. Kalifornii, ze ma takiego "zyczliwego" wsrod swoich
          obywateli. No coz, i w najlepszej rodzinie trafi sie idiota z np. zespolem
          Rubinstein-Taybi
    • Gość: hahahahah Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 21:46
      Chcieliście zaoszczędzić ,czyli ograbić "roboli" pracujących w
      fabrykach tego typu sprzętu ? To macie za swoje głupie ,chciwe
      hOOÓJE!!!!!!
    • Gość: www.neosport.pl Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 00:29
      No to mamy kolejnego oszusta
      www.webinside.pl/news/5609
      Pytanie czy nie można było tego przewidzieć, osobiście miałem
      doświadczenia z tym “pseudo” sklepem??
      www.opineo.pl/index.php?sklep=2249&strona=16
      Nauczą się tylko Ci, którzy czytają i mają głowę na karku, reszta
      skończy jak oszukani.
    • Gość: cHeli Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 12:07
      Foto Japan to tylko jedna z wielu firm które taki coś zrobiły. Ja chciałbym
      napisać o jednej firmie która taki proceder czyli oszustwa i kradzieży pieniędzy
      prowadzi cały czas i nikt nic jej nie może zrobić. Jest to firma SpeedlineRC.pl
      Mimo setek jak nie więcej ludzi nabitych w butelkę ani policja ani prokurator
      nic w tej sprawie nie robią. Firma nadal przyjmuje zamówienia i nadal działa, a
      setki ludzi ( może więcej ) czeka na zwrot pieniędzy.
      Z doświadczenia wiem że ciężko sprawdzić firmę. Niby istnieje od kilku lat mamy
      wszystkie dane / namiary itp, . Sklep cieszy się pozytywną opinią na najbardziej
      znanych opiniotwórczych stronach. Zamawiamy produkt wpłacamy pieniądze czekamy
      na przesyłkę i tutaj nagle AWARIA. Nie ma pieniędzy i produktu za który
      zapłaciliśmy . Firma znika , albo nadal istnieje i nie wiemy co teraz zrobić.
      Najlepszym sposobem na zakup danego towaru jest pójście do sklepu i dosłownie
      dotknięcie produktu i jego kupno . Wtedy mamy 100% pewność no i niestety musimy
      dać nieco więcej .
    • Gość: tozcok Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 12:16
      Wystarczylo wejsc na porownywarke cen "skapiec" i tam poczytac o nich. o ich terminowosci. Bylo tam kilkaset komentarzy dotyczacych czasu realizacji zamowien. Kilka bylo pozytywow a reszta negatywy. Sklep uchodzil za "zolwika" bardzo wolny czas realizacji. To najczestsze komenty byly.Sklep dla cierpliwych. tylko dlatego ze przeczytalem tam wszystkie komentarze niezdecydowalem sie na zakup aparatu u nich. A ceny mieli naprawde rewelacyjne. Az podejrzanie rewelacyjne!!No i skonczylo sie jak sie skonczylo..
    • Gość: gość Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.market-plus.com.pl 26.01.09, 14:35
      MOże w końcu ludzie dadzą sobie spokój z "internetową sprzedażą" i
      zakupami i dotrze do nich że "MY" w stacjonarnych sklepach naprawde
      nie ździeramy a sprzet mamy legalny i "jutro,pojutrze i za tydzień
      dalej będziemy funkcjonować.
      więcej NAIWNIAKÓW że w necie jest Taniej to może się wkońcu NAUCZĄ
      że różnica może być 100-200zł. a nie 1500zł.!!!!!!!!!!!!
    • Gość: edward M Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.soplicowo.net 26.01.09, 16:01
      pracuję w tej branży od 20 lat
      Jesli ktos naiwnie wierzy, że mozliwe są ceny na obiektywy czy
      aparaty foto o 20-50% niższeod oficjalnych. To wykazuje delikatnie
      mówiąc beztroskę,lub inaczej bardziej bezposrednio, po prostu
      głupotę
      Firma która ma na dodatek tylko telefon komórkowy i adres
      internetowy może się spakować i zamknąc w 10 minut .
      Gorąco polecam stacjonarne sklepy i sprawdzone internetowe
      poszkodowanym serdecznie współczuję Edward M Gdansk
      • Gość: ble Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.gprs.plus.pl 26.01.09, 19:22
        50 PROCENT NIE NA CODZIEŃ I NIE NA WSZYSTKIM ALE 20-30 % SKLEPY
        ŹDZIERAJĄ JAK NIC!!!!!!!
        • Gość: gość Re: w Rybniku też znajduje sie taka podobna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 19:41
          firma ale handluje telefonami facet jest zkręcony totalny oszust sprzęt ma trzy
          miesiące gwarancji kupiliśmy dwa telefony w pazdzierniku na dzień dzisiejszym
          żaden nie nadaje się do użytku jeden z telefonów był w serwisie dwa miesiące
          potem koleś odesłał mi go bez baterii kabla telefon sobie leży i czeka bo gość
          trzy tygodnie temu powiedział że wysłał kabel i baterię drugi telefon też leży
          nie można w nim przywrócić ustawien fabrycznych nikt nie potrafi go odblokować
          wysłałam go gostkowi a on odesłał mi go spowrotem i powiedział że jest dobry no
          i 1000zł w plecy.
    • Gość: maciek.k Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 19:29
      ja nie wiem jak tak mozna przed chwiloł oglondalem to w wiadomosciach
    • Gość: Robert Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.xdsl.centertel.pl 26.01.09, 19:43
      Czy to chodzi o tego, login japanfoto (54).
    • Gość: taki tam Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: 82.139.61.* 26.01.09, 19:43
      Cholera przed chwilą oglądałem wydarzenia i muszę powiedzieć że miałem farta bo
      kupiłem w tym sklepie i było wszystko ok. Teraz na pewno będę wnikał w info o
      sklepie w którym zrobię zakup. Nie skuszę się na sklep który prowadzi sprzedaż
      bez pobrania , tylko szkoda że nauczyłem się tego kosztem tylu co nie miało
      farta. Pozdro dla poszkodowanych.
    • Gość: Japan Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.xdsl.centertel.pl 26.01.09, 19:55
      Uwaga na scorpio83_2006 nie wysyla za pobraniem,trodny kontakt,negatywy.
    • Gość: Gosć Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: 89.108.254.* 26.01.09, 20:43
      na stronie www.glupi-klient.pl można opisywać nieuczciwe firmy, jest
      tam też opcja szukania Poszkodowanych - można sie wymieniać
      telefonami i mailami "wewnątrz" serwisu
      -sam sie tam dopisałem, pozdrawiam
    • Gość: nabity w japanfoto Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 21:13
      widziałam w tramwaju w warszawie reklame www.glupi-klient.pl szkoda
      ze dopiero teraz.... można tam się wspólnie zgadac w jednej sprawei
      tak jak np z japan foto.... ja sama dodałam wpis o operatorze.
      pozdrawiam.
      • Gość: adolf7 Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: 217.153.83.* 27.01.09, 07:16
        Ino Hanys może być taki pomysłowy.
        • Gość: Paweł Re: Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 09:42
          To nie jest Hanys ino gorol
    • Gość: Litwa Nabici w JapanFoto. Tysiące oszukanych ludzi IP: *.styler.pl 27.01.09, 09:52
      Nie ma dla mnie lepszej i bardziej satysfakcjonującej wiadomości. Skoro byli
      tacy co wierzyli w to że może być coś tak tanio to wręcz ciesze się że te głupki
      zostały oszukane. Cieszę się bo miło mi się dowiedzieć że głupki dały się
      oszukać. Dzięki JapanFoto nasze społeczeństwo będzie mądrzejsze. Więcej takich
      jak JapanFoto a Polacy zmądrzeją.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka