Dodaj do ulubionych

Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów inte...

• Gość: Batman Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 00:18
      Jak ktoś zrobi przekręt na parę grubych baniek to chodzi sobie w pełni
      szczęścia na wolności ... wyrok dostanie ten kto ma nielgalnego Windowsa ..
      paranoja .. Polska to bardzo dziwna kraj
    • Gość: sandwich Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 08:10
      "Dawniej kiedy ktoś kradł, starał się to ukryć. Co więcej, niekiedy nawet się
      tego wstydził. Dziś byle dureń obnosi się z tym, że jest złodziejem."

Krzysztof Skiba - "Wprost"
      • Gość: Marek Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.hutakatowice.com.pl / *.hutakatowice.com.pl 28.11.03, 14:12
        Sandwicz - widzę że jesteś daltonistą - nie rozróżniasz kolorów.Widzisz tylko
        czarne i białe (czy w każdej sytuacji ?).
        Ciekawe czy zastanawiałeś się nad tym kto tych ludzi tak urządził i sprowadził
        do parteru?Można się obrażać i nie kupować wcale i co? Kompletny III
        świat,chłopaki do łopaty a laski na służące i dziwki? No bo jak czrno-białe to
        czarno-białe!
        Sądząc z twoich wypowiedzi głupi nie jesteś tylko udajesz albo nie widzisz
        kolorów.
        Pozdrawiam.
    • Gość: andrzej Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 21:41
      bo w szkole czy na uczelni z tych programów kozystaja a przeciesz za inne
      darmowe i popularnie dostepne no. open office
    • Gość: gostek A co jezeli.... IP: *.ssnet.pl / *.ssnet.pl 28.11.03, 22:02
      U mnie w sieci nie ma juz ftp'a...i teraz powiedzmy przychodzi kontrola.
      Ciekawi mnie na jakiej podstawie beda sprawdzac uzytkownikow sieci skoro wraz
      z usunieciem serwera zniknely tez logi....czyli dowod na to ze ludziska
      cokolwiek sciagali. I teraz nie powiecie mi ze beda lazic po 300 osobach (jak
      nie wiecej) i sprawdzac czy maja legalne programy.
      • Gość: Pac Nie wiecie kiedy ta akcja w Katowicach?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 22:13
        Witam,
        Jak w temacie.
        Z gory wielkie dzieki.
        Pozdrawiam,
        Pac
        • Gość: kazik Re: Nie wiecie kiedy ta akcja w Katowicach?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 12:05
          wlasnie dzis rozpoczela sie akcja w katowicach. rozpoczeli alfabetycznie
          poniewaz na pierwszy ogien poszla dzielnica brynow. pozdrawiam trzymajcie sie ,
          ja juz wszystko pochowalem.
          • Gość: dread Re: Nie wiecie kiedy ta akcja w Katowicach?? IP: *.ynet.pl / 195.205.163.* 01.12.03, 13:19
            Stary, kurwa, za przeproszeniem. I po co takie ploty siejesz? Juz widze tych
            spanikowanych ludzi z Katowic, ktorzy nabrali sie na to co napisales. Cala
            ta "akcja" to jedna wielka sciema!
            • Gość: Bojącysieadmin Re: Nie wiecie kiedy ta akcja w Katowicach?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 23:35
              A ja nie byłbym taki pewny. Nie tylko w katowicach. Takie mieściny jak
              Jastrzebie Zdrój, Rybnik, Żory w tej chwili wyrywkowo sprawdza tpsa z
              prokuratorem u nogi - i to powaga. Osobiście miałem dwie kontrole samej tpsa,
              bez powodu.
              Pozdr pewien admin.
    • Gość: Bogdan Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 62.233.185.* 28.11.03, 22:36
      Jak ludzie się nudzą' to zawsze pojawia się jakaś "czarna wołga".
      • Gość: Gość Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 29.11.03, 00:09
        Jeżeli ktoś jeszcze nie czytał/słuchał to zapraszam do zapoznania się:
        www.radio.com.pl/jedynka/sygnaly/default.asp?ivID=2019
        Proponuje trochę uspokoić atmosfrę
        To cytat z innego forum. Polecam.
    • Gość: builder Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 29.11.03, 00:11
      i co...,znalezli?
      • Gość: outlaw Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 80.48.249.* 29.11.03, 00:23
        A ja mam pytanko, na jakiej podstawie prawnej panowie polucjanci, polycjanci
        tfu policjanci ;) maja prawo wjesc do mojego mieszkania? O ile wiem musza miec
        nakaz. Najaz wydaje sad, wiec na jakies podstawie? Samo podejrzenie o
        nielegalne oprogramowanie?! Ty tokiem myslenia mozna wszystkich i o wszystko
        oskarzyc. Moze zamiast jalowej dyskusji o wyzszosci linuxa nad windowsem
        zjednoczymy swoje sily i jacys prawnic ysie wypowiedza jakie mamy mamy prawa?
        Wpuszczac tych pajacow do domu czy nie?
        My home is my castle. Howgh, said Winnetou ;)
        • Gość: ENDRJU mc EJ DI takkk to jakas paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.03, 00:58
          ludzie wierzycie w to ze policja wejdzie wam na hals i bedzie szukac piratow
          ehehehhe.....jajka jak berety a wasza znajomosc prawa =0
          JAK by to byla prawda to wszystkich posiadaczy kompa w polsce zamkna
          LUDZI JAJA JAK NIC..ehehheheeheh
          hwdp PIERD*$% POLICJE
          • Gość: CHWDP Re: takkk to jakas paranoja IP: *.crowley.pl 30.11.03, 15:17
            CHWDP = CHOWAJ WINDOWSA DO PYWNICY :)
          • Gość: misza Re: takkk to jakas paranoja IP: *.net 30.11.03, 19:47
            moja znajomosc prawa jest na pewno wieksza niz 0
            a tobie tez radze poczytac kpk - dla niewtajemniczonych - kodeks postepowania
            karnego, gł. art 220:
            Art. 220. § 1. Przeszukania może dokonać prokurator albo na polecenie sądu lub
            prokuratora Policja, a w wypadkach wskazanych w ustawie - także inny organ.
            § 2. Postanowienie sądu lub prokuratora należy okazać osobie, u której
            przeszukanie ma być przeprowadzone.
            § 3. (101) W wypadkach nie cierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie sądu lub
            prokuratora nie mogło zostać wydane, organ dokonujący przeszukania okazuje
            nakaz kierownika swojej jednostki lub legitymację służbową, a następnie zwraca
            się niezwłocznie do sądu lub prokuratora o zatwierdzenie przeszukania.
            Postanowienie sądu lub prokuratora w przedmiocie zatwierdzenia należy doręczyć
            osobie, u której dokonano przeszukania, w terminie 7 dni od daty czynności na
            zgłoszone do protokołu żądanie tej osoby. O prawie zgłoszenia żądania należy ją
            pouczyć.
            tak wiec policja moze w kazdej chwili zrobic ci kipisz w chacie ale zgadzam sie
            z tobą - nie wpadnie do wszystkich którzy maja neta
            pozdrawiam
    • Gość: Damian To wszytko nieprawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.03, 14:38
      To zamieszanie wynikłe z wiązku z nalotami policji to jedna wielka bujda na
      resorach!!!!!! Niewieżcie w niepotwierdzone fakty!!!!!!!!! Zapraszam do lektury
      tekstu na stronie forum.gazeta.p l/forum/72,2.html?f=
      59&w=9052766&a=93412 02
      • Gość: the Wicked Re: To wszytko nieprawda IP: 213.17.150.* 29.11.03, 16:24
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=9052766&a=9341202
        odnosnik ten juz raz byl.
        btw. jest tu ktos komu [jemu, nie znajomemu] policja zrobila nalot ?? bo jakos watpie ...
        • Gość: ktosik Re: To wszytko nieprawda IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 30.11.03, 14:23
          Jeśli komuś nalot zrobi to niech tu pójdzie do kafejki najbliższej i niech
          tutaj napisze........poza tym dowiedziałem się, że takie czegoś robić nie można
          bo to niezgodne z prawem
          • Gość: wizard Re: To wszytko nieprawda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.03, 16:51
            moze by policja zajela sie sprawdzaniem "czystosci" politykow niz patrzeniem
            czy ktos sobie skopiowal gre czy nie... a wogole ta sprawa z nalotami to chyba
            bzdura, bo:

1. Zaczeliby od Warszawy [chyba wiadomo czemu]
            2. Latwiej juz im by bylo pojechac raz na stadion - znalezli by wiecej w
            krotszym czasie
            3. Nie znam nikogo komu by zrobili "nalot"
            4. Mozliwe ze cala ta sprawa jest wymyslona i naglosniona przez policje, aby
            zmusic uzytkownikow do kasowania i wyrzucania nielegalnego oprogramowania
    • Gość: max Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.03, 18:27
      Witam wszystkich panikarzy :)
      Plotka potęga jest i basta!! A jeżeli nie to proszę pokażcie kwity:)
      Za zatrzymany komputer pały wystawiają pokwitowanie, szybki skan i trzęsiemy
      się dalej :).
      P.S.
      Ciekawe ile terabajtów już wyparowało z waszych blaszanek?!
    • Gość: Lucas Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 30.11.03, 00:37
      No tak jeśli już doszło by do takiej kontroli i zabrali by mi cały komputer
      i co ja bym teraz musiał robić ?
      Przychodze z pracy i zamiast pograć sobie w ulubioną strzelanke (która była
      nielegalna jak pozostałe inne i za którą min. zabrali mi sprzęt) biore
      pieniądze kupuje pistolet a później ide sobie postrzelać na ulicy żeby się
      wyładować.
      Czy tak miałoby wyglądać nasze życie ???
      Komu przeszkadzją biedni internauci sciagjący bardzo drogie gry kosztujące
      (ponad 100 zł) i nie mający nikogo na sumieniu.
      Niech Policja zajmnie się ważniejszymi rzeczami !!! choćby piractwem na wysoką
      skalę dzięki której ktoś ma zyski na tym, a nie nami zwykłymi userami...
      • Gość: endrju panstwo samo sie o to prosi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 19:06
        jest zle coraz gorzej a PANSTWO tylko piepszy i piepszy jak dojdzie do
        wielkiego buntu to gratuluje!!!
        A panowie policjancie jak chca zyc to niech lepiej po ulicach niechodza bo
        teraz w spoleczenstwie nie maja poparcie.....hwd for my panstwo PIERDOLE
        PREZYDENTA GUPIEGO ZAJEBANEGO HUJA
      • Gość: wizard Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.03, 16:55
        dokladnie - prawda jest taka ze dopoki gry (i wogole wszystko co nowoczesne)
        nie bedzie kosztowac tyle co na zachodzie, dopoty bedzie piractwo (i bedzie sie
        wspaniale rozwijac - poniewaz net jest coraz szybszy itd). Nie ma co walczyc z
        wiatrakami bo w taki sposob sobie tylko policaje pogorszaja juz nadszarpniety
        mocno szacunek.

Zgadzam sie z Lucasem - powinni isc na stadion i zebrac ruskich, a nie wlazic
        do userow...
    • Gość: poknany Re: BYLI -> WZIELI -> POSZLI -> PARAGON ZOSTAWILI IP: *.crowley.pl 30.11.03, 15:31
      jak w temacir tylko 10000 zł na dobry początek za office windows mo3 i klikset
      gierek :) poczekam na paragon za mój dysk twardy to może bedzie nastęne 10000
      zł :) git ide skoczyć z mostu nara do zobczenia w cyberprzestrzeni
      • Gość: greg Re: BYLI -> WZIELI -> POSZLI -> PARAGON IP: *.altec.pl / *.crowley.pl 30.11.03, 21:04
        Gość portalu: poknany napisał(a):

> jak w temacir tylko 10000 zł na dobry początek za office windows mo3 i klikset
        > gierek :) poczekam na paragon za mój dysk twardy to może bedzie nastęne 10000
        > zł :) git ide skoczyć z mostu nara do zobczenia w cyberprzestrzeni

kilkaset gierek - :))) no to sie nie dziwie - musiales im wygladac na pirata
      • Gość: maturzysta katowice - brynow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 18:41
        a wiec jestem z Brynowa, mialem w domu dwa kompy a zostal mi sie ino jeden :(
        Moja babcia wpuscila dzis rano tajniakow, ja wracam ze szkoly a tu spisuja
        protokół zdawczo - odbiorczy. Drugiego kompa nie wzieli bo byl na nim Linux.
        termin postepowania wyjasniajacego ustalili na 19stego stycznia, powiedzieli ze
        moze wtedy odddadza mi kompa...nie wierzylem w to do dzis, jestem zalamany bo
        mialem tam sciagi na mature...naprawde uwazajce
        pozdrawiam poszkodowany
        • Gość: niewierny.tom.g-ce Re: katowice - brynow IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 02.12.03, 00:22
          miales tam sciagi na mature?... litosci!!!
          zeskanuj przyjacielu ten protokol i podaj linka
          gdzie moznaby go przejzec.
          bo twa wypowiesc brzmi dosc bulszitowato
        • Gość: Wolf Re: katowice - brynow IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 04:39
          Do piachu staruche !!! Tak dlugo zyje i nie wie , ze swin sie do domu nie
          wpuszcza ?
      • Gość: niewierny.tom.g-ce Re: BYLI -> WZIELI -> POSZLI -> PARAGON IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 01.12.03, 22:36
        lacze sie w bolu... ale zeskanuj ten paragon i podaj linka bo wierzyc mi sie
        nie chce
    • Gość: sprawdz Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 19:43
      strona republika.pl/podstęp/naloty/
      • Gość: http://republika.p Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 19:45
        • Gość: poprawny Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 19:46
          republika.pl/podstep/naloty/
    • Gość: tychy Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 21:38
      czytajcie to na tej stronce wazne !!!!!!!!!!!
      www.7thguard.net/news.php?id=3602
    • Gość: goniec katowice- brynów IP: 80.48.246.* 01.12.03, 09:57
      no to zaczelo sie u nas, jest poniedzialek 1 grudzien, wjechali na Brynow o 8
      rano, byli juz u kumpla ale nie otworzyl, jego sasiad puscil scieme ze nie zna
      hasla do kompa bo to komp od taty i maja wrocic po 15stej jak wroci ojciec, a
      on juz formatuje HDD i stawia linucha, ja juz cale szczescie tydzien temu
      postawilem i kupilem kieszen, wlasnie wymienilem HDD w kieszenie na ten z
      linuchem a z windowsem wlasnie mama zabiera do babci...Nie damy sie !!! Siedze
      i czekam na tych panow, wg moich obliczen beda u mnie ok 13. Dam znac jak bede
      po kontrroli. To trzymajcie sie !!
      • Gość: Gość Re: katowice- brynów IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 01.12.03, 10:50
        Ale ściema ;)
      • Gość: Richard Re: katowice- brynów IP: *.coig.pl 01.12.03, 12:16
        Ludzie napiszcie gdzie dokladnie w jakiej czesci Brynowa z góry dzieki
        pozdawiam
        • Gość: goniec Re: katowice- brynów IP: 80.48.246.* 01.12.03, 12:48
          ok jestem po kontroli, dziwia mnie bardzo wasze opinie bo Panowie byli nadwyraz
          uprzejmi, odpalilem im kompa, zobaczyli linucha i zapytali czy studiuje
          informatyke;) Kazali otworzyc wszystkie szafki ale sami nie grzebali w celu
          stwierdzenia czy nie ma w nich plytek z softem, zdziwilem sie bo inni pisali ze
          im wywalali wszystko z polek, u mnie ja sam im otwieralem kazda szafke...
          przyczepili sie tylko do jednej plytki audio bo nie miala hologramu, ale
          powiedziale ze pozyczona... generalnie jestem juz spokojny, pytalem ile kompow
          zarekwilowali ale dla dobra sledztwa nie chceli powiedziec...widzialem z okna
          jak ladowali na pewno 2 ale czy wiecej to nie wiem...
          Brynow-okolice parku kosciuszki
          • Gość: adee Re: katowice- brynów IP: *.ynet.pl / 195.205.163.* 01.12.03, 13:31
            Tak, a ode mnie wlasnie wyjechali z cala ciezarowka. Oprocz komputera zabrali
            jeszcze 2 telewizory, 3 szuflady, ale puste, bo wczesniej wszystko wynioslem
            do babci na wies, 4 regaly, mikrofalowke oraz komputerowa myszke optyczna i
            kasete video. Do Gonca - stary, jesli rzeczywiscie byla u ciebie policja, to
            badz tak laskawy i pokaz nam wszystkim tutaj zgromadzonym skan z dokumentu
            rewizji, jaki na pewno od nich otrzymales. I nie siej tanich plotek, bo w
            ostatnich dniach az sie od nich zaroilo. Poza tym jakim cudem trafili akurat
            do ciebie. Albo rzeczywiscie czyms podpadles i mieli cie w "papierach", albo
            miales wyjatkowego pecha. Finito!
        • Gość: necrokris Re: katowice- brynów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 12:52
          Rysiu, skad ja Cie znam ;) Nie trzas dupa, to moze byc sciema. Zyjemy w
          Matrixie! Poprostu nie otwierac nikomu i tyle :p
      • Gość: Optymista Re: katowice- brynów IP: 62.233.185.* 01.12.03, 15:15
        Ja jestem z Brynowa i nikogo od rana nie było.Pewnie nie bedzie. Cos mi sie
        wydaje ze to niezła ściema. Czy ktoś zna OSOBISCIE osobe u której była POLICJA,
        bo ja w to nie wierze.
        • forman5 Re: katowice- brynów 01.12.03, 15:22
          A ja słyszałem, że chodzą owszem ale "przebierańcy" !
          • Gość: poter Re: katowice- brynów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 15:38
            koles drogi oni sa tajniakami i maja nakazy dlatego nie wiem skad u ciebie
            takie zarty sie trzymaja.
        • Gość: maras Re: katowice- brynów IP: *.za.digi.pl 01.12.03, 17:15
          ja znam OSOBICIE 2 laski z mojej szkoly..
          dzis panika u mnie jak cholera, nikt nie wie o co chodzi, to poszedlem do nich
          zapytac i powiedzialy ze byli panowie jacys informatycy z papierkami i chcieli
          do kompa zajrzec... nie wiem juz w co wierzyc..
          sam sie nie boje bo nie mam ftp na sieci.. zreszta starzy powiedzieli: nikogo
          do domu nie wpuscimy i juz, a dostac nakaz bez podejrzenia o przestepstwo sie
          nie da... wiec sory psy - chuj wam w dupe :) btw ja nie jestem z brynowa tylko
          z zabrza :)) ale to tak ogolnie co do twojego pytania
    • Gość: Ja Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.octanet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 16:55
      Hej.
      Ja od 2 osob slyszalem ze w Tychach na osiedlu B
      wzieli liste userow i poszli na kontrole.
      Ile w tym prawdy nie wiem.
      Moze ktos to potwierdzi ??
      • Gość: xxxxxx 93.0 Mhz podaje.... IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 01.12.03, 20:03
        www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=62498&loc=3
    • Gość: czyteln. GAZETY GAZETA ktorej NIE JEST WSZYSTKO JEDNO..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 17:00
      Od wielu dni toczy sie na forum wielki spor, czy prawda czy falsz. Wypowiada
      sie mnostwo osob, prawdziwe badz falszywe wiesci rozchodza sie z predkoscia
      swiatla. Pol kraju rozmawia tylko o jednym, ludzie wywoza cd kasuja hdd i
      rozkochuja sie w linuxie a Ci ktorych stac kupuja legalna winde. Nie ma osoby
      ktora by nie wiedziala o wszystkim. A ja sie pytam co na to MEDIA? Czy nie
      jest to dziwne ze nie ma najmniejszej wzmianki w zadnej gazecie [a szczegolnie
      Wyborczej] lub chociaz regionalnych wiadomosciach? To nie jest normalne, tutaj
      na forum jest mnostwo wypowiedzi a Pani z Gazety odbierajaca telefon mowi ze
      o niczym nie wie. Moze nie chodzi o wszystkich uzytkownikow, moze tylko o
      firmy, moze wiedza dobrze do kogo chca pojc i co tam znajda a akcja
      utrzymywane jest w tajemnicy. Tyle ze skoro wszyscy o wszystkim i tak wiedza
      prasa powinna zamiescic jakies wyjasnienie tej sytuacji, badz sprostowanie
      jesli to tylko ploty. Chociazby po to by ustrzec zwyklych ludzi przed
      oszustami jakich ostatnio wielu sie pojawia, wyjasnic jakie sa regulacje
      prawne w tej sytuacji. Nie wiem jak reszta ale ja na GAZECIE sie bardzo
      zawiodlam!!!!
      • Gość: kudlaty k-ce Re: GAZETA ktorej NIE JEST WSZYSTKO JEDNO..... IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 01.12.03, 18:54
        jesli ktos chce to uslyszy.... pewne radio (nie chce robic krypto-reklamy)
        93.0 Mhz dzisiaj rano podalo wiadomosc :
        I prosze wszystkich , NIE ROBCIE PANIKI
    • Gość: Mandrake Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.acn.pl 01.12.03, 17:41
      Jedno jest pewne: teraz obroty Microsoftu w Polsce spadną na łeb na szyję bo
      chyba większość tych co wie o tej aferze właśnie instaluje Linuxa którego
      popularność bardzo wzrośnie. Dzięki temu ci co dopiero kupią komputer
      najprawdopodobniej zdecydują się na Linuxa.
      • Gość: twardziel Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 62.111.239.* 01.12.03, 22:11
        >Jedno jest pewne: teraz obroty Microsoftu w Polsce spadną na łeb na szyję bo
        >chyba większość tych co wie o tej aferze właśnie instaluje Linuxa którego
        >popularność bardzo wzrośnie. Dzięki temu ci co dopiero kupią komputer
        >najprawdopodobniej zdecydują się na Linuxa.

O czym Ty gadasz, sprzedasz windy na śląsku wzrosła o kilkaset procent, w wielu
        sklepach są braki, ludzie zamawiają po kilka sztuk dla znajomych, nie mówiąc o
        kieszeniach na dyski itp Ceny małych dysków tez wzrosły bo ludzie chowają swoje
        duże i instalują na małych darmowego winde 2003 lub linuksa
        Jak można pisać że ludzie sie przesiądą na linuksa skoro 95% tego społeczeństwa
        nie wie co to jest nie wspominając o jego instalacji itd
        Linuks jeszcze przez lata będzie tylko dla zawansowanych, żadne tego typu akcje
        tego nie zmienią. Choć pewnie wiekszość z tego to plotki MS wyciagnie z tego
        wnioski bo takich zysków od dawna nie miał. Jeśli ktoś nie zareaguje to pójdzie
        na cały kraj..
    • Gość: FBI Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.tvtom.pl / 62.148.85.* 01.12.03, 18:23
      kur wa jebane pały chyba żartują nigdy im nie oddam gier i programów CHWDP
      • Gość: maturzysta katowice - brynow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 18:45
        a wiec jestem z Brynowa, mialem w domu dwa kompy a zostal mi sie ino jeden :(
        Moja babcia wpuscila dzis rano tajniakow, ja wracam ze szkoly a tu spisuja
        protokół zdawczo - odbiorczy. Drugiego kompa nie wzieli bo byl na nim Linux.
        termin postepowania wyjasniajacego ustalili na 19stego stycznia, powiedzieli ze
        moze wtedy odddadza mi kompa...nie wierzylem w to do dzis, jestem zalamany bo
        mialem tam sciagi na mature...naprawde uwazajce
        pozdrawiam poszkodowany maturzysta
        • Gość: Mandrake Re: katowice - brynow IP: *.acn.pl 01.12.03, 19:07
          Napisz jeszcze gdzie na Brynowie masz sklep i ile u ciebie kosztuje W98?
          • Gość: halo Re: katowice - brynow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 19:22
            Ej!!! Mam prosbe do was.Jak piszecie o kontrolach to piszcie dokladnie gdzie
            byli!!!!! Ja jestem z brynowa i raczej bardzo chcialbym wiedziec gdzie
            chodza!!!! Plissss
        • Gość: Misiek Re: katowice - brynow IP: *.ligota.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 19:51
          A potem przybył agent Molder i powiedział ze to nie byli tajniacy tylko
          kosmici i zajebali ci kompa bo własnie na statku kosmicznym którym przlycieli
          komputer pokładowy uległ awarii i potrzebowali części do naprawy.
        • Gość: Optymista Re: katowice - brynow IP: 62.233.185.* 01.12.03, 20:24
          Pewnie wielu z was juz to czytało ,ale radze sprawdzic
          republika.pl/podstep/naloty/ .Pozdrawiam wszystkich debili co
          rozpuszczaja te plotki i tych co prowadza sklepy komputerowe.
        • Gość: Gigo Re: katowice - brynow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 20:45
          Mieszkam na brynowie pytałem się ludzi i jeszcze nikt mi nie powiedział żeby
          przynajmniej znał jakiegoś kolesia co miał kontrole.To jest bajka!!!!!!!
          A jak nie to niech napiszą gdzie dokładnie.
          • Gość: kaniasty Re: katowice - brynow IP: 80.51.105.* 01.12.03, 21:00
          • Gość: kuzyn Re: katowice - brynow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 21:09
            sa o okolice petli tramwajowej w brynowie.koles a jak ci ktos klikanie jak mu
            skonfiskowali kompa.-pomysl.ja mieszkam na brynowie okolo 2o lat i znam
            wszystkich .a ty chyba jestes jakis przyjezdny.pozdrawiam wszystkich chowajcie
            kompy.jutro tez jest akcja wiem z przeciekow. hej,.
            • Gość: Gigo Re: katowice - brynow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 22:02
              koło pętli czyli gdzie na Ptasim tam nie ma sieci bo są domki jednorodzinne a
              w rejonach rolnej na pewno ich nie było tak samo na brynowskiej więc nie
              pociskaj bajek.
              • Gość: tramwajarz Re: katowice - brynow IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 01.12.03, 22:18
                na pętli w Brynowie sprawdzili kompa do kasownika biletow w tramwaju na linii
                16 i zamknęli motorniczego za piracki soft
                • Gość: swiadek Re: katowice - brynow IP: *.ists.pl / *.ists.pl 06.12.03, 01:35
                  ...a tramwaj zarekwirowali razem z 5 pasażerami i 1 kanarem, sam widzałem!
            • Gość: DONY Re: katowice - brynow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 22:19
              A ja uwazam ze wy tu jestescie tylko po to zeby nakrecac ten mit o kontroli
              policji. Ja to pierdole i was tez pierdole bo wy bajki piszecie i jestescie
              wszyscy glupi ze w takie brednie wierzycie. Nara frajerzy. :)----------------->
        • Gość: Gigo Re: katowice - brynow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 22:39
          Czytam wypowiedzi niektóry ludzi i się załamuje niektórzy piszą oni oromych
          karach jaki dostają.Ale przecierz nie mogą gosciowi który zarabia 1000zł
          miesięcznie walnąć kary 200 tyś z płyty bo wiadome jest że nie ma tylu
          pieniedzy.
      • Gość: stalin Gliwice, sikornik. rewizje? IP: 212.106.166.* 01.12.03, 22:25
        Witam,
        ostatnio slyszalem od znajomych, ze u nas - w Gliwicach tez juz podobne akcje
        sie zaczynaja. Nie znam dokladnej daty kiedy sie to odbylo, ale policja
        doczepila sie do 90 na 120 sprawdzonych uzytkownikow zamieszkalych w
        blokowiskach na sikorniku.
        mieli 'ponoc' placic 2000 zl + czterokrotna wartosc windowsa, ktorego
        uzywali... oczywiscie nielegalnego.
        ponoc podobne akcje maja bys przeprowadzone na calym slasku.
        kiedy to sie skonczy?
        rozumiem ze policja chce 'porzadku' ale niepotrzebnie wprowadzaja takie ogromne
        zamieszanie. wielu ludzi chowa setki plyt, oddaje znajomym na przechowanie lub
        sprzedaje w obawie przed kontrolami...
        ma to sens?

do uslyszenia
        • Gość: DONY Re: Gliwice, sikornik. rewizje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 22:27
          I mamy stalina - kolejny frajer co nakreca debilny mit. A wy skoro jestescie
          debilami to sie bojcie. HAHAHA
          • Gość: stalin Re: Gliwice, sikornik. rewizje? IP: 212.106.166.* 01.12.03, 22:39
            kurwa, nie musisz odrazu z wyzwiskami wyjezdzac!!
            MOWILEM ZE NIE JESTEM TEGO PEWIEN, WIEC MOZE BYC TO PLOTA
            a to ze nie umiesz czytac, to do podstawowki
            wystrczylo powiedziec ze jest to plota, a nie wyskakujesz z wyzwiskami...
            ehh...
            SAM TEGO NIE JESTEM PEWIEN, WIEC SAM CHCE ZNAC PRAWDE!!!
            • Gość: niewierny.tom.g-ce Re: Gliwice, sikornik. rewizje? IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 01.12.03, 22:44
              no wlasnie... kaj som dowody chopy ??
              pisza bryny z brynowa ze paragony wystawiaja,
              pokazcie skan takowego!
              jakis policyjny swistek... cokolwiek, co by to udawadnialo!

• Gość: Gigo O karach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 22:44
              Czytam wypowiedzi niektórych ludzi i się załamuje że dostali ogromne kary.
              Koleś który zarabia 1000zł wiadome jest że nie walną mu 200 tyś zł kary za
              płyty bo po prostu nie ma tyle kasy więc nie piszczie już takich pierdół.
              • Gość: Vibratorr Re: O karach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 01:03
                Wiecie co mnie najbardziej smieszy, wlasnie te wasze glupie wygorowene z dupy
                wziete kary, mam znajomych ktorzy sprzedaja soft na gieldzie i wielu ich
                zlapano na goracym uczynku jak sprzedawali plytki. I zgadnijcie czym sie to
                skonczylo !? Jedynie skonfidkowaniem plytek i ze spisaniem... i jakos do tej
                pory nikt nie odwiedzil ich chaty chociaz sa w papierach... a ostrzegam ze to
                byly duze ilosci plyt a nie tam jakies kilkaset...
                Bredzicie ludzie... idzcie lepiej bajki dziecia poczytac
            • Gość: DONY Re: Gliwice, sikornik. rewizje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 22:45
              Poprostu mnie wkurwia fakt ze w to wszyscy wierza. Polska policja jest biedna
              i nie ma srodkow na takie kontrole a poza tym to musialby byc jakis powod
              takiego dzialania. Czy ktos slyszal o czyms takim za granica. MOim zdaniem to
              spisek majacy na celu zastraszyc normalnych ludz (piratow:) PRZED
              KONSEKWENCJAMI WYNIKAJACYMI Z NIELEGALNEGO OPROGRAMOWANIA. i CO UDALO IM
              SIE?????
            • Gość: Gigo O karach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 22:47
              Czytam wypowiedzi niektórych ludzi i się załamuje że dostali ogromne kary.
              Koleś który zarabia 1000zł wiadome jest że nie walną mu 200 tyś zł kary za
              płyty bo po prostu nie ma tyle kasy więc nie piszczie już takich głupot.
            • Gość: Vibratorr Re: Gliwice, sikornik. rewizje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 01:00
              Jesli jest to plotka to nie rozumiem po co wogole to piszesz... my chcemy
              faktow...a nie zmyslen szczeniaka
          • Gość: RADA Re: Gliwice, sikornik. rewizje? IP: 62.233.241.* 01.12.03, 22:43
            nikt z was nie wspomina jak się ochronić, nawet na jakiś czas żeby wszystko
            ucichło.To wam podpowiem jak tak bardzo się boicie.
            ze strony Microsofta można sobie pobrać trialową wersję Windowsa 2003 i z tego
            co czytałem wstępnie o nim to jest ok.

ps:. radzę jednak jakoś się zabezpieczyć bo nigdy nic nie wiadomo

pozdro
            • Gość: stalin Re: Gliwice, sikornik. rewizje? IP: 212.106.166.* 01.12.03, 22:52
              co do tego windowsa 2003 to prawda. jest do pobrania ze strony M$ trial win2003
              polroczny. po polowie roku uzytkowania konczy sie licencja...
            • Gość: xsg Re: Gliwice, sikornik. rewizje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 15:25
              Czy ktoś widział aby Microsoft dawał coś za darmo nie biorąc coś w zamian.
              Swoją drogą to dziwne darmowa wersja na 180 dni w czasie takiego
              zainteresowania policji.
              Kilku moich kolegów przesiadło się na tę wersję ale czy jakiś fachowiec
              sprawdził czy nie jest to jakiś koń trojański w komputerze który np. w czasie
              połączenia nie łączy się z (bazą ) i podaje co masz aktualnie w komputerze.
              Ja jestem tylko laikiem ale wiem że nawet aby dostać w buzię trzeba zasłużyć bo
              nikt nie daje nic darmo.
              • Gość: the Wicked Re: Gliwice, sikornik. rewizje? IP: 213.17.150.* 02.12.03, 23:22
                Blaster jest na pewno :] ... sprawdzone
          • Gość: ufo Re: Gliwice, sikornik. rewizje? IP: 80.48.237.* 01.12.03, 22:45
            Straszcie się nawzajem, żeby była sensacja, a zwykły śmiertelnik nie ma forsy
            na program oryginalny dlatego prosi przyjaciół o pomoc, a ci co mają z tego
            zysk to nas straszą i się śmieją, ja przez was spać nie mogę co tam wypisujecie
            za głupoty,cześć
            • Gość: ajt_ Re: Gliwice, sikornik. rewizje? IP: 80.48.96.* 02.12.03, 00:31
              jak uslyszalem w zeszlym tygodniu o tej aferze to tez niezle sie posralem. ale
              teraz juz troszku postudiowalem prawa i innych rzeczy z tym zwiazanych.
              policja nie ma prawa wryc sie czlowiekowi do domu od tak, poza tym nie maja po
              co bo posiadanie nielegalnej kopii windowsa w domu nie jest w polsce karalne.
              poza tym znam troche ludzi i jeszcze nikt nie slyszal zeby komus sie wrabali
              na chate. slyszalem tylko o dwoch administratorach - w katowicach i gliwicach,
              ale do tych, ktorzy maja siec amatorska tez policja podchodzi lajtowo. nie ma
              sie czego obawiac zwykli smiertelnicy. nic wam nie grozi, chociaz na wszelki
              wypadek radze nie korzystac z kazy i otoczenia sieciowego. nie wiem czy za to
              moga sie wbic na chate ale to sa jedyne rzeczy ktore sa nielegalne. poza tym
              wszystko bedzie okej. nie martwcie sie i nie wierzcie tym co sie wpisuja, ze
              niby mieli wjazd na chate.. znacie ich? mozecie im zaufac? przez ta plote
              sprzedarz windowsow w sklepach drastycznie wzrosla, w katowicach ponoc ciezko
              to gdziekolwiek dostac. i zastanowcie sie kto zarobi na rozpuszczaniu takich
              plotek... to wlasnie oni rzekomo stracili komputery i maja do zaplacenia takie
              ciekawe sumki. ewentualnie ci co wpuscili do domu tych co to postanowili
              zarobic drukujac sobie legitymacje. spryciarze:) gratuluje pomyslu
              • Gość: noname Re: Gliwice, sikornik. rewizje? IP: 80.48.233.* 02.12.03, 08:29
                Hmmmm... a może by tak sprawdzać wszystkim portfele. Przecież istnieje poważne podejrzenie, że mogą byc tam sfałszowane banknoty ;o)
          • Gość: DziubeK Re: Gliwice, sosnica - Nie ma Bata!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 13:30
            Popieram kolege, chyba wszystkim cos sie w glowach poprzewracalo mowiac ze sa
            organizowane jakies naloty na uzytkownikow roznych sieci internetowych, LUDZIE
            NIE RUBCIE Z POLSKI AMERYKI !!!!!!!!
    • Gość: świadoma... ZADNE PLOTY - tylko KONKRETNE INFO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 01:59
      www.katowice.kwp.gov.pl/aktualnosci1.htm
      • Gość: Lucas Re: ZADNE PLOTY - tylko KONKRETNE INFO! IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 02.12.03, 11:30
        ...związku z nadejściem jesiennych chłodów i zbliżającą się porą zimową
        policjanci będą zwracać szczególną uwagę na problem osób bezdomnych, samotnych
        i bezradnych... i na tych co kradną choinki na święta :)

To chyba jest ważniejsze niż sprawy nielegalnego oprogramowania u biednego
        użytkownika internetu.
        Więc nie ma się co martwić ;)
        • Gość: Vibratorr Re: ZADNE PLOTY - tylko KONKRETNE INFO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 01:20
          Moze lepiej wszyscy wezmy udzial w konkursie plastycznym MASKOTKA

Te info nic nie mowi... dla zastraszenia to sobie moga pisac... ja chce dowodu
          u kogo byli i u kogo zostawili pokwitowanie...
          Same bajki
      • Gość: Demostenes Re: ZADNE PLOTY - tylko KONKRETNE INFO! IP: 213.216.81.* 02.12.03, 13:07
        No chyba nie spodziewacie się, że Policja będzie dementowac plotkę, która odwala dla nich kawał dobrej roboty.
        W Gorzowie dokładne wyjaśnienia Policji w sprawie, pojawiły się dopiero po tym jak przebrani za policjantów oszuści chodzili po mieszkaniach i wyłudzali "zryczałtowane:) grzywne".
        katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/320454.html - "Według rzecznika Komendy Miejskiej Policji w Katowicach kom. Magdaleny Szymańskiej-Mizery funkcjonariusze nie przeprowadzali takiej akcji. Katowiccy policjanci nie dostali nakazu, by chodzić po mieszkaniach i sprawdzać legalność oprogramowania komputerów"
        katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/320630.html - Kontrola komputerów w prywatnych mieszkaniach jest niemal niemożliwa do zrealizowania. Na pewno takich działań nie prowadzą nasi funkcjonariusze - mówi komisarz Arkadiusz Stępień z sosnowieckiej Komendy Miejskiej Policji.

Acha i jeszcze jedno apropos informacji jakoby "pirackie" mp3 kosztowało 7 zł a windows 2000 PLN (albo jakiekolwiek inne kwoty) - Policja nie ma prawa ustalać wysokości grzywny. W sprawach o "piractwo" orzeka sąd i to on ustala wysokość kary (niekoniecznie pienięznej - moze to być kara pozbawienia wolności, vide odpowiednie przepisy k.k. i p.a). Tak wiec wszystkie informacje o tym, że ktoś, gdzieś coś za coś zapłacił to bzdurki, a ewentualne wyroki w sprawie (jesli okaże sie Policja faktycznie podejmowala jakies dzialania) poznamy najwcześniej (znając nasze sądy) za kilka miesięcy.
        • Gość: PJ2099 KONIEC! IP: 80.48.249.* 02.12.03, 23:08
          Ludzie!!! Opamiętajcie się!!!To już jest koniec całej "afery". Czas na bilans :
          - w Katowicach,Zabrzu,Rudzie Śl. itp. gdzieniegdzie mozna jeszcze dostać
          Windowsy ( są też zapisy)
          - Jedna mało szczegółowa informacja dokonała umysłowego paraliżu mas
          społecznych,
          - Polak pokazał,że potrafi - "przebierańcy" rulez :|
          - Policja prawie NIC nie zrobiła - użytkownicy wykańczali się sami ( minimalne
          wykorzystanie środków i funduszy ),
          - wyszła niekompetencja redaktorów Gazety Wyborczej,
          - "Żartownisie" w co niektórych sieciach dobrze się bawili powiadamiając
          policję o zawartości sieciowych serwerów. ( w kilku przypadkach doszło do
          likwidacji serwerów)
          - Polska znowu okazała się narodem wybranym - tylko u nas taka "wspaniała"
          akcja miała by być przeprowadzana. ( a raczej wszystko pod hasłem : Śląsk
          rulez!)
          - wielu ludzi zostało oszukanych,okradzionych, straciło masę danych, odczuło
          potęzny dyskomfort psychiczny,
          - średnia wystukiwania klawiszy r,o,f,m,t,a,c,: układających się w
          komendę "format c:" była najwyższa na Śląsku od kilku (nastu) lat.

Brawa dla wszystkich ściemniaczy - Bill jest z was dumny. :/
          • Gość: Neo Re: KONIEC! IP: *.k1.pl 02.12.03, 23:24
            Skoro u nas jest wszystko mozliwe, to moze wyobrazmy sobie taką sytuację:że na
            podstawie chorego artykułu w "Wyborczej", (przez którego co niektóre osoby
            straciły swoje komputery, poprzez podstawionych policjantów). Może mój pomysł
            wyda sie śmieszny, ale moze by tak wytoczyć sprawę Gazecie Wyborczej, że
            poprzez nierzetelną informację naraziła tylu ludzi na straty finansowe(chodzi
            mi tutaj o kasowanie kompów przez złodzieji).Bo jeżeli wszystko jest możliwe to
            czemu nie to???????????. Zapytam moich kolegów prawników czy taka sprawa mogła
            by mieć miejsce.I wtedy wszyscy poszkodowani mogli by odzyskać chodż w czesci
            utracone mienie. "Internauci łączmy się".Pozdrawiam
            • Gość: Wicked Re: KONIEC! IP: *.katowice.msk.pl 03.12.03, 00:26
              Popieram! Skoro GW robi z ludzi debili to czemu by ich nie sprowadzić na
              ziemie. Swoją drogą mam znajomego który pracuje w sklepie z kompami. Wiecie
              co. Okienka są teraz hitem sezonu, a sprzedawcy tylko się z Was śmieją wy
              ludzie małej wiedzy. Oprzytomnijce wreszcie. Gdyby to wszystko było prawdą to
              po akcji w jednym bloku na jakimś osiedlu mieli by ok 50 pseudo piratów.
              Pomnóżcie to teraz przez liczbe bloków na śląsku. Wyszła by niezła paro
              cyfrowa sumka. A wystarczy że się postawicie (hipoteza bo i tak nie wejdą do
              domów) to nasze sądy by nie wytrzymały takiej ilości spraw. A poza tym co
              zrobią? Stwierdzą niską szkodliwość społeczną i mogą sobie pofrówać. LUDZIE
              CZUJCIE SIĘ BEZPIECZNI CHYBA ŻE TY HANDLUJECIE, ale to inna bajka.
              I nie bójcie się. Policja ma ważniejsze sprawy niż sprawdzanie czy Jaś
              Kowalski i Pan Nowak przypadkiem nie mają nie orginalnego Windowsa. A jak i
              tak się boicie to czemu nie zainstalujecie sobie darmowego softu. Jest linux,
              jest OpenOffice. Droga wolna. I zróbcie coś z Sobą bo będziemy dalej 20 lat za
              murzynami

• Gość: Ciapatonni JEDNA WAŻNA INFORMACJA Z OSTATNIEJ CHWILI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 23:33
          W branży pojawiła się nowa informacja: Microsoft Polska ograniczył sprzedaż
          systemu XP Home właśnie z powodu akcji wyłapywania piratów na szeroką skalę.Jak
          wiecie XP ki ostatnio są w sprzedaży na pniu...wszędzie już brakuje a zamówień
          coraz więcej. Chyba szykuje się coś większego...Może jednak Chowaj Windowsa Do
          Piwnicy?
          • Gość: Wicked Re: JEDNA WAŻNA INFORMACJA Z OSTATNIEJ CHWILI IP: *.katowice.msk.pl 03.12.03, 00:31
            Taa. A świstak siedzi bo sreberka były kradzione. Chłopie ale masz fantazje.
            Zacznij pisać książki S-F
            • Gość: Moore Re: JEDNA WAŻNA INFORMACJA Z OSTATNIEJ CHWILI IP: 213.25.98.* 03.12.03, 09:55
              Gdybyś wiedział gdzie ten gość pracuje to przestałbyś pieprzyć. Lepiej sprawdź
              fakty a potem pisz.
    • Gość: chlor Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 12:28
      No! Nie! Qrwa. Ktoś pukał wiec zrobiłem fdiska. A to ojciec. No i co ja teraz
      zrobie.
    • Gość: andreas Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów inte... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 19:19
      Prawda jest taka ze niebyloby piractwa jakby ludzi wiecej zarabiali a soft
      nie kosztowal pare tysiecy.niech ci co to wymyslili pokaza swojego
      softa.Jestem pewny ze 90% nie ma orginalow a do nas spokojych obywateli co
      chca z rzycie umilic mp3,filmami i softem sie przyczepiaja.I to ma byc
      panstwo prawa???nawetw stanach koles co wymyslil sprawdzanie kompow ma
      piraty i co mu zarobią???Nic bo jest w rzadzie. wiec niech najpierw sami u
      siebie w domu zrobaiom porzadek a potem sprawdzaja Bogu ducha winnych ludzi
      • Gość: max Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 80.48.245.* 02.12.03, 21:36
        Hej spokojny Bogu ducha winny obywatelu :)
        Nie wiem ile masz lat ale pewnie kilkanascie, i zatrzzmales sie na etapie
        sciagania, powielania, kopiowania itd, kumpel odrabia zadanie domowe a ty na
        przerwach je po prostu kopiujesz - no przeciez on nic na tym nie traci. Moze
        lepiej jak zabierzesz sie za nauke a nie biadolenie na forum, a jak bedziesz
        sie uczyl to moze w przyszlosci lepiej zarabial co w konsekwencji doprowadzi
        do sytuacji w ktorej nie bedziesz musial publicznie plakac.
        • Gość: Lucas Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 02.12.03, 22:37
          ...lepiej jak zabierzesz sie za nauke a nie biadolenie na forum, a jak bedziesz
          sie uczyl to moze w przyszlosci lepiej zarabial...

tia jasne i się będzie uczył do skończenia 30 lat, a po 30 już do pracy nie
          chcą przyjmować. Człowieku rozejrzyj się wokół siebie, w tym krauje jest coraz
          to gorzej, im bardziej człowiek uczciwy tym się gorzej ma !!! tylko Ci co
          kombinują, oszukują i kradną mają się lepiej...
          pozdrawiam
          • Gość: Neo Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.k1.pl 02.12.03, 22:52
            do Lucas
            naukę już skończyłem mój drogi kolego, jakiś czas temu, wiec te słowa są nie na
            miejscu. może należy sie zastanowić jak wyegzekwować sprostowanie informacji
            podanej w Gazecie Wyborczej od samej gazety, może w końcu niech oni sami
            zdementują pogłoski, co jest prwdą a co nie, pozdrawiam
    • Gość: Sillvarr Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów inte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:40
      gdyby legalne programy nie były tak drogie to i piractwo by szlak trafił - a
      tak to niezła jazda bedzie bo nie wiem czy w 20% komputerów w polskich
      domach jest tylko orginalny soft
      • Gość: Neo Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.k1.pl 02.12.03, 22:20
        może dajmy sobie spokój z nalotami i piractwem. nie widzicie co sie dzieje?.w
        sklepach hossa bo windows schodzi jak ciepłe bułeczki. właściciele sklepów
        smieją sie prosto w ryj nam wszytskim!. mam propozycje może Gazeta Wyborcza
        powinna wyjaśnić tą całą aferę. A ten !!!!!dupek!!!!!,który napisał artykuł
        powinien sprzatać kible na dworcu. Bo to tylko dowodzi o nierzetelności Gazety
        Wyborczej oraz niekompetencji ludzi, którzy tam pracuja, wypisujac
        niepotwierdzone informacje.Może teraz Gazeta Wyborcza powinna tym wszystkim,
        którym zabrano komputery, pieniądze wypłacić(ponieważ okazało się że to nie
        policja tylko zwykli złodzieje). Jeżeli tak ma wygladać rzetelna informacja w
        Gazecie Wyborczej to JA pierdziele taki brukowy chłam, i tego gówna nie będę
        juz kupował. Kto wie jakie bujdy jeszcze wypisują. pozdrawiam
      • Gość: Wicked Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.katowice.msk.pl 03.12.03, 00:36
        Ja bym powiedział że jak 2% posiadaczy softu ma na nie papiery to i tak jest
        dobrze. A z drugiej strony nie ma kraju na świecie gdzie nie było by piratów.
        chyba że gdzieś w dżungli w Amazonii zyje jakieś plemie co w ogóle wie co to
        jest komputer
        • Gość: Vibratorr Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 01:32
          I tak jestesmy slabymi piratami :

"Rok przed oficjalną premierą system operacyjny Microsoftu, znany pod nazwą
          Longhorn, można kupić w Malezji za mniej niż dwa dolary. Longhorn - następca
          Windows XP - ma się ukazać oficjalnie nie wcześniej niż w 2005 roku.
          Źródła związane z przemysłem oprogramowania uważają to za największy wyczyn
          piratów w ciągu ostatniej dekady. Z drugiej strony malezyjscy piraci należą do
          najbardziej bezczelnych i operatywnych - wiele z hollywoodzkich filmów oferują
          na długo przed ich oficjalną premierą."

info: www.cdrinfo.pl
          • cza_ha Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in 03.12.03, 10:12
            Sprzedajesz czy tylko reklamujesz ?
            Kupiłbym, serio.
    • Gość: kontrwywiad cos dla niedowiarkow... IP: *.pl / 81.210.122.* 02.12.03, 22:57

hacking.pl/news.php?id=2982
      • Gość: janek Re: cos dla niedowiarkow... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 23:27
        byli....
        a nie chciałem uwierzyć, że to możliwe. Była 20 z minutami, właśnie ładnie się
        kończył ściągać Terminator 3, och pozostało jakieś 50-70 MB do końca, byłem jak
        zwykle o tej porze po dwóch piwkach, jarzycie, slipy, pełen luz, tylko od czasu
        do czasu rzut oka na ekran, ech te emule... bajka.
        Nagle pukanie... może to Jurrasowi brakło cidików i che porzyczyć paczkę pilnie
        do rana? Otwieram bez zastanowienia.... ktoś wpycha kolano między drzwi i
        futrynę... za nim jeszcze dwóch w mundurach... policja? machają legitymacjami,
        papiery, pieczątki, kurcze, mam ciemno w oczach, te piwa i słabe światło,
        padają chasła, Beesa czy jakoś tak, alians z policją, że mają czy z
        prokuratorem... słabo mi się robi... przepychają się do sypialni, depczą
        kołdrę, została na podłodze od rana... jeden siada przy kompie, ten po
        cywilnemu co ma alians z tymi dwoma co trzymają manie pod ręce, zapuszcza
        wincomandera a potem o boże ofisa, acada, corela i (mdleję, nogi mi się
        uginają, dobrze, że ci dwaj mocno trzymają) trafia na Terminatora - na twarzy
        aliansa pojawia się najpierw drobny potem szroki uśmiech, wargi odsłaniają
        dziurę po lewej górnej trójce, śmiech ... puszczają mnie na podłogę... opadam
        bezwłanie, katem oka widzę jednak co robią, wyrywają kable ze ściany, rozłączją
        klawiaturę, mysz, monitor, ci dwaj w mundurach biorą wszystko pod pachy, alians
        zostawia jakieś pismo, powkitowanie i wyrok w trybie natychmiastowym, ledwo
        widzę, mam łzy w oczach wszystko zlewa się, pieczątka, podpis ....
        wychodzą, leżąc na podłodze kątem oka patrzę bezsilnie, nie mogę ruszyć ani
        ręką ani nogą... przed oczami przesuwją się nogi mundurowych, brudne adidasy..
        zaraz, zaraz... czy policja chodzi w trampkach... oblewa mnie zimny pot...
        zrywam się na nogi, pokój wiruje dookoła.... podbiegam do okna... spod domu z
        ryckiem odjeżdża maluch na zgaszonych światłach..... o boże...

"Janek,Janek! obudź się, synu co się dzieje, za długo siedzisz przy komputerze
        i koszmary ci spać nie dają...." Mama, Mama? Spoglądam na jej łagodną pełną
        troski twarz i kątem oka zauważam z ulgą komputer pod stolikiem... ufff
        • Gość: the Wicked Re: cos dla niedowiarkow... IP: 213.17.150.* 02.12.03, 23:35
          hehehe .... bestseller kwartalu
          • Gość: PJ2099 Re: cos dla niedowiarkow... IP: 80.48.249.* 02.12.03, 23:37
            Czekamy na dalsze części!!! :D
            Może Janek versus Policja versus Predator ?
            Bueheheheehehe
        • Gość: aanita Re: cos dla niedowiarkow... IP: *.poznan.tktelekom.pl 09.12.03, 19:36
          Piękne, piękne, piękne !! :))) Dawno już mnie nic tak nie ubawiło !!! Chcę
          wiecej :)) I zgadzam się z opinią, że to bestseler kwartału :))
    • Gość: mika Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 02.12.03, 22:59
      to pic na wodę fotomontaż Sami poczytajcie

www.radio.com.pl/jedynka/sygnaly/default.asp?ivID=2019
      • Gość: dj_szelest Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.icpnet.pl 02.12.03, 23:44
        Witam serdecznie. Cała ta sprawa, czy jak już można powiedzieć PSYCHOZA z
        nalotami policyjnymi dotarła do Wielkopolski. Zastanawia mnie kilka rzeczy. Po
        pierwsze, czy szukanie naprawdę maluczkich wykroczeń to nie jest sposób na
        poprawienie policyjnych statystyk? Po drugie. Mam dzisiaj 19 lat i zacząłem
        właśnie studiować. Oznacza to, że nie posiadam środków na zakup oryginalnych
        programów. Żebym mógł sobie na to pozwolić, to muszę najpierw zdobyć
        wykształcenie. Nawet gdybym nie kupował żadnych gier, to zestaw niezbędnych
        programów wyniesie mnie więcej niż zakup nowego komputera. Czy ma to jakiś
        sens ?? Nie sądzę żeby rodzić wydawał bagatelne sumy na to, aby jego dziecko
        mogło grać na komputerze, bo póki co mało który może sobie w tym kraju na to
        pozwolić. Wydawało mi się też (dobre słowo "wydawało"), że żyjemy w kraju,
        który po transformacji jest krajem wolnym, a nie państwem policyjnym na wzór
        Białorusi. Niestety widzę, że komuś bardzo zależy żebyśmy byli dziadami Europy.
        Nigdy nie zarobiłem ani grosza na sprzedaży jakiegokolwiek programu czy, a mimo
        to mając internet jestem traktowany jako przestępca. Gdzie tutaj jest logika i
        zdrowy rozum ??!! Czy nie stać tego kraju na jednego, normalnego człowieka,
        który potrafiłby, a raczej powinienem napisać chciałby wszystko uporządkować??
        Gdzie się człowiek nie ruszy, gdzie nie pójdzie, widzi, że cofamy się w rozwoju
        w zastraszającym tempie. Nie wiem nawet czy niedługo nie będziemy ścigani za
        wypowiedzi na forum... bo już mnie chyba nic nie ździwi.
        Pozdrawiam wszystkich zdrowych ludzi i proszę nie bluzgajcie tak bardzo na
        policję... bo przecież to nie żołnierze wywołują wojnę.

Poznań
        • cza_ha Re: ...coś dla niedowiarków. 03.12.03, 01:54
          Janek, jo ciebia informuja ze kupuja jedno kopia tygo textu i biera naKraj,
          Kupuja, tak jak ty windowsa- na gymba

--
          Kto nie zMieciem tego zmieciem

ps.Dla mnie bomba
      • Gość: Demostenes DEMENTI IP: 213.216.81.* 03.12.03, 14:40
        czytać uważnie www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20031129/TEMATYDNIA/31128020
    • Gość: Tiago Czego to ludzie nie wymyślą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 12:28
      Poczta pantoflowa to potęga!!!Pewnie pamiętacie jak szybko rozeszła sie plotka
      o Wampirze z Sosnowca:)znaleziono jedno ciało a naliczono mu na konto jakies 30
      ofiar:)i ludzie nie chodzili w nocy po ulicach!wszystko z czasem samo ucichło i
      myslę ze tym razem tez tak będzie!!!!TRZEBA TO PRZECZEKAC!!!
      • Gość: Demostenes MS do Sądu IP: 213.216.81.* 03.12.03, 13:28
        Zamiast biadolić może lepiej zainsteresować kogoś praktykami MS w Polsce. Ktoś na forum zwracał uwagę na różnice w cenie oprogramowania u nas i za granicą.
        Istnieje przeciez Urząd Ochrony Konkurentów i Konsumentów, do którego zadań między innymi należy przeciwdziałanie praktykom ograniczającym konkurencję, a takich działań dopuszcza się Państwo, które zmusza podatnika do zakupu komputera z jedynym słusznym systemem (obowiązek wysyłania deklaracji zusowskich via internet)ponieważ firma Prokom Płatnika przygotowuje tylko w wersji na Wina.
        Czyżby Wielki Bill komuś posmarował pod stołem? W końcu ostatnio to normalna praktyka.
        Doprawdy trudno uwierzyć, że ustawodawca ot tak zrobił Microsoftowi prezent w postaci setek tysięcy przymusowych użytkowników.
        Czy cena nie powinna być adekwatna do kosztów wytworzenia i do cen produktów podobnych? (Linux - 0 PLN:)) tym bardziej w sytuacji kiedy jestem zmuszony do uzywania Ms Wina najpierw w szkole (dzieci przgotujcie w domu prezentacje w powerpoincie) potem na uczelni (zróbicie baze w MsAccess) potem w pracy (Platnik) itd.
        Ms Win xp pro (wersja normalna, nie OEM) kosztuje na amzon.com 269$, u nas chyba ze 2000,00 PLN (nie wiem dokładnie), ktoś powinen się tym zainteresować...
        • Gość: ozetec Re: MS do Sądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 12:11
          ktos za te ceny powinien odpowiedziec, ale w Polsce jak nie wiadomo kogo
          osądzic, to osądza sie niewinnych.
    • Gość: WKURWIONY Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 03.12.03, 17:38
      Przeczytałem dzis ciekawy artykuł (info.onet.pl/837082,18,item.html)
      i jestem bardzo wkurwiony.Czy wiecie że za posiadanie nielegalnego
      oprogramowania nie wiedząc o tym grozi do 2 lat odsiatki?Natomiast ten kto
      świadomie posiada i rozprowadza na wielką skalę AŻ KURWA 3 LATA!!!!!!!!!!!
      Gdzie my kurwa żyjemy???????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka