Dodaj do ulubionych

Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsumenta

IP: 85.14.112.* 02.02.09, 21:44
UWAGA NA FIRMĘ CENTRUM INFORMACJI KONSUMENTA!!!
Zadzwoniła do nas bardzo miła pani, z informacja, ze przebadają nam za darmo
wodę, pytałem czy nie chcą nam sprzedać przypadkiem filtra, odpowiedziała, że
na pewno nie! Był u nas miły pan, który oczywiście też "nie chciał nam
sprzedać filtra". Okazuje się, że to nic innego jak firma Dialog Sp.z o.o. z
siedzibą w Mikołowie, która oferuje filtry do wody Grandwater Forlife Plus za
cenę 3-krotnie przekraczającą jego faktyczną wartość!!!! Mało tego, mają taki
tupet, że podobno to tylko 50% ceny i filtr ten jest refundowany (ciekawe
przez kogo :-) ). Pan oczywiście robi to specjalnie dla nas bo jesteśmy tacy
fajni i mili. Możecie sprawdzić sami. Pan podał nam numer telefonu do firmy
C.I.K. (032) 322 20 68.
Obserwuj wątek
    • maria10344 Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu 02.02.09, 23:35
      W moim przypadku było tak samo,też od razu zapytałam,czy chcą mi coś
      sprzedać.Miła paniusia przy telefonie zaprzeczyła.Miły/oczywiście/acz silący się
      na familiarność jegomość,za pomocą elektrod wyczyniał czary mary z wodą,mimo,że
      od razu uprzedziłam,że nie kupie nic.Nigdy nic nie kupiłam w handlu
      "obnośnym",nie wiedziałam,że cena/porażająca/ tak znacznie przewyższa rynkową.
      Ku przestrodze,bo to co wyszło w tych szklankach,to dla nie wtajemniczonych zgroza.
      Nie dajcie się zwariować,bo dla słabych psychicznie i dbających o zdrowie może
      to być wabik.
    • Gość: Kosynier Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 195.16.90.* 03.02.09, 06:48
      Moj znajomy założył filtry kilka lat wstecz i jest zadowolony,pije
      tylko tą wode i mówił,że jeśli wymieniają filtry co kilka miesięcy
      to na wymienianych filtrach jest bardzo dużo osadu a więc
      niewątpliwie w jakimś sęsie oczyszczają wode a tym samym woda po
      przefiltrowana jest zdrowsza inną sprawą jest cena niewątpliwie
      bardzo wysoka sądze,że kilkakrotnie przewyższająca wartośc ale u nas
      nagle wszystcy chcą być miljarderami i drą z ludzi ile się da.Proszę
      zwrucić uwage na "przeceny"w sklepach czy sądzicie ,że jak przecenią
      towar o 50%to oni tracą-nie oni i tak dobrze zarabiaja.Jedna z firm
      olej rzepakowy sprzedaje po 70zł za litr który w supersamie kosztuje
      3zł i ludziska dają się nabierać.A garki po 1 000zł za sztuke i też
      kupuja.
      • Gość: Piotr Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.kat.3s.pl 03.02.09, 22:32
        Filtr moze i jest dobry, nie wiem, ale przede wszystkim nie za 140 zł
        miesiecznie przez 3 lata.. sory. Normalnie kosztuje 1000 podobno, ale dodatowo
        uzywanie do przekonania klienta w dyskusji dzieci z nowotworami podczas gdy
        twoje dziecko biega wesoło po pokoju. Czy nie uważasz ze to przesada??!!!! Robia
        cie po prostu centralnie w ch... i to w bardzo jak dla mnie niemoralny i
        wiesniacki sposób. Na miejscu tego milego pana jak bym potem takiego klienta
        spotkał na ulicy to bym sie po prostu wstydził.
        • Gość: Kosynier Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 195.16.90.* 04.02.09, 09:43
          Problem w tym,że nieznam drugiej firmy ktora montowała by taniej.
          Podobnie jest z tz.promocją innych artykuło,za 5 garkow 6500zl za
          robot kuchenny 1900zł a podobny w supermarkecie kosztuje 400zł itp.
          Poprostu oszustwo kanciarstwo to normalnośc w IIIRP
          Pozwoliliśmy sobie na wprowadzenie w kraju na moralnośc obcą za
          naszą gościnność.
          Chćąc mieć wode filtrowaną płakać i płacić i rozglądać się gdzie by
          tu można ukraś lub oszukać aby pokryć straty.
          Tak to już bywa w PRL kto się przystosował do drugiego obiegu to
          nieżle żył i podobnie jest w IIIRP tyko się inaczej nazywa.
          • maria10344 Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu 04.02.09, 17:04
            Mnie się wydaje,że to jeszcze sprawa brtaku konkurencji na rynku,a i sam rynek
            jest szczupły,mało kto decyduje się na filtry.Pewnie z tego powodu nikt inny nie
            chce w to pchać się .
            • Gość: Piotr Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.kat.3s.pl 04.02.09, 20:32
              Filtrów jest od groma, wystarczy spojrzec chociazby na allegro i wcale nie
              kosztuja duzo, z montazem tez nie ma jakiegos strasznego problemu, zeby zaraz
              trzeba bylo kilkakrotnie przeplacac, a to, ze nikt nie chce sie za to brac to
              przez takie firmy jak dialog.. wszyscy od razu podejrzewaja oszustwo i trudno
              sie im dziwic. W kazdym razie chodzilo mi o to aby przestrzec wszystkich przed
              firmą CENTRUM INFORMACJI KONSUMENTA!!!! OSZUŚCI!!!
              • maria10344 Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu 04.02.09, 22:06
                Oj tak,oj tak oszuści,ale baaardzo nowocześni.
                Człowieku strzeż się Dialogu.
                • Gość: mj23.30 Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.09, 12:10
                  W ostatnich latach na pewno spotkali się Państwo z tajemniczymi firmami
                  oferującymi „rewelacyjne” filtry do wody. Najczęściej taką ofertę poprzedza
                  pewien spektakl – godny Davida Copperfielda – zwany obiektywnym badaniem wody.
                  Jest to ewidentne oszustwo. Poniżej przedstawiamy procedurę tego „badania”
                  opisaną przez prof. dr hab. Jacka Nawrockiego z Zakładu Technologii Uzdatniania
                  Wody, Wydział Chemii, Uniwersytet im. Adama Mickiewicza z Poznania.

Na czym polega to doświadczenie i związane z nim oszustwo? Sprzedawca posiada
                  aparat do rzekomej elektrolizy zaopatrzony w dwie elektrody. Po zanurzeniu
                  elektrod w szklance wody i podłączeniu do prądu przerażony klient obserwuje
                  wydzielanie się brudno brązowego osadu wypływającego na powierzchnię. Osad ten
                  ma być według sprzedawców dowodem na poważne zanieczyszczenie wody wodociągowej.
                  Taką wodę Pan(i) pije! - stwierdza zwykle sprzedawca. To samo urządzenie zanurza
                  teraz do szklanki wody oczyszczonej metodą odwróconej osmozy (99% klientów nie
                  ma najmniejszego pojęcia co to jest ta "odwrócona osmoza") I co? I nic - woda
                  jest nadal kryształowo czysta, nie wytrąca się żaden osad..

Na czym bowiem polegał ten eksperyment z elektrolizą? Wszyscy w szkole uczyliśmy
                  się o elektrolizie - sole rozpuszczone w wodzie powodują, że woda staje się
                  przewodnikiem prądu. Woda destylowana, pozbawiona soli jest w zasadzie
                  izolatorem, nie przewodzi prądu. W wodzie wodociągowej występują sole mineralne.
                  Dzięki obecności tych, naturalnie występujących soli, woda wodociągowa przewodzi
                  prąd. Ile jest tych związków w wodzie? Około pół grama w 1 litrze czyli około
                  jednej dziesiątej grama w szklance wody! Skąd więc takie ilości osadu w szklance
                  wody? Otóż co najmniej jedna z elektrod wykonana jest z żelaza i prąd jest do
                  niej w taki sposób podłączony aby w trakcie jego przepływu przez układ
                  (elektrody i woda w szklance) elektroda ta uległa rozpuszczaniu. Czyli to co
                  obserwuje potencjalny klient to nie są żadne zanieczyszczenia z wody, a osady
                  generowane przez domokrążcę z jego własnej elektrody!

Dlaczego zatem nie obserwujemy tego samego efektu w przypadku wody oczyszczonej
                  metodą odwróconej osmozy? Odwrócona osmoza usuwa z wody te naturalnie
                  występujące sole. Woda zostaje więc pozbawiona nośników prądu i staje się
                  izolatorem - prąd przez nią nie płynie. Jeśli prąd nie płynie przez wodę to nie
                  może zachodzić proces rozpuszczania elektrody z żelaza w wodzie, a więc żelazo
                  nie będzie się też wytrącało w postaci tych nierozpuszczalnych osadów. Jak się
                  przekonać o oszustwie? Bardzo prosto: wsypmy szczyptę soli do wody oczyszczonej
                  odwróconą osmozą i poprośmy o ponowne wykonanie tego doświadczenia: zobaczymy,
                  że i z lekko osolonej wody wydzielać się będą te brudne, niepokojące osady. (Sól
                  - NaCl - nie zawiera żelaza. Gdy solimy wodę, nie zmienia ona barwy).

No dobrze, jeśli odwrócona osmoza usuwa sole z wody to może dobrze - będę pił
                  czystą wodę, pozbawioną wszelkich zanieczyszczeń! Tak, ale sole które usuwa się
                  z wody dzięki odwróconej osmozie wcale nie są uważane za zanieczyszczenie! - a
                  za naturalny składnik wody. Człowiek nigdy nie pił wody pozbawionej minerałów.
                  Woda pozbawiona minerałów będzie je wypłukiwać z organizmu. Zresztą wody
                  mineralne zawierają właśnie najczęściej wodorowęglany i węglany wapnia i
                  magnezu. Jednym ze składników wody jest magnez - w pożywieniu człowieka niewiele
                  jest innych, zastępczych źródeł magnezu. Magnez jest konieczny dla prawidłowego
                  działania układu krwionośnego - tam gdzie wody są miękkie, pozbawione magnezu
                  zwykle występuje znacznie więcej zawałów serca. A więc pozbawianie człowieka
                  tego cennego pierwiastka może nie być dla niego obojętne.
                  • Gość: robson Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.204.163.* 28.06.09, 00:58
                    no poczytałem tych sensacji i powiem szczerze,że jestem mocno z szokowany.Wykład
                    prawie naukowy,ale kompletnie pozbawiony sensu...Człowiek 90% minerałów
                    odzyskuje z pożywienia!Jakbyś chciał uzupełnić magnez z wody,to co najmniej 15
                    butelek wody byś musiał wypić...Naukowcu.
                • blue-anto-nina Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu 17.06.09, 19:24
                  Jestem klientką firmy Dialog i wcale nie czuję się oszukana
                  System kupiłam bo zostałam PRZEKONANA do zakupu a nie jak już padło
                  ZMUSZONA. Facet który był u mnie tylko i wyłącznie mnie uświadomił
                  co piję i mam tu na myśli jego "wykład" a nie tylko samo badanie. A
                  kupiłam bo chciałam i tylke. A że drogo- no cóż za markę sie płaci.
                  Przynajmniej wiem ze zawsze moge liczyć na pomoc od firmy co mam
                  gwarantowane. Czy jak wychodzicie z supermarketu z markowym sprzętem
                  to też od razu krzyczycie ze oszuści ?. To jest tak jak wsklepie
                  tyle tylko ze w tym przypadku "sklep przychodzi do domu" a o samym
                  zkupie decyduję sama.
                  Ja przynajmniej jestem zadowolona z tego że moje dziecko może
                  bezpiecznie pić wodę "prosto z kranu" a ja nie muszę nosić wielkich
                  butli z wodą ze sklepu
              • Gość: tomasz Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.204.163.* 28.06.09, 00:49
                jacy oszuści?Oszuści to wodociągi,płacisz za wodę pitną, adostajesz
                gospodarczą!Idz i kup sobie badziew z chin w Czeladzi,bez serwisu i montażu.A
                jak Cie zaleje i sąsiadów w kilka pięter w dół,to powiedzą,że to Twoja wina.Wolę
                dać więcej,ale mam pewność,że,mam spokojną głowę.
      • Gość: robson Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.204.163.* 28.06.09, 00:42
        to kup go sobie w sklepie głąbie...Myślisz,że tam będzie taniej?Chyba,że myślisz
        o gó...e sprzedawanym w Czeladzi i sklepach tej sieci,gdzie wkłady są z piasku i
        z chin.
    • Gość: gość Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 11:32
      Dzięki za te informacje o naciągaczach.Do nas też dzwoniła miła rozgadana pani i
      koniecznie chciała badać wodę.Odpuściliśmy temat ,bo przeczytaliśmy co tak
      naprawdę jest grane.Pozdrawiam
    • Gość: zor Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 13:42
      Parę dni temu odebrałam telefon stacjonarny. Po drugiej stronie pani,
      przedstawiającą się jako urzędniczka Centrum Informacji Klienta, poprosiła o
      uzgodnienie terminu na przeprowadzenie badania wody pod kątem jej ewentualnych
      zanieczyszczeń. Dowiedziałam się, iż CIK jest instytucją pozarządową, na swoja
      działalność uzyskała środki z budżetu Unii Europejskiej, a jej zadaniem jest
      stworzenie mapy zanieczyszczeń wody spożywczej na terenie Polski. Następnie CIK
      ma wpływać na odpowiednie instytucje rządowe, by woda pobierana z kranów przez
      obywateli Polski jako spożywcza, osiągnęła poziom norm europejskich. Podczas
      uzgadniania terminu jestem poproszona o uwzględnienie obecności szanownego
      małżonka. Moje zdziwienie otrzymuje odpowiedź, że to ze względów bezpieczeństwa,
      w końcu wpuszczę pod dach obcego człowieka. Nadto dowiaduję się, że czas
      przeprowadzenia tegoż badania wyniesie około godziny. Dostaję dane personalne
      pracownika oraz zapewnienie, iż będzie legitymował się odpowiednim dokumentem.

Pracownik przybywa punktualnie, wita się grzecznie i… zasiada przy stole. Ma ze
      sobą jedynie teczkę na dokumenty, ale zajmując nas miłą rozmową nie pozwala na
      dłuższe przeanalizowanie tego szczegółu. Po wyczerpaniu tematów uniwersalnych
      przy kawie, pracownik –już pan Marek przystąpił do uświadamiania nam zagrożeń
      dla zdrowia, płynących ze spożywania zanieczyszczonej wody. Pan Marek posiada
      wiedzę, jakie związki chemiczne i toksyny wpływają źle i jak na ludzkie zdrowie
      oraz jakie jest stężenie dopuszczalne konkretnych metali w wodzie. Wspomagając
      się zalakowanymi w folii zdjęciami na przykład zestawiającymi przekrój
      zardzewiałej rury i zwapnionych żył, działa na naszą wyobraźnię. Widzimy też
      zdjęcie zalanych cmentarzy podczas powodzi w 1997 roku, mamy lekcję poglądową z
      anatomii człowieka oraz ciekawostki – na zdjęciu przedstawiającym wykryte
      laboratoryjnie zanieczyszczenia wody z naszego ujęcia- plemniki szczurów! Z
      lekka zakłopotana poddaję pod wątpliwość kwestię onanizmu szczurów i
      przedostawania się ich plemników do wody w rurach ale… wówczas pan Marek
      przechodzi do polityki. Okazuje się, że Polska miała termin dostosowania się do
      norm unijnych w kwestii dopuszczalnych stężeń zanieczyszczeń wody do 2015 roku.
      Niestety lekceważący nasze zdrowie politycy pokrętnie przedłużyli ten okres do
      2025 roku, czyli jeszcze 16 lat będziemy truci! Dlatego wspólnymi siłami, ale
      przy znacznej pomocy CIK, musimy wpłynąć na zmianę tej decyzji. Po wspomnianej
      powodzi instytucje wodociągowe aż siedmiokrotnie zwiększyły dawkę chloru. Tu,
      przy powołaniu się na nazwiska różnych profesorów, pan Marek uświadamia nam, że
      głównie chlor jest sprawcą epidemii zachorowań na nowotwory. Podczas naukowych
      badań wykryto w guzach znaczna zawartość wymienionego pierwiastka, a już w
      guzach piersi to prawie jedyny składnik. I tak sprawnie pan Marek przeszedł do
      części zwanej w filmach „wyciskaniem łez”. Dzieli się z nami obrazami dzieci
      widzianymi na oddziałach onkologii, bez włosów, w chusteczkach, na kolanach
      tatusia, z zabawka w rączce pytające „czy mogę ją zabrać do nieba?”.

Od dłuższego czasu zastanawiamy się jaką wodę pan Marek przyszedł nam
      zareklamować. Zadajemy czasami pytania naprowadzające typu „ a jaką wodę pan
      pije?”. Nie, pan Marek jest nieugięty, o każdej wodzie mówi negatywnie, nie ma
      na rynku takiej, którą mógłby rzetelnie polecić, wszystkie rozlewnie oszukują
      dodając do wody karnówkę, w dodatku pakują to do plastikowych butelek, gdzie
      wytrąca się rakotwórczy polichlorek winylu. Gdy po części z chorymi dziećmi
      przestaliśmy się odzywać , pan Marek nasz stupor przełamuje małą lekcją chemii.
      Prosi nas o szklankę wody z kranu, wody przegotowanej, posiadanej wody
      mineralnej oraz o pustą szklankę, do której nalewa tajemniczą „dobrą” wodę, jaką
      można nabyć w aptekach. Wówczas wyciąga z teczki przyrząd przypominający cyfrowy
      termometr i kolejno zanurza go w cieczach. Przez ułamek sekundy zastanawiam się,
      czy aby pomiar będzie dokładny, skoro pan Marek nie oczyszcza w żaden sposób
      owego przyrządu, przekładając go swobodnie ze szklanki do szklanki. Termometr
      pokazuje ogólnie stężenie czegoś , co nie jest tlenkiem wodoru. Normą ma być
      stężenie 15% i taki wynik osiąga tylko woda pana Marka. Nasza ma stężenie
      powyżej 90%. Aby się dowiedzieć, co dokładnie pijemy, pan Marek wyciąga aparat z
      dwoma elektrodami i przeprowadza badanie elektrolizy. Po podłączeniu do prądu w
      szklance wytrącają się brudne osady. Po ich kolorze pan Marek instruuje nas
      gdzie jest ołów, żelazo, chlor a nawet ropa. Niszcząc nam resztki dobrego
      samopoczucia zostawia nas z wiedzą „ i taka wodę państwo pijecie”.

Pan Marek nie zapisuje nigdzie wyników tylko siedzi nadal współczująco. Gdy
      zaczynamy procedurę pożegnalną szanownego gościa, nagle dowiadujemy się, że
      jednak jest jakieś światełko. Pan Marek dzięki profesorowi jakiemuś tam poznał
      molekularny system oczyszczania wody…

W następnych minutach mamy już jasność. Pan Marek okazuje się akwizytorem
      spółki Dialog z siedzibą w Mikołowie i przyszedł nam zareklamować filtry firmy
      Prolife Plus oczyszczające wodę metodą odwróconej osmozy, za cenę 10 złotych
      dziennie przez trzy lata. Pan Marek żałuje bardzo, że nie przyszedł do nas w
      zeszłym tygodniu, bo wówczas z okazji 10-cio lecia firmy Prolife miał oferty
      promocyjne za dosłownie pół ceny. Kto finansuje resztę? Ano sama firma Prolife.
      Oprócz dalszych bzdur typu dziesięcioletnia gwarancja na filtr udzielana przez
      spółkę Dialog (sp. z o.o.), certyfikat na sprzęt z podpisem i pieczątką jakiegoś
      pana szefa tejże spółki, na koniec mamy propozycję – jeśli podejmiemy decyzję od
      razu, pan Marek nie obiecuje, ale spróbuje zadzwonić do dyrektora i wyprosić dla
      nas cudem sprzęt po cenie promocyjnej. Chce nam pomóc, szczerze przerażony
      jakością naszej wody. Przy pożegnaniu pan Marek pociesza nas, że jeśli się
      zdecydujemy nawet za parę dni, to wywalczy dla nas promocję!

Generalnie zwykłe haczyki stosowane w akwizycji, jednak wstęp umożliwiający
      dostanie się do domu klienta zupełnie nowy. To nie pachnie oszustwem, to jest
      oszustwo.
      Nie znalazłam instytucji pozarządowej o nazwie CIK.
      Nadto jest prawie pewne, że co najmniej jedna z elektrod w aparacie pana M
      wykonana była z żelaza, co spowodowało efekt wytrącania się brudnych osadów na
      skutek wchodzenia w reakcje żelaza z zawartymi w wodzie solami mineralnymi.
      Filtr firmy Prolife wykorzystujący zjawisko odwróconej osmozy nie jest jedyny na
      rynku ale z pewnością najdroższy, zwłaszcza nabywany za pośrednictwem spółki
      Dialog…
      • Gość: jaw Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 00:09
        Proponuję rozsyłać linka do tego wątku, aby jak najwięcej osób poznało firmę Dialog i metody jej działania. Nie zaszkodzi też opowiedzieć znajomym. Strasznie denerwujace są takie podchody pod klienta i stosowanie sztuczek i fałszywych prezentacji. Dziś filtry do wody, jutro rewelacyjne filtry oszczędzające prąd, pojutrze coś nowego... Nie dajmy się naciągać!
      • Gość: xxx Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.compnet.com.pl 16.06.09, 20:54
        mialem ta sama syuacje dzisiaj w domu i wszystko dokladnie jak to jest tutaj
        opisane nie dajcie sie na to naciagac
      • Gość: zibi Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.204.163.* 28.06.09, 01:08
        to pij dalej ściek, a jak ci dzieci zachorują,to poczytaj sobie swój post,hehehe
      • Gość: Antoni Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.kwsa.pl 01.09.09, 10:06
        u mnie byl wczoraj Pan Tomek Okaj - ten sam scenariusz - nawet te
        same przykłady....
        • Gość: Anka Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.stk.vectranet.pl 03.09.09, 16:44
          ja też miałam spotkanie z panem Tomkiem - bardzo miły - a my byliśmy tacy fajni
          .... nie dał nam rady wcisnąć tego szmelcu ....
    • Gość: Strukturalna Niewątpliwie forumowicze macie racje tylko- IP: 195.16.90.* 30.03.09, 23:44
      Ja założyłem filtry i pije wode tylko z tych filtró i z całą
      odpowiedzialnością stwierdzam,że przy wymianie wkładów pozostaje
      mase brudów na zużytych filtrach-następnie jak żone ugryzł komar
      pozostawały niewygojone rany obecnie jak pije wode przefiltrowaną
      goi się szybkojak na przysłowsiowym psie a więc moim zdaniem coś z
      ta wodą jest nietak.
    • mariuszpradela Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu 13.06.09, 12:12
      Ja kupiłem taki system i jestem zadowolony, kawa i herbata smaczne,
      w czajniku zero kamienia. Jeżeli chodzi o cenę to za pseudo
      mineralne wydawaliśmy więcej. Liczył ktoś ile kosztują go wody
      sklepowe w skali roku lub 10 lat???
    • kajtek1313 woda 15.06.09, 14:19
      Facet przyjechał, przedstawił i kupiłem. Sprawdzałem w innych
      firmach i spotkałem tanie ale podróby. W dialogu mają jako jedyni
      mają orginalne certyfikaty PZH.
      • Gość: Kosynier Re: woda IP: *.net.stream.pl 15.06.09, 18:44
        Problem w tym,że jesteśmy wychowani w PRL i nie odrużniamy ceny od
        wartości tego co kupujemy .
        W II RP ojcu zepsuł się zegarek wzioł mnie za ręke i poszliśmy do
        zegarmistrza ,zegarmistrz spojrzał na zegarek przez lupe dmuchnoł
        zamknoł wieczko zegarka wręczając ojcu mówi 20zł sie należy-ojciec
        pyta za co?--zegarmistrz odpowiada-
        • Gość: jarek forlife IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.06.09, 00:06
          Nie ma człowieka na tym świecie ani firmy która dogodziła by
          wszystkim! Jestem od 4 lat klientem w/w firmy, na początku byłem
          bardzo sceptycznie nastawiony (żona kupiła) do tego użądzenia. Jakiś
          rok temu (Ruda Śl.) znaleziono u nas w wodzie bakterie coli.
          Większoś naszych sąsiadów wylądowała w szpitalu, my nie …
    • Gość: MAJA Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 195.225.36.* 17.06.09, 15:12
      5 lat piję wodę z tego systemu, wypłukałam sobie nią kaminie
      nerkowe, ustały notoryczne zaparcia. Polecam każdemu!!!
      • Gość: pic Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 19:01
        kuźwa, mózg te ż???, to ścierpie.....tylko nie macice...
    • Gość: może trochę faktów Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 09:15
      To jest wersja html pliku
      fafik.uokik.gov.pl/dec_prez.nsf/0/504736E9F89632EDC125755B0056FE3F/$file/Decyzja%20Nr%20RKT-103-2008%20z%20dnia%2031.12.2008r.%
      20w%20sprawie%20stosowania%20pratyk%20naruszaj%C4%85cych%20zbiorowe%
      20interesy%20konsument%C3%B3w%20przez%20Dialog%20Sp.%20z%20o.o.%20w%
      20Miko%C5%82owie.pdf.
      G o o g l e automatycznie generuje wersję html dokumentu podczas
      indeksowania Sieci.
      Page 1
      DELEGATURA UOKiK W KATOWICACH Katowice, dnia 31. 12. 2008r. RKT –
      61 – 54/07/AD DECYZJA Nr RKT - 103 /2008 Stosownie do art. 33 ust. 6
      ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów
      (Dz. U. Nr 50, poz. 331 ze zm.) i § 7 rozporządzenia Prezesa Rady
      Ministrów z dnia 17 lipca 2007r. w sprawie właściwości miejscowej i
      rzeczowej delegatur Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (Dz. U.
      Nr 134, poz. 939), - działając w imieniu Prezesa Urzędu Ochrony
      Konkurencji i Konsumentów: po przeprowadzeniu wszczętego z urzędu
      postępowania w sprawie praktyk naruszającychzbiorowe interesy
      konsumentów przeciwko „Dialog” Sp. z o.o., ul. Bpa Bromboszcza 11,
      43– 190 Mikołów: I. Na podstawie art. 26 ust. 1 o ochronie
      konkurencji i konsumentów uznaje się zanaruszającą zbiorowe interesy
      konsumentów praktykę stosowana przez „Dialog” Sp. z o.o. w Mikołowie
      polegającą na stosowaniu reklamy wprowadzającej w błąd i mogącej
      przez to wpłynąć na decyzję klientów, co do nabycia towaru lub
      usługi, co jest niezgodnez art. 16 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16
      kwietnia 1993r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (t. j. Dz. U. z
      2003r. Nr 153, poz. 1503 ze zm.), a poprzez to za niezgodną z art.
      24 ust. 1 i 2 pkt. 3 ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów i
      nakazuje sięzaniechanie jej stosowania. II. Na podstawie art. 105 §
      1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r. Kodeks postępowania
      administracyjnego (tekst jedn. Dz. U. z 2000r., Nr 98, poz. 1071 ze
      zm.) w związku z art.83 ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów
      umarza się wszczęte z urzędupostępowanie w sprawie praktyk
      naruszających zbiorowe interesy konsumentów, w związku z
      podejrzeniem podejmowania przez „Dialog” Sp. z o.o. bezprawnych
      działańnoszących znamiona praktyk naruszających zbiorowe interesy
      konsumentów, polegających na: 1. Niedopełnieniu określonego w art. 3
      ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000r. o ochronie niektórych praw
      konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez
      produkt niebezpieczny (Dz. U. Nr 22, poz. 271 ze zm.) obowiązku
      polegającego na informowaniu konsumentów na piśmie przed zawarciem
      umów poza lokalemprzedsiębiorstwa o prawie odstąpienia od tych umów
      w terminie dziesięciu dni od ich zawarcia bez podawania przyczyn,
      poprzez co mogło dojść do naruszenia obowiązku udzielania
      konsumentom rzetelnej, prawdziwej i pełnej informacji, co może
      byćniezgodne z art. 24 ust. 1 i 2 pkt 2 ustawy o ochronie
      konkurencji i konsumentów, 2. Stosowaniu nieuczciwej praktyki
      rynkowej polegającej na podejmowaniu działańwprowadzających w błąd,
      które powodują lub mogą powodować podjęcie przez 1
      ---------------------------------------------------------------------
      -----------
      Page 2
      konsumenta decyzji dotyczącej umowy, której inaczej by nie podjął w
      zakresie cech produktu, w szczególności jego pochodzenia
      geograficznego lub handlowego, ilości,jakości, sposobu wykonania,
      składników, daty produkcji, przydatności, możliwości i spodziewanych
      wyników zastosowania produktu, wyposażenia dodatkowego, testów i
      wyników badań lub kontroli przeprowadzonych na produkcie, zezwoleń,
      nagród lub wyróżnień uzyskanych przez produkt, ryzyka i korzyści
      związanych z produktem, do czego mogło dojść w wyniku posługiwaniu
      się w obrocie konsumenckim atestami dotyczącymi produktów innych niż
      sprzedawane konsumentom urządzenia filtrujące wodę, co może być
      niezgodne z art. 5 ust. 1 i 3 pkt. 2 ustawy z dnia 23 sierpnia
      2007r. o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym (Dz. U. Nr
      171, poz. 1206) oraz z art. 24 ust. 1 i 2 pkt. 3 ustawy o ochronie
      konkurencji i konsumentów. III. Na podstawie art. 106 ust. 1 pkt. 4
      ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów nakłada się na „Dialog”
      Sp. z o.o., ul. Bpa Bromboszcza 11, 43 – 190 Mikołów, karę pieniężną
      w wysokości 3000 zł (słownie: trzech tysięcy złotych), płatną do
      budżetu państwa, z tytułu naruszenia zakazu, o jakim mowa w art. 24
      ust. 1 i 2 pkt. 3 ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów, w
      zakresie opisanym w pkt. I sentencji niniejszej decyzji. IV. Na
      podstawie art. 77 ust. 1 w związku z art. 80 ustawy o ochronie
      konkurencji i konsumentów obciąża się „Dialog” Sp. z o.o., ul. Bpa
      Bromboszcza 11, 43 – 190Mikołów, kosztami opisanego na wstępie
      postępowania w sprawie stosowania praktyk naruszających zbiorowe
      interesy konsumentów oraz zobowiązuje się tego przedsiębiorcędo
      zwrotu Prezesowi Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów
      kosztówpostępowania w kwocie 83 zł (słownie: osiemdziesięciu trzech
      złotych). Uzasadnienie W imieniu Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji
      i Konsumentów (zwanego dalej także Prezesem Urzędu) Postanowieniem
      Nr 1 z dnia 31. 12. 2007r. (dowód: karta nr 1) wszczęto z urzędu
      niniejsze postępowanie administracyjne w sprawie stosowania
      przez „Dialog” Sp. z o.o. (zwaną dalej także spółką, stroną lub
      przedsiębiorcą) praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów.
      Postanowieniem Nr 2 z dnia 07. 01. 2008r. (dowód: karta nr 3)
      zaliczono w poczet dowodów dokumenty zgromadzone w toku postępowania
      wyjaśniającego o sygnaturze akt RKT-403-37/07/AD. Niniejsze
      dokumenty dały podstawy do przyjęcia, iż w niniejszej sprawie
      zachodzi podejrzenie stosowania praktyk wymienionych w pkt. I oraz
      II 1sentencji tej decyzji, wobec czego konieczne było podjecie
      dalszych czynności. W toku postępowania spółka kilkukrotnie wyrażała
      swoje stanowisko w kierowanych do Urzędu pismach, które szczegółowo
      zostaną opisane poniżej. Do tut. Urzędu wpłynęło także zawiadomienie
      Miejskiego Rzecznika Konsumentów w Tychach z dnia 11. 03. 2008r.
      (sygn. akt SMK.6463/4/08, dowód: karty nr 193 – 194), w którym
      zarzucił on spółce stosowanie praktyki polegającej na posługiwaniu
      się w obrocie atestami, które nie odnoszą się do sprzedawanych przez
      niego produktów. W tych okolicznościach, Postanowieniem Nr 3 z dnia
      11. 04. 2008r. (dowód: karta nr 210) przedmiotowe postępowanie
      rozszerzono o zarzut opisany w pkt. II 2 niniejszej decyzji. W toku
      postępowania spółka złożyła obszerne wyjaśnienia także i w tym
      zakresie. Po zgromadzeniu materiału dowodowego została ona
      zawiadomiona o zakończeniu jego zbierania (dowód: karta nr 251), po
      czym zarówno spółka reprezentowana przez swego Prezesa Zarządu, jak
      i jej pełnomocnik, skorzystali z prawa do zapoznania się z aktami
      sprawy (dowód: karty nr 252 i 253). 2
      -----------
      Page 3
      Prezes Urzędu ustalił następujący stan faktyczny: „Dialog” Sp. z
      o.o. działa od czerwca 2004r. na podstawie wpisu do Krajowego
      Rejestru Sądowego pod numerem 0000209779 (dowód: karty nr 8 – 12,
      169 – 172, 219 – 225). W ramach prowadzonej działalności spółka
      prowadzi sprzedaż filtrów do wody, których producentem jest Amii Sp.
      z o.o. z Łodzi (dowód: karty nr 17). Spółka poinformowała, że
      konsumenci mają możliwość zapoznania się z parametrami sprzedawanych
      przez nią produktów, gdyż te są opisane w folderze reklamowym
      wręczanychkonsumentom przed zakupem (dowód: karta nr 7). Okoliczność
      wykorzystywania folderu reklamowego przedsiębiorca udokumentował
      przekazując ten folder (dowód: karty nr 19 – 21), który na pierws
      • Gość: fakt drugi Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 09:18
        To jest wersja html pliku
        www.uokik.gov.pl/download/Z2Z4L3Vva2lrL3BsL2tzZ19weXRhbmlhLnYwLzI3NC8zLzEvZGVjeXpqYV9ucl9ya3QxOV8yMDA1X3pfZG5pYV8xOC5fMDMuXzIwMDUuc
        GRm.
        G o o g l e automatycznie generuje wersję html dokumentu podczas
        indeksowania Sieci.
        Page 1
        DELEGATURA UOKiK W KATOWICACH Katowice, dnia 18. 03. 2005r. RKT –
        61 – 06/05/AD DECYZJA Nr RKT - 19 /2005 I.Stosownie do art. 28 ust.
        6 ustawy z dnia 15 grudnia 2000 r. o ochronie konkurencji i
        konsumentów (tekst jedn. Dz. U. z 2003r. Nr 86, poz. 804 ze zm., Dz.
        U. z 2003r. Nr 60, poz. 535 i Dz. U. z 2003r. Nr 170, poz. 1652, Dz.
        U. z 2004r. Nr 93, poz. 891, Dz. U. z 2004r. Nr 96, poz. 959) i § 6
        rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2002 r. w
        sprawie określenia właściwości miejscowej i rzeczowej delegatur
        Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (Dz. U. z 2002r. Nr 18,
        poz. 172 ze zm.), po przeprowadzeniu wszczętego z urzędu
        postępowania w sprawie praktyk naruszających zbiorowe
        interesykonsumentów, przeciwko Adamowi K. zam. w Katowicach, ul.
        (...), prowadzącemu działalność gospodarczą pod nazwą „Dialog” z
        siedzibą w Mikołowie, ul. (...), - działając w imieniu Prezesa
        Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów: na podstawie art. 23e ust.
        2 ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów w związku z art.23 a
        ust. 1 i 2 w/w ustawy uznaje się za praktyki naruszające zbiorowe
        interesykonsumentów, praktyki stosowane przez przedsiębiorcę – Adama
        K. „Dialog” polegające na: 1. Stosowaniu w umowach zawieranych z
        konsumentami postanowień, które zostały wpisane do rejestru
        postanowień wzorców umowy uznanych za niedozwolone, o którym mowa w
        art. 479(45) Kodeksu postępowania cywilnego tj. posługiwanie
        sięzapisem o treści: „Spory mogące wyniknąć na tle niniejszej umowy
        rozstrzygał będzie Sąd miejscowo właściwy dla Sprzedającego”. 2.
        Naruszeniu art. 2 ust. 3 ustawy o ochronie niektórych praw
        produkt niebezpieczny (Dz. U. z 2000r. Nr 22, poz. 271 ze zm.),
        poprzez określenie w oświadczeniu konsumenta o odstąpieniu od umowy
        zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa 3-dniowego terminu zwrotu
        zakupionego towaru w razie, gdy konsument odstępuje od umowy. 3.
        Naruszeniu art. 2 ust. 3 ustawy o ochronie niektórych praw
        produkt niebezpieczny poprzez nieudzielanie konsumentom informacji o
        możliwości odstąpienia przez nich od umowy w sytuacji, gdy zwracany
        towar został zmieniony w graniach zwykłego zarządu rzeczą. 4.
        Naruszeniu art. 2 ust. 2 ustawy o ochronie niektórych praw
        produkt niebezpieczny w wynikustosowania w §4 ust 3 umów sprzedaży
        filtrów do wody zawieranych z konsumentamipoza lokalem
        przedsiębiorstwa przez Adama K. „Dialog” następującego
        postanowienia: „Wyżej wymienione koszty określi Sprzedawca, nie mogą
        one jednak być mniejsze niż 30%, a większe niż 40% ceny detalicznej
        ustalonej przez strony w § 5 niniejszej umowy” i stwierdza się ich
        zaniechanie z dniem 09. 02. 2005r. II.Na podstawie art. 72 w związku
        z art. 75 ustawy z dnia 15 grudnia 2000 r. o ochroniekonkurencji i
        konsumentów (tekst jedn. Dz. U. z 2003r. Nr 86, poz. 804 ze zm.,
        Dz.U. z2003r. Nr 170, poz. 1652, Dz.U. z 2004r. Nr 93, poz. 891 oraz
        Nr 96, poz. 959) oraz stosowanie do art. 28 ust. 6 tej ustawy i § 6
        rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 191
        -----------
        Page 2
        lutego 2002 r. w sprawie określenia właściwości miejscowej i
        rzeczowej delegatur Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (Dz. U.
        z 2002r. Nr 18, poz. 172 ze zm.), po przeprowadzeniu wszczętego z
        urzędu postępowania w sprawie praktyk naruszającychzbiorowe interesy
        konsumentów, przeciwko Adamowi K. zam. w Katowicach, ul. (...),
        prowadzącemu działalność gospodarczą pod nazwą „Dialog” z siedzibą w
        Mikołowie, ul. (...) - działając w imieniu Prezesa Urzędu Ochrony
        Konkurencji i Konsumentów: postanawia się zobowiązać Adama K.
        prowadzącego działalność gospodarcza pod nazwą„Dialog”, do
        poniesienia kosztów niniejszego postępowania w wysokości 59 zł
        (słownie: pięćdziesiąt dziewięć złotych) Uzasadnienie W imieniu
        Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów
        przeprowadzonezostało postępowanie wyjaśniające (sygn. RKT-61-
        89/04/AD) mające na celu wstępne ustalenie, czy Adam K. (zwany dalej
        Przedsiębiorcą) zam. w Katowicach prowadzący działalność gospodarczą
        na podstawie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej z dnia 24.
        01. 2002r. pod numerem (...) dokonanego przez Prezydenta Miasta
        Katowice, działającypod nazwą Adam K. „Dialog” z siedzibą w
        Mikołowie, poprzez sposób zawierania poza lokalem przedsiębiorstwa z
        konsumentami umów sprzedaży filtrów do wody stosuje praktyki
        naruszające zbiorowe interesy konsumentów, o jakich mowa w art. 23 a
        ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów. W wyniku analizy
        zgromadzonych w toku przedmiotowego postępowania wyjaśniającego
        materiałów dowodowych ustalono, że istnieje podejrzenie stosowania
        przez Przedsiębiorcę praktyk naruszających zbiorowe interesy
        konsumentów. Z uwagi na powyższe, w imieniu Prezesa Urzędu Ochrony
        Konkurencji i Konsumentów, dnia02. 12. 2004r. wszczęte zostało
        przeciwko Adamowi K.„Dialogowi” postępowanie w sprawie praktyk
        naruszających zbiorowe interesy konsumentów. W toku w/w postępowania
        ustalono, iż Przedsiębiorca od 20. 05. 2002r. do 30. 09. 2004r.
        stosował wzorzec umowy sprzedaży filtrów do wody marki Aqua Filter
        zawieranej z konsumentami poza lokalemprzedsiębiorstwa. Od 01. 10.
        2004r. przy zawieraniu takich umów stosowany jest wzorzec umowy
        sprzedaży filtrów marki ForLife. Bez względu na to, z wykorzystaniem
        którego z wzorców umowa sprzedaży filtra do wody poza lokalem
        przedsiębiorstwa była zawarta,konsument otrzymywał dokument
        zawierający „Informację dla konsumenta zawierającego umowę poza
        lokalem przedsiębiorcy” oraz „Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
        sprzedaży”. W odpowiedzi na wezwanie organu antymonopolowego,
        Przedsiębiorca poinformował w piśmie z 08. 12. 2004r. o usunięciu ze
        stosowanego wzorca postanowienia mówiącego o właściwości sądu
        rozstrzygającego spory wynikłe na tle umowy. Adam K.
        poinformowałtakże, że usunięty zostanie zapis dotyczący 3-dniowego
        terminu zwrotu towaru w przypadku odstąpienia konsumenta od umowy
        zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa, zawarty w dokumencie
        obejmującym „Informację dla konsumenta zawierającego umowę poza
        lokalem przedsiębiorcy” oraz „Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
        sprzedaży”. W załączeniu do pisma z 27. 12. 2004r. Przedsiębiorca
        przesłał zmienione wzorce. Zakres przedmiotowego postępowania
        rozszerzono Postanowieniem nr 3 z dnia 05. 01. 2005r., w którym
        stwierdzono, że zachodzi podejrzenie stosowania przez Przedsiębiorcę
        praktyki naruszającej zbiorowe interesy konsumentów w wyniku
        posługiwania się w umowach zawieranych z konsumentami poza lokalem
        przedsiębiorstwa zapisem uprawniającymsprzedawcę do pobrania
        określonej opłaty, zastrzeżonej na wypadek odstąpienia konsumenta od
        tej umowy w terminie 10 dni od jej zawarcia. W załączeniu do pisma z
        dnia 15. 02. 2005r. Przedsiębiorca przekazał umowę faktycznie
        zawartą z konsumentem poza lokalemprzedsiębiorstwa z dnia 09. 02.
        2005r., z wykorzystaniem przedstawionego wcześniej, zmienionego
        wzorca umowy. 2
        -----------
        Page 3
        Organ antymonopolow
        • Gość: młoda dziewczyna.. Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 195.225.36.* 25.06.09, 18:00
          mówcie sobie co chcecie.. gdyby nie czysta woda to musiala bym mame na cmentarzu
          odwiedzać.. bo groził jej przeszczep nerki wtedy to było 40 tys.. ile jest teraz
          nie wiem.. wiem tylko ze nie było nas na to stać.. lekarz powiedział zeby
          zmienić wodę.. i tak się szczęśliwie złożyło ze ktoś taki do nas przyszedł..
          dzisiaj mojej mamie nerki funkcjonują.. i nie był potrzebny przeszczep!! i
          mówcie sobie co chcecie.. ale ja pierwszą inwestycję jaką wykonam gdy zacznę
          mieszkać juz sama to będzie właśnie system do uzdatniania wody.. i kupię ten
          markowy a nie jakiś badziew z allegro za 300 zł.. bo badziewne podróby to mozna
          kupować trampki w biedronce i za 2 tygodnie wyzucić.. a poza tym to nie mam
          zamiaru kupować kota w worku z internetu.. tutaj nie trzeba sie niczym martwic..
          firma serwisuje urządzenie nie trzeba o niczym pamiętać.. i mam pewność ze to co
          pije to jest czysta woda.. a za wygode.. no cóż.. za wygode trzeba płacić..
          • Gość: koszmarklep Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 21:11
            no za niewiedze trzeba płacić, niech Pani kupuje, te ,, markowe ,,
            filtry (synonim ; systemy) w nerki nie wierzę bo to nie trzeci
            świat gdzie się kupuje, myślę że Pani ( młoda dziewczyna)
            pracuje w tym biurze na Bromboszcza, pisze Pani markowe.....no cóż
            www.aquafilter.com.pl proszę sprawdzić, wg cenników za to markowe
            cudo po cenach początkującego dystrybutora płaci Pani 420
            złotych, no i komplet orginalnych wkładów to 35 złotych z kluzem
            do ich zmiany, proszę zwrócić na dane techniczne np. czy membrana
            jest kapilarna , czy osmotyczna , bo inne historie ,dokładnie takie
            same są do kupienia, wiec młoda kobieto, która broni swoich
            pryncypałów Państwa K. proszę ludzi nie nabierać i dać im możliwość
            wyboru , a nie opowiadać dyrdymałów . to tyle na dziś...pozdrawiam
            moich wielbicieli.
            • Gość: Kosynier Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.net.stream.pl 25.06.09, 22:46
              Djalog to tylko jedna z tz cwaniaków co na ludzkiej niewiedzy robi
              oszałamiajace interesy-co kilka dni mam telefony i zaproszenia a to
              oferuja garki za 6 000 warte 300zł-kuchenki indukcyjne za 2 ooo
              warte 150zł a to olej rzepakowy 0,5lza 100zł warty 2zl-jest też Q10
              za 2 000 które w aptece kosztuje 30zł itd. itp.No cuż w realnym
              socjaliżmie uważane takie praktyki za oszustwo i szło sie do
              więzienia dziś uważa sie takie praktyki za wielki
              biznes.Społeczeństwo wychowane w innym systemie łatwo jest oszukiwać.
              • Gość: jajco Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 12:53
                Dokładnie jak piszesz kosynier, DIALOG MIKOŁÓW to nieuczciwa firma,
                ale kto bogatemu zabroni, m,am nadzeję że ludziska zanim kupią to
                wpierw zapoznają się z opinią.
                • Gość: jorguś system ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 20:56
                  U mnie ostatnio też był taki pajac , w okularach , jakiś Lech coś
                  tam , prawie profesor, okulary i ta powaga, jaja jak berety, z
                  skrzyneczki wyciągnął coś z elektrodami, na skrzynce z drewna miał
                  wypalone ,, zestaw prezenera,, czy coś w tym stylu, niebieski VW ,
                  chyba numery z Jastrzębia, normalnie Cacyk, prawie z żoneczką się
                  zakochałem, a te jego wywody.....prawie uwieżyłem, zresztą sam
                  wyglądał jak plemnik, jak mają takich wszystkich analityków , to na
                  miejscu tego ich szefa sprzedałbym prawa do ukrytej kamery, po jego
                  wyjściu śmiałem się z kobietą dwa dni, powiadam wam super zabawa,
                  oczywiście zastanawiamy się.
                  • Gość: FALCONETII Re: system ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 10:50
                    Też miałem taką wizytę, duży facet, przyjechał zielonym mondeo,
                    stanowczy głos, przekonywał, miałem wrażenie że jakby PAPIEŻ do mnie
                    mówił, ale czuć było od niego alkohol, słyszałem wcześniej, a
                    potem sprawdziłem, ten cały DIALOG sprzedaje osmozę , ten ich
                    cudowny wkład na alegro za 59 złotych można kupić + filtr , mają
                    racje że za 400 złotych mam dokładnie to samo tylko bez pudełka,
                    jak ktoś lubi można to do worka za 2,50 schować.
                    • Gość: tobiasz Re: system ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.204.163.* 28.06.09, 02:03
                      do falconetii.Popełniłeś przestępstwo,skoro czułeś od gościa alkohol,to nie
                      miałeś prawa dać mu wejść za kółko,palancie.A on wsiadł i sprzedał gdzie
                      indziej.Nawet dobrze,że takie młotki jak ty,nie kupują,bo duuużo więcej kasy
                      wydasz na kranówę w butelkach i złom z Czeladzi i tego typu innej
                      chińszczyzny...Do panów z Czeladzi i Katowic,odpuście sobie bo nie
                      wytrzymacie.Do tego fachu trzeba mieć wiedzę,a nie badziew...
                      • Gość: Falconetii Re: system ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 15:14
                        Od łapanie pijaków jest Policja, a nie ja, nie bardzo rozumiem o
                        jakich panach z Katowic czy Czeladzi piszesz PASTUCHU.pozdrawiam i
                        miłego dnia, acha małe co nieco...mam poprostu racje.
                        • Gość: xxx Re: system ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.206.65.* 05.02.10, 23:18
                          sam jesteś pastuchem młocie
                      • Gość: baton Re: system ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 21:57
                        ale z ciebie kretyn.
                        • Gość: kam Re: system ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.sownet.pl 26.07.09, 01:40
                          ...?
                  • Gość: hak Re: system ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.204.163.* 28.06.09, 01:54
                    jorguś,dalej się śmiejesz?Dalej,ale z głupoty hehehe.Taki prymityw,nie
                    wyłączając żonki,nie jest w stanie przyswoić elementarnej wiedzy,głąb i
                    koniec.Zapieprzaj dalej za te swoje 2.5 tys i klep biedę jorguś...A ci z których
                    lejesz opalają się na Bahamach,nie dla tego,że oszukują ludzi,ale dla tego,że
                    mają wiedzę i jaja...jorguś,co to za imie,ja pierdziu.
                    • Gość: Jorguś Re: system ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 15:17
                      Chyba panu zwieracz popuszcza, bo nieładnie pachnie, poprostu broń
                      boże coś napisać bo się jakiś pedał zaraz dobiera,do ...nosa
                      oczywiście.
                      • Gość: wolf Re: system ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.206.65.* 05.02.10, 23:22
                        sam pedałem jesteś jorgusia(biorcą)
                  • Gość: zg Re: system ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 14:59
                    po przeczytaniu , jestem pod wrażeniem, super telefon
                    Lechu.....hahahahhahahahahha
              • Gość: tomasz Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.204.163.* 28.06.09, 01:48
                do kosyniera.Gdzieś ty się człowieku ortografii uczył?!Jeżeli tacy ludzie się tu
                wypowiadają na poważne tematy,to ja już wiem,kto tu kogo w rogi chce
                zrobić...Zacznij robić w budowlance,tam nie trzeba znać ortografii inteligencie.
                • Gość: Kosynier Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.net.stream.pl 28.06.09, 10:59
                  Tomaszku nigdzie się nie uczyłem ortografi pomimo to że kończyłem
                  szkołe ekskluzywne.Moi nauczyciele niewiedzieli nawet gdzie jest
                  Polska.
                • Gość: Kosynier Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 15:19
                  No przecież w budowlance same idioty robią , no nie???? o czym ty
                  piszesz, ktoś okrada ludzi iich łoji , a ty tu o sraniu? jestem
                  kierowcą betoniarki.
                  • Gość: wolf Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.206.65.* 05.02.10, 23:25
                    w szkole nie wiedzieli gdzie leży Polska,to dobrze,że nauczyli Cie chociaż,jak
                    beton wozić!Ekskluzywna szkoła...
            • Gość: janos Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.204.163.* 28.06.09, 01:43
              do koszmarklep...Ta nazwa pod którą się podpisałeś,to już mówi,w jakim stanie
              jest twój mózg.Lekarze doradzają,żeby wody wodociągowej nie używać,tak?I dobrze
              o tym wiesz.Ale ty tu kit ludziom pociskasz,że dobre filtry można kupić za 300
              stówy.Żal mi cie,ale ale sam to pykasz i zależy ci żeby ludzie taniej kupili
              złom,a potem ściągniesz różnice w cenach za serwis...A że montujesz badziew,to
              już inna sprawa.Miej przynajmniej odwagę przyznać się gdzie ten badziew
              sprzedajesz...Czeladz?Katowice?
              • Gość: ssssskoszmarklep Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 15:27
                Nazwa pochodzi od twojego pryncypała , więc świetnie postrzegasz
                swojego pana władcy móch. pykam z filterkami w internecie z waszym
                wkładem za 400 stówy( fajnie nie?) serwis u mnie to 50 dych za
                wymianę , no ale u ciebie jak mówią twoi pracownicy to tylko 240
                złotych na rok, więc taniocha, każdy jak wy to określacie głąb musi
                mieć pośrednika w wymianie ( serwis) bo to kretyni i nie umieją nic
                bez waszej wiedzy i zgody zrobić, pozatym tutaj na tym forum
                udowadniać wszyscy sprzedawcy z firmy Dialog , GDZIE MACIE SWOJEGO
                KLIENA, oby jak najwięcej ludzi to przeczytało nim podpiszecie umowę
                z kimkolwiek.miłego dnia, oczywiście dziś 80% światowej produkcji
                powstaje w Chinach, a nie w firmie DILAOG (AMII) PRODUCENT TEGO
                SZAJSU, też ich produkty są na alegro za 400 stówy.
                • Gość: Kaki Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.net.stream.pl 29.06.09, 13:40
                  Kto wie ile jest sklepów z filtrami w woj.Sląskim
                  Podajcie adresy
                  • maria10344 Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu 29.06.09, 15:41
                    Gość portalu: Kaki napisał(a):

> Kto wie ile jest sklepów z filtrami w woj.Sląskim
                    > Podajcie adresy
                    No właśnie ja też bym chciała jakieś namiary.
                    • Gość: Bogdan Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 09:44
                      Oto linki do sklepów z filtrami ,również z takimi jakie sprzedaje
                      Dialog za bajońskie sumy:
                      1.filtrwody.pl/
                      2.www.woda.com.pl/
                      Wystarczy trochę poszperać w necie .Jest na ten temat góra
                      informacji.
                      • Gość: hiacynt Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 22:54
                        czytam, i niewierze, jak ta firma dialog może tak ludzi w konia
                        robić, niepowinni nikogo z tej firmy wpuszczać do domu.
                        • Gość: kobra Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 16:36
                          U mnie wczoraj był taki gość , opowiadał cuda nie z tej ziemi,
                          szkoda , bo go nawet polubiłem, ale nie można dać się nabijać w
                          butelkę, jak mi powiedział kogo reprezentuje, wyszłem do drugiego
                          pokoju sprawdziłem i spokojnie wysłuchałem analityka, podziękowałem.
                          że się zastanowię, bo co krętaczowi mam powiedzieć.....generalnie
                          reprezentował Dialog z Mikołowa.Nie dajcie się ludzie.
                          • Gość: fox Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 22:20
                            u mnie też byli z tego Dialogu, dobrze że się nie dałem nabrać, też
                            mi opowiadali o szczurach, plemnikach i takich tam, nie kupiłem i
                            nie kupie, mam to w dupie.
                            • Gość: pczer Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 20:51
                              trzeba takich niejakich , nieszczerych akwizytorów wywalać z domu.
                            • Gość: rr Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.09, 20:52
                              no co wy to wszytko prawda, od kiedy mam taki filtr:
                              - samochód pali mi mniej o litra
                              - jaja rano mnie mniej swędzą
                              - a jak zona sie napije to ogien.....
                              • Gość: ss Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 16:17
                                ale do tego kolego , odrazu świat piękniejszym jest, mały
                                waruneczek, musisz zostać wyrolowany przez Dialog z Mikołowa
                                • Gość: telewidz Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 22:33
                                  Dialog Mikołów , ślicznie.....zostali gwiazdami telewizji
                                  regionalnej, miodzio, poprostu aż dziw bierze że nikt tego nie
                                  czyta....chyba, pozdrowineczka dla wszystkich akwizytorków z
                                  Mikołowa, kocham was pastuchy.
                                  • Gość: Kosynier Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.net.stream.pl 07.07.09, 17:46
                                    Poprostu w roku 1990 szeroko otwarto bramy dla wszelkiego
                                    tałatajstwa które obrabia do spodu społeczeństwo wychowane w
                                    posłuszeństwie systemu totalitarnego.W tym draństwie pomagają urzedy
                                    które też z przyzwyczajenia zamordyzm zachowują.
                          • Gość: jk Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.206.65.* 05.02.10, 23:29
                            nie wyszłem,tylko wyszedłem
            • Gość: jk Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.206.65.* 05.02.10, 23:35
              no tak...samochód też sobie kup u producenta,po co dodatkowo płacić 45% narzutu
              dla salonu?!A chleb sobie wypiekaj w domu,zobacz ile zaoszczędzisz na marżach!A
              nie w kurza cie,że kupując buty dajesz zarobić właścicielom sklepu i to co
              najmniej 40%?Ludzie płacą firmie Dialog nie tylko za sam produkt pajacu.
      • Gość: kam Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.sownet.pl 21.07.09, 19:14
        wszystkie negatywne opinie na temat dialogu są z kilku nr IP, dziwne, czyżby
        konkurencja tak bluźniła, a może siedzi sobie taki człowieczek gdzieś w czeladzi
        lub Katowicach i sfrustrowany pisze i pisze, bo po ostatniej kontroli nikt nie
        chce kupować badziewia.
        • Gość: asd Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.zamek.net.pl 10.09.09, 22:56
          Wszystkie pozytywne opinie na temat dialogu też są z tego samego IP, na dodatek z Mikołowa (czasami z Sosnowca). Pozatym, właścicielu firmy Dialog, coś się tak uczepił tej Czeladzi? Wpie...na dworcu tam dostałeś czy co?
          • Gość: lala Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.09.09, 07:48
            koło kina dostała wpier... cała rodzina
        • Gość: ja Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 13:03
          nie prawda, nie wszystkie IP są z tego samego źródła
    • Gość: misza Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.204.163.* 28.06.09, 01:18
      te kacper,sam się walnij w łeb!O jakich ty wkładach piszesz?Z piasku?Tłuku
      jeden!Ludzie którzy płacą 3000 zł,mają porządne urządzenia,a ty młotku sam
      sprzedajesz w jakimś zadupiu osmozę i robisz ludzi w trąbę za 600 zł,ale co im
      sprzedajesz?!Złom!Jak chcesz się tu wypowiadać,to zacznij sprzedawać porządny
      sprzęt to szybko zobaczysz,że nie da się go sprzedawać za 6 stówek,głąbie jeden.
    • Gość: fanklubklep Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 21:09
      ww6.tvp.pl/19823,20090705917764.strona
      to jest link
      • Gość: XXX Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 17:05
        ciekawe jak tak można ludzi w konia robić, bardzo ciekawe.ten DIALOG
        to jakaś firemka, która w konia robi ludzi profesjonalnie.
    • Gość: były Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 21:52
      robiłem tam i dziś się wstydzę, pozdrawiam was , Panie Adamie, Pani
      Bożenko.
      • Gość: zbyśkier... Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.09, 10:13
        Centrum Informacji Konsumenta to firma bardzo solidna, ja chciałbym
        bardzo w niej pracowac, sprzedają bardzo dobry sprzęt za rozsądne
        pieniądze. Kupujcie polecam!
    • Gość: gwiazda Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.09, 21:48
      Faja – hm fajna ksywa!
    • Gość: marta Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.09, 00:41
      Ja też się prawie nabrałam, był u mnie taki zezowaty z sosnowca, ale
      Nissana miał fajnego...
      • Gość: florcia Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 18:01
        No był taki u mnie niedawno, mały tłusty , taki czerwony , chyba ma
        kłopoty z ciśnieniem, taki mały czerwony koczkodanek, i mi opowiadał takie
        brednie, szkoda gadać, odradzam
        • Gość: Klientka Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 19:00
          Kilka dni temu był u mnie niejaki Lechu S. i co dałam się wmanewrować, ale
          to nic poradzę sobie z oszustem, każdy ma prawo bez jakich kolwiek kosztów
          zwrócić im to cudo do 10 dni , i choćby nie wiem jak straszyli to mam do
          tego prawo i grosza nie zapłcę i koniec. ODRADZAM TĄ FIREMKE.
          • Gość: lo Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.206.65.* 05.02.10, 23:46
            z ciebie taka klientka jak z koziej dupy trąba!
      • Gość: klientka Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.09, 23:38
        Jak już chcecie kupic to od pana Zbigniewa Kierata, to jest duża i
        solidna firma!!!
        • Gość: kam Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.sownet.pl 03.08.09, 20:32
          Zbysiu G. A gdzie metafory, cytaty przecież, jesteś mistrzem z NLP. nie tak się
          niszczy konkurencję. Zaczyna się od: (...)pewnie nie jesteś w stanie sobie
          wyobrazić jakby to było.... Nie podlizuj się swojemu pryncypałowi Panu Z.K, bo i
          tak znów wylecisz, tylko gdzie znajdziesz tym razem pracę? Może przyjdź do nas
          i nie frustruj się. Zobaczysz jak to jest pracować w Uczciwej Firmie takiej
          przez duże F, gdzie najważniejszy jest Pracownik i Klient. Gdzie sprzedajesz
          systemy z atestem. Przestań obrażać Kolegów, bo jak dobrze wiesz to zło, które
          roznosisz wróci do Ciebie. Pozdrawiam Ciebie serdecznie
          • mariuszpradela Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu 03.08.09, 23:42
            Je jestem wielkim fanem umiejętnoci pana Zbyszka K. (mistrz
            persfazji i manipulacji) tak więc panie Kam? nie naśmiewaj się z
            panów Zbyszka K. i Zbyszka G. to najlepsi sprzedawcy bezpośredni
            jakich znam!!! Ten wasz Adam to przy nich zwykły leszcz... Co z
            tego, że wy macie orginalne certyfikaty? My mamy ZBIGNIEWÓW!!! Oni
            potrafią sprzeda nawet bez certyfikatów!!!
            • Gość: osmofan Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 15:49
              Takimi postami wszyscy sracie w swe gniazdo. Pozdrawiam
              • maria10344 Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu 05.08.09, 21:42
                A gdzie jest niby to moje gniazdo,bo czasem mam ochotę i nie mam w co zrobić?.
        • Gość: pl Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.206.65.* 05.02.10, 23:47
          przecież Niejaki Kierat to dupa wołowa a nie biznesmen.Prostak i tyle.
    • Gość: kam Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.sownet.pl 21.07.09, 18:28
      kacper ty się lepiej postaraj o atest do tych filerków co sprzedajesz w vigo, bo
      z tego co wiem to z ateścikiem masz problemy po ostatniej kontroli...
    • Gość: bea Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.09, 11:26
      Czy w ten " delikatny" sposób ubliżając wszystkim wkoło pisząc z błędami
      ortograficznymi chcesz kogoś przekonać,że "wiesz o czym mówisz a nie mówisz co
      wiesz"?
      Marketing masz już w jednym palcu teraz tylko słownik ortograficzny. Nie wiem
      czy to dobry filtr ale jestem pewna,że nie masz prawa poniżać, obrażać, używać
      wobec innych słów powszechnie uważanych za obraźliwe.Czy wiesz może coś więcej o
      ludziach z wodogłowiem? Może rozpocznij nowy wątek a propos tej choroby.
      Żenujący poziom "opiniotwórczego i wszystkowiedzącego".
      Weszłam na to forum ponieważ chcę kupić filtr i miałam nadzieję,że przeczytam
      jakieś miarodajne opinie.Teraz wiem,że będę się kierować własnym rozumem i
      potrzebami.
      Cieszę się,że nie muszę w realnym życiu spotykać tobie podobnych ludzi.

• maria10344 Re: Filtry ForLife Plus. Do bea 04.08.09, 13:29
        Na takich forach zawsze znajdują się frustraci,którzy muszą sobie ulżyć.Na
        początku wątku ludzie podawali dość sprecyzowane informacje na temat filtrów i
        firm je sprzedających.Radzę prześledzić.
        • drdaruiszzod Re: Filtry ForLife Plus. Do bea 04.08.09, 15:47
          Szanowni Państwo, zupełnie przypadkiem trafiłem na to forum o „forlifeplus”
          przeczytałem je całe i z przerażeniem muszę stwierdzić, jak dużo pojawiło się
          tu zgryźliwych opinii na temat ww. produktu. O Firmie Dialog zajmującej się
          sprzedażą filtrów wiem bardzo dużo, ponieważ przez kilka miesięcy tam
          pracowałem. Więc rzetelnie i uczciwie rozwieję Wasze wszystkie wątpliwości.
          Forma Dialog zajmuję się sprzedażą molekularnych systemów do uzdatniania wody,
          jest to najnowsza technika nanofiltracji, gdzie specjalna półprzepuszczalna
          membrana molekularna odseparowuje od wody wszystkie zanieczyszczenia w
          szczególności te najbardziej rakotwórcze. Najgorszym nieszczęściem dla Firmy
          Dialog jest to, iż praktycznie nie posiada żadnej konkurencji. Zapytasz Drogi
          Kliencie, dlaczego to nieszczęście? Ano, dlatego, iż co może zrobić biedna
          konkurencja nie mogąc zaoferować porządnego substytutu…. Tak dokładnie jest tak
          jak myślisz. Może tutaj poprzez swoich pracowników wymyślać niesamowite historie
          na jej temat licząc, iż Ty nie potrafisz myśleć i wybierzesz ich produkt. Zwróć
          uwagę, iż wszystkie negatywne komentarze są z kilku nr IP, czy dla Ciebie też
          jest to dziwne….?
          Dlaczego tam nie pracuję, nasunie Ci się pytanie? Jestem chemikiem znalazłem
          pracę w swoim zawodzie, gdzie ano u największej konkurencji branży filtrowej w
          wodociągach. Naprawdę robimy wszystko, byś miał tą wodę jak najlepszą, ale
          niestety nie jesteśmy w stanie wiele zrobić. Wiemy, że woda jest zła może być
          powodem zachorowań na raka tylko, co mamy zrobić zakręcić ją? Moja Babcia mówiła
          mi zawsze „Słuchaj umiesz liczyć licz na siebie” . Dlatego mam forlifeplus.
          Można się tu na forum spierać czy urządzenie jest dobre czy może drogie na tym
          polega prawdziwe forum. Czy jest drogie, ja uważam, że drogie, ale tak to jest
          mój plazmowy telewizor też jest drogi, ubezpieczenie, samochód, szkoła dziecka,
          wakacje.
          Hmmm, wszystko jest drogie. Ja już spłaciłem ten filtr. Nie kupuję wody
          mineralnej. Kupowałem taką zwykła za 1,5 zł za 15l. Kupowaliśmy różnie dwie trzy
          latem nawet i cztery dziennie. Zamieniliśmy wydatki wyszło na to samo tylko, że
          ja już nie płacę a filtr mam.
          Czy Ty go kupisz mi to obojętne ja tam już nie pracuję, zadzwonisz do mnie do
          wodociągów to oficjalnie Ci powiem, że woda jest dobra, bo co mam powiedzieć
          „słuchaj jak będziesz używał kranówki to będziesz pacjentem onkologii” tego Ci
          nie powiem, To Twoje życie Twoja sprawa. Ja za Ciebie myśleć nie będę. Dla mnie
          najważniejsze, że ja zadbałem o swoje zdrowie.
          Jak kupiłem ubezpieczenie od powodzi na mojej działce w okolicach Kłodzka,
          wszyscy się śmiali. Ja dostałem odszkodowanie jak przyszła powódź Ci, co
          się śmiali teraz płaczą, zawsze tak jest tylko jednostki są mądre… Ciekaw
          jestem, do której grupy ludzi zaliczasz się Ty…..

Można również obrażać pracowników tej Firmy – tylko, że nie robią tego klienci
          tylko nieuczciwa konkurencja. Gdybyśmy tak wspólnie zastanowili się nad
          prawdziwym znaczeniem słowa „forum” to na pewno jak mówią internauci (94.8%)
          wyjdzie nam jedno FORUM = ŚMIETNIK. Tu najwięksi nieudacznicy anonimowo mogą
          pluć i obrażać innych.
          • Gość: sdweweewew Re: Filtry ForLife Plus. Do bea IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.10, 03:25
            ewewewewewewew
            • Gość: maja Re: Filtry ForLife Plus. Do bea IP: *.nat.rev.ndi.net.pl 27.04.10, 01:14
              rybnik i kraków górą!!!
      • Gość: dawido Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.09, 09:56
        Pracuje tam jeszcze Agata M.?
    • Gość: klau Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 18:13
      i PASTUCH!!!
      • Gość: norbi Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 21:04
        gdsu gdc gdeegd sc, eff rvcccc gg vewec gerk jbtkm mbkk .b
        jhjhk ,ktokok rk brbkt, mbkbm mb,b kmkmb
    • Gość: Gwioździk Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 16:19
      Konrad , chyba się trochu zagalopowałeś, wiesz czuję się
      obrażony, myślę że tutaj na tym forum powinieneś adnie przeprosić
      podpisująć się imieniem i nazwiskiem , masz kilka dni potem sprawy
      potoczą się inaczej, w Szczecinie za nazwanie kogoś pedałem , ktoś
      musi zapłacić 15 tyś złotych , ciekawe ile warty jest osioł.....
    • Gość: Naiwny Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.net.stream.pl 03.09.09, 22:46
      A załoga z Mikolowa dalej intensywnie pracuje i robi kase filtry za
      7 ooo z lub limitowane za 3 z hakiem
      • Gość: Załoga? Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 20:44
        te ciule?
    • Gość: jasia Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.silesiamultimedia.com.pl 07.09.09, 14:11
      Dałam się wpuścić w maliny jak małe dziecko. Miły nawet gość,
      przekonujące teksty. Chciałam mieć ten filter i płacić ratami. Ale
      tak mnie załatwili, że chcą od razu 4 tys. Bo bank nie dał kredytu.
      Gościu na siłę instalował urządzenie w nocy. No bo nie daj Boże się
      rozmyślę. Akwizytorek ma dobre metody. Może dla mnie obrzydliwe. Ale
      działają. A nauka kosztuje. Wszak firma Dialog wie dobrze, że na
      oszustwie i złodziejstwie świat stoi. A klient to frajer i trzeba go
      nabić w butelkę. Ciekawe czy ta dobra woda, uleczy moje skołatane
      nerwy. raz wpuściłam akwizytora no i mam za swoje. Strzeżcie się
      ludzie!
      • maria10344 Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu 07.09.09, 14:48
        Każdy rozum ma i powinien myśleć.Ja nigdy nie dałam się sprowokować na takie
        zakupy.Sprawia mi wręcz satysfakcję robienie takich domokrążców namolnych w
        bambuko i podpuszczanie ich.
        • Gość: pff.. ktos Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 195.225.36.* 10.09.09, 11:43
          aiusdgvlkasjdbvasjdgbvplaisudgbvalkajdbvliasdgbvlo;kjbdf;vkjbdas;fokjvba;sdjklfvb;kjbv;aojdfbv;kajdbv;ksdjvb;adkjbva
          adfjvnadoihvasdvjnda;fbv
          kvjbafbv;dsofjbv;skdjbv;odaj;vkjdaf[;'osdjfvb
          kajdsbvoadjbvoadbv;kljdbnclv kjbcvo;sabfvkjxbcv
          akdsjv;lkxjcnbvoafbvkxcbvn;aodjfgbv
          klcjnvp;sziodhnfv;ljkcnv;oasid
          kvjnxzc;ovh;asodfnvkjxcnvoa
          ;kjzxncvp;iosadv;lnkcxjnv[isdh
          ;aldknvh;aodfnv;lkjcxnvp;oiuarv
          p;dklvn[aoisernv;lkcn;ozidfhnvo;bajrb
          vkjnzd;oirfn;kvljnxlocnvouahn;l
          ;vnzxifndvp;aoirnv;nxcz;vaienh;ovn;klvn zx;kjcn
          a;nldkjfvnzxc;lvjkn;oarldnvl;
          ;alsrknfvxv;loeao;ig
          nvznc;ogvne;on'nivxzl
          g aigliasgdfviagsdoiugfvsdkjfbvlsdhbgv

a mnie sprawia przyjemnosc czytanie tych wszystkich bzdur :D komedia.. hahah.. poczytajcie moje :D
        • Gość: baska Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.10, 14:57
          Widać masz kobieto za dużo czasu.Jednym słowem ,twój cel i pragnienie jest
          jedno-DOWALIĆ KOMUŚ cyt"Sprawia mi wręcz satysfakcję robienie takich domokrążców
          namolnych w
          > bambuko i podpuszczanie ich.
          Gratuluję życiowych celów i wyborów!
          Może jakaś telewizja kablowa bądź inna, wypełniłaby pustkę w twoim życiu
          jakąkolwiek rozrywką?Bo jasno widać,ze masz deficyt rozrywki a nadmiar czasu.
          Teraz wiem, dlaczego niektórzy młodzi ludzie nie cierpią starych ludzi, co to
          przy każdej okazji krzyczą-"PANIE! T0 ZŁODZIEJE"
          Chorzy ludzie - chory kraj, widzę na twoim przykładzie.
          Szkoda mojego cennego czasu na takie forum.
          • Gość: baska Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.10, 15:07
            Powyższe słowa kierowałam oczywiście do pani MARII 10344, która z taką
            częstotliwością się tu udziela,ze pewnie stało się to jej misją życiową.
            • maria10344 Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu 26.01.10, 17:10
              Może i jest to moja życiowa misja,bo nie cierpię wszelkiej maści naciągaczy i
              cwaniaczków żerujących na ludzkiej niewiedzy i dobrym sercu.Do niedawna jeszcze
              pracowałam w bardzo dużej firmie w dziale sprzedaży i moja emerytura pozwalałby
              mi na spokojne nabycie tego czegoś.Nie znoszę tylko jak ktoś wbrew mojej woli i
              do tego łgając przychodzi do mego domu pod kłamliwym pretekstem.Ja nie piszę pod
              jakowymiś pseudo,a pod moimi prawdziwymi danymi,nie chowam się pod jakieś "baski".
              Abstrahując od wszystkiego powyższego,to środowisko powinno objąc tych
              dialogowców ostracyzmem,bo całemu środowisku robią :"koło pióra".
              • Gość: kl Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.206.65.* 05.02.10, 23:55
                gdzie się leczysz Mario10344?Podaj dane lekarza,a pomszczę Cię!
      • Gość: pic Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 10:29
        dałeś się trak zrobić? jeju tam jest takich dwóch ,co
        podpie.....lili księżyc, lechoryś,jaguar i malancio.
        • Gość: nieznajoma Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 12:13
          witam zastanawiam sie komu wierzyc czy tym którzy narzekają na for
          life plus czy tym którzy przechwalają. u mnie tezy był wczoraj pan
          bylo dokladnie jak pisali wczesniej no i dalismy sie namowic na
          załozenie bo powiedzial ze po 10 dniach mozna zrezygnowac,wiec
          postanowilismy to sprawdzic. teraz jestem przerazona,bo nie wiem co
          robic. po przeczytaniu tych opin mam mętlik w glowie. nie wiem kto
          pisze te opinie .wkoncu te dobre mogą pisac pracownicy dialog a te
          złe konkurencja. ratunku!!!!!!!!!!!11
          • 10_monika Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu 11.11.09, 17:04
            Witam, też się zastanawiam komu tu można wierzyć. Zagadzam się tylko
            z jedną opinią forum=śmietnik.
            Mam to urządzenie w domu, już 2 lata i nie żałuje, a że drogo no cóż
            za jakość się płaci. Też na początku miałam wątpliwości co do
            jakości i ceny. Ale wiem że warto!!!
            W sumie ludziska możecie nie kupować, jeśli nie doczekacie emerytur
            ZUS się tylko ucieszy. Ja tam doczekam!!!
            • maria10344 Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu 11.11.09, 19:24
              Moni,ja tam już b. długo jestem na emeryturze i piję wodę nawet bez filtrów
              przelewowych i czuję się całkiem nieźle. Jak ktoś nie ma co z kasą zrobić a chce
              takie filtry,to jego sprawa.
              Mnie tylko wkurzają nieuczciwe metody sprzedaży.Jeżeli ktoś chce takim
              kanciarzom ulegać,jego sprawa,ale powinien mieć tego świadomość.
              • Gość: mmn Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 16:35
                czuje ze ty sie sama narazilas na takiego naciagacza a teraz
                mądrujesz. kazdy uczy sie na błędach.
                • Gość: kam Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.sownet.pl 25.11.09, 08:49
                  IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

znów ktoś sam sobie zadaje pytania i sam sobie odpowiada
                  dobre
                  • Gość: kam Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.sownet.pl 25.11.09, 15:49
                    Mgr Bogdan Czapla
                    Śląska Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Katowicach

Ogólna ocena jakości wody do picia
                    w aglomeracji śląskiej

(streszczenie z nagrania)

Na Śląsku (dawne katowickie i bielskie) jest ponad 1500 ujęć wody związanej z
                    wodociągami, z tego miasta zaopatrywane są z ponad 370 wodociągów. Z tego 10%
                    stanowią ujęcia wód powierzchniowych. W ogólnym rozrachunku jest ich 39 i na
                    1500 to jest niewielki procent, ale ujęcia wód powierzchniowych dają aż 80%
                    wody, która płynie w naszych kranach. Oprócz tego do zaopatrzenia ludności w
                    wodę używane są wody głębinowe (15-17% zaopatrzenia), a reszta to wody
                    kopalniane - na szczęście ich udział jest co raz mniejszy, gdyż są bardzo
                    zanieczyszczone. Głównym źródłem zaopatrzenia jest Zbiornik Goczałkowicki.
                    Otaczające tereny nie są zaopatrzone w oczyszczalnie ścieków i w wodzie jest
                    bardzo dużo prekursorów trihalometanów. Woda płynie ponad 50 km i jest
                    kilkakrotnie chlorowana w celu zabezpieczenia przed skażeniem mikrobiologicznym.
                    Ponieważ jednak woda ta jest mieszana z głębinową, dochodzi do rozcieńczenia
                    trihalometanów. W efekcie przekroczenia dopuszczalnego poziomu chloroformu
                    wykrywa się do kilkunastu procent prób. Na terenie miast aglomeracji śląskiej
                    jest ponad 11 000 tysięcy studni przydomowych, których woda zawiera - obok
                    innych zanieczyszczeń - także drobnoustroje. W Chrzanowie i Olkuszu, gdzie są
                    tereny rudonośne, występują domieszki ołowiu, cynku i kadmu, ale wodę z tych
                    ujęć jest mieszana z inną - nie zawierającą metali, co jest wyborem mniejszego
                    zła, niż zezwolenie na korzystanie ze studni przydomowych zawierających
                    dodatkowo drobnoustroje.

Stałym problemem są uszkodzenia starej, bardzo rozgałęzionej sieci wodociągowej,
                    już mniej związane ze szkodami górniczymi a bardziej z wstrząsami wywoływanymi
                    przez tramwaje, które jeżdżą praktycznie przez całą dobę. Wymiana rur postępuje,
                    pojawia się obciążenie przedsiębiorstw wodociągowych i samych mieszkańców, w
                    którym nikt nie chce partycypować.

Należy się liczyć ze zwiększeniem liczby skarg, zwłaszcza wobec zaostrzenia
                    wymagań. Inspekcja Sanitarna jest jedyną instytucją systematycznie badającą
                    jakość wody do picia. Ostatnio wprowadzono badania WWA, przede wszystkim
                    benz(a)pirenu, jednak nigdy nie badano wody do picia na obecność benzenu.
                    • Gość: kam Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.sownet.pl 25.11.09, 15:55
                      N A J W Y Ż S Z A I Z B A K O N T R O L I

DEPARTAMENT ŚRODOWISKA, ROLNICTWA

I ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO

I N F O R M A C J A

O WYNIKACH KONTROLI

ZAOPATRZENIA W WODĘ LUDNOŚCI

AGLOMERACJI MIEJSKICH

WARSZAWA MARZEC 2002 r.

DŚRiZP–41002/2001 Nr ewid. 186/2001/P/01/084/CRS

S P I S T R E Ś C I

I. CZĘŚĆ OGÓLNA
                      # Charakterystyka kontroli
                      ................................................................ 3
                      # Synteza ustaleń kontroli i ocena kontrolowanej działalności ....... 6
                      # Wnioski
                      ..............................................................................................
                      17

# II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA Charakterystyka stanu prawnego
                      .................................................... 20
                      # Uwarunkowania ekonomiczno-organizacyjne ................................ 29
                      # Istotne ustalenia kontroli
                      ................................................................... 33

1. Zaopatrzenie kontrolowanych miast w wodę z sieci wodociągowej 33
                      2. Organizacyjno-ekonomiczne rozwiązania zaopatrzenia w wodę ...... 34
                      1. Formy prowadzonej gospodarki komunalnej ........................ 34
                      2. Działania gmin w zakresie zaspakajania zbiorowych

3. potrzeb zaopatrzenia w wodę
                      ................................................. 35 Stan formalno-prawny
                      gruntów związanych z ujęciami

4. wód, zakładami uzdatniania oraz ze strefami ochronnymi ... 43
                      Zaopatrzenie w wodę ze studni publicznych .......................... 44
                      3. Ujmowanie, uzdatnianie i rozprowadzanie wody wodociągowej 46
                      1. Ujmowanie wód
                      ..................................................................... 46
                      2. Uzdatnianie wód
                      .................................................................... 48
                      3. Długość, rozwój i stan sieci wodociągowych ........................ 49
                      4. Działania podejmowane w celu oszczędności wody ...................... 51

3.5. Systemy ochrony przed poborem wód nadmiernie
                      zanieczyszczonych lub skażonych
                      .................................................. 52

6. Pozwolenia wodnoprawne i strefy ochronne .................................. 54
                      7. Jakość wody
                      ....................................................................................
                      58
                      6. Jakość wody ujmowanej, uzdatnionej i w sieci
                      wodociągowej określona w kontrolowanym okresie
                      przez laboratoria zakładów wodociągowych ........................ 58
                      3.7.2. Jakość wody ujmowanej, uzdatnionej i w sieci
                      wodociągowej określona podczas kontroli NIK
                      8. przez laboratoria stacji sanitarno-epidemiologicznych.......... 61
                      Kontrola jakości wód prowadzona przez stacje sanitarno-

9. epidemiologiczne
                      ........................................................................... 70
                      Opłaty za wodę pobieraną z urządzeń zbiorowego zaopatrzenia

10. w wodę
                      ...........................................................................................
                      77 Wpływy przedsiębiorstw z tytułu opłat za wodę pobieraną

11. z urządzeń zbiorowego zaopatrzenia w wodę ..............................
                      82 Działania inwestycyjne, modernizacyjne i pozainwestycyjne;

ich wpływ na stan zaopatrzenia mieszkańców w wodę i jakość
                      12. wody w sieci wodociągowej
                      ...................................................... 83 Opłaty za szczególne
                      korzystanie z wód ................................... 87

Zapewnienie zaopatrzenia w wodę w świetle prowadzonej
                      gospodarki wodnej
                      ..................................................................... 88

# OPIS POSTĘPOWANIA POKONTROLNEGO I DZIAŁAŃ

PODJĘTYCH PO ZAKOŃCZENIU KONTROLI .............................. 94

Załączniki:

Nr 1 - Wykaz jednostek skontrolowanych

Nr 2 - Wykaz aktów prawnych

Nr 3 - Urządzenia wodociągowe i dostęp do nich
                      Nr 4 - Ilość wody wodociągowej dostarczonej odbiorcom przez przedsiębiorstwa
                      wodociągowe w 1999 r.

Nr 5 - Ilość wody wodociągowej dostarczonej odbiorcom przez przedsiębiorstwa

wodociągowe w 2000 r.

Nr 6 - Struktura zużycia wody w latach 1999-2000

Nr 7 - Zużycie wody z sieci wodociągowej w miastach

Nr 8 - Jednostkowe ceny za dostarczenie wody

Nr 9 - Jednostkowe ceny za dostarczanie wody według uchwał organów jednostek

samorządu terytorialnego oraz zarządzeń wojewodów

Nr 10 - Wpływy przedsiębiorstw z tytułu dostarczania wody i opłaty wniesione

do urzędów marszałkowskich za szczególne korzystanie z wód

Nr 11 - Wydatki przedsiębiorstw wodociągowych związane z zaopatrzeniem

w wodę

Nr 12 - Charakterystyka sieci wodociągowej w 1999 r.

Nr 13 - Charakterystyka sieci wodociągowej w 2000 r.

Nr 14 - Ilość awarii i straty wody w latach 1999-2000

Nr 15 - Zestawienie ilości i wyników badań wody przeprowadzonych przez
                      Wojewódzkie Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne podczas kontroli NIK
                      CZĘŚĆ OGÓLNA

# Charakterystyka kontroli

Temat: Zaopatrzenie w wodę ludności aglomeracji miejskich

Numer: P/01/084

Rodzaj: Kontrola planowa, koordynowana.

Cel kontroli: Celem kontroli było zbadanie i ocena stanu zaopatrzenia w wodę 20
                      miast liczących 200 tys. i więcej mieszkańców z uwzględnieniem gospodarowania
                      zasobami wód powierzchniowych i podziemnych w aspekcie zabezpieczenia źródeł
                      wody na potrzeby ludności.

Ocenie podlegały:
                      # ujmowanie, uzdatnianie i rozprowadzanie wody wodociągowej zapewniające
                      wymaganą jakość tej wody i niezawodną jej dostawę oraz nadzór
                      sanitarno-epidemiologiczny sprawowany nad jakością wody wodociągowej i
                      pobieranej ze studni publicznych,
                      # rozwiązania organizacyjno-ekonomiczne stosowane przez gminne samorządy,
                      związane z zasilaniem w wodę, jakością wody, ustalaniem cen, rozwojem sieci
                      wodociągowej,
                      # działania mające na celu oszczędzanie wody,
                      # stosowane zasady gospodarowania zasobami wód powierzchniowych i podziemnych
                      mające zabezpieczyć odpowiednią jakość i wydajność źródeł wody dla zaopatrzenia
                      ludności miast.

# Kontrolą objęto ponadto: rzetelność dokumentowania i poprawność
                      wykorzystywania środków publicznych na cele zaopatrzenia ludności w wodę,
                      # prawidłowość stosowania procedur przetargowych przy zlecaniu usług w zakresie
                      zaopatrzenia w wodę, zgodnie z przepisami o zamówieniach publicznych,
                      # zasadność wyboru rozwiązań organizacyjnych mających wpływ na zapewnienie
                      odpowiedniej jakości i ilości wody oraz na koszty działalności i prowadzonych
                      zadań inwestycyjnych lub modernizacyjnych.

Tematyka, czas kontroli, badany okres: Kontrola została przeprowadzona z
                      inicjatywy NIK, pod względem legalności, gospodarności, celowości i rzetelności
                      w organach administracji rządowej i państwowych jednostkach organizacyjnych
                      stosownie do art. 2 ust. 1 oraz art. 5 ust. 1 ustawy z dnia 23 grudnia 1994 r. o
                      Najwyższej Izbie Kontroli (j.t. Dz.U. z 2001 r., Nr 85, poz. 937), pod względem
                      legalności, gospodarności i rzetelności w organach samorządu terytorialnego i
                      samorządowych jednostkach organizacyjnych stosownie do art. 2 ust. 2 oraz art. 5
                      ust. 2 ustawy o NIK oraz pod względem legalności i gospodarności w
                      przedsiębiorstwach wodociągowych, będących spółkami akcyjnymi i spółkami z
                      ograniczoną odpowiedzialnością, stosownie do art. 2 ust. 3 oraz art. 5 ust. 3
                      ustawy o NIK.

Kontrolą objęto lata 1999 – 2000 r.

Kontrola przeprowadzona została w 49 jednostkach, w tym: w 18 urzędach miast (2
                      urzędy miast skontrolowała Delegatura NIK w Katowicach podczas kontroli
                      koordynowanej “Koszty prowadzenia publicznej gospodarki wodno-ściekowej”) w 14
                      podmiotach eksploatujących sieci wodociągowe (7 podmiotów zostało
                      skontrolowanych w ramach ww. kontroli przez Delegatury NIK w Katowicach oraz
                      kontroli doraźnej-rozpoznawczej Departamentu Środowiska, Rolnictwa i
                      Zagospodarowania Przestrzennego), w 1 związku międzygminnym, w 9 wojewódzkich
                      stacjach sanitarno-epidemiologicznych i 7 regionalnych zarządach gospodarki wodnej.

Kontrola przeprowadzona została w okresie od
                      • Gość: kam Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.sownet.pl 25.11.09, 15:56
                        reszta na

www.halat.pl/wodanik.html
      • Gość: *** Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.09, 22:50
        Ja też dałam się wpuścić w maliny :( zakładali mi filtr o 22-23 wieczorem ale
        jak to przemyśleliśmy z mężem to chcieliśmy zrezygnować z filtra po 2 dniach to
        za ściągniecie filtra zażądali od nas 2tyś.Firma Dialog to OSZUŚCI !!!
        • Gość: gość Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 09:18
          wczoraj był u nas (Dąbrowa Górnicza) pan z dialogu:) wszystko wyglądało tak jak pisali poprzednicy...tylko, że wypełnił sobie jakąś ankietę, którą kazał nam podpisać(!) i my głupcu żeśmy to podpisali. Po jego wyjściu zaczęliśmy się zastanawiać co tak naprawdę podpisaliśmy...mam nadzieję, że tylko ankietę:(
          • Gość: Kosynier Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.net.stream.pl 27.10.09, 12:38
            Problem w tym,że jesteśmy wychowani w PRL gdzie
            oszustwo,cygaństwo,złodziejstwo było ścigane z urzedu a w III RP to
            tałatajstwo uważa korupcje,złodziejstwo,krętactwo,cygaństwo,oszustwo
            za coś szlachetnego i całe prawo jest uchwalane dla
            kanciaży,żlodzieji,oszustów nietylko dotyczy filtrów.
            • Gość: nieznajoma Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 12:21
              witam chcialam sie dowiedziec czy demontaz jest płatny i ile?? to
              przeczytalam ze to mnostwo pieniedzy kosztuje a dalam sie nabrac na
              tą ich pogaduche.prosze o odpowiedz
              • maria10344 Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu 03.11.09, 15:41
                Ja przepraszam,czy Wy macie głowę od parady,czy paradę od głowy?.Teraz to
                piszesz- ratunku.bYŁO WCZEŚNIEJ NAPISAĆ DO TYCH ZALOGOWANYCH.Ja im się idealnie
                oparłam.Właściwie nigdy w życiu/a żyję dłuuugo/żaden taki manipulator mnie nie
                wkręcił.Wystarczy przeczytać umowę.Jestem przekonana,że są obwarowani prawem
                tak,że nic nie będziesz mogła wskórać.To podpisując umowę,nie zapytaliście,
                gdzie jest paragraf odnośnie zwrotu?.
                • Gość: nn Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 16:33
                  po pierwsze facet ktory u nas byl mowil ze za zwrot nie placi sie.
                  podrugie jak przyjechal koles montowac to pierwsze zamontowal a
                  potem pokazal ze przy zwrocie musisz poniesc koszty membramy i
                  filtrów. ale ile to kosztuje to nie wiem. podobno 300zl. pytalam z
                  grzecznosci bo kazdy mowi inaczej. a ty jakas pusta czy co??
                  beznadziejna jestes.nie musialas odpisywac. po drugie nie wszyscy sa
                  tacy doskonali jak ty ksiezniczko nieomylna.
    • Gość: cccp Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.09, 10:26
      wole lody z ich maszyny grandnera, kurcze to jak maszyna czasu.....
      • Gość: pucwola Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 17:17
        te gorole z mikołowa myślą że ten filter do wody lobi lody, chyba na mariackiej, pozdrawiam wszystkich akwizytorów z firmy DIALOG
    • Gość: nieznajoma Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 12:17
      chcialam sie dowiedziec czy jak bede chciala zrezygnowac to musze
      cos płacic??
    • Gość: Dociekliwy Pytanie o skuteczność IP: *.protonet.pl 14.11.09, 14:57
      Abstrahując od kwestii finansowych, chciałem zapytać o skuteczność oferowanych urządzeń. Czy one rzeczywiście poprawiają, choć w pewnym stopniu, jakość wody? Gdzieś przeczytałem, że ta technologia zmienia jedynie jej właściwości fizyczne, nie ma natomiast wpływu na chemiczne. Bardzo proszę o opinie - tylko błagam - MERYTORYCZNE! (Np. mile widziana byłaby wypowiedź kogoś, kto zna się na chemii.)(I proszę nie powtarzać zamieszczonych tutaj już wcześniej wypowiedzi - przeczytałem je wszystkie, nie bez bólu i rozpaczy nad poziomem niektórych). Z góry dziękuję i pozdrawiam!
      • Gość: kam Re: Pytanie o skuteczność IP: *.sownet.pl 15.11.09, 20:52
        www.halat.pl/instytut.html
        • Gość: kam Re: Pytanie o skuteczność IP: *.sownet.pl 15.11.09, 20:56
          artykuly.ekologia.pl/Na-brudna-wode-skazani-sa-najbiedniejsi,5353.html
    • Gość: Ola Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 17:40
      Witaj Piotrze,
      Wczoraj zakupiliśmy filtr z firmy Dialog z Mikołowa za cenę 3.990 zł - bo podobno byliśmy bardzo mili. Czy znasz prawdziwą cenę rynkową tego urządzenia ?
      W góry dziękuję
      • Gość: Ola Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 19:53
        Witam,
        Chciałabym dowiedzieć się o cene rynkową Systemu molekularnego ForLife. Firma Dialog z Mikołowa oferowała nam kupno urządzenia w cenie 3990zł (była to edycja limitowana). Boję się, że przepłaciłam.
        Byłby ktoś w stanie podać właściwy koszt ?
        Dziękuję
        • Gość: nieznajoma 2 Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 16:30
          witam podobno for life plus kosztuje koło 8.ooo zl ale ile w tym
          prawdy nie wiem bo firma dialog kazdemu sprzedaje to urzadzenie w
          wersji limitowanej za 3990.po za tym jak juz to ktos chce kupic to
          lepiej za gotowke bo z 3990 robi sie 36 rat po 150.73 zl. i wychodzi
          niecale 5.500zl. wiec lepiej te 1.500zl przeznaczyc na wymiane
          filtrów przez 10 lat ktore bedziecie jakies kilka razy musieli
          wymienic. wode sprawdzalam. zrobilam badania w sumie na jedno
          wychodzi. woda ta nie ma zadnych zanieczyszczen ale nie ma tez
          minerałów zadnych. taka woda nie przewodząca nic.
        • Gość: ZWROT FILTRA Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.09, 10:10
          Witam , każdy sprzęt , który jest sprzedany poza siedzibą firmy można
          zwrócić BEZ JAKICH KOLWIEK KOSZTÓW do 10 dni lub nawet w
          szczególnych przypadkach do nawet 2 lat. Klienta nie interesuje że
          Dialog zalał wodą filtry,membrane , to jest ich strata, nie mogą
          żądać też jakichkolwiek pieniędzy za dojazd , pracę serwisu czy też
          za biegunkę właściciela, nawet odstąpienie musi być w dokumentach,
          możesz je wysłać pocztą, decyduje data stempla. W przypadku Dialogu
          najbardziej skuteczny jest rzecznik praw konsumenta, ale zawsze
          wcześniej WYŚLIJ PISMO POCZTĄ< za potwierdzeniem odbioru, urządzenie
          jest dobre , ale cena chora , to jest odwrócona osmoza z dodatkowym
          wkładem grandnera, koszt w internecie to około 500 złotych, to jest
          cena marketingowa, w cenie filtra jest jego zakup, ponad 1000 złotych
          prowizji od sztuki w firmie Dialog , reszta to zysk właściciela, tak
          to wygląda, jak kogoś stać to proszę bardzo, daj się rolować, faktem
          jest że woda jest zła , ale czy trzeba to robić za taką kasę? acha i
          na koniec....FIRMA MUSI PRZYJĄĆ ZWROT WAŻNE DO 10 DNI!!!!!!ŻADNYCH
          KOSZTÓW, NIE DAJ SIĘ ZASTRASZYĆ, A JAK BĘDĄ CIEBIE STRASZYĆ IDZ NA
          POLICJĘ, WYGRASZ.
          • Gość: ZWROT FILTRA Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.09, 10:14
            Powiatowy Rzecznik Konsumentów - Mikołów

Nazwa: Powiatowy Rzecznik KonsumentówUrząd: Starostwo Powiatowe Mikołów
            Miasto: 43-190 Mikołów Adres: ul. Żwirki i Wigury 4a Telefon: tel.:
            (032) 324 81 42; fax: (032) 324 81 47 Email: rzecznik@powiat.mikolow.pl
            • Gość: tomi Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.sownet.pl 04.12.09, 14:32
              gdzie moge kupic taki filtr za 500 zl?
              • Gość: sawicki Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 19:12
                na allegro , odwrócona osmoza , a za 50 pln wkład grandnera.
                aukcja.onet.pl/show_item.php?item=840971125
                325 złotych
              • Gość: jm Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 91.206.65.* 06.02.10, 00:01
                na targu w Bedzinie,albo w Czeladzi bez atestu,bo mają jeden atest na wszystkie
                urządzenia i to przeterminowany.
          • Gość: ------------------ Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: 195.225.36.* 20.01.10, 17:13
          • Gość: megii Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 15:30
            witam.niestety moi rodzice dali sie wpuscic w maliny. na dodatek
            powiedzieli nam ze jak chcemy zrezygnowac do 10 dni to trzeba placic
            ale nie chcieli powiedziec ile. wiec mamy to c os juz 3 miesiace.
            tera przyjechal serwisant i uswiadomil nam ze co 3 miesiace bedziemy
            placic 115 zl za serwis i wymiane. a nam mowili ze do 50 zl. ten co
            byl na pokazie od nich. ta firma to sciema. co teraz robic bo nie
            wiem czy mozna to urzadzenie zwrocic? czy przez 10 lat bede im do 4
            tysiecy doplacac az wyjdzie za urzadzenie 10.000 tys.zl. po tyle
            bedzie po 10 latach. moze mi pan pomóc albo poradzic cos. dziekuje
            • Gość: Zwrot Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 18:51
              Witam , każdy sprzęt , który jest sprzedany poza siedzibą firmy można
              zwrócić BEZ JAKICH KOLWIEK KOSZTÓW do 10 dni lub nawet w
              szczególnych przypadkach do nawet 2 lat. Klienta nie interesuje że
              Dialog zalał wodą filtry,membrane , to jest ich strata, nie mogą
              żądać też jakichkolwiek pieniędzy za dojazd , pracę serwisu czy też
              za biegunkę właściciela, nawet odstąpienie musi być w dokumentach,
              możesz je wysłać pocztą, decyduje data stempla. W przypadku Dialogu
              najbardziej skuteczny jest rzecznik praw konsumenta, ale zawsze
              wcześniej WYŚLIJ PISMO POCZTĄ< za potwierdzeniem odbioru, urządzenie
              jest dobre , ale cena chora , to jest odwrócona osmoza z dodatkowym
              wkładem grandnera, koszt w internecie to około 500 złotych, to jest
              cena marketingowa, w cenie filtra jest jego zakup, ponad 1000 złotych
              prowizji od sztuki w firmie Dialog , reszta to zysk właściciela, tak
              to wygląda, jak kogoś stać to proszę bardzo, daj się rolować, faktem
              jest że woda jest zła , ale czy trzeba to robić za taką kasę? acha i
              na koniec....FIRMA MUSI PRZYJĄĆ ZWROT WAŻNE DO 10 DNI!!!!!!ŻADNYCH
              KOSZTÓW, NIE DAJ SIĘ ZASTRASZYĆ, A JAK BĘDĄ CIEBIE STRASZYĆ IDZ NA
              POLICJĘ, WYGRASZ.
              • Gość: Dialog mikołów Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 16:26
                a tu dalej bajzel i wóda
              • Gość: koniczynka Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 21:53
                witam>
                zakupiłam filtr w domu na raty. niestety stwierdzilismy ze raty
                drogo wychodzI i postanowilismy zapalcic calosc. podpisalismy umowe
                w siedzibie firmy dialog. czy mozemy rozwiazac taka umowe i jak
                PROSZE O PILNE INFO.
                DZIEKUJE
                • Gość: ZWROT FILTRA Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 21:54
                  PROSZE O INFO
                  • Gość: Niezadowolony Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 20:41
                    Znów jakiś niezadowolony, a przecież , miało być tak fajnie....
                    • Gość: uwaga Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 18:03
                      uwaga , niedługo na śląsku pierdyknie, wchodzi nowa firma , zje was
                      cenowo.
                  • Gość: gość Re: Filtry ForLife Plus. Centrum Informacji Konsu IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.10, 22:24

PROSZE O INFO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka