Gość: WoW Sierpień 80 IP: *.axelspringer.pl 06.02.09, 16:04 Wyszło szydło z worka jak to najbardziej "dymiący" i niby broniący ludzi związek zawodowy działa i jak tych ludzi broni. Pan Bąbacz swoją posadkę ma i swoje od firmy "przytuli" - więc nagle działanie firmy jest OK. Związki zawodowe w takim wydaniu to złodziejska banda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: Sierpień 80 IP: 217.153.80.* 06.02.09, 16:10 to nie jest żaden związek tylko polityczna świta dla ziętka, być w sierpniu 80 to gorzej niż w z łyżwińskim współpracować Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Zwolnili ludzi w nocy i wywieźli z firmy 06.02.09, 16:19 To b.smutne. Niestety robia tak jak u nich sie dzieje i to bezkarnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
inthekitchen Panie Tusk, co masz pan do powiedzenia tym ludziom 06.02.09, 16:34 Zamiast opróżniać skarbonki, może jakieś konstruktywne działania. A jak głowa za mała, to ustąp pan miejsca komu innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa_wolowa Re: Panie Tusk, co masz pan do powiedzenia tym lu IP: 83.238.13.* 16.03.09, 12:22 Komu miałby ustąpić. Kretynom z PISU i ich wyznawcom? Juz lepszy TUSK niż gwałciciel kotów w_dupe_rydzyka_wlaz Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juesej2 Zwolnili ludzi w nocy i wywieźli z firmy IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 06.02.09, 18:17 Wlasnie tak zwalnia sie ludzi w fabrykach w USA.Nie jestes juz potrzebny,nie ma miejsca,fabryka nie ma zamowien...przyczyna niewazna.Ma sie 15 minut na opuszczenie zakladu.W wielu fabrykach pracownik jest wyprowadzany poza brame fabryki w asyscie kierownictwa.Nie ma tu kodeksu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Reicher Zwolnili ludzi w nocy i wywieźli z firmy IP: *.range86-139.btcentralplus.com 06.02.09, 19:35 polska jest w rekach zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta A jak mieli zwolnic z nocnej zmiany? W dzien? 06.02.09, 19:54 Emocjonalny tytul i wszechobecna glupota. Dalej wielu nie rozumie zasad wolnego rynku i kapitalizmu oraz co jest akceptowalne w tym juz nie nowym systemie. A postepowanie firmy bylo zgodne z normami Zachodnimi. Co wiecej pracodawca nie musial odwozic pracownikow. A eskorta ochrony zawsze jest potrzeban w takich sytuacjach ze wzgledu na bezpieczenstwo. Mysle ze wielu ludziom (w tym pisarzynom szukajacym sensacji na pierwsze strony gazet) przydaloby sie szkolenie menedzerskie by poznac pewne zasady i procedury ogolnie przyjete i wyprobowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna mamba Re: A jak mieli zwolnic z nocnej zmiany? W dzien? IP: *.chello.pl 08.02.09, 10:49 A w kapitalizmie kultura nie obowiązuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Zwolnili ludzi w nocy i wywieźli z firmy 06.02.09, 20:12 Gość portalu: lipa napisał(a): > wstyd i hańba, a ludzie w budżetówkach grzeją sobie tyłki na posadkach, nie > mówiąc o tłumaczach w clk w wawie.... A PRZEWODNICZĄCY "ZWIĄZKU ZAWODOWEGO" NIE WIDZI NIC W TYM ZŁEGO. NA TACZKI GO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwaTOR Grzegorz Bąbacz, szef Sierpnia '80 - JUDASZ IP: *.tsi.tychy.pl 06.02.09, 21:11 Jak to możliwe, że związki zawodowe bronią pracodawcy a nie pracowników!! cyt. "... Bąbacz i dodaje, że w postępowaniu pracodawcy nie widzi niczego złego". Dziwię się, że ktoś jeszcze płaci składki na ten związek w tym zakładzie. A może Bąbacz doskaje zaskórniaki od Leara?? Odpowiedz Link Zgłoś
tom.son Przynajmniej autobusy popodstawiali 06.02.09, 21:28 nocna zmiana w VALEO Skawina nie miała tyle szczęścia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robotnik Zwolnili ludzi w nocy i wywieźli z firmy IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 06.02.09, 22:54 jak my ich niewywieziemy na taczkach to oni zrobia z nami co zechca.ci co zostaja w firmach nie maja zadnej pewnosci ze nieskoncza podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Bugdal Zwolnili ludzi w nocy i wywieźli z firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 00:27 Myślę że tę pomyłkę sprostuje rząd i wyśle autobusy pod właściwy adres. Chłopcy chyba już robią w majtasy. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota51 Zwolnili ludzi w nocy i wywieźli z firmy 07.02.09, 01:06 chcieliscie demokracje,? TO JA MACIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Zwolnili ludzi w nocy i wywieźli z firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 15:43 kurde, to już ludzi zwolnić z firmy nie można? Jeszcze ich do domu odwieźli! O co afera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Zwolnili ludzi w nocy i wywieźli z firmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.09, 20:40 brak kultury, lekceważenie pracowników ... gdy o tym czytałem nie wierzyłem, że mogło do tego dojść przy udziale "normalnego" kierownictwa firmy. Mam duże doświadczenie w pracy (20 lat) w korporacjach premysłu motoryzacyjnego i to na najwyższych stanowiskach w Zarządach. Założę się, że ściany tej znanej firmy oklejone są hasłami typu: "we are the team first" oraz im podobnymi o tym, że najważniejszy w firmie jest człowiek - pracownik niezależnie od zajmowanego stanowiska . To jest ta cała korporacyjna hipokryzja. Na zewnątrz wzniosłe hasła a wewnątrz przedmiotowe traktowanie pracowników. Wszelkie działania w firmie łącznie ze zwolnieniami (nawet na taką skalę) da się przeprowadzić w sposób cywilizowany bez naruszania godności pracowników. Nie może Zarząd tłumaczyć się zmianowością pracy. Wykazał się za to brakiem odwagi, nie chcę użyć mocniejszych słów - dziecinada i żenada. Wstyd mi za nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aabb Zwolnili ludzi w nocy i wywieźli z firmy IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 08.02.09, 05:09 Ktos napisal "w cywilizowanym kraju taka sytuacja nie moze sie zdazyc". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Zwolnili ludzi w nocy i wywieźli z firmy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.09, 15:57 Pracowałam tam 5 lat to obóz pracy dzieki Bogu miałam wiecej szczescia i zwolniłam sie sama, w tej firmie ludzie sie nie licza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZADOWOLNY Zwolnili ludzi w nocy i wywieźli z firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 13:15 VALEO W SKAWINIE ZWOLNIŁO LUDZI ALE NIE 100 ANI NAWET 50 TYLKO 20 PRACOWNIKÓW ADECCO (TYMCZASOWYCH)DOWIEDZIELI SIĘ O 4 ALE PRACOWALI NORMALNIE DO 6 TYLKO POWIEDZIANO IM IŻ Z POWODU SPADKU ZAMÓWIEŃ NA JAKIŚ OKRES CZASU NIE BĘDĄ MOGLI KORZYSTAĆ Z ICH USŁUG. JA TAM OCHRONIARZY NIE WIDZIAŁEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna sytuacja w Generali w Łodzi IP: *.centertel.pl 23.08.11, 15:26 A sytuacja w ich łódzkich oddziałach jest taka że nie tylko traktują per noga klientów ale i swych agentów często nie płacąc im prowizji.Mam takich paru znajomych u nich.Przez to wielu agentów odeszło od nich do innych towarzystw no bo nie będą robic za darmo.Jest to najprawdopodobniej wina kierowników tych oddziałów. Niech Generali w Warszawie baczniej przyjrzy się ich działalności bo robią im jawną dywersje. Wiec czegóż tu żądac by traktowali na serio klientów. Odpowiedz Link Zgłoś