Dodaj do ulubionych

BYTOM BEZ DEALERA OPEL

18.11.03, 08:14
GM Poland wypowiedział w umowę dealerską firmie w Bytomiu.
Praktycznie oznacza to, że od dnia dzisiejszego w regionie jest
jeden autoryzowany punkt dealerski mniej. Powinny zniknąć wszystkie
znaki, zastrzeżone przez firmę OPEL, takie jak logo, banery i
inne....
Oznacza to również, że każdy klient który przyjedzie do dawnego
punktu dealerskiego, na przegląd i taki przegląd zostanie wykonany,
pomimo wypowiedzenia umowy dealerskiej, klient traci gwarancję na
swój samochód!! Może to mieć w przyszłości, poważne dalsze
konsekwencje dla klienta.
Obserwuj wątek
    • Gość: GM Poland Re: BYTOM BEZ DEALERA OPEL - Sprostowanie IP: 192.85.16.* 18.11.03, 14:59
      Niniejszym pragnę poinformować i sprostować powyższa informację zamieszczona
      przez "2003Opel", która dotyczyła rozwiązania umowy dealerskiej z firmą Pineles
      przez General Motors Poland.

W dniu 17.11.2003 na mocy obopólnego porozumienia stron została zakończona
      współpraca pomiędzy firmą Pineles Sp. z o.o. i General Motors Poland Sp. z o.o.
      Jednakże nasz dotychczasowy dealer do końca miesiąca listopada 2003 roku ma
      wszelkie prawa wykonywać naprawy gwarancyjne oraz przeprowadzać przeglądy
      okresowe. Wykonanie jakiejkolwiek naprawy w terminie do końca listopada 2003
      nie powoduje utraty gwarancji przez klienta.

Z poważaniem

General Motors Poland
      Dział Rozwoju Sieci Dealerskiej Opel.
      tel: (22) 606 17 00
      • 2003opel Re: BYTOM BEZ DEALERA OPEL - Sprostowanie 20.11.03, 09:20
        Dziękuję bardzo za sprostowanie.
        Ale to nie zmienia faktu, że od 1 grudnia 2003 Bytom będzie pozbawiony
        autoryzowanego dealera Opel. Szkoda.
        • Gość: nigdy więcej Re: BYTOM BEZ DEALERA OPEL - Sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 09:58
          Może to dobrze, bo lepiej że nie będzie, niż miałby byc ten, który był. Miałem
          kiedyś Opla i tylko raz byłem u Pinelesa. Sposób w jaki mnie potraktowano,
          niekompetencja pracowników i pogardliwy stosunek do klienta spowodował, że nie
          miałem ochoty tam się już pokazywać. Skutek: od tamtej pory mam już drugi nowy
          samochód. Ani pierwszy nie był, ani drugi nie jest Oplem!!!
          • Gość: GIGANT Re: BYTOM BEZ DEALERA OPEL - Sprostowanie IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 21.11.03, 21:40
            Ale przecież, to nie zmartwienie, że nie ma już dealera. U dealera i drogo i
            nie zawsze obsługa na najwyższym poziomie. Przecież coraz więcej jest różnego
            typu stacji szybkiej obsługi typu "Carman". Wyrastają jak po deszczu, a dla nas
            użytkowników, nie tylko OPLA, jest to duży plus. Wprawdzie może być utrudniony
            dostęp do wysokospecjalistycznych usług, no jak juz by trzeba skorzystać z
            usług dealera, to wtedy jazda kilka kilometrów dalej, nie jest problemem. Może
            niech inni skomentują też ten wątek.
            • Gość: kibic Re: BYTOM BEZ DEALERA OPEL - Sprostowanie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 22:23
              Mogę tylko w 100% potwierdzić na bazie moich doświadczeń, że przedstawiciel
              Opla w Bytomiu jest( był ) absolutnie nie wiarygodnym i aroganckim w stosunku
              do klienta reprezentantem. Dlatego nigdy już nie kupię samochodu marki "Opel".
              Uczcie się np. od TOYOTY.
              • Gość: Klient Re: BYTOM BEZ DEALERA OPEL - Sprostowanie IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 21.11.03, 22:51
                Sram zarówno na Pinelesa jak i na Czajke. Ale sie zryjcie z pozytkiem dla Bin
                ladena. Hawk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: GIGANT GAZETA WYBORCZA - KOMUNIKAT IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 22.11.03, 13:56
                  W dzisiejszym dodatku KATOWICE na str. 8 jest komunikat GM, informujacy o
                  rozwiązaniu umowy z dealerem z Bytomia.
                  • Gość: prezes Re: GAZETA WYBORCZA - KOMUNIKAT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 20:57
                    Mam ich wszystkich gdzieś....
                    • Gość: kibic Re: GAZETA WYBORCZA - KOMUNIKAT IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.03, 23:13
                      Jako potencjalny klient - TEŻ !!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: klient Re: BYTOM BEZ DEALERA OPEL IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 28.11.03, 10:18
      Żadna to strata.
      Kiedyś to była firma a teraz ..jak to wygląda!!
      • Gość: hans Re: BYTOM BEZ DEALERA OPEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 16:36
        Ten Pineles to chyba za bardzo przejął sie tymi kretyńskimi reklamami Opla
        nadawanymi bez przerwy w radiu;gościu oszalał,zaczął malować Opla płotem,więc
        wywieżli go do" Rybola",a tym samym firma zeszła na psy,proste.
        • Gość: klient Re: BYTOM BEZ DEALERA OPEL IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 05.12.03, 08:22
          ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka