Gość: kierowca IP: *.chello.pl 10.05.09, 21:19 Kiedy skończy się "wieczny remont" autostrady?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gf Re: Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.05.09, 21:57 a tlumaczcie sobie dalej ze to przez kryzys. Place za przejazd autostrada, stad przejazdu autostrada wymagam. Nie bede placil ani zlotowki za przejazd czyms, co autostrada ma tylko w nazwie. Wybaczcie, ale bocznym drogami wychodzi 15 minut dluzej, wiec nie widze sensu przeplacac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowany 1 maja A4 z Katowic do Krakowa w.. 2 godziny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 08:33 To tylko 70 km... Zapłaciłem 13 zł za watpliwą przyjemność spędzenia ok. 1,5 godziny w korkach, które formowały się przed każdym zwężeniem (było ich kilka, najdłuższe ok. 4 km długości. Gdybym jechał darmową trasą przez Olkusz, dojechałbym w godzinę... Proponuję bojkot A4 do momentu, aż nie zostanie wyremontowana (czyli prawdopodobnie do końca świata). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowany Namawiam do bojkotu płatnej A4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 08:36 To chyba jedyny sposób, żeby jej zarządcy zaczęli myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: Namawiam do bojkotu płatnej A4 IP: *.c198.msk.pl 11.05.09, 12:42 jestem jednym z tych, którzy juz ponad rok nie zagościli na "wyrobie autostradopodobnym". Mam karnety z firmy, które mnie nic nie kosztują, dlatego mogę jezdzić sobie ile zechcę autostradą. A nie robię tego, bo szkoda mi czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Taaa...Kryzys... Na A4 trwa on od 20 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 12:48 w tym problem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Taaa...Kryzys... Na A4 trwa on od 20 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 13:10 Nie chwalcie tak drogi przez Olkusz, bo zamiast wyremontowac autostrade rozwala tamta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erka Re: Taaa...Kryzys... Na A4 trwa on od 20 lat IP: 212.160.172.* 11.05.09, 14:57 Gość portalu: atx napisał(a): > Nie chwalcie tak drogi przez Olkusz, bo zamiast wyremontowac autostrade rozwala > tamta. Na szczęście A4 można objechać i przez Olkusz i przez Krzeszowice i przez Alwernię, czyli mamy co najmniej 3 alternatywne drogi o przyzwoitych parametrach. Gorzej, że rząd już się zasadza na odcinek DK1 Częstochowa-Łódź, chcąc ją przerobić na A1. Ta droga ma po 2 pasy w każdym kierunku (zresztą świeżo wyremontowane), więc pozamykają zjazdy, postawią bramki i będą kasować za ok. 180 km. jeśli wg. stawek Stalexportu to jakieś 35 zł. A każdy kto z południa i południowego zachodu będzie chciał się dostać do stolicy, bądź nad Bałtyk właściwie pozostanie bez alternatywy, bo jedyna droga alternatywna jest wąską jednopasmówką w marnym stanie i przebiega przez masę małych miejscowości. Ale cóż liczy się, że rząd łatwym sposobem zapewni obywatelom 180 km autostrady, a sobie, bądź koncesjonariuszowi spore przychody. A nie ewentualne ofiary wypadków. Co najwyżej dostawi się fotoradarów i znowu kasa będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Taaa...Kryzys... Na A4 trwa on od 20 lat IP: 217.153.211.* 11.05.09, 20:59 Żenujące tłumaczenie zarządców A4. Remonty prowadzą w tempie żółwia. Dziwią się, że kierowcy omijają korki i wyremontowane odcinki z datą przydatności równą góra dwa lata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczo i boso Re: Namawiam do bojkotu płatnej A4 IP: 132.170.52.* 11.05.09, 15:45 Niestety, ceny przejazdow na polskich "pseudo-autostradach" sa w stosunku do polskich zarobkow wywindowane do granic nie-przyzwoitosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej 100 % racji IP: *.toya.net.pl 11.05.09, 09:58 Pobieranie opłat za przejazd tą drogą to skandal.Dwadzieścia /20/ lat nieustannych remontów????.Jeszcze większym skandalem jest nazywanie tego gniota AUTOSTRADĄ!!!!!!!!!!!!!Dziwię się ,że kierowcy do tej pory nie zdecydowali się jeszcze na BOJKOT tej drogi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio W Holandii są piękne i bezpłatne autostrady... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 10:29 W Polsce NIGDY nie będzie takich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Re: W Holandii są piękne i bezpłatne autostrady.. IP: *.bethere.co.uk 11.05.09, 12:00 Akurat w Holandii to nie bardzo. Jedna z gorszych nawierzchni w Europie. Uzywaja jakiegos takiego porowatego swinstwa, i auto na tym skacze jak na drodze od Olszyny do Boleslawca. Ale niemieckie autostrady... poezja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur w 3 swiecie sa trwalsze ni w PL IP: *.acn.waw.pl 11.05.09, 12:08 A brazylijskie, powaznie ! Caly transport na kolach, "tir za tirem" i 0 kolein a w cieniu 40C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: w 3 swiecie sa trwalsze ni w PL IP: 217.153.211.* 11.05.09, 20:57 U nas koleiny tłumaczy się albo szkodami górniczymi (nawet jeśli najbliższa kopalnia jest w innym województwie) albo temperaturą (bo jednak mamy latem klimat tropikalny, a zimą Syberię ;-) ) To oczywiście wersja zarządców. Nawet dzieci mają inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogard Re: 1 maja A4 z Katowic do Krakowa w.. 2 godziny IP: *.chello.pl 11.05.09, 20:05 Dokladnie Nie jest to kryzys tylko maskara jaka jest na A4. Bocznymi drogami ma sie przynajmniej przyjemnosc z jazdy a nie stres kiedy kolejnyt korek. Nawet polskie koleje wypadaja lepiej na tle A4 Odpowiedz Link Zgłoś
tohk Ależ gdzie tam... 11.05.09, 09:19 ..bocznymi drogami jest akurat szybciej. Przykład - poniedziałek, siódma rano, w kolejce do bramek od strony Krakowa, na wjazd czekam 15 minut. 20 minut jazdy i na wyjazd czekam kolejne 15 minut! Wjazd i zjazd z "zautostrady" trwa dłużej niż sama jazda :) Godzinę potrzeba na 40 kilometrów. Przecież to się kupy nie trzyma :) Przykład kolejny - późny wieczór, ok. 21szej, wypadek na A4. Obsługa zamknęła wjazd więc czekamy pod bramkami. "Jeszcze chwilę" - krzyczą. Mija godzina. "Jeszcze pół godziny". Mija druga godzina. Ani do przodu, ani zawrócić bo oba pasy zapchane aż do Krakowa - stoją. Bokiem, pasem awaryjnym przemyka "cywilny" radiowóz. I nic. Żadnej informacji, objazu, kompletna beznadzieja. O północy się okazuje, że jednak nic z tego, obsługa otwiera płot i wypuszcza na boczną drogę. Trzy godziny k... w plecy. Ani informacji, objazdu, policja, głucha noc w szczerym polu. Armagedon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Jak jest drozej niz na Zach., to co sie dziwicie?! IP: *.fbx.proxad.net 11.05.09, 13:33 Skoro jest drozej niz przejazd autostrada w BOGATYCH panstwach Unii, to co sie dziwicie?! SKANDALICZNE ceny, wiec ludzie nie chca jezdzic, proste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowiec Aktualne warunki drogowe na A4 na mapie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 22:19 A4 - odcinek Kraków - Katowice A4 - odcinek Katowice - Gliwice A4 - odcinek Gliwice - Opole A4 - na wysokości Niemodlina A4 - odcinek Niemodlin - Wrocław A4 - odcineg Wrocław - Legnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: Aktualne warunki drogowe na A4 na mapie IP: *.sileman.net.pl 10.05.09, 22:20 banda j... ZŁODZIEJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowany Szkoda, że na mapie nie widac kilometrowych korków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 08:34 . Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: Aktualne warunki drogowe na A4 na mapie 11.05.09, 08:11 Warunki może i aktualne, ale ortografia z pewnością nie: nie wachaj się i ściągnij ją na swój telefon komórkowy już Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 IP: *.bigserwis.pl 10.05.09, 22:23 Gdzie macie tą autostradę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dongi Nie przez kryzys tylko przez remonty = korki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 22:37 Nie przez kryzys, tylko przez remonty. Póki się nie skończą, to NIE MA SENSU jeździć autostradą. 2 maja jechałem z Katowic do Chrzanowa koło południa. Pomyślałem - nie będzie za dużo ciężarówek, to powinno się płynnie przejechać. Najpierw 10 minut na bramkach, potem 6,5 złotego, a potem 20 minut przed Chrzanowem w korku. Mało mnie szlag nie trafił. Póki remontują NIE MA SENSU JECHAĆ AUTTOSTRADĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 IP: *.chello.pl 10.05.09, 22:54 To nie jest kwestia kryzysu. Czesto jezdze tym odcinkiem "autostrady" i widze, ze place za stanie w korkach. 30.04.2009r. o 22:00 stalem w korku przy Chrzanowie w kierunku Krakowa. Zaplacilem za to 13 pln w jedna strone - 1h odcinkiem, ktory normalnie mozna pokonac w 25 minut. Koszmar, a nie autostrada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 IP: 89.108.208.* 10.05.09, 23:09 Autor mółby chociaż raz przejechać się "autostradą" zwłaszcza w kierunku Krakowa, to wtedy nie pisałby takich głupot! Bo według takiej logiki, to kilka kilometrów dalej na północ, kryzysu już nie ma, a wręcz przeciwnie jest kwitnący dobrobyt, bo w ostatnim czasie na 94 (trasa do Krakowa przez Olkusz) samochodów jakoś przybyło a nie ubyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kato28 Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 IP: *.chello.pl 10.05.09, 23:09 E tam kryzys...Podróż Z Katowic do Krakowa przez Olkusz to jakaś godzina. Podróż "autostradą" czyli w tym przypadku drogą z kilkoma zwężeniami i kilemetrowymi korkami przed nimi to nawet 1,5-2 godziny (ostatnio się tak władowałem) a wszystko za 13 zł! Póki co wyleczyłem się z tej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
tolakuchar Re: Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 10.05.09, 23:41 To za co każą płacić panowie firma to jeden skandal. Tym g...nem a nie autostradą jeadzie tylko chyba ktoś z poza terenu Polski lub niedoinformowany. Pobieranie za to coś pieniędzy to czyste wyłudzenie! Powinni toto zamknąć i dokończyć te remonty , lub... nie pobierać kasy do czasu skończenia. To nie kryzys, tylko kres naciągaczy. Najlepiej by było jak by splajtowali za tę partaninę którą kosztem naiwnych teraz poprawiają Gość portalu: kato28 napisał(a): > E tam kryzys...Podróż Z Katowic do Krakowa przez Olkusz to jakaś > godzina. Podróż "autostradą" czyli w tym przypadku drogą z kilkoma > zwężeniami i kilemetrowymi korkami przed nimi to nawet 1,5-2 godziny > (ostatnio się tak władowałem) a wszystko za 13 zł! Póki co > wyleczyłem się z tej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
88i88 Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 11.05.09, 06:50 No bo płacenie za ten tor do jazdy ekstremalnej zwany A4 (KAT - KRA) jest pozbawione sensu.Ta "autostrada" ma standard drogi powiatowej .Wniosek jest prosty - skoro spada sprzedaż -to albo jest za drogo,albo towar kiepski... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Bo ludzie nie sa durni..... 11.05.09, 07:17 po co placic za "pseudoautostrade", skoro zwykla droga mozna szybciej i za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domektomek A co się stało z tym co nie zapłacił? IP: *.bielanski.med.pl 11.05.09, 08:06 Bodaj przed rokiem jeden z kierowców zirytowany licznymi remontami i wolną jazdą na tej pseudoautastradzie odmówił opłaty za przejazd.Sprawa miała mieć finał w sądzie. Nie jak się potoczyła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuriTuri Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 IP: *.aster.pl 11.05.09, 07:44 No właśnie. Więc po co w Polsce autostrady? Dużo lepsze byłyby normalne, porządne, dwupasmowe darmowe drogi szybkiego ruchu w miejscu dróg już istniejących, z osobną boczną szosą dla ruchu lokalnego. A tak - kończy się na gadaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 IP: 161.4.82.* 11.05.09, 07:57 To nie tylko kryzys - to permanentne, denerwujace remonty i zbyt wygorowany koszt przejazdu. Juz ponad rok temu pisalem, ze jazda z Krakowa na Warszawe przez Olkusz jest kilka km krotsza trasa, ale jedzie sie o kilka-kilkanascie min dluzej, bo nasi spece od budowy drog zrobili wszystko aby do Olkusza jechalo sie zolwim tempem bez jakichkolwiek mozliwosci wyprzedzania wolnych aut. Nawiasem mowiac, to chyba wlasciciele A4 zrobilio wszystko, aby wjazd na droge przez Olkusz jadac od Czestochowy byl jak najgorzej oznakowany. Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Re: Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 12.05.09, 15:00 Gość portalu: jan napisał(a): > To nie tylko kryzys - to permanentne, denerwujace remonty i zbyt > wygorowany koszt przejazdu. Juz ponad rok temu pisalem, ze jazda z > Krakowa na Warszawe przez Olkusz jest kilka km krotsza trasa, ale > jedzie sie o kilka-kilkanascie min dluzej, bo nasi spece od budowy > drog zrobili wszystko aby do Olkusza jechalo sie zolwim tempem bez > jakichkolwiek mozliwosci wyprzedzania wolnych aut. Nawiasem mowiac, > to chyba wlasciciele A4 zrobilio wszystko, aby wjazd na droge przez > Olkusz jadac od Czestochowy byl jak najgorzej oznakowany. No właśnie, widać, że w oznakowaniu maczali łapy cwaniaki zarządzający A4. Wszędzie są tylko drogowskazy kierujące na A4. Sam kiedyś trochę pobłądziłem, ale uparłem się i nie dałem zarobić złodziejom z A4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 IP: 195.117.22.* 11.05.09, 08:00 Z określenia "autostrada płatna" prawdziwe jest tylko "PŁATNA" jak pojawi się autostrada to zapłacę i nia pojadę a tak wybieram Olkusz - i nic nia ma tu do rtzeczy kryzys tylko czas . "<Autostradą> płatną" jeździ sie dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CWS. KTo wymyślił taki chory system...? IP: 212.38.200.* 11.05.09, 08:08 KTo wymyślił taki chory system, który powoduje omijanie autostrad przez kierowców... ile to kosztuje np życ ludzkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimoto Re: KTo wymyślił taki chory system...? IP: 88.220.181.* 11.05.09, 11:04 Zdecydowanie lepiej zmuszac kierowcow do placenia i jechania pseudoautostrada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario74 Ciągłe romonty A4 jest przyczyną zmniejszenia IP: *.chello.pl 11.05.09, 08:11 ruchu a nie żaden kryzys ! Jeśli wyjażdzając z A4 w kierunku Katowic na bramkach mam stać ponad 0,5h to mam tą całą płatną pseudo autostradę w du... i wolę w przewidywalnym czasie jechać jakąś równoległą krajową Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Przestańcie już wreszcie z tym kryzysem! 11.05.09, 08:11 Znowu coś przez kryzys?! Państwo dziennikarze, dajcie już sobie spokój z tym "magicznym" słowem, którym tłumaczycie każde zjawisko. Ludzie wolą darmowe drogi niż A4, ponieważ jest ona autostradą tylko z nazwy. Po co płacić za to, żeby przejechać się wiecznie remontowaną drogą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oFen Re: Przestańcie już wreszcie z tym kryzysem! IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.09, 08:18 trafiłeś w sedno tą wypowiedzią, sam chciałem napisać dosłownie to samo. A4 nie jest drogą wartą swojej ceny, po co mam płacić za czynny jeden pas drogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Przestańcie już wreszcie z tym kryzysem! IP: *.ip.netia.com.pl 11.05.09, 08:57 Kryzys to chyba ma autor artykulu. Kto choc raz jechal platnym odcinkiem A4, ten wie, ze jest to strata czasu i pieniedzy. Osobiscie nie udalo mi sie jeszcze przejechac tym odcinkiem, zeby jakas jego czesc nie byla w remoncie. Jak dadza ludziom to za co placa, to "kryzys" na A4 "cudownie" minie. Pozdrawiam myslacych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Przestańcie już wreszcie z tym kryzysem! IP: 213.17.169.* 11.05.09, 10:57 Zgadzam się w pełnej rozciągłości, A4 dla wielu kierowców nie jest po prostu atostradą, czemu się nie dziwię, ponieważ ciężko przez ciągłe remonty rozwinąc tam dozwoloną prędkośc 130 km/h. Ponadto na czas remontów zarządca A4 nie obniżył cen za przejazd co powinno wydawac się oczywiste. Gdy w sklepie płacimy za towar niepełnowartościowy dostajemy zniżkę, podobnie powinno byc z A4 która jest właśnie takim towarem NIEPEŁNOWAROŚCIOWYM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korkostrada Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 IP: *.chello.pl 11.05.09, 08:13 Dołączam się do przedmówców. To jest kpina a nie autostrada. Zwężenie za zwężeniem, a przy Chrzanowie w stronę Krakowa można i do godziny odpękać. Swoją drogą, pamiętam, że odkąd otworzono tę śmieszną dróżkę to wciąż jest remont. Jakoś między Katowicami a Warszawą nie ma tyle zwężek choć droga znacznie starsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodwoz Re: Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 11.05.09, 08:24 Nieudolna firemka bezczelnie łupie kierowców, ci mniej świadomi dają się nabrać! Nazwa "autostrada" wynika chyba z tego, że nie można tam wjechać rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zab HA!HA!HA! Kryzys, dobre sobie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 08:20 Prawdziwa przyczyna, że kierowcy omijają A4 jest taka, że boczne drogi są szybsze i mniej zakorkowane!! Co to za autostrada gdzie prędkość średnia to 40km/h??!!Od kiedy ten odcinek jest płatny remonty trwają niekończące się remonty... A teraz to już wogóle jest koszmar... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej W jakim cywilizowanym kraju placi sie za przejazd IP: *.winn.cable.ntl.com 11.05.09, 08:56 Nie dosc, ze stan tych autostrad zaraz po wybudowaniu byl tragiczny to oplaty sa cholernie wysokie. Szkoda slow bo i tak rzad ma to w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 IP: 81.210.89.* 11.05.09, 08:57 Panie Mieciu daj pan spokój, nie nazywaj pan tej swojej wiejskiej drogi autostradą bo nie wiesz pan co mówisz, zdzieracie złodziejskie opłaty za coś co nigdy nei będzie prawdziwą autostradą, ja już dawno przestałem tym szitem jeździć i wielu moich znajomych i rodziny też. I na pewno nigdy nie będziemy już napychać twojej dziurawej kieszeni. Wtydz się zdzierco. A na słowo stalexport odechciewa mi się czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dave Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.09, 09:10 Poczekajcie jeszcze 4-5 lat jak będą (wreszcie) skończone 2 główne autostrady (A1 i A2) i kierowcy jadąc z Katowic do Gdańska czy z W-wy do granicy z Niemcami będą musieli płacić za przejazdy tymi odcinkami po 60 i więcej złotych (w jedną stronę). Gwarantuję Wam, że przez Polskę przetoczy się wtedy ogromna dyskusja dlaczego 15 czy 20 lat wcześniej dopuściliśmy do budowy dróg w takim systemie. W sumie to jednak dobrze, że będzie trochę odcinków zbudowanych przez budżet, gdzie opłaty będą niższe (ale też będą). Tak psioczono na Grabarczyka, że zerwał rozmowy z prywatnymi konsorcjami starającymi się budowę A2 od Strykowa do Konotopy ale tam była podobna sytuacja jak teraz z fragmentem Kulczyka (do granicy z Niemcami), ponieważ firmy próbowały przepchnąć olbrzymie koszty budowy co skutkowało bardzo wysokimi opłatami za przejazdy a w przypadku nie przekroczenia pewnych minimów aut/dobę także dopłatami z budżetu. Tak się zastanawiam gdzie jest w ogóle ryzyko biznesowe jakie ma ponosić firma, która zdobywa koncesję na budowę? Budżet gwarantuje kredyty a w przypadku zbyt małej liczny aut korzystających z płatnej drogi musi dopłacac do kasy prywatnej firmy. PARANOJA. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 11.05.09, 09:30 jeśli będzie taka dyskusja na temat koncesjonowanych autostrad - to ja odpowiem, bo sobie to zapamiętam, że to był pomysł SLD, która w następnych wyborach została zmarginalizowana - nie przypadkowo, co tydzień niemal media donosiły o jakimś przekręcie z udziałemk ich polityków i ich rządu, że PiS chciał pozrywać te umowy, ale wtedy - żeby tylko dokopać, obojętne - z sensem, czy nie - GW zaczęła histerię, zę wstrzymuje się budowę autostrad, a tuskomatołki przytakiwały dzielnie. No i że jednak to pisowski pomysł - autostrad budowanych przez państwo jest kontynuowany, chociaż, rząd PO dzielnie próbował wrócić do koncesjonowania, tyle, ze bez wielkiego powodzenia. Ale tego - co już podpisano, na niekorzystnych warunkach dla Polski za SLD, nie zamierzają ruszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Pisomatołku, łżesz jak bura suka Dorna IP: 217.98.20.* 11.05.09, 10:01 Polaczek próbował zerwać umowy, ale kary były zbyt wysokie i wycofał się rakiem. W dodatku zakwestionował uzgodnioną wcześniej cenę na około 6 mln EUR/km, a potem musiał wrócić do stolika, tylko że cena skoczyła grubo powyżej 8,5 mln EUR / km. Ale i tak nic nie podpisał, więc cały ten bajzel spadł na Grabarczyka, który lepiej lub gorzej ale porządkuje tę stajnię Augiasza, którą po sobie zostawiliście. Nie ma za bardzo manewru w jakim systemie i z kim budować drogi, bo gonią terminy związane z Euro 2012. Wy swoje ponad 2 lata przej..aliście w tym i winnych tematach i tej prawdy nikt i nic nie zmieni ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej nie mieszajcie polityki do tego... IP: *.toya.net.pl 11.05.09, 10:21 Śmieszne jest mieszanie polityki do tego problemu.Co?.. minister danej partii buduje?.....Różnorakie zarządy budowy dróg , czy autostrad to jedne i te same osoby ,trwające na swoich"posterunkach"po kilkadziesiąt lat...to ,że się minister zmienia jest dla nich ważne jak galaretka na podwieczorek.Po prostu POLACY dróg budowac nie POTRAFIĄ i tyle.Przecież żeby to stwierdzic wystarczy chociaż raz z tych "DRÓG" skorzystac !!!.Kto buduje taniej ,szybciej i solidniej...też żadna filozofia ..wystarczy odwiedzic kilka europejskich państw..i skorzystac z pomocy ich fachowców.TYLE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boso i kaczo Re: Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 IP: 132.170.52.* 11.05.09, 15:54 Czy kazdy "antyliberal" to - jednoczesnie - maly klamczuszek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez oplat A 4 w budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 09:34 A4 jest w ciaglej budowie i trudno dziwic sie ze szybciej mozna dojechac droga przez Olkusz. Stalexport wcale sie nie spieszy z remontami bo kierowcy i tak zaplaca. A wystarczyloby wprowadzic zapis ze w przypadku zwezenia odcinka na dlugosci wiekszej niz 5% Stalexport oplat nie pobiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Obniżcie cenyna miesiąc chociaż a zobaczycie !!!! IP: 89.174.66.* 11.05.09, 09:37 Obniżcie ceny nawet na miesiąc a zobaczycie wtedy zysk , przecież im większy ruch tym większy zysk . A wtydy bocznymi drogami pojedzie ten kto musi a cały ruch przejmie autostrada. To samo robi TpsA nie zmniejsza ceny za impuls a ludzie uciekają aż miło bo tam taż mówią że już obniżyli a ceny w stosunku do zarobków należą do najwyższych w europie. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzybombel666 Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 11.05.09, 09:47 kuzwa remonty? nowa, nowoczesna autostrada i remonty? kpina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g1 Re: Przez kryzys mniejszy ruch na autostradzie A4 IP: 80.48.239.* 11.05.09, 12:05 Niestety, ten odcinek A4 jest wzorowym przykładem jakości PRLowego budownictwa drogowego. Dobrze, że operator wyremontuje niedługo ostatni kawałek nawierzchni (bez wyciągania grosza z budżetu państwa, wszystko z opłat za przejazd), szkoda tylko, że trwało to tak długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej A4...autostrada... IP: *.toya.net.pl 11.05.09, 09:49 A jaka to autostrada ....od 20 LAT nieustanne remonty.Skandalem jest wobec powyższego pobieranie jakichkolwiek opłat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek np. jakie towary i usługi zdrożały? IP: *.ghnet.pl 11.05.09, 09:53 Samochody i paliwo są tańsze. Fakt, usługi dentystyczne i fryzjerskie zdrożały. Podobnie, kupno nowego basenu dla prezesa i nowy kochanek dla żony również zdrożały. Odpowiedz Link Zgłoś