Dodaj do ulubionych

Gieksa wyprowadziła się z Bukowej!

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.12.03, 01:19
Pierwsza reakcja to niekontrolowany smiech :) Po chwili zadumy
smutek jak wyglada w naszm kraju pilka. Litosci!
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: 212.244.67.* 10.12.03, 01:35
      To jest żart !
      Władze miasta! Walnijcie się w piersi ! To wstyd ! Nieuregulowane prawa do
      gruntu, ba nawet niejasne położenie stadionu! I liga w K-cach do czerwca, czy
      do lutego???
      A gdzie ci sponsorzy ???
      Litości...
      • Gość: Kris Hej Wisła gol, lalalalalalalala IP: *.ksk.net.pl / 192.168.2.* 10.12.03, 10:24
        • Gość: Kris WISŁA IP: *.ksk.net.pl / 192.168.2.* 10.12.03, 10:24
          • Gość: Kris MOJA MIŁOŚĆ IP: *.ksk.net.pl / 192.168.2.* 10.12.03, 10:25
        • Gość: jaceloth Re: Hej Valerenga gol, lalalalalalalala IP: *.icpnet.pl 10.12.03, 15:04
      • Gość: TSW Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 14:56
        Nie ma litości dla skurwys...
    • Gość: Wojtek Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: 81.210.69.* 10.12.03, 01:37
      WŁADZE KATOWIC! WSTYD I HAŃBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: raf i super profesionalna licencje I ligowa maja, a jakze IP: *.Red-81-44-54.pooles.rima-tde.net 10.12.03, 03:22
        Listek, boj sie Boga...
        • Gość: mp Re: i super profesionalna licencje I ligowa maja, IP: *.proxy.aol.com 10.12.03, 04:21
          sypialnie zamienic na szatnie (musza byc dwie,jedna dla
          przyjezdnych),za oknem kawalek zieleni sie znajdzie,tylko zbic
          brameczki.najgorzej z prysznicem,dwie druzyny do jednego?beda
          musieli sie wtulac w siebie, bo lazienka chyba nie za duza.a po
          roku nakreca film dokumentalny i maja kase.
          • Gość: irishman Licencje... IP: *.crowley.pl 10.12.03, 07:19
            Przypomina mi się scenka z serialu "Dom". Czyżby polski futbol
            doprowadzono do stanu z 1946 roku?? A może to tylko dotyczy
            futbolu w Katowicach? Niestety żal serce ściska kiedy to piszę,
            ale z tymi władzami miejskimi, z takim prezesem nie zasługujemy
            w Katowicach na profesjonalny futbol godny XXI wieku.
          • Gość: paw Re: i super profesionalna licencje I ligowa maja, IP: 194.145.98.* 10.12.03, 13:15
            Dawno sie tak nie usmialem, zabawne surrealistyczny obraz coraz
            bardziej realny? Pamietam, jak kiedys jeden z najlepszych
            polskich klubow hokejowych - Podhale (ale nie wiem jak do konca
            sie nazywal) musial przebierac do meczow w magazynie
            wlasciciela klubu, bo skonczyla sie kasa sory jesli cos
            pokrecilem, ale tak to wygladalo
    • Gość: united33 Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.chorzow.um.gov.pl / 172.16.0.* 10.12.03, 07:42
      Drogi Redaktorku... zanim napiszesz jakieś bzdury to wczesniej
      pomyśl. Stadion GKS-u Katowice leży w calości (!!!) na terenie
      Miasta Chorzów. Wystarczyło tylko sprawdzić... albo nie robić
      przypisów. Więcej profesjonalizmu.
      • Gość: GKS Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 09:02
        Niestety nie masz racji........ częśc leży w Katowicach, ale jakby to mozna
        nazwąć "mniejsza połowa". Sądząć po wpisie pracujesz w UM Chorzów więc lepiej
        ty to sprawdź :)
        • Gość: united33 Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 10.12.03, 09:46
          Niestety to Ty nie masz racji. Sprawa terenów własnościowych jest mi dobrze
          znana. Więc lepiej to Ty sprawdź swoją rewelacje o "mniejszej połowie". Jak
          nie wiesz - nie pisz.
          • Gość: GKS Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 11:39
            no ja właśnie sprawdziłem :), granica leci przed polem karnym od strony
            zegara........ Pewnie dlatego masz całość w Chorzowie bo stadion stoi na
            trenie WPKiW a jak wiadomo niby cały WPKiW jest w Chorzowie. Sądząc po tonie
            wypowiedzi oprócz gryzipiórka jesteś też kbicem Ruchu :) więc sięnie dziwie.
            Narka
            • Gość: united33 Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 10.12.03, 12:50
              No nie.... ale z Ciebie kłamczuch :) Nic nie sprawdziłeś bo jakbyś sprawdził to
              dowiedziałbyś sie, że jest tak jak ja Ci mówiłem. Nie masz racji pisząc,
              że "niby cały WPKiW jest w Chorzowie" - otóż właśnie cały WPKiW jest w
              Chorzowie. Zajrzyj sobie na jakąkolwiek strone w internecie z mapami, zadzwoń
              do odpowiednich instytucji lub zobacz na planie miasta, który jest w centrum
              każdego miasta.
              Z ciekawości chciałbym wiedzieć skąd zaczerpałeś informacje o tej "granicy
              przed polem karnym" :)))) Swego czasu nawet w Dzienniku Zachodnim był artykuł w
              którym również błędnie podawali, że granica dzieli boisko GKS-u. Później
              wycofali sie z tego. Radze pójść ich śladem :)
              Nie musisz sie dziwić, że jestem kibicem Ruchu - bo nim jestem. Ja tylko sie
              dziwie, że będąc kibicem GKS-u nie wiesz takich rzeczy o swoim stadionie.
              Chociaz z drugiej strony... ważne to może i jest ale dla potencjalnych
              inwestorów lubiących "jasne sytuacje".
              Nerka
              • Gość: GKS Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 16:49
                hehehehe, ja wlaśnie sprawdziłem to sobie i linia dzieląca Chorzów od Katowic
                jest tak mniej więcej przed polem karnym no moze pare metrów w którąś ze
                stron. Przynajmniej takie mampy sa w naszym UMie. A z drugiej strony fakt, co
                mnie interesuje gdzie leży, ja tam chodze, oni mają grać i wygrywać. A jak
                Dziura sobie rady nie daje to niech odejdzie (beż żalu z naszej-kibiców-strony)
                Nerka :)
                • Gość: united33 Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 11.12.03, 08:08
                  Fajny z Ciebie gość :) Z przykrością musze stwierdzić, że o ile faktycznie
                  sprawdziłeś na mapach w Waszym UM-ie to w dalszym ciągu sie mylisz. No ale to
                  nie Twoja wina, że mapy w Katowicach są nieaktualne. Dziwne to bo ja zadałem
                  sobie troche trudu i cos sprawdziłem. Ostatnia modyfikacja granicy w
                  interesującym nas miejscu była w roku 1964. Sprawdziłem w ewidencji gruntów na
                  jakich działkach znajduje sie stadion Twojego klubu. Stadion znajduje sie na
                  działkach o numerach: 65, 80, 88, 90, 87, 70, 66, 75, 97, 83, 84, 85, 77, 92,
                  69, 78, 89, 67, 79, 76, 91, 86, 95, 98, 64. Zanim wybudowano stadion GKS-u na
                  działkach tych były pola rolnicze uprawiane przez ówczesnych rolników. Jako
                  ciekawostke podam Ci, że jedna z działek do dzis jest działka prywatną a
                  znajduje sie na niej częśc trybuny centralnej i kawałek boiska. Widocznie do
                  dziś nie była załatwiona sprawa wywłaszczenia. Zapewniam Cie, że wszystkie te
                  dane uzyskałem w moim UM-ie i gdyby teren o którym rozmawiamy był faktycznie w
                  Katowicach to danych tych nie mógłbym uzyskać w Chorzowie gdyż ewidencja
                  gruntów Chorzowa nie obejmuje terenów zlokalizowanych na terenie Katowic.
                  Innym tematem jest sposób prowadzenia klubu przez Dziurowicza juniora. Ale to
                  już nie mój problem, chociaz jako Ślązak życze GKS-owi jak najlepiej.

PS. Fajna mapke polecam: www.wpkiw.com.pl/mapaduza.swf - powiększ ją sobie.

Nerka :)
        • Gość: DAREK Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.03, 22:06
          KUR... to ze dziura jest daremny to wiemy! A le ze miasto olewa NASZ KLUB to
          jest skurw... pierd... Uszok tyle obiecywał zrobic dla sportu w Katowicach
          przed wyboram a zrobił stadion na słowianie gdzie trzeba płacic ze
          wejscie.Ale mam pytanie w 1986r zgodnie z uchwała rady miasta Katowic klub
          GKS KATOWICE został oficjalnie klubem miasta KATOWIC i czy w zwiazku z tym
          miasto nie powinno w jakis sposob ,,opiekowac " sie GieKSą.Bo jezeli tak a
          nie robia NIC to moze podac ich[złodzieji itp z urzedu miasta katowic] do
          sądu.w kazdym razie jest to tak smutne ze ze tylko alkohol w duzych ilosciach
          mi pomoze [chwilowo]
    • Gość: BENIO Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.com.pl 10.12.03, 10:23
      DZIĘKUJEMY OBYWATELU USZOK PREZYDENCIE WSZYSTKICH KATOWICZAN. KLUB HOKEJOWY JUŻ
      POGRZEBAŁEŚ, HALĘ BAILDONU ZBURZYŁEŚ A DZIAŁKĘ PRZEHANDLOWAŁEŚ NA SUPERMARKET,
      TERAZ NISZCZYSZ GIEKSĘ I STADION NA BUKOWEJ, TYLKO PATRZEĆ JAK SIĘ ZA SPODEK
      WEŹMIESZ (SUPERMARKET NA RONDZIE CZEMU NIE?) DZIĘKUJEMY CI GRABARZU SPORTU
    • Gość: Sebastian Nowok Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.chorzow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 10:25
      Trudno taką decyzję przedstawiać jako nowatorską. Takie pociągnięcie to przede
      wszystkim wymóg rynkowego funkcjonowania, z którym pan Dziurowicz sobie jak
      widać nie radzi. I strach myśleć, że w następnej kolejności Pan Prezes może być
      zmuszony do przeniesienia rozgrywek na osiedlowy parking, a zawodnicy będą
      stali w kolejce pod prysznic w domowym biurze.
    • Gość: stradford-łódź Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: 193.16.255.* 10.12.03, 10:26
      Niestety, decydenci związków sportowych, partii politycznych,
      władz okazują się barzdo często być ludźmi, którym zależy tylko
      na sobie i przyjaciołach; "praca" w organizacji daje szansę na
      osobiste profity.
      A przedsiębiorstwa, którymi zarządzają powoli chylą się ku
      upadkowi - GKS, Legia, Widzew, LKS, Miasto Łódź, łódzkie MPK,
      Teatr Nowy w Łodzi.....
      Przed wejściem do Europy większość decydentów próbuje się
      nachapać, żeby już w Europie - przeżyć. A większość z nich jest
      członkami Kościołów, czyli ludźmi kochającymi ludzi... Wesołych
      Świąt.
    • Gość: jurrr Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.zamosc.mm.pl 10.12.03, 12:07
      kiedyś już to pisałem, ale powtórzę: patałachom i amatorom
      (Polkowice, Świt), oraz żebrakom i bankrutom (m.in. GKS,
      Polonia) - dziękujemy! gorzej, że PZPN powiększy ligę o
      następnych nieudaczników i dopiero rygorystyczne przepisy UEFA
      oczyszczą ligę z maruderów
    • Gość: gerhat Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.hestia.pl / 213.17.194.* 10.12.03, 13:15
      Proponuję Dziurowiczowi aby runde wiosenną gieksa dokończyła zamiast na boisku
      w grze "FIFA 2003".
      Odchodza koszty utrzymania stadionu, zabezpieczenia imprez, wyjazdów itp.
      Pozostaną koszty utrzymania jedego kompa lub PS2. Do tego legalny WIN i płytka
      (lewizny nie polecam, wiadomo nasiliły sie kontrole). To naprawdę niewiele i
      taki prezes jak Dziurowicz Junior napewno sobie z tym wyzwaniem poradzi.
      Potrzeba tylko małych zamian w regulaminie pzpn. Ponieważ do rozegrania zostało
      13 meczy mistrzowskich, akurat tylu zawodników w kadrze powinna mieć gieksa
      wiosną bo na więcej ich nie stać.
      Proponuję nastepujący system rozgrywek: w pierwszej kolejce na kompie gra
      Tkocz, w drugiej Gajtkowski, w trzeciej Bała ...... Można wygrać z Wisłą, Legią
      i Groclinem. Jak się chłopaki postarają to nawet pierwszy tytuł MP mogą gieksie
      ustrzelić.
      A Żurek na ..... na aprowizację, bo głodni nie obsłużą prawidłowo kompa.
      • Gość: qubak Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 14:20
        To dla mnie sytuacja symboliczna. Najpierw długie lata
        przepychanki co do położenia stadionu - kłopoty z określeniem
        przynależności gruntów mają nawet miejscowi (vide poprzednie
        wątki forum GKS-a i United33). Potem (nie tylko tam, także
        przecież w innych clubach) notoryczne kłopoty z kasą, której
        niby powinno być dla wszystkich tyle ile trzeba, ale koniec
        końców ktoś ją zawsze ściemniał. W międzyczasie prezesura pana
        Dziurowicza-ojca(chrzestnego), który w jednym z meczów nie
        wahał się nawet wyłączyć światła, żeby jego chłopaki
        przypadkiem nie dali cielska. Teraz to wszystko nieważne, bo z
        powodów czysto finansowych klub zamyka swój własny obiekt!!! To
        nieważne, czy robi to na zawsze czy tylko na przerwę zimową. To
        jest moim zdaniem moment, kiedy panowie Dziurowicz, Listkiewicz
        i jeszcze kilku innych kolegów powinno sobie zadać zasadnicze
        pytanie: CO JESZCZE MUSI SIĘ STAĆ, ŻEBYŚMY WSZYSCY WRESZCIE
        ZROZUMIELI, ŻE JESTEŚMY NIEWIELE WARTYMI SZKODNIKAMI NA NASZEJ
        KOPANEJ??!! CO JESZCZE MA NASTĄPIĆ, ŻEBYŚMY JUŻ WRESZCIE DALI
        SOBIE SIANA???!!!

Jestem chyba jednym z nielicznych kibiców Legii (jedynym???),
        którzy mają szacunek dla GKS-u jako klubu z tradycją i
        odwiecznego, a w każdym razie dawnego, rywala. Lubię Katowice,
        Chorzów, przejażdżki diabelskim młynem w WPKiW, skąd widać
        doskonale okolicę stadionu i jupitery i lubię koślawe torowiska
        śląskich przecinaków, tramwajów czyli. Muszę przyznać, że dawno
        nie przeżyłem takiej kibicowskiej dumy od czasu, gdy właśnie na
        tym stadionie Stanko strzelał miejscowym gole i Legia wywiozła
        zwycięstwo a ja stałem na trybunie z miejscowymi, bo mnie nie
        chcieli wpuścić na moją. Dla mnie Bukowa to jest miejsce, gdzie
        do końca tego świata powinno się kopać. I nie kartofle, tylko
        piłkę. Nie ważne, na jakim poziomie - pierwszo-, trzecioligowym
        czy okręgowym. A piszę to, gdyż mam obawy, że na wiosnę na
        płycie boiska traktor zrobi pierwsze podorywki i posadzi się
        ziemniaki. Żeby dyrekcja i piłkarze mieli co jeść, oczywiście.
        Pierwszy krok już został zrobiony.

Pozdra wszystkich prawdziwych kibiców GKS.
        • Gość: libiazak SMUTEK I ŻAŁOŚC... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.03, 15:17
          to smutne i żałosne co sie wyprawia w naszym futbolu i zabardzo
          nie widac z nikąd ratunku. Ciagle tylko problemy z kasą, a pzpn
          sie cieszy i ma bardzo dobrze, zamiast wziac sie do pracy i
          przede wszystkim pomagać klubom piłkarskim!!!!
          • Gość: Picasso .. IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.03, 16:38
            Wstyd już byl w pucharach, gdy przeciwległa trybuna została zakryta kotarą jak
            w teatrze.
            Teraz, to już chyba tylko kolej na ostatni akt przedstawienia o tytule:
            "GKS Katowice"

A tak a'propos. To ile pieniędzy i na co wydaje firma Dospel, jako sponsor?
    • Gość: GieKSiarz Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.03, 18:57
      dziurowicz ty ciulu! pierdolnij ty się w łeb, byle mocno! jesteś sprzedajnym
      pedałem, a twoj ojciec w grobie się przewraca. wypieprzaj z katowic, nikt cię
      te nie chce.
      • Gość: as Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: 212.244.67.* 10.12.03, 23:09
        GieKSiarz !
        Sam się p... w to co masz zamiast głowy. Nie znasz zasad rynkowych to się nie
        wypowiadaj.
        Na wiosnę moze jeszcze zajrzą jakieś traktory, glebogryzarki i chłodziarki
        (Grodzisk, Łęczna i Wronki)i pozostanie nam oglądanie mistrzostw Polski w
        Canale Niebieskim...
        Czego sobie i innym Katowiczanom nie życzę.
        AS
    • Gość: katowicki kibic Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.crowley.pl 11.12.03, 14:59
      Panie Uszok panu już dziękujemy. Proszę się zaszyć na Kostuchnie
      i do Urezdu nawet nie przyjeżdżąć bo nie ma po co leżeć mopże pan
      sobie u siebie na szislongu.
    • Gość: Paulostan Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.warynski.net 12.12.03, 00:47
      A takie lolasy chcą trzech pilkarzy z Piasta Gliwice kupic.... :-)
      • Gość: ROBSON Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.zaw9.1000lecie.pl 12.12.03, 19:06
        Kuwa co się dzieje ?! Jak na takie coś może pozwolić Wojewoda ? Odwołaj Uszoka
        bo to bandyta który w stolicy województwa niszczy sport !!! miasto które
        powinno być wizytówką województwa ma siedzibę w mieszkaniu prywatnym... gdyby
        to był kwiecień to bym pomyślał że to kiepski dowcip... Kuwa Uszok jesteś
        skończony !!! ty śmieciu i twoi partyjni koledzy !!!
    • Gość: jedrek Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.crowley.pl 19.12.03, 17:17
      Jak takiego dzieciola ajkim jest Uszok ktos zrobil prezydentem .Przeciez ten
      gostek nic nie zrobil dla lidzi tego miasta tylko prywata i rodzina .A
      wojewoda tez nic nie zrobi bo on jest z Sosnowca wiec ma to w dupie bo to nie
      jego rejon .Ale jak stary Dziurowicz stawial gorzal to byl OK.ale mlodemu juz
      nie ma kto pomuc poprostu sqrwysyny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka