Gość: Mojo IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.12.03, 01:19 Pierwsza reakcja to niekontrolowany smiech :) Po chwili zadumy smutek jak wyglada w naszm kraju pilka. Litosci! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: 212.244.67.* 10.12.03, 01:35 To jest żart ! Władze miasta! Walnijcie się w piersi ! To wstyd ! Nieuregulowane prawa do gruntu, ba nawet niejasne położenie stadionu! I liga w K-cach do czerwca, czy do lutego??? A gdzie ci sponsorzy ??? Litości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Hej Wisła gol, lalalalalalalala IP: *.ksk.net.pl / 192.168.2.* 10.12.03, 10:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceloth Re: Hej Valerenga gol, lalalalalalalala IP: *.icpnet.pl 10.12.03, 15:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSW Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 14:56 Nie ma litości dla skurwys... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: 81.210.69.* 10.12.03, 01:37 WŁADZE KATOWIC! WSTYD I HAŃBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf i super profesionalna licencje I ligowa maja, a jakze IP: *.Red-81-44-54.pooles.rima-tde.net 10.12.03, 03:22 Listek, boj sie Boga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: i super profesionalna licencje I ligowa maja, IP: *.proxy.aol.com 10.12.03, 04:21 sypialnie zamienic na szatnie (musza byc dwie,jedna dla przyjezdnych),za oknem kawalek zieleni sie znajdzie,tylko zbic brameczki.najgorzej z prysznicem,dwie druzyny do jednego?beda musieli sie wtulac w siebie, bo lazienka chyba nie za duza.a po roku nakreca film dokumentalny i maja kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irishman Licencje... IP: *.crowley.pl 10.12.03, 07:19 Przypomina mi się scenka z serialu "Dom". Czyżby polski futbol doprowadzono do stanu z 1946 roku?? A może to tylko dotyczy futbolu w Katowicach? Niestety żal serce ściska kiedy to piszę, ale z tymi władzami miejskimi, z takim prezesem nie zasługujemy w Katowicach na profesjonalny futbol godny XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: i super profesionalna licencje I ligowa maja, IP: 194.145.98.* 10.12.03, 13:15 Dawno sie tak nie usmialem, zabawne surrealistyczny obraz coraz bardziej realny? Pamietam, jak kiedys jeden z najlepszych polskich klubow hokejowych - Podhale (ale nie wiem jak do konca sie nazywal) musial przebierac do meczow w magazynie wlasciciela klubu, bo skonczyla sie kasa sory jesli cos pokrecilem, ale tak to wygladalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: united33 Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.chorzow.um.gov.pl / 172.16.0.* 10.12.03, 07:42 Drogi Redaktorku... zanim napiszesz jakieś bzdury to wczesniej pomyśl. Stadion GKS-u Katowice leży w calości (!!!) na terenie Miasta Chorzów. Wystarczyło tylko sprawdzić... albo nie robić przypisów. Więcej profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GKS Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 09:02 Niestety nie masz racji........ częśc leży w Katowicach, ale jakby to mozna nazwąć "mniejsza połowa". Sądząć po wpisie pracujesz w UM Chorzów więc lepiej ty to sprawdź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: united33 Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 10.12.03, 09:46 Niestety to Ty nie masz racji. Sprawa terenów własnościowych jest mi dobrze znana. Więc lepiej to Ty sprawdź swoją rewelacje o "mniejszej połowie". Jak nie wiesz - nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GKS Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 11:39 no ja właśnie sprawdziłem :), granica leci przed polem karnym od strony zegara........ Pewnie dlatego masz całość w Chorzowie bo stadion stoi na trenie WPKiW a jak wiadomo niby cały WPKiW jest w Chorzowie. Sądząc po tonie wypowiedzi oprócz gryzipiórka jesteś też kbicem Ruchu :) więc sięnie dziwie. Narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: united33 Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 10.12.03, 12:50 No nie.... ale z Ciebie kłamczuch :) Nic nie sprawdziłeś bo jakbyś sprawdził to dowiedziałbyś sie, że jest tak jak ja Ci mówiłem. Nie masz racji pisząc, że "niby cały WPKiW jest w Chorzowie" - otóż właśnie cały WPKiW jest w Chorzowie. Zajrzyj sobie na jakąkolwiek strone w internecie z mapami, zadzwoń do odpowiednich instytucji lub zobacz na planie miasta, który jest w centrum każdego miasta. Z ciekawości chciałbym wiedzieć skąd zaczerpałeś informacje o tej "granicy przed polem karnym" :)))) Swego czasu nawet w Dzienniku Zachodnim był artykuł w którym również błędnie podawali, że granica dzieli boisko GKS-u. Później wycofali sie z tego. Radze pójść ich śladem :) Nie musisz sie dziwić, że jestem kibicem Ruchu - bo nim jestem. Ja tylko sie dziwie, że będąc kibicem GKS-u nie wiesz takich rzeczy o swoim stadionie. Chociaz z drugiej strony... ważne to może i jest ale dla potencjalnych inwestorów lubiących "jasne sytuacje". Nerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GKS Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 16:49 hehehehe, ja wlaśnie sprawdziłem to sobie i linia dzieląca Chorzów od Katowic jest tak mniej więcej przed polem karnym no moze pare metrów w którąś ze stron. Przynajmniej takie mampy sa w naszym UMie. A z drugiej strony fakt, co mnie interesuje gdzie leży, ja tam chodze, oni mają grać i wygrywać. A jak Dziura sobie rady nie daje to niech odejdzie (beż żalu z naszej-kibiców-strony) Nerka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: united33 Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 11.12.03, 08:08 Fajny z Ciebie gość :) Z przykrością musze stwierdzić, że o ile faktycznie sprawdziłeś na mapach w Waszym UM-ie to w dalszym ciągu sie mylisz. No ale to nie Twoja wina, że mapy w Katowicach są nieaktualne. Dziwne to bo ja zadałem sobie troche trudu i cos sprawdziłem. Ostatnia modyfikacja granicy w interesującym nas miejscu była w roku 1964. Sprawdziłem w ewidencji gruntów na jakich działkach znajduje sie stadion Twojego klubu. Stadion znajduje sie na działkach o numerach: 65, 80, 88, 90, 87, 70, 66, 75, 97, 83, 84, 85, 77, 92, 69, 78, 89, 67, 79, 76, 91, 86, 95, 98, 64. Zanim wybudowano stadion GKS-u na działkach tych były pola rolnicze uprawiane przez ówczesnych rolników. Jako ciekawostke podam Ci, że jedna z działek do dzis jest działka prywatną a znajduje sie na niej częśc trybuny centralnej i kawałek boiska. Widocznie do dziś nie była załatwiona sprawa wywłaszczenia. Zapewniam Cie, że wszystkie te dane uzyskałem w moim UM-ie i gdyby teren o którym rozmawiamy był faktycznie w Katowicach to danych tych nie mógłbym uzyskać w Chorzowie gdyż ewidencja gruntów Chorzowa nie obejmuje terenów zlokalizowanych na terenie Katowic. Innym tematem jest sposób prowadzenia klubu przez Dziurowicza juniora. Ale to już nie mój problem, chociaz jako Ślązak życze GKS-owi jak najlepiej. PS. Fajna mapke polecam: www.wpkiw.com.pl/mapaduza.swf - powiększ ją sobie. Nerka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.03, 22:06 KUR... to ze dziura jest daremny to wiemy! A le ze miasto olewa NASZ KLUB to jest skurw... pierd... Uszok tyle obiecywał zrobic dla sportu w Katowicach przed wyboram a zrobił stadion na słowianie gdzie trzeba płacic ze wejscie.Ale mam pytanie w 1986r zgodnie z uchwała rady miasta Katowic klub GKS KATOWICE został oficjalnie klubem miasta KATOWIC i czy w zwiazku z tym miasto nie powinno w jakis sposob ,,opiekowac " sie GieKSą.Bo jezeli tak a nie robia NIC to moze podac ich[złodzieji itp z urzedu miasta katowic] do sądu.w kazdym razie jest to tak smutne ze ze tylko alkohol w duzych ilosciach mi pomoze [chwilowo] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BENIO Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.com.pl 10.12.03, 10:23 DZIĘKUJEMY OBYWATELU USZOK PREZYDENCIE WSZYSTKICH KATOWICZAN. KLUB HOKEJOWY JUŻ POGRZEBAŁEŚ, HALĘ BAILDONU ZBURZYŁEŚ A DZIAŁKĘ PRZEHANDLOWAŁEŚ NA SUPERMARKET, TERAZ NISZCZYSZ GIEKSĘ I STADION NA BUKOWEJ, TYLKO PATRZEĆ JAK SIĘ ZA SPODEK WEŹMIESZ (SUPERMARKET NA RONDZIE CZEMU NIE?) DZIĘKUJEMY CI GRABARZU SPORTU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Nowok Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.chorzow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 10:25 Trudno taką decyzję przedstawiać jako nowatorską. Takie pociągnięcie to przede wszystkim wymóg rynkowego funkcjonowania, z którym pan Dziurowicz sobie jak widać nie radzi. I strach myśleć, że w następnej kolejności Pan Prezes może być zmuszony do przeniesienia rozgrywek na osiedlowy parking, a zawodnicy będą stali w kolejce pod prysznic w domowym biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stradford-łódź Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: 193.16.255.* 10.12.03, 10:26 Niestety, decydenci związków sportowych, partii politycznych, władz okazują się barzdo często być ludźmi, którym zależy tylko na sobie i przyjaciołach; "praca" w organizacji daje szansę na osobiste profity. A przedsiębiorstwa, którymi zarządzają powoli chylą się ku upadkowi - GKS, Legia, Widzew, LKS, Miasto Łódź, łódzkie MPK, Teatr Nowy w Łodzi..... Przed wejściem do Europy większość decydentów próbuje się nachapać, żeby już w Europie - przeżyć. A większość z nich jest członkami Kościołów, czyli ludźmi kochającymi ludzi... Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurrr Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.zamosc.mm.pl 10.12.03, 12:07 kiedyś już to pisałem, ale powtórzę: patałachom i amatorom (Polkowice, Świt), oraz żebrakom i bankrutom (m.in. GKS, Polonia) - dziękujemy! gorzej, że PZPN powiększy ligę o następnych nieudaczników i dopiero rygorystyczne przepisy UEFA oczyszczą ligę z maruderów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerhat Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.hestia.pl / 213.17.194.* 10.12.03, 13:15 Proponuję Dziurowiczowi aby runde wiosenną gieksa dokończyła zamiast na boisku w grze "FIFA 2003". Odchodza koszty utrzymania stadionu, zabezpieczenia imprez, wyjazdów itp. Pozostaną koszty utrzymania jedego kompa lub PS2. Do tego legalny WIN i płytka (lewizny nie polecam, wiadomo nasiliły sie kontrole). To naprawdę niewiele i taki prezes jak Dziurowicz Junior napewno sobie z tym wyzwaniem poradzi. Potrzeba tylko małych zamian w regulaminie pzpn. Ponieważ do rozegrania zostało 13 meczy mistrzowskich, akurat tylu zawodników w kadrze powinna mieć gieksa wiosną bo na więcej ich nie stać. Proponuję nastepujący system rozgrywek: w pierwszej kolejce na kompie gra Tkocz, w drugiej Gajtkowski, w trzeciej Bała ...... Można wygrać z Wisłą, Legią i Groclinem. Jak się chłopaki postarają to nawet pierwszy tytuł MP mogą gieksie ustrzelić. A Żurek na ..... na aprowizację, bo głodni nie obsłużą prawidłowo kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qubak Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 14:20 To dla mnie sytuacja symboliczna. Najpierw długie lata przepychanki co do położenia stadionu - kłopoty z określeniem przynależności gruntów mają nawet miejscowi (vide poprzednie wątki forum GKS-a i United33). Potem (nie tylko tam, także przecież w innych clubach) notoryczne kłopoty z kasą, której niby powinno być dla wszystkich tyle ile trzeba, ale koniec końców ktoś ją zawsze ściemniał. W międzyczasie prezesura pana Dziurowicza-ojca(chrzestnego), który w jednym z meczów nie wahał się nawet wyłączyć światła, żeby jego chłopaki przypadkiem nie dali cielska. Teraz to wszystko nieważne, bo z powodów czysto finansowych klub zamyka swój własny obiekt!!! To nieważne, czy robi to na zawsze czy tylko na przerwę zimową. To jest moim zdaniem moment, kiedy panowie Dziurowicz, Listkiewicz i jeszcze kilku innych kolegów powinno sobie zadać zasadnicze pytanie: CO JESZCZE MUSI SIĘ STAĆ, ŻEBYŚMY WSZYSCY WRESZCIE ZROZUMIELI, ŻE JESTEŚMY NIEWIELE WARTYMI SZKODNIKAMI NA NASZEJ KOPANEJ??!! CO JESZCZE MA NASTĄPIĆ, ŻEBYŚMY JUŻ WRESZCIE DALI SOBIE SIANA???!!! Jestem chyba jednym z nielicznych kibiców Legii (jedynym???), którzy mają szacunek dla GKS-u jako klubu z tradycją i odwiecznego, a w każdym razie dawnego, rywala. Lubię Katowice, Chorzów, przejażdżki diabelskim młynem w WPKiW, skąd widać doskonale okolicę stadionu i jupitery i lubię koślawe torowiska śląskich przecinaków, tramwajów czyli. Muszę przyznać, że dawno nie przeżyłem takiej kibicowskiej dumy od czasu, gdy właśnie na tym stadionie Stanko strzelał miejscowym gole i Legia wywiozła zwycięstwo a ja stałem na trybunie z miejscowymi, bo mnie nie chcieli wpuścić na moją. Dla mnie Bukowa to jest miejsce, gdzie do końca tego świata powinno się kopać. I nie kartofle, tylko piłkę. Nie ważne, na jakim poziomie - pierwszo-, trzecioligowym czy okręgowym. A piszę to, gdyż mam obawy, że na wiosnę na płycie boiska traktor zrobi pierwsze podorywki i posadzi się ziemniaki. Żeby dyrekcja i piłkarze mieli co jeść, oczywiście. Pierwszy krok już został zrobiony. Pozdra wszystkich prawdziwych kibiców GKS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libiazak SMUTEK I ŻAŁOŚC... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.03, 15:17 to smutne i żałosne co sie wyprawia w naszym futbolu i zabardzo nie widac z nikąd ratunku. Ciagle tylko problemy z kasą, a pzpn sie cieszy i ma bardzo dobrze, zamiast wziac sie do pracy i przede wszystkim pomagać klubom piłkarskim!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Picasso .. IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.03, 16:38 Wstyd już byl w pucharach, gdy przeciwległa trybuna została zakryta kotarą jak w teatrze. Teraz, to już chyba tylko kolej na ostatni akt przedstawienia o tytule: "GKS Katowice" A tak a'propos. To ile pieniędzy i na co wydaje firma Dospel, jako sponsor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GieKSiarz Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.03, 18:57 dziurowicz ty ciulu! pierdolnij ty się w łeb, byle mocno! jesteś sprzedajnym pedałem, a twoj ojciec w grobie się przewraca. wypieprzaj z katowic, nikt cię te nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: 212.244.67.* 10.12.03, 23:09 GieKSiarz ! Sam się p... w to co masz zamiast głowy. Nie znasz zasad rynkowych to się nie wypowiadaj. Na wiosnę moze jeszcze zajrzą jakieś traktory, glebogryzarki i chłodziarki (Grodzisk, Łęczna i Wronki)i pozostanie nam oglądanie mistrzostw Polski w Canale Niebieskim... Czego sobie i innym Katowiczanom nie życzę. AS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowicki kibic Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.crowley.pl 11.12.03, 14:59 Panie Uszok panu już dziękujemy. Proszę się zaszyć na Kostuchnie i do Urezdu nawet nie przyjeżdżąć bo nie ma po co leżeć mopże pan sobie u siebie na szislongu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulostan Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.warynski.net 12.12.03, 00:47 A takie lolasy chcą trzech pilkarzy z Piasta Gliwice kupic.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBSON Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.zaw9.1000lecie.pl 12.12.03, 19:06 Kuwa co się dzieje ?! Jak na takie coś może pozwolić Wojewoda ? Odwołaj Uszoka bo to bandyta który w stolicy województwa niszczy sport !!! miasto które powinno być wizytówką województwa ma siedzibę w mieszkaniu prywatnym... gdyby to był kwiecień to bym pomyślał że to kiepski dowcip... Kuwa Uszok jesteś skończony !!! ty śmieciu i twoi partyjni koledzy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrek Re: Gieksa wyprowadziła się z Bukowej! IP: *.crowley.pl 19.12.03, 17:17 Jak takiego dzieciola ajkim jest Uszok ktos zrobil prezydentem .Przeciez ten gostek nic nie zrobil dla lidzi tego miasta tylko prywata i rodzina .A wojewoda tez nic nie zrobi bo on jest z Sosnowca wiec ma to w dupie bo to nie jego rejon .Ale jak stary Dziurowicz stawial gorzal to byl OK.ale mlodemu juz nie ma kto pomuc poprostu sqrwysyny Odpowiedz Link Zgłoś