Dodaj do ulubionych

Lokalne podtopienia

IP: 77.223.195.* 03.08.09, 18:06
Panie Kuc niedawno jedna zaprzyjażniona dziennikarka popelnila ksiazke o panu i to powinno p.wystarczyc.W zamian za ksiązkę nazwal ją p.wybitną dziennikarką,ona jest tak wybitna jak z p.wybitny polityk.P.Zaborowskiemu niech p. nie zazdrosci tego że obraca się w gronie pańskich przyjaciól,bo takowych chyba pan nie ma.Gdyby byli dawno odradziliby p.pisanie felietonów.
Obserwuj wątek
    • Gość: josem Książki o KK IP: *.superkabel.de 05.08.09, 10:13
      Książkę pani Klich o KKutzu przeczytałem. Mniej mnie zachwyciła niż się
      nastawiłem. Wniosek: jeszcze jedną, lepszą książkę o KK chętnie bym przeczytał.
      Co do aktualnej kariery Grudniowych postkomunistów: sam jestem w wieku tego
      wymienionego pana i wiem dobrze jakie Gnoje z mojego rocznika wstępowały
      wówczas do PZPRu. Że dzisiaj na Śląsku PO zarządza w takim towarzystwie jest
      nie do zapomnienia.
    • palec1 Re: Lokalne podtopienia 06.08.09, 02:48
      Nie wiem, ci tam zajs intrygujesz, ale felietony sa swietne.
    • palec1 Lokalne podtopienia 06.08.09, 02:51
      > Zbyszek
      > Zaborowski

Typowo "slaskie" :)
    • lemur2000 Lokalne podtopienia 06.08.09, 12:53
      Panie Kutz! Po co te długie grafomańskie wstępy o podtopieniach? Nie lepiej
      było od razu przejść do pomyj na adwersarza? Pomyje mu się należą bez dwóch
      zdań, ale tylko tu się z Panem zgadzam. Zaborowski w liście dał Panu rzeczowo
      "z baszki" przypominając fakty, jak był Pan przeciwny lokalizacji muzeum,
      które teraz Pan wychwala. A już przytyk, że nie powinien Zbyszko kierować się
      uprzedzeniami w Pana ustach starego zafiksowanego nienawistnika brzmi
      żałośnie! No bo jak to jest, reżyserze? Wicemarszałkowi nie wolno ale poseł a
      wcześniej senator RP to oczywiście funkcja, która wprost upoważnia do napaści
      personalnych i jednego mózgowego uprzedzenia? Ale najzabawniejsze jest
      utyskiwanie, że SLD jest "współkoalicjantem" PO na Śląsku. Napisał to facet,
      który od lat grzeje dupsko przy UW i PO regularnie handlując z "lewą nogą". Ja
      mogę zrozumieć, że Pan na lewicy kocha Gierka a nie Grudnia, że wolałby Pan "w
      kulturze" Szczepańskiego od Zaborowskiego a gdzie indziej Trockiego od
      Woroszyłowa. Ale z lekkiego dystansu cały spór Kazia ze Zbyszkiem to
      mordobicie w rodzinie. I to wszystko przez zawód miłosny na punkcie jednej
      głupiej książki? Jaki jest szczyt hipokryzji? Kutz na łamach "Wyborczej"...
      • lemur2000 Re: Lokalne podtopienia 06.08.09, 12:58
        Jedno jest pewne. Zaborowski niewątpliwie wyznacza poziom dopasowany do Pana
        formatu. Im bardziej wdaje się Pan z nim w pyskówę, tym bardziej potwierdza Pan,
        że Zaborowski to poziom Kutza. Bo kto by się z Panem jeszcze chciał publicznie
        ponaparzać?
        • Gość: cacy Re: Lokalne podtopienia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.09, 12:17
          @lemur2000 - weź coś chłopino na uspokojenie - analizy porównawcze Kutz - Zbyszko Zaborowski to jałowa paplanina. Jeśli nie odróżniasz Kutza - artysty z naturalnymi u takich osobników osobliwościami, wadami, próżnością, fochami i dąsami - od Zaborowskiego, drętwego funkcjonariusza, który potrafi t y l k o sprawować "władzę", to dyskwalifikujesz się intelektualnie. Warto jednak pamiętać, zabierając się mimo wszystko za krytykę tak "ustawionej" pary, że pierwszy pozostawił po sobie twórczość z przebłyskami geniuszu, a drugi - tylko parę klocków w toaletach gmachu Sejmu Śląskiego.
    • mr.superlatywny Lokalne podtopienia 06.08.09, 21:06
      gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85951,6899179,Czarne_zloto__czyli_czarny_klopot.html
    • czarnysadov Intelekt a sprawne zarządzanie 07.08.09, 20:28
      Moim zdaniem problemem śląska jest skrajne nieuctwo jego mieszkańców.
      O ile zdawlaność matur oscytluje kolo średniej - to średni wynik był w Katowicach najgorszy spośród dużych Polskich miast - jednym słowem Śląsk ma potężne braki kadrowe... Moim zdaniem być może trzeba by kogoś tam wysłać aby pomógł zreformować górnictow tak aby było efektywne i dobrze zarządzane bo to co jest teraz to jest skandal.
    • Gość: Jurek kucyka rzeczywiscie za duzo IP: *.bstnma.fios.verizon.net 08.08.09, 00:43
      a to, ze byly PZPR-owiec upomina drugiego jest tylko zabawne.
    • grisza14 Panie Kutz 08.08.09, 07:49
      Powiedziec o panu malosc, to powiedziedziec zdecydowanie za
      malo.Pana juz intelektualnie nie ma.
      • Gość: cacy Re: Panie Kutz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.09, 12:25
        @grisza14 - a gdzieżeś grisza14 wyhodował tak uroczego głąba -
        nie porywaj się z kryką na słońce.
    • ajakzupa Tuskomatołki 08.08.09, 08:19
      Podoba mi się, obywatelu Kutz, wasz obywatelski donos na tego człowieka, który
      nie chce dofinansować książki o obywatelu Kutzu i który wstąpił do PZPR i nie
      chciał z niej wystąpić.

Ps. Kiedy doniesiecie na siebie samego, obywatelu Kutz?
      • Gość: cacy Re: Tuskomatołki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.09, 12:38
        @ajakzupa - a ajakzupa ciągle swoje, szczeka jak ten ratlerek, który wystraszył się własnego ogona.
        Znam dobrą pizzerię - donoszą do domu, jak znalazł po cienkiej zupie...
        • ajakzupa Re: Tuskomatołki 08.08.09, 13:47
          cacy

1. A ty, cacy, co tu robisz, jak nie ujadasz. No, chyba że bździsz... Może więc
          znasz porządny sr...cz, jak znalazł dla twojego pierdz...enia po tekście Kutza.

2. Ujadaj, ujadaj sobie, wyżywaj się na mnie, cycy! Natomiast nie dostrzegaj
          publicystycznego smrodu, jaki wydziela Kutz. W poprzednim tekście szczuł na
          ludzi za to, że chcą dofinansowania z państwowej kasy. Teraz jednak szczuje na
          kogoś, że tego dofinansowania odmówił. Różnica zasadnicza, teraz odmówiono
          Kutzowi. Ot, elita narodu polskiego... Dulska przy takiej elicie to kobieta święta!

Ale ty, cacy, ujadaj na mnie, który głosuję na tych, co chcą, aby wszystko w
          Polsce było prywatne, a pieść takich, jak Kutz - wiecznie żyjących z państwowych
          dotacji. Ot, i cały cacy. Ot, mendalność.
          • ajakzupa Re: Tuskomatołki 08.08.09, 13:49
            powinno być "cacy", a nie "cycy" (literówka w p. 2).
            • Gość: cacy Re: Tuskomatołki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.09, 20:18
              @ajakzupa - któż tak skrzywdził ajakzupę , brzydko pachnie prymitywnym prostactwem, a "głupota nie zna standardów", ale każdy ma szansę na rozwój, którego życzę ajakzupie...
              • ajakzupa Re: Tuskomatołki 09.08.09, 11:27
                Życzyć to sobie możesz sobie samemu. Czego? Dorównania w kulturze osobistej
                szympansom. Są bardziej cywilizowane od ciebie. A poza tym - masz atrofię, więc
                nawet szympansów nie dogonisz w ogładzie.

• Gość: cacy Re: Tuskomatołki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.09, 20:47
                  ajakzupa - chłopie załamany nie używaj słów, których znaczenia nie
                  rozumiesz, chyba że zechcesz zostać forumowym mistrzem kutafonii...
                  Adieu, gadaj sam z sobą...
                  • ajakzupa Re: Tuskomatołki 09.08.09, 20:52
                    Napierdz...ał, napierdz...ał i tyle. Ot, smród tylko zostawił.
                    • Gość: cacy Re: Precz z matołami! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.09, 22:24
                      Niech nam żyje i tworzy - pisze i kręci - nasz największy, nasz najlepszy Pan
                      Kazimierz Kutz!

• ajakzupa Tuskomatołki 09.08.09, 23:03
                        Kręci - dobre słowo. Łatwo od nie utworzyć inne - krętacz. Doprawdy, mało jest
                        takich krętaczy, co służyli Gierkowi na czworakach.

Ps. A ty, cacy, spływaj uczyć się od szympansów, mają więcej kultury niż ty,
                        choć nie wiem, czy zechcą cię edukować, za bardzo bździsz.
                        • Gość: Precz matołami! Re: Tuskomatołki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.09, 09:22
                          Panie Kazimierzu - Pan ma rację to nie lokalne podtopienia rozumu, to powódź aroganckiej tumanowości... współczuję ziomali - bo to albo znawcy szympansów, albo specjaliści czasów PRL rechocący bezsilnie nad lepszymi od siebie...
                          Tak trzymać - Panie Kazimierzu - walić jak w bęben w te wykwity umysłowej ciasnoty... póki sił starczy.
                          • ajakzupa Re: Tuskomatołki 10.08.09, 10:38
                            Możesz sobie bździć, bo masz po czym.

A Kutz w propagandzie na rzecz Gierka na pewno był lepszy ode mnie. O 100 % lepszy.

I lepiej być specem od szympansów, niż propagandowym bębniarzem, jak Kutz...
    • advancem Lokalne podtopienia terenu i rozumu 08.08.09, 10:38
      kutz zna sie na wszystkim!
      W kazdej sprawie ma gotowa diagnoze.
      Brak mu tylko diagnozy wlasnego intelektu.
      Ma jego zanik.
      A to se ne vrati.
      • Gość: cacy Re: Lokalne podtopienia terenu i rozumu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.09, 12:14
        @advancem - i tym Pan Kutz różni się od advancem ,który jest na początku swojej ścieżki edukacyjnej i dopiero odróżnia literki na klawiaturze swego kompa.
        Diagnozując intelekt u innych bacz Waść byś nie przegrzał jednej z dwu komórek własnego.
        I rozumiem advancem , że nigdy nie będziesz stary...
    • Gość: POstkom Lokalne podtopienia terenu i rozumu IP: 212.160.202.* 08.08.09, 12:34
      Zaborowski poszedł po linii nowej ustawy medialnej, by nie
      finansować kultury z pieniędzy podatników. Sam człowieku za takim
      obrotem sprawy głosowałeś, a teraz nie widzisz analogii?
    • Gość: MonteSqor Lokalne podtopienia terenu i rozumu IP: 188.33.126.* 09.08.09, 09:02
      Zraniona miłość może wywołać takie same skutki,jak nienawiść. Prawda, bycze
      ksywki ...Lemur, Jose i inni..?Ale wam się smrodami głośno odbija.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka