Dodaj do ulubionych

Jak przekonac chlopa ...

IP: *.sympatico.ca 07.02.02, 00:59
... zeby nie leciec do Polski LOT-em? Te dziady ... szkoda moich nerw.
Radzcie, bo gotowam podczepic sie pod Lufthanse
Obserwuj wątek
    • Gość: aniutek Re: Jak przekonac chlopa ... IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 07.02.02, 01:15
      :::smile)))) powiedz mu, ze NIE i tyle !
      Jesli sie upiera na emerytowane stewardesy LOT-u,to prosze bardzo - Ty
      wolisz przystojnych mlodych, stewardow z Lufthansy, zadnych dasow,
      drinkow z laski, palenia w kiblu i smierdzacych skarpet na pokladzie.... o
      efekcie bez dezodorantowym nie wspomne.......
      Oboje w wysmienitych nastrojach spotakcie sie na Okeciu.....
      pozdrowki,
      aniutek
      • jot-23 Re: Jak przekonac chlopa ... 07.02.02, 03:59
        Gość portalu: aniutek napisał(a):

> :::smile)))) powiedz mu, ze NIE i tyle !
        > Jesli sie upiera na emerytowane stewardesy LOT-u,to prosze bardzo - Ty
        > wolisz przystojnych mlodych, stewardow z Lufthansy, zadnych dasow,
        > drinkow z laski, palenia w kiblu i smierdzacych skarpet na pokladzie.... o
        > efekcie bez dezodorantowym nie wspomne.......
        > Oboje w wysmienitych nastrojach spotakcie sie na Okeciu.....
        > pozdrowki,
        > aniutek

LOT lata bezposrednio, ale jesli wracacie na weekend , z tego co widzialem na
        okeciu dzieja sie gehenny przy check-in, w sumie wychodzi szybciej, bezstressowo
        i bezkolejkowo jesli sie leci najpierw do jakiegos innego miasta w europie
      • Gość: Quantas Re: Jak przekonac chlopa ... IP: *.sympatico.ca 07.02.02, 18:12
        ..."zadnych dasow,
        drinkow z laski, palenia w kiblu i smierdzacych skarpet na pokladzie.... o
        efekcie bez dezodorantowym nie wspomne"..

No teraz Aniutek to walnelas jak przyslowiowy golab o parapet. Przeciez ta
        zapachowo, kiblowo, pijacka atmoswere robia nie kto inny, tylko zwyczajni
        klienci, tacy jak Ty z niujorku i chycago a nie flight attendents z LOT-u.
        Pewnie, ze latwiej jest Ci sie ukryc ze swoimi zapachami i przyzwyczajeniami
        alkoholowo-papierosowymi na pokladzie AA czy Lufthansy. Tam nie beda robic
        dasow podajac ci 15 drinka; spojza wymownie, puszczajac przy tym do siebie oko
        i padnie co najwyzej tylko jedno slowo-....A swoja droga, to nie widze powodu
        do zachwytu nad Lufthansa. W czasie ostatniego lotu z Toronto do Frankfurtu
        pokladowe dziewczyny byly nieswieze, w wymietych mundurkach i wyraznie
        brudnych bluzeczkach. Do kultury obslugi zarowno w samolocie jak i na
        lotniskach Frankfurtu i Berlina tez mozna miec duze zastrzezenia. Co prawda
        tylko raz lecialem LOTem, ale wrazenia nie odbiegaly od wrazen z innych linii
        w tej grupie przewoznikow. Byc moze wplyw na to miala klientela, bo lot
        odbywal sie przed paroma laty na trasie Montreal W-wa. A na ogladanie mlodych
        chlopcow to z dycha w zebach do strip baru sie chodzi a nie z walizka do
        samolotu.
        Czesc- nieemerytowany podobajacy sie starszym pasazerkom "stewardess" z
        Lufthansy.
        • Gość: aniutek Re: Jak przekonac chlopa ... IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 08.02.02, 05:36
          Quantas, nie wspominalam , ze ten hmmm zapach jest autorstwa
          stewardes ........ przeczytaj raz jeszcze, wtedy pogadamy.
          • Gość: aniutek Re: Jak przekonac chlopa ... IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 08.02.02, 05:37
            .... zapomnialam dodac, ze NIE PALE ::smile))))
    • Gość: emerytka Re: Jak przekonac chlopa ... IP: *.chello.pl 07.02.02, 15:13
      Tu emerytowana stewardesa z LOT-u(lat34).Masz rację,nie leć.Z doświadczenia
      wiem,że jedna taka jak ty (niezadowolona zanim jeszcze wsiądzie,z pretensjami
      do Pana Boga)potrafi spieprzyć humor połowie samolotu.Typowo polskie!
      • aniutek Re: Jak przekonac chlopa ... 07.02.02, 15:31
        Gos´c´ portalu: emerytka napisa?(a):

> Tu emerytowana stewardesa z LOT-u(lat34).Masz racje˛,nie lec´.Z
        dos´wiadczenia
        > wiem,z˙e jedna taka jak ty (niezadowolona zanim jeszcze wsia˛dzie,z
        pretensjami
        > do Pana Boga)potrafi spieprzyc´ humor po?owie samolotu.Typowo
        polskie!

hehehehehe - uderz w stol a nozyce sie odezwa...........

• Gość: emerytka Re: Jak przekonac chlopa ... IP: *.chello.pl 07.02.02, 15:57
          Może ty jak ci plują w gębę mówisz,że pada deszcz.Ja nie.A poza tym każdy kij
          ma dwa końce.
          • jot-23 Re: Jak przekonac chlopa ... 07.02.02, 16:07
            Gość portalu: emerytka napisał(a):

> Może ty jak ci plują w gębę mówisz,że pada deszcz.Ja nie.A poza tym każdy kij
            > ma dwa końce.

hej,

po co zaraz o pluciu wgebe? czy zdarza sie ze pasazerowie pala w ubikacjach?
            "emeryt" to obelga? hej, nie unos sie, lepiej napisz jaka jest srednia wieku w
            LOT, to sobie porownamy smile na razie
            • Gość: emerytka Re: Jak przekonac chlopa ... IP: *.chello.pl 07.02.02, 16:20
              jot-23 napisał(a):

> hej,
              >
              > po co zaraz o pluciu wgebe? czy zdarza sie ze pasazerowie pala w ubikacjach?
              > "emeryt" to obelga? hej, nie unos sie, lepiej napisz jaka jest srednia wieku w
              > LOT, to sobie porownamy smile na razie

Przeczytaj poprzednie posty raz jeszcze,to może zrozumiesz,dlaczego się unoszę.A
              średnia zdecydowanie zmalała od zeszłego roku,kiedy wreszcie zdecydowali się
              zatrudnić nowych ludzi i wreszcie dać nam więcej niż 4-5 dni wolnych w miesiącu.
          • Gość: Baloo Re: Do emerytki IP: *.ne.ch 07.02.02, 16:15
            Droga emerytko-rowiesniczko, nie irytuj sie ... nikt ci w "gebe" nie pluje,
            tylko odwodza pytajaca od latania LOT-em. Nie wiem, jak jest teraz w LOT-cie,
            ale kiedys , no... nie bylo to Rio de Janeiro ...

Na zrazie

Baloo - emeryt
    • Gość: wak Re: Jak przekonac chlopa ... IP: 165.222.186.* 07.02.02, 16:33
      Latam LOT-em kilka razy w roku i absolutnie nie moge narzekac. No moze ceny sa
      troche za wysokie, ale i tak w przypadku LOT-u wspolczynnik czas/cena jest dla
      mnie najlepszy.

pzdr,
      wak
      • Gość: Baloo Re: Jak przekonac chlopa ... IP: *.ne.ch 07.02.02, 16:37
        Chyba racja ... przeprowadzilem wywiad i zlapany "jezyk" powiedzial, ze to mity
        o starych korzeniach i ze woli latac LOT-em niz Lufthansa (ja nie klamie, nie
        przejezyczylem sie, a wywiad nie zartowal!)
        baloo
    • Gość: a psik Re: Jak przekonac chlopa ... IP: 192.168.1.* 07.02.02, 17:17
      latam czasmi z musu - i do najlepszych lini nie naleza. "Slynne" jedzenie
      ktorymi linie sie wszedzie chwala - takie sobie. a ostatnio jak chcialem kupic
      wodke w "bezclowym", to sie okazalo ze maja wszystkie alkohole za wyjatkiem
      polskiej wodki.
      • Gość: emerytka Re: Jak przekonac chlopa ... IP: *.chello.pl 07.02.02, 17:32
        Może takich jak Ty było więcej i wódka się po prostu skończyła?W innych liniach
        to się nie zdarza?Co prawda kiedyś usłyszałyśmy,że"sie czepiamy bo u nasz w
        Kłantasie to można palić na stojąco".Zawsze lepiej,gdzie nas nie ma.
        • Gość: a psik Re: Jak przekonac chlopa ... IP: 192.168.1.* 07.02.02, 19:38
          na poklad zabrali 3 butelki (pytalem sie) - w samolocie z Krakowa do Londynu ?!
          a w Quantas moze sie myle ale oni maja loty troche dluzsze niz Lot.
          np z Los Angeles do Sydney smile
          nie jestem specjalnie nastawiony any, ale cos jest w atmosferze, w czasie
          lotu "Lotem" ze to nie jest moja ulubiona linia - wole British Airways
          z wyrazami szacunku
          • Gość: emerytka Re: Jak przekonac chlopa ... IP: *.chello.pl 08.02.02, 12:46
            Gość portalu: a psik napisał(a):

> na poklad zabrali 3 butelki (pytalem sie) - w samolocie z Krakowa do Londynu ?
            Chodzi o to,że nie "zabrali",tylko"dostali"i to jest coś na co niestety nie mamy
            wpływu.Tylko Wy możecie to zmienić,więc piszcie.!
            > a w Quantas moze sie myle ale oni maja loty troche dluzsze niz Lot.
            > np z Los Angeles do Sydney smile
            Chodziło mi o to,że palić nie można nigdzie,a jak jeszcze można było,to na pewno
            nie na stojąco.Może za dużego skrótu myślowego użyłam.

• roseanne Re: Jak przekonac chlopa ... 07.02.02, 18:03
      dorzuce moje dwa grosze.
      jedzenie nieciekawe, to prawda. Ale obsluga milutka i soku oraz mleka dla moich
      dzieci nie brakowalo. Mimo, ze chodzily co 15 minut.
      • Gość: doktor Re: Jak przekonac chlopa ... IP: 134.65.105.* 07.02.02, 18:22
        lecialem raz lufthansa i zlamalem zab, bo w serwowwanej kaszy
        jaglanej z miesem (oby nie okazalo sie w przyszlosci ,ze ze wscieklej
        krowy) byl maly kamyczek. Trudno winic linie ale sie zrazilem. Zawsze
        wybieram LOT.
        Wcale nie przez patriotyzm. Nie spotkalem sie z paleniem w kiblu.
        Zawsze obsluga byla mila.
        Milsza raz mi sie zdarzyla w Aeroflocie. ..
        Jak zobaczylem 20 letni samolot ktorym mialem leciec zrobilo mi sie
        nieswojo ... pierwsza klasa z dwoma fotelami w rzedzie. Pomiedzy
        fotelami metr odleglosci. ... poprosilem o wodke i dostalem pol
        szklanki ... wypilem na raz i poprosilem o jeszcze , stewardesa
        przyniosla mi cala zmrozona butelke i postawila na stoliku. Zapytala
        czy tak padajdiot? .... dodam ze bylo to w chwile po wejsciu do
        samolotu. Cala droge krecila sie kolo mnie i mysle ze dostalbym
        wszystko gdybym sie kolo tego zakrecil ...
        • Gość: Baloo Re: Swiatowe zycie IP: *.ne.ch 08.02.02, 08:03
          Nu, gospodin doktor, wy zywiotie kak nastajaszczij aristokrat ....
          A szklana z rana jak smietana ... fakt .
          Z wyrazami najglebszego szacunku
          Baloo
    • karelia LOTEM blizej 07.02.02, 18:19
    • karelia LOTEM blizej 07.02.02, 18:22
      Latam LOTEM najczesciej, latalam SASEM ( do polski oczywiscie) az takiej
      szalonej roznicy nie wididze. A w dodatku jak obsluga pokladowa paskudy, no nie
      narzekam, ja sama nie miss, to wsadzam glowe w polska GAZETEsmilei juz jest
      dobrze i po polsku .
      Lataj LOTEM, narzekac bedziesz potem wink
      Pozdrawiam K.
      • Gość: bogdan Re: LOTEM blizej IP: *.proxy.aol.com 08.02.02, 10:54
        LOT jest z pewnoscia lepszy od Delty
    • Gość: Biala Re: Jak przekonac chlopa ... IP: *.qc.sympatico.ca 07.02.02, 22:09
      O rany ale sie porobilo ... Wcale nie chcialam wywolac takiej burzy.
      Przepraszam "emarytke" jezeli poczula sie dotknieta moja wypowiedzia. Rozumiem,
      ze identyfikuje sie ze swoja firma (jak wiekszosc z nas) ale rozpoczynajac
      watek mialam na mysli jedynie ostatnie poczynania firmy LOT a nie prace jej
      pracownikow. Abstrahujac, polskich pilotow uwazam za jednych z najlepszych na
      swiecie. Poza tym lubie lotniska i kazdy lot z przesiadka sprawia mi duzo
      frajdy smile
      Wczoraj, w rozmowie z malzonkiem, uzylam wlasciwe tylko kobietom argumenty i
      zwyciezylam wink Niemniej wszystkim dziekuje za udzial w dyskusji i pozdrawiam
      • Gość: emerytka Re: Jak przekonac chlopa ... IP: *.chello.pl 08.02.02, 12:49
        Dzięki za dobre słowo.Może trochę się uniosłam,ale sama wyjaśniłaś
        dlaczego,więc nie będę się nad tym rozwodzić.No i gratuluję
        zwycięstwa.Pozdrawiam.
    • Gość: Julia Re: Jak przekonac chlopa ... IP: 194.200.250.* 08.02.02, 11:38
      Regularnie latam na trasie Warszawa -Nowy Jork.

Kilkakrotnie Lufthansą - nic specjalnego - obsluga raczej niezbyt uprzejma,
      niektore panienki przejawialy otwarta niechec do pasazerow a obslugiwaly ich
      niemalze z wielka łaską, jedzenie normalne, nic specjalnego.

Raz CSA (czeskimi liniami) - standard jak w Locie

British Airways - super , wszyscy co do jednego prezentowali ta sama wysoka
      kulture obslugi, bardzo uprzejmi. Jedzenie takie sobie - jak na moj gust zbyt
      duzo hinduskich nalecialosci.

Latalam tez wewnetrznymi liniami w USA (NorthWest) - tu nic godnego uwagi.

SAS - obsluga jak w Lufthansie - slaba. Zarcie b. dobre (kanapki z lososiem i
      krewetkami na porzadku dziennym).

Dunska linia Sterling wozaca turystow m.in. na Wyspy Kanaryjskie (chyba juz nie
      istnieje): jedna ze stewardes nie miala przedniego zeba.

Tak naprawde to nie interesuje mnie czy personel jest mlody czy stary, byleby
      tworzył miłą atmosfere na pokladzie. Bo przeciez o to chodzi. Nie zalezy mi by
      serwowal mi drinki ktos o wygladu modela/modelki.
      • Gość: doktor do Baloo IP: 134.65.105.* 08.02.02, 13:49
        Kasiu
        pieknie nawijasz po rosyjsku. Skad masz takie a nie inne, pojecie o
        arystokracji? czy przypadkiem nie z knajpy albo z pociagu? jadasz z
        rosyjska arystokracja czy jak?
        To powiedzenie o " szklanie z rana" juz slyszalem.... w pociagu relacjii
        W-wa -Moskwa. Korytarzem przechodzila pani pracujaca w wagonie i
        w ten sposob glosno zachecala do zakupu piwa. Zastanawiam sie czy ta
        zbieznosc wypowiedzi jest przypadkowa?
        pozdrawiam
        • Gość: Baloo Re: do doktora IP: *.ne.ch 08.02.02, 14:17
          Gospodin doktor,
          Zbieznosc ta jest absolutnie nieprzypadkowa ...
          To wlasnie ja ! Codziennie serwuje piwo rosyjskiej arystokracji w pociagu
          relacji Warszawa - Moskwa. Czyzbysmy sie juz znali z widzenia ?
          Panska na zawsze,
          Kasia - pseudonim operacyjny "Baloo"
          • Gość: Lexi Re: do doktora & Kasi IP: 193.133.143.* 08.02.02, 14:30
            Gość portalu: Baloo napisał(a):

> Gospodin doktor,
            > Zbieznosc ta jest absolutnie nieprzypadkowa ...
            > To wlasnie ja ! Codziennie serwuje piwo rosyjskiej arystokracji w pociagu
            > relacji Warszawa - Moskwa. Czyzbysmy sie juz znali z widzenia ?
            > Panska na zawsze,
            > Kasia - pseudonim operacyjny "Baloo"

Drogi Doktorze,

Motlochem operacyjnym w Moskwa-Express uwagi prosze sobie nie zaprzatac. Tak to
            jest z tymi 'warstwami' - raz sie przejada pociagiem i niedluga nowa rewolucje
            zdielaja. Ja sie postaram zeby ten element wywrotowy wylecial. Zwlaszcza ze piwo
            rozciencza. I to codziennie.

Pust vsiegda budziet sonce i szalom.

Anastasia (I'm alive!)

• Gość: Baloo Re: do Anastazji IP: *.ne.ch 08.02.02, 14:46
              Anastasia, jestes wroga prowokatorka, ale i na ciebie znajdziemy haka ! A kto
              sie lajdaczyl w Manchesterze, koteczku, moze chcesz szczegolow ?
              Ja tu powaznie, w ramach obowiazkow pelnionej funkcji staranna inwigilacje
              srodowisk wschodnio-zagraniczno - lekarsko - pogotowianych przeprowadzam , a ty
              mi sie tu pod nogi ladujesz

Uwazaj

Kasia - Nikita

PS : a jak tam epos ? idzie jakos ? he, he , he ... a moze to temat tabu ?
              Zabralabys sie za prawdziwa TFUrczosc , zamiast przeszkadzac w pracy
              (przepraszam za brzydkie slowo)...

PPS : A poza tym na pewno zazdroscisz mi udanej podrywki. taki doktor, co to
              i na gorzale w pierwszej klasie Aeroflotu ma, i na piwo w Moskwa-express...
              Chcialoby sie, co ? Wara mi od niego !!! Moj ci jest , a ty sobie znajdz w
              kogos w innym przedziale !

Pa
              • Gość: Lexi Re: do kasi IP: 193.133.143.* 08.02.02, 14:58
                Baloo,
                re: Manchester - szczegoly to ty bys chcial znac, hahaha. A doktora to ty sobie
                mozesz lajdaczyc ile chcesz, petit bourgeois nie moja filizanka ciaja. Ja sie na
                nikogo z gory nie patrze, ale noblesse oblige wiec nizej niz graf naprawde nie
                moge.

Epos musi poczekac bo BOSS kaze pracowac - wkrotce nastepny spotkanie na wysokim
                szczeblu w podobnie podniecajacej miejscowosci. Jak bys byla dla mnie milsza to
                bym ci fuche przy parzeniu ciaja zalatwila, a tak to masz przeeeechlapane. Moze
                doktor by chcial? NHS tu nie przeplaca...

Szalom slalom, budz gatow, vsiegda gatow!

Anastasia R

• Gość: Baloo Re: do Lexi IP: *.ne.ch 08.02.02, 15:11
                  Z eposem - zartowalem.. nie jestem az tak upierdliwy, na jakiego wygladam
                  przez zacmione szklo monitora ....
                  Szczegolow lajdactw w Manchesterze i innych przemyslowych metropoliach
                  podleglych milosciwie wam panujacej Elzbiecie II (gentlemen, the Quenn !!!, a
                  ponaszemu - na zdrowie !) nie chce znac, bo nie lubie sie plonic - siersc na
                  pysku mi czerwienieje i wygladam jak pijany grizzly, bueee....
                  A co do twojego Bossa - zwola sie sad kapturowy fan-clubu Dona i tak wsie
                  wmiestie cos postanowimy - jakis sposob sie na typka znajdzie. Na razei sciga
                  go gniew poety.
                  Temat wracza-arystokraty zamknijmy, chyba ze sam sie zglosi, nieborak...
                  Pa
                  Twoja Kasia
            • Gość: aniutek ........ IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 08.02.02, 14:48
              z przeczytanych postow wnioskuje, ze moja zartobliwa argumentacja -
              dlaczego LOT nie, zostala odebrana jak najbardziej powaznie, coz .....
              przepraszam za urazona dume, nie chcialam nikogo urazic.
              pozdrawiam,
              aniutek

PS. z poczuciem humoru na forum cos kiepsko.....
              • Gość: Quantas Re: ........ IP: *.sympatico.ca 08.02.02, 19:40
                A moje poczucie humoru to ...? Tez go nie zalapalas i kazalas czytac jeszcze
                raz ;-(
                • Gość: aniutek Re: ........ IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 09.02.02, 00:09
                  Gos´c´ portalu: Quantas napisa?(a):

> A moje poczucie humoru to ...? Tez go nie zalapalas i kazalas czytac
                  jeszcze
                  > raz ;-(

hehehe no to sie dogadalismy jak Polak z Polakiem wink))
            • Gość: Baloo Re: do Anastazji (2) IP: *.ne.ch 08.02.02, 14:49
              A piwa nie rozcienczam !!! Podla istoto ...

Wrecz przeciwnie, doprocentowuje je jak moge, wtedy jakos latwiej idzie praca

Kasia
              • Gość: Lexi Re: do Anastazji (2) IP: 193.133.143.* 08.02.02, 15:15
                Gość portalu: Baloo napisał(a):

> A piwa nie rozcienczam !!! Podla istoto ...
                >
                > Wrecz przeciwnie, doprocentowuje je jak moge, wtedy jakos latwiej idzie praca
                >
                > Kasia

zmien sobie nicka na CienkoszTrader, hi hi hi

• Gość: Baloo Re: do Anastazji (2) IP: *.ne.ch 08.02.02, 15:23
                  O zmianie nicka mowy byc nie moze, przywiazalem sie do niego , jak do starego
                  swetra. A na obrazliwe epitety reagowac nie zamierzam - zaden Cienkosz - w
                  wyniku wymienionych przeze mnie zabiegow wychodzi najwyzszej klasy u-boot
                  (pyfko + spirt). Nie ma takiego, co by mi sie oparl po czyms takim, a mi troche
                  lez na duszy po takim specyfiku ... Ale co ja ci tu bede mowil, sama wiesz, a
                  jeszcze mnie karelia dopadnie i za kudly wytarga, ze znow rozpijam panienki...
                  Pa
                  Kasia
                  • Gość: Lexi Bojmy sie IP: 193.133.143.* 08.02.02, 15:30
                    Matkoboska Baloo,

My znowu o alkoholu! Zeby tylko Karelia sie nie dowiedziala. A tak na
                    marginesie to gratulacje za nastepny zboczony watek.

tra la la
                    • Gość: Baloo Re: Bojmy sie - do Lexi IP: *.ne.ch 08.02.02, 15:49
                      To nie moja wina, ze sie mnie rozni tacy czepiaja...
                      A swoja droga skrecanie watkow powinno stac sie dyscyplina olimpijska...
                      Twoj na zawsze

Baloo

Moment, moment, juz ktorys z kolei post nie zakonczony mruganiem zielonym
                      okiem i machaniem rzesami ... Co jest ?
                    • karelia Bojcie sie!!!!!!!!!!!!! 12.02.02, 20:40
                      a ochlapusyyyy, juz ja was wytropie , nawet w powietrzu was zlapie. Nic tylko
                      by chlali darmowa wodke! a za robote sie zabrac, pijusy Lotowskie!!!!!!
              • muzaaa Re: to jakimi liniami poleciec? 08.02.02, 15:35
                LOT moze nie jest zly, ale w przypadku wydarzen ktore wymagaja organizjacji,
                podjecia decyzji, okazuje sie, ze to tylko zludne poczucie "blogiego"
                bezpieczenstwa.
                Musze przyznac, ze polscy piloci sa raczej dobrzy. Bylam pelna podziwu, ladujac
                szczesliwie na poznanskim lotnisku, gdzie widocznosc byla bliska zeru. Szkoda
                tylko, ze nie dalo sie tego dokonac w Warszawie gdzie byl pierwotny cel naszej
                podrozy.
                Nie bede zanudzac opowiesciami wydarzen, ktorych pewno nie zapomnimy nigdy.
                Tak, dotarlismy w koncu do stolicy, ale po spedzeniu calego dnia na lotnisku w
                Poznaniu i wielogodzninnej podrozy autobusem, zimnym, rozlatujacym sie starym
                gratem. Modlilam sie zebysmy szczesliwie dojechali, bo zima byla ostra, slisko
                na drdze, a nasz pojazd przechylony byl na jeden bok z powodu bagazy, ktore
                zawalaly caly tyl i rownoczesnie dojscie do toalety (ktora podobna byla). W
                srodku nocy pan kierowca zatrzymal sie w... lesie zeby panie i panowie zrobili
                siusiu.
                Przyznam, ze bylam w szoku. Zawsze czuje jakies zderzenie kiedy przyjezdzam do
                Polski z USA i odwrotnie, ale wtedy to wszystko przeroslo moje wyobrazenie.
                • Gość: Baloo Re: tylko LoT-em !!! IP: *.ne.ch 08.02.02, 15:53
                  Siusianie w lesie jest znacznie lepsze od siusiania w ciasnej autobusowej
                  toalecie ! Trzeba bylo ladnie podziekowac Panu Kierowcy i docenic smakowitosc
                  sytuacji :o))
                  Z tego co napisalas wynika wiec, ze jesli latac, to tylko LOT-em ! zadne inne
                  linie nie zapewnia ci tak bliskiego kontaktu z natura

Pa

Baloo
                • Gość: Biala do Muzaaa IP: *.sympatico.ca 08.02.02, 23:48
                  Wspolczuje, trafilas na jakiegos bardzo rozgarnietego kierowce (rozgarnietego jak
                  gowno patykiem). Na trasie Poznan - Warszawa jest duzo ladnych zajazdow,
                  restauracji i zwyklych Mc Donald

muzaaa napisał(a):

> LOT moze nie jest zly, ale w przypadku wydarzen ktore wymagaja organizjacji,
                  > podjecia decyzji, okazuje sie, ze to tylko zludne poczucie "blogiego"
                  > bezpieczenstwa.
                  > Musze przyznac, ze polscy piloci sa raczej dobrzy. Bylam pelna podziwu, ladujac
                  >
                  > szczesliwie na poznanskim lotnisku, gdzie widocznosc byla bliska zeru. Szkoda
                  > tylko, ze nie dalo sie tego dokonac w Warszawie gdzie byl pierwotny cel naszej
                  > podrozy.
                  > Nie bede zanudzac opowiesciami wydarzen, ktorych pewno nie zapomnimy nigdy.
                  > Tak, dotarlismy w koncu do stolicy, ale po spedzeniu calego dnia na lotnisku w
                  > Poznaniu i wielogodzninnej podrozy autobusem, zimnym, rozlatujacym sie starym
                  > gratem. Modlilam sie zebysmy szczesliwie dojechali, bo zima byla ostra, slisko
                  > na drdze, a nasz pojazd przechylony byl na jeden bok z powodu bagazy, ktore
                  > zawalaly caly tyl i rownoczesnie dojscie do toalety (ktora podobna byla). W
                  > srodku nocy pan kierowca zatrzymal sie w... lesie zeby panie i panowie zrobili
                  > siusiu.
                  > Przyznam, ze bylam w szoku. Zawsze czuje jakies zderzenie kiedy przyjezdzam do
                  > Polski z USA i odwrotnie, ale wtedy to wszystko przeroslo moje wyobrazenie.

• Gość: Biala Re: Jak przekonac chlopa ...Julia IP: *.sympatico.ca 09.02.02, 00:28
        Latalam juz roznymi liniami: Lufthansa, Air Canada, British Airways, LOT i
        finskimi liniami (nie pamietam ich nazwy)...ale najbardziej podobalo mi sie w
        Allitalia - oczywiscie ze wzgledu na obsluge smile))) - sami przystojni stewardzi
        Acha, posilkow w samolocie nigdy nie jadam wiec ta kwestia jest dla mnie bez
        znaczenia. Lufthanse darze sentymantem bo moge pogadac sobie po niemiecku smile

Gość portalu: Julia napisał(a):

> Regularnie latam na trasie Warszawa -Nowy Jork.
        >
        > Kilkakrotnie Lufthansą - nic specjalnego - obsluga raczej niezbyt uprzejma,
        > niektore panienki przejawialy otwarta niechec do pasazerow a obslugiwaly ich
        > niemalze z wielka łaską, jedzenie normalne, nic specjalnego.
        >
        > Raz CSA (czeskimi liniami) - standard jak w Locie
        >
        > British Airways - super , wszyscy co do jednego prezentowali ta sama wysoka
        > kulture obslugi, bardzo uprzejmi. Jedzenie takie sobie - jak na moj gust zbyt
        > duzo hinduskich nalecialosci.
        >
        > Latalam tez wewnetrznymi liniami w USA (NorthWest) - tu nic godnego uwagi.
        >
        > SAS - obsluga jak w Lufthansie - slaba. Zarcie b. dobre (kanapki z lososiem i
        > krewetkami na porzadku dziennym).
        >
        > Dunska linia Sterling wozaca turystow m.in. na Wyspy Kanaryjskie (chyba juz nie
        >
        > istnieje): jedna ze stewardes nie miala przedniego zeba.
        >
        > Tak naprawde to nie interesuje mnie czy personel jest mlody czy stary, byleby
        > tworzył miłą atmosfere na pokladzie. Bo przeciez o to chodzi. Nie zalezy mi by
        > serwowal mi drinki ktos o wygladu modela/modelki.

• Gość: Realista Re: Lot jest OK. Lista zalet. IP: *.il.us.prserv.net 08.02.02, 19:26
      Gość portalu: Biala napisał(a):

> ... zeby nie leciec do Polski LOT-em? Te dziady ... szkoda moich nerw.
      > Radzcie, bo gotowam podczepic sie pod Lufthanse

Ja latam LOT'em. Dlaczego? (w kolejnosci waznosci, oczywiscie, dla mnie)
      1. Bardzo dobre jedzenie oraz mila obsluga.
      2. Non-stop.
      3. Konkurencyjne ceny.
      4. Rejsy krajowe w cenie biletu transatlantyckiego.
      5. Dobry sprzet.
      6. Polska tradycja dziekowania pilotom aplauzem pasazerow.

Polemika?
      • Gość: aniutek Re: Lot jest OK. Lista zalet. Polemika ..... IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 09.02.02, 00:23
        Gos´c´ portalu: Realista napisa?(a):

> Gos´c´ portalu: Biala napisa?(a):
        >
        > > ... zeby nie leciec do Polski LOT-em? Te dziady ... szkoda moich nerw.
        > > Radzcie, bo gotowam podczepic sie pod Lufthanse
        >
        > Ja latam LOT'em. Dlaczego? (w kolejnosci waznosci, oczywiscie, dla
        mnie)
        > 1. Bardzo dobre jedzenie
        zgoda ale tylko w jedna strone- tzn z Polski,
        >oraz mila obsluga.
        hmmmm nie wiem jak to wyrazic co by nie wywolac fali protestow ze strony
        np Emerytki..... coz nie zgadzam sie, wiekszosc Pan obslugujacych loty
        transatlantyckie sprawia wrazenie jakby nienawidzila swojej pracy, co
        zapewne ma rozne przyczyny ale........
        > 2. Non-stop.
        : )
        > 3. Konkurencyjne ceny.
        Finnair- bywa lepszy cenowo, przesiadka w Helsinkach- sprawna, losos na
        sniadanie.

> 4. Rejsy krajowe w cenie biletu transatlantyckiego.
        mieszkam 15 minut od Okecia
        > 5. Dobry sprzet.
        ........ nie znam sie na tym .....
        > 6. Polska tradycja dziekowania pilotom aplauzem pasazerow.
        zgadzam sie to jest bardzo mile smile)))
        >
        > Polemika?
        jasne :smile))))
        pozdrowki ,
        aniutek

• Gość: Realista Re: Lot jest OK. ..... Do Aniutka IP: *.il.us.prserv.net 12.02.02, 20:28
          Gość portalu: aniutek napisał(a):

> Gos´c´ portalu: Realista napisa?(a):
          >
          > > Gos´c´ portalu: Biala napisa?(a):
          > >
          > > > ... zeby nie leciec do Polski LOT-em? Te dziady ... szkoda moich nerw
          > .
          > > > Radzcie, bo gotowam podczepic sie pod Lufthanse
          > >
          > > Ja latam LOT'em. Dlaczego? (w kolejnosci waznosci, oczywiscie, dla
          > mnie)
          > > 1. Bardzo dobre jedzenie
          > zgoda ale tylko w jedna strone- tzn z Polski,

### Racja.

> >oraz mila obsluga.
          > hmmmm nie wiem jak to wyrazic co by nie wywolac fali protestow ze strony
          > np Emerytki..... coz nie zgadzam sie, wiekszosc Pan obslugujacych loty
          > transatlantyckie sprawia wrazenie jakby nienawidzila swojej pracy, co
          > zapewne ma rozne przyczyny ale........

### Ostatnio zwrocilem na to uwage. Stewardeski uwijaly sie jak w ukropie, co
          chile podchodzac i pytajac czy moze czegos nie podac.

> > 2. Non-stop.
          > : )
          > > 3. Konkurencyjne ceny.
          > Finnair- bywa lepszy cenowo, przesiadka w Helsinkach- sprawna, losos na
          > sniadanie.

### Finnair moze troszke mniej kosztuje, lecz trzeba sie przesiadac i to jest
          caly mankament! Niektorym to nie przeszkadza.

> > 4. Rejsy krajowe w cenie biletu transatlantyckiego.
          > mieszkam 15 minut od Okecia

### Ja wole leciec do Poznania, niz jechac wybojami...

> > 5. Dobry sprzet.
          > ........ nie znam sie na tym .....
          > > 6. Polska tradycja dziekowania pilotom aplauzem pasazerow.
          > zgadzam sie to jest bardzo mile smile)))

### Jest to naprawde swietna tradycja!

> > Polemika?
          > jasne :smile))))
          > pozdrowki ,
          > aniutek
          Pozdrawiam bardzo serdecznie!

• Gość: mysz Re: Jak przekonac chlopa ... IP: *.ab.hsia.telus.net 10.02.02, 04:07
      Gość portalu: Biala napisał(a):

> ... zeby nie leciec do Polski LOT-em? Te dziady ... szkoda moich nerw.
      > Radzcie, bo gotowam podczepic sie pod Lufthanse

Lec balonem kobito.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka