Dodaj do ulubionych

Know your audience...

27.04.24, 21:28
Koleżanka z pracy szuka chlopa. Na tinderze i gdzie sie tylko da. Bez skutku od lat. Z jej charakterem uważam że ja prędzej zostanę chińską królową niż ona kogoś znajdzie.

Ostatnio przyszła oburzona bo pisała z jakimś gościem i on w rozmowie rzucił ze odpowiedź na każde pytanie może być tylko jedna: 42.
No i o co swirowi chodzi bo brakuje zrobić z niej głupią i że ona nawet nie zapytała o co mu chodzi ale uznała że on ja obraża i conajmniej nie szanuje.

Ja się zajaralam, bo od razu skojarzyłam, że chodzi o Autostopem przez galaktyke. Jedną z moich ulubionych książek.
U mnie facet miałby +100 do atrakcyjności, ona uznała że jest niewychowanym świrem.

Macie takie historie "ślepych strzałów", że trafiliście na ludzi z zupełnie innej bajki i świata skojarzeń?
Obserwuj wątek
    • homohominilupus Re: Know your audience... 28.04.24, 00:01
      Na zadane pytanie nie odpowiem, bo nic mi do głowy nie przychodzi.
      Ja bym też nie załapała p co chodzi z tym 42, więc może gościu uznałby mnie za jakąś nieoczytaną dziunię nie z jego bajki 🤷‍♀️
      Gdyby to był wątek randkowo/ tinderowy to miałabym coś więcej do powiedzenia, bo aktualnie koleżanka w tym siedzi po uszy.
      Ale tytuł i treść postu są o czymś innym a więc dobranoc.
    • mika_p Re: Know your audience... 28.04.24, 00:08
      > Macie takie historie "ślepych strzałów", że trafiliście na ludzi z zupełnie innej bajki i świata skojarzeń?

42

Nie ma za co
    • arabelax Re: Know your audience... 28.04.24, 00:11
      off topic. a to trzeba jakiś specjalny charakter miec, żeby z kims być?
    • mika_p Re: Know your audience... 28.04.24, 00:14
      A poważniej, 42 to nie jest odpowiedź na każde pytanie, tylko na jedno konkretne: Wielkie Pytanie o życie, wszechświat i całą resztę.
      Możliwe więc, że facet ksiażki w ogóle nie zna, coś mu się tylko obiło o uszy, a jest pozerem i chciał zabłysnąć czymś niszowym.
      • danaide2.0 Re: Know your audience... 28.04.24, 10:46
        A jak wrzucisz w google "odpowiedź 42" wywala ci piękny wpis w wikipedii na ten temat.

I tak pozer z desperatką mogliby jeszcze temat pociągnąć, ale niestety, niestety...

• alpepe Re: Know your audience... 28.04.24, 10:05
      Mam, ale i tak jesteśmy razem.
    • ritual2019 Re: Know your audience... 28.04.24, 10:18
      Macie takie historie "ślepych strzałów", że trafiliście na ludzi z zupełnie innej bajki i świata skojarzeń?

Nie interesowalyby mnie takie dziwadla ani w realu, ani w sieci, i dotyczy to kazdego aspektu zycia a nie tylko randkowania.
    • pursuedbyabear Re: Know your audience... 28.04.24, 11:37
      Miałam.
      Ale ten pan z 42 by mnie od razu ujął. Cytując inną książkę, zna Józefa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka