Dodaj do ulubionych

Kaczyński zawstydził Tuska: ubieram się za swoje!

27.06.13, 10:44

Znany dziennikarz telewizyjny i znawca opery Bogusław Kaczyński wyznał w sieci, że nie rozumie pokrętnej logiki Donalda Tuska w usprawiedliwianiu kupowania za nasze sukienek i garniturów dla szefa rządu i jego żony. – Przez 50 lat reprezentowałem Polskę na świecie. Na wszystkie występy telewizyjne w kraju i zagranicą zakładałem wyłącznie własne garnitury, koszule i buty. Prywatne muszki i krawaty – pisze Kaczyński. I z nostalgią wspomina, że kiedyś była inna moralność

„Szalenie mnie zbulwersowała wypowiedź premiera Tuska, który przekonywał społeczeństwo do celowości, ba, nawet konieczności kupowania z funduszy partyjnych, a tym samym z naszych podatków, garniturów i butów członkom rządu, a własnej żonie sukienek" – pisze Kaczyński i przekonuje, że usprawiedliwianie trwonienia pieniędzy publicznych, godnym reprezentowaniem Polski za granicą jest nie do przyjęcia.

„Pragnę stanowczo zaprotestować przeciw takiemu rozumowaniu. Przez 50 lat reprezentowałem Polskę na świecie. Występowałem w telewizjach: w Nowy Jorku, Toronto, Hawanie, Rzymie, Hamburgu, Monachium, nawet w Ułan – Bator. Prowadziłem wielogodzinne „Dni Polskie”. Do Hawany jeździłem aż trzy razy" – wylicza Kaczyński i zapewnia, że nigdy nie przyszło mu nawet do głowy by kazać komuś płacić za swoje stroje.

www.fakt.pl/Boguslaw-Kaczynski-krytykuje-premiera-Donalda-Tuska,artykuly,217603,1.html
Obserwuj wątek
    • polonus5 ubieram się 27.06.13, 15:10
      aqqwa
      Czy ktoś wierzy, że Jarosław Kaczyński idzie do sklepu i kupuje sobie garnitur za własne pieniądze?Dziennikarze rzucili się na premiera i PO, może czas na PiS i prezesa?

Jarosław Kaczyński zaproponował mi kupno garniturów z funduszy partyjnych
      Marcinkiewicz: "Kaczyński proponował mi garnitury za partyjne pieniądze"

mark6
      Trzeba by polskim prymitywem aby żądać od PREMIERA 40 milionowego Państwa aby kupował"służbowe" garnitury za własne zaskórniaki.

rezun-one
      To wyjątkowy skandal.
      My tu piszemy o garniturach PO, kogo obchodzi PiS.
      Z drugiej strony Kaczyński jest tak cenny że należy mu się z kieszeni podatnika wszystko co mu się zamarzy.Nawet nie musi jako jedyny w kraju płacić podatków od korzyści osobistych.
      Fiskus oślepł.

Jest śledztwo ws. oświadczenia majątkowego prezesa Jarosława Kaczyńskiego. Warszawska prokuratura zdecydowała o zbadaniu tego, czy w oświadczeniu doszło do zatajenia przez prezesa Prawa i Sprawiedliwości ponad 400 tys. zł darowizny od PiS na koszty adwokackie. - Szukają haków, bo dołują w sondażach - komentuje Mariusz Błaszczak z PiS.

Newsweek przeanalizował wydatki PiS z ostatnich trzech lat. Ochrona Kaczyńskiego miała kosztować 3,4 mln złotych. Kancelaria reprezentująca prezesa podczas procesów - 900 tysięcy. Fotograf - 700 tysięcy. A wpłaty na konto spółki podnajmującej dom sąsiadujący z posesją prezesa - prawie 150 tysięcy.
      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka