Dodaj do ulubionych

Równość Matematyczna

29.08.04, 23:57
Niby nic w przyrodzie nie ginie i zawsze musi być zachowana jakaś równość.
To jak można wytłumaczyć poniższą zależność:

- Jak ja jadę do Polski na wakacje to wydaje około $5000.00
- Jak rodzina przyjeżdża do mnie do USA to też wydaje dodatkowo $5000.00

To taka ośla zależność gdzie sam doprawiam sobie te ośle uszy.

Kiedy będzie że:
- Ja jadę do Polski i na mnie wydają $5000.00
- Ja goszczę rodzinę z Polski i oni płacą za siebie.
Obserwuj wątek
    • Gość: axe Re: Równość Matematyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 00:05
      To proste,przestan dziadowac w Polsce i zacznij wydawac 10k
    • Gość: pzm Re: Równość Matematyczna IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 30.08.04, 00:31
      gdy oni w Polsce beda zarabic tyle co ty

Pzdr
      • flipflap Re: Równość Matematyczna 30.08.04, 01:20
        Gość portalu: pzm napisał(a):

> gdy oni w Polsce beda zarabic tyle co ty

To nie jest tak dokładnie.
        Jest coś w mentalności rodziny emigranta. Zaraz po przyjeżdzie obojętnie do
        Polski lub do USA słyszę od dzieci:
        - Wójku kup mi coś.
        - Pytam się co?
        - Obojętnie co. - Pada odpowiedż.

W sklepie robiąc zakupy sporzywcze znajduje przy kasie rzeczy/gazety, których
        nikt nigdy nie będzie używał lub czytał. Pytam się na cholerę ci to badziewie.
        A bo córeczka chce coś takiego. W momencie kiedy proponuję żeby sami za siebie
        zapłacili to te wszystkie "dodatkowe" przedmioty są już niepotrzebne. I tak
        jest ze wszystkim. Jakaś dziwna mentalność że skoro mieszkam w USA, lepiej mi
        się powodzi to od razu muszę się ze wszystkim dzielić.
        • Gość: Matematyk Tu Ci wyjasnie jak to jest. IP: *.proxy.aol.com 30.08.04, 01:59
          1.Masz dziadowska rodzine.
          2.Masz malo swiadoma rodzine, bo namnozyli sie jak kroliki. Musi ich tam byc w
          cholere, ze cie nawalaja na 5K za kazdym razem smile
          3.Jestes glupi, bo dajesz sie podpuszczac na niepotrzebne wydatki.
          4. Jestes malo sprytny i nie masz za grosz dyplomacji, ze nie umiesz sie
          zgrabnie wykrecic od glupkowatych wydatkow.
          5. Poza wszystkim jestes mimo wszystko skapcem, bo sam podobno >Porszakiem<
          jezdzisz a wydajac na gowniarzy narzekasz.
          6. Jestes facet bez jaj(albo baba z jajami)- wydawaj i milcz albo odmow im jak
          prawdziwy mezczyzna i siedz cicho.

PS
          Wydaj jeszcze 50 zeta na slownik ortograficzny bo sadzisz byki az wstyd !
        • vip-1 Re: Równość Matematyczna 31.08.04, 14:36
          Kiedy ja jade do Polski to wydaje 600 dolcow na bilet.
          Nikt mnie nie naciaga, ani duzi ani mali, bo mnie lubie i sie ciesza ze
          przyjechalem smile
          No, ale to ja.
    • madafaqa Jestem sprzataczem w katedrze matematyki 30.08.04, 02:27
      zajmujaca sie algebra liniowa. SPrezatajac sale po studentach i profesorze
      podejrzalam notatki profesora. Troche mnie zmartwilo ze p[rzepisal
      Sierpinskiego w pracy pod swoim nazwiskiem ale co mnie to obchodzi jak innym
      na tym nie zalezy to mnie tez chociaz wiem ze takei cos to sie nazywa
      plagiaryzm. Niech go bog osadzi a co ja prosty sprzatacz w katedrze matematyki
      moge za to.

A wiec po mojemu wyszllo ze tu nie o liczenie idzie ino o po prostu nie dawanie
      sie robic na szaro. Co prawda wiesz o tym drogi flipciu ale to czeba wdrozyc
      ino jak najszybcij. Zas powidz im co dulary na dzewie nie rosnum i nie plac a
      jak mowiom zeby cos kupic to powiedz ze bardzo chetnie ale teroz to ni mosz bo
      interes nie idzie. Jak oni podkrencajum tyn magnet to ty zas to swoje ze
      interes nie idzie... A tak miendzy nami to ja siem pytom, ty po kiego grzyba
      tam guzo szukosz? $5000 dularow to zas ali pinionc co ja siem muszem haktaro
      kilometry naputzowoc!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka