Dodaj do ulubionych

Cena za INTERNET w POlsce

IP: *.tnt31.ewr3.da.uu.net 21.04.02, 07:43
Oplata za dostep do Internetu w Polsce nalezy do jednej z najwyzszych w
Europie, do tego jeszcze dochodza utrudnienia typu tego ze nie wszedzie mozna
sie podlaczyc jesli sie nawet ma pieniadze i ochote na to . Internet ,dla
wiekszosci Polakow w kraju to nadal luxus i horrendalny wydatek.Nawet nie
wszystkie instytucje naukowe czy edukacyjne moga sobie na to do dnia
dzisiejszego pozwolic,poza nielicznymi.,nie mowiac o uzytkownikach prywatnych.
Czyli technologia 21 wieku nadal dostepna dla wybrancow losu.
Obserwuj wątek
    • Gość: kuki Re: Cena za INTERNET w POlsce IP: *.isko.net.pl 21.04.02, 09:44
      Niestety, masz racje. Jednak troche pocieszajace jest to, ze coraz wiecej
      dostawcow telewizji kablowych oferuje dostep do sieci. Cenowo jest roznie, ale
      mozna miec "stale" juz nawet za 40 PLN. Srednio to 100PLN na miesiac.
      Internet poprzez kablowke to jednak luksus i szczescie. Wiekszosc musi laczyc
      sie przez telefon, a to i brak komfortu, i diabelnie drogie (impulsy leca jak
      za rozmowe lokalna). Pomijam fakt, ze nie wszyscy w kraju maja telefon
      stacjonarny, a o komputerze nie wspomne.
      pzdr
    • Gość: Sylwia Re: Cena za INTERNET w POlsce IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 21.04.02, 11:23
      Gość portalu: boss napisał(a):
      Internet ,dla wiekszosci Polakow w kraju to nadal luxus i horrendalny
      wydatek. Czyli technologia 21 wieku nadal dostepna dla wybrancow losu.>

Hehehe, nawet nie wiedziałam, że należę do takiej elity.
      Pozdr.

• Gość: student BOSSSS U R my gorgeus HERO !!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.04.02, 12:43
      masz racje !!!!!!!! Ale ja jestem najbogatszy w tym bidnym kraju i mam
      wszystko!!! Nawet internet za 70 zl na misiac bez ograniczen !!!! A moze by tak
      stworzyc oddzielne panstwo - PANSTWO SLASK !!! Tutaj jakos ludzi na wszystko
      stac.. a czym dalej w glab POLSKI to taka bida... Moj Boze...

P.S. Bosssss Twoje watki sa takie spostrzegawcze i takie madre... jestes moim
      autorytetem i IDOLEM tutaj.. zaczynam Cie lubic !!!! Moze by tak wymiana e-
      mail'i ??? Lubie korespondowac z takimi osobami !!! Oto moj: bqwert@interia.pl

wiec napisz do mnie przyjacielu...

bastard z poludnia Polski - dodam bogaty bastard.
      • karelia nic nie rozumiem 21.04.02, 12:48
        ja juz nic z tego nie rozumiem, raz jestes bidny student raz bogaty inzynier.
        gdzie lezy prawda? A moze ona jak pies, jest pogrzebana? wink))
        • Gość: student Re: nic nie rozumiem IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.04.02, 12:58
          przyjedz a zobaczysz... WILLA! MERC i komora, oktorej tyle pisze BOSSSSS..
          wszystko to mam ja: STUDENT tudziez INZYNIER !!!

bastard prowokator
          • aqra Re: nic nie rozumiem 21.04.02, 15:06
            Gość portalu: student napisał(a):

> przyjedz a zobaczysz... WILLA! MERC i komora, oktorej tyle pisze BOSSSSS..
            > wszystko to mam ja: STUDENT tudziez INZYNIER !!!
            >
            > bastard prowokator

pierdolisz student .w komorze to Ty mieszkasz dziadu parchaty!
            • Gość: student Re: nic nie rozumiem IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.04.02, 17:02
              acha... Ty tez masz racje, pomylilem sie ...
              • Gość: Jurek Re: nic nie rozumiem IP: *.rocsth01.mi.comcast.net 21.04.02, 17:19
                Ty mieszkasz w Bielsku gdzie bezrobocie dochodzi do 17%. Czytanie twoich postow
                to krotka historia studenta, ktora wykorzystuje czyjes podlaczenia sieci za ktore
                nie placi. Jesli chodzi o wille i mercedesa. Twoje zetkniecie sie z nimi jest
                poprzez ciocie i wujka, ktorzy sprzataja w domu niemieckiego wlasiciela kilku
                nieruchomosci w regionie Bielska.

> acha... Ty tez masz racje, pomylilem sie ...

• Gość: student Re: nic nie rozumiem IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.04.02, 17:20
                  A TY JESTES POPIERDOLONY !!!! chuju na rope!
                  • jot-23 Re: nic nie rozumiem 21.04.02, 17:24

> A TY JESTES POPIERDOLONY !!!! chuju na rope!

no sa popierdoleni, sa...nie mowiac juz o braku poczucia humoru (to os miesa na
                    hormonach tutaj, jak bedziesz w NJ to kupuj tylko organiczne smile)), bo kto wie,
                    moze zaczniesz gadac tak jak oni!)
                  • Gość: Jurek Re: nic nie rozumiem IP: *.rocsth01.mi.comcast.net 21.04.02, 18:09
                    Ta odpowiedzia potwierdziles moje przypuszczenia. Jestes miernym studentem, ktory
                    nie wie co ma z czasem robic. Znajdz dziewczyne, moze ci pomoze stracic tradzik
                    mlodzienczy, ciulu.

> A TY JESTES POPIERDOLONY !!!! chuju na rope!

• aqra student !kutasie bez jaj! 21.04.02, 18:39
                zamknij morde i wypierdalaj na ksiezyc smutasie .
    • agniechaa Re: Cena za INTERNET w POlsce 21.04.02, 19:29
      Ja place 150 zl (lacze stale).
      • Gość: kanadol Re: Cena za INTERNET w POlsce IP: *.sympatico.ca 21.04.02, 19:44
        jaki to procent w Twoim miesiecznym budzecie? Jak
        place 1% tygodniowki za DSL
        • Gość: marcin Re: Cena za INTERNET w POlsce IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.04.02, 19:48
          ja mam dostep do internetu przez ISDN dialogu non-stop i palce za to 70PLN
          czyli okolo $17
          • Gość: boss Re: Cena za INTERNET w POlsce IP: *.tnt11.ewr3.da.uu.net 21.04.02, 20:56
            No niezle sie temat rozwinal ,choc jak zwykle nie obylo sie bez oplucia
            wzajemnego !!!! Wracajac do tematu - to to przecietny mlody czlowiek ma mocno
            ograniczony dostep do tej technologi 21 w. I tu sie zgodze ze "studentem "
            czym dalej na wschod Polski tym gorzej a i rejony pomorskie kiepsko pod tym
            wzgledem stoja ,zacofanie,bida,bezrobocie [np.koszalinskie], zardzewialy
            rower "Ukraina" i zawieszone na nim siatki z dobytkiem czy zakupami to
            normalka ,na drogach. 100 zl - na miesiac za Internet to w tych rejonach
            marzenie scietej glowy.
            • Gość: niunia Re: Cena za INTERNET w POlsce IP: *.sympatico.ca 21.04.02, 21:08

> No niezle sie temat rozwinal ,choc jak zwykle nie obylo sie bez oplucia
              > wzajemnego !!!! Wracajac do tematu - to to przecietny mlody czlowiek ma mocno
              > ograniczony dostep do tej technologi 21 w. I tu sie zgodze ze "studentem "
              > czym dalej na wschod Polski tym gorzej a i rejony pomorskie kiepsko pod tym
              > wzgledem stoja ,zacofanie,bida,bezrobocie [np.koszalinskie], zardzewialy
              > rower "Ukraina" i zawieszone na nim siatki z dobytkiem czy zakupami to
              > normalka ,na drogach. 100 zl - na miesiac za Internet to w tych rejonach
              > marzenie scietej glowy.

PO pierwsze jesli uzywasz pisowni polskiej na Forum to dla
              mnie osiolku juz !!!!! - [niestety] jestes POLUS czyli ala
              gorol ala lomza ,ala zambrow, ala spod czerwo!!!!nego!!!!!!
              albo we najgorszym razie Maniowe Gorne !!!! -
              • Gość: boss Re: Cena za INTERNET w POlsce IP: *.tnt11.ewr3.da.uu.net 21.04.02, 21:20
                Tym razem sie nie smieje - bo to juz bylo !! wymysl cos lepszego - niunia !! -
                powtorka wieje nuda ! i akurat w tym miejscu nie pasuje.
                • Gość: niunia Mysl trzezwo i po - amerkansku IP: *.sympatico.ca 21.04.02, 21:24

> Tym razem sie nie smieje - bo to juz bylo !! wymysl cos lepszego - niunia !! -
                  > powtorka wieje nuda ! i akurat w tym miejscu nie pasuje.

A nie po bialostocku lub portugalsku [ same shit !!] otoz
                  wszystko za lezy
                  jaka companie uzywasz do twojego computera , i cala
                  tajemnica w tym tkwi,ale
                  jesli myslisz ze masz nawet najlepsza companie Euro -
                  to jestes w bledzie US wyprzedza cie o cale dwa rzedy ,
                  reszte sobie dospiewaj sam. !!!
                  • Gość: boss Adres - Sympatica ca. IP: *.tnt11.ewr3.da.uu.net 21.04.02, 21:32
                    czyli "niunia" - i co dalej ????? ni przypial ni przylatal,maslo maslane !!!
                    nie ma sie z czego smiac !! chcesz sie bawic dalej ?????
                    • Gość: niunia Re: Adres - Sympatica ca. IP: *.sympatico.ca 21.04.02, 21:34

> czyli "niunia" - i co dalej ????? ni przypial ni przylatal,maslo maslane !!!
                      > nie ma sie z czego smiac !! chcesz sie bawic dalej ?????

Boss, ty to jesteś wyjątkowy leszcz!!!
                      • Gość: boss Re: Adres - Sympatica ca. IP: *.tnt11.ewr3.da.uu.net 21.04.02, 21:36
                        Leszcz to taka ryba slodkowodna. Wole pletwe rekina lub dorsza zwyklego.
                        • Gość: niunia Re: Adres - Sympatica ca. IP: *.sympatico.ca 21.04.02, 21:41

> Leszcz to taka ryba slodkowodna. Wole pletwe rekina lub dorsza zwyklego.

nie pytalam co wolisz, leszczu, tylko stwierdzilam kim jestes,
                          leszczu

• Gość: Wikul Re: Mysl trzezwo i po - amerkansku IP: *.acn.waw.pl 21.04.02, 21:49
                    Gość portalu: niunia napisał(a):

> Gość portalu: boss napisał(a):
                    >
                    > > Tym razem sie nie smieje - bo to juz bylo !! wymysl cos lepszego - niunia
                    > !! -
                    > > powtorka wieje nuda ! i akurat w tym miejscu nie pasuje.
                    >
                    > A nie po bialostocku lub portugalsku [ same shit !!] otoz
                    > wszystko za lezy
                    > jaka companie uzywasz do twojego computera , i cala
                    > tajemnica w tym tkwi,ale
                    > jesli myslisz ze masz nawet najlepsza companie Euro -
                    > to jestes w bledzie US wyprzedza cie o cale dwa rzedy ,
                    > reszte sobie dospiewaj sam. !!!

Niunia,przestań pić bo bełkoczesz i nie można cię zrozumieć.
                    • Gość: niunia Re: Mysl trzezwo i po - amerkansku IP: *.sympatico.ca 21.04.02, 21:56
                      Gość portalu: Wikul napisał(a):

> Gość portalu: niunia napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: boss napisał(a):
                      > >
                      > > > Tym razem sie nie smieje - bo to juz bylo !! wymysl cos lepszego - ni
                      > unia
                      > > !! -
                      > > > powtorka wieje nuda ! i akurat w tym miejscu nie pasuje.
                      > >
                      > > A nie po bialostocku lub portugalsku [ same shit !!] otoz
                      > > wszystko za lezy
                      > > jaka companie uzywasz do twojego computera , i cala
                      > > tajemnica w tym tkwi,ale
                      > > jesli myslisz ze masz nawet najlepsza companie Euro -
                      > > to jestes w bledzie US wyprzedza cie o cale dwa rzedy ,
                      > > reszte sobie dospiewaj sam. !!!
                      >
                      >
                      > Niunia,przestań pić bo bełkoczesz i nie można cię zrozumieć.

jak widze boss'a na forumie to butelka mi sie sama otwiera
                • Gość: David Re: Cena za INTERNET w POlsce IP: *.ipt.aol.com 21.04.02, 21:40
                  Tu w Niemczech za godzine w kawiarence place 3 Euro, bedac na urlopie w
                  Portugalii placilem 4 Euro, a ostatnio bedac w Slubicach placilem tylko 2,50 ZL!
                  Tak wiec mysle ze internet w Polsce jest zdecydowanie najtanszy!Co wy gadacie?
                  • Gość: Jurek Re: Cena za INTERNET w POlsce IP: *.rocsth01.mi.comcast.net 21.04.02, 22:28
                    Hey, madrala. Ile takich jak ty placi za kazda godzine? 20 dziennie? chyba
                    wiecej. Ale niech bedzie 20. 20x2.50=50 zl. Za dzien. razy 30? 1500 zl. Nawet
                    gdyby wlasciciel placil 1000 zl na miesiac, czysty zysk = 500zl. My o dupie a ty
                    o Marynie. Pytanie jest: ile placisz w DOMU za internet.

Gość portalu: David napisał(a):

> Tu w Niemczech za godzine w kawiarence place 3 Euro, bedac na urlopie w
                    > Portugalii placilem 4 Euro, a ostatnio bedac w Slubicach placilem tylko 2,50 ZL
                    > !
                    > Tak wiec mysle ze internet w Polsce jest zdecydowanie najtanszy!Co wy gadacie?

• Gość: marcin Re: Cena za INTERNET w POlsce IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.04.02, 22:30
                    Jest tanszy pod warunkiem ze korzysta sie ze stalego abonamentu. Jeśli ktos
                    lączy sie przy pomocy lacza komutowanego przez modem to moze zaplacic za to
                    majatek - godzina korzystania to okolo 6-7PLN. Teoretycznie jezeli miesiac ma
                    30 dni i w tym czasie korzystalby z interetu przez 12 godzin dziennie to daje
                    sume powyzej 2000PLN - rachunek prosty. W dodatku TP S.A. ktora w wiekszosci
                    pozostaje nadal monopolista w niektorych regionach oferuje fatalna jakosc uslug.
                    • xazz Re: Cena za INTERNET w POlsce 22.04.02, 00:35
                      750 za podlaczenie + 49 miesiecznie
                      • Gość: Waldek Re: Cena za INTERNET w Australii IP: 5.1R2D* / 210.84.172.* 22.04.02, 01:24

Miesiecznie place 25$AU /nieograniczona ilosc czasu z tym
                        ze po 4-ch godzinach moze mnie wylaczyc/procz tego za
                        kazde wejscie na linie jak rozmowa lokalna 20centow jedno-
                        razowa /przy rozmowach lokalnych niema licznika/.
                        • Gość: boss Re: Cena za INTERNET w Australii IP: *.tnt17.ewr3.da.uu.net 22.04.02, 01:38
                          To tez nie tak tanio w Autralii !!! nie wiedzialem ,wynika z tego ze USA jest
                          najtansze na swiecie - tylko 9,90 US$ na miesiac bez zadnych ograniczen w
                          czasie i wysylaniu e-mailii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka