Dodaj do ulubionych

Mam wazne pytanie do Polakow z Niemiec!!!!!!!

IP: *.dyn.optonline.net 14.08.02, 01:00
Czy to prawda,ze jak sie ma obywatelstwo niemieckie ,to mozna do USA
przyjezdzac bez wizy?
Dzieki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • yonder Re: Mam wazne pytanie do Polakow z Niemiec!!!!!!! 14.08.02, 01:05
      Nieprawda. Musisz miec wize. Tylko jest o nia latwo.
      • Gość: Jankes Re: Mam wazne pytanie do Polakow z Niemiec!!!!!!! IP: *.oc.oc.cox.net 14.08.02, 01:18
        Nie trzeba miec zadnej wizy chyba ze chcesz zostac powyzej 90 dni.
        • Gość: aneta do Jankes IP: *.dyn.optonline.net 14.08.02, 01:25
          Dzieki Jankes.Tak myslalam,ale nie bylam pewna na 100%.Kiedys ktos mi
          powiedzial,ale myslalam,ze po 11 wrzesnia cos sie zmienilo.Jeszcze raz
          dzieki.pozdr.
          • yonder Re: do Jankes 14.08.02, 01:55
            racja. zapomnialem ze to na dluzej.
    • jule Re: Mam wazne pytanie do Polakow z Niemiec!!!!!!! 14.08.02, 13:03
      Jeszcze 1,5 roku i obywatele polscy (jako obywatele EU) tez nie beda
      potrzebowali wizy USA smile
      • dyplomata Re: Mam wazne pytanie do Polakow z Niemiec!!!!!!! 14.08.02, 13:26
        jule napisał:

> Jeszcze 1,5 roku i obywatele polscy (jako obywatele EU) tez nie beda
        > potrzebowali wizy USA smile

Niestety tak nie bedzie. Visa Waiver Program dotyczy krajow a nie EU.
        • Gość: TROY Re: Mam wazne pytanie do Polakow z Niemiec!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.02, 15:57
          dyplomata napisał:

> jule napisał:
          >
          > > Jeszcze 1,5 roku i obywatele polscy (jako obywatele EU) tez nie beda
          > > potrzebowali wizy USA smile
          >
          > Niestety tak nie bedzie. Visa Waiver Program dotyczy krajow a nie EU.

Niestety,to prawda. Np Grecy musza miec wize i wcale im o nia nie tak latwo.
          • Gość: Mirko Amerykanski Visa Waiver Program IP: 65.206.44.* 14.08.02, 16:11
            Tez potwierdzam. To samo z grubsza dotyczy wjazdow do Kanady, choc tam
            obywatele znacznie wiekszej ilosci krajow moga wjezdzac bez wizy.
            Polacy NA PEWNO jeszcze dlugo, dlugo nie, mimo wyraznego braku poparcia dla
            AlQueidy nad Wisla.

To czy kraj jest objety Visa Waiver Program zalezy - w/g amerykanskiego
            Departamentu Stanu od wielu czynnikow, m.in. bezrobocia i sytuacji ekonomicznej
            tamze (n.p. Argentyna zostala ostatnio wycofana z listy) oraz tego czy paszport
            moze byc skanowany ("a machine readable passport - MRP") komputerowo, tego czy
            ilosc odmow wiz w poprzedzajacym okresie przekracza 3% (w Polsce jest pewnie
            realnie z 90%) itd.
            travel.state.gov/vwp.html
            Oczywiscie nadal - mimo podlegania pod VWP mozna byc z granicy czy lotniska
            zawroconym i dlatego kazdy nieobywatel czy nieimigrant musi lecac do USA miec
            bilet powrotny.
    • Gość: Julianus Re: Mam wazne pytanie do Polakow z Niemiec!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.02, 16:26
      W zeszlym roku w USA bylo 3,5 mln turystow z Niemiec.
      Spowrotem nie wrocilo 30 turystow.Zostali zamordowani w celach rabunkowych.
    • Gość: janusz Re:prawda, ale nie cala IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.02, 19:48
      To prawda, na pobyt TURYSTYCZNY DO 90 DNI nie potrzebujesz jako obywatel
      niemiecki wizy do USA, ale:
      - musisz lecic SAMOLOTEM z Niemiec (z innych krajow przygranicznych np. Holandii
      moga zaakceptowac gdy chca, ale zawroca Cie gdy bedziesz leciec np. z Grecji
      czy Turcji)
      - musisz miec bilet powrotny lub ba dalszy trase (Meksyk, Azja itp)
      - na pokladzie samolotu dostaniesz formularz do wypelnienia i jak podasz, ze np.
      odmowiono ci kiedys wiza do USA lub ze jestes komunista itp. to na pewno cie
      zawroca.
      pozdrawiam
      janusz
      • Gość: TROY Re:prawda, ale nie cala IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.02, 10:18
        Gość portalu: janusz napisał(a):

> To prawda, na pobyt TURYSTYCZNY DO 90 DNI nie potrzebujesz jako obywatel
        > niemiecki wizy do USA, ale:
        > - musisz lecic SAMOLOTEM z Niemiec (z innych krajow przygranicznych np.
        Holandi
        > i
        > moga zaakceptowac gdy chca, ale zawroca Cie gdy bedziesz leciec np. z Grecji
        > czy Turcji)
        > - musisz miec bilet powrotny lub ba dalszy trase (Meksyk, Azja itp)
        > - na pokladzie samolotu dostaniesz formularz do wypelnienia i jak podasz, ze
        np
        > .
        > odmowiono ci kiedys wiza do USA lub ze jestes komunista itp. to na pewno cie
        > zawroca.
        > pozdrawiam
        > janusz

Nie musisz leciec bezposrednio z Niemiec.
        Ja juz lecialem z CDG w Paryzu,"Lot-em" z Warszawy itd i nigdy sie nic
        nie stalo. W formularzu jest co prawda rubryka,gdzie wpisujesz nr lotu,ale jak
        widac nie ma to znaczenia.
        Pozdr.
    • ro-bert Re: Mam wazne pytanie do Polakow z Niemiec!!!!!!! 15.08.02, 00:27
      To juz przynajmniej drugie WAZNE pytanie. A moze by tak chociaz raz "DZIEKUJE"?

robert

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka