teddy_bear 02.08.05, 09:24 kochane lekarz przepisal mi az dwa antybiotyki na raz .czy sa jakies leki oslonowe w uk? wiem ze pL kupowalam cos w aptece ale zapomnialam jak sie nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewunia_uk Re: antybiotyki uk 02.08.05, 10:21 Niektore antybiotyki w obiegu w UK sa preparowane od razu a dodatkiem oslaniajacym (np. penicylina dla dzieci). Zalezy jaki antybiotyk i komu przepisywany. Poza tym leki oslonowe, jesli sa potrzebne, chyba sa OTC, wiec nie potrzebujesz na nie recepty. Najlepiej zapytaj farmaceuty. Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: antybiotyki uk 02.08.05, 11:13 w Polsce to był lakcid albo lacidofil, generalnie chodzi o kwas mlekowy, który działa osłonowo Odpowiedz Link Zgłoś
urszula1_edziecko Re: antybiotyki uk 02.08.05, 11:24 Witaj, Ja pamietam, ze w polsce dawali Nystatyne, to jest przeciwko grzybicy, ktorej sie latwo nabawic biorac anybiotyki. Moja corcia dostala antybiotyk w zawiesinie juz z Nystatyna. przygotowywane w aptece. Duzo jogurtow zawsze dobrze jesc przy antybiotyku, wlasnie ze wzgledu na te "dobre" bakterie. Zdrowka! Ula Odpowiedz Link Zgłoś
aniaxx Re: antybiotyki uk 02.08.05, 16:01 Nam lekarz polecil jedzenie naturalnych jogortow z zywimi kulturami bakterii zamias kolejnej chemi. Podobno dziala tak samo i na pewno lepiej smakuje. Pozdrawiam mama trzech Odpowiedz Link Zgłoś
teddy_bear Re: antybiotyki uk 02.08.05, 17:35 mozecie sie smiac ale ugryzl mnie WAZ! Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: antybiotyki uk 02.08.05, 18:01 acidophilus- najczesciej w sklepach ze zdrowa zywnoscia. Albo jogurt naturalny z probiotykami jak mowi Ula. WOW, waz ;-O To brzmi dumnie Odpowiedz Link Zgłoś
teddy_bear Re: antybiotyki uk 02.08.05, 18:14 tzn ugryzl mnie jakis nieszkodliwy waz ale za to rana ''sie zakazila'' i powstal wiekszy problem z zakazeniem niz z ugryzieniem .Jem czyste jogurty z bakteriami w nadziei ze to jakos wspomoze organizm ale boje sie ze dwa antybiotyki na raz moga mi troche zaszkodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
urszula1_edziecko Re: antybiotyki uk 02.08.05, 19:38 Jejka, a gdzie ten waz Cie uzarl?? Tzn. bawilas sie jakims z hodowli, czy dziki w plenerze? A maz mnie zapewnial, ze Anglia to taki przyjazny kraj: nie ma wezy, skorpionow, tornad... Ula Odpowiedz Link Zgłoś