_szwedka 05.10.02, 16:04 Temat z dawnych dobrych czasow Sciagnelam troche polskich piosenek ktorych przedtem nie znalam. Przesluchalam i tak mi sie tlucze po glowie jedna zespolu Bajm juz od tygodnia "Tyle chcialem ci dac.." A wy? Co nucicie wlasnie teraz pod nosem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: narval Re: Piosenka jest dobra na wszystko :) IP: *.abo.wanadoo.fr 05.10.02, 17:44 Szwedka, a jak ja lubie spiewajaca Beate Kozidrak -solistke B; niezle zaspiewala piosenke do filmu " W pustyni i w puszczy", choc film, nie mial wiekszego sukcesu! a konkurowal z innymi w Cannes, w tamtym roku; Pamietacie pierwsza wersje tego filmu? Stasiu - przystojniak, a Nel w tej swojej niebieskiej sukieneczce z blond loczkami, przepiekne slowianskie dziewcze!!; juz kopa-czasu, jak nie widzialam filmu, ale ta dwojka aktorow gdzies tam zakodowala sie w pamieci) a lubie Kasie Sobczyk i..... Nie bądź taki szybki Bill, wstrzymaj się przez kilka chwil Przestań działać jednostajnie, porozmawiaj o Einsteinie Nie bądź taki szybki Bill... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi A ja nuce zeglarskie szanty IP: 130.68.2.* 05.10.02, 18:51 Gdzie ta keja, przy niej ten jacht Gdzie ta koja wymarzona w snach W kazdej chwili plyne w taki rejs Tylko gdzie to jest, no gdzie to jest? Bylem na Shanties w Krakowie w hali sportowej "KORONA" Slyszalem prawdziwe wykonanie i mam CD Siedzimy sobie na lajbie i spiewamy cala geba az echo niesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur aaaa tam IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 05.10.02, 18:54 Kali byl najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narval Re: aaaa tam IP: *.abo.wanadoo.fr 05.10.02, 19:15 Kali znac i mowic po polski!) obcykany w jezykach skurczybyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: aaaa tam IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 05.10.02, 19:19 Gość portalu: narval napisał(a): > Kali znac i mowic po polski!) > > obcykany w jezykach skurczybyk ............Kali zjesc caly Hipopotam, oooo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narval Re: aaaa tam IP: *.abo.wanadoo.fr 05.10.02, 19:46 Gość portalu: Artur napisał(a) > ............Kali zjesc caly Hipopotam, oooo! Kali bolec hipopotam w brzuch! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: aaaa tam 05.10.02, 19:57 w zawiazku, ze pojawil sie motyw "Nocy i dni " w naszych forumowo-chatowych rozmowach , przypominam sobie melodie z tego filmu, slowa ... piekne to bylo i tak bardzo pasowalo do calosci. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: aaaa tam 05.10.02, 20:01 zabij, nie pamietam ;-( No coz, starosc nie radosc Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: aaaa tam 05.10.02, 20:11 melodie skomponowal chyba Wojciech Kilar ( jesli sie myle , poprawcie) jest naprawde piekna , taki walc , piosenke spiewa Kunicka, tez ladne wykonanie i te piekne slowa , ktorych nie pamietam. A moze ktos? ..... ....juz zielenieje sad po burzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sibylle "Od nocy do nocy" IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.02, 20:54 Nim las, nim klos, Nim noc dojrzeje... Ktos wygra los, ktos porzuci nas. Nasz dom, nasz lad zniknie gdzies, Odplynie w dal biala wies... Bedziemy snem, zorza zorz, Morskim dnem i gwiazda... Pokochaj mnie z calych sil, Pokochaj mnie na sto lat. Pokochaj mnie jakbys byl Tak mlody, jak byl dawniej swiat. Juz zielenieje sad po burzy, Nim roztopimy sie w podrozy. Ty kochaj mnie od nocy, do nocy, az po noc. Nim klos, nim las, Nim noc dojrzeje... Masz jeszcze czas, by pokochac mnie. O jak to jest, jak to tak, Ze wiednie bez, cichnie ptak... Zegary tak spiesza sie, Biegna dnie i noce... Pokochaj mnie lesie moj, Kochajcie mnie ranne mgly. Darujcie mi bialy stroj, Tak malo juz nocy i dni. Juz zielenieje sad po burzy, Nim roztopimy sie w podrozy. Ty kochaj mnie od nocy, do nocy, az po noc. P.S. przepraszam za interpunkcje.Spisywalam ten piekny poetycki tekst sluchajac piosenki. Pzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: 'Od nocy do nocy' IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 05.10.02, 21:00 oto ja...oto on... w duszy bije... jakis dzwon, w duszy biją mnie dzwoneczki, chodzcie siostry i syneczki, piekielne pomysly dzialaja na zmysly a dusza krzyczy! oooooch jak boli w sercu!....to od papierosow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narval Re: 'Od nocy do nocy' -Sybille IP: *.abo.wanadoo.fr 05.10.02, 21:01 ach! sybille! dzieki za tekst! w filmie Sosnicka nie spiewa, tylko sama muzyka idzie! ale slowa sa pikne!) 100-kroc Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: 'Od nocy do nocy' -Sybille 05.10.02, 21:04 Jesuuuuuuu, SIBILOOOOOO, jaka radosc nam sprawilas, wlasnei ten text , czasami za mna chodzi, jakiez piekne slowa, ile poezji i prawdy , ej, juz lepiej zamilcze, bo Narvalova sie poplacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sibylle Re: 'Od nocy do nocy' -Sybille IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.02, 21:11 Milo mi, ze uprzyjemnilam Wam /i sobie tez/ ten jesienny wieczor. Ja tez baardzo lubie tego walca. Tak na marginesie, jest to jedyna piosenka Kunickiej ktorej z przyjemnoscia i rozmarzeniem slucham P.S. Te piosenke sciagnelam pare miesiecy temu z Net Odpowiedz Link Zgłoś
czyrak_na_pupie_karelii Re: Piosenka jest dobra na wszystko :) 05.10.02, 19:32 Na goze ruze Na dole mak W faldach Karelii spie - ja - Czyrak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Piosenka jest dobra na wszystko :) czyzby? IP: *.abo.wanadoo.fr 05.10.02, 20:24 Mysle i mysle i wymyslilem :w tym zalozeniu tkwi blad.Albo to nie spiewa Bajm ,albo to sa nie te slowa.Gdyby spiewala Beata Kozidrak to poprawnie powinno byc "tyle chcialam ci dac" ? Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Piosenka jest dobra na wszystko :) czyzby? 05.10.02, 20:32 Ta piosenke spiewa para. Nie sluchales? Radze. Bardzo ladna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Re: Piosenka jest dobra na wszystko :) czyzby? IP: *.euv / 10.173.13.* 05.10.02, 21:18 Raz na jakis czas moi rodzice organizuja przyjecie dla pracownikow firmy. Ulubionym motywem muzycznym mojego ojca jest: "Niewiele ci moge dac Niewiele ci moge dac Bo sam niewiele mam" Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Piosenka jest dobra na wszystko :) czyzby? 05.10.02, 22:16 Jak jeszcze mieszkalam w Polsce to spiewano na zabawach "Daj, daj, daj, nie odmawiaj daj, to co masz najlepszego daj..." Odpowiedz Link Zgłoś
karelia__ Ja nigdy nie odmawialam oczywiscie w granicach.. 06.10.02, 11:14 -przyzwoitosci, jakie to byle piekne i upojne lata mlodosci, szczegolnie te spedzane na Mazurach, Mragowo i inne. To byla beztroska, nie martwienie sie o dzien jutrzejszy, bralo sie kilka groszy i siup autostopem na Mazury, jadlo sie byle co, maslanke na sniadanie po przepiciu, na obiad metke czy kaszanke i jazda w tany. Lubilam ten sport, zreszta wszystkie moje kolezanki tez sie puszczaly na prawo i na lewo.Ja bylam ta najspokojniejsza w naszej paczce, mimo to mialam ksywe cichodajka, dowiedzialam o tym dopiero po latach. Reszte opowiem wam przy nastepnej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Ja nigdy nie odmawialam oczywiscie w granicac 06.10.02, 11:38 oj, ty durnu, durniu ze tez tak ci sie chce wyglupiac, juz naprawde nie masz sie czego czepic??? to czep sie plotu, a nie tak na 4 konczynach....jak zwierze.Nic przy tym zwierzetom nie ujmujac. Najciekawese jest to, ze nie wiem co to metka , a na Mazurach jako zytwo nigdy nie bylam.Maslanka , brrrrr ,autostop? A co to takiego???? Bo z niczym mi sie nie kojarzy. Oj, ty durnu , durniu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall do szwedki jednak? IP: *.abo.wanadoo.fr 06.10.02, 14:08 to ty mialas racje ,tytul poprawnie brzmi"Tyle chcialem ci dac".przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: do szwedki jednak? 06.10.02, 15:45 Gość portalu: gall napisał(a): > to ty mialas racje ,tytul poprawnie brzmi"Tyle chcialem ci dac".przepraszam. Przyjmuje Ale, ale...Co ty nucisz przy goleniu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne co nuce? 06.10.02, 17:33 ja nie nuce, ja wyje pelna pierwsia: triiii kaaaaaaaaaaaarty triiii kaaaaaaaaaaaarti triiiii kaaaaaaaaaaaaaarti "zemsta damy pik" - trwalo 3, 5 godz, spiewali po rosyjsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Piosenka jest dobra na wszystko :) IP: *.abo.wanadoo.fr 06.10.02, 18:00 Bardzo prosze,nuce "Baske" R.Gawlinskiego (Wiki).pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narval Re: Piosenka jest dobra na wszystko :)-gall IP: *.abo.wanadoo.fr 06.10.02, 18:53 Gość portalu: gall napisał(a): > Bardzo prosze,nuce "Baske" R.Gawlinskiego (Wiki).pozdr. gall, czyzby to byly Wilki? i piosenka: Baska miala fajny biust Ania styl a Zoska cos co lubie Ela calowala cudnie nawet tuz po swoim slubie z Kaska mozna bylo konie krasc chociaz wiem, ze chciala przezyc ze mna swoj pierwszy raz Magda zlo Jolka mnie zaglaskalaby na smierc Agnieszka zdradzala mnie Piekne jak okret pod pelnymi zaglami jak konie w galopie jak niebo nad nami..... tem solista ma niebywaly glos) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Piosenka jest dobra na wszystko :)-gall IP: *.abo.wanadoo.fr 06.10.02, 19:02 Trafilas bezblednie ,strzal w 10.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Piosenka jest dobra na wszystko :) 06.10.02, 20:40 Gość portalu: gall napisał(a): > Bardzo prosze,nuce "Baske" R.Gawlinskiego (Wiki).pozdr. Hehehe, nie znam. A ja dzisiaj "Baw sie razem z nami..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: Piosenka jest dobra na wszystko :) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 23:12 jeszcze dzien sie nie skonczyl nie a dlonie dwie w niemocy opadly i jak dwa ptaszki zemdlaly slowa uciekly w pospiechu gdzies z moich warg jeszcze dzien sie nie skonczyl nie a niemych ust rysunek niose jak motyla co przysiadl na chwile i zostawic chcial po sobie slad dzien sie nie skonczyl jeszcze a wszystko sie skonczylo jeszcze dzien sie nie skonczyl nie a nocy cien spadl na mnie jak plaszczem choc jeszcze slonce za oknem z czuloscia w oczy mrok zajrzal mi i zostal tu a moze on jedyny moj odebral mi wzrok by zatrzymac mnie tu a moze zamknal mi palcami powieki jak zgasle oczy zamyka sie umarlym juz dzien sie nie skonczyl jeszcze a wszystko sie skonczylo choc ja pamietam ciebie jak zboze siales milosc Odpowiedz Link Zgłoś