Dodaj do ulubionych

Amerkanska BIEDA - $997- 52-inch plasma TV !!!

26.11.05, 21:52
She said about 10 million people jammed the stores during the six-hour special
event - $997- 52-inch plasma TV !!!!

Wal-Mart reports better-than expected Friday sales
The best-selling items were computers, dolls, portable DVD players and video
games, the company said.

"We were very pleased. We opened early, and people came to us first," said Gail
Lavielle, a Wal-Mart spokeswoman. She said about 10 million people jammed the
stores during the six-hour special event.

NEW YORK (AP)
Obserwuj wątek
    • starapierdola Re: Amerkanska BIEDA - $997- 52-inch plasma TV ! 26.11.05, 22:09
      polonus ty tu jestes specjilista od propagandy kanadyjskiej wiec wara od ameryki
      • polonus5 Re: Amerkanska BIEDA - $997- 52-inch plasma TV ! 26.11.05, 22:11
        starapie.. napisał:

> polonus ty tu jestes specjilista od propagandy kanadyjskiej wiec wara od ameryk
        +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

he,he,he wspomagam USA syn tam moj mieszka !!!

pozdrawiam
    • polonus5 Wielka Brytania - 52-inch plasma TV = £2,590.75 26.11.05, 22:10
      www.yourcounty.co.uk/freetime/plasmatv/50inchplasma.html
      Hyundai HQP501HR / 50in Plasma TV from 24/7 Electrical for £2,590.75

• exile1 Re: Amerkanska BIEDA - $997- 52-inch plasma TV ! 26.11.05, 22:15
      > She said about 10 million people jammed the stores during the six-hour special
      > event - $997- 52-inch plasma TV !!!!

Chinczycy musza pekac ze smiechu hehe .
      Po co rakiety , dac im gadzety , tak jak oni wczesniej
      dawali Indianom pazlotka hehe .
      • polonus5 Re: Amerkanska BIEDA - $997- 52-inch plasma TV ! 26.11.05, 22:19
        exile1 napisał:

> > She said about 10 million people jammed the stores during the six-hour sp
        > ecial
        > > event - $997- 52-inch plasma TV !!!!
        >
        > Chinczycy musza pekac ze smiechu hehe .
        > Po co rakiety , dac im gadzety , tak jak oni wczesniej
        > dawali Indianom pazlotka hehe .

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

mysle ze Chiczycy sie ciesza ze dzieki Tym klietom w USA beda mieli co do
        garnka wlozyc !!! A Swieta tuz,tuz !!!
        • exile1 Re: Amerkanska BIEDA - $997- 52-inch plasma TV ! 26.11.05, 22:53
          Ooooo tak najedza sie zapewne... zwatpienia .

Przyznaj sie , zaplatales sie , nie mozesz przeciez byc tak glupi .
      • starapierdola Re: Amerkanska BIEDA - $997- 52-inch plasma TV ! 26.11.05, 22:23
        a czy Lepper juz zostal peremirem lepperlandu?
      • wujekjurek Re: Amerkanska BIEDA - $997- 52-inch plasma TV ! 28.11.05, 17:07
        I co wtedy?
        • exile1 Re: Amerkanska BIEDA - $997- 52-inch plasma TV ! 29.11.05, 16:58
          Wtedy beda mieli pieniadze na pozbawienie was kolejnej galezi przemyslu .
      • wujekjurek Re: Amerkanska BIEDA - $997- 52-inch plasma TV ! 29.11.05, 14:50
        Jeśli Chińczycy pękaja ze śmiechu to nie z powodu Amerykanów. Pewnie śmieją
        się z Polaków, że za te same towary płacą dużo więcej niz jankesi. Porównaj
        ceny sprzętu fotograficznego w Polsce i w USA.
    • wujekjurek Re: Amerkanska BIEDA - $997- 52-inch plasma TV ! 28.11.05, 17:04
      A kto Ci powiedział, że w Hameryce strzelają do wszystkiego co się rusza?
      Michael Moore?
    • bruner69 W tej Ameryce to dopiero jest DOBROBYT ! 28.11.05, 20:22
      Plazme kupila i sprowadzila z Chin zydowska firma do USA. Na kresyt. Po raz
      kolejny wzrosl deficyt wymiany handlowej USA-Chiny, ilosc plazm pomnozona przez
      cene zakupu.
      Chinczyk wzial dolce za plazme i zainwestowal je z powrotem w US T-Bonds.
      Teraz US zaplaci Chinczykowi dodatkowo principal plus oprocentowanie. Ale kogo
      to obchodzi?
      Glupkowaty Jankes kupil plazme za tauzena, na karte kredytowa. To tez nikogo
      nie interesuje.
      Glupkowaty Jankes patrzy w plazme i cieszy sie z "dobrobytu", a Chinczyk
      zaciera rece, po zdobil z Jankesa glupka ze dwa razy smile
      • wujekjurek Re: W tej Ameryce to dopiero jest DOBROBYT ! 29.11.05, 06:10
        Kilka lat temu kupiłem sobie tu u nas w Hameryce aparat cyfrowy. Zapłaciłem w
        sklepie (nie miałem czasu na kupowanie on-line) $500. Ten sam aparat (Canon
        PowerShot S30) kosztował wtedy w Polsce (w przeliczeniu) $800 (dane z Onetu).

Teraz powiedz mi z kogo śmieje się świat? Z Jankesa, który kupuje tanio czy z
        Polaka, który za ten sam produkt płaci o 60% więcej? Spora część klientów w
        sklepie B&H Photo w Nowym Jorku to turyści z całego świata, którzy tu kupują
        sprzęt fotograficzny, bo taniej niż u nich. Głupkowaci turyści?

Chińczyk zainwestował w USA? Chińczyk się cieszy i Jankes też. Smutny jest
        Szwajcar, Niemiec, Francuz... Oni też chcieliby żeby ktoś przywoził do nich
        swoje pieniądze na przechowanie. Zapłacą procenty, żeby tylko ktoś przyjechał
        do nich z workiem pieniędzy.
        • urch_j Re: W tej Ameryce to dopiero jest DOBROBYT ! 29.11.05, 06:54
          troche sie z tym przywozeniem pieniedzy popsulo ale tak ogolnie to masz racje.
          Na ostatniej aukcji T bonds prawie nie bylo zagranicy.
    • starapierdola 52-inch plasma TV ! 29.11.05, 07:42
      moj stary chcial kupic ale nas nie stac
      • wujekjurek 52-inch plasma TV ??? Chyba 50 cali. 29.11.05, 08:07
        Plasma 52 cale??? Jakiej firmy? Szczerze mówiąc o takiej nie słyszałem. Do
        tej pory wymiary plazmy o jakich słyszałem to 42 i 50 cali.

Ja kupiłem Panasonic TH-50PX500U (50 cali). Polecam!!! Doskonały obraz w
        połączeniu z Comcast.
        • exile1 Re: 52-inch plasma TV ??? Chyba 50 cali. 29.11.05, 17:04
          50 cali ?
          To musiales chyba dokupic do niego drugi klimatyzator , bo to chyba
          przetworzy na cieplo cos z 800W .
          Slyszeliscie tam o LCD ?
          • wujekjurek Re: 52-inch plasma TV ??? Chyba 50 cali. 29.11.05, 17:33
            Słyszeliśmy tu w Hameryce o LCD, słyszeliśmy. Nie przejmuj się, pracę domową
            wykonałem. Wybrałem plazmę po długich analizach.

Plazma i LCD maja swoje wady i zalety. Jeśli chodzi o jakość obrazu to Plazma
            nadal bije LCD i DLP. Jedyny LCD, który brałem pod uwagę to Sharp Aquos ale
            niestety jest dużo droższy niz plazma o podobnej wielkosci.

Nie zauważułem aby mój Panasonic wytwarzał aż tak dużo ciepła. Niektóre
            negatywne opinie o plazmach ciągną się od pierwszych modeli sprzed kilku lat
            mimo, że problemy zostały dawno wyeliminowane. Na przykład to, że plazma się
            wypala. Panasonic twierdzi, że mój model wytrzyma 10 lat. Mało? Tak się
            składa, że ja mniej więcej tak często wymieniam telewizory. Myślę, że za
            któraś z tych technologii zdominuje rynek za 5 lat.

Poczytaj:
            www.cnet.com/4520-7874_1-5108443-2.html?tag=arw
            • exile1 Re: 52-inch plasma TV ??? Chyba 50 cali. 29.11.05, 19:30
              My w biednej Polsce wybieramy raczej LCD .
              Nie rozrozniamy wiecej jak 16,7mln kolorow , kanapy stoja stale w tym samym
              miejscu , a co najwazniejsze obraz nie MIGOCZE , co jest niestety widoczne przy
              duzych przekatnych .

Niektore negatywne opinie o LCD ciagna sie ...

Czas reakcji matrycy mojego tv to 8 ms.

Poczytaj :

www.lcdtvbuyingguide.com/
              • wujekjurek Re: 52-inch plasma TV ??? Chyba 50 cali. 29.11.05, 21:01
                A my niedouczone Polonusy i Hamerykany na razie skłaniamy sie w stronę plazmy.

Czytałem dane techniczne, opinie najróżniejsze opinie ekspertów i spędziliśmy z
                żoną dużo czasu w sklepach z tym sprzętem gapiąc się na ekrany wszystkich
                możliwych telewizorów. Wygrał Panasonic plazma, nic na to nie poradzę. Tak na
                prawdę to liczy się wrażenie wizualne kupującego. Albo Ci się obraz podoba
                albo nie.

Sharp Aquos LCD miał duże szanse ale przegrał ceną. Dzisiaj Sharp 45 cali
                kosztuje ok $1000 więcej niż Panasonic 50 cali.
                • exile1 Re: 52-inch plasma TV ??? Chyba 50 cali. 29.11.05, 21:29
                  > A my niedouczone Polonusy i Hamerykany na razie skłaniamy sie w stronę plazmy.

Heh , juz wiem dla czego , patrz ponizej :

> spędziliśmy z
                  >
                  > żoną dużo czasu w sklepach z tym sprzętem gapiąc się na ekrany wszystkich
                  > możliwych telewizorów.

Juz widze jak Twoja zona ocenia kat widzenia ,natywna rozdzielczosc , palete
                  odtwarzanych barw na tablicy wzorcowej , krytykuje brak gniazda HDMI i D-SUB.

Mialem to samo , zdecydowal kolor obudowy hehehehehehehehhe.

• wujekjurek Re: 52-inch plasma TV ??? Chyba 50 cali. 29.11.05, 22:03
                    Twoje szczęście, że moja żona Cię nie zna!!! Dostałbyś od niej po pysku. I to
                    kilka razy.

Czasami zastanawiam się skąd bierze sie ruch radykalnego feminizmu. A później
                    rozmawiam z kims takim jak Ty i... wszystko jasne. Wyobraź sobie, że moja żona
                    (z zawodu programistka) doskonale się wykształciła w tych sprawach. Kąt
                    widzenia, rozdzielczość (dlatego wyeliminowaliśmy EDTV na rzecz HDTV), black
                    level (poziom czerni?), wejście S-Vieo z przodu (łatwiej podłączyc laptop). A
                    na końcu trzeba było popatrzeć na ekran. W końcu kupowaliśmy telewizor a nie
                    kartofle.

Dlaczego niektórym mężczyznom wydaje się, że kobieta nie jest w stanie pojąć
                    takich rzeczy? To jest chyba przyczyną wielu konfliktów damsko-męskich.
                    Żyjemy w XXI wieku. Nie zauważyłeś?

P.S. czy rzeczywiście widziałeś dużą różnicę między obrazem z HDMI a YPbPr?
                    • exile1 Re: 52-inch plasma TV ??? Chyba 50 cali. 29.11.05, 22:42
                      > Twoje szczęście, że moja żona Cię nie zna!!! Dostałbyś od niej po pysku. I to
                      > kilka razy.

Skad wiesz , ze Ona jest z Toba kompatybilna ?
                      Moze moj interface jest bardziej zgodny z Jej softwarem ?
                      • wujekjurek Exile nie lubi dziewczyn. 29.11.05, 22:59
                        Chyba jesteś bardzo młody. Gdybyś jej powiedział, że jest za głupia na to aby
                        rozmawiać o rozdzielczości obrazu, to niezależnie od jakości Twojego
                        oprogramowania przeszedłbyś dość bolesny debuging.
                        • exile1 Re: Exile nie lubi dziewczyn. 29.11.05, 23:21
                          Dla czego zaraz glupia ?
                          Do dzisiaj nie wiem jak sie programuje zelazko na cotton i pralke na jedwabie,
                          zmywarke i opiekacz , toster i express do kawy .
                          To sa nasze kompilatory jezyka zycia hehe .
                          • wujekjurek Re: Exile nie lubi dziewczyn. 29.11.05, 23:24
                            Oooo, złośliwy jesteś. Chcesz mi wmówić, że żelazko ma jakies ustawienia? Na
                            taką prowokację nie dam się nabrać.
                            • exile1 Re: Exile nie lubi dziewczyn. 29.11.05, 23:53
                              > Chcesz mi wmówić, że żelazko ma jakies ustawienia? Na
                              > taką prowokację nie dam się nabrać.

Ja tez wole nie wiedziec po tym jak ukradkiem zaobserwowalem wg.jak bardzo
                              zlozonego algorytmu poruszalo sie po koszuli .
                              • wujekjurek Przecz z żelazkami. 30.11.05, 03:54
                                Ja mógłbym książkę napisać o tym jak mi się myliły różne domowe chemikalia.

"I wtedy Bóg stworzył kobietę..." i w ten sposób uratował świat.
        • viper39 Re: 52-inch plasma TV ??? Chyba 50 cali. 29.11.05, 17:16
          wujekjurek napisał:

> Plasma 52 cale??? Jakiej firmy? Szczerze mówiąc o takiej nie słyszałem. Do
          > tej pory wymiary plazmy o jakich słyszałem to 42 i 50 cali.
          >
          > Ja kupiłem Panasonic TH-50PX500U (50 cali). Polecam!!! Doskonały obraz w
          > połączeniu z Comcast.

no tak jak zwykle mamy tych co ich zolc zalewa bo w USA mozna normalnie zyc i
          kupowac taniej niz gdziekowliek indziej na swiecie na dodatek zarabia sie
          najwiecej niz gdziekolwiek na swiecie,
          znaczy tak wedlug narzekaczy to w USA jest strasznie, no bo jak juz sie kupi
          tanio wielka plazme i tanio samochod zamieszka sie w duzym domu, to przeciez
          tragedia, czyz nie lepiej jezdzic mikroskopowej wielkosci dieselkiem (oj tu
          teraz placze sa bo ropka poszla do gory!!) mieszkac w mieszkaniu wielkosci WIC
          (dla nie wtajemniczonych to sie nazywa walk-in-closet czyli szafa do ktorej
          mozna wejsc) i ogldac swiat z dziennika tv w odbiorniku wielkosci monitora od
          laptopa (bo na wiekszego nie stac czlowieka ani tez pewnie nie ma gdzie go
          wstawic no chyba ze w stodole sie oglada tv)

polonus i jurek nie dacie rady przekonac odrzutowcow wizowych, oni wiedza
          lepiej, ale tak sie objawia ta choroba zwana zawiscia i zazdroscia. podpiera
          sie to dowodami pseudo-ekonomicznymi, nie majac pojecia co sie mowi (t-bonds),
          ehhhh glupota nie boli...tylko pozniej sie ludzi z takich smieja.

no zapomnialem ze trzeba rzucic haslo "a u was to murzynow bija" ...
          • wujekjurek Re: 52-inch plasma TV ??? Chyba 50 cali. 29.11.05, 17:43
            Najgorsze jest to, że HDTV staje się tu bardzo popularna. Bieda w Hameryce.
            • viper39 Re: 52-inch plasma TV ??? Chyba 50 cali. 29.11.05, 17:47
              wujekjurek napisał:

> Najgorsze jest to, że HDTV staje się tu bardzo popularna. Bieda w Hameryce.

wiesz to jest i tak duzo gorsze od tego co jest w rosji albo na kubie albo w
              Polsce, wiesz mysl socjalistyczna idzie daleko.... HDTV to nic w porownaniu z
              tym co tam maja...heheh
              • wujekjurek Re: 52-inch plasma TV ??? Chyba 50 cali. 29.11.05, 18:26
                I to właśnie dla dobra ludu pracującego miast i wsi na Kubie el Presidente nie
                pozwolił na anarchię i tylko zaufani mają dostęp do internetu.

To się nazywa porządek.
                • viper39 Re: 52-inch plasma TV ??? Chyba 50 cali. 29.11.05, 18:37
                  wujekjurek napisał:

> I to właśnie dla dobra ludu pracującego miast i wsi na Kubie el Presidente
                  nie
                  > pozwolił na anarchię i tylko zaufani mają dostęp do internetu.
                  >
                  > To się nazywa porządek.

oni maja ze soba kontakt telepatyczny, a predkosc przesylu informacji w
                  telepatii jest niograniczona...heheheh to jest nowe wcielenie internetu...heheh
                  • wujekjurek Żarty na bok. 30.11.05, 03:57
                    Wyobraź sobie teraz, że Solidarność nie odniosła sukcesu. Co robiłaby teraz
                    polska młodzież bez dostępu do internetu? Nie można by było bezkarnie
                    krytykować Busha (wszelka krytyka, nawet Hameryki musiałaby być zatwierdzona
                    przez odpowiednie urzędy).
          • bruner69 Ano lepiej Panie :) 29.11.05, 21:11
            viper39 napisał:

> znaczy tak wedlug narzekaczy to w USA jest strasznie, no bo jak juz sie kupi
            > tanio wielka plazme i tanio samochod zamieszka sie w duzym domu, to przeciez
            > tragedia, czyz nie lepiej jezdzic mikroskopowej wielkosci dieselkiem (oj tu
            > teraz placze sa bo ropka poszla do gory!!) mieszkac w mieszkaniu wielkosci
            WIC
            > (dla nie wtajemniczonych to sie nazywa walk-in-closet czyli szafa do ktorej
            > mozna wejsc) i ogldac swiat z dziennika tv w odbiorniku wielkosci monitora od
            > laptopa (bo na wiekszego nie stac czlowieka ani tez pewnie nie ma gdzie go
            > wstawic no chyba ze w stodole sie oglada tv)

Lepiej jezdzic duzym samochodem i mieszkac w duzym domu.
            Ale tylko, jesli sie jest durniem, ktoremu konsumpcjonizm zeral mozg i dla
            ktorego sensem zycia jest kupowanie wiekszych samochodow, domow i plazm.
            I dla ktorego juz nic wiecej na swiecie nie istnieje, bo ma pusty leb i nie
            widzi swiata poza tym, ktory oglada na 52" plazmie smile
            • viper39 Re: Ano lepiej Panie :) 29.11.05, 21:50
              bruner69 napisała:

> viper39 napisał:
              >
              >
              > > znaczy tak wedlug narzekaczy to w USA jest strasznie, no bo jak juz sie k
              > upi
              > > tanio wielka plazme i tanio samochod zamieszka sie w duzym domu, to przec
              > iez
              > > tragedia, czyz nie lepiej jezdzic mikroskopowej wielkosci dieselkiem (oj
              > tu
              > > teraz placze sa bo ropka poszla do gory!!) mieszkac w mieszkaniu wielkosc
              > i
              > WIC
              > > (dla nie wtajemniczonych to sie nazywa walk-in-closet czyli szafa do ktor
              > ej
              > > mozna wejsc) i ogldac swiat z dziennika tv w odbiorniku wielkosci monitor
              > a od
              > > laptopa (bo na wiekszego nie stac czlowieka ani tez pewnie nie ma gdzie g
              > o
              > > wstawic no chyba ze w stodole sie oglada tv)
              >
              > Lepiej jezdzic duzym samochodem i mieszkac w duzym domu.
              > Ale tylko, jesli sie jest durniem, ktoremu konsumpcjonizm zeral mozg i dla
              > ktorego sensem zycia jest kupowanie wiekszych samochodow, domow i plazm.
              > I dla ktorego juz nic wiecej na swiecie nie istnieje, bo ma pusty leb i nie
              > widzi swiata poza tym, ktory oglada na 52" plazmie smile

bruner tutaj zablysnales jako gwiazda inteligencji, ze swada rozprawiles sie z
              kapitalistycznymi przyzwyczajeniami do wygod, pokazales nam jak powinien zyc
              prawdziwy proletariusz, ktory za stodola polaczy sie z proletariuszka i wydadza
              na swiat przyszlosc proletariacka ktora nie bedzie ogladala programow w LCD czy
              plazmie, oni pojda za glosem serca razem z komunistyczna partia.

a swoja droga to partia zrobila dobra robote tyle ludzi nadal wierzy w
              idiotyzmy z ery socjalizmu, no chyba ze jest to zwykla zazdrosc i zawisc o to
              ze ktos inny ma a ty z twoimi mozliwosciami intelektualnymi nie mozesz doroboc
              sie niczego co teraz tak negujesz a zolc wypala cie od srodka kazdego dnia

zadalbym tobie bruner pytanie czego to ja nie widze w tym swiecie a co ty
              widzisz (ale po co?),
              to ze ktos ma plazme czy lepszy samochod albo wiekszy dom przedklada sie samo w
              sobie na to ze jezdzi czesciej na wakacje w rozne ciekawe miejsca, ma wiecej
              czasu na czytanie ksiazek (niektore bo musi doksztalcajac sie inne bo lubi
              czytac, tak to juz z takimi ludzmi jest) ma wiecej czasu na spedzaniu go z
              rodzina itd, tego sie nie mowi ale to jest oczywiste, no moze nie dla takich
              jak ty bruner moze cie troszke przecenilem.....
              co jeszcze wynika z tego mojego wywodu to to ze niestety ktos kto to osiaga nie
              moze miec "pustego lba" no bo w jaki sposob by to osiagnal? ale wynika tez to z
              mojego wywodu ze "pusty leb" maja ci ktorzy swoje zale wylewaja na forum bo ich
              moliwosci w, nazwijmy to, kolekcjonowaniu dobr i "konsumpcjonizmie" sa zbyt
              male aby uzywac zycia tak jak to robia tacy ktorych stac na wiele wiecej niz np
              ciebie.
              • exile1 Re: Ano lepiej Panie :) 29.11.05, 22:10
                Ja to sie nie chce wtracac , ale trzeba przyjac pewne kryterium oceny.
                Zeby mienic sie Polonusem to chyba trzeba miec jakies osiagniecia
                w materii krytykowanej .

• bruner69 A coz to za problem 30.11.05, 01:05
                >zadalbym tobie bruner pytanie czego to ja nie widze w tym swiecie a co ty
                >widzisz (ale po co?),

Po co ? Sluszna uwaga. Po co.
                Bo zeby tobie odpowiedziec to ja bym musial wymieniac po kolei 40 (?) krajow
                ktore odwiedzilem w ciagu 20 lat i przy kazdym opisywac cel, w jakim tam
                pojechalem. A to material na ksiazke, ktora kiedys pewnie napisze a nie na
                jeden post.
                Byles facet na Mount Everest? Bo ja bylem. I to nie na kredyt, tylko za
                gotowke, bo tam kart kredytowych nie biora.
                A co ciebie facet interesuje z malarstwa? jakich masz malarzy w swej kolekcji?
                Ja zbieram malarstwo polskie, rosyjskie, francuskie. nawet nie wiem ile to
                wszystko byloby warte, bo ja nie przeliczam takicj rzeczy na pieniadze facet.
                Tego ty facet nie widzisz na tym swiecie bo masz galy nastawione na samochody
                plazmy i wypisywanie idiotyzmow az glowa boli.
                • wujekjurek Slow down. 30.11.05, 03:50
                  Nie chcę wchodzić między Ciebie i Vipera ale powiem tylko, że jakoś nie
                  wyglądasz na faceta rozmiłowanego w sztuce. Z tonu Twoich wypowiedzi można
                  wywnioskować, że jesteś aroganckim, zapatrzonym w siebie megalomanem. Poznałem
                  w swoim życiu sporo ludzi sztuki ale nikt z nich nie rozmawiał tak jak Ty.
                  Wielbiciele malarstwa, literatury, muzyki mówią innym językiem, nie zniżają się
                  do nazywania kogoś "garkotłukiem". U Ciebie tego nie widać, za to daje się
                  odczuć kompleksy. Ale dlaczego chcesz udowodnić swoją wyższość anonimowo na
                  tym forum?
                  • bruner69 Re: Slow down. 30.11.05, 04:02
                    Nie mam powodow do kompleksow, tak samo jak nie mam zadnych powodow by
                    udowadniac komukolwiek ze mam to czy tamto.Taks amo jak olewam wyzszosc nad
                    kimkolwiek. To dzialka Vipera nie moja.Ona ma duzy dom i samochod z 12
                    cylindrami. I plazme.
                    A co do sztuki to masz racje, kolekcjonerzy to na ogol takie delikatne
                    kwiatuszki.
                    • wujekjurek Re: Slow down. 30.11.05, 04:09
                      Olewasz wyższość nad kimkolwiek? A to określenie "garkotłuki" to niby co?
                      Komplement?
                      • bruner69 Re: Slow down. 30.11.05, 14:15
                        To nie jest wyzszosc. To jest prawda.
                • viper39 Re: A coz to za problem 30.11.05, 14:25
                  bruner69 napisała:

> >zadalbym tobie bruner pytanie czego to ja nie widze w tym swiecie a co ty
                  > >widzisz (ale po co?),
                  >
                  > Po co ? Sluszna uwaga. Po co.
                  > Bo zeby tobie odpowiedziec to ja bym musial wymieniac po kolei 40 (?) krajow
                  > ktore odwiedzilem w ciagu 20 lat i przy kazdym opisywac cel, w jakim tam
                  > pojechalem.

no widzisz jakis ty "yntelygent", nie masz pojecia o tym ze mnie zwisa gdzie ty
                  jezdzisz, to twoj wybor, chcialbym tobie powiedziec tylko ze 40 krajow to nie
                  jest wcale wyczyn, pomysl sobie ze w samej eu jest ich mniej wiecej 30 czyli
                  ktos kto w czasach studenckich wloczyl sie po europie zaliczyl przynajmniej 20
                  krajow... przylatujac do USA zaliczyl nastepny z USA skok do Kanady i Mexyku i
                  masz ju nastepne kraje, dodaj do tego pare wycieczek na Karaiby i jestes mniej
                  wiecej w 40 krajach na swiecie, mnie sie przytrafily wyjazdy do Aussie...itd...
                  i ty chcesz mi zaimponowac wycieczkami? nawet gdybym zaliczyl tylko 5 krajow na
                  swiecie a moje zainteresowania nie bylyby zwiazane z podrozami to bys sie
                  osmieszyl

choc ja w twoje 40 krajow nie wierze, tylko dlatego ze jestes zbyt pusty i malo
                  inteligentny brak inteligencji to brak kasy, brak kasy to tylko marzenia o
                  podrozach...taki to jest twoj przypadek

ty na forum przychodzisz po to aby sie dowartosciowac....smieszny jestes

> A to material na ksiazke, ktora kiedys pewnie napisze a nie na
                  > jeden post.

ty ksiazki nie napiszesz, bo jestes zbyt glupi

> Byles facet na Mount Everest? Bo ja bylem. I to nie na kredyt, tylko za
                  > gotowke, bo tam kart kredytowych nie biora.

hahahahah, dobre, kolego niestety nie byles tam, tam tez biora karty kredytowe

www.info-nepal.com/firstpage/
                  www.travelersdigest.com/nepal_3.htm
                  wszystkie te hotele biora kardy kredytowe, nawet jesli chcesz zmontowac ekipe w
                  gory tez biora karty kredytowe, aby wejsc na M. Everest trzeba byc alpinista bo
                  pierwszego lepszego nie wpuszcza
                  bruner powiedz cos jeszcze niech sie usmieje cale forum...

> A co ciebie facet interesuje z malarstwa? jakich masz malarzy w swej
                  kolekcji?

nie interesuje mnie malarstwo, czasami podziwiam dziela, ale interesuja mnie
                  zupelnie inne rzeczy, ja wiem w twojej lepetynie nie miesci sie ze wiele jest
                  dziedzin sztuk pieknych i nie samo malarstwo jest wykladnikiem twojej "glebi
                  duszy"
                  malarstwem interesuje sie moja zona, ona sciaga jakies obrazy do domu, mnie
                  obrazy sa bez roznicy, wole np nowe technologie ktore mnie bardziej interesuja,
                  lub dobra ksiazke....
                  ty jak widze nie rozumiesz ze glebia duchowa to nie jest powielanie utartego
                  juz tematu ale rozwijanie siebie wedlug swoich zainteresowan.

zreszta w moim "bejzmencie" obrazy by sie mie zmiescily, co najwyzej poster
                  golej babki albo samochodu na drzwiach...heheh

> Ja zbieram malarstwo polskie, rosyjskie, francuskie.

o tak, to pochwal sie co masz w swojej kolekcji, kazdy w sumie obraz mozna
                  sprawdzic w rejestrze, wiec bedzie wiadomo ze go nie posiadasz...heheh
                  ale to malo wazne, nie powiedziales nazwisk artystow bo strzeliles tylko tak
                  aby zrobic na nas wrazenie, no ale sie nie udalo, wyszedles znow na glupka

> nawet nie wiem ile to
                  > wszystko byloby warte, bo ja nie przeliczam takicj rzeczy na pieniadze facet.

no to juz jest potwierdzenie tego ze nie masz zadnego obrazu, gdybys mial
                  wiedzialbys co masz i ile to jest warte, to jest podstawa kazdego zbieracza
                  sztuk (jakichkolwiek)

> Tego ty facet nie widzisz na tym swiecie bo masz galy nastawione na samochody
                  > plazmy i wypisywanie idiotyzmow az glowa boli.

twoja elokwencja zbija z nog
                  samochod czy plazma albo cokolwiek co posiadasz np obraz jest tylko rzecza
                  ktora posiadasz, czy ona sie starzeje i traci na wartosci czy ona starzejac sie
                  nabiera na wartosci nie ma znaczenia, co ma znaczenie to decenienie tego dziela
                  ktore albo daje radosc wewnetrzna lub zewnetrzna, ja wiem ze tego nie rozumiesz.

dzielem moze byc wszystko co otrze sie o artyzm i doskonalosc, cos co jest
                  ulotne i czasami niedoscignione, cos co moze byc kupione przez masy lub cos
                  czego dosiega niewielu, wiem ze tego tez nie rozumiesz, bo w twojej glowie nie
                  miesci sie ze sa rzeczy ktore okreslenia znajduja w odczuciu jakiejs osoby np
                  ciebie, wiem ze dawno cie zgubilem w tych wywodach, twoj "yntelekt" tak daleko
                  nie siega
                  wytlumacze prosciej, kazdy wie ze Mozart czy Chopin to wielcy muzycy ale ile
                  osob slucha ichraz dziennie, raz w tygodniu, czy raz w miesiacu?
                  wiem sorry to tez za trudne dla ciebie.

wiesz co jest najgorsze w tobie, ignorancja (wiem tez nie rozumiesz)
                  • wujekjurek Między nami prostakami. 30.11.05, 14:48
                    Ostatni wybuch naszego kolegi Brunera był żałosny.
                    • viper39 Re: Między nami prostakami. 30.11.05, 18:08
                      wujekjurek napisał:

> Ostatni wybuch naszego kolegi Brunera był żałosny.

no co ty obrazasz go, to byl super odlotowy, niech pisze, przeciez z kogos
                      smiac sie trzeba, a on taki czlek z humorem, ze wszyscy sie z niego smieja
                      • fan.club1 Hehehehehehehehehehe 30.11.05, 18:14
                  • bruner69 Re: A coz to za problem 01.12.05, 23:00
                    viper39 napisał:

chcialbym tobie powiedziec tylko ze 40 krajow to nie
                    > jest wcale wyczyn, pomysl sobie ze w samej eu jest ich mniej wiecej 30 czyli
                    > ktos kto w czasach studenckich wloczyl sie po europie zaliczyl przynajmniej
                    20
                    > krajow... przylatujac do USA zaliczyl nastepny z USA skok do Kanady i Mexyku
                    i
                    > masz ju nastepne kraje, dodaj do tego pare wycieczek na Karaiby i jestes
                    mniej
                    > wiecej w 40 krajach na swiecie

No wlasnie, skok do Kanady i Meksyku, pare wycieczek na Karaiby i polski
                    debilek uwaza, ze byl w tych krajach. Byles, jadles, srales i to wlasnie jest
                    bycie i turystyka godna faceta, ktory jest dumny z tego, ze sobie kupil
                    plazmowy telewizor i musi sie innemu polskiemu debilowi pochwalic, ile on ma
                    inchy.
                    PS
                    W na Grenlandii czasami nie byles? Samolot do Europy leci nad Grenlandia
                    przeciez...no tak, racja, to trzeba miec zielona karte na takie podroze a to
                    ciebie raczej nie dotyczy.
                    • wujekjurek Z nami zgoda! 01.12.05, 23:15
                      Nareszcie się z Toba zgadzam. Częściowo ale lepsze to niż nic.
                      Napisałeś "skok do Kanady i Meksyku, pare wycieczek na Karaiby i polski
                      debilek uwaza, ze byl w tych krajach"

To samo dotyczy ludzi, którzy wypowiadają się na temat życia w USA, zwłaszcza
                      życia Polaków. Byli w tej Hameryce, u rodziny albo u znajomych. Całe 6
                      miesięcy! Popracowali gdzieś na czarno. Oszczędzali kasę więc życia
                      kulturalnego nie szukali. Ale później na jakimś forum internetowym są
                      ekspertami od spraw USA. Wszystko wiedzą najlepiej.
                    • viper39 Re: A coz to za problem 01.12.05, 23:23
                      bruner69 napisała:

> viper39 napisał:
                      >
                      > chcialbym tobie powiedziec tylko ze 40 krajow to nie
                      > > jest wcale wyczyn, pomysl sobie ze w samej eu jest ich mniej wiecej 30 cz
                      > yli
                      > > ktos kto w czasach studenckich wloczyl sie po europie zaliczyl przynajmni
                      > ej 20
                      > > krajow... przylatujac do USA zaliczyl nastepny z USA skok do Kanady i Mex
                      > yku i
                      > > masz ju nastepne kraje, dodaj do tego pare wycieczek na Karaiby i jestes
                      > mniej
                      > > wiecej w 40 krajach na swiecie
                      >
                      > No wlasnie, skok do Kanady i Meksyku, pare wycieczek na Karaiby i polski
                      > debilek uwaza, ze byl w tych krajach. Byles, jadles, srales i to wlasnie jest
                      > bycie i turystyka godna faceta, ktory jest dumny z tego, ze sobie kupil
                      > plazmowy telewizor i musi sie innemu polskiemu debilowi pochwalic, ile on ma
                      > inchy.

teraz juz wiem dlaczego jestes taki nerwowy, ty jak wyjezdzasz do innego kraju
                      to nie chodzisz do kibla, nie jesz to wscieklizna wychodzi, oj bruner szkoda ci
                      kasy na to aby sobie zarcie jakies kupic? no tak jak juz sie wytracisz na bilet
                      czasami nie mozna juz nic zjesc... przykro mi
                      a ta plazma widze cie strasznie boli, no moze tez sobie kiedys
                      kupisz "yntelygencie"

> PS
                      > W na Grenlandii czasami nie byles? Samolot do Europy leci nad Grenlandia
                      > przeciez...no tak, racja, to trzeba miec zielona karte na takie podroze a to
                      > ciebie raczej nie dotyczy.

masz racje nie mam juz dawno zielonej karty, paszport amerykanski mi wystarcza,
                      co znow gula lata co? a ty nadal posiadasz tylko polski paszporcik na ktory nie
                      mozna sobie latac gdzie sie chce... wiesz zdarza sie tez tak no ale nie
                      przejmuj sie tam w Lomzy cie docenia
                      ty to musisz brylowac w swojej gromadzie co? tak juz jak skonczy sie robota i
                      zaczniesz opowiadac im o tych twoich wycieczkach na everesta czy kilimandzaro
                      albo te inne 40 krajow w 20 lat, ehhhhhhhh ty to masz dobrze
            • wujekjurek Re: Ano lepiej Panie :) 29.11.05, 22:10
              Masz rację, Bruner.

Kupowanie plazmy lub LCD to dywersja polityczna. Ty oczywiście nie masz w domu
              telewizora. Komputer też Ci do niczego nie potrzebny. Coca-Coli nie pijesz,
              masz w domu wyłącznie proste, funkcjonalne meble, jadasz proste potrawy, nie
              pijesz alkoholu. Z panienkami zaczniesz się zabawiać dopiero wtedy gdy świat
              zacznie od Ciebie oczekiwać potomstwa. Teraz "tych" rzeczy nie robisz, bo po
              co tracic tyle cennej energii na coś zupełnie bezużytecznego.

Za to główkę masz pełną.
              • flipflap Re: Ano lepiej Panie :) 29.11.05, 23:11
                Takie drobne pytanko. Jak popularny jest High Def system w EU?
                • edytkus Re: Ano lepiej Panie :) 30.11.05, 07:16
                  flipflap napisał:

> Takie drobne pytanko. Jak popularny jest High Def system w EU?

www.hollywoodreporter.com/thr/international/feature_display.jsp?vnu_content_id=1000642977
                  news.bbc.co.uk/1/hi/technology/4361543.stm
                  • dziadek_piaskowy Re: TV w USA 30.11.05, 09:26
                    przecietny dzien w TV
    • caesar_pl Swiat biednieje,nie ma rady.. 01.12.05, 05:34
      auta sie starzeja,bo za malo forsy
      www.autointernet.pl/servlet/Front?target=news&action=show_news&news=844&page=0&synch=0
      W Niemczech sklepy np.Karstadt za kupienie kurtki za 199,95 euro daje bilet do Nowego Jorku i spowrotem za darmo,tanie sklepy sprzedaja bilety do Nowego Jorku i spowrotem za 189 euro.Tylko po to,by ludzie sie do tych sklepow pofatygowali.
      www.stern.de/lifestyle/reise/fernreisen/smirkchn%E4ppchentickets-New-York-Fl%FCge-Kampfpreis/546604.html
      To samo Lidl,Aldi sprzedaja bilety lotnicze za grosze,a ludziska stoja w kolejkach juz od godzin rannych.Ja bym nie stal.Wole dolozyc 400 euro i poleciec do NY jak czlowiek.....
      • face.off Re: Swiat biednieje,nie ma rady.. 01.12.05, 06:41
        kazdy chce tego czego nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka