Dodaj do ulubionych

O F E R T Y P R A C Y

14.11.01, 17:16
Wiele ofert pracy jest ogłaszana wewnątrz zakładów, o czym ci z zewnątrz nie
wiedza. Ponieważ dyskusje na temat poszukiwania pracy prowadza do konfliktów, a
w końcowym efekcie do zniechęcenia i braku chęci udziału w życiu Polonii,
pomyślałem, ze ci, co cos wiedza na temat ciekawych otwarć mogliby umieszczać
swoje ogłoszenia z emailem na lamach gazety. Bez dyskusji, szpanu i bólu -
pełna elegancja.
Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • gadula USA 14.11.01, 17:17
    • gadula KANADA 14.11.01, 17:19
      • Gość: Anna26 Re: KANADA IP: *.244.86.190.Dial1.Washington2.Level3.net 14.11.01, 17:23
        Twoj pomysl gadulo jest bardzo humanitarny. Ale...czy to nie bylby brak
        lojalnosci wobec firmy? Ja pytam tylko, a nie konkluduje. Bo podobno firmy
        wola mobilnosc wewnterzna niz z zewntarz. Tych swoich pracownikow juz znaja i
        wiedza na co ich stac, a ten z zewnatrz to wielka niewiedoma.

Btw, wyslalam dzisiiaj 89-te resume. I dostalam kolejny odmowny list odnosnie
        resume numer 45.
        • gadula Re: KANADA 14.11.01, 17:29
          Z tym ogłaszaniem wewnątrz to bywa rożnie. Są firmy, które płacą za znalezienie
          pracownika i oczekują również, stosując taka politykę, pewnych gwarancji.
          Myślę, ze blednie podchodzisz do tego zagadnienia.
          • Gość: ESL Re: KANADA IP: 209.226.65.* 14.11.01, 18:17
            W mojej firmie podzial jest oczywisty - to, co dla pracownikow wewnatrz,
            oglasza sie wewnterznym biuletynem lub szefowie poszczegolnych grup informuja
            swoich podwladnych przez internal mail; to, co dostepne dla wszystkich innych -
            mozna znalezc w ogloszeniach w prasie, na niektorych stronach internetowych
            zwiazanych z poszukiwaniem pracy itd. Czesto tez po prostu deadlines sa inne do
            przesylania resume - najpierw rozpatruje sie tylko zgloszenia wewnetrzne, a
            pozniej te spoza firmy. Resume kogos z zewnatrz aplikujacego o pozycje
            oglaszana tylko i wylacznie "internal" nie bedzie jednak nigdy brane pod uwage -
            taka jest zasada struktury. Jezeli jednak nie ma chetnych badz chetni sie nie
            kwalifikuja, pozycje oglaszane poczatkowo tylko wewnetrz, beda rowniez
            oferowane publicznie. Ale pewnie sa instytucje i biznesy, ktore funkcjonuja
            inaczej. Jezeli sie jednak oglasza "internal opening" na publicznym forum to
            bierze sie tez jakos odpowiedzialnosc za skutki takiego ogloszenia. Nie mam
            pewnosci, czy kazdy sobie z tego zdaje sprawe.
            • gadula Re: KANADA 14.11.01, 18:35
              Każda firma ma swoje zasady.
              Nawet w przypadku twojej firmy, jak sam zaznaczyłeś, ogłoszenia wewnątrz
              zakładu są ogłaszane później na zewnątrz. Jeżeli w pierwszej fazie aplikacje z
              zewnątrz nie są brane pod uwagę to chyba tylko, dlatego ze pracownicy danego
              zakładu są głownie brani pod uwagę. Taki pracownik jest już sprawdzony no i
              koszta znalezienia pracownika są o niebo niższe. Dając informacje komuś o
              otwarciu, ułatwiasz tej osobie dotarcie do osoby zainteresowanej. Ogłoszenia w
              prasie ściągają setki ludzi, przez których jest trudno się przebić.
              • Gość: Darek Re: KANADA IP: 216.126.91.* 14.11.01, 21:05
                Z mojego wlasnego doswiadczeni radze zarejstrowac sie 2-3 agencjach "head
                hunters" Dla wielu firm ktore szukaja dobrze wykwalifikowanych i
                wyksztalconych pracownikow jest to pierwsze sito przesiewu. Dobre stosunki z
                moim agentem z agencji prawie zawsze mi pomagaly. Moj najlepszy agent nawet
                dzwoni do mnie dosc regularnie sprawdzajac moja "satysfakcje" z pracy i od
                czasu do czasu podaje nowe oferty. Pozwol im pracowac dla ciebie.
                Pzd.
        • Gość: Martyna Re: KANADA IP: 204.186.88.* 15.11.01, 00:15

Droga Anno przebaczylam Ci juz, ze nie lubisz Ally Mc Beal ( jak moglas mnie
          tak zawiesc?)wiec ciekawa jestem w jakim zawodzie szukasz pracy?
          Czy dostajesz zaproszenia na rozmowe kwalifikacyjna czy masz referencje
          doswiadzenie?
          Pozdrawiam
          Martyna
          • gadula Ten watek nie jest na dyskusje. 15.11.01, 00:33
            Zostaw wiadomość i kontakt.
            Rodzaj oferty i miejscowość w tytule.
            Dziękuje.
          • Gość: Anna26 Martyno, dzieki za wybaczenie IP: *.208.165.75.Dial1.Washington2.Level3.net 15.11.01, 15:12
            Nie kazdy musi chyba lubic Ally. Gdyby wszyscy ja kochali byloby zbyt
            monotnnie. Faktyznie daj namiary, bo nie chce publicznie tutaj oglaszac co
            umiem i czego nie. (Nie umiem uzywac lexis/nexis ani sasa, ale moze bym sie
            nauczyla gdyby byla potrzeba.)
            moj mail to chasingsnakes@yahoo.com
            • gadula albo zaloguj sie ; - ) 15.11.01, 15:23
              na czacie dogadacie co i jak.
      • gadula Native Speakers - Toronto 22.11.01, 01:04
        US Education Consulting Group is looking for a native
        Polish speaker for upcoming business trip to Poland.
        Candidate must be fluent in both English and Polish.
        Will perform translations, light secretarial work and
        word processing in Polish. Position will provide for
        all expenses to and from Poland, including a stipend.
        Prefer some College education, either in Poland or
        Canada. Must be a resident of the Toronto area. May
        lead to a FT permanent position based in Toronto for
        the right person.
        Contact info:
        www.polishguide.com/classify.cfm?adid=996&id=224
    • gadula WIELKA BRYTANIA 15.11.01, 00:35
      Zostaw wiadomość i kontakt.
      Rodzaj oferty i miejscowość w tytule.
      Dziękuje.
    • Gość: Anna26 Re: O F E R T Y P R A C Y=Martyna IP: *.208.165.75.Dial1.Washington2.Level3.net 15.11.01, 15:14
      Dostalam zaprosznie na interview do firmy reklamowej, ale obawiam sie, ze to
      moze byc kiszka. (Fajne podejscie, co?) Jak ktos jest zbyt entuzjastyczny
      wobec mojej osoby to robie sie podejrzliwa. He he...ot...polska skromnosc.
    • Gość: PoloniaN Re: O F E R T Y P R A C Y IP: 10.101.1.* 19.11.01, 05:23
      Tablica ogloszen na stronie www.PoloniaNews.com
    • Gość: PoloniaN Oferty pracy na stronie www.PoloniaNews.com IP: 10.101.1.* 19.11.01, 05:27
      Sluzymy nasza tablica ogloszen . Zapraszamy do zamieszczania darmowych ogloszen
      www.PoloniaNews.com
      • krysia.terleckawp.pl Re: Oferty pracy na stronie www.PoloniaNews.com 28.11.01, 14:26
        mój szanowny małżonek poszukuje pracy, z wykształcenia jest metalurgiem,a takie
        wykształcenie to koszmar,biorąc pod uwagę rynek pracy w Polsce.Z zamiłowania i
        doświadczenia 12-letniego jest handlowcem lub jak kto woli kupcem.Prowadząc
        uczciwie przez ten 12-letni okres sieć drobnych punktów sprzedaży
        detalicznej,przy wzroście kosztów stałych, spadku przychodów,bez "wakacji
        podatkowych"zmuszony był do wycofania się z branży.Dlatego poszukuje stałego
        zajęcia, a ja żona staram sie pomóc, bo z mojego wynagrodzenia trudno jest
        utrzymać pięcioosobową rodzinę.
    • Gość: Krystian Re: O F E R T Y P R A C Y IP: 62.233.169.* 18.04.02, 08:23
      Jestem młodym, zdolnym programistą komputerowym. Posiadam spore
      doświadczenie w zakresie tworzenia aplikacji zarządzających fimą, jak również
      mam swój udział w bardzo szerokiej gamie innych zagadnień. Podczas tworzenia
      oprogramowania, przede wszystkim, zwracam uwagę na prostotę użycia
      oprogramowania, tworzonego przeze mnie, jak również na szeroką gamę możliwości
      obróbki danych tak, aby użtkownik był w pełni zadowolony z moich usług.
      • Gość: asd Re: O F E R T Y P R A C Y IP: 62.233.169.* 18.04.02, 08:30
        qwerty
      • Gość: aniutek Re: O F E R T Y P R A C Y IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 18.04.02, 14:13
        no i co z tego??????

Gos´c´ portalu: Krystian napisa?(a):

> Jestem m?odym, zdolnym programista˛ komputerowym. Posiadam
        spore
        > dos´wiadczenie w zakresie tworzenia aplikacji zarza˛dzaja˛cych fima˛, jak
        równiez˙
        > mam swój udzia? w bardzo szerokiej gamie innych zagadnien´. Podczas
        tworzenia
        > oprogramowania, przede wszystkim, zwracam uwage˛ na prostote˛
        uz˙ycia
        > oprogramowania, tworzonego przeze mnie, jak równiez˙ na szeroka˛
        game˛ moz˙liwos´ci
        > obróbki danych tak, aby uz˙tkownik by? w pe?ni zadowolony z moich
        us?ug.

• pan_pawel Re: O F E R T Y P R A C Y 19.04.02, 05:23
      Mississauga, Ontario. Poszukiwani inzynierowie mechanicy, elektrycy, elektronicy. Doswiadczenie w przemysle
      lotniczym wskazane; FAR/JAR 25; RTCA DO-160; MIL-STDs, etc. Zainteresowany(a)? - przeslij resume.

Pawel.
    • Gość: marcin Oferta..- nie zart /london/ IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.07.02, 16:06
      ..poszukuje doskonale mowiacej po angielsku..
      ..reprezentatywnej..pewnej siebie z pokora ..
      ..sekratarki/telefonistki..

wiza studencka konieczna..
      na razie cwierc etatu..
      mozliwosci rozwoju + nie-ograniczone..
      znajomosc mile widziana..
      podejscie pol+serio tez..
      lecz bez jaj..
      kontakt+cv+list motylujacy do konlup@hotmail.com..darujcie sobie zalaczniki..

od zaraz..czyli od poniedzialku..ewentualnie od pierwszego..

dla odpowiedniej osoby ..po okresie proby : komora+auto+apartlament..

'love will tear us apart again' ..cu soon..

dim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka