Dodaj do ulubionych

nowa mama z USA

03.09.03, 22:06
WItajcie dziewczyny,
to fajosko, ze jest nas troche za oceanem. Jestem pierwszy raz na forum i
zaczelam poszukiwac jakis ludzisk tez tak daleko bedacych jak my.
PRzyjechalismy z mezem w marcu tego roku. W czerwcu urodzil nam sie
Kacperek. Maz pracuje calymi dniami, a ja siedze wdomu... Mieszkamy w
Mundelein Il, niedaleko Chicago. Czy jest ktos z okolic?
Papusiaczki
Aga - mama Kacperka
Obserwuj wątek
    • ewagrant Re: nowa mama z USA 04.09.03, 15:21
      Hej
      Mam na imie Ewa i jestem z Palatine. Mam 19 mies syna Dylana. Jak masz ochote
      to sie odezwij.
      Ewa
      • agajr Re: nowa mama z USA 08.09.03, 18:37
        Czesc Ewa,
        Palatine to jakies pol godziny drogi stad - jeszcze sie niezbyt orientuje w
        odleglosciach i rozpoznaje dopiero okolice. Troche to trudne dla mnie, bo mamy
        tylko jeden samochod, ktorym maz dojezdza do pracy do CHicago, wiec go nie ma
        calymi dniami. A tesciowie (niestety na razie mieszkamy z nimi)tez pracuje,
        wiec nie maja czasu mnie obwozic. SIedze wiec w domciu z Kacperkiem i jezdzimy
        raczej Jego "carem", wiec niedaleko. Nie moge sie przyzwyczaic do tego ze
        nigdzie nie moge sie udac bez samochodu i wszedzie daleko - jestem uzalezniona
        od rodziny, i denerwuje mnie to, bo w Polsce bylam niezalezna, wiec nie moge
        sie przestawic.
        Pozdrawiam
        Aga
        • ewagrant Re: nowa mama z USA 09.09.03, 15:22
          Oj wiem cos o tym wiem. bez samochodu ani rusz. Wspolczuje prawde mowiac. Masz
          racje Palatine jest pol godziny od twojego miejsca. Napisz ile ma twoj maly
          itd. Moj Dylan niedawno skonczyl 19 mies. Wczoraj przez moja nieuwage wzial
          moja komorke i powciskal powciskal i co wyszlo? Zadzwonil do babci do Polski ha
          ha . Czekam na rachunek terazsmile)) A juz tak calkiem powaznie. jesli masz ochote
          i czas przedzwon do mnie. 630 544 1393. To moj cell, wiec jestem zawsze
          uchwytna. Pracuje wiec nie mam mnie niestety wiekszosci w domu ale pogadac
          zawsze moge chetnie.
          Pozdrawiamy serdecznie
          Ewa I Dylan
          • agajr Re: nowa mama z USA 18.09.03, 19:49
            Czesc,
            dopiero teraz zajrzalam an forum, bo od pewnego czasu przezywamy koszmar z
            naszym malym (wlasnie skonczyl 3 miesiace). Takie pogodne dziecko do tej pory
            postanowilo dac w kosc rodzicom. Takiego wycia i krzyku chyba nigdy nie
            slyszalam. Nie mam pojecia czu to kolki, czy po prostu nie moze zasnac.
            Wczoraj wyladowalismy na EMergency, ale widze ze tam to szybciej czlowiek
            umrze niz mu udziela pomocy. Lekarz stwierdzi infekcje ucha i zapisal
            antybiotyk, co wedlug mnie jest bzdura, bo maly nawet goraczki nie mial a
            uszka go nie bolaly przy dotyku. NAsz pediatra z kolei pomaga telefonicznie
            (co za bzdura w tych STanach udzielanie porad lekarskich przez telefo,
            spotykam sie z tym juz u kolejnego lekarza) Kacperkowi na brzuszek. NA razie
            wsadzilam go do hustawki i spi, nie wiem jak dlugo. Ale chyba jak by bylo cos
            z nim powaznego to przeciez by nie spal tylko caly czas plakal? Juz sama nie
            wiem. Oliwy do ognia dolewa tesc, ktory najchetniej by wydarl z moich rak,
            jako ze jestem mama idiotka wg. niego.
            Maz sie juz roglada za samochodem dla mnie, mam nadzieje ze juz niedlugo,
            tylko jeszcze prawko... Ale chyba z tym nie bede miala duzo problemow, bo
            jestem kierowca z Polski, a teraz jezdze na permicie. Co jeszcze proabiam? Dwa
            razy w tygodniu jezdze na angielski do High School w Lake Zurich, ale jak na
            razie nie nauczylam sie niczego nowego poza tym czego sie nauczylam w Poslce.
            Troche jestem rozczarowana STanami.
            Pozdrowionka
            Agnieszka i Kacperek
            • amj02 Re: nowa mama z USA 18.09.03, 22:20
              Agnieszko, to nie jest bzdura odnosnie uszu. Moja jedna z corek bardzo czesto
              ma zapalenie uszu. Nie ma temperatury, nie ciagnie za uszy. Teraz moze mi juz
              powiedziec ale kiedys bylo tak jak z Twoim synkiem. Darla sie okropnie , nie
              moglam polozyc jej na sekunde.Dziecko jest okropnie rozdraznione. Nic dziwnego
              to okropnie boli. Powinnas zauwazyc roznice po 48 godz od podania antybiotyku.
              Mieszkam b.blisko Ciebie . Jesli chcesz napisz podam Ci # telefonu.
              Gosia
              Mamusia Alyson, Megan & Julia ur 01/27/99
    • amj02 Re: nowa mama z USA 04.09.03, 15:31
      Mieszkamy 5 min od Great America Six Flags
      Gosia
      Mamusia Alyson , Megan & Julia ur 01/27/99
    • cleo14 Re: nowa mama z USA 04.09.03, 16:59
      polnocno-wschodnia pensylwania.
      milo przywitac nowa mame smile))
      Agnieszka z Erykiem (12 mcy i 2 tyg)
      • sylcia22 Re: nowa mama z USA 24.09.03, 17:03
        W sumie to jeszcze nie mamusia...ale juz niedlugo,30marca nia zostane smileA
        mieszkam w Hamburgu,to takie male miasteczko niedaleko Buffalo,N.Y.Pozdrawiam
        wzystkich,Sylwia i 13-tygodniowy brzucholek smile)
      • annaha1 Re: nowa mama z USA 24.09.03, 17:33
        Hej Agnieszko !
        Zauwazylam Twoj post,tzn. to,ze mieszkasz w PA.Ja z Rodzinka rowniez mieszkamy
        W PA,konkretnie w Pittsburghu (poludniowo-zachodnia PA).

A nowa Mame serdecznie pozdrawiam !!!!!!
        Milego dnia !!!
        Ania (mama Martusi-prawie 23 miesiace)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka