Dodaj do ulubionych

wez LORNETKE i ... podgladaj...? ? ? ? ?

15.01.02, 04:57
Nalezy isc do sklepu i kupic duza lornetke. Sprzedawcy mowimy ze dla dziecka do
szkoly, co by przyrode podgladac. Przychodzimy do domu z nowym zakupem i lejemy
naszego dzieciora po lapach bo palcami dotyka soczewki lornetki... bo to
przecie nie dla niego ten zakup. Zonie mowimy ze idziemy w sobote z kolegami
widoczki podziwiac. A w sobote jedziemy... i zaczajeni w krzakach z nowa
lornetka - PODGLADAMY
I co my widzimy
Te amerykany to jakies dziwne.
Obserwuj wątek
    • Gość: aniutek Re: wez LORNETKE i ... podgladaj...? ? ? ? ? IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 15.01.02, 05:03
      zibi napisal:
      >Moze mi kto odpowie
      >......Dlaczego POLONIA nie korzysta z dobrodziejstw AMERYKANSKICH

korzysta ale moze w inny od Twego sposob ?

>......Dlaczego POLONIA jeden drugiemu zawisci

moze dlatego, ze nawet gdy tej zawisci nie ma i tak sie jej dopatrujemy?
      • Gość: maz Re: wez LORNETKE i ... podgladaj...? ? ? ? ? IP: *.arach.net.au 15.01.02, 05:10
        A moze wreszcie bys tak dal dobrze tym smarkacza po lapach ,zebu Ci nie packali
        tej lornetki i sam dobrze popodgladal?????
        Dlaczego wszystkich Polakow pchasz do jednego worka ??????
        A my jestesmy ,chyba ,tak jak wiele innych narodowosci ,mamy swoje wady ,ale
        mamy tez duzo zalet.
        Jak piszesz ze cala polonia jest tak okropna to nie moge sie oprzec wrazeniu
        ze piszesz tez o sobie,a moze Ty juz jestes zupelny amerykanin nie przyznajacy
        sie do swojch korzeni???????
        No wiec co ?????CALA POLONIA jest taka zla????????
        • Gość: Renka Re:lornetka IP: *.home.cgocable.net 15.01.02, 05:34
          Leos, co ty z tym za darmo..nikt nie chce szmelcu za darmo.Bo to kit.Rozumajesz?
          Poza tym , dlaczego swoim jachtem nie wozisz za darmo?????? Tylko chcesz
          zarabiac 500 dolcow od niedzieli, he? Ale chodz sobie chodz na te darmowe
          kursa, i daj znac, kiedy szmal zaczniesz robic, bo wtedy napewno juz za darmo
          NIE BEDZIE dla ciebie koles !!!
        • leosia wpadled jak sliwka w kompot... do maz 15.01.02, 05:37
          To sa 2 pytania podchwytliwe.
          Ty sie dalas zlapac na zawisc i to rozwijasz.
          Nie korzystasz z amerkanskiej szansy na lepsze zycie.
          Ciebie intresuje temat zlosliwosc zawisc kretactwo
          • Gość: maz Re: wpadled jak sliwka w kompot... do maz IP: *.arach.net.au 15.01.02, 05:42
            Tak naprawde to co widzisz, w mojej wypowiedzi,kretackiego albo o zawisci????
            I skad wiesz na co ja sie dalem "zlapac"????????
            Czy te wszystkie "latki" ktore probujesz mi przypiac nie sa tylko Twoja
            domena????
            A moje pytania wcale nie sa podchwytliwe ,tylko wyraznie nie umiesz na nie
            odpowiedzec. a moze sie wstydzisz???????
            • Gość: Renka Re Zybi ja jestem z Kanady. IP: *.home.cgocable.net 15.01.02, 07:14
              Mnie naprawde nie interesuje kit za darmo.Wszystko ma swoja wartosc. Nie chce
              zyc na koszt podatnika, chyba zebym musiala,a to insza inszosc.
              Plywanie jachtem "za darmo" to ciezka praca. Przeciez musisz robic na linach ,
              sprzatac i cos tam jeszcze, caly dzien, a panowie szlachta(wlasciciele) sie
              wyleguja na pokladzie, nie? No, bo po co by cie brali, dla towarzystwa? Chyba
              ze to pedaly.Ja bym sie bala.Z nieznanymi ludzmi, bez ubezpieczenia poplynac
              jachtem? Czy ty Zybi nie kumasz? Przeciez oni moga cie dla zgrywu do wody
              wrzucic i cieszyc sie , jak sie bedziesz miotal za jachtem..No, nie znasz
              takich zgrywusow? Potem sladu nie ma. Byl ktos i nie ma.I nie mow mi, ze zawsze
              czarno widze.
              • jot-23 Re: Re Zybi ja jestem z Kanady. 15.01.02, 15:22
                Gość portalu: Renka napisał(a):

> Mnie naprawde nie interesuje kit za darmo.Wszystko ma swoja wartosc. Nie chce
                > zyc na koszt podatnika, chyba zebym musiala,a to insza inszosc.
                > Plywanie jachtem "za darmo" to ciezka praca. Przeciez musisz robic na linach ,
                > sprzatac i cos tam jeszcze, caly dzien, a panowie szlachta(wlasciciele) sie
                > wyleguja na pokladzie, nie? No, bo po co by cie brali, dla towarzystwa? Chyba
                > ze to pedaly.Ja bym sie bala.Z nieznanymi ludzmi, bez ubezpieczenia poplynac
                > jachtem? Czy ty Zybi nie kumasz? Przeciez oni moga cie dla zgrywu do wody
                > wrzucic i cieszyc sie , jak sie bedziesz miotal za jachtem..No, nie znasz
                > takich zgrywusow? Potem sladu nie ma. Byl ktos i nie ma.I nie mow mi, ze zawsze
                >
                > czarno widze.

Renka, no zeby on ten jacht w polsce tak wypozyczal...to moooooze by skonczyl za
                burta po jakiejs popijawie... popatrz ile tysiecy ludzi ktorzy prowadza b&b
                wpuszcza do siebie nieznajomych na noc...i co? sa jakies horror stories w
                gazetach?
                • Gość: renka Re: Re Zybi ja jestem z Kanady. IP: *.home.cgocable.net 15.01.02, 16:41
                  jot23 , a czy ty w ogole wiesz jak to dziala. Przeciez b&b plaaaaci
                  ubezpieczenie za to, ze mu klient zdemoluje lokal czy klientowi zaszkodzi
                  jedzenie i spedzi miesiac w szpitalu..A moze w USA jest inaczej? . Tutaj NIKT
                  nie da ci zezwolenia na otwarcie takiego biznesu, jak nie masz ubezpieczenia.
                  Plywanie, to juz sie wypowiedzialam, JA bym nigdy na taka lajbe nie wsiadla
                  nieubezpieczona.To jest przestepstwo,nie poinformowac ludzi o tym, ze sa
                  nieubezpieczeni i w razie wypadku musza sie zdac na swoje prywatne
                  ubezpieczenie (jezeli takowe maja). Ja , jak jade do USA , musze sie
                  ubezpieczac i place za to. Jednak zawsze jest klauzula, ze to nie obejmuje
                  watercrafts.Bo na plywanie sa inne stawki.Ja sie dziwie, ze Zybi taka wolna
                  amerykanke (czytaj dzungle) lansuje..
              • Gość: gruszka Re: Re Zybi ja jestem z Kanady. IP: *.*.*.* 15.01.02, 15:37
                Renka co Ty taka pesymistka
              • Gość: zybi ZEGLARZ ZYBI---- do RENKA IP: 130.68.2.* 16.01.02, 06:31
                "Women's Business Center" ---to nie jest kit. Baby widza ze jedni chca a nie
                potrafia robia szkolenia. Mozna sie zalapac na kursy darmowe, platne i na
                internecie . Bank organizuje spotkania dla poczatkujacych . ......
                .......A nie nie na koszt podatnika....
                .....zrozum to RENKA...
                Jezeli interesuje cie zlosc i zawisc to zapraszam na FORUM
                jezeli interesuje cie biznes to zapraszam na rozmowy
                Kazdy wybiera sam

Ja nie mam jeszcze jachtu i to ja placilem zeby poplywac ... i wlasnie przez
                LORNETKE widze siebie,,,,, ze ja tez moge tak plywac jak polonijni zeglarze.
                Brali mnie po to, bo zaplacilem $140 za jeden dzien plywania.
                Jest tez polonijny klub zeglarski i nie widzialem tam zadnych ludzi
                typu .....zboczency i innej masci dziwolagow.
                Oni tez nie maja za duzo pieniedzy jeden ma ubezpieczony jacht drugi nie , jak
                komu pasuje.
                Tak robia tez amerykanie, jest to tylko jeden ze sposobow ,jak za przyjemnosc
                plywania dodatkowo zarobic .
                Jak bedziesz planowac wakacje w NYC to dasz cynk i poplyniesz jachtem ... moze do
                tego czasu juz sobie kupie.
                Jak bedziesz miesem rzucac i wulgaryzmow uzywac to do kotwicy i do dna
                >
                • Gość: Renka Re: podatnik tyra aby inny plywal za darmo IP: *.home.cgocable.net 16.01.02, 07:47
                  Ja nie uzywam jezyka zeglarzy i cierpie na chorobe morska jak tylko widze
                  plynaca lodz. Dziekuje za zaproszenie, ale wole samochod, zawsze mozna sie
                  zatrzymac i wyjsc.I co , myslisz ze te pieniadze to skad ? Z banku. A bank to
                  skad je ma? Od nas, ludzikow.Nie ma nic za darmo.A taka organizacja to skad
                  pieniadze ma, jak nie z rzadu, ktory je dostal od podatnikow? Na koncu zawsze
                  jest PODATNIK, czyli ten, co TYRA, na to, zeby sobie Zybi czasem poplywal za
                  darmo...(nie chce cie obrazac, taka jest prawda i nic nie poradzisz)
                  • Gość: zybi Non profit -Do wystarszonej RENKI IP: 130.68.2.* 16.01.02, 23:56
                    Stowarzyszenie Inzynierow i Technikow "POLONIA TECHNICA" w NYC
                    jak i
                    Women's Business Center w NJ
                    to organizacje ktore nie placa podatkow - bo nie maja dochodu -
                    ----nie korzystaja z pieniedzy podatnikow -----
                    - bo te pieniadze sa im nie potrzebne.
                    Ludzie pomagaja ludziom i
                    W Chicago tez jest fima polonijna i pobiera oplaty za kursy dla biznesmenow
                    mowiacych po Polsku.
                    Jacys dziwni ludzie w tej ameryce
                    POMAGAJA ludziom
                    Renka zaloz podobna firme i tez zarobisz na szkoleniu biznesmenow pomagajac
                    ludziom stanac na wlasne nogi.
                    Bank da pieniadze na rozwoj biznesu jak bedzie mial gwarancje ze ten biznes
                    jest oplacalny i dobrze przygotowany. Bank byle komu nie daje i nie korzysta z
                    pieniedzy podatnika.
                    Lodke kupie za wlasne pieniadze i Renka ma pierwszy rejs za darmo.
                    Jak Renka wsiadzie na jacht to dostanie na koszt wlasiciela jachtu beczke piwa .
                    • Gość: Renka Re: Non profit -Do wystraszonej RENKI IP: *.home.cgocable.net 17.01.02, 07:57
                      Dzieki, dziekismile)), chociaz podejrzewam jakis podstep..czyzbys planowal cos
                      Zybi z ta beczka? Najpierw mnie upic a potem tak niechcacy do tej beczki i
                      chlup..w fale?smile Ale ja umiem plywac.I bez kamizelki bym nie wlazla na te lodzsmile
                      • leosia Re: Non profit -Do wystraszonej RENKI 18.01.02, 03:57
                        Oj Renka, nie znasz Ty zwyczajow zeglarskich.
                        Babe co zly urok rzuca to my za nogi i na maszt.
                        Wiedzmy przywiazujemy do kotwicy i na dno . a w beczce to sie plywa jak lajba
                        sie rozbije o skaly.
                        Powiedz kiedy przyjedziesz na wakacje w NYC
                        • Gość: Renka Re: Non profit -Do wystraszonej RENKI IP: *.home.cgocable.net 18.01.02, 06:11
                          Moze sie wybiore kiedys, ja leniwa jestem strasznie, nazywam ten stan
                          odpoczywaniem. Jak odpoczne, to moze sie wybiore.
      • Gość: gruszka Re: wez LORNETKE i ... podgladaj...? ? ? ? ? IP: *.*.*.* 15.01.02, 15:34
        To jade do was otwierać firmę u nas za to dbają o naszą kondycję fizyczną .
        Ćwiczysz non stop przeskakując przez kłody rzucane ci pod nogi .
        Później jeszcze cwiczysz głowę waląc w mur
        Wiec jak widać rząd dba o nasze zdrowie
        • Gość: zybi kazdy ma to co lubi IP: 130.68.2.* 16.01.02, 06:06
          Gruszka ma biznes to interesuje sie jak to zrobic i chce w hameryce rozwinac
          skrzydla. Inni ludzie widocznie maja piorka przyciete i rozwijaja sie w temacie
          ZAWISC (odmienianej przez przypadki)
          Moje pytania byly podchwytliwe i kazdy wybral temat wedlug wlasnych
          zainteresowan. Wystarczy popatrzec przez LORNETKE na FORUM.
          Zwykle watki koncza sie na 10 odpowiedziach
          ale watek o CHAMSKIEJ odzywce ma wielu uczestnikow
          Polska to zawszony chlew.... (42)
          Polacy to ludzie niegodni do wejscia do Eu (16)
          Emigrant - ulomny, niezdolny do zycia w Polsce? (38)

Rozwijajac takie watki czy POLONIA z FORUM idzie w dobrym kierunku ???
          • Gość: maz Re: kazdy ma to co lubi IP: *.arach.net.au 17.01.02, 00:40
            Chyba ta Twoja lornetka znowu zaszla mgla.
            Masz racje "kazdy ma to co lubi".....
            Tylko widzisz , mnie juz same tematy tych watkow odstraszaja i po prostu
            je ignoruje ,a Ty widocznie jestes bardzo zainteresowany skoro znasz je tak
            dokladnie .No i kto wprowadzil do tego wlasnie watku w ktorym piszemy teraz
            takie pojecia jak:zawisc itp..?????
      • Gość: zybi Re do Aniutek IP: 130.68.2.* 16.01.02, 00:24
        w jaki sosob korzystasz z dobrodziejstw Ameryki.
        Pochwal sie troche - moze i co ciekawego sie dowiemy.

Jak ktos napisal ze jest mu dobrze i cos osiagnal
        • Gość: aniutek Re: Re do Aniutek IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 16.01.02, 01:53
          Gos´c´ portalu: zybi napisa?(a):

> w jaki sosob korzystasz z dobrodziejstw Ameryki.
          > Pochwal sie troche - moze i co ciekawego sie dowiemy.
          >
          > Jak ktos napisal ze jest mu dobrze i cos osiagnal
          • Gość: maz Re: Re do Aniutek IP: *.arach.net.au 16.01.02, 03:21
            Czy "zybi" i "Leosia" to jedna osoba????
            Co Ty Renka trujesz tu o jakichs jachtach????
            Co to ma wspolnego z tematem??????
            I co maja znaczyc te raptowne "dobrodziejstwa" amerykanskie??????
            Jakas zaleznosc panszczyzniana z Was wychodzi ?????
            • jot-23 Re: Re do Aniutek 16.01.02, 03:26
              Gość portalu: maz napisał(a):

> Czy "zybi" i "Leosia" to jedna osoba????
              > Co Ty Renka trujesz tu o jakichs jachtach????
              > Co to ma wspolnego z tematem??????
              > I co maja znaczyc te raptowne "dobrodziejstwa" amerykanskie??????
              > Jakas zaleznosc panszczyzniana z Was wychodzi ?????

z dobrodziejstwem to nigdy nic nie wiadomo, czyli

co jest lepsze dobry zlodziej czy zly dobrodziej?
              maz, za malo czytasz forum... walka sie tu toczy na wielu plaszczyznach... i
              trzeba sie w to wgryzac jak w Joyce'a...wicie rozumicie

• Gość: maz Re: Re do Aniutek IP: *.arach.net.au 16.01.02, 03:46
                Zgadza sie ,chyba jestem troche nieuswiadomiony ale czesto czasu na wszystko
                brakuje.
                Pozdrowienia
              • Gość: aniutek Re: Re do Aniutek IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 16.01.02, 03:50
                jot-23 napisa?(a):

> Gos´c´ portalu: maz napisa?(a):
                >
                > > Czy "zybi" i "Leosia" to jedna osoba????
                > > Co Ty Renka trujesz tu o jakichs jachtach????
                > > Co to ma wspolnego z tematem??????
                > > I co maja znaczyc te raptowne "dobrodziejstwa" amerykanskie??????
                > > Jakas zaleznosc panszczyzniana z Was wychodzi ?????
                >
                > z dobrodziejstwem to nigdy nic nie wiadomo, czyli
                >
                > co jest lepsze dobry zlodziej czy zly dobrodziej?
                > maz, za malo czytasz forum... walka sie tu toczy na wielu plaszczyznach... i
                > trzeba sie w to wgryzac jak w Joyce'a...wicie rozumicie
                >
                heheheheeh, ja wysiadam ......
            • Gość: zybi do.... MAZ IP: 130.68.2.* 18.01.02, 05:58
              >.. Czy "zybi" i "Leosia" to jedna osoba????
              Tak masz racje
              >... Co Ty Renka trujesz tu o jakichs jachtach????
              tak to ja plywam jachtem - wypozyczonym - jeszcze nie swoim a Renka tylko
              patrzy sie dziwuje
              >... Co to ma wspolnego z tematem??????
              tak bo glowa boli jak sie widzi zielone na ulicy
              > ...I co maja znaczyc te raptowne "dobrodziejstwa" amerykanskie??????
              Dobrodziejstwem USA jest to ze ::::
              Nie pytaja o zezwolenia rob co chcesz::::
              Chcialem zrobic program telewizyjny to zrobilem i zarobilem
              -za 10 minut pracy $1000
              Chcialem poplywac jachtem to plywalem i nikt o zezwolenie sie nie pytal
              >..... Jakas zaleznosc panszczyzniana z Was wychodzi ?????
              Ze kazdy moze robic co chce i nie ma zadnej zaleznosci panszczyznianej.
              Jak znajdziesz klienta na to co masz do zaoferowania, to zaplac podatek i
              rozwijaj biznes. Nikt cie nie bedzie scigal zadna kontrola ani zezwoleniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka