maciekqbn 10.10.08, 07:40 wiadomosci.onet.pl/2681,1841165,amerykanie_boja_sie_dzieci_z_zespolu_zawaternik,wydarzenie_lokalne.html "Gdyby Polacy mieli honor, to by zbojkotowali wyjazdy do USA" Tyle w temacie, brawo amerykańskie biurwy konsulatach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jphawajski Re: Polacy chyba nie maja honoru a Amerykanie roz 10.10.08, 07:45 niezbadana jest wiedza immigration to mi przypomina czasy komuny. oni tez nie dawali paszportow dzieciom na wyjazd do matek mieszkajacych w usa. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpoles_tamer Polacy honor mają, Górale nie. 10.10.08, 08:12 A opinia o rozumie Amerykanów jest powszechnie znana. Ta wycieczka powiększyła oczywiście procent odrzuconych wiz i o to przecież hameryckim urzędnikom chodzi. Podoba mi się ten tok "myślenia". Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Polacy honor mają, Górale nie. 10.10.08, 08:20 w mysl twojej sygnatury: "Do USA trafiał najgorszy element. O dziwo na ten dzień zawsze trzeźwy. Wybite zęby i blizny były dodatkowym atutem na amerykańską wizę." Odpowiedz Link Zgłoś
ratpoles_tamer Re: Polacy honor mają, Górale nie. 10.10.08, 08:32 To nie są moje przemyślenia tylko cytat prawdziwego emigranta - Polonusa. Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Re: Polacy honor mają, Górale nie. 10.10.08, 08:35 jphawajski napisał: > "Do USA trafiał najgorszy element. O dziwo na ten dzień zawsze > trzeźwy. Wybite zęby i blizny były dodatkowym atutem na amerykańską > wizę." Odpowiedz Link Zgłoś
andrew-01 Oni tylko stesknionym ... 10.10.08, 09:04 ...wujkom chcieli pospiewac , podobnie bylo w 2002 z wyjazdem na Dni Mlodziezy w Toronto , tylko z Papiezem chcielimy sie modlic , okolo 30% przyjezdnych wowczas bulbiakow do tej pory sie w Kanadzie modli . Odpowiedz Link Zgłoś
buraczane_usa co ty pier...*** człowieku? 10.10.08, 09:36 pomyliły ci się okoliczności miejsca i daty - o parę dziesięcioleci Odpowiedz Link Zgłoś
spejsmen Re: Polacy chyba nie maja honoru a Amerykanie roz 10.10.08, 09:23 Ja od ponad 10 lat nie bylem w USA i sie tam nie wybieram... Odpowiedz Link Zgłoś
polonews5 Re: Polacy chyba nie maja honoru a Amerykanie roz 10.10.08, 09:44 Ja niedawno byłem tam i z przyjemnością opuszczałem ten kraj. O przeżyciach na lotnisku długo by pisać. W stanie wojennym przekraczanie polskiej granicy było łatwiejsze i przyjemniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
spejsmen USA, USA... 10.10.08, 11:49 Ja tez opuscilem US of A z wielka przyjemnoscia... I sie tam nie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
spalowany Re: Polacy chyba nie maja honoru a Amerykanie roz 10.10.08, 09:43 kaszeby by polecieli hehe a goralom mowia niet Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Polacy chyba nie maja honoru a Amerykanie roz 10.10.08, 09:48 Maciek napisal;"Gdyby Polacy mieli honor, to by zbojkotowali wyjazdy do USA" Tyle w temacie, brawo amerykańskie biurwy konsulatach ODP: Maciek nakreciles sie niepotrzebnie. Przepisy US sa takie same dla Gorali jak i kazdego innego osobnika z innych zakatkow swiata - czyli upierdliwe... Jak ktos ma cierpliwosc to leci, jak nie, to wybiera inne strony. hehehe A z 'biurwa' jeszcze nikt nie wygral. No chyba, ze zadedykowal swoje zycie walce z wiatrakami...czyli praca u podstaw nad 'biurwami' Pozdrawiam Kan Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 10.10.08, 11:05 "Na 43 złożone wnioski wizy dostało tylko 12 osób, w tym 11 dzieci." Maciek, przeczytaj dokladnie wniosek wizowy i sie zastanow ile jest mozliwosci klamstwa -ktore moze byc latwo przechwycone przez konsula, a pozniej bedziesz dywagowal -dlaczego? Tyt tez goral, ten od owiec, w drodze do Chicago? Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 10.10.08, 11:24 Fragment DS156 tutaj: 29. Czy kiedykolwiek był/a Pan/Pani w Stanach Zjednoczonych? KIEDY? (Ostatnio) dzień miesiąc rok JAK DŁUGO? Proszę wpisać dodatkowe wizyty w USA tutaj: 30. Czy kiedykolwiek wydano Panu/Pani wizę amerykańską? KIEDY? (Ostatnio) dzień miesiąc rok GDZIE? JAKI RODZAJ WIZY? Proszę wpisać dodatkowe wydane wizy tutaj: --------------------------- 31. Czy kiedykolwiek odmówiono Panu/Pani wydania wizy amerykańskiej? 32. Czy zamierza Pan/Pani pracować w Stanach Zjednoczonych? 33. Czy zamierza Pan/Pani uczyć się w Stanach Zjednoczonych? 34. Imonia i nazwiska osób podróżujących razem z Panem/Panią. Kim są dla Pana/Pani te osoby? 35. Czy kiedykolwiek anulowano lub odebrano Panu/Pani wizę amerykańską? 36. Czy ktokolwiek kiedykolwiek złożył na Pana/Pani petycję imigracyjną? !!!!!37. Czy którakolwiek z wymienionych niżej osób znajduje się na terytorium Stanów Zjednoczonych lub posiada status stałego rezydenta albo obywatelstwo amerykańskie? Należy zaznaczyć ,,TAK" lub ,,NIE" oraz podać status tej osoby w Stanach Zjednoczonych (np. stały rezydent, obywatel Stanów Zjednoczonych, przebywający z wizytą, student, pracuje, itd.) maz, zona, nazeczona, nazeczony, ojciec, matka, syn corka 38. UWAGA: WSZYSTKIE OSOBY UBIEGAJĄCE SIĘ O WIZĘ MUSZĄ PRZECZYTAĆ KAŻDE Z PONIŻSZYCH PYTAŃ I ZAZNACZYĆ WŁAŚCIWĄ ODPOWIEDŹ. Wiza nie może zostać wydana osobom, którym prawo zakazuje wjazdu na terytorium Stanów Zjednoczonych (chyba, że wcześniej uzyskały one uchylenie tego zakazu). Czy dotyczą Pana/Panią poniższe pytania? 39. Czy ten wniosek został w Pana/Pani w imieniu wypełniony przez inną osobę? 40. Wniosek został wypełniony przez: 41. Potwierdzam, że przeczytałem/przeczytałam i zrozumiałem/zrozumiałam wszystkie pytania zawarte w tym formularzu, a udzielone przeze mnie odpowiedzi - według mojej najlepszej wiedzy i przekonania - są zgodne z prawdą. Rozumiem, że świadome złożenie przeze mnie fałszywego lub wprowadzającego w błąd oświadczenia może doprowadzić do odmowy wydania mi wizy lub pozbawienia mnie możliwości wjazdu do Stanów Zjednoczonych na stałe. Rozumiem, że posiadanie wizy nie gwarantuje prawa wjazdu do Stanów Zjednoczonych, jeśli podczas przekraczania granicy posiadacz wizy zostanie uznany za osobę nie uprawnioną do pobytu na terytorium Stanów Zjednoczonych Ameryki. PODPIS OSOBY UBIEGAJĄCEJ SIĘ O WIZE: Odpowiedz Link Zgłoś
ratpoles_tamer Nie pomyliłeś wniosków? 10.10.08, 11:41 Eee to chyba jest aplikacja na wizę do Korei Pn, albo na Kubę. Brakuje mi tu tylko pytań o posiadane majątki i nieruchomości, stan konta bankowego i uzębienia oraz nr trzewika. Trzeba być idiotą, żeby takie bzdety wypełniać. Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Nie, ty pomyliłaś kierunki nadauowa 10.10.08, 11:50 ratpoles_tamer napisał: > Brakuje mi tu tylko pytań o posiadane majątki i nieruchomości, stan konta > bankowego i uzębienia oraz nr trzewika. Jak ci cos brakuje zglos to w wiadomym miejscu i zapytaj - daj niezwlocznie znac co ci odpowiedzieli - posmiejemy sie z braku uzebienia, majatku...poza nieruchomoscia bo nie podejzewam bys jeszcze byla na "chodzie" -sprawdz moze sie juz sypie lupiez, "pod pacha" > Trzeba być idiotą, żeby takie bzdety wypełniać. a jednak baca wypelnial, a za baca stado...oszustow, odrzut wizowy Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 10.10.08, 11:43 sama ankieta to nie wszystko. ilu z tych dzieci towarzyszyli rodzice? co ci rodzice posiadaja w polsce? czy pracuja? ile zarabiaja? pisamak celowo nie podaje ile dzieci a ile osob towarzyszczych jechalo w tej grupie 43 osob. zauwazcie jak to sprytnie ominal. latwo nakrecac niechec do usa. pozniej taki maciek jeden z drugim powie, ze amerykanie nie maja rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 10.10.08, 11:53 a wiec wlasnie jahwalski, zaowqaz jeszcze, ze taki tatus goral siedzi w chicago na robotach -dziecko chce dojecha? Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 10.10.08, 12:09 Cytat: "Wiadomo, jak się góralom kojarzy Ameryka. Każdy ma tam też jakąś rodzinę, wujków, ciotki, dziadków, niewidzianych często od lat – opowiada kierownik zespołu." Bedzie tego tysiace - nielegalnych - wsrod czekaja na deportacje. O krzynke piwa, zaklad ide !!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 10.10.08, 12:40 jphawajski napisał: > sama ankieta to nie wszystko. ilu z tych dzieci towarzyszyli > rodzice? co ci rodzice posiadaja w polsce? czy pracuja? ile > zarabiaja? > pisamak celowo nie podaje ile dzieci a ile osob towarzyszczych > jechalo w tej grupie 43 osob. zauwazcie jak to sprytnie ominal. > Fakt, że pismak nie podał, jednak w sieci mozna znaleśc informację, że zespół składa się z ok. 25 dzieci. Na taką liczbę dzieci powinno być w granicach 5-6 opiekunów. Taje to ok. 30 wiz. Resztę wniosków mogli odrzucić. Nikt mi nie wmówi, że urzędas w konsulacie kierował się rozumem. Wychodzi na to, że biurwa to biurwa, obojetnie amerykańska czy polska. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 11.10.08, 06:55 a wiec na 25 dzieci, 18-tu opiekunow. cala ta wycieczka wydaje sie podejzana. > Nikt mi nie wmówi, że urzędas w konsulacie kierował się rozumem. i tu sie czesciowo zgadzam. nie znasz ameryki dlatego mogles cos takiego napisac. tu przede wszystkim licza sie przepisy, procedury, metodologia i schematy. polityka rzadu a nie rozum czy widzimisie urzednika. juz napewno nie uczucia czy sentymenty. tak dziala ameryka i to wywindowalo ja do najbogatszego i najsilniejszego kraju swiata. tu niema dowolnosci, konsul i inna wazna osoba musi dzialac tak jak go wszkolili. na tych prestizowych stanowiskach nikt nie osmieli sie odrzucic kogos bezpodstawnie. im tez patrza na rece. a place i przywileje jakie maja nikt z nich nie chce straciic. uwierz mi. Odpowiedz Link Zgłoś
nad_oceanem Mr. Home Depot 11.10.08, 07:10 "jphawajski napisał: > tak dziala ameryka i to wywindowalo ja do najbogatszego i > najsilniejszego kraju swiata." siteresources.worldbank.org/DATASTATISTICS/Resources/GNIPC.pdf Pietnastego najbogatszego. . Mr. Home Depot. Home Office znaczy. Hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 11.10.08, 07:43 jphawajski napisał: > a wiec na 25 dzieci, 18-tu opiekunow. cala ta wycieczka wydaje sie > podejzana. > Owszem, opiekunów zbyt wielu. Dlatego byłoby zupełnie normalne, gdyby wycieczka nie pojechała, bo np. odrzucili wszystkich dorosłych. > tu przede wszystkim licza sie przepisy, procedury, > metodologia i schematy. polityka rzadu a nie rozum czy widzimisie > urzednika. juz napewno nie uczucia czy sentymenty. Skoro tak mówisz, to chyba jak kiedys znajdę jakis wolny dzień, to pojadę po wizę aby sam to sprawdzić. 130 USD to nie majątek, szkoda tylko tego dnia straconego na wyjazd do Warszawy. > go wszkolili. na tych prestizowych stanowiskach nikt nie osmieli sie > odrzucic kogos bezpodstawnie. im tez patrza na rece. a place i > przywileje jakie maja nikt z nich nie chce straciic. > uwierz mi. > Chciałbym Ci uwierzyć i jeszcze niedawno bym uwierzył, ale po przeczytaniu tego artukułu zwątpiłem. Z drugiej strony, właśnie przyszło mi do głowy, że górale starają się o wizę w konsulacie w Krakowie. Może biurwy z Warszawy przerzucili do Krakowa a w Warszawie jest nowa obsada, faktycznie wyszkolona i przestrzegająca przepisów - tak jak piszesz. Wszyscy, których znam osobiście, starali się o wizę w Warszawie i nie było problemów z jej uzyskaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 11.10.08, 07:55 jedni zalatwiaja w warszawie inni w krakowie bo jest rejonizacja. wiadomo, ze poludniowe tereny polski ktore licznie w swoim czasie wyjechaly (najczesciej nielegalnie pozostajac) maja z tego tytulu utrudnienia. maciek, ty dziwnie wierzysz w to, ze nie bylo powodu do odmowy wizy. przykro mi ze musisz stracic dzien i az $130 zeby uzyskac wize. pretensje jednak miej nie do urzednikow amerykanskich a do polakow ktorzy nagminnie lamia amerykanskie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 11.10.08, 08:17 jphawajski napisał: > przykro mi ze musisz stracic dzien i az $130 zeby uzyskac wize. > pretensje jednak miej nie do urzednikow amerykanskich a do polakow > ktorzy nagminnie lamia amerykanskie prawo. Ja bym wrecz zazadal, zeby Maciek wykazal sie szacunkiem do kraju pochodzenia tego prawa i jego narodowosci, pod czym siem sam podpisujem buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 11.10.08, 08:25 szacunku moze nie miec, jego prawo ale nie powinien sie dziwic jak go przymkna za lamanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 10.10.08, 12:34 warcholski napisał: > Tyt tez goral, ten od owiec, w drodze do Chicago? Nie, ja z północy. Artykuł, jak słusznie zauwazyła Kan zbulwersował mnie, bo po ostatnich doświadczeniach moich znajomych z wizami do USA, sądziłem, że juz jest normalnie i tych debili z ambasady juz wycofali, zastępując ich normalnymi urzędnikami. Najwyraźniej jednak się myliłem. > Maciek, przeczytaj dokladnie wniosek wizowy i sie zastanow ile jest > mozliwosci klamstwa -ktore moze byc latwo przechwycone przez > konsula, a pozniej bedziesz dywagowal -dlaczego? Miałbyś rację, gdyby chodziło o dorosłych. Nawet dobrze, że tych Górali by tam nie puścili, bo przez nich cała Polska miała (i jak widac ma) problemy z wizami. Ale czepiać się dzieci, które jadą na występy i mają tam zagwarantowany pobyt i utrzymanie ??? To chore. Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 10.10.08, 13:35 Ale czepiać się dzieci, które jadą na > występy i mają tam zagwarantowany pobyt i utrzymanie ??? To chore. Patrz Maciek we wniosek #37. … Matka w Chicago sprzata, a Ojciec zrywa azbest ponad terminowo -to jest chore >Nie, ja z północy. W Chicago gorale tez na polnocy i gor tez tam nie ma, a jezioro jak Baltyk prawie. >Artykuł, jak słusznie zauwazyła Kan zbulwersował mnie, bo po >ostatnich doświadczeniach moich znajomych z wizami do USA, sądziłem, >że juz jest normalnie i tych debili z ambasady juz wycofali, >zastępując ich normalnymi urzędnikami. Tak, tak zwlaszcza "zbulwersowal" jak sie robi juz kolejne podejscie - i pinto ("moich"- kilka nie dwa, nie trzy...) Sadzac z tego co wczesniej pisales, nie czytasz uwaznie (polacy ostanio maja problemy z czytaniem tekstow) czyli problem z wypelnieniem wniosku rowniez -za duzo "skaplikowanych" pytan, nie na takie bulbonskie tegie umysly? -dlatego ten dodatek z posunieciem do nazywania "debile"? - az oddech ci odebralo >sądziłem debili z ambasady juz wycofali Otoz Maciek zluz wdziecznosc dla bulbiastych cwaniaczkow - otrzut wizowy pozostaje w Bulbie i zaglada na Forum Polonia bo sie moze czegos dowiedza jak przechytrzyc konsula. Zaprzeczaja sobie wmawiajac, ze do USA sie nie jezdzi, ale sadzac po przylotach i tego wysiadajacego tlumu nie uadje sie wytlumaczyc " sądziłem debili z ambasady juz wycofali" - albo, ze USA jest coraz mniej atrakcyjne. Odrzut tutaj dodaje se otuchy na pocieszenie : "Ameryka juz nie atrakcyjna, nikt nie jedzie do roboty itd. "-goowno prawda. Jada jada tabunami -tylko oczywiscie musi im ktos cos $$$ dolozyc do turystyuki i zapewnic pobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 10.10.08, 14:03 warcholski napisał: > >Artykuł, jak słusznie zauwazyła Kan zbulwersował mnie, bo po > >ostatnich doświadczeniach moich znajomych z wizami do USA, > sądziłem, > >że juz jest normalnie i tych debili z ambasady juz wycofali, > >zastępując ich normalnymi urzędnikami. > > > Tak, tak zwlaszcza "zbulwersowal" jak sie robi juz kolejne > podejscie - i pinto ("moich"- kilka nie dwa, nie trzy...) No albo Ty nie czytasz ze zrozumieniem, albo niezbyt precyzyjnie się wyraziłem, jednak stawiam na to pierwsze. Wszyscy moi znajomi, którzy starali się o wizę, dostali ja bez problemu (w ciągu ostatniego roku). Stąd sądziłęm, że tych debili, którzy dawali wizę lub nie według swojego widzimisię wyrzucili już. Ja się do USA (przynajmniej prywatnie) nie wybieram. W przyszłym roku planuję podróż po Europie południowej, może o Azję zachaczę (Turcja,Izrael) i kawałek Afryki (Egipt lub Maroko). O ile oczywiście przez kryzys systemu finansowego na świecie nie pójdzie się wszystko p.... Nie mam w USA żadnej rodziny ani żadnych tam interesów, stąd moją opinię możesz uznać za całkiem obiektywną w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 10.10.08, 16:50 maciekqbn napisał: > Ja się do USA (przynajmniej prywatnie) nie wybieram. To dlaczego obrazasz sie w imieniu tych, ktorzy sie wybieraja? Masz z nimi cos wspolnego? Przeciez oni honoru nie maja, a ty jak zwykle masz. Najtwojszy hehehe Pilnuj swojego bulbonskiego nosa, smrodzie, a nie trolluj po emigracyjnych forach hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Odrzut wizowy tatus chcial poslac dzieci 10.10.08, 16:56 maciekqbn napisał: > Wszyscy moi znajomi, którzy starali się o wizę, dostali ja Czy to ktorys z twoich znajomych? hehehe forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=81780565&a=85764662 Odpowiedz Link Zgłoś
japo1 Lepiej dmuchac na zimne 10.10.08, 16:19 Polska "gospodatka" na ostatnich nogach, politykierzy spod ciemnej gwaizdy robia dobra mine ale jak to pierdyknie w tej naszej Polsce kochanej to sie na leb nam znowu zwala nasi Zanim sie poprawi to taki 17 latek bedzie juz na emeryturze . Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ Myslalem ze to wycinek o hamerykanskiej polityce. 10.10.08, 17:00 "ale jak to pierdyknie" Co to znaczy "to"? Gdy Hamerykanscy politykierzy nie spie...li roboty, to by swiat teraz o wiele lepiej wygladal i polscy politykierzy nie mieliby teraz problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian zapamientaj sobie gliniacki smarku 10.10.08, 17:11 ze ta glowka czosnku co na karku nosisz NIE mysli Odpowiedz Link Zgłoś
spalowany Re: Polacy chyba nie maja honoru a Amerykanie roz 10.10.08, 18:42 hehe ilu tu strozow amerykanskiego prawa a jacy wszyscy prawdomowni heheeee ciekawe co by mozna wyczytac w ich papierach o azyl i o obywatelstwo Odpowiedz Link Zgłoś
bluff Re: Polacy chyba nie maja honoru a Amerykanie roz 10.10.08, 19:41 widocznie nie ma w tych papierach nic co by urzad uznal za nieprawdziwe,jesli cie to tak bardzo interesuje. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
japo.x Re: Polacy chyba nie maja honoru a Amerykanie roz 10.10.08, 20:50 hehe raport sluzbowy piszesz ? buahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
japo.x Re: Polacy chyba nie maja honoru a Amerykanie roz 10.10.08, 20:53 hehe baca wydawalo sie ze opracowaly misterny plan laczenia rodzin a hamerykanska glupobiurwa nie dala sie nabrac buahahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Polacy chyba nie maja honoru a Amerykanie roz 10.10.08, 21:03 Agenda jest taka, ze ja juz na wstepie zaznaczyl Maciek macie gorale byc honorowi - nie wyjezdzac aby nastapila zmiana i zniesli wizy tak by Maciek wreszczcie mogl wyjechac i caly odrzut wizowy. .hehe. sierżantow sztabowych i młodszych aspirantow hehe … oraz caly tabun 'cichociemnych' do prania szmalu podatnikow katopolskich niewolnikow na wlasne zyczenie. Powtarzam cytat: "Wiadomo, jak się góralom kojarzy Ameryka. Każdy ma tam też jakąś rodzinę, wujków, ciotki, dziadków, niewidzianych często od lat – opowiada kierownik zespołu." Jeszcze nie slyszalem, by ktos kogos nie mial w USA? -tylko nie kazdy chce sie meczyc z tymi wizytujacymi na krzywy ryj. Alez lubie te powiedzenie "biurwy konsulatach " - te pindy -ryze nadsane zwlaszcza tych bulbonskich oily consulaternych. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew-01 Maciek woli w Europie , ze swoimi ... 11.10.08, 02:17 ... jest swojsko i przyjemnie : [...] jedna pani mówi do drugiej pani: jaki ten Murzyn (sprzedawca) czarny, a koleżanka przytakuje i dodaje: ja to się brzydzę od niego kupować jedzenie. [...] W hotelu w Austrii, w którym mieszkamy kilka dni, śniadania są niezwykle obfite. I widzę, jak Polacy pakują sobie bułki ze wszystkim co możliwe na lunch. Wreszcie kelner zwraca im uwagę, że można sobie kupić zestaw na lunch za 6.5 euro (ledwie ponad dwadzieścia złotych), wtedy rzucają te bułki i obrażeni wychodzą. [...] Polak głośno przeklina i trzaskając drzwiami wychodzi. [...] na ulicy widać bardzo często kobiety w chustach na głowie. Sprzątaczki - mówi pani, która z mężem idzie przede mną Mariahilferstrasse. Raczej ku... - odpowiada mężulo. www.dziennik.pl/podroze/article217040/Polscy_turysci_z_piekla_rodem.html Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Maciek woli w Europie , ze swoimi ... 11.10.08, 02:27 andrew-01 napisał: > ... jest swojsko i przyjemnie Noooo, grzybki od swojaka mozna kupic, a w trakcie kupna przyjemnie pogawedzic o grzybicznej doli hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
spalowany Re: Maciek woli w Europie , ze swoimi ... 11.10.08, 08:16 ratpole napisał: > Noooo, grzybki od swojaka mozna kupic, a w trakcie kupna przyjemnie pogawedzic > o > grzybicznej doli hehehe ty grzybkow kupowac nie musisz heheee Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski "Pobili sie gorole ciupagami" 10.10.08, 21:13 Maciek wez ciupage i tym pedem pod konsulat - wbij im honor Odpowiedz Link Zgłoś
spalowany Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 10.10.08, 21:35 hehehe to cie maciek rozwarcholil hehehe sytyzenie zapyzialy hahaaa Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 07:36 spalowany napisała: > hehehe to cie maciek rozwarcholil hehehe sytyzenie zapyzialy hahaaa etam, śmiać mi się z tego chce Przypomina mi się, jak mi znajomy opowiadał sytuację, która miała miejsce parę lat temu, gdy byli na 3-miesięcznym szkoleniu w USA (btw. dostał promesę wizową na 10 lat). Mając dużo czasu sporo zwiedzali, jeździli po USa, parę razy też spotkali się z kimś z Polonii. Mojego kumpla najpierw dziwiło, poźniej juz tylko smieszyło, że niemal wszyscy Polonusi nie mogli uwieżyć, że mając taką "wspaniałą" okazję do zostania w USA nikt nie chciał tam zostać ponad okres szkolenia ani "dorobić" parę $ na czarno. Od razu widać jaką mentalnośc tam mają i z jakich środowisk pochodzi Polonia. Ok, może nie wszyscy, lecz przynajmniej tamci spotkani. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 07:48 z kim on sie spotykal? jakims elementem? o jakiej wspanialej okazji ty mowisz? ci co to zrobili czekaja na amnestie juz 24 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 07:53 jphawajski napisał: > z kim on sie spotykal? jakims elementem? > o jakiej wspanialej okazji ty mowisz? > ci co to zrobili czekaja na amnestie juz 24 lata? Podróżując po USA spotykali różnych Polaków (mieszkających na stałe w USA - czy legalnie czy nie, to już nie ich biznes). Te teksty o "wspaniałej okazji" i propozycje pracy na czarno, jak też ogromne zdziwienie po usłyszeniu odmowy to ze strony tam spotkanych Polonusów. Jak się z tym kolegą spotkam, to mogę wypytać o szczegóły, ale z elementem nie sądze by w ogóle wchodzili w rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 08:00 Zainspirowany teoriami spiskowymi tak popularnymi na Forum Polonia właśnie wymysliłem, że tamci spotkani Polonusi to mogli być agenci Immigration celowo namawiający do złamania prawa w celu sprawdzenia celu tak długiej wizyty w USA hehe Odpowiedz Link Zgłoś
spalowany Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 08:09 no maciek w koncu hehe Odpowiedz Link Zgłoś
andrew-01 W kwesti technicznej Macius 11.10.08, 08:16 maciekqbn 11.10.08, 07:36 ____________________________________________ Tak wczesnie w weekend wstajesz by se z Polonia pogadac czy dyzur przy pompie w grafiku ci wypadl ?. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: W kwesti technicznej Macius 11.10.08, 08:18 Rożnie to bywa. Teraz własnie przy kawie szykuję się do pracy. hehe A Tobie dziękuję za poprawienie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: W kwesti technicznej Macius 11.10.08, 08:21 maciekqbn napisał: > Rożnie to bywa. > Teraz własnie przy kawie szykuję się do pracy. To chyba dosyc nerwowe to szykowanie biorac pod uwage godzine twojego pierwszego dzisiaj rano postu hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: W kwesti technicznej Macius 11.10.08, 08:37 ratpole napisał: > maciekqbn napisał: > > > Rożnie to bywa. > > Teraz własnie przy kawie szykuję się do pracy. > > To chyba dosyc nerwowe to szykowanie biorac pod uwage godzine twojego pierwszeg > o > dzisiaj rano postu hehehe > Dlaczego? Taśma mi nie ucieka. Najwyżej dłużej posiedzę w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: W kwesti technicznej Macius 11.10.08, 08:41 maciekqbn napisał: > Najwyżej dłużej posiedzę w pracy. Masz racje. Przyjemnosc porannego obcowania z nami na FP warta jest powrotu z pracy o 23.30 hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
nad_oceanem Re: W kwesti technicznej Macius 13.10.08, 04:46 ratpole napisał: > maciekqbn napisał: > > > Najwyżej dłużej posiedzę w pracy. > > Masz racje. > Przyjemnosc porannego obcowania z nami na FP warta jest powrotu z pracy o 23.30 > hehehe Heheheh, sam widzisz M jakie sa hameryckie realia i co znaczy dla jednego z drugim posiedziec "troszke dluzej" w pracy. Nie dziwota ze ciagle wkoorwieni som. > Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 08:19 maciekqbn napisał: > Zainspirowany teoriami spiskowymi tak popularnymi na Forum Polonia > właśnie wymysliłem, że tamci spotkani Polonusi to mogli być agenci > Immigration celowo namawiający do złamania prawa w celu sprawdzenia > celu tak długiej wizyty w USA hehe Zeby bez potrzeby nie mnozyc bytow, bezpieczniej byloby zalozyc, ze kolega ow pyerdolil jak poczaskany hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 08:24 ratpole napisał: > Zeby bez potrzeby nie mnozyc bytow, bezpieczniej byloby zalozyc, ze kolega ow > pyerdolil jak poczaskany hehehe A nawet napewno. Przyjemnie jest po powrocie z Ameryki opowiadac mniej szczesliwym kumplom jak to siem podbilo Ameryke, ze sama blagala pana bulwiaka o pozostanie, a ten z duma wzgardzil hehehe Tylko komu ty ta popeline wtykasz, dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
spalowany Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 08:28 ratpole napisał: > Przyjemnie jest po powrocie z Ameryki opowiadac mniej szczesliwym kumplom jak t > o > siem podbilo Ameryke, ze sama blagala pana bulwiaka o pozostanie, a ten z duma > wzgardzil hehehe > Tylko komu ty ta popeline wtykasz, dziecko jak to milo siedziec w kanadzie i snuc opowiesci o stanach hehe omany sluchowe i opowiesci dziwnej tresci Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 08:40 ratpole napisał: > maciekqbn napisał: > > > Zainspirowany teoriami spiskowymi tak popularnymi na Forum Polonia > > właśnie wymysliłem, że tamci spotkani Polonusi to mogli być agenci > > Immigration celowo namawiający do złamania prawa w celu sprawdzenia > > celu tak długiej wizyty w USA hehe > > Zeby bez potrzeby nie mnozyc bytow, bezpieczniej byloby zalozyc, ze kolega ow > pyerdolil jak poczaskany hehehe > Nie musisz wierzyć, masz do tego prawo, ale tak rzeczywiście było jak napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 08:42 maciekqbn napisał: > Nie musisz wierzyć, masz do tego prawo, ale tak rzeczywiście było > jak napisałem. Wierze ci. Mnie tez wielu kolegow opowiadalo podobne historie. To najszczersza prawda, ze tak mowili hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 08:31 > tamci spotkani Polonusi to mogli być agenci > Immigration celowo namawiający do złamania prawa w celu sprawdzenia > celu tak długiej wizyty w USA hehe tego bym nie wykluczyl. siostra moje zony prcowala w emigration przez wiele lat. powiedziala mi kiedys, ze jedyna nacja ktora donosi na swoich to sa polacy. nie meksykanie, nie hindusi czy chinczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
spalowany Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 14:30 jphawajski napisał: siostra moje zony prcowala w emigration > przez wiele lat. w immigration powiadasz? hehe no to w koncu wyjasniles,jakim to sposobem znalazles sie w stanach z rodzina 15 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
yapo2 Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 15:19 hehehehe, niezle, ot i wyszly brudne koligacje rodzinne. Wiec jak sie odbyl ten skok na kase? Przyjazd na wyspe, zapoznanie sie z lokalnymi zasobami jak tu www.highbeam.com/doc/1G1- 147580305.html , kilka tygodni studiow w szkolce niedzielnej, graduation ceremony, marriage counceller, wedding z platkami roz rzucanymi przez dziewice, prosiak z rusztu, rozwodnione tanie drinki w barku, rzut bucikiem panny mlodej i... mocno nasloneczniona szarzyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 20:38 moja rodzina jest tu od 100lat. Odpowiedz Link Zgłoś
spalowany Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 21:46 jphawajski napisał: > moja rodzina jest tu od 100lat. to rozumiem hawajski,ze znalazles sie na hawajch w ramach amerykanskiego programu laczenia rodzin hehee a mlodym goralom z zespolu tanca i spiewu to juz nie nada heheeeee Odpowiedz Link Zgłoś
spalowany Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 22:11 hawajski,to ty pewnie z tych "Historia odnotowała jednak przed 1914 r. wywiezienie na Hawaje do pracy na plantacjach trzciny cukrowej grupy polskich emigrantów wbrew ich woli (Adam Walaszek „Polska diaspora” Kraków 2001)." Odpowiedz Link Zgłoś
spalowany Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 19:43 hawajski,ze szwagierkami to roznie bywa,uwazaj hehe www.dziennik.pl/swiat/article250192/Sarah_Palin_wyrzucala_z_pracy_z_zemsty.html Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 11.10.08, 20:37 hehehe... pismak znowu manipuluje i nie podaje pelnej sentencji. a w niej mozemy przeczytac, ze palin nie zlamala prawa i nie beda jej postawione zadne zarzuty. mysle, ze sam fakt ze jest na czolowkach gazet i w kazdym newsie telewizyjnym przysparza to jej popularnosci. i o to chodzi. amerykanie nie lubia wybierac ludzi anonimowych. poza tym bardzo lubia jak ten ktorego wybieraja jest realnym czlowiekiem ze slabosciami i skazami. obama np. sam naglasnial w tym celu fakt uzywania narkotykow. Odpowiedz Link Zgłoś
nazi_pig Re: "Pobili sie gorole ciupagami" 13.10.08, 05:33 tak jak ty manipulujesz to juz nie ma takiego drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us To chyba oni szkolili, a nie ich, co? 18.02.09, 02:08 maciekqbn napisał: byli na 3-miesięcznym szkoleniu w USA Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: To chyba oni szkolili, a nie ich, co? 18.02.09, 08:22 filipek.us napisał: > maciekqbn napisał: > byli na 3-miesięcznym szkoleniu w USA > Ich szkolili. A kogo oni mieliby niby szkolić? W jakim temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
ormo-prl za to Wegrow wpuszczom bez wiz 14.10.08, 18:19 juz podpisali papiery z Usej.. Odpowiedz Link Zgłoś
askaaustria Re: Polacy chyba nie maja honoru a Amerykanie roz 22.02.09, 20:43 do tej pory nie jest latwo o ameryk wize Odpowiedz Link Zgłoś