Gość: Dom IP: *.netcom.ca 17.01.02, 23:25 Oto opinie z jakimi ja sie spotykam: a) pobozny b) pracowity c) elegancki d) uprzejmy Co by tu mozna jeszcze dorzucic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Biala Re: Opinie o Polakach IP: *.sympatico.ca 17.01.02, 23:37 Gość portalu: Dom napisał(a): > Oto opinie z jakimi ja sie spotykam: > a) pobozny > b) pracowity > c) elegancki > d) uprzejmy > Co by tu mozna jeszcze dorzucic? inteligentny ladny (to o kobietach) zaradny Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Opinie o Polakach 17.01.02, 23:40 Gość portalu: Biala napisał(a): > Gość portalu: Dom napisał(a): > > > Oto opinie z jakimi ja sie spotykam: > > a) pobozny > > b) pracowity > > c) elegancki > > d) uprzejmy > > Co by tu mozna jeszcze dorzucic? > > inteligentny > ladny (to o kobietach) > zaradny koneser (we wszystkich dziedzinach) Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Opinie o Polakach 17.01.02, 23:41 aaa i oczywiscie estetycznie wyczulony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Opinie o Polakach IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 17.01.02, 23:45 Gos´c´ portalu: Biala napisa?(a): > Gos´c´ portalu: Dom napisa?(a): > > > Oto opinie z jakimi ja sie spotykam: > > a) pobozny > > b) pracowity > > c) elegancki > > d) uprzejmy > > Co by tu mozna jeszcze dorzucic? > > inteligentny > ladny (to o kobietach) > zaradny Ludzie z klasa, wyksztalceni, zdolni, dumni i uparci, o zlych opiniach nie wspominamy??? Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Opinie o Polakach 17.01.02, 23:47 Gość portalu: aniutek napisał(a): > Ludzie z klasa, wyksztalceni, zdolni, dumni i uparci, > o zlych opiniach nie wspominamy??? > a'propos klasy, pamietasz Aniutek fryzure "kometa"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Opinie o Polakach IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 17.01.02, 23:49 jot-23 napisa?(a): > Gos´c´ portalu: aniutek napisa?(a): > > Ludzie z klasa, wyksztalceni, zdolni, dumni i uparci, > > o zlych opiniach nie wspominamy??? > > > > a'propos klasy, pamietasz Aniutek fryzure "kometa"? czy masz na mysli - koguta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Opinie o Polakach IP: *.sympatico.ca 19.01.02, 03:25 Gość portalu: Biala napisał(a): > Gość portalu: Dom napisał(a): > > > Oto opinie z jakimi ja sie spotykam: > > a) pobozny > > b) pracowity > > c) elegancki > > d) uprzejmy > > Co by tu mozna jeszcze dorzucic? > > inteligentny > ladny (to o kobietach) > zaradny Trzeba bylo napisac "ladne" i nas nie umniejszac SLICZNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: Opinie o Polakach IP: *.sympatico.ca 19.01.02, 04:38 Gość portalu: ........ napisał(a): > Gość portalu: Biala napisał(a): > > > Gość portalu: Dom napisał(a): > > > > > Oto opinie z jakimi ja sie spotykam: > > > a) pobozny > > > b) pracowity > > > c) elegancki > > > d) uprzejmy > > > Co by tu mozna jeszcze dorzucic? > > > > inteligentny > > ladny (to o kobietach) > > zaradny > > Trzeba bylo napisac "ladne" i nas nie umniejszac SLICZNA. Mezczyzna moze byc tylko przystojny, nigdy ladny, CZARUSIU P.S. Koncowki wyrazow zostaly dostosowane do wypowiedzi poprzednika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fania Re: Opinie o Polakach IP: *.telia.com 17.01.02, 23:51 U nas w SZwecji uchodzimy za tych co wszystko wiedza (troche jest w tym zazdrosci), kobiety zas za eleganckie i ladne, swietne gospodynie i zaradne zas mezczyzni "zlota raczka" choc tych jest tu niewielu takich na chodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dom Re: Opinie o Polakach IP: *.netcom.ca 18.01.02, 00:00 Gos´c´ portalu: Fania napisa?(a): > U nas w SZwecji uchodzimy za tych co wszystko wiedza Z tym to masz duzo racji. W Kraju np., wszyscy wydaja sie byc ekspertami od ekonomii ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC Re: Opinie o Polakach IP: *.sympatico.ca 18.01.02, 00:00 Gość portalu: Fania napisał(a): > U nas w SZwecji uchodzimy za tych co wszystko wiedza (troche jest w tym zazdros > ci), kobiety zas za > eleganckie i ladne, swietne gospodynie i zaradne zas mezczyzni "zlota raczka" c > hoc tych jest tu niewielu takich > na chodzie. A co? Wygineli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fania Re: Opinie o Polakach IP: *.telia.com 18.01.02, 00:12 Ha Ha Ha !!! Nie po prostu wyjechali z powrotem a ci co zostali to sie rozpili ze smutku. Naprawde czego tu nam brak to paru fajnych polskich chlopakow z humorem i na chodzie No ale to juz inny temat! Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Opinie o Polakach 18.01.02, 00:15 Gość portalu: Fania napisał(a): > Ha Ha Ha !!! Nie po prostu wyjechali z powrotem a ci co zostali to sie rozpili > ze smutku. > Naprawde czego tu nam brak to paru fajnych polskich chlopakow z humorem i na c > hodzie > No ale to juz inny temat! Tutaj w ameryce to nasze kobieta maja tzw "domy narodowe" stwozone dokladnie w tym celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Opinie o Polakach IP: *.arach.net.au 18.01.02, 01:04 Gość portalu: Fania napisał(a): > Ha Ha Ha !!! Nie po prostu wyjechali z powrotem a ci co zostali to sie rozpili > ze smutku. > Naprawde czego tu nam brak to paru fajnych polskich chlopakow z humorem i na c > hodzie > No ale to juz inny temat! hahahahahahaha. Ci "na chodzie i z humorem" sa szybko zajmowani ,musisz sie lepiej wyrabiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC Re: Opinie o Polakach- do meza IP: *.sympatico.ca 18.01.02, 01:39 Gość portalu: maz napisał(a): > Gość portalu: Fania napisał(a): > > > Ha Ha Ha !!! Nie po prostu wyjechali z powrotem a ci co zostali to sie roz > pili > > ze smutku. > > Naprawde czego tu nam brak to paru fajnych polskich chlopakow z humorem i > na c > > hodzie > > No ale to juz inny temat! > hahahahahahaha. > Ci "na chodzie i z humorem" sa szybko zajmowani ,musisz sie lepiej wyrabiac. > Masz na mysli mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Opinie o Polakach- do meza IP: *.arach.net.au 18.01.02, 04:09 No moze i Ty ,tylko nie w "WC" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna27 Re: Opinie o Polakach- do meza IP: *.proxy.aol.com 18.01.02, 15:46 Polskie dziewczyny - najsilniejszy atut naszej ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Opinie o Polakach- do meza 18.01.02, 15:51 Gość portalu: Anna27 napisał(a): > Polskie dziewczyny - najsilniejszy atut naszej ojczyzny. inaczej mowiac "jak nie ma w glowie to ma w nogach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna27 Re: Opinie o Polakach- do jot23 IP: *.proxy.aol.com 18.01.02, 17:07 Skad wiesz, ze ja nie mialam na mysli przebieglosci i inetligencji polskich kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Opinie o Polakach- do jot23 18.01.02, 17:48 Gość portalu: Anna27 napisał(a): > Skad wiesz, ze ja nie mialam na mysli przebieglosci i inetligencji polskich > kobiet. Powaznie, nie przyszlo mi to do glowy ( hehe wiec moze i masz racje!), zasugerowalem sie wypowiedzia Bialej...no i poniekad z powodu tego ze faktycznie uwazam, ze polki sa przyjemniejsze dla oka niz ehh co by tu mowic , meska czesc naszego narodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gay Re: Opinie o Polakach- do jot23 IP: 139.18.19.* 18.01.02, 18:16 ach, du bist Pole? Die Polen haben lange Schwänze! (ach ty jestes Polakiem? Polacy maja dlugie kutasy). Scena autentyczna przezyta przeze mnie kilka tygodni temu w klubie w jednej metropolii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna27 Re: Opinie o Polakach- gay IP: *.proxy.aol.com 19.01.02, 00:56 Congratulations. Mam nadzieje, ze nie zawiodles oczekiwan. Odpowiedz Link Zgłoś
alexbln Re: Opinie o Polakach- gay 19.01.02, 00:59 Oder hast Du Pech gehabt,gay und da ist die Entäuschung gekommen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Opinie o Polakach- mordercy Zydow IP: *.alsv1.occa.home.com 19.01.02, 08:57 "O,pani Polka? Wiem, ze wy, wszyscy Polacy nienawidzicie Zydow i zabijaliscie ich. Nie, niech pani nie zaprzecza. Wiem, bo mialem rodzine w Polsce"-- uslyszane od sympatycznie wygladajacej, przypadkowo spotkanej osoby na przystanku autobusowym w Los Angeles. Slyszalam to zreszta juz kilka razy w roznych sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renka Re: profesjonalne wrazenie IP: *.home.cgocable.net 19.01.02, 09:27 Osobiscie nigdy nie uslyszalam z ust Amerykanow czy innych narodowosci negatywnej opinii o Polakach.Nawet Zydzi, ktorych znam, zawsze sa mili i ja ich cenie za to. Uslyszalam je natomiast od Polakow.I w gazetach kanadyjskich czasem sa sensacyjne , kryminalne historie z udzialem Polakow . Pozytywne jest , ze 94 % to katolicy, o tym, ze eleganccy to bym podyskutowala. Zalezy kto, ja nie naleze do elegantek za dolara w wyprasowanym kostiumiku z ciucholandu, ktory wyglada swietnie , ale wszyscy wiedza ze jest kupiony za dolara, a bluzka koronkowa (autentyczna) za 25 centow,hahaahahaa Ale , ze kuchnia nasza polska jest swietna to fakt, wszyscy ja chwala, z wyjatkiem Polakow, oczywiscie, (za tlusta, za duzo, baleron ? fe, szynka z tluszczykiem ? oh nie!, pierogi-tucza!)itd.Jezeli chodzi (na powaznie) o profesjonalizm, to Polacy maja bardzo dobra opinie (ja tez!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Opinie o Polakach IP: *.telia.com 20.01.02, 16:17 Niestety,ja to sie nie spotkalam z tak przychylnymi opiniami o Polakach.Mowia o nas jako o cwaniakach,pijakach i dusigroszach,a kobiety Polki to latwe dziewczyny.Nie lubie uogolnienien i dlatego walcze z nimi,choc jest to syzyfowa praca.Milo jest uslyszec cos dobrego o swoich rodakach,ale czesciej slyszalam opinie negatywne niz pozytywne i musze powiedziec,ze niektorzy z nas zasluzyli sobie na taka opinie,szkoda tylko,ze inni musza za nich sie wstydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Opinie o Polakach IP: *.telia.com 20.01.02, 17:24 Widze , ze mieszkasz w Szwecji. Ja tez, w Sztokholmie i nie moge zrozumiec slad ci sie wzielo pojecie o "lekkich Polkach". Tak "lekkich "kobiet jak Szwedki to juz chyba nie ma na swiecie. Sa oczywiscie Polki-prostytutki, ale to juz inna para kaloszy. Profesja jak kazda inna, sa tam przedstawicielki wszystkich narodow. Nie obrazaj nas i siebie(jesli oczywiscie nie jestes tzw:lekka) Odpowiedz Link Zgłoś
ta1 Re: Opinie o Polakach 20.01.02, 17:30 Alina,nie mialam zamiaru nikogo obrazac,poniewaz to nie ja glosze takie teorie,lecz inni.Mieszkam w Szwecji,ale duzo podrozuje i dlatego pozwolilam sobie zabrac glos na tym forum.Spotkalam sie z takimi opiniami i wcale a wcale nie bylo mi milo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Opinie o Polakach IP: *.proxy.aol.com 24.01.02, 01:17 Niestety musze ci przyznac duzo racije,poniewaz tez duzo jezdze po swiece i czasamy sie wstydze powiedzyc z kat pochodze.A ta opinie slucham nie od rok,czy dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Van Re: Opinie o Polakach IP: *.vancouver32.dialup.canada.psi.net 20.01.02, 17:45 Dom, twoje opinie zaciekawily mnie. Gdzie ty w te jKanadzie mieszkasz i jak dlugo?. W jakim srodowisku sie obracasz? Napisz cos o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dom Re: Opinie o Polakach IP: *.netcom.ca 24.01.02, 05:34 Polacy uwielbiaja pic kawe w kubkach z uchem w srodku (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś