Dodaj do ulubionych

Co to za kraj?

IP: *.netcom.ca 23.01.02, 21:21
Proponuje maly quiz! Jest taki kraj, gdzie:

a) dlug publiczny siega 550 mld
b) stanowi to ok. 70% PKB
c) jedna trzecia spoleczenstwa jest w wieku emerytalnym

Co to za kraj?

Co to za kraj
Obserwuj wątek
    • Gość: WC Re: Co to za kraj? IP: *.qc.sympatico.ca 23.01.02, 21:54
      Gość portalu: Romek napisał(a):

> Proponuje maly quiz! Jest taki kraj, gdzie:
      >
      > a) dlug publiczny siega 550 mld
      > b) stanowi to ok. 70% PKB
      > c) jedna trzecia spoleczenstwa jest w wieku emerytalnym
      >
      > Co to za kraj?

Canada?
      • Gość: Tor Re: Co to za kraj? IP: *.telia.com 23.01.02, 22:43
        Szwecja?
      • Gość: Tor Re: Co to za kraj? IP: *.telia.com 23.01.02, 22:44
        Szwecja?
    • jot-23 Re: Co to za kraj? 23.01.02, 22:05

> Proponuje maly quiz! Jest taki kraj, gdzie:
      >
      > a) dlug publiczny siega 550 mld
      > b) stanowi to ok. 70% PKB
      > c) jedna trzecia spoleczenstwa jest w wieku emerytalnym
      >
      > Co to za kraj?
      >
      >
      >
      >
      >
      > Co to za kraj

Jestem wesoly Romek,
      Mam na Powislu domek
      • Gość: Don Re: Co to za kraj? IP: *.uc.nombres.ttd.es 23.01.02, 23:10
        Wiem Wiem to Gorna Volta !
        • Gość: Romek Don, byles blisko! Nie martw sie tym zbytnio ... IP: *.netcom.ca 24.01.02, 05:25
    • Gość: Romek Re: Co to za kraj? IP: *.netcom.ca 24.01.02, 05:18
      Mialem na mysli Kanade, ale moze Szwecja tez ma podobne statystyki.
      Jednak w Kanadzie trudno bedzie zapewnic tak duzej liczbie emerytow
      obecny standard zycia. No chyba, zeby przyjezdzali mlodzi i chetni do tyrki
      w duzych ilosciach. Ciekaw jestem czy o tym informuja chetnych na
      emigracje w ambasadzie w Warszawie?
      • Gość: WC Re: Co to za kraj? IP: *.sympatico.ca 24.01.02, 06:08
        Wygralam, a bedzie jakas nagroda?
        • Gość: Alen Re: Co to za kraj? IP: *.i-one.at 24.01.02, 07:18
          W Polsce nigdy nie będzie taka liczba Emerytów ,chyba że się coś zmieni na
          leprze . Dlaczego ?
          Zdrowie Polskiego Narodu jest fatalne . Co o tym świadczy ?
          Chociażby to jaki ubytek zębów ma przeciętny Polak po czterdziestym roku życia .
          Do tego dochodzi fatalny stan służby zdrowia i wiele innych czynników .

A jeśli spojrzymy jeszcze na okropną znieczulice w Narodzie, której jako jeden
          z przykładów można dać ostatnia afera wokół służby zdrowia i zakładami
          pogrzebowymi , to szanse przeżycia w Polsce spokojnej starosci stoją bardzo
          źle .
          Nawet w służbie zdrowia czycha na Ciebje KAT . To są wyniki tej filozofi tych
          Polaków co tu wypowiadali się często o tym że tylko pieniądze i interes jest
          naj ważniejszy .
          Pozostaje mi nic innego, jak Tym Filozofom co tak uparcie bronią swojego
          stanowiska, życzyć dużo Zdrowia . Bo jak przypadkiem zachorujesz to musisz się
          z tym liczyć że Twoje ciało jest więcej warte jak jesteś Nieboszczykiem .
          I toważysze Twojej Filozofji dadzą Ci lekarstwo które wstrzymuje Twój oddech ,
          wtedy bądze już dla Cibje za puźno zmienić coś w Naszej Ojczyźnie na leprze.
          Skasują za Twoje pozostałości 1300-1800 zł gotówką ,bez podatku na ręke .

Co to za kraj?
          Gdzie są takie praktyki , dla ułatwienia podam że leży w Europie nad Bałtykiem .
          Przeciętna wieku w tym kraju jest ,nie bez przyczyny, niższa jak wszystkie
          ościenne Kraje.
          Ma niewiele Emerytów z czego wynika że musi być dostatnie.
          Same poradoksy.

Pozdrawiam Alen.
          • Gość: aise Alen - jestes psychicznie chory... IP: 217.67.196.* 24.01.02, 13:14
            i do tego półanalfabeta

z wyrazami braku szacunku...

aise
            • Gość: julo Re: Alen - jestes psychicznie chory... IP: *.proxy.aol.com 26.01.02, 18:17
              chyba ty jak nie kojarzysz ja tez mam nadzieje na LEPRZE.
        • Gość: Romek Do WC IP: *.netcom.ca 24.01.02, 15:25
          Gos´c´ portalu: WC napisa?(a):

> Wygralam, a bedzie jakas nagroda?

Brawo! Jedyna nagroda to "Nagroda Pocieszenia". Nalezy sie pocieszac, ze
          jeszcze przez jakis czas nie trzeba bedzie tych pienedzy splacac. Ok. 90%
          tego dlugu jest w postaci obligacji rzadowych, z czego 3/4 posiadaja
          mieszkancy Kanady. Obligacje maja to do siebie, ze trzeba od nich placic
          odsetki. Jak latwo obliczyc juz teraz to ok. 20 tys. na twarz!

• Gość: jak Re: Co to za kraj? IP: *.kielnet.net 24.01.02, 09:58
        Gos´c´ portalu: Romek napisa?(a):

> Mialem na mysli Kanade, ale moze Szwecja tez ma podobne statystyki.
        > Jednak w Kanadzie trudno bedzie zapewnic tak duzej liczbie emerytow
        > obecny standard zycia. No chyba, zeby przyjezdzali mlodzi i chetni do tyrki
        > w duzych ilosciach. Ciekaw jestem czy o tym informuja chetnych na
        > emigracje w ambasadzie w Warszawie?

Romek do tyrki to nikt nie przyjedzie.
        Duzo ekonomiczniej jest przyjechac z Polski jest cos ukrasc.
        Pozdrowienia !!!

• Gość: jak Re: Co to za kraj? IP: *.kielnet.net 24.01.02, 10:08
          Gos´c´ portalu: jak napisa?(a):

> Gos´c´ portalu: Romek napisa?(a):
          >
          > > Mialem na mysli Kanade, ale moze Szwecja tez ma podobne statystyki.
          > > Jednak w Kanadzie trudno bedzie zapewnic tak duzej liczbie emerytow
          > > obecny standard zycia. No chyba, zeby przyjezdzali mlodzi i chetni do tyrk
          > i
          > > w duzych ilosciach. Ciekaw jestem czy o tym informuja chetnych na
          > > emigracje w ambasadzie w Warszawie?
          >
          za szybko pisze te bzdety, powinno byc
          > Romek do tyrki to nikt nie przyjedzie.
          > Duzo ekonomiczniej jest przyjechac z Polski i cos ukrasc.
          > Pozdrowienia !!!
          >
          >

• Gość: CT A ty co - Zydziak? IP: *.96.252.64.snet.net 24.01.02, 11:04
            A ty kto Żyd - że plujesz na Polakow, capie ? Myślisz ze jak twoje Zydziaki
            kradna to i Polacy robia to samo, pejsie głupi ?
            • Gość: jak Re: A ty co - Zydziak? IP: *.kielnet.net 24.01.02, 11:18
              Gos´c´ portalu: CT napisa?(a):

> A ty kto Z˙yd - z˙e plujesz na Polakow, capie ? Mys´lisz ze jak twoje Zydziaki
              > kradna to i Polacy robia to samo, pejsie g?upi ?

Juz przestali krasc ty hjeno, teraz dobijaja chorych i kasuja.
              • Gość: Alen Re: A ty co - Zydziak? IP: *.i-one.at 24.01.02, 13:13
                Gość portalu: jak napisał(a):

> Gos´c´ portalu: CT napisa?(a):
                >
                > > A ty kto Z˙yd - z˙e plujesz na Polakow, capie ? Mys´lisz ze jak twoje Zydz
                > iaki
                > > kradna to i Polacy robia to samo, pejsie g?upi ?
                >

Podrap się w głowe i zastanów . Czy nie było tak zawsze że wszyscy obci
                wysługiwali się Polską ręką . Teraz się nie dzieje inaczej, jest dokładnie tak
                samo . Jeśli tego nie widzisz ,to nie ma dla Ciebje ratunku . A Ty należysz może
                do tych nieświadomych wysługiwaczy .

No cóż , żydek nie potrzebuje wyciągać nosa na światło dzienne żebyś Ty tańczył
                tak jak on zagra . Nie zrobi to żydek to zrobi kto inny .
                I jeśli ktoś jest temu winny to na pewno nie żydek i nie inny obcy , ale Ty i
                tacy obywatele Polski co nie potrafją samodzielnie myśleć a wydaje się im że
                wrzystkie rozumy pozjadali.

> Juz przestali krasc ty hjeno, teraz dobijaja chorych i kasuja.

I Ty na to pozwolisz , jaki z Ciebje Polak. Ja wiem jaki ,taki co potrafi tylko
                narzekać ,....Cóż ja sam moge zrobić...itd. Znam takie gadanie i ciągłe
                narzekanie. Za każdym razem jak przyjade do Polski słysze ciągle, u prawie
                Wszystkich, to samo. Można pawia puścić, ale muszę przyznać że to umiecie robić
                dobrze . No może dla tego żebranie Wam dobrze wychodzi, jak sama pani minister w
                Tv powiedziała ...My umiemy dobrze żebrać....itd.
                Ciemna istota ta pani minister,myśli rzeczywiście że to jedyny cel Dającego
                zapomogi ,pomoc dla Polski.

Kiedyś pewien Węgier powiedział do Narodu......chcecie mnieś niezależną telewizje
                czy radio to musicie ją sami opłacać (Abonament)....
                To nie dotyczy się tylko TV czy Radia , tak jest wszędzie ze wrzystkim.
                Jak długo tego nie zrozumiecie tak długo będziecie deptać w miejscu i w błocie.
                A Polaków takich jak ja, będziecie wyzywać żydami albo Lepperami.

Pozdrawiam Alen.
                • Gość: aise Alen - powtarzam, jesteś chory psychicznie IP: 217.67.196.* 24.01.02, 13:21
                  i powinienes sie leczyć
                  a już na pewno poprawic swoją ortografie

aise
                  • Gość: Alen Re: Alen - powtarzam, jesteś chory psychicznie IP: *.i-one.at 24.01.02, 15:20
                    Gość portalu: aise napisał(a):

> i powinienes sie leczyć

Dziwne masz uzasadnienie , ale niech Ci będzie .
                    Zasze w taki sposób argumentujesz niezgodność z ninymi jak Twoje poględami ????

> a już na pewno poprawic swoją ortografie
                    >
                    > aise

Co do ortografji to Masz racje . Obawim się jednak że to jedyna racja jaką masz .
                    Nie zdajesz sobje nawet sprawy ,jak bardzo chciał bym się mylić.
                    Nie staraj się mi założyć na oczy różowych okularów, to nie rozwiąrze żadnych
                    problemów.
                    Powiem Ci jedno, starm się nie tylko o ortografje ale i o to żeby nie użyć zbyt
                    ostrych słów . Na przykład takich jak prasowe (tv) komentarze do tych ostatnich
                    wydarzeni w Polsce, jako kandydata do EU.

Chętnie bym uznał Twój autorytet medyczyny w dziedzinie Psychiatrij ,ale wybacz
                    to za mało powtarzać " Alen - powtarzam, jesteś chory psychicznie " .

Wydaje mi się jednak że u Ciebje występują symptomy bardzo dzisiaj powszechne w
                    Polskiej rzeczywistości . Ten symptom to Korupcja . Ja wiem że możesz mieć
                    problemy z pojęciem tego .
                    Chodzi mi tu o zkorumpowanie własnej świadomości która ma za zadanie nie
                    dopuszcza żadnych negatywnych zjawisk i pomiejszanie ich wartości. O tym
                    symptomie mówi się jako o samoobronie świadomości,zjawisko ucieszczki .
                    Na krótką mete, taka ucieczka, nie jest niebezpieczna , ale z perspektywy czasu
                    doprowadza do wielkich depresji, które już należy leczyć .
                    Problemowi trzeba spojrzeć w oczy i go strawić ,omuwić ,jest to najzdrowrza forma
                    pokonywania problemów.

Pozdrawiam Alen.

• Gość: mik Re: Alen - IP: *.turboline.skynet.be 24.01.02, 15:21
                    Kij ma dwa konce,naszemu rodakowi latwiej walnac drugim koncem,niz pomyslec.
                    • Gość: aise Re: Alen - IP: 217.67.196.* 24.01.02, 15:25
                      Właśnie o to mi chodziło. Po cholerę on pisze wszystko z dużej litery?
                      I dlaczego tak bredzi?

• Gość: mik Re: Aise IP: *.turboline.skynet.be 24.01.02, 15:44
                        Wlazlem w internet przypadkiem.To co widze,przeraza mnie jako Polaka.Nie chce
                        nikogo obrazac,ale juz czas najwyzszy,zeby nie myslec dupa.Przepraszam.
                        Czy tu w internecie,czy w sejmie,ta sama atmosfera.Pospiech,krytyka bez kontr-
                        argumentow.Czlowiek-czlowiekowi wilkiem.A przeciez kazdy z nas,piszac,chcialby
                        widziec te Polske dobrze.Trzeba dopuscic madrzejszych i pomoc im.Nie ma sytuacji
                        bez wyjscia.Trzeba tylko zaczac.Swoja droga dziwie sie tym wszystkim emigrantom,
                        ze nie przyswoili niczego z cywilizacji.Tylko ja mam i ja umiem.Snobizm.
                        Podaj im wiadomosc,ze zbierasz pieniadze na jakis cel w Polsce,zobaczysz jacy sa
                        Znam to.Pozdrawiam
                        • Gość: aise mik IP: 217.67.196.* 24.01.02, 15:58
                          Mnie raczej przeraża ograniczenie osób pokroju Alena. Bełkot, który nie wiem skąd
                          wyniosły. Połączenie zajadłości z głupotą - najgorsza mieszanka, jaką można sobie
                          wyobrazić. I te wszystkie teorie spiskowe... (wszystkiemu winni Żydzi albo
                          masoni, a do tego jeszcze to żenujące pisanie "naród" przez wielkie "n")
                          Zazwyczaj nie marnuję czasu na polemikę z takimi Alenami, ale tym razem nie
                          mogłam się powstrzymać. Nie sądzę, żeby zrozumiał normalne argumenty, wiec
                          ograniczyłam sie tylko do jednego zdania-podsumowania.
                          Smutne to. Pozdrawiam.

aise

> Wlazlem w internet przypadkiem.To co widze,przeraza mnie jako Polaka.Nie chce
                          > nikogo obrazac,ale juz czas najwyzszy,zeby nie myslec dupa.Przepraszam.
                          > Czy tu w internecie,czy w sejmie,ta sama atmosfera.Pospiech,krytyka bez kontr-
                          > argumentow.Czlowiek-czlowiekowi wilkiem.A przeciez kazdy z nas,piszac,chcialby
                          > widziec te Polske dobrze.Trzeba dopuscic madrzejszych i pomoc im.Nie ma sytuacj
                          > i
                          > bez wyjscia.Trzeba tylko zaczac.Swoja droga dziwie sie tym wszystkim emigrantom
                          > ,
                          > ze nie przyswoili niczego z cywilizacji.Tylko ja mam i ja umiem.Snobizm.
                          > Podaj im wiadomosc,ze zbierasz pieniadze na jakis cel w Polsce,zobaczysz jacy s
                          > a
                          > Znam to.Pozdrawiam

• Gość: Apollo Re: Aise IP: *.enter.net 24.01.02, 16:02
                          Gość portalu: mik napisał(a):

> Wlazlem w internet przypadkiem.To co widze,przeraza mnie jako Polaka.Nie chce
                          > nikogo obrazac,ale juz czas najwyzszy,zeby nie myslec dupa.Przepraszam.
                          > Czy tu w internecie,czy w sejmie,ta sama atmosfera.Pospiech,krytyka bez kontr-
                          > argumentow.Czlowiek-czlowiekowi wilkiem.A przeciez kazdy z nas,piszac,chcialby
                          > widziec te Polske dobrze.Trzeba dopuscic madrzejszych i pomoc im.Nie ma sytuacj
                          > i
                          > bez wyjscia.Trzeba tylko zaczac.Swoja droga dziwie sie tym wszystkim emigrantom
                          > ,
                          > ze nie przyswoili niczego z cywilizacji.Tylko ja mam i ja umiem.Snobizm.
                          > Podaj im wiadomosc,ze zbierasz pieniadze na jakis cel w Polsce,zobaczysz jacy s
                          > a
                          > Znam to.Pozdrawiam

Nie zauwazyles pewnie jednego ze wiekszosc ktora pisze zle o Polsce to sami
                          Polacy a nie Polonia czy polacy na saksach Polacy zarobkowi pisza zazwyczaj zle
                          o kraju ktory w danym momencie daje im schronienie prace.W wielu wypowiedziach
                          poruszalem temat bardzo zlego pokazywania wizerunku Polski przez samych Polakow.
                          Psu na bude sa opinie tych ludzi ktorzy chcieliby widziec Polske jako normalny
                          kraj.Utopia dlaczego tak jest???Telewizja Polonia pokazuje ciaglosc Hororu zycia
                          w Polsce DLACZEGO
                          Od chwili zalozenia forum Wyborczej nie spotkalem sie z pozytywna opinia o
                          ludziach sukcesu.Sa oni wysmiewani i rezygnuja z pisania.Pozostaje bezwglednie
                          ta wieksza czesc forumowiczow nieudacznikow ZYCIOWYCH
                          Pozdrawiam z Powazaniem Apollo
                          • jot-23 Re: Aise 24.01.02, 16:05
                            Gość portalu: Apollo napisał(a):

> Od chwili zalozenia forum Wyborczej nie spotkalem sie z pozytywna opinia o
                            > ludziach sukcesu.Sa oni wysmiewani i rezygnuja z pisania.Pozostaje bezwglednie
                            > ta wieksza czesc forumowiczow nieudacznikow ZYCIOWYCH
                            > Pozdrawiam z Powazaniem Apollo

dzieki bogu zybi ciagle pisze! z tego co widze jego nic nie ruszy
                          • Gość: Alen Re: Aise IP: *.i-one.at 24.01.02, 18:51
                            Widze że nie bardzo Wam wychodzi dyskusja na temyt poprawy sytuacji w naszej
                            Ojczyźnie. Oznaką tego jest ciągłe czepianie się moich błędów ,ale skoro tak
                            nalegacie to mogę Wam także pokazać Wasze błędy.
                            Regóła:
                            Po spółgłoskach k,p,t,h,g,b,d,w,j piszemy "rz" wyjątki
                            pszenica ,pszczoła,kształt .....

Aise: Dla czego piszesz "sz" a nie "rz" . Gdzie ? Zadaj sobje trudu i sam
                            znajdź .
                            Nie mam zamiaru nikogo więcej wytykać ,a jest co.
                            W niemieckim piszemy każdy rzeczownik z wielkiej literki .Szkolne
                            przyzwyczajenia ,i dlatego często w moich tekstach tak jest.
                            Jak się nie myle to dyskusja nie jest na temat gramatyki a więc.....

Byłem już Lepperem , Zydem i innymi postaciami ,OK ,nie mam nic przeciwko temu.
                            Wprawdzie nie znam programów tych postaci ale nie szkodzi, niech będzie Wam.

Naturalnie ,jest wiele pozywnych rzeczy także w Polsce .Polska ma wieku
                            zdolnych naukowców i ma także wiele osiągnięć w wielu dziedzinach .
                            Bardzo wielki potencjał nie wykożystany .Ja wiem o tym, to nie sprawia mi
                            problemu ,także nie piszę na ten temat.
                            Ale nie mogę się pogodzić z tym co wcześniej napisałem. Tak nie może dalej być
                            i tak nie muci być.
                            Nie można bawić się w Strusia i chować głowe w piasek przed problemami .

Czy Wy myślicie że Polakowi jest łatwo żyć na obczyźnie w takich chwilach jak
                            np. dzisiaj z rana , otwieram gazete a tu odrazu czytam że dwie polskie
                            ciężarówki papirosów złapano na granicy a wsześniej afera o polskich lekarzach
                            sprzedających zwłoki,którzy nawet wrzystko robją żeby tych zwłok było jak
                            najwięcej , a nie odwrotnie .

Nie zdziwił bym się, gdyby wyłapywali ludzi z odpowiednią grupą krwi po to żeby
                            sprzedać ich organy, na które jest na zachodzie wielkie zapotrzebowanie.

Ja wiem , martwicie się i chcecie Polske widzieć w jak najleprzym świetle .
                            Ja też. Ale do pioruna trzeba coś robić w tym kierunku.A nie wyszukiwać błędów
                            ortograficznych u Polaków którzy siedzą od wielu lat na zachodze. Jest to
                            wrzystko co potraficie , bronić kraj przed takimi jak ja ????
                            A może to jest odwrotnie ???
                            Do stu tysięcy Djabłów, Czy Wy przypadkiem nie Jesteście na wewnęcznej
                            Emigracji???

Pozdrawiam Alen.
            • Gość: Krzys Re: A ty co - Zydziak? IP: 195.64.16.* 25.01.02, 14:16
              Ty polski gnojku, zaraz na Zydow jedziesz, a swoich nie widzisz.
              Zabijaja po szpitalach ludzi, aby sie wzbogacic, a ty chamie na Zydow jedziesz.
              Zydziak to jest jeszcze kompliment w stosunku do polaczka smierdzacego!!!
              Caly swiat was zna , ze jestescie zlodziejskich, spitym narodem , wiec
              patrzcie sie wpierw na siebie, gdy drugich ganicie.
              Wstretne to , ochydne, i plugawe, co tu sie czyta. Kraj chorych alkoholikow!!!
    • Gość: motek No i co z tego? IP: *.BrockU.CA 24.01.02, 15:28
      www.escarpment.com/debt.html

Laisses-faire USA maja podobne wskazania (nawet gorsze, bo USA maja deficyt w
      handlu, a Canada ma nadwyzke). Co z tego wynika? Nic!!!

Pa,

-m-
      • Gość: mik Re: No i co z tego? IP: *.turboline.skynet.be 24.01.02, 16:20
        Co mnie obchodzi USA.To jest kraj silny militarnie,robi co chce.Juz raz w
        Histori jego,pokazal jak sie oddluza.Mnie interesuje Polska z jej obywatelami.
        Zajzyj do watku "Czy sa jeszcze w POlsce"i zrozum moje intencje.
        Pozdrawiam
        • jot-23 Re: No i co z tego? 24.01.02, 16:27
          Gość portalu: mik napisał(a):

> Co mnie obchodzi USA.To jest kraj silny militarnie,robi co chce.Juz raz w
          > Histori jego,pokazal jak sie oddluza.Mnie interesuje Polska z jej obywatelami.
          > Zajzyj do watku "Czy sa jeszcze w POlsce"i zrozum moje intencje.
          > Pozdrawiam

Ty jestes "Romek"?
          Motek przytomnie powiedzial "no i co z tego" majac na mysli bezsens tekstow
          typu "dlugu tyle, emerytow tyle". CO Z TEGO??? Jesli Roman ma cos do powiedzenia,
          niech moze jakos sproboje zanalizowac powyzsze fakty, wtedy przynajmniej zamiast
          wzruszania ramionami mozna by sie posmiac.
          • Gość: mik Re: No i co z tego? IP: *.turboline.skynet.be 24.01.02, 16:44
            Tak jakos sie zlozylo, podobnie mnie nazywaja,lecz nie zmieniam sie,jestem mik.
            To o czym pisze wyplywa ze mnie,a nie dla spedzenia czasu czy tp.
            Pozdrawiam.
    • Gość: Romek Re: Co to za kraj? IP: *.netcom.ca 25.01.02, 00:34
      I ktos sie tutaj nidawno oburzal, ze o Polakach i ich inteligencji jest tyle
      dowcipow? Spadajcie na drzewo, popaprancy!
      • Gość: WC Re: Co to za kraj? IP: *.sympatico.ca 25.01.02, 00:58

> I ktos sie tutaj nidawno oburzal, ze o Polakach i ich inteligencji jest tyle
        > dowcipow? Spadajcie na drzewo, popaprancy!

Romek, nie denerwuj sie
        • uve Re: Co to za kraj?/Romek 25.01.02, 01:17
          Walcz, zeby ta Kanada byla lepsza! Rozni sie od Ameryki tym ze w Ameryce sie
          wydaje kupe pieniedzy na armie, aby pilnowala porzadku na calym swiecie. W
          Kanadzie natomiast wydaje sie kupe pieniedzy na armie biurokratow, kazda
          prowincja ma swoje oddzielne ustawodawstwo, sady, itd. Czyz to nie obluda.
          Trzeba na tych maronotrawcow robic, i dlatego tam tyle placa podatkow.
          Znajdz podobnych co mysla jak Ty i trzeba walczyc. Trzeba isc do tych ich
          partii i troche rozjasnic im umysly, bo oni przeciez tego nie widza, prostacy.
          • Gość: mik Re: Co to za kraj?/Romek IP: *.turboline.skynet.be 25.01.02, 13:49
            Romek nie rob obciachu,ja egoista uwazalem, ze Romek to madrasc,elegancja,a co
            uslyszalem,Romek-Romkiem nawet pomiata.Nie rob mi wstydu,prosze.
            • Gość: Romek Re: Co to za kraj? Belgia! IP: *.netcom.ca 25.01.02, 14:59
              No widze, ze tu kolega z Belgii ... jak tam u Wasci? Bylem kiedys u Wasci
              w Stolicy. Po dosc szybkiej i przyjemnej podrozy pociagiem SNCF z Paryza
              wysiadlem na dworcu w Brukseli. Mialem tam ok. dwoch godzin postoju,
              wiec udalem siem na miasto. Musi to byla arabska dzielnica, bo w
              pierwszym momencie wszystko wygladalo jak w Casablanca. Duzo
              pastowanych, na rogu kazdej ulycy kawe pily ci przybysze z Afryki Pln. Co
              na to powiedza nasi "unijni negocjatorzy" ?
              • Gość: mik Re: Co to za kraj? Belgia! IP: *.turboline.skynet.be 25.01.02, 15:17
                Tak juz jest ladniej.Sa o wiele ciekawsze miejsca,niz tam gdzie sie zatrzymales.
                To co widziales z tej Afryki,to prawda.Gdybys jeszcze zauwazyl ze w demokracji
                moga zyc wszyscy bez narazenia sie na publiczne szykany.To jest scigane prawnie
                tutaj.Zrozumialbys krzyk o tolerancji.
                Pozdrawiam
                • Gość: Romek Re: Co to za kraj? Belgia! IP: *.netcom.ca 25.01.02, 15:23
                  A jak ci "goscie" wplywaja na bezrobocie? Kiedys Belgia wspolnie z
                  Hiszpania wiodla prym na kontynencie ...
                  • Gość: mik Re: Co to za kraj? Belgia! IP: *.turboline.skynet.be 25.01.02, 15:30
                    Nie moj problem.Gdy szukalem pracy,mialem zasilek i wszystkie swiadczenia.Oni
                    nie sa moimi przyjaciolmi,wiec nie leza w kregu moich zainteresowan.
                    • Gość: Romek Re: Co to za kraj? Belgia! IP: *.netcom.ca 25.01.02, 15:53
                      Jakie swiadczenia macie w Belgii? Podobniez to jeden z lepszych krajow
                      w Europie ...
                      • Gość: mik Re: Co to za kraj? Belgia! IP: *.turboline.skynet.be 25.01.02, 16:24
                        Mysle ze tak.Te swiadczenia to inteligentne rozwiazanie problemu lecznictwa.
                        Czesciowa odplatnosc.Szpital tez.Mozesz oplacac miesiecznie dodatkowe
                        ubezpieczenie za szpital,gdy trafisz tam,to nie ponosisz zadnych kosztow.
                        Poza tym luksus jaki mam,to wszystko co mi daje prawo,nie,musze upominac sie.
                        Naleze do biura,ktore prowadzi moje sprawy,tj.pobory,urlop,zasilek na dziecko.
                        Bedac na bezrobociu,otrzymalem znizke,nie wiedzac o tym,z ubezpieczenia sam.
                        a takze podwyzke na dziecko i wyrownanie.Demokracja,prawa i respekt,a nie
                        zebranina.
                        • Gość: Romek Re: Co to za kraj? Belgia! IP: *.netcom.ca 25.01.02, 16:34
                          A co myslisz o tej nowej "Jiewropie"? Miliony ludzi zaczna pewnie
                          wyciagac rece ...
                          • Gość: mik Re: Co to za kraj? Belgia! IP: *.turboline.skynet.be 25.01.02, 16:52
                            To cos z przyszloscia,najwpierw trzeba odizolowac wszystkie utopie czyt.religie.
                            Nasza cywilizacja juz prawie dojzala,do naturalnych,prawnych uregulowan zycia
                            na ziemi.To moze w tej chwili jest naiwne,ale narody cywilizowane,zrobily
                            ogromny krok do wyeleminowania wojen,takze ogromnego przyrostu ludzkosci,ktory
                            to wynika z nazucanego wprost systemu wszystkich wyznan.To jest tylko moj tok
                            rozumowania,kazdy ma prawo miec wlasne zdanie.
                            • Gość: mik Re: Romek IP: *.turboline.skynet.be 25.01.02, 17:52
                              Dowiedziales sie wszystkiego o co pytales,a ja zapomnialem podziekowac Ci za
                              dyskusje,co czynie.
                              • Gość: Romek Mik IP: *.netcom.ca 26.01.02, 15:15
                                Hej Mik, jestes bardzo rowny gosc! Ja niestety musialem sie poswiecic
                                innym zajeciom (tutaj jest 6 godzin roznicy czasu, tzn. wczesniej o 6 godz.).
                                Mam nadzieje, ze w przyszlosci uda nam sie jeszcze "pogawedzic".
                                Trzymaj sie i powodzenia!
                                • Gość: mik Re: Romek IP: *.turboline.skynet.be 26.01.02, 16:01
                                  Ciesze sie,rozmawiac trzeba,po to mamy jezyk.
          • Gość: Romek Uve, skond Ty jestes taki zorientowany? IP: *.netcom.ca 27.01.02, 15:08
    • Gość: I L Ca Re: Co to za kraj? IP: *.acn.waw.pl 26.01.02, 16:48
      CANADA RULES
      • Gość: Romek Re: Co to za kraj? IP: *.netcom.ca 26.01.02, 16:53
        A czy wiesz co sie stanelo w Nowej Zelandii kilka lat temu? Statystyki byly
        bardzo podobne!
        • Gość: Ziaja Re: Co to za kraj? IP: 207.188.73.* 29.01.02, 19:43
          Ja slyszalem cos na temat dewaluacji dolara nowozelandzkiego w stosunku 1:4?
          Ponadto zlikwidowano wiele swiadczen socjalnych. Czy to prawda?
          Kanada jednak jeszcze dlugo moze "jechac" na zlozach naturalnych, zanim ludzie
          beda musieli sie wziac do uczciwej pracy ...
          • Gość: Romek Re: Co to za kraj? Ziaja! IP: *.netcom.ca 30.01.02, 02:11
            Wyglada na to, ze internet u nich tez sporo zdrozal, bo malo kto z NZ pisze
            tutaj takie bzdety jak koledzy "Amerykanie" lub "Kanadyjczycy" o
            slowianskich twarzach ...
            • Gość: Ziaja Re: Co to za kraj? Ziaja! IP: 207.188.73.* 30.01.02, 14:49
              Kryzysu nie ma i ludzie sa zajeci praca, a nie pisaniem bzdetow na Forum ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka