juleg 18.10.09, 11:56 I pytanie za 100pkt. czy ktoś tam był W archiwum nic nie ma Wiem, że zima za pasem, ale tak się już rozglądam za czymś idealnym na lato 2010 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juleg Re: OW Kormoran Hel;-) 28.02.10, 11:05 a może ktoś coś wie niestety ośrodkowy telefon nadal milczy Odpowiedz Link Zgłoś
bambino09 Re: OW Kormoran Hel;-) 13.04.10, 10:06 Nie wiem czy jeszcze temat aktualny. Jeżdżę do tego ośrodka od kilku lat, w każde wakacje lub jakiś dłuższy weekend. W tym roku wybieramy się w lipcu na 2 tygodnie.Ośrodek znajduje się w środku lasu nad samą zatoką, z dala od drogi.Jeśli ktoś lubi ciszę, spokój to polecam. Fajne miejsce dla dzieci, bezpieczne.Przyjemne miejsce do spacerowania.Kiedyś była stołówka, można było wykupić sobie obiady, teraz niestety wszystko trzeba sobie zapewnić. Na pewno trzeba mieć zapas wody pitnej, ta z kranu nie nadaje się do spożycia. Moim zdaniem super na wypoczynek z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: OW Kormoran Hel;-) 13.04.10, 23:20 Byłam tam kilka lat temu i o ile ośrodek nie przeszedł gruntownego remontu, to radzę unikać go jak ognia. Wynajęliśmy wówczas willę kapitańską, na zdjęciach wszystko wyglądało super, w środku miała być nawet sauna. To co zobaczylismy na miejscu jeżyło włos na głowie. Brud potworny, meble rozpadające się (dosłownie), podarta pościel, materace na łóżkach widziały chyba czasy gierka, sauna tak zagrzybiona, że obrzydzenie brało Hitem był telewizor w "salonie". Był nawet pilot. Tyle tylko, że ani sam telewizor ani pilot nie działaly, bo "sie popsuły"-jak nas poinformował pan w recepcjiStołówka działała-ale również radzę omijać szerokim łukiem, zrezygnowaliśmy nawet ze śniadań po jednym dniu. jakość potraw prl, talerze "społem", zawartość niestety równieżPlaża nad zatoką mała, ale po przeciwnej stronie drogi jest prywatna, ogromna, piękna plaża nad morzem, trzeba wyrobic sobie przepustkę i można tam plażować-to jedyny plus tego ośrodka. W samym ośrodku honory "pana domu" pełnił niemal nigdy nietrzeźwiejący pan z budki przy kotwicy- kontakt z nim był w zasadzie niemożliwy W ośrodku oprócz trzech "willi"(kapitańska, bosmańska i jeszcze jedna, nazwy nie pamietam) są dwa rodzaje domków: jedne typu góralskiego, ze spadzistym dachem i małe "kurniki" z maleńkimi okienkami, kryte blachą. Szczerze radzę unikać tego miejsca, o ile nic nie zmieniło sie ostanimi czasy.Tak złych warunków nie widziałam naprawdę nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewerad Re: OW Kormoran Hel;-) 24.04.10, 18:06 Byłam tam już kilka razy. Ostatnio w 2007 roku. W tym roku jak czas mi tylko pozwoli też zamierzam tam pojechać z rodziną. Miejsce spokojne i ciche. Bardzo blisko do plaży od strony zatoki. Dla rodzin z dziećmi to dobre miejsce do wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: OW Kormoran Hel;-) 25.04.10, 13:56 Mnie zaś zastanawia, kto pisze te posty pochwalne na cześć kormorana. Albo to jedna osoba związana z kormoranem albo-jesli sie mylę, oczywiście w góry przepraszam - tak dużo w ostatnim czasie zmieniło się na korzyść. My w kormoranie bylismy podczas wizyty prezydenta busha w polsce, to było chyba 3 lata temu. warunki były naprawdę tragiczne, zresztą powinna miec gdzieś zdjęcia z tamtego pobytu. W radykalna zmianę nie wierzę, bo o ile pare lat temu kormoran miał na swojej stronie zdjęcia willi i domków( wygląd w środku) to teraz zdjęcia te w ogóle zniknęły. podejrzewam więc, że zniknęły, żeby ludzie nie mogli potem reklamować pobytu jako niezgodnego z ofertą... Odpowiedz Link Zgłoś
juleg leigh4:-) 26.04.10, 10:46 Czy mogę prosić o jakieś zdjęcia z Kormorana na priv? juleg@gazeta.pl Dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
agan102 Re: OW Kormoran Hel;-) 27.04.10, 08:55 Ja byłam tam pod koniec lat 80-tych na tzw. wczasach dla rodzin wojskowych. Wtedy było tam pięknie. Byłam w domkach typu góralskiego. W domku była umywalka i wc, ale pod prysznic trzeba było chodzić do ogólnodostępnej łazienki. Było i dobre jedzenie i nawet dyskoteki. I sauna też. A te wille do dla rodzin generalskich wtedy były. Można było sobie tylko popatrzeć. Szkoda, że tak zmarnowano ten ośrodek. Pewnie nie był remontowany od tego czasu. Podobnie prezentuje się ośrodek na samym Helu niedaleko kina Wicher ( też już zamkniętego). Nie wiem czy o niego nie pytasz. Chyba jeszcze gorzej się prezentuje. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś