Dodaj do ulubionych

Darłówko

05.02.04, 12:27
Witam
Chciałabym w tym roku wybrać się do Darłówka.
Napiszcie jakie rozrywki tam na nas czekają. Czy to jest duza miejscowość?
Czy plaża jest ładna? Czy jest bardzo zaludniona? I co można robic w
Darłówku, kiedy nie ma pogody?
Proszę też o namiary na pensjonaty, kwatery.

Dziękuję i pozdrawiam Pyza
Obserwuj wątek
    • asik1313 Re: Darłówko 11.02.04, 16:39
      Byłam w Darłówku w wieku szkolnym, bardzo mile to wspominam. Mieszkaliśmy na
      prywatnej kwaterze 300 m od morza, było bardzo sympatycznie i nawet w
      deszczowe dni było co robić. Warto tam pojechać, można przy okazji zwiedzić
      Darłowo i inne pobliskie miejscowości. Kwater Ci nie podam, bo wtedy siętym
      nie interesowałam. Polecam
    • iziaberka Re: Darłówko 17.02.04, 22:05
      Byliśmy w Darłówku dwa lata temu. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu.
      Mieszkaliśmy w pensjonacie Tadeusz (trzeba miejsca rezerwować już w kwietniu!)Z
      wyżywieniem (śniad.+obiadokol.=PYSZNE!!!) płaciliśmy 190zł (we troje)za dobę.
      Wydaje mi się, że nie jest to wygórowana cena. Raz w tygodniu właściciel robił
      gościom grilla z piwem.Mieliśmy nieograniczony dostęp do basenu w hotelu obok
      pensjonatu.
      Pierwsze dwa dni mieszkaliśmy w "Landrynce". Świetny nowy pensjonat, ale
      dwóosobowy pokoiczek był dla nas stanowczo za mały. Mieli pyszne śniadanka (nie
      wliczone w cenę!), basen na zewnątrz (na ich stronie można to obejrzeć)Nie
      mogłam korzystać z kuchni, co mi przeszkadzało.Płaciliśmy 100zł.za dobę.
      Darłówko dzieli się na Wschodnie i Zachodnie. Łączy je most zwodzony! Jest tam
      fajne molo, w tamtym roku otworzyli Aquapark. Znajomi jeżdżą tam co roku i
      mówili,że jest ekstra. W ogóle jest tam przesympatycznie!!! Z czystym sumieniem
      polecam, natomiast odradzam Rewal. Stanowczo przereklamowany!
      Pozdrawiam. Iza
      • bebeb Re: Darłówko 21.02.04, 22:50
        Ja bylam w Darlowku w zeszlym roku i wiecej tam nie pojade. Morze pelne glonow
        az obrzydzenie bralo wejsc do wody, na plazy po wschodniej stronie bylo takie
        plytkie rozlewisko z wyspa na srodku w sam raz dla dzieci ale ohydnie zielone i
        smierdzace od gnijacych glonow. To jest jedyny powod mojej niecheci do tego
        miasteczka bo oprocz tego wszystko bylo ok. Aha tym, ktorzy zdecyduja sie w tym
        roku tam pojechac polecam bar "Pasztecik" znajdujacy sie na terenie Darlowka
        wschodniego niedaleko mostu. Posilki pyyyszne a te desery mniam mniam.
        • zoja1977 Re: Darłówko 19.06.14, 20:21
          Ja polecam pensjonat Nina w Darłówku.Bardzo sympatycznie i czysto ! Przemiła właścicielka do morza blisko,duży ogród z miejscem do grilowania.Pokoje 2-4 osobowe z łazienkami ,TV ,internetem.Gorąco polecam www.nina.twojewczasy.net
    • lusia69 Re: Darłówko 22.06.14, 12:54
      A czy ktoś z was był w ośrodku Dianola na ul. Plażowej i może mi opisać czy warto?
      • aristo16 Re: Darłówko 23.06.14, 20:43
        Mieszkam w Darłowie, 3 km od Darłówka i powiem wszystkim, że warto spędzić tam wakacje. W lecie bardzo dużo się tam dzieje, przede wszystkim polecam pojechać na początku sierpnia i spędzić weekend na festiwalu Reggaenwalde. Dodam jeszcze, że to naprawdę piękne miasteczko, w którym naprawdę można spędzić niezapomniane chwile nad polskim morzem wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka