pudelek09 20.08.10, 22:22 szynobus(z Wladyslawowa)staje moze niedaleko 1oceanarium w Gdyni? 2.galeri przymorz w Gdansku?Moze lepiej autem z Wladka pojechac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: Gdynia-Gdansk 20.08.10, 22:33 Od szynobusu w Gdyni trzeba kawałek przejść do oceanarium, jakieś 15-20 minut, zależy od tempa, Galeria Przymorze jest w zupełnie innej części Trójmiasta, nie wiem czy w Oliwie zatrzymuje się szynobus, jak chcesz jednego dnia załatwić i oceanarium i galerię Przymorze to lepiej autem. Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Gdynia-Gdansk 21.08.10, 08:22 dzieki.galerie najwyzej sobie odpuscimy.A od oceanarium do multikina daleko,dojade jakos komunikacja?-szynobus moze?,autobus? Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: Gdynia-Gdansk 21.08.10, 08:30 od oceanarium do multikina to przejdziesz piechotką. Widać jeden budynek z drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Gdynia-Gdansk 21.08.10, 08:44 to super.od czego zaczac?gdzie wysiasc z szynobusa?kino i oceanarium niedaleko.jeszcze plac Grunwaldzki(zlot m jak milosc).jaka kolejnosc najlepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
megan1501 Re: Gdynia-Gdansk 21.08.10, 09:12 kolejność chyba bez różnicy bo i kino i oceanarium i plac Grunwaldzki jest blisko siebie. A wysiąść to chyba najlepiej w Gdyni Głównej i kierować się na Skwer Kościuszki Odpowiedz Link Zgłoś
umathurman Re: Gdynia-Gdansk 21.08.10, 09:12 a co to wlasciwie jest szynobus? nie wiedzialam ze cos takiego w 3city mamy ;D Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Gdynia-Gdansk 21.08.10, 09:23 chyba tak.Mamy taki we Wrocku,wszyscy -szynobus mowia i tak jakos napisalam.Dzieki.Dobrze sie sklada,ze niedaleko wszystko,bo w tym rejonie Polski jestem 1raz i zielona jestem,a co dopiero tak szczegolowo. Odpowiedz Link Zgłoś
minnie8 Re: Gdynia-Gdansk 21.08.10, 10:10 Szynobus to nie SKM-ka.SKM jeżdżą na trasie Gdańsk-Wejherowo.Jeżeli chcesz dostać się pociągiem do Trójmiasta z Władysławowa(Półwyspu)to trzeba najpierw dojechać szynobusem do Redy(niektóre szynobusy ew pociagi)jeżdżą bezpośrednio do Gdyni.Jednak są takie,które dojeżdżają tylko do Redy i wtedy tam należy się przesiąść do SKM by dojechać do Trójmiasta. Decydując się na auto trzeba się liczyć z korkami.Póki co jest tylko jedna droga z Półwyspu do 3-miasta a wczasowiczów ciągle dużo (weekend-zmiana turnusu).Mam nadzieję,ze wkrótce otworzą nam remontowane "łąki" i w końcu będzie się można łatwiej dostać na estakadę. Odpowiedz Link Zgłoś
umathurman Re: Gdynia-Gdansk 21.08.10, 10:13 kolejką dojedziesz do gdyni, ale do oceanarium jest kawałek. a galeria przymorze? hmmm no musialabys wysiasc w oliwie i wtedy też kawałek - a nie lepiej do galerii bałtyckiej? jest tuż przy kolejce wrzeszcz. mimo wszystko polecam auto. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Gdynia-Gdansk 21.08.10, 10:25 szynobusem z wladka dojedziesz tylko do gdyni glownej, wysiadajac w glownej spacerkiem spokojnie do oceanarium sie dostaniesz jak przedmowczynie pisaly 15-20 minut galeria przymorze to inna zupelnie czesc miasta, ale spokojnie kolejka SKM dojedziesz wiec nie wiem czy warto jechac samochodem i stac w korkach w trojmiescie potem na trasie do wladka spowrotem... jak sie dobrze zorganizujesz to obskoczysz obydwa cele przy pomocy komunikacji miejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
morsk2 Re: Gdynia-Gdansk 21.08.10, 10:56 Jest też opcja, żeby z Władka podjechać do Jastarni lub Helu, a stamtąd tramwajem wodnym do Gdyni. Wysiadasz prawie pod Oceanarium. Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: Gdynia-Gdansk 21.08.10, 11:24 To fajne, ale nie wiem czy nie zajmie więcej czasu. Trzeba dotelepać się do Jastarni a już to może być trudne. Potem godzinę tramwajem. Ale przyznaję, to fajna wycieczka i nie powinno być problemów z biletami na tramwaj w tym kierunku (rano z półwyspu do Gdyni a potem popołudniu z Gdyni na półwysep). Poza tym ląduje się w punkcie docelowym i nie trzeba daleko chodzić. Jakbyś zdecydowała się jechać pociągiem to idąc od dworca w stronę morza możesz mi pomachać bo mieszkam akurat na trasie . Życzę miłej wycieczki . Odpowiedz Link Zgłoś
morsk2 Re: Gdynia-Gdansk 21.08.10, 19:29 Jazda z Władka do Helu jest na pewno mniej męcząca niż stanie w korkach aż do Gdyni. Przy okazji można zobaczyć też fokarium Tramwaj wodny z Helu płynie tylko godzinę. To najlepsza opcja, bo pociągiem jedzie się dłużej i staje co chwilę w każdej dziurze. Odpowiedz Link Zgłoś