Dodaj do ulubionych

Grecja czy Kanary z 15 mcznym dzieckiem??

28.02.11, 11:50
Chcielibysmy pojechac do Grecji -kreta lub Kos lub na Wyspy Kanaryjskie w sierpniu. Dziecko bedzie miało 15 mcy.
Czy mozecie mi powiedziec jak wyglada podróz z takim dziekiem? Co z jedzeniem? Moja ma teraz 9 mcy i nie moge sobie wyobrazic jak to bedzie za pol roku. Czy juz moze jesc to co daja tam dla dorosłych?
A co z kaszkami?
Czy mozecie polecic jakis hotel który jest przystosowany do dzieci, który zapewni foteliki do karmienia w restauracji czy lozeczko i czajnik w pokoju.

Podzielcie sie doswiadczeniem czy takie dziecko nie jest za małe na taka podroz. Mam na mysli np zmiane flory bakteryjnej itp.
Obserwuj wątek
    • ags81 Re: Grecja czy Kanary z 15 mcznym dzieckiem?? 28.02.11, 22:48
      polecam Teneryfe wink www.teneryfa24.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=246
    • jaque Re: Grecja czy Kanary z 15 mcznym dzieckiem?? 02.03.11, 13:11
      Córka miała 8 miesięcy, kiedy była na Gran Canarii, 12 miesięcy na Krecie, potem też często i na Gran Canarii, i w Grecji. Moim zdaniem nie ma większej różnicy - ani w standardzie hoteli, ani w dostępności lekarzy, ani w klimacie (chociaż może na kanarach w sierpniu jest mniej upalnie...?).
      Skłaniałabym się jednak ku Grecji, bo krócej się leci.
      Z hotelami nie pomogę, jest ich masa, zależy ile chcecie wydać wink
      Zresztą krzesełka w restauracji czy łóżeczko to chyba standard (w każdym razie nigdy nie zdarzyło się, żeby tego nie było, a byliśmy i w hotelach 3* i w 5*).
      Jeśli chodzi o jedzenie to wszystko zależy od dziecka - córka już w wieku 12 miesiecy jadła prawie wszystko, syn mając 1,5 roku wciąż ograniczał się do słoiczków i przemielonych papek smile
    • gosiaw29 Re: Grecja czy Kanary z 15 mcznym dzieckiem?? 03.03.11, 14:21
      byłam i na Kanarach 2 razy i na Krecie też 2 razy. Polecam Kretę, krótki przyjemny lot, transfer z lotniska też krótki, pogoda dla mnie lepsza na Krecie, mimo,że na Kanarach nie będzie tak upalnie to bardzo wieje i mi to przeszkadza. Na Krecie nawet w upalna pogodę jest przyjemnie i jest co zwiedzać, dla mnie to wymarzone miejsce na wakacje z dzieckiem i synek na pewno pojedzie tam po raz 3, a ma 2,5 roku.Jedzenie , pieluchy itp wszystko jest na miejscu. Z hotelowego jedzenia tez coś wybierzesz, jedzenie jest bardzo dobre. Co do flory bakteryjnej to nie słyszałam o chorobach w żadnym z tych miejsc, wybierz dobry hotel, a nic się nie stanie. Foteliki i łóżeczka to raczej norma, czajnik zawsze biorę własny. Byłam w hotelu Cavo Spada, jest bardzo dobry, ale nie ma tam atrakcji dla dzieci, animacji itp, to spokojny ośrodek, łóżeczko i krzesełko oczywiście dostaniesz. byłam tez w hotelu Minos imperial i ten mocno odradzam.
      • easy_come Re: Grecja czy Kanary z 15 mcznym dzieckiem?? 21.08.11, 23:04
        uwielbiam hotel Cavo Spada, chyba się tam wybiorę raz jeszcze smile dla rodzin z dziećmi odradzam smile
    • ika1 Re: Grecja czy Kanary z 15 mcznym dzieckiem?? 15.03.11, 21:46
      ja bym jednak z tak malym dzeickiem polecala jednak Kanary,na Krecie w sierpniu zdecydowanie za goraco
      • shivashiva Re: Grecja czy Kanary z 15 mcznym dzieckiem?? 17.03.11, 09:27
        Byłam na Wyspach Kanaryjskich w zeszłym roku, na Lanzarotte.Mój syn miał wtedy 4 m-ce a córka 8 lat. Nie miałam żadnych problemów podczas 5,5 godzinnego lotu, mały spał lub jadł,a był wtedy na cycu więc zero problemu.W samolocie leciało bardzo dużo dzieciaczków w różnym wieku ,widziałam jak obsługa podgrzewała rodzicom słoiczki, donosiła wodę itp. Hotel mieliśmy 3 gwiazdkowy o ile pamiętam, Los Zocos i szczerze go polecam.Wersja all ,jedzenie zróżnicowane wyśmienite i pod dostatkiem ,krzesełka dla dzieci były w restauracjach w których się stołowaliśmy.W pokojach mimo tego że mieliśmy all ,były tez aneksy kuchenne z pełnym wyposażeniem : naczynia ,lodówka ,mikrofala,czajnik itp.Ogólnie mam wrażenie wyspa dla rodzin z dziećmi.Byliśmy na przełomie maja i czerwca ,temp ok 25-29 i wiatr ,który jest tam zawsze ,a do którego człowiek szybko się przyzwyczaja. Na wyspach greckich nie byłam więc porównania nie mam ,natomiast kanary polecam gorąco.
        • maje-k12 Re: Grecja czy Kanary z 15 mcznym dzieckiem?? 18.03.11, 13:07
          Czas lotu na pewno korzystniejszy na Kretę, natomiast klimat zdecydowanie lepszy na Kanarach. Standart hoteli hiszpańskich również wyższy niż greckich. Na Gran Canarii czy Feuercie piękne plaże i cieplutki ocean, na Teneryfie też fajnie ale plaże kiepskie (lub ich brak). Latem lecimy na Lanzarottę do hotelu Riu Paraiso. Mam nadzieję że się nie zawiedziemysmile
    • mim288 Re: Grecja czy Kanary z 15 mcznym dzieckiem?? 18.03.11, 15:45
      W Grecji (zwłaszcza na Kos może byc gorąco, chociaż dla 15 miesięczniaka to nie problem, na kanarach klimat jest łagodny, standard życia (hoteli, dostepnośc jedzenia i innych atrybutów dla dzieci) porónywalny.
    • camel_3d Re: Grecja czy Kanary z 15 mcznym dzieckiem?? 23.08.11, 10:45
      bylem na kanarach z wlasnie 15-16 miesieczniakiem. nie bylo problemow, jadl normalne jedzenie hotelowe.. uwielbial bulki zasmarzane na czosnkowym masle... nie bylo problemow z zoladkiem. Kaszkek wogole nie jadal, wiec jednie mleko, ale to mozna bylo wszedzie kupic.
      Bylem w Barcelo-El-Castillo-Club - ale w domkach, nie w samym hotelu. Maja tez tam basen z podgrzewana woda..Sporo rodzin z dziecmi, hotel przystosowany wogle dla rodzin, krzesla dla dzeici, bufet dla dzeici itd... Ale jak pisalem..zelezy od dzeicka..moje jadlo normalne jedzenie..twoje moze nie bedzie chcialo, chocoaz przy takim wyborze to na pewno cos znajdziecie...

lot to zalezy od dziecka..moej przezywyczajone do latania wiec 6 godzin spokojnie wysiedzi...troche polazi...ale sa tez dzieci, ktore musza byc ciagle w ruchu i nawet maja problemy przy stracie...
    • pachamama Re: Grecja czy Kanary z 15 mcznym dzieckiem?? 17.01.12, 09:59
      ja z kolei mysle o Teneryfie pod koniec marca. Jaka jest tam wtedy pogoda? chodzi mi o pol wyspy? Czy mozecie polecic jakis hotel dobry dla rodzin z dziecm? Synek bedzie mial wtedy prawie 2 latka.
      Dzieki
    • 31karolina Re: Grecja czy Kanary z 15 mcznym dzieckiem?? 27.05.13, 12:25
      Myślę, że nic sie nie stanie. Ważne aby dziecko przełykało ślinę podczas lotu. więc to co musi być to jakiś napój. A tanie bilety na wakacje (tańsze niż w internecie) możecie kupić w One Globe Fly. Ja zawsze tam kupuje. Zapytania odnośnie biletów kierujcie na maila bilety@1globefly.pl albo wchodźcie na ich stronę 1globefly.pl/
      • camel_3d Re: Grecja czy Kanary z 15 mcznym dzieckiem?? 27.05.13, 21:01
        Ten watkek jest z 2011,
        .
    • jusytka Re: Grecja czy Kanary z 15 mcznym dzieckiem?? 07.06.16, 22:49
      Florą się nie martw, bo nie są to kraje arabskie. Pogoda lepsza na Kanarach, bo nie ma tam w sierpniu takich upałów jak w Grecji, które są nieznośne dla nas, a co dopiero dla malucha. Z drugiej strony lot na Kanary dłuższy, więc pod tym względem lepsza Grecja
    • topolino.pl Re: Grecja czy Kanary z 15 mcznym dzieckiem?? 17.06.16, 11:11
      Ja osobiście polecam Kanary smile Byliśmy z córką tam już 4 razy. Przyjemny klimat, nie jest tak gorąco jak na Krecie. Tu kilka wpisów: topolino.pl/atrakcje-dla-dzieci-na-wyspie-lanzarote/
      topolino.pl/3-hotele-na-wyspach-kanaryjskich-idealne-na-urlop-z-dzieckiem/
      W razie pytań zapraszam - chętnie odpowiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka