Dodaj do ulubionych

Paryż czy Berlin

15.06.11, 14:58
W tym roku na wakacje z naszym 6 letnim dzieckiem planujemy wybrać się na kilka dni do któregoś z wymienionych w tytule miast. I tak:
- jeżeli Berlin to również Tropikalna Wyspa i trochę dalej Hyde Park
- jeżeli Paryż to oczywiście również Disneyland.
Zarówno jedna jaki druga ewentualność wydaje mi się atrakcyjna, ale jak myślicie co wypadnie trochę taniej - nie uwzględniając kosztów podróży,( oszczędzamy na nowe mieszkanie ale wakacje nam się również marząsmile - tylko nie piszcie że najtaniej wypadną wakacje w Polsce - mieszkam nad morzem, nie lubię gór więc nie za bardzo mam gdzie się wybrać.
Obserwuj wątek
    • camel_3d Berlin 15.06.11, 15:26
      bylem w Paryzu w ubieglym roku..dla mnie to masakra, a nei miasto..oczywiscie..sliczne kamienice...fajnie uliczki..ale dla dzeicka? no disneyland...podobno przereklamowany..
      Belrin..mieszkam w belrinie, w przeciwienstwoe do Paryza nie ma tu ciasnych malych ulic, sa duze szerokie, duzo zieleni, kiedy sie zmeczysz mozesz usiasc z dzieckiem na trawie, wparku czy byle gdzie... nawet w centrum miasta latem ludzie na trwaie siedza.
      Tropikalna wyspa jest droga i przereklamowana..lepsze sa termy..w ludwigswelten np. Jest masa jezior.. belrin ma wiecje mostow i kanalow niz wenecja. Zoo, Zwierzyniec, duze parki..

ja bylem paryzem zawiedzionyi wiem , ez juz w najblzszym czasie tam nie pojade..przynejmniej nie z dzeickiem.
    • jusytka Re: Paryż czy Berlin 15.06.11, 21:10
      Tańszy bedzie z pewnością Berlin. Byłam w obu tych miastach, a w Berlinie całkiem niedawno.
    • vayacondios Re: Paryż czy Berlin 16.06.11, 12:07
      miałam plany jechac z dzieckiem do Berlina, ale troche się boję tej epidemii ecoli, i chyba sobie w tym roku daruję, nie chcę się stresować
    • marghe_72 Re: Paryż czy Berlin 16.06.11, 16:55
      Jeśli Paryż to ponoć lepiej jechać do parku Asterixa niż do Disneylandu.
      Nam niestety pogoda przeszkodziła.
      Disney lekko przereklamowany
      • asiek31 Re: Paryż czy Berlin 16.06.11, 17:33
        Niedawno wróciłam z 6 latkiem z Legolandu i Heide Parku - w obu miejscach było fantastycznie ale nawet nie chce słyszeć, że w przyszłym roku mógłby jechać gdzie indziej niż do Legolandu. W Heide Parku 6 latek nie skorzysta z 6 największych atrakcji - zresztą słusznie bo kolejki wymiatają smile
        Asia
        • jusytka Re: Paryż czy Berlin 16.06.11, 20:04
          Ja uważam, że Heide Park został zbudowany raczej z myślą o młodzieży niż o dzieciach.
      • nchyb Re: Paryż czy Berlin 18.06.11, 14:19
        > Jeśli Paryż to ponoć lepiej jechać do parku Asterixa

Marghe_72, byłaś w parku Asterixa? Daleko od Paryża? Akurat za kilka dni jedziemy do Paryża i chętnie zobaczyłabym coś w tym stylu.
        • nchyb Re: Paryż czy Berlin 18.06.11, 14:20
          Aha, doczytałam, pogoda w Asterixie przeszkodziła, tak?
    • martalis30 Re: Paryż czy Berlin 17.06.11, 14:49
      Zdecydowanie taniej będzie w Berlinie, wystarczy już porównać ceny podobnych hoteli na np.booking.com, podróż też wiadomo, zdecydowanie taniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka