lilly_about 29.06.11, 10:32 Czy możecie mi polecić dobre i smaczne knajpy, restauracje, smażalnie w Pobierowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wroobel13 Re: Pobierowo 29.06.11, 17:18 Witaj, Jeśli chodzi o smażalnie to polecam własną. W porcie w Rewalu ok 8-9 rano kupujesz świeże rybki, zawijasz w aluminiową folię i na grilla. Palce lizać. Rybki w smażalniach nie dość że najczęściej odmrażane to jeszcze olejem podjeżdżają. Nie mówiąc o cenie. W porcie wypatroszona flądra - 6 zeta za kilo (czerwiec 2010), w smażalni flądra duńska (bo polskiej im się podobno nie opłacało kupować) 4 zeta za 100 gram. Rybki wędzone są super w okolicy pomiędzy ww cukiernią i uliczką na której jest opisywana pizzeria. Tamtejszą smażalnię też na tle innych mogę polecić, ale naprawdę nie ma to jak rybka z grilla. Z żarcia polecam pizzę w NYC Pizza oraz cukiernię/lodziarnię - taką dużą miejscowej firmy - nazwy nie pomnę ale trudno nie trafić - jest przy głównym zejściu na plażę. pozdry i miłych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
hania1_ Re: Pobierowo 01.07.11, 14:13 moge polecić smażalnię ryb Stek z rekina, mój syn rok temu przez 10 dni jadł tam codziennie średnią rybę. Obok jest restauracja, z której korzystalismy 2 lata temu i tam mały objadał sie zupami. W restauracji maja zabawki dla dzieci. Na przeciw Steku, po drugiej stronie drogi jest też dość dobra smażalnia- niestety nie pamietam jej nazwy. Rok temu zawędrowaliśmy też do do restauracji, oczywiście nazwa mi uciekła. Wiem że było to za ulicą zachodnia w przciwna stronę niz centrum. Budynek wyglądem przypomina zamierzchły socjalizm ale jedzenie dobre i tanie. Wybierając się nad morze na pytanie do syna gdzie jedziemy padła odpowiedz ze do rekina... znaczy sie musi byc jednak dobre. W Steku jest spory wybór ryb i jeszcze większy wybór suruwek palce lizać. Mogę polecic sole i halibuta. Zupy rybne tez niczego sobie Odpowiedz Link Zgłoś
mama_zofki Re: Pobierowo 03.07.11, 21:03 Wczoraj wróciliśmy z Pobierowa Polecam fajną włoską knajpę - zaraz obok apteki, po lewej stronie. Nie pamiętam nazwy Fajne dania makaronowe, ładnie podane; wszystko pyszne i nie są drogie. Podają też dania tradycyjne, pizze (dooobre), smażą ryby itd. Odpowiedz Link Zgłoś
butrymk Re: Pobierowo 10.08.11, 21:06 Polecam bar z cyferką 7 w nazwie, mają smaczną rybkę, smażoną i z pieca. Znajduje się na ul. Grunwaldzkiej niedaleko zejścia na plażę dla inwalidów. Fajna jest również pizzeria o której już ktoś pisał, przy aptece, mają również inne dania, m.in. z makaronu. Na pizzy w prawdzie dodatków nie dużo ale naprawdę smaczna. Z deserów polecam przepyszne naleśniki w kawiarni Szkolnicki- budynek z daleka rzuca się w oczy, najsmaczniejsze jak dla mnie były z bakaliami , lody i gofry również rewelacja. Niestety nie polecam Amidy na Grunwaldzkiej. Pulpety w sosie koperkowym były nie do zjedzenia, twarde,gumiaste, a co gorsza dziecko już po 2 godzinach chorowało. Jak siedzieliśmy poczułam nieprzyjemny zapach psującego się mięsa w marynacie, w tym momencie kładziono je na grilla, opuściliśmy lokal z niesmakiem, niestety o kilka kęsów za późno Odpowiedz Link Zgłoś