kub-ma 18.07.11, 12:59 Nasze polskie, odwiedzacie? Pogoda też może być różna, ale tam nie musi być super ciepło. Też drogo i lepiej np. na Słowacji? Nasze morze bardzo lubię, ale to góry kocham. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gupia_rzona Re: A góry latem? 18.07.11, 13:06 ale przecież na południu zazwyczaj bywa cieplej niż na północy bywałam, jest fajnie - o ile nie mówimy o Krupówkach w Zakopanem Słowacja jest tańsza Mimo wszystko jednak ukochałam morze Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: A góry latem? 18.07.11, 13:43 W dzieciństwie nie cierpiałam, bo prawie co sobotę byłam zmuszana do chodzenia po Beskidach przez rodziców. Poza tym, każda wycieczka szkolna była tylko w góry, przez całą podstawówkę tylko Beskidy, Beskidy i Beskidy. Teraz pojechałam z córką. Po górach nie chodziłyśmy, bo córka niezbyt chętna była, ale spodobało się i mi i jej. Można było i pospacerować i po muzeach pochodzić, co córka uwielbia. I można było śmieszną ciuchcią na kółkach się przejechać trochę wyżej. I w Wiśle się popluskać i w basenie. Standard w pokoju lepszy niż w porównywalnym nad morzem, taniej niż nad morzem za samo wynajęcie, ale jedzenie droższe niż w mojej wsi i okolicy. Trochę późno się zorientowałam, że ja mam tylko 130 kmm na Mazury, więc przyszłoroczne wakacje chyba na Mazurach. Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: A góry latem? 18.07.11, 13:45 Pogoda była super. Upałów w górach, wg mnie, się tak nie czuje, chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: A góry latem? 18.07.11, 13:50 el_jot napisała: > Upałów w górach, wg mnie, się tak nie czuje, chyba. Na pewno nie tak jak w dużym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
tursyta Re: A góry latem? 18.07.11, 13:59 Słowacja była tańsza, dopóki nie weszła do strefy euro. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: A góry latem? 18.07.11, 14:21 Rzeczywiście. Teraz Słowacy przyjeżdżają do Polski na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: A góry latem? 18.07.11, 14:24 Jeździmy w polskie góry latem tak raz na 2-3 lata, na Słowację także. Kocham góry Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: A góry latem? 18.07.11, 14:42 Góry lubię i latem i zimą choć zapalonym piechurem nie jestem ale widoki, widoki, widoki Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: A góry latem? 18.07.11, 14:49 ba, tylko góry! No może i morze kocham Tatry, Bieszczady i Beskidy i starm sie połazić, jak tylko mam okazję. Odpowiedz Link Zgłoś
angi666 Wrzesień 18.07.11, 14:57 My zawsze jeździmy we wrześniu, pogoda super do chodzenia po górach, a nie ma już kolonii i masy turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: A góry latem? 18.07.11, 15:40 Ja w góry jeżdżę bezustannie, min. raz na miesiąc. Na weekend, na jeden dzień, na trzy, ile się da. Kocham góry, bez nich nie mogę żyć. Oczywiście mówię o porządnej turystyce górskiej, a nie o defilowaniu po deptaku w Karpaczu czy Zakopcu i patrzeniu na szczyty z bezpiecznej odległości. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: A góry latem? 19.07.11, 01:35 bardzo lubie karpacz i to latem, nie zimą Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: A góry latem? 19.07.11, 01:39 Tak, tak, tak. Gory kazde latem, zima, jesienia i wiosna, a polskie szczegolnie. Chodzilam po Tatrach zima, latem i jesienia. Chcialabym pochodzic po slowackich, moze w przyszlym roku, Jankeski maz sie juz napalil, bo miloscia do Tatr zarazilam go 10 lat temu, jak je pierwszy raz przeszedl. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: A góry latem? 19.07.11, 01:50 Odwiedzacie, odwiedzacie, latem i zimą ale to żaden wyczyn mieszkając 20km od Karpacza i tyleż od Szklarskiej Poręby ;D Morza nie lubię, upały wolę w górach. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: A góry latem? 19.07.11, 09:52 ty kotulo niedobra, nie pisz mi takich rzeczy, ja właśnie stamtąd wyjechałam... Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: A góry latem? 19.07.11, 08:19 Jeżdżę co roku. Uwielbiam góry! Te lasy, zielone pagórki, polany , kamieniste podejścia, strumienie... a najbardziej lubię ciszę i brak ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: A góry latem? 19.07.11, 10:41 Kocham góry od małego.Całą podstawówkę jeżdziłam na obozy w góry.Mogła bym łazic godzinami....Kocham góry caaałym sercem.Właśnie planuję wypad na Słowację.Jak się nie uda,będę baaaardzo rozczarowana. W górach zawsze można coś robic,niezależnie od pogpdy. Bo żeby pochodzic po górach,to nie zależy,żeby słońce było,tak jak nad morzem.Oczywiście nie mam na myśli zatłoczonych polskich mieścin górskich typu Zakopane itp. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: A góry latem? 19.07.11, 12:22 O tak! Fajna baza wypadowa to Bukowina lub Białka Tatrzańska. Latem taniej niż zimą Blisko zarówno w Tatry (zakopane, morskie oko) jak i w Pieniny (Trzy Korony, spływ Dunajcem). Będąc tam zakochałam się w pobliskim jeziorze Czorsztyńskim i zamkach położonych nad nim. I te widoki po drodze, bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: A góry latem? 19.07.11, 12:26 Z innej bajki, z całego serca polecam góry stołowe z tajemniczym Szczelińcem, Błędnymi Skałami, drogą stu zakrętów i mnóstwem innych atrakcji w pobliskiej Kotlinie Kłodzkiej. Tyle ze pod żadnym pozorem wiosną, w czasie wysypu szkolnych wycieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
mancipi Re: A góry latem? 19.07.11, 12:59 nie ma lepszego wypoczynku niż przejście jakiegoś milusiego szlaku, takiego na 8-10 godzin my mamy karkonosze za pasem, godzinka jazdy i na miejscu, wiec złażone prawie całe, w ubiegłym roku wędrowaliśmy po czeskiej stronie-jest niesamowita. we wrześniu byliśmy w tatrach-chciałam co by się TŻ zachwycił to trafiliśmy na pierwszy śnieg, ale twierdzi że mu się podobało ogólnie ja bym mogła cały czas po górach chodzić, nie ma lepszego wypoczynku (oczywiście dopuszczam jednorazowe odstępstwo pt ciepłe może i drink z palemką) a w tym roku kiszka-TŻ wywiósł mnie do deszczowego kraju a tu góry to w szkocji najszybciej a przecież nie będę w kole podbiegunkowym łazić, ekh trzeba rok przeczekać Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: A góry latem? 19.07.11, 13:02 mancipi napisała: > ekh trzeba rok pr > zeczekać Aż mi Cię żal. Odpowiedz Link Zgłoś
e-dziunia Re: A góry latem? 19.07.11, 23:52 kocham góry Mieszkam w BB i góry mam na co dzień Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: A góry latem? 20.07.11, 00:08 Ja też, z polskich Karkonosze, a z obcych Alpy skad własnie wróciłam. Mam nadzieję, że doczekam czasów, kiedy nasi górale też będa tak dbać o turystów i ich dzieci jak Austriacy... Gdybym miała wybierać sie w Tatry, to zdecydowanie wybrałabym Słowację, bo tras jest wiecej, a do Słowackiego Raju niedaleko. Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: A góry latem? 20.07.11, 11:11 jusytka napisała: > Ja też, z polskich Karkonosze, a z obcych Alpy Weź mnie nie dobijaj proszę...."Moje" kochane Alpy....Jak tam jest cuuudownieeee.Echhhh Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: A góry latem? 20.07.11, 08:12 z zasady swego czasu przed bądź po sezonie po sezonie zazwyczaj wypuszczaliśmy się na Słowację bądź na pogranicze słowacko-węgierskie - cieplej, nawet gorąco, gdy u nas już z zasady pogoda typowo jesienna, pustki, bo szkoła już się zaczęła, taniej, bo to jeszcze nie są rejony tłumnie odwiedzane przez turystów, i szybko zmieniające się tereny - przez Karpaty, poprzez byłe góry wulkaniczne - tak,tak, są tam takie ciekawostki, aż do rozlewisk Dunaju - cudo Odpowiedz Link Zgłoś