kasiaczekroza 08.06.04, 15:13 Od 3 lipca bedę w Jarosławcu, czy ktos się wybiera? Jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamao2 Re: Jarosławiec 09.06.04, 08:10 Też wybieram się do Jarosławca/pierwszy raz/ i chętnie dowiem się jak tam jest. Jadę 10 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
inez76 Re: Jarosławiec 10.06.04, 15:27 Ja jadę 1 lipca i będę do 9.07. Jadę tam już po raz ok. 20. Jeździłam tam z rodzicami odkąd skończyłam roczek do 16 roku życia, a potem to już z mężem (wtedy nie-mężem). Uwielbiam Jarosławiec! To jest bardzo mała i spokojna mieścina. Ma pięęękne, szerokie plaże (ale na plaży strzeżonej, bo jest jeszcze niestrzeżona - i ta jest niespecjalna). W tej miejscowości jest bardzo dużo rodzin z małymi dziećmi, osób niepełnosprawnych, jest łagodne zejście na plażę - można zjechać wózkiem inwalidzkim, jest jeszcze zejście po schodach - ale tez łatwe do pokonania nawet z wózkiem. Jest tam parę pizzerii, knajp, poczta, kościół katolicki, można wypłacic pieniądze z bankomatu (nie ma bankomatu, ale jest taki chyba terminal - czy jak to się tam nazywa). Z Jarosławca jest bardzo blisko do Ustki, Darłowa i Darłówka - my zawsze przy okazji pobytu w Jarosławcu odwiedzamy te miejscowości. W zeszłym roku też byłam w Jarosławcu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamao2 Re: Jarosławiec 15.06.04, 11:42 Napisz wiecej...będę mieszkać na ul.Bałtyckiej 76/Laguna/- jak daleko jest na plażę? do centrum? do kościoła? Czy plaża jest piaszczysta? Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Do Inez76 15.06.04, 13:18 Witaj, Jeśli tak dobrze znasz Jarosławiec to podpowiedz gdzie może się tam korzystnie zakwaterować przełom sierpnia/września matka z 3,5 letnim dzieckiem. Ponieważ będę sama tylko z córką to interesują mnie głównie warunki dla niej: jakaś kwatera prywatna z łazienką z możliwością kupienia obiadu na miejscu lub w pobliżu, blisko plaży, blisko sklepu spożywczego, blisko plac zabaw i towarzystwo dzieci. Może też jakiś ośrodek byle nie bardzo drogi bo ze względu na "chorowitość" naszej córki będzie to już nasz 3-ci wyjazd nad morze: właśnie wróciłyśmy z Jastarni, na początku lipca jedziemy do Krynicy no i na koniec wakacji "gdzieś" może Jarosławiec? A czy w ogóle jest sens jechać do Jarosławca w tym okresie tj. po sezonie. Czy jest tam jakiś w miarę łatwy dostęp do pediatry i do apteki? Będę wdzięczna za info! Pozdr Grażynka Odpowiedz Link Zgłoś
belara Re: Do Inez76 15.06.04, 14:20 Bylam dwa razy w Jarosławcu w "Panoramie". Jest to osrodek nastawiony na dzieci. Rowniez chore i niepelnosprawne. Na terenie sa place zabaw. Do morza niedaleko, do centrum handlowego tez. Tylko plaza kamienista. Pozdrawiam Beata www.panorama.jaroslawiec.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
linka9 Panorama 16.06.04, 01:33 belara napisała: > Bylam dwa razy w Jarosławcu w "Panoramie". Słyszałam wiele pochlebnych opinii. Jaki jest mniej więcej plan osrodka, tzn ktorą część najbardziej polecałabyś? Jakie połozenie i warunki są w domkach campingowych? Czy są organizowane jakieś imprezy, zajęcia dla dzieci? > Do morza > niedaleko, do centrum handlowego tez. Tylko plaza kamienista. Jak rozumieć "niedaleko" ? Z planu Jarosławca odniosłam wrażenie, że nie lezy zbyt blisko plazy. Zaskoczyłaś mnie z tą kamienistą plażą. Proszę napisz, co tylko przyjdzie Ci do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
inez76 Re: Jarosławiec 18.06.04, 19:57 Znam Jarosławiec, ale nie znam kwater. W zeszłym roku byłam w Rybitwie, w tym roku jadę do Savana (pierwszy raz). Wcześniej jeździłam zawsze do ośrodka wczasowego z pracy mojej mamy. Jarosławiec jest małą miejscowością i tam raczej nigdzie nie jest daleko. Z tą plażą to jest tak, że są tam jakby dwie plaże - na jedną idzie się dość daleko przez ośrodek Mikołajki, tam jest plaża niestrzeżona i tam rzeczywiście są kamienie. Jest też druga piękna plaża, szeroka i piaczysta, strzeżona przez przystojnych ratowników. My zawsze chodziliśmy na strzeżoną. Ja naprawdę lubię te miejscowość, ale to jest wioska. Jeśli ktoś lubi spokój to mu się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
belara Re: Jarosławiec 19.06.04, 15:46 Ja mieszkalam w Panoramie II. Byla wtedy po remoncie. Plusem jest to, ze budynek jest oddalony od miejca, w ktorym organizuje sie imprezy na powietrzu. Sa to imprezy dla dzieci, ale jak ktos jest z maluchem to halas moze przeszkadzac. Nie wiem jakie warunki panuja w domkach. Nigdy w nich nie bylam. Wiem tylko, ze sa troche z boku. Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
pelaga Re: Jarosławiec 21.06.04, 09:09 inez76 napisała: > w tym roku jadę do Savana (pierwszy raz) Polecam Pensjonat Savana Bylam tam juz 3 razy i na pewno wroce do niego Cudowne miejsce dla rodzin z dziecmi, cisza, spokoj, bezpieczenstwo, jedyny minus to to, ze daleko do morza jest, a reszta same plusy A tu jest link z namiarami i opiniami kobiety.tvk.torun.pl/cgi-bin//YaBB.cgi?board=turystyka;action=display;num=1081148424 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamao2 Re: Jarosławiec 09.07.04, 10:10 właśnie dziś w nocy wyjażdżam do Jarosławca! Mam nadzieję, że słoneczko pojedzie ze mną! Odpowiedz Link Zgłoś