Dodaj do ulubionych

Jarosławiec

08.06.04, 15:13
Od 3 lipca bedę w Jarosławcu, czy ktos się wybiera?
Jak tam jest?
Obserwuj wątek
    • mamao2 Re: Jarosławiec 09.06.04, 08:10
      Też wybieram się do Jarosławca/pierwszy raz/ i chętnie dowiem się jak tam jest.
      Jadę 10 lipca.
    • inez76 Re: Jarosławiec 10.06.04, 15:27
      Ja jadę 1 lipca i będę do 9.07. Jadę tam już po raz ok. 20. Jeździłam tam z rodzicami odkąd skończyłam roczek do 16 roku życia, a potem to już z mężem (wtedy nie-mężem). Uwielbiam Jarosławiec! To jest bardzo mała i spokojna mieścina. Ma pięęękne, szerokie plaże (ale na plaży strzeżonej, bo jest jeszcze niestrzeżona - i ta jest niespecjalna). W tej miejscowości jest bardzo dużo rodzin z małymi dziećmi, osób niepełnosprawnych, jest łagodne zejście na plażę - można zjechać wózkiem inwalidzkim, jest jeszcze zejście po schodach - ale tez łatwe do pokonania nawet z wózkiem. Jest tam parę pizzerii, knajp, poczta, kościół katolicki, można wypłacic pieniądze z bankomatu (nie ma bankomatu, ale jest taki chyba terminal - czy jak to się tam nazywa). Z Jarosławca jest bardzo blisko do Ustki, Darłowa i Darłówka - my zawsze przy okazji pobytu w Jarosławcu odwiedzamy te miejscowości. W zeszłym roku też byłam w Jarosławcu.
      • mamao2 Re: Jarosławiec 15.06.04, 11:42
        Napisz wiecej...będę mieszkać na ul.Bałtyckiej 76/Laguna/- jak daleko jest na
        plażę? do centrum? do kościoła? Czy plaża jest piaszczysta?
      • grazbed Do Inez76 15.06.04, 13:18
        Witaj,

Jeśli tak dobrze znasz Jarosławiec to podpowiedz gdzie może się tam korzystnie
        zakwaterować przełom sierpnia/września matka z 3,5 letnim dzieckiem.

Ponieważ będę sama tylko z córką to interesują mnie głównie warunki dla niej:
        jakaś kwatera prywatna z łazienką z możliwością kupienia obiadu na miejscu lub
        w pobliżu, blisko plaży, blisko sklepu spożywczego, blisko plac zabaw i
        towarzystwo dzieci.

Może też jakiś ośrodek byle nie bardzo drogi bo ze względu na "chorowitość"
        naszej córki będzie to już nasz 3-ci wyjazd nad morze: właśnie wróciłyśmy z
        Jastarni, na początku lipca jedziemy do Krynicy no i na koniec wakacji "gdzieś"
        może Jarosławiec?

A czy w ogóle jest sens jechać do Jarosławca w tym okresie tj. po sezonie.
        Czy jest tam jakiś w miarę łatwy dostęp do pediatry i do apteki?

Będę wdzięczna za info!

Pozdr
        Grażynka
        • belara Re: Do Inez76 15.06.04, 14:20
          Bylam dwa razy w Jarosławcu w "Panoramie". Jest to osrodek nastawiony na
          dzieci. Rowniez chore i niepelnosprawne. Na terenie sa place zabaw. Do morza
          niedaleko, do centrum handlowego tez. Tylko plaza kamienista.
          Pozdrawiam
          Beata

www.panorama.jaroslawiec.pl/
          • linka9 Panorama 16.06.04, 01:33
            belara napisała:

> Bylam dwa razy w Jarosławcu w "Panoramie".

Słyszałam wiele pochlebnych opinii. Jaki jest mniej więcej plan osrodka, tzn
            ktorą część najbardziej polecałabyś? Jakie połozenie i warunki są w domkach
            campingowych? Czy są organizowane jakieś imprezy, zajęcia dla dzieci?

> Do morza
            > niedaleko, do centrum handlowego tez. Tylko plaza kamienista.

Jak rozumieć "niedaleko" ? Z planu Jarosławca odniosłam wrażenie, że nie lezy
            zbyt blisko plazy. Zaskoczyłaś mnie z tą kamienistą plażą.

Proszę napisz, co tylko przyjdzie Ci do głowy.

• inez76 Re: Jarosławiec 18.06.04, 19:57
      Znam Jarosławiec, ale nie znam kwater. W zeszłym roku byłam w Rybitwie, w tym roku jadę do Savana (pierwszy raz). Wcześniej jeździłam zawsze do ośrodka wczasowego z pracy mojej mamy. Jarosławiec jest małą miejscowością i tam raczej nigdzie nie jest daleko. Z tą plażą to jest tak, że są tam jakby dwie plaże - na jedną idzie się dość daleko przez ośrodek Mikołajki, tam jest plaża niestrzeżona i tam rzeczywiście są kamienie. Jest też druga piękna plaża, szeroka i piaczysta, strzeżona przez przystojnych ratownikówsmile. My zawsze chodziliśmy na strzeżoną. Ja naprawdę lubię te miejscowość, ale to jest wioska. Jeśli ktoś lubi spokój to mu się spodoba.
      • belara Re: Jarosławiec 19.06.04, 15:46
        Ja mieszkalam w Panoramie II. Byla wtedy po remoncie. Plusem jest to, ze
        budynek jest oddalony od miejca, w ktorym organizuje sie imprezy na powietrzu.
        Sa to imprezy dla dzieci, ale jak ktos jest z maluchem to halas moze
        przeszkadzac. Nie wiem jakie warunki panuja w domkach. Nigdy w nich nie bylam.
        Wiem tylko, ze sa troche z boku.
        Pozdrawiam
        Beata
      • pelaga Re: Jarosławiec 21.06.04, 09:09
        inez76 napisała:

> w tym roku jadę do Savana (pierwszy raz)

Polecam Pensjonat Savana smile Bylam tam juz 3 razy i na pewno wroce do niego smile
        Cudowne miejsce dla rodzin z dziecmi, cisza, spokoj, bezpieczenstwo, jedyny
        minus to to, ze daleko do morza jest, a reszta same plusy smile
        A tu jest link z namiarami i opiniami

kobiety.tvk.torun.pl/cgi-bin//YaBB.cgi?board=turystyka;action=display;num=1081148424

Pozdrawiam
    • mamao2 Re: Jarosławiec 09.07.04, 10:10
      właśnie dziś w nocy wyjażdżam do Jarosławca! Mam nadzieję, że słoneczko
      pojedzie ze mną!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka