Dodaj do ulubionych

fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy

28.02.12, 13:27
Witajcie,
mam pytanie i prosbę o podanie mi adresów sprawdzonych, fajnych miejsc na wycieczke szkolną/indywidualną dla 6 latków.
Wiele ofert w internecie wygląda ciekawie a na miejscu okazuje się że to tylko fasada i PR ...
Dziekuję !
Obserwuj wątek
    • hanna_sty Re: fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy 28.02.12, 14:13
      Wszystko zalezy od dziecka/dzieci. Można pomyśleć o "Koperniku", ale..... to wycieczka raczej dla rodziców ich sumienia pedagogicznego i ciekawości.
      Napisz coś więcej o zainteresowaniach, o tym jak długo ma trwać wycieczka i skąd jesteście - np. małego miasta gdzie atrakcje typu metro czy lotnisko są jak najbardziej ok czy odwrotnie np. Gdańska lub Krakowa.
      • asiakh Re: fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy 28.02.12, 14:32
        Chyba dzieci maja jechać z Warszawy a nie do...
        • crispina Re: fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy 28.02.12, 14:45
          Jesteśmy z Warszawy. Zainteresowania różnorodne - towarzystwo raczej rozbrykane. Interesują mnie sprawdzone miejsca na wycieczke dla całej klasy lub indywidualnie. W samej Warszawie lub okolicach. W Warszawie sama juz szukałam ale nic specjalnie nie wpadło mi w oko. Szkolne wycieczki/wyjścia, które się odbyły nie do konca nam sie podobały ...
          • asiakh Re: fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy 28.02.12, 15:15
            polecam manufakturę cukierków
            www.manufaktura-cukierkow.pl/
            • dzidzia_ch Re: fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy 28.02.12, 16:19
              Polecam planetarium
              Dzieciaki były zachwycone
              • dzidzia_ch Re: fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy 28.02.12, 16:26
                Samo centrum Kopernika tez jest bardzo ciekawe ale wydaje mi sie ze wiecej dziecko skorzysta będąc z rodzicem
                Moja 6 latka była zachwycona i ciagle pyta kiedy znów pójdziemy
        • hanna_sty Re: fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy 28.02.12, 16:49
          Przeprasazam, nie doczytałam.
    • gopio1 Re: fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy 28.02.12, 16:34
      Moje dzieci jeździły z przedszkolem na całodniowe wycieczki do Strzembowa: basniowysad.pl/
      Wracały bardzo zadowolone!
      • gopio1 Re: fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy 28.02.12, 16:55
        A jeszcze - zerówka mojej córki była w zeszłym roku w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie. Byłam jako opieka, więc z czystym sumieniem mogę polecić, bo to były rewelacyjne zajęcia. W sumie trwały ok. 4 h. Podzielone były na trzy części - najpierw mieli projekcję multimedialną o różnych robalach, pająkach i ciekawostkach botaniczno-zoologicznych, potem spacer po ogrodzie, ale przewodnik był chyba pedagogiem, bo tak świetnie poprowadził grupę, że dzieciaki były zachwycone! Na końcu dzieci miały samodzielnie przygotować różne preparaty mikroskopowe. Oprócz tego oglądały na rzutniku przez mikroskop (taki chyba 3D) żywe pająki. Powiększenie było znaczne, pająki cały czas łaziły, więc wrażenia były duże.
        Zajęcia są tam prowadzone cały rok, ale chyba najsensowniej wybrać się w maju-czerwcu, jak wszystko dookoła kwitnie. Tu ich strona: ogrod-powsin.pl/cepe/index.html
        • asiaiwona_1 Re: fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy 28.02.12, 17:16
          Polecam gospodarstwo agroturystyczne podkogutem.pl/

Byłam tam, widziałam widziałam jak to wygląda. Super miejsce dla miejskich dzieciaków, żeby trochę życia na wsi poznały smile Ja co prawda byłam tam indywidualnie (mam rodzinę niedaleko), ale wiem, że organizują właśnie wycieczki dla dzieci z przedszkoli i szkół.
          • crispina Re: fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy 29.02.12, 09:49
            Dziękuję wszystkim bardzo.
            Do Centrum Kopernika wybierzemy się indywidualnie.
            Fajnie wyglada Powson i oba gospodarstwa.
            Pozdrawiam
            • dzidzia_ch Re: fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy 29.02.12, 10:24
              I koniecznie idzcie do planetarium -osobne wejście od strony Wisły
              Nasza klasa była na przedstawieniu pod jednym niebem - efekty specjalne super smile
              Powsin moje dzieciaki uwielbiają,szczególnie polane piknikowa z ogniskami -mozna sobie upiec Ziemniaczki i kiełbaski smile
              Ciekawe zajęcia są tez w pałacu wilanowskim
              • marianna_ch Pod kogutem 17.03.12, 18:34
                Bylismy i powiem szczerze jestem bardzo rozczarowana sad
                Po pierwsze beznadziejny płac zabaw - pare Hustawek bez oparcia zawieszone na zwykłych sznurkach,jedna plastikowa brudna zjeżdżalnia i piaskownica
                Cały płac zabaw w pełnym słońcu więc w lecie przy upalach odpada
                Zwierzeta pozamykane,króliki w maleńkiej klatkach,reszta mozna oglądać z 2m(osła,lame i kucyki)
                Przejażdżki na kucyku 10 minut
                Może zajęcia zorganizowane są fajne ale jakoś mnie to miejsce nie urzeklo sad
                • mamciasmyka Re: Pod kogutem 17.08.13, 22:01
                  również byliśmy w różnie zwanej, bo i Wioska pod kogutem i Relaks pod kogutem i Agroturystyka pod kogutem, tak czy owak we wsi Krępa
                  mam mieszane odczucia
                  mieszane, ponieważ spędziliśmy tam miło czas, jest sporo miejsca, można się przemieszczać, spacerować, biegać, skakać, etc.
                  tylko jakoś faktycznie nie związana z ceną, za ten poziom opłat nie powinno być niedociągnięć, które rażą, tu coś zniszczone, tu urwane, tu margaryna zamiast masła a tam na śniadanie resztki z kolacji ... wyliczać można wiele
                  ale jak napisałam, czas był miło spędzony, standard jest raczej niższy, nie odzwierciedlają tego zdjęcia na stronie właściciela, sprytnie
                  • daliaj Re: Pod kogutem 04.10.13, 11:57
                    a my z rodziną spędziliśmy tu wspaniale czas. Jedzenie nam smakowało, nocleg wygodny. i co najważniejsze nasze dzieci bardzo dobrze się tu bawiły, nie narzekały na nudę czy na brak zajęć. Nie żałujemy wyboru. Miejsce ma swój urok
    • karusia29 Re: fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy 20.03.12, 09:37
      Super Wam dziekuję! bardzo przydatne linki smile
      • agus8 Re: z zerówki 23.03.12, 14:17
        julianowka.com.pl/
        ode mnie ze szkoły jezdzili tu, dzieciaki uradowane starsznie
        pepeland.pl/main.php jeszcze tutaj ale to znam tylko z wielkiego bilbordu jak się wyjezdza z łomianek
    • netfemme Re: fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy 05.10.13, 17:44
      wątek stary, odnowiony ale może ktoś skorzystasmile
      ja polecam Goscieniec Wiecha koło Kawęczyna, dzieci były na wycieczce, wróciły zachwycone, dokładne info na stronce
      www.gosciniec-wiecha.pl/menu,20,oferta
      Pod Kogutem nie polecam, biedne to wszystko i mało atrakcyjne - byłam osobiście i na pewno nie wrócę, chociaż dzieci jak to dzieci, jedną kozą są podekscytowanesmile
    • mozynka Gongolina 10.10.13, 12:09
      Polecam www.gongolina.pl. Dzieci z naszej szkoły często tam jeżdżą. Córka była na pierwszej 2 dniowej wycieczce w pierwszej klasie już pod koniec września. Świetne miejsce (to wiem ze zdjęć na stronce), dzieci bardzo zadowolone, wspaniały program edukacyjno-zabawowy: każdy piecze sam pizze, prace plastyczne, ognisko, dyskoteka, gra terenowa itp. DZieci zachwycone a i nauczycielom podoba się to gospodarstwo. Myślę , że w lecie jest jeszcze fajniej... Wiem, ze niektóre klasy jechały tam na 1 dzień (bez noclegu), jest to ok 40 km od Warszawy w stronę Sochaczewa
    • pocholita Re: fajna wycieczka dla 6 latków z Warszawy 18.10.13, 21:17
      Pepeland indywidualnie i grupowo.
      Bonanza pod Mszczonowem - grupowo - rewelacja!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka