Dodaj do ulubionych

Majówka w Polsce

05.03.12, 22:46
Witam.
Proszę o pomoc. Żona jest w ciąży termin na lipiec, Chcielibyśmy spędzić "wcześniejsze" wakacje w weekend majowy. Polećcie proszę jakieś sympatyczne miejscówki w naszym starym kraju na majówkę dla czteroletniego smyka z rodzicami. Mile wskazane jakieś baseny dla synka i coś dla przyszłej mamy w jednym.
Pozdrawiam i czekam na propozycje za które z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • bell9 Re: Majówka w Polsce 06.03.12, 07:30
      Pieniny: Szczawnica, Kluszkowce Sromowce Niżne. Jest co robić: spływ tratwami, Trzy Korony, super Droga Pienińska na rowery (mnóstwo wypożyczalni roweró, również przyczepki, foteliki), Wąwóz Homole, żona da radę jeśli dobrze sę czuje,można skoczyć na Słowację na baseny lub do Bukowiny, blisko Tatr. W Kluszkowcach Góra Wdżar,mini zoo, i zjeżdżalnią grawiatcyjną dla taty i młodego. W Korścienku park linowy , w Nidzicy zamek, przejażdżki po zalewei ststkiem, ruiny zamku w Czorsztynie, na Słowacji : jaskinie, zamki, skanseny, baseny. Napewno nie będziecie się nudzić smile
      Oby pogoda dopisała bo z tym różnie na pocztku maja sad
      • gustawada Re: Majówka w Polsce 06.03.12, 09:04
        Bell chyab sie rozpoedziałś kobieta w ciazy tratwy, góry -no chyba ze ma tam urodzić. Ja raczej bym polecała jakieś mniejsze miejsce żeby przyszła mamusia mogła po prostu poleżeć bo dziecko ma pełno atrakcji i nie prosi o ciagła uwagę, a jak mam się nalelezy i kręosłup zacznie prosić o spacer to wolniutko plażą albo do lasu. Chomiczówk aw Łebie jest fajna bo ma duzu palc zabaw, jedzenie, Arena Słońca tez w Łebie, podobna oferta ale z basenem.
        • bell9 Re: Majówka w Polsce 06.03.12, 12:41
          > Bell chyab sie rozpoedziałś kobieta w ciazy tratwy, góry -no chyba ze ma tam ur
          > odzić.

to zależy od zdrowia mamusi i dzidziusia.Na tratwie siedzi i podziwia widoki - flisacy zabierają nawet rodziny z dziećmi w wózkach, chodzenie w "góry" to raczej wąwozy i doliny np. przepiękną doliną Białej Wody- czyli spacer jak deptakiem. A jeśli tatuś będzie bardzo chciał wejśc na Trzy Korony to może zrobić to sam lub z poznanymi znajomymi.
          To zależy od chęci i samopoczucia mamusi, widziałam kilka ciężarnych i jeśi im to sprawia przyjemność i poszukują trochę aktywności, to czemu nie smile
    • sanna2009 Re: Majówka w Polsce 06.03.12, 09:48
      Też wydaje mi się, że fajnym rozwiązaniem jest pobyt nad morzem. Oczywiście z pogodą bywa różnie, ale na pewno zawsze znajdzie się chwila na krótki spacer brzegiem morza. Zobacz hotel Lidia w Darłówku - mają ciekawą ofertę właśnie na weekend majowy. W hotelu jest basen, sala zabaw z animacjami dla dzieci oraz SPA.
      www.wakacjezdzieckiem.pl/oferta/579.html

Zobacz też hotel Astor W Jastrzębiej Górze (również z basenem) - bardzo blisko morza. Mają bardzo fajne, duże pokoje. Szczególnie polecam apartamenty Junior - ok. 40 metrów - 2 pomieszczenia (w tej samej cenie co pokój 2-osobowy). Byłam w tym hotelu 2 czy 3 lata temu i polecam. W trakcie majówki też różne atrakcje dla całej rodziny
      www.wakacjezdzieckiem.pl/oferta/571.html
    • zaithz Re: Majówka w Polsce 08.03.12, 12:05
      Na majówkę mogę polecić ci www.patrona.pl/wielkanoc mają tam dużą ofertę wyjazdów majówkowych i wielkanocnych, zarówno kilku- jak i kilkunasto- dniowych. Oferują dużo dodatkowych atrakcji ale ceny tych wyjazdów na pewno nie uszczuplą twojej kieszeni zbyt bardzo. A dla młodych rodziców to bardzo ważne smile
    • lafenda Re: Majówka w Polsce 10.03.12, 18:59
      Dwa lata temu też planowaliśmy majowe wakacje a ja byłam w ciąży z terminem na lipiec wink
      Wybraliśmy się do Jastarni i spędziliśmy fantastycznie czas. I my i nasze dzieci (dwóch starszych synów, wtedy 3,5 i 6,5 lat) byliśmy baardzo zadowoleni. Dla chłopców bardzo ciekawe były atrakcje militarne na Helu, wybraliśmy się do Gdańska (samochodem) i do Gdyni (promem), odkrywaliśmy mało popularne atrakcje zatoki Puckiej. Faajnie było, opisałam wszystko na moim blogu tu, tu i tu smile zapraszam smile

My mieszkaliśmy w pensjonacie ale na pewno znajdziecie jakiś fajny hotel/ośrodek z basenem na Helu smile

Pozdrawiam
      Joanna.
    • naatalak Re: Majówka w Polsce 22.04.12, 15:48
      villanadzalewem.pl/ - idealne miejsce na majówkę - zalew, morze. Zapewniamy naszym Gościom możliwość korzystania z nowoczesnego Wellness & Spa w pobliskim hotelu. Zapraszamy wink
      • bo76 Re: Majówka w Polsce 22.04.12, 21:02
        A może mniej zobowiązująco - domek w górach do własnej dyspozycji, nie za wyskoich - Beskidy, z dobrym dojazdem i wieloma atrakcjami w okolicy
        www.1-szy.net/mesznadom/index.php?p=0
    • gustawada Re: Majówka w Polsce 26.04.12, 18:16
      Pogoda ma być super
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka