Dodaj do ulubionych

Fajna- Kwatera w Rowach ?

21.03.12, 14:18
Witam Was wink wybieram się w tym roku nad morze w tym roku wybrałam miejscowość Rowy i mimo, że oferty internetowe przeleciałam w każdą stronę to nie mogę się na nic zdecydować czy może, któraś z Was była tam i może mi coś polecić??
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 21.03.12, 15:37
      Arkadia. Tylko to apartamenty bez wyżywienia.
    • kosa.bar Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 21.03.12, 15:42
      Witaj trafny wybór smile My będziemy tam już czwarty raz, zakochałam sie w Rowach. Nie wiem tylko w jakim składzie wybierasz się. Jeśli z dziećmi to gorąco polecam pensjonat Aqua z bardzo rozbudowanym placem zabaw, nawet przy brzydkiej pogodzie jest co robić. W sąsiedztwie znajduje się pensjonat Michałek, w którym można jeść śniadania i obiady w przyzwoitych cenach. Bliziutko jest też pizzeria, no takiej dobrej pizzy jak tam nigdzie nie jadłam.Jeśli masz jeszcze jakieś pytania chetnie odpowiem smile
      • kasiek150 Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 21.03.12, 19:42
        jak się nazywa ta pizzeria?na jakiej ulicy? chętnie spróbuję w czewrcusmile, my 3 raz z rzędu jedziemy do pensjonatu Klif.
        • mdro Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 22.03.12, 01:06
          W ciemno strzelam, że to ta w "centrum", obok informacji turystycznej - tam, gdzie jest smażalnia ryb, pizzeria i cukiernia z jednym ogródkiem. Ale żeby dwa razy w Rowach na urlopie być i na nią nie trafić... My raz na rowerach przyjechaliśmy zza jeziora i od razu zauważyliśmy, gdzie iść zjeść wink.
        • kosa.bar Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 22.03.12, 17:04
          To jest restauracja U Zdzicha, zaraz przy wjeździe do Rowów, normalnie palce lizać smile Też chcieliśmy jechać w czerwcu tak jak w zeszłym roku, niestety nie wypaliło w pracy, wiec wybieramy sie w sierpniu .
    • best_bej Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 21.03.12, 15:48
      Willa pod Dębami, przy samym wejsciu na plażę, zaraz obok smażalnia, gofry etc.
    • kol.3 Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 21.03.12, 18:00
      Rowy znam dobrze i wszystkim wybierającym się tam powtarzam, że najlepiej mieszkać od strony Puszczy Słowińskiej, bo po tej stronie plaża jest lepsza. Co do ulicy Wydmowej to trzeba by sprawdzić czy nie dociera tam głośna muzyka ze smażalni przy wejściu na plażę. Jest to jednak spora dawka decybeli. Ulica Leszczynowa jest wg mnie daleko od morza. SAprawdzaj lokalizacje na mapie.
      • kosa.bar Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 21.03.12, 19:18
        Leszczynowa wcale nie jest daleko jak się idzie na skróty wink Myślę,że to zależy na co sie nastawiasz na wakacjach, z małym dzieckiem zależało nam przede wszystkim na spacerach a nie na szybkim biegu na plażę, dlatego spacerek nad morze czy do centrum był w sam raz. Zwiedziliśmy Rowy wzdłuż i wszerz i taka lokalizacja bardzo nam pasuje.
        • niunia19851 Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 21.03.12, 20:30
          Wybieram się z mężem i 2 letnią córeczką wink wolimy dojść spacerkiem 15 min. do centrum niż mieć za oknem głośną muzykę. Poza tym ze względów zawodowych nie wybieramy się w czasie "sezonu" tylko 23-30 czerwiec - inaczej urlopy nam się nie zgrały. Z góry dziękuję za info - może ktoś jeszcze coś dopisze ??
          • nikki30 Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 21.03.12, 21:03
            Fajnie było w Energetyku i Columbusie.Oba ośrodki 100 m od plaży.Do centrum spacerkiem 10-15 minut.
            • laco75 villa aura,polecam 21.03.12, 22:59

• kub-ma Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 22.03.12, 08:03
          Potwierdzam, że Leszczynowa wcale nie jest daleko, a idąc na plażę można ominąć centrum z wszystkimi "atrakcjami" dla dzieci typu: karuzele, kolejki, sklepy z zabawkami, itp.
          • kol.3 Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 22.03.12, 11:33
            Ale plaża po tej stronie Rowów jest gorsza - wąska i kamienista. Poza tym trzeba przejść przez szosę dojazdową. Jak się jest z małym dzieckiem - wózek, parawan i inne plażowe klamoty to taka wędrówka jest średnia.
            Na plażę najlepiej chodzić przez most na Łupawie.
    • kol.3 Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 22.03.12, 11:44
      Poczytaj na forum Turystyka/Morze. Wydaje mi się że willa Aura mogłaby być niezła. Blisko plaży i warunki dla dzieci są zapewnione.
      • miedzymorze Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 22.03.12, 12:31
        Byłam tu:
        koja-rowy.pl/
        i było OK.
        Pensjonat bez wyżywienia, jest kuchnia z której można korzystać.
        Sympatyczny właściciel (o ile się nie zmienił)

pozdr,
        mi
        • kol.3 Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 22.03.12, 19:07
          Dobra lokalizacja.
    • kasiek150 Re: Fajna- Kwatera w Rowach 22.03.12, 19:45
      ok to gdzie jeszcze można smacznie zjeść?smile ja polecam restaurację u Juliusza( mam nadzieję że nie pomyliłam), Row- Ryb( pyszny łosoś z grilla), obiady domowe chyba Kaszubka?? sklerozę mam jeśli chodzi o nazwy tongue_out, Bistro u Stacha. Odradzam Restaurację Chłopską....
    • kasiek150 Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 23.03.12, 12:31
      podciągam, może ktoś coś poleci
      • kol.3 Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 23.03.12, 18:33
        Jak dla dzieci to Kaszubka jest bardzo dobra, w życiu nie jadłam tak pysznej jarzynowej i naleśników z truskawkami, bita śmietaną itp. Pychota. My często jadaliśmy w barze "U Jadzi", w pizzerii z fontanną w centrum, zapomniałam jak się nazywa, czasem u Marynarza (średnio), czasem w porcie. Na kawę chodziłam na Plażową pod kasztany po prawej stronie idąc do plaży jest malutka kawiarenka prowadzona przez starsze małżenstwo (on łysy), cechą charakterystyczną jest przy wejściu elektroniczny portret MMonroe i Elvisa albo Jamesa Deana. Mają 3 stoliki na dworze. Robią pyszne drinki i rozpieszczają.
        • kasiek150 Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 23.03.12, 18:46
          oo tak u Jadzi też są dobre obiady, ale w czerwcu w ubiegłym roku mieli jeszcze zamknięte; wg mnie ta restauracja w porcie to porażka- okropną rybę tam dostałam- bo nie można powiedzieć że zjadłam....w takim razie muszę wstąpić pod te kasztanytongue_out
          dzięki
          ktoś jeszcze?smile
          • virtual_moth Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 23.03.12, 19:27
            Napisałam Ci juz na samodzielnej mamie, jeszcze dodam, ze dla mnie kwatera "w centrum" to nie sa wakacjewink Wschodnia plaza podobno ładniesza i szersza ale tam nie ma lasów sosnowych i ciągnie najwiecej ludzi, dojscia na plaze sa długie i zatłoczone. Osobiscie urzekła mnie zachodnia plaza, tereny bardziej "dzikie", ludzi mniej. Osrodek w ktorym byłam, 30 metrów od zejscia na plaze, a dodatkowo wokół zero widocznych innych osrodków, człowiek czuje sie jak na maksymalnym wypi...wie, złączony z naturąwink No a do sklepu tylko 200 metrów, do centruma 300-500m tongue_out Leżąc w łóżku w domku słyszałam wyraznie szum morza.
            No i zalesiony teren, zapach sosen itd.

Zdjęcia robione z tego samego miejsca, na prawo morze:
            https://desmond.imageshack.us/Himg26/scaled.php?server=26&filename=prawozejscienaplaze01.jpg&res=medium

Na lewo za zakrętem brama do osrodka:
            https://desmond.imageshack.us/Himg809/scaled.php?server=809&filename=lewodrogadoosrodka01.jpg&res=medium

Ech, łezka sie w oku kręcismile Chyba juz niewiele jest takich "dzikich" spokojnych miejsc.

https://desmond.imageshack.us/Himg26/scaled.php?server=26&filename=plazarowy05.jpg&res=medium

---
            Do you know what Nemesis means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... ME.
            Brick Top
          • kol.3 Re: Fajna- Kwatera w Rowach ? 24.03.12, 08:29
            Tawerna w porcie kiedyś była dobra, co parę dni była nowa odmiana rolmopsa własnej produkcji. Niestety z roku na rok jest coraz gorzej.
            Ja chadzam tam na śledzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka