Dodaj do ulubionych

Wisła - Nowa Osada

16.01.13, 15:26
Chciałabym wybrać się w ten weekend na narty z moim 7 latkiem, który ma już za sobą dwa sezony nauki jazdy na nartach. Czy ktoś był na tym stoku nowa osada? Jaki stopień trudności ma ten stok? Nie wiem czy synek by sobie poradził. Znajoma poleca bo stok długi, ale nie wiem czy nie za trudny. Proszę o opinie jeśli ktoś jest stałym bywalcem osady.
Obserwuj wątek
    • terenek Re: Wisła - Nowa Osada 16.01.13, 19:58
      Witaj,
      Stok, moim skromnym zdaniem, do trudnych nie należy, ale weź pod uwagę, że w weekendy na Nowej Osadzie są dzikie tłumy ludzi, w tym sporo snowboardzistów. Kolejka do kanapy plus na stoku ruch jak na autostradzie. Obok jest ośla łączka (nawet 2, obowiazuje ten sam skipass) z wyciagiem talerzykowym, tam ruch zdecydowanie mniejszy, ale też i stok zdecydowanie krótszy.
      Pozdrawiam, Agnieszka.
      • doriss22 Re: Wisła - Nowa Osada 18.01.13, 15:50
        Ale teraz w weekendy jak są już ferie to wszędzie chyba podobne tłumy? A może mogłabyś polecić jakiś inny stok o podobnym stopniu trudności i nie tak zatłoczony???
        • terenek Re: Wisła - Nowa Osada 20.01.13, 19:09
          Ferie swoją drogą. Ale w weekendy jest zawsze więcej ludzi. Słyszałam kiedyś opinię, że mniej ludzi jest generalnie tam, gdzie nie ma kanap, tylko są talerzyki/orczyki. I chyba coś w tym jest. Polecam skiforum.pl, myślę że tam lepiej Ci doradzą smile

Pozdrawiam.
    • nou7 Re: Wisła - Nowa Osada 19.01.15, 14:08
      Nie wiem-pewnie będę zlinczowana na tym forum ale......każdy ma prawo do swojej wypowiedzi.
      Pojechaliśmy z rodziną w niedzielę na ten stok po uprzednim kontakcie telefonicznym. A tam zapewniano nas telefonicznie że warunki są suuuuper-przez duże S.
      No więc ruszyliśmy. Zjechaliśmy tylko raz.
      Powiem szczerze że nie pojadę tam więcej. Warunki były dostateczne,stok długi,ale wąski,do tego wyciąg usytuowany jest na środku stoku. Wiem że teraz warunki są jakie są-ale należy o tym powiedzieć szczerze i nie zapewniać że jest rewelacyjnie jak tak nie jest.
      Ceny kosmiczne!!!!!
      Za 4godziny (na 4 osoby) mieliśmy zapłacić 300zł.
      Więc zawróciliśmy z drogi i ruszyliśmy do Istebnej
      a tam warunki trochę lepsze . Co prawda stok jest krótszy ale szerszy i nawet tłum ludzi na siebie nie wpada.
      a za 5 godzin jazdy zapłaciliśmy 230zł.
      Niestety moja opinia jest na duży minus
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka