Dodaj do ulubionych

Wybór padł na Majorkę

24.02.13, 12:08
Witam, po licznych rozmyślaniach wypadło na Majorkę (miała być Malta, Cypr, Wyspy greckie),. Na forum jest sporo tematów na ten temat, tylko sprzed lat. Mamy wykupione bilety na 27 kwietnia (hotelu jeszcze szukamy), ekipa 2+2 (3 i 6 lat). Zamierzamy wynająć samochód. Będziemy wdzięczni za informacje co można zwiedzić, zobaczyć, gdzie pojechać... Pozdrawiamy.
Obserwuj wątek
    • khael Re: Wybór padł na Majorkę 24.02.13, 15:42
      Niestety nie pomogę....ale chciałam zapytać jeśli można skąd lecicie i jaki jest koszt przelotu. Też mi się pomysł wakacji na Majorce podoba.... może też byśmy skorzystali...
      Pozdrawiam i miłych wakacjismile
      • kedro-dasos Re: Wybór padł na Majorkę 24.02.13, 22:28
        napisz na forum turystyka forum Hiszpania. i tam w starszych postach znajdziesz mnóstwo informacji co zwiedzić. ja bym też polecała aquaparki, sa 3 ogromne, ale w kwietniu to nie za bardzo.
      • bob-bo1 Re: Wybór padł na Majorkę 25.02.13, 15:35
        Lecimy z Kowna (Litwa), koszt ok 900zł/os (nie tanio), aczkolwiek wiem, że z Polski cena była by podobna. Hotel dzisiaj też zarezerwowaliśmy. Teraz pozostało czekać na wyjazd.
    • camel_3d Dobry wybor. 26.02.13, 08:39
      Majorka jest super. Uwielbiam ja. Latamy tam co roku wiosna lub jesienia. Latem jest upal.
      Co do zwiedzania... Kup sobie najlepiej jakis przewodnik bo tam jest 100000000 ciekawostek. Palme musicie zobaczyc i katedre, ogrody arabskie, warto do valsemosy, arty pojechac....
      • garwena Re: Dobry wybor. 26.02.13, 09:28
        Majorka jest super. Uwielbiam ja. Latamy tam co roku wiosna lub jesienia. Latem
        > jest upal.

Latem jest upał??? Byłam 3 razy na Majorce w lipcu lub sierpniu z dziećmi i nigdy nie było jakiegoś strasznego upału, który znam z Egiptu czy Turcji, jest super i cieplutkie morze. Raz dwa lata temu byliśmy w weekend majowy i niestety dla dzieci morze było jeszcze za zimne (zresztą dla dorosłych też), z małymi dziećmi to dużo nie zwiedzaliśmy, bo głównie chciały siedzieć w wodzie i na zjeżdżalniach (gdy byliśmy w hotelu Viva Blue), byliśmy w Aquarium w Playa de Palma (ale młodszy synek był znudzony), zwiedziliśmy też tam katedrę, byliśmy w parku naturalnym Albufera (pojechaliśmy tam na rowerach z siodełkami dla dzieci), bardzo fajne miejsce.
        • camel_3d Re: Dobry wybor. 26.02.13, 13:36
          dla mnei jest za goraco..nic na to nie poradze. smile ale ja z tych co wola zwiedzac niz lezec na plazy, wiec zwiedzani przy tych temperaturach nie zawsze jest fajne... zwiedzanie= jezdzenie po roznych miejscach wyspy - po calej i zagladanie w kyzdy kat smile Poza tym latem jest duzo turystow i tlok na drogach...szczegolnie rowerzystow. Dlatego wole wiosne lub wczesna jesien. Wiosna faktycznie kapac to nie za bardzo sie da..ale wczesna jesienia juz tak.
          Co do hoteli to nie iwme, zawsze wynajmuje domek gdzeis na wsi lub w malym miasteczku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka