Dodaj do ulubionych

Holiday camping, Łazy k. Mielna

15.01.14, 13:16
Proszę o opinie o ośrodku Holiday Camping w Łazach.
Jak wyglądają warunki w domkach, wyżywienie, animacje dla dzieci, jak z dojściem na plażę i sama plaża.
Bardzo proszę o szczegółowe informacje osób, które przebywały w tym ośrodku na wczasach. Zastanawiam się nad wyjazdem wakacyjnym z dziećmi.
Obserwuj wątek
    • anka7961 Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 15.01.14, 20:45
      Znajomi byli w ub roku. My byliśmy w innym ośrodku w łazach.
      Holiday Camping - na plażę blisko, tzn przechodzisz tylko przez ulicę i jesteś. Plaża czysta, ale jak w całych łazach przy brzegu jest dużo mułu i kamieni. Animacje z tego co widziałam fajne. Na ośrodku gra muzyka, bardzo wakacyjne klimaty smile Plusem są baseny - zawsze to jakaś alternatywa.
      • 7aleksandra77 Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 16.01.14, 12:33
        Dziękuje za informacje.
        Czy plaża w sezonie jest bardzo zatłoczona?
        Czy znajomi byli zadowoleni z wyżywienia, pobytu w ośrodku, czy na coś narzekali?
        Nigdzie nie mogę znaleźć żadnych informacji. Dotychczasowe opinie o ośrodku wydają się być mało wiarygodne.

• papriccaa Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 11.02.14, 18:09
          Witam.Byłam tam pod koniec sierpnia,pogoda była super.Sam ośrodek rewelacja,planujemy jechać znowu.Dla rodziny z dziećmi mnóstwo atrakcji,animatorzy dbają,żeby się nie nudzily.Dla rodziców też są różne wieczory organizowane,grille.Dodatkowo dwa aquaparki,wstęp dla mieszkańców ośrodka wolny.Plaża nie była specjalnie zapchana,może dlatego,że ośrodek znajduje się na końcu miasta.Czysto,my mieliśmy domek,ale teraz planujemy zarezerwować pokój.Jedzenie bardzo dobre.Ogólnie polecam.
          • 7aleksandra77 Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 11.02.14, 20:23
            Bardzo dziękuje za odpowiedź smile
            Zamierzam wybrać się tam w wakacje z dziećmi do domku lux. Dlaczego Pani w tym roku nie wybrała domku, czy w domkach jest coś nie tak, lepiej wybrać pokój? A jak ogólnie Łazy, czy plaża jest czysta, duża, jak z przejściem na plażę z ośrodka, jakie jest wejście (strome, łagodne), czy jest co robić w razie niepogody (chodzi mi w szczególności o dzieci)?
            Bardzo proszę o odpowiedź, póki mam jeszcze czas na ewentualne zmianysmile
          • 7aleksandra77 Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 11.02.14, 21:26
            Witam, proszę jeszcze o informacje o samym ośrodku. Zastanawia mnie w szczególności, jak tam jest z bezpieczeństwem, skoro do ośrodka ze względu na basen są wpuszczane osoby z zewnątrz. Czy można np. pozostawić dziecko czteroletnie na placu zabaw samo, czy trzeba cały czas być jednak przy dziecku. Jaka jest opieka animatorów, czy dziecko można zostawić pod ich opieką, czy tylko pod opieką rodziców? Czy basen ten przy ośrodku jest głównie przeznaczony dla mieszkańców ośrodka, czy też ogólnodostępny, co powoduje, że jest ogólny tłok.
            I jeszcze kwestia wyżywienia, czy bufet jest urozmaicony, czy tylko podstawowe produkty? Jak to wygląda. Proszę o szczegółowe informacje, wybieram się z dziećmi na dłuższe wakacje w pełnym sezonie. Z góry dziękuje za odpowiedź.
            • papriccaa Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 12.02.14, 11:07
              Z domkiem było wszystko ok, ale mi się będzie bardziej opłacało wziąć pokój 2osobowy. W zeszłym roku nie miałam za bardzo wyboru bo przyjechałam bez rezerwacji, tak na żywioł.W domku był salonik z piecykiem gazowym, aneksem kuchennym, lodówka, kuchenka telewizor, zlew. Dwie sypialnie i łazienka z toaletą.Plaża czysta, wystarczyło przejść ulicę i mały lasek, zejście łagodne ale po piasku,tak więc wózek odpada.Dość wąska w porównaniu z np. Kołobrzegiem. Było mało ludzi,ale to chyba dlatego, że większość ludzi leżała przy głównym zejściu.Przez Łazy biegnie tylko jedna ulica i jest ona ślepa, kończy się w lesie i na końcu tej ulicy jest ośrodek. Nie wiem czy jest co robić w niepogodę bo my mieliśmy cały czas Lampe i nie zastanawiałam się nad tym.Jeśli chodzi o baseny to jeden jest na terenie głównego ośrodka i tam nie ma ludzi z zewnątrz, drugi basen, ten większy (w zasadzie basen i zjeżdżalnia )znajduje się tak jakby w drugiej części za parkingiem i tam jest kasa i mogą wchodzić ludzie z zewnątrz. Na obu są ratownicy, w tym większym basenie woda jest do kolan, więc dorosły nie popływa.Dziecka na placu zabaw bym chyba samego nie zostawiła, ale koło domków też są różne małe karuzele i koniki. Moja córka miała w sierpniu pół roku więc za bardzo nie wykorzystaliśmy atrakcji dla dzieci.Mam nadzieję, że teraz sobie pohulaSniadania były w postaci szwedzkiego stołu, było wszystko co tylko sobie można na śniadanie wymyślić, obiadokolacja już była biedniejsza, ale jak się człowiek najadł na śniadanie i wziął ze sobą kanapki na wynos, to można było przeżyć.
            • papriccaa Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 12.02.14, 11:09
              Koło każdego domku znajduje się stół z ławkami, można sobie posiedzieć, zrobić grilla.
    • dan-ka6 Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 14.07.14, 19:29
      Proszę o aktualne opinie , może są osoby które już wróciły i podzielą się wrażeniami .
      • piotr.m.m Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 15.07.14, 11:29
        Witam
        właśnie w sobotę stamtąd wróciliśmy i jak najbardziej polecamy, może samo lokum trochę ciasnawo, ale moc atrakcji i trafiona pogoda spowodowała, że przebywaliśmy w przyczepach tylko w nocy.
        posiłki - szwecki stół, śniadania - tradycyjnie wędliny, sery żółte, twarożki pomidory, ogórki, płatki dla dzieci. Obiado-kolacje - 2 zupy do wyboru, na drugie zawsze ziemniaki + do wyboru np ryz z warzywami, albo makaron w jakiś sosach, czasem pierogi, 3 surówki, ogólnie dobre jedzenie i można jeść do woli.
        Na ośrodku jest tez bar chyba ze wszystkim na co można mieć ochotę do picia.
        Z atrakcji to oczywiście aqua park, basen, animacje dla dzieci , gry i konkursy.
        Raz w tygodniu jest grill, cyrk i klaun kulki.
        Przy samym wejściu do ośrodka jest sklep spożywczy.

Ogólnie ośrodek dla rodzin z dziećmi.
        dla nas było super i jak portfel pozwoli to za rok tez tam pojedziemy
        • iwonasg Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 15.07.14, 12:17
          My również wróciliśmy w tą w sobotę. W 100 % potwierdzam relację przedmówcy. Było super a pogoda cudna. Pozdrawiam
          • dan-ka6 Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 15.07.14, 15:05
            Dziękuję bardzo za relację .W tym roku już za póżno ale na przyszły rok już na pewno. Interesują mnie pokoje 2 os. może ktoś podpowie który najlepiej wybrać . i jeszcze na temat wyżywienia czy ze śniadania można zabrać kanapkę dla dziecka ? bo moja mała to totalny niejadek .
            • piotr.m.m Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 15.07.14, 15:56
              Jeśli chodzi o wyżywienie to maja taka zasadę "Jedz do bólu ale nie wynoś" wiec pozostaje tylko przemycić jakoś kanapkę, natomiast pokoi 2os jest tam mało i tylko w pensjonacie wiec trzeba rezerwować bardzo wcześnie, podobno ludzie będąc tam na wczasach rezerwują już na przyszły rok.
              • dan-ka6 Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 15.07.14, 19:43
                Tak wiem oglądałam pokoje na ich stronie . Niestety w pracy obowiązuje plan urlopów i o terminie dowiem się pod koniec roku więc odpada tak wczesna rezerwacja . Obiady rozumiem to już moja własna porcja nie szwedzki stół ? Ośrodek spory , masa ludzi czy da się odpocząć nie jest zbyt głośno? Na stołówce w porze śniadania można znależć miejsce , dokładają potrawy jak ktoś przyjdzie pózniej ?
                • piotr.m.m Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 20.07.14, 20:41
                  Zarówno na śniadanie jak i na obiad jest szwecki stół, oficjalnie nie można nic wynosić, ale widziałem parę osób jak ukratkiem wynosili bułki ze śniadania. Co do miejsc na stołówce, to może 2 razy musiałem poczekać na stolik, a tak raczej zawsze było jakieś miejsce, natomiast samo jedzenie donosili do samego końca, nic nie brakowało.

Ośrodek jest duży więc tłok nie jest odczuwalny, jedynie przy aqua parku trochę więcej ludzi, bo i z zewnątrz za opłatą 30zł można korzystać z atrakcji wodnych, ale czynny jest do 18.30, wiec myśmy na hałas nie narzekali, ogólne to spokojniej jest w części bliżej morza (takie moje odczucie)

• dan-ka6 Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 20.07.14, 21:16
                    Dziękuję bardzo za odp. Czytając stronę myślałam , że obiad jest podawany do stolika ,dziękuję za uświadomienie . To nawet lepiej bo może mój niejadek wybierze coś dla siebie . Pensjonat jest bliżej morza to będzie spokojniej .
                    Czy przy basenie było też zjawisko rezerwacji leżaków ręcznikami chodzi o to czy trzeba dużo wcześniej już o tym myśleć ? Są wspólne imprezy typu grill ?
                    • piotr.m.m Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 22.07.14, 23:53
                      U nas tylko raz na 2 tyg brakowało miejsca na leżakach w aqua parku, ale spokojnie bo baseny otwierają o 10.30 i zresztą zapełniają się powoli, więc można na wszelki wypadek zarezerwować sobie miejsce ręcznikiem.
                      co do imprez to zawsze coś jest od poniedziałku do piątku (19.00 do 21.30 a czasem i dłużej). I tak my mieliśmy: pon- rodzinne podchody zakończone grillem i tańcami, wtorek- cyrk (ale to głównie dla maluchów), środa- wspólne gry i zabawy z animatorami, czwartek- aqua party z muzyka na żywo i oczywiście tańcami i kąpielą w ubraniach (fajna zabawa), piątek- klaun kulki (zabawa dla maluchów). Poza tym w ciągu dnia tez coś się dzieje, wiec nie ma czasu na nudę
                      • dan-ka6 Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 26.07.14, 12:53
                        Serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
                        • masza11 Re: Holiday camping, Łazy k. Mielna 02.08.14, 16:44
                          Animacje dla dzieci super, do posiłków dorzuciłabym jakieś ciasto na deser i owoce do wyboru. Ośrodek ładnie utrzymany, całość imprez praktycznie w nowej części, więc jak ktoś chce się wyspać to lepiej domek w starej części.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka