Dodaj do ulubionych

Legoland - pole namiotowe

30.05.14, 17:37

witam,
czy był ktoś z was na polu namiotowym koło Legolandu w Billund? Jakie warunki, czy można spokojnie wybrać się tam z namiotem czy jednak lepiej rezerwować jakiś hotel?
Obserwuj wątek
    • megi74 Re: Legoland - pole namiotowe 02.06.14, 17:12
      Też się wybieramy i nawet nie wiedziałam, że jest tam pole namiotowe. Jestem ciekawa, bo jeszcze nie mamy planu podróży.
    • soja77 Re: Legoland - pole namiotowe 04.06.14, 19:36
      Ja byłem w ubiegłym roku tutaj 1 noc

Give Camping, Skovbakken 34, 7323 Give CVR: 32701280
      Tel.: +45 7573 1134 Mobil: +45 22438713 Bestilling/reservation Tel.: +45 2243 8713
      (115 koron noc + 35 karta za noc)

Camping oddalony chyba około 15km od legolandu - traktowałem jako bazę noclegową mialem tam spędzić 2-3 noce ale legoland okazał się dość nudny w porównaniu do tego co wcześniej odwiedziliśmy, więc ostatecznie zostaliśmy tam tylko 1 noc. Na polu same holenderskie wielkie przyczepy z dostawkami namiotowymi - boiska do piłki nożnej, fajny plac zabaw, kuchnia z kuchenkami gazowymi, pralnia i prysznice.

Pole przy samym legolandzie wydawało mi się droższe, trudniejsze do ogarnięcia - nie za bardzo miałem nawet orientację jak tam wjechać smile oto ich namiary
      2. LEGOLAND Village, Ellehammers Allé 2 · DK-7190 Billund Tlf. +45 7533 2777
      (204 koron za noc + karta 35 za noc)

Jeśli wybieracie się autem z Polski to mogę polecić coś ze swojej ubiegłorocznej wyprawy ...
      • megi74 Re: Legoland - pole namiotowe 06.06.14, 20:21
        O, super dzięki za info. Bardzo pomocne.
        Owszem my wybieramy się autem z Polski więc chętnie skorzystam z każdej podpowiedzi i rekomendacji.
        • soja77 Re: Legoland - pole namiotowe 09.06.14, 00:19
          a więc tak :

1. kupiłem roczną kartę wstępu do wszystkich parków grupy merlin (nazywa się to merlin jahresarte) - koszt około 70 euro na osobę - wchodzisz ile chcesz m.in. do:
          - legolandów
          - heideparków
          - sealife i innych

Ja skorzystałem 3 dni pod rząd wejścia do Heide Parku (super atrakcje dla dzieci powyżej 8 lat) .
          Potem pojechałem do zoo safari - Serengetti Park - cały dzień atrakcji - autem jeździsz wśród zwierząt (w tym lwy tygrysy) potem wysiadasz i park rozrywki masz za free wszystko (cena około 25 euro osoba - ważne wydrukuj sobie kartke z internetu to kierowca wjeżdża za free)
          Była to najlepsza atakcja wg mnie.

Potem pojechałem do Legolandu w Dani - chciałem tam spędzić 2-3 dni ale po 4godzinach chcieliśmy już wracać (w porównaniu do tego co wcześniej opisałem Legoland to nuda) - skróciliśmy pobyt do raptem 6h - z czego 2h w sklepie na kupnie klocków.

Karta o której wspomniałem upoważnia do 1 wejścia w ciągu roku do Włoskiego parku rozrywki Gardaland - za tydzień z tego skorzystam.

Adresy atrakcji:

Atrakcje:
          1. Heide Park Resort, Heide Park 1 - 29614 Soltau (godziny otwarcia 10-18, 22 czerwca do 22)
          2. Serengeti Park HodenhagenMehr Infos‎Am Safaripark 1, 29693 Hodenhagen, 05164 97990 (godziny otwarcia 10-18)
          3. Sea Life Hannover , Herrenhäuser Straße 4A, 30419 Hannover - 0511 123300 (godziny otwarcia 10-16 chyba)
          4. LEGOLAND Billund, Nordmarksvej 9, 7190 Billund, Dänemark ‎ - +45 75 33 13 33 (godziny otwarcia: 10-20 park oraz 10-18 atrakcje)

Camping w Niemczech :

1. Campingplatz Auf dem Simpel, Auf dem Simpel 1 29614 Soltau Lüneburger Heide
          (cena 18 euro za noc – 800 metrów od heide parku) (godziny otwarcia 8-13, 15-20)
          • soja77 Re: Legoland - pole namiotowe 09.06.14, 00:21
            www.merlinjahreskarte.de/new-pass.aspx
            • megi74 Re: Legoland - pole namiotowe 09.06.14, 19:36
              Łał, super. My dostaliśmy (tzn nasze dzieci) wejściówkę do Legolandu i zwrot kosztów podróży od dziadków, więc pewnie teraz nie skorzystamy. Ale może nam się spodoba, na przyszłość jak znalazł.
              Wielkie dzięki za info.
              • soja77 Re: Legoland - pole namiotowe 09.06.14, 19:57
                Koszt rocznego karnety to średnio dwa wejścia ... więc jeśli zamierzacie odwiedzić np. Heide park na dwa dni - to cała reszta jest za friko. Ja trzeciego dnia w Heide Parku poznawałem nowe rzeczy których wcześniej nie widziałem. Moim zdaniem nie warto nastawiać się na sam Legoland... Pomyślcie przynajmniej o Serengetti Park (tu karnet nie obowiązuje) dla mnie Mega Atrakcje - jak żyrawa wkłada CI łeb do auta albo skaczą po Tobie małpy itp .... a poza tym rejs coś ale pontonem z wielkim śmigłem jak w krokody dundy , kokarty i inne karuzele .
                • krewek2003 Re: Legoland - pole namiotowe 10.06.14, 13:32
                  cześć, mamy w planie zarówno Legoland, Safari Zoo jaki i Heide Park, szukamy tylko czegoś na nocleg, myśleliśmy o namiocie ale nie chcę znowu się wygłupić jak na kempingu będą same przyczepy, brałam pod uwagę ten przy Legolandzie bo wtedy w pakiecie z noclegiem jest wstęp do parku
                  Z tą kartą to świetny pomysł dlatego muszę jeszcze raz to wszystko przeanalizować.
                  • soja77 Re: Legoland - pole namiotowe 12.06.14, 19:29
                    Przy tych karnetach była jeszcze jakaś promocja dla 4 osób - wychodziło że czwarta osoba miała karnet za free. Ja za kilka dni na tym karnecie który kupiłem prawie rok temu odwiedzam jeszcze Gardaland we Włoszech i jak mnie wpuszczą to Sealife z nim sąsiadujący.
                    • soja77 Re: Legoland - pole namiotowe 12.06.14, 19:30
                      Możesz odwidzić też na nie dwa legolandy w Niemczech - Berlin oraz gdzieś koło Monachium chyba na południu....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka