marzec76 15.09.14, 23:47 Planujemy z mężem i synkiem wybrać się do Kazimierza Dolnego w styczniu. Jak myślicie? czy warto? Gdzie najlepiej zatrzymać się? Będę wdzięczna za podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzec76 Re: Kazimerz Dolny zimą 18.12.14, 22:17 Podbijam wątek. Wyjazd się zbliża. Czy ktoś coś ciekawego może polecić w Kazimierzu? Trasy do spacerów? Miejsca, gdzie jest dobre jedzonko? Miejsca z fajną atmosferą? Odpowiedz Link Zgłoś
acomnieobchodzi Re: Kazimerz Dolny zimą 21.12.14, 21:53 www.lipowadolina.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
acomnieobchodzi Re: Kazimerz Dolny zimą 21.12.14, 21:59 miejsce znam,o kuchni moge powiedziec-wysmienita,domowe jedzenie ,ale ...zmienili sie własciciele i nie wiem jak obecnie-wystarczy poszukac aktualnych opinii.Pamietam,że jedzenia nie szukalismy w Kazimieru poniewaz brzuchy były pełne ale gospodarze pewnie powiedza gdzie warto wpaśc.I jeszcze jedno miejscówka jest ok 7 km od centrum Kazimierza,więc cisza spokój,tylko koguty rano pieją. Odpowiedz Link Zgłoś
majk-anet Re: Kazimerz Dolny zimą 26.12.14, 15:36 Faktycznie ta lipowa dolina wygląda imponująco! Ja tam nie byłam a w centrum Kazimierza mogę polecić to miejsce: villabohema.pl/ Byłam tam na majówce, wspominam fantastycznie Odpowiedz Link Zgłoś
marzec76 Re: Kazimerz Dolny zimą 29.12.14, 14:19 Dziękuję za ciekawe propozycje. Na zdjęciach wszystko wygląda fantastycznie. Jednak jak dla mnie to trochę za drogo. Wolałabym jakieś tańsze miejsca i nie tak ekskluzywne jak Bohema. My jesteśmy nastawieni na spacery i aktywny wypoczynek. Jacuzzi i sauny nie są nam potrzebne. Może ktoś coś? Odpowiedz Link Zgłoś
tatrofanka Re: Kazimerz Dolny zimą 04.01.15, 12:40 Byliśmy w Kazimierzu Dolnym od 27.12 do 31.12. br. Mieszkaliśmy w Willa Cyprysowa. Jakies 500 m od centrum. Kwatera w porządku. Jedyny minus to taki, ze kubeczki, itd trzeba myć w łazience- praktycznie pojedynczo, bo nie ma połeczki zeby odłożyć. W pokoju jest czajnik i lodówka. Zastawe własciciel daje na żadanie, ale np. nie mial małych łyżeczek- dal nam 1 szt Na 4 dni może być, my z tych aktywnych i nie grymaśnych z byle powodu Zamek w Kazimierzu- zwiedzanie w weekendy( aktualnie tylko) chyba od 10 do 15.00. Weszliśmy na Górę Trzech Krzyży, byliśmy w Janowcu na zamku. Na nartach w Kazimierzu.Spacerowaliśmy nad Wisła. Akurat był śnieg i mroźnie-przepięknie I pojechaliśmy do Lublina- tam warto odwiedzic trase podziemną (ale najpierw dzwonić, bo zimą nie zawsze otwarte), zamek (piekny) i piwnica czy tez kamienica pod Fortuną- wystawa i przewodnik opowiada, archikatedra Mozna jechac do Puław, pospacerowac. Mozna do Sandomierza- tam na pewno trasa podziemna, ale my Sandomierz odpuściliśmy bo byłam zmęczona - przełom 6/7 m-ca ciązy Odpowiedz Link Zgłoś
marzec76 Re: Kazimerz Dolny zimą 04.01.15, 19:08 Dzięki Tatrofanko za rady. Z pewnością już wkrótce je wykorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś