Dodaj do ulubionych

wakacje w Polsce

05.02.15, 22:24
Już dawno nie spędzałam urlopu letniego w Polsce. Jakie są Wasze ulubione Polskie zakątki? Trójmiasto i Hel mi sie przejadły. Zastanawiam się nad Borami Tucholskimi, Bieszczadami, Mazurami. Polećcie coś i napiszcie o Waszym ulubionym miejscu w Polsce. Moze się zainspiruje i zaplanuje tam urlop.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: wakacje w Polsce 05.02.15, 22:28
      Bylismy w zeszlym roku na Mazurach w Kruklinie. Fajne miejsce - nic tam nie ma big_grin
      • valtho Re: wakacje w Polsce 05.02.15, 22:47
        sopot i mazury
      • gaskama Re: wakacje w Polsce 06.02.15, 12:12
        Siedlisko Kruklin? Też byliśmy. Super miejsce.
        • ichi51e Re: wakacje w Polsce 06.02.15, 16:48
          big_grin super miejsce i ludzi malo
          • gaskama Re: wakacje w Polsce 06.02.15, 16:56
            No. A ci, co byli, to byli fajni. Nie familiaryzujemy sie z obcymi a tam zrobilismy wspolnie ognisko na wyspie i bylo zaje- jak mawia moj nastoletni syn. Ale nalezy dodac, ze
            Internet nie dolatuje. Syn cierpial wink
    • klamkas Re: wakacje w Polsce 05.02.15, 22:47
      Mierzeja Wiślana. Kaszuby. Pojezierze Wielkopolskie. Bieszczady (nie byliśmy sto lat, bo córka nie przepada za górami). Polesie. Wszędzie tam gdzie nie ma ludzi i cyrkowego jarmarku.
    • jakw Re: wakacje w Polsce 05.02.15, 23:04
      Parę razy bylismy w Borach Tucholskich , ostatnio w okolicach Swornegaci. Świeżo zrobione ścieżki rowerowe ( po parku narodowym też da się pojeździć rowerem), kajaki (chyba w każdym domu w Swornegaciach jest wypożyczalnia), żaglówki i inne sprzęty wodne i jeziora.
      Jeśli zatęsknisz za nadmorskimi straganami - należy udać się do Charzykowych wink. W kilku miejscach są zorganizowane plaże z ratownikami i nawet piach tam jest . Okolice bliżej Wdy też ładne, choć mniej jezior.
      Jeśli potrzebujesz trochę pofałdowanego krajobrazu bez konieczności wspinania się na wysokie góry - bardzo fajna jest Suwalszczyzna. Jeziora i kajaki dodatkowo w pakiecie, można też skoczyć do Puszczy Augustowskiej.
      Jeśli potrzebujesz pochodzić po górach - Bieszczady są piękne. Tylko że na najbardziej popularnych szlakach na połoniny i w okolicach Jeziora Solińskiego możesz spodziewać się tłumów ludzi. Przy czym Jezioro Solińskie jest zasyfione i sanepid co rusz zamyka jakieś plaże.
    • solejrolia Re: wakacje w Polsce 05.02.15, 23:16
      jura krakowsko-częstochowska.
      niezbyt tłoczno, stosunkowo niedrogo, a ciekawie,
      tylko trzeba mieć auto, żeby się przemieszczać, bo atrakcji jest moc, tylko są one rozproszone po całym rejonie,
      • gaskama Re: wakacje w Polsce 06.02.15, 12:30
        O tak, Jurę kochamy. Jest piękna.
    • tol8 Re: wakacje w Polsce 06.02.15, 08:00
      Krutynia
      Spływ Biebrzą (tratwami, na których się śpi)
      Cisowo- pusta plaża nadmorska
    • wielkafuria Re: wakacje w Polsce 06.02.15, 10:18
      cudny i mallowniczy beskid zywiecki
      nocowanie w ślicznych bacóweczkach, wschod slońca, mgły, hale, ogniska smile
    • memphis90 Re: wakacje w Polsce 06.02.15, 12:09
      O, możliwości jest mnóstwo, zależy co lubisz robić.
      1. góry- Zakopane: niby się wszystkim przejadło, ale raz na kilka lat mam ochotę wejść na Gubałówkę i Kalatówki, pochodzić po dolinkach, wejść sobie na termy - taka podróż sentymentalna; podobnie wygląda Karpacz; możesz wybrać się też w mniej oblegane góry, np. Pieniny, albo zrobić "objazdówkę" po co ładniejszych szlakach na południu Polski
      2. spływy kajakowe na Mazurach
      3. Sworne Gacie- gdzie jeżdżą wszyscy moi znajomi ze względu na nazwęwink Ale nie wiem, co można tam robić poza plażowaniem i grzybobraniem
      4. objazdówka po polskich zamkach i zameczkach, gł. na Śląsku- zaczynając od twierdzy w Srebrnej Górze, kończąc pięknych na zamkach w Czechach w okolicach Czeskiego Raju
    • kkalipso Re: wakacje w Polsce 06.02.15, 14:34
      My w tym roku po 10 lipca wsiadamy w autko i jedziemy w różne miejsca. Zwiedzimy Kraków córce chce pokazać (byłam kiedyś i chcę jeszcze raz zobaczyć na spokojnie) przy okazji spotkam się z dobrą koleżanką. Wrocław (do znajomych) Nysa też do znajomych i ogólnie okolice może o jakieś góry zahaczymy. Już nie mogę się doczekać. Mam też tam w okolicach sporo dalszej rodziny to też przy okazji odwiedzę.
    • beata7305 Re: wakacje w Polsce 06.02.15, 16:36
      To ja jeszcze polecam Kotlinę Kłodzką.
    • slodkoslodka3 Re: wakacje w Polsce 06.02.15, 18:48
      Dzięki coś napewno wybiore albo objazdówka smile
      • forumologin Re: wakacje w Polsce 07.02.15, 08:49
        Jeszcze puszcza bialowieska noclegi w odrestaurowanym pociagu
    • krejzimama Re: wakacje w Polsce 07.02.15, 09:01
      W tym roku polskie krótkie wakacje to Kotlina Kłodzka.
      Wspaniałe miejsce w Polsce. Do tego atrakcje w Czechach.
      Tam zawsze brakuje nam czasu.
      • alina558 Re: wakacje w Polsce 28.04.15, 14:29
        www.nagranicy.pl - byłam w tym miejscu i polecam każdemusmile widoki niezapomniane, miła atmosfera i fantastyczny klimatsmile polecam
    • naomi19 Re: wakacje w Polsce 07.02.15, 09:12
      karkonosze
      w tym roku probujemy bieszczad- pierwszy raz
      polskie morze w sezonie? tlok, brud, halas i wrzechobecny dym papierosowy
    • krejzimama Re: wakacje w Polsce 09.02.15, 15:39
      Borysew w połaczeniu z Termami w Uniejowie to bardzo fajna propozycja.
      • naomi19 Re: wakacje w Polsce 10.02.15, 17:39
        tak, w okolicy jest tez wiele innych atrakcji, spedzilam kiedys tam tydzien i braklo nam czasu
        zoo w borysewie malutkie, ae warto sie wybrac ze wzledu na 2-3 gatunki zwierząt
        • landora Re: wakacje w Polsce 10.04.15, 16:51
          Tylko mi nie mów, że ze względu na te nieszczęsne "białe tygrysy" sad
          To naprawdę nie jest zoo, które warto wspierać.
    • chipsi Re: wakacje w Polsce 12.03.15, 12:11
      Z niewymienionych polecam gorąco góry stołowe - dobra baza wypadowa to Karłów ewentualnie Radków lub Pasterka. Jak lubisz większy tłok to Kudowa. W pobliżu Szczeliniec, błędne skały, kaplica czaszek, Skalne Miasto (Czechy) , zalew w Radkowie, sanktuarium w Wambierzycach. Niedaleko do kotliny kłodzkiej.
      Kolejne piękne miejsce to Pieniny. Najlepsze miejsce na bazę to Czorsztyn. Można się wybrać stamtąd na Trzy Korony, zwiedzić zamki, spłynąć Dunajcem, popływać w jeziorze i wiele innych rzeczy o których mogę pisać długo.
    • echtom Re: wakacje w Polsce 12.03.15, 12:17
      1. Roztocze - okolice Zamościa (Zwierzyniec, Krasnobród)
      2. Góry Świętokrzyskie
    • agnieszka77_11 Re: wakacje w Polsce 13.03.15, 22:09
      Bieszczady, Pieniny, Mazury. W Polsce jest mnóstwo cudownych miejsc, gdzie można odpocząć w pięknej scenerii.
    • zielona.limonka Re: wakacje w Polsce 14.03.15, 00:12
      Chmielno i okolice - przepiękne jeziora pomiędzy pagórkami.
    • lafiorka2 Re: wakacje w Polsce 03.05.15, 23:01
      Zapraszam do Brokowa smile
    • amberia Re: wakacje w Polsce 11.05.15, 22:49
      Zapraszamy do nas - www.amberia.pl - oferujemy całą masę udogodnień dla dzieci (bezpłatne łóżeczka, wanienki, krzesełka do karmienia, nocniczki, podnóżki, rowery z fotelikami oraz przyczepkami dla dzieci. Do tego w ramach ceny można swobodnie i dowolnie korzystać z w pełni wyposażonej kuchni, siłowni, dużego placu zabaw z letnim basenem, wewnętrznej bawialni z dwupoziomową konstrukcją z "kulkami" oraz dla dzieci w wieku do 3 lat wewnętrzną strefą malucha. Parking, Wi-FI, gril i miejsce na ognisko. W pokoju w standardzie: łazienka, tv, lodówka, czajnik, balkon. Zapraszamy na naszą stronę - tak wszystkie szczegóły oraz bardzo dużo zdjęć smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka